Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 13:01 74 080 119

Борисов се простреля сам в крака за еврото

  • бойко борисов-
  • еврозона-
  • евро

Искат ли българите да живеят като западноевропейци? Искат ли да бъдат третирани и уважавани като западноевропейци?

Борисов се простреля сам в крака за еврото - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече сме и в международните новини. Въпреки че при нас напоследък е прието да се пускат фишеци в медиите, за да се тества общественото мнение по даден въпрос, с големите новинарски агенции по света не е така. Там казаното от премиери се приема за чиста монета и за сериозна политическа заявка. А техните материали се четат от бизнес и политическите елити навсякъде, включително в страните от Западна Европа, от които уж чакаме политическо решение за членство в Банковия съюз, ERM II, Шенген и Еврозоната. Така че вероятно в момента започва едно пренастройване по въпроса на политическо ниво при тях, което за съжаление няма да спре, ако утре премиерът реши да каже обратното, защото "медийният тест" на тезата в български условия е бил неуспешен. Пренастройването ще започне и в централите на големите компании, които евентуално са мислили за инвестиции в България. На това се казва "да се простреляш сам в крака"...

Интересно

за какъв консенсус за еврото говори премиерът?

Трагичен анонс, който ще стане чудесен повод някои европейски държави да обявят, че България няма нужда да се интегрира в Еврозоната, защото сама не иска и не е готова политически. Позиция, която може и да е продиктувана от предварителна информация на правителството, че политическото решение за членство на България в ERM II може да се отложи. И бием отбой уж по наша инициатива, с безумния аргумент за някакъв “консенсус”. На кого, за какво? Защо информацията за тези “преговори”, засягащи пряко всеки български гражданин и всеки български бизнес, е

грижливо пазена в много тесен кръг?

Искат ли българите да живеят като западноевропейци? Искат ли да бъдат третирани и уважавани като западноевропейци, или искат да мачкат в ръце каскета по опашките на летища и разни общински гишета в градчетата и селцата на Европа, като хора втора ръка, почти неразлични от африканските и близкоизточни емигранти? Искат ли държавата им да участва във важните решения за бъдещето на Европа, или да е винаги потърпевша от тях?

Искат ли да могат да работят навсякъде в Европа и децата им да учат навсякъде в Европа, или ги влече перспективата за бъдеще като на Молдова, Беларус, Македония, Сърбия и Босна? Искат ли сериозни чужди инвестиции и първокласни работодатели, плащащи данъци и осигуровки на държавата и средноевропейски заплати в евро, или искат да зависят от силните на деня и техните бизнес приятели, за да нахранят семействата си с мизерната заплата от държавната или общинска службица, или от конюнктурна фирма, работеща само с обществени поръчки? Искат ли имотите им да поскъпват с търсене от чужди купувачи? Искат ли в България да има все повече платежоспособни европейски туристи?

Искат ли цените на основните и най-скъпи вносни стоки, като автомобили, бяла и черна техника и т.н., да намалеят значително? Искат ли ниска инфлация и силна конкуренция във всички пазарни сегменти, гарантираща на потребителите качество на най-ниски цени? Искат ли лихвите им по кредитите да са още по-ниски за още по-дълго време? Искат ли банките им да са надзиравани от истински професионален, строг и независим надзор, за да няма още казуси като КТБ?

Искат ли политиците им да не могат да харчат безконтролно,

защото трябва да се съобразяват с Маастрихтските критерии? Искат ли да могат да планират живота си поколение напред, без да се притесняват от хиперинфлация, банкови кризи и нови визи? Искат ли децата им да се чувстват свободни и пълноценни граждани на Европа и част от западната цивилизация, или искат още едно поколение българи с балкански и “евразийски” комплекси? Искат ли България да е “в една лодка” с държави като Германия, Франция, Белгия и Холандия, или с държави като Русия и Турция? Искат ли да са част от политическото и икономическо сърце на Европа, гарантиращо националната сигурност и просперитета на държавата в дългосрочен план, или желаят България да деградира до квази-държава и просто “сфера на влияние” на някоя бивша империя - Съветска или Отоманска?

Кой точно български гражданин и коя политическа партия, освен получаващите руски пари, е против тези неща, за да се търси “консенсус”? И наистина ли иска Борисов да търси консенсус точно с тези хора? В името на какво? За няколко привидни процента повече на следващите избори да се заложи бъдещето на поколения българи? От страх пред жълтата преса, раздухваща днес користно страховете на невежите? Или поради зависимости от хора, представляващи чужди, антиевропейски интереси? Кога и как изведнъж (западно)европейските народи станаха основни врагове за българите? Как основната и най-важна национална стратегическа цел, обявявана като такава от последните поне 8 български правителства - интеграцията на България в сърцето на Европа, изведнъж се слага “на полусъединител” и премиерът се чувства “длъжен да намали темпото”? Силно се надявам, като се наспи добре, утре да заяви, че е разбран погрешно и че “темпото” всъщност ще се увеличи.

И не - България не е нито Дания, нито Швеция, нито дори Полша, Чехия или Унгария. Може би е имала малък шанс да стане като тях преди 1944 г. Новият шанс да станем като тези държави е днес. И ако го пропуснем, един ден ще се говори за този период в учебниците по история като за втори 9-ти септември. Защото перспективата на държавата ни извън Европа (каквото ще значи на практика оставането ни извън Еврозоната и Шенген) не е като на Швейцария, Великобритания или Норвегия. А като на Босна, Молдова и Македония. Или още по-зле:

като на нечий протекторат в стил Беларус или Армения.

С всички произтичащи от това последствия за съдбите на хората на тази територия. Чертаещите такова бъдеще за децата ни спокойно могат да бъдат наречени национални предатели.

--------

Коментарът е на Никола Янков - бивш зам-министър на икономиката, финансист. Коментарът му е публикуван във Фейсбук. Заглавието е на в. "Сега".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 164 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    290 45 Отговор
    Тъй като оприличавам назначения от Тиквоций Едно и неговата пасмина от г@золизци Дани Ръбъла, наглеца Горанов, оня Трайков с неспиращата логорея, като вид животни, от времето когато го назначиха дълго се лутах в мъгла и за моя радост днес ми се изясни!?! Гешев ми прилича на хипопотам! Хипопотам който тъпче всичко наоколо и с мизерното си мозъчно съдържание прави такива изцепки, че се чудя къде е завършил виШото си!? Сега очаквам патриотара Валери Симеонов да предложи в Парламента закон за обида на власта, както при руснаците и тогава на всички пернати журналисти ще им разкажат играта. Натурална диктатура на Еднокнижника!

    Коментиран от #3, #86

  • 2 Гост

    193 28 Отговор
    "простреля" сетих се за едно време като ходеше с един пищов като поборник. Та даже и яке Глок носеше :)
  • 3 ВИЕШ ЛИ.???

    48 164 Отговор

    До коментар #1 от "Зайко Байко многознайко":

    ОЩЕ ДЪЛГО ЩЕ ВИЕШ НА УМРЯЛО.!!!

    Коментиран от #5

  • 4 гост-европеец

    67 197 Отговор
    Евро-то е добро за мен. Изяжте си цървулите от яд.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Никой

    323 85 Отговор
    И какво ме топли еврото? Заплатата наполовина, а стоките на пазара същата цена, ама в евро. И как ще се чувствам европеец, като си давам последните евроцента за хляб ли? Освен, че е по-здравословно с хляб, лук и сол, друго предимство няма

    Коментиран от #22, #47

  • 7 Обезценяване на лева е схемата

    322 36 Отговор
    Изкараха ни набързо от валутния борд и сега почнаха да умуват за еврото дали ни е нужно, но МАЙ цялата работа е добре планиран сценарий за ОБЕЗЦЕНЯВА НА ЛЕВОВЕТЕ, за да банкрутират всички работещи граждани, а мафията да се облажи и със своите милиарди евро да купува имоти, бизнеси и трудът на хората на килограм, както се пазаруват на килограм втора ръка дрехи. Това е поредната схема на Герб за ограбване и съсипване на България!!!!?!?

    Коментиран от #15

  • 8 123

    205 22 Отговор
    Май бая хора ще се оправдават с "трябва да влезем в еврозоната" за да гътнат фиксинга и спечелят милионите.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    145 27 Отговор
    Валутният Борд правилата на когото соазваме стриктно би трябвало да си каже думата, но както често става пак друг ще определя вмедто нас! Гешев ако така действа и нагоре към върха на пирамидата ще е много добре! Ще си променя мнението само когато тури в затвора Цвъко КаунЬя, Тиквоций Едно, Пацо Терасата, Балкона, Стефчо мазната усмивка, Натуралния индоевропеец от Драгалевци, Дръндарския ибрик, Мадридското цукало, Божков, Трайков, Вълчев, Юпитата, Батко и Братко, мистър Бийн, пикаещият във Фонтаните, крадлата Поптодорова, Гоце Три#ера, Пешо Коня, СерГей, кака Курни, Р. Овч., Вальо Топлото, Румен Пингвина , които в една или друга степен са виновни за превръщането на Родината ни в безводна пустиня и място за " утилизиране" на европейските боклуци! Скоро гледах документален филм за Швеция, шведите има въпиюща нужда от боклуци за изгаряне, всички вносители на боклуци у нас за техна сметка да извозят контейнерите до Швеция и проблемът ще намери разрешение!

    Коментиран от #118

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мани мани

    72 181 Отговор
    хибридна война се води и сме разделени! българинът не знае коя страна да заеме! консенсуси няма да има никога в тая кочина! ще сме си обречени с левът и това си е :) беднички в лв. :) българинът си иска лв. и това си е :) иска да си е беден! не ще да благоденства в евра и да борави с най-мощната валута след другите шест такива валути ... българинът си иска комунизма :) иска си чалгата :) българинът си иска просия :) иска си русия :) иска да е беден! това е!

    Коментиран от #20

  • 12 среднощен

    35 74 Отговор
    "...ако утре премиерът реши да каже обратното..."?; А ако не реши..? Може ли журналистите така лесно да ставате заложници на свои съждения изречени в "аванс"..? Не ви ли прави впечатление, че Борисов, когато става дума за външна политика е много "по-скромен" в изказванията си..? Не го подценявайте толкова..?
  • 13 Зайко Байко многознайко корекции

    8 15 Отговор
    чети.....спазваме .... и .. .вместо....
  • 14 SAAB

    169 25 Отговор
    Подлогата анализатор ......нека първом в Шенген ни приемат и цитираните от теб държави да приемат € ...... защото от това печели централната EU банка прибирайки всичкият ни резерв ! Печелят и тия във файтона.......ще ги галят по чутурите ! А ти спечели левчето за хляб с поръчковата басня !
  • 15 мани мани

    16 77 Отговор

    До коментар #7 от "Обезценяване на лева е схемата":

    въ к'во си тъпо! ти си от електората на славунякът, нали? знам, знам!

    Коментиран от #19, #21

  • 16 инсенеатор

    116 7 Отговор
    Мухала се трепе с белина, а за Горанов дозата да е двойна...
  • 17 Случаен

    49 8 Отговор
    Точно.
  • 18 Sos

    153 8 Отговор
    Пътят към ада е послан с добри пожелания. 30години размахват морковчето и до къде я докарахме.?????

    Коментиран от #91

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До 11

    144 8 Отговор

    До коментар #11 от "мани мани":

    Май обичат САЩ, защото американските анализатори се обявиха против влизането на БГ в еврото, а руските анализатори и дума не са обелили. След като американците казаха, че са против БГ да приеме еврото, веднага правителството даде заден ход и каза, че ще обмисли приемането на еврото... Но май е добре планиран ход за да махнат валутния борд, да почнат да печатат свободно пари и да си ги раздават властващите, мафията с милиардите евро да изкупи всичко, което е останало, а народа да плаща дълговете при курс 3 лева за 1 евро или долар!!!
  • 21 До 15

    41 10 Отговор

    До коментар #15 от "мани мани":

    А ти си от електорат на Цар Киро, нали?
  • 22 333

    40 66 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Няма как кило свинско да стане два пъти по-скъпо, отколкото в Австрия. Цените са равни вече. В Латвия и Литва също са като у нас, нищо, че приеха еврото. И преди да го приемат бяха равни.

    Коментиран от #27

  • 23 Бай хой

    142 6 Отговор
    НПО лозунг за заглавие. Истината каква е? Искат Българите да живеят като западно европейците. Но се получава съвсем различно. Плащат като западноевропейците а получават пет пъти по-ниски заплати, европейски и нигерийски боклук, корумпирани и продажни политици и управляващи.
  • 24 Данъкоплатец

    161 11 Отговор
    Има едни 20 милярда за крадене, депонирани в БНБ, до които сега нямат достъп. За тях и за нищо друго не става въпрос.

    Коментиран от #25, #81

  • 25 Последния софиянец

    78 14 Отговор

    До коментар #24 от "Данъкоплатец":

    Ядец. За една седмица народа изкупи 2 млрд Евро. Скоро ще изкупят и останалите и ще им останат левчетата за тоалетна хартия. ХА ХА ХА!
  • 26 Анализаторе

    131 10 Отговор
    Датчаните като няма да приемат еврото и те ли са в същия клуб нато Русия, Босна, Сърбия?

    Коментиран от #28

  • 27 До 22

    44 81 Отговор

    До коментар #22 от "333":

    Абе, обяснявай го на бабите и олигофрените, които живеят в паралелна вселена. Те са толкова прости, че никога няма да се усетят как троловете на САЩ ги лъжат!!! Много ясно, че цените на стоките няма да се вдигнат, нито заплатите ще намалеят. Дори хипотетично да приемем, че цените се вдигнат, веднага ще се намерят българи, които да доставят евтини храни от Македония, Турция и Сърбия, което ще фалира българските търговци-мошеници и ще дойдат честни на тяхно място. Истината е, че приемайки ни е еврото минималната заплата щеше да стане над 450 евро, а цените на храните щяха да останат същите или дори да поевтинеят в големите вериги като Била, Лидл и Кауфланд. Затова не ни приемат 13 години в еврото, защото, ако еврото щеше да направи бедни българските работници и пенсионери, щяха нашите политици още с влизането ни в Евро Съюза да ни вкарат и в еврозоната. Обаче, истината е, че еврото ще направи малко по-богати пенсионерите и работниците, затова политиците ни държат далеч от еврото. Еврото е просперитет за работници и пенсионери и бич за БГ крадливата мафия!!! Затова в еврото няма да влезем никога!

    Коментиран от #30, #98

  • 28 До 26

    29 89 Отговор

    До коментар #26 от "Анализаторе":

    Датчаните са кралство и са притежатели на едни от най-големите фирми!!! Да говориш за Дания, Швейцария и Норвегия е пълен смях!!! Чехия, Унгария и Полша не приеха еврото, затова масово жените им работят като проститутки и чистачки в еврови държави като Германия, Франция и Белгия

    Коментиран от #29, #35, #36

  • 29 Нерде Ямбол

    62 7 Отговор

    До коментар #28 от "До 26":

    Какво общо има факта, че са кралство с факта, че не искат еврото? В тоя ред на мисли - Нидерландия са кралство и са с евро.

    Коментиран от #32

  • 30 куку руку ку

    74 7 Отговор

    До коментар #27 от "До 22":

    Вече го играхме този театър, през 2001 или 2002, когато доларът се срина до лев и малко. Цените на техниката и жилищата както бяха в долари, изведнъж станаха в евро. Смени се дименсията след цифрата, но не и самата цифра на цената. Компютър от $1000 стана 1000€, а в бг левове?.. от 1300лв ойде на 1950лв. Да, ама аз получавам заплата в лв.
  • 31 Най-големия обир на Герб!!!!

    96 10 Отговор
    Няма да влезем в еврото и това вече е 100% сигурно!!!! 2007 година сме приети в Евро Дъюза и вече 13-та година ни баламосват с това евро!!! Литва, Латвия и Естония ги приеха в еврозоната още с влизането в Евро Съюза, а бяха икономически по назад от нас, но сега са 2-3 пъти по-добре от нас!!! Истината е, че никой не иска българите да получават добри заплати и да водят приличен живот. Българската мафия, Брюксел и Вашингтон искат бедни български граждани, които да ги ползват за бели роби и пушечно месо!!! Сега ни махнаха валутния борд за да печатат политиците пари и да си ги раздават, да оберат всичли държавни фондове, а държавата да затъва. Българския лев ще се обезцени жестоко, а мафията притежава милиарди в евро и ще изкупи българските граждани на килограм. Това е най-големия обир извършен от Герб досега, дори обирите на евро фондовете, държавния бюджет и КТБ, ще бледнеят пред сегашния обир от премахнатия валутен борд и невлизането ни в еврото!!!
  • 32 До 29

    43 13 Отговор

    До коментар #29 от "Нерде Ямбол":

    Ти не ги мисли тях!!! Нито ти или някой български "експерт" има капацитета да дешифрира политическите ходове на Нидерландия и Дания!!! Нито знаеш с кого играят, защо играят, какво целят, какво планират в бъдещето, че да ги обсъждаш. Кво сте седнали да давате пример с такива държави, които имат вековна история на големи капацитети и световни играчи? Смешни сте!!!! Не мисли за датчаните, а мисли за българите, които имат вековна история на идиоти, слуги и гъзоблизци!!! Заради такива като вас, които винаги нареждат България до държави като Чехия, Полша, Унгария, а не до Германия, Белгия, Нидерландия, затова винаги ще сме по-зле от чехите и поляците!!!!

    Коментиран от #33

  • 33 Хубаво

    23 6 Отговор

    До коментар #32 от "До 29":

    ДР Конго не са с евро и са по-зле от нас ;)
  • 34 оцелял от турското робство

    51 5 Отговор
    Затворете го в Банкя, заключете го, сложете му тиксо на устата.
  • 35 Тоя па

    68 5 Отговор

    До коментар #28 от "До 26":

    По-голяма глупост не бях чел.Ти ако си виждал унгарките и чехкините как изглеждат,нямаше да бръщолевиш глупости.Унгарка неможеш да я пипнеш точно ту за кутрето на левия крак.А българките точни изклецаха целио свет,заедно с румънките и украинките.

    Коментиран от #37, #43

  • 36 Лол

    47 5 Отговор

    До коментар #28 от "До 26":

    Аман от дървени експерти.Ти това сънува ли го,само ни кажи?Братле, ти точно селския пръч унгарка и чехкиня можеш да им лъскаш обувките.
  • 37 Мани го

    23 7 Отговор

    До коментар #35 от "Тоя па":

    Аз се надявам да му обясня липсата му на логика с примери, къде истински, къде хумористични, ама това е все едно да обяснявам на хазяйката си кои са Pink Floyd. А живее в Лондон от 69та ;)

    Коментиран от #44

  • 38 Бесен

    65 7 Отговор
    Кой е тоя идиот Янков, дето даже бил и зам министър, написал подобна чутовна простотия! Ало джанъм в нито един ред от парцала който си изписал не се казва КАК - с въвеждане на еврото ли бе серсем? Та нали точно тогава тия бългски политици - какъвто си бил и ти ще са с отвързани ръце да взимат заеми! Да ти припомняма ли гърция и ерозоната?
    За крадиви боклуци като вас най-добре е валутния борд, който пази народа от ваште алчни ръчички!

    Коментиран от #46

  • 39 Продаваите кво имате

    51 4 Отговор
    И бегаите къде ви видят очи...на балаците купили бетон тука честито надаите се некои да доиде след вас в тва блато тука и да ви купува бетона х 10 бона педята😂😂😂😂бегето нищо не произвежда сичко се крепи на грабежите и рекета на политиците от народа...1 жив ше плаща за 30 умрели ...тука никога няма да е хубаво за живот отвсякъде ви дебнат поставени схеми и рекет капани
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    45 26 Отговор
    Проблемът е, че нашите "национално отговорни" политици не могат да обяснят на брюкселските чугуни, че минаването на лева през ЕРМ 2 е НАПЪЛНО ИЗЛИШНО. Някой може ли да обясни какъв е смисълът България да преминава през т. н. "чакалня на Еврозоната" или механизма ERM2, след като от 1 юли 1997 г. сме във валутен борд с Евро и годишната инфлацията от години е ниска???
    Отделно, че няма никакъв проблем да теглиш Евро на каса в банките. У нас фактически има двойна парична система – ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това в лева....
    Цялата тази дандания около закона ПОКАЗВА , че няКОЙ го е страх от въвеждането на Евро в руската губерния....
  • 41 Азъ

    67 3 Отговор
    Айде пак дебилите намесиха Москва! Ае вие сте си виновни! Глупостта ви е безгранична почти толкова колкото безотговорността за собствените действия и бъдеще! ИДИОТИ!
  • 42 Nemo

    64 10 Отговор
    Айде господа другари ми обяснете поляцитe, унгарците защо не приемат еврото- ми много просто това е поредната зависимост и хитър ход за повишаване цените най вече на имотите.Този филм го гледах отблизо в Германия през периода 2000-2003година всеки може да си направи справка как цените на жилищата им стигнаха цифровата равностойност но в ойро т.е х2 .Е ясно че някой иска да забогатее пак на гърба на хорицата като им обяснява как ще настъпи светлото бъдеще в една разпадаща се система наречена Еврейски съюз. Аз викам да вземаме сопите вече и да ги почваме
  • 43 До 35

    6 28 Отговор

    До коментар #35 от "Тоя па":

    Тая па, знам че са по-секси от жена ти, ма джендърке!!! Ама ти си по запознат с тях, нали си бачкал в Чехия като лъскач на обувките на чехкините и техните мъже!!!! Така че разбирам, че за теб са недостижими!!!
  • 44 До 37

    36 6 Отговор

    До коментар #37 от "Мани го":

    Стой си в Англия и си слушай Пинк Флойд!!! Никому не си нужен в Бг и твоите теории за еврото!!! Такива тролове като теб може да си приказвате колкото искате глупотевиците ви!!! Няма кво да обясняваш интелигентно или хумористично простотиите си!!!
  • 45 Работлив мингян

    26 3 Отговор
    Принтирах статията и я лайкнах като си избърсах гзъ, да!
  • 46 До 38 Тролчето

    35 10 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен":

    А сега не взимат заеми, нали? Нямаме над 20 милиарда кредити? Ехааааа, как ни опази валутния борд, само с над 20 милиарда кредити, 3 милиона гладуващи българи и 2 милиона български бежанци. Да живее валутния борд и скъпия български лев - ненадминатата световна валута!!!

    Коментиран от #52

  • 47 Смях

    12 27 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    По радио Москва ли ги слушаш тия хуморески?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ха ха ха ха

    53 2 Отговор
    Айде моля,Никола Янков от НПО с манипулативен пасквил. Това,как ще живeят българите няма нищо общо с еврото. Великобритания като не приеха еврото па к"во? Швеция,Норвегия ? Аааа,да Швеция и Норвегия получават руски пари,затова не искат еврото според Николайчо;)))Да си взима степендията от НПО-то този мамин Николайчо и да не се опитва да манипулира българите.
  • 50 Валентин

    59 6 Отговор
    В България всеки тъпак, който няма аргументи, говори за комунисти и 09 септември. Стига сте ни плашили. По добри слушай Проф. Стив Ханке. За разлика от теб Мартинчо, той е професионолист и говори с аргументи, а не е платена пачавра като теб. И не е комунист!!!!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 не е така

    48 5 Отговор

    До коментар #46 от "До 38 Тролчето":

    Трите милиона гладуващи не са следствие от валутния борд. Валутния борд опази Бг да не стане като страните от Еврозоната. Да,повтарям страните от Еврозоната.Всички фалираха. Не е само Гърция с огромен дефицит,а всички държави от еврозоната.

    Коментиран от #53

  • 53 До 52

    28 9 Отговор

    До коментар #52 от "не е така":

    Прави си, тролче, всички от еврозоната фалираха и БГ е пълна с гастарбайтери от Германия, Холандия, Белгия, Франция, Италия, Гърция, Кипър, Испания, Португали, Естония и прочие държави. Добре че е БГ с ненадминатия си по стойност лев, за да спаси бедните западноевропейци с техните нищо неструващи евра!!! 1 лев равен на 100 евра, нали така тролче?? Колко америнакси цента ти платиха от ВАШИНГТОН за да пишеш тия простотии или простотията ти идва отвътре?

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Точно

    23 0 Отговор

    До коментар #51 от "Все тая":

    Шведите, чехите и унгарците са в Шенген ;)
  • 56 До 51

    25 9 Отговор

    До коментар #51 от "Все тая":

    Ние сме бедни защото влязохме в Евро Съюза без да въвеждаме еврото!!! Членство в Евро Съюза без евро, е като да пуснеш крадец в дома си без ти да си там и да го наблюдаваш!!! Именно защото не сме нито в Шенген, нито в еврозоната, нито в най-важните комисии, затова в БГ се краде колкото и както си поискаш!!!! Естония беше много по-бедна от БГ през 2007 година, но сега Естония има по-висока минимална заплата от Унгария, Чехия и Полша!!! България или не трябваше да влиза в ЕС, или трябваше с влизането си да въведе еврото. Обаче БГ и европейскат мафиятан плюс САЩ избраха БГ да влезе в Евро Съюза без еврото, за да могат да оберат всичките пари от държавата, банките, работниците да теглят кредити с високи лихви за обогатяване на финансистите, да са ниски заплатите и българите да проституират, да няма шанс за развитие на родно производство. 1 евро е равно на 2 лева, което значи, че всичко в БГ излиза двойно по-скъпо за българите и двойно по-евтино за хората с евраци!!!! Пример: Ако си купиш маратонки от САЩ за 50 долара, ще платиш 90 български лева или 42 евра!!! Точно заради това БГ мафията и Ханке не искат да въвеждаме еврото, за да грабят тъпите българи до безкрай!!! А сега като напуснахме валутен борд очаквай 1 долар да струва 3-4 български лева!!!

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Все тая

    7 12 Отговор

    До коментар #56 от "До 51":

    Алоооо валутния борд какво общо има с долара, я ми иажи, като бяхме вързани за марката, а сега с еврото??????

    Коментиран от #62

  • 59 не е така

    22 8 Отговор

    До коментар #53 от "До 52":

    Не знам ти в какво ме убеждаваш. Това,че не живеят по-бедно от нас,не означава,че не са в дългова криза. Живеят на вересия. Погледни само колко % от БВП обслужват заемите си. Всички са с над 100% от БВП. Само Германия е 80%.Всеки икономист в начален курс на обучение ще ти каже какво означава една държава да обслужва заем с над 40% от брутния си вътрешен продукт .Че банкстерите ги "далдисаха" с еврото си е факт. И трагедията е,че няма излизане от тази спирала.

    Коментиран от #60, #61

  • 60 Анонимко

    35 5 Отговор

    До коментар #59 от "не е така":

    Мани ги, няма смисъл. Нека им въведат еврото, после ще им гледам сеира. Като цените, данъците сметките ги обърнат в евро, а заплатите приравнят с курса на еврото тея ще са първите дето ше изреват. Те сега им промиват мозъците, че сега като взимат 1500лв после ще взимат 1500 евро, ама таратанци. През крив макарон.

    Коментиран от #63

  • 61 До 59

    13 15 Отговор

    До коментар #59 от "не е така":

    Не бой се за тях!!! САЩ има 20 трилиона дълг, Англия има 10 трилиона, Япония има 3 трилиона дълг. Никой от тях не е в Еврозоната, а защо имат такива дългове? Май нещо не си наясно с дълговите състояние. Ханке що говореше за дълговете на Гърция, а пропусна да каже колко е американския дълг? Невъзможно е държава да е богата без дълг и всеки икономист с 2 гънки в мозъка го знае!!! В демокрацията големи пари честно не се печелят, само с кредити и кражби!!!!! Единственото спасение в СЕГАШНОТО положение на БГ беше еврото, но няма да го въведат и ОКОНЧАТЕЛНО ОБЯВИХА ЗАКРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА - 681 се създава и 2031 година България се закрива!!!

    Коментиран от #64, #67

  • 62 До 58

    15 6 Отговор

    До коментар #58 от "Все тая":

    Валутния борд означава, че сме вързани да плащаме 1.90 лева за 1 долар!!!! И така ще бъде докато има валутен борд!!!! Ако въведем евро ще плащаме 90 евроцента за 1 долар!!! Ама на крава и да ги говориш тя само ще те гледа и ще мучи

    Коментиран от #65, #66, #109

  • 63 До 60

    5 7 Отговор

    До коментар #60 от "Анонимко":

    Що не си в лудницата вързан с усмирителна риза?
  • 64 Анонимко

    38 4 Отговор

    До коментар #61 от "До 59":

    Сащ отдавна фалирала държава. Скоро изтича договора за печатене на пари без покритие и ще го духат. Те за това водят войни из цял свят. Англия тепърва ще затъва, Япония не ме интересува. Както казах ще чакам да въведат еврото и да ви гледам сеира после. Иди питай гърците дали са по-добре от както са в евро. Аз отговора го знам. Иди питай и испанците дали са по-добре. И там отговора го знам. Така както евро съюза е тръгнал към разпад, утре като се срине еврото какво ша правиш бре джанъм? Ще ревеш като саранска мечка.
  • 65 Анонимко

    13 5 Отговор

    До коментар #62 от "До 58":

    Алооооооооо лупи валутния борд ни обвързва с ЕВРОТО!!!!!!!!!!!!! Я ИДИ В БАНКАТА И ВИЖ КУРСА НА ДОЛАРА, И КУРСА НА ЕВРОТО!!!! Фиксиран курс на ЕВРОТО, ЛУПИИИ!!!
  • 66 Анонимко

    16 1 Отговор

    До коментар #62 от "До 58":

    "След политическата криза в началото на 1997 г. и проведените избори валутният съвет е въведен на 1 юли 1997 г. със Закона за Българската народна банка[3], приет на 5 юни 1997 г. Функциите на институцията валутен съвет са поети от Управление „Емисионно“ на Българската народна банка.

    Законът фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лева за 1 германска марка. (След въвеждането на еврото през 1999 г. курсът е 1955,83 лева за 1 евро, което след деноминацията на лева на 5 юли същата година става 1,95583 лева за 1 евро.)"
    Айде да спреш да пишеш тъпотии и да четеш повече. Какво ще кажеш?
  • 67 не е така

    26 1 Отговор

    До коментар #61 от "До 59":

    Не съм икономист.И в интерес на истината не мога да кажа поне за себе си ,кое е по-добро за Бг.С еврото или без него. Но виждам,какво стана с държавите въвели еврото.Защо Норвегия и Швеция пък не искат евро?И мисля,че не е така,както казваш;-"няма богата държава без дълг". Защото ,когато дълга стигне 100% от БВП това вече си е сериозна дългова криза.Сиреч вече се живее на вересия.И колко време според теб може да се живее на вересия? И колко може да девалвират еврото умишлено с цел стимулиране на износа? До безкрайност ? Не мисля. А за Ханке...определено беше дошъл в Бг да защитава техен интерес.Така е! Но дали и нашият интерес пък не е да си запазим лева?

    Коментиран от #69

  • 68 Дядо Ханке

    27 2 Отговор
    Изкара куфарчето с документи за Герберската мафия и веднага от Герб дадоха заден за еврото
  • 69 До 67

    21 5 Отговор

    До коментар #67 от "не е така":

    С дългове може да се живее вечно, ако си в клуба на тарикатите!!! САЩ, Япония и Англия НИКОГА, ама НИКОГА няма да си върнат дълговете!!! В България е пълно с мафиоти, които имат милиони дългове и никога няма да ги върнат и аз познавам такива. Кредитите ги връщат само балъците, като те със свой пари изплащат кредитите и на онези тарикати, които няма да си ги връщат. Аз също не съм специалист, но си има данни и се вижда кой какво прави и лъже. Ханке по най-брутален и нагъл американски начин лъжеше хората гледайки ги в очите!!!! Еврото не прави богати, нито долара или лирата. Политиката прави богати или бедни хората. Точно еврото щеше да нормализира малко нещата в БГ политиката. Никой нямаше да дава кредити на БГ като Гърция или подобни сценарии да се развиват. Повярвай, ако еврото беше зле за БГ още през 2007 година БГ мафията и САЩ щяха да наложат евро валутата без да питат гражданите, както без да питат гражданите ни набутаха в Нато и Евро Съюза!!! Гърция дължи много кредити и пак е по-богата от България и никога няма да се приравни с България, камо ли да станат по-бедни от нас. Еврозоната ни дава сигурност, че ще ни спасят при проблем. В Еврозоната щяхме да имаме спасители, а сега сме сами в бурното море!!! Особено след като излязохме от валутен борд можем спокойно да потънем до дъното на Марианската падина

    Коментиран от #70

  • 70 Анонимко

    14 5 Отговор

    До коментар #69 от "До 67":

    Абе стига дрънка тъпотии!!! Кой е излязъл от валутния борд?????? Това за сега НЯМА ДА СТАНЕ!!!
  • 71 FMC

    24 0 Отговор
    Целта е ясна. Минат не минат десетина години и в България някой се сеща, че е време да се поограби народа. Сега се опитват да ни втълпят, че нямало да загубим. Истината е, че дори да искат търговци и производители, никога няма да закръглят стотинките надолу. Така една голяма част от парите ще отидат в чужди джобове. Втълпяват ни, че инфлация нямало да има. Е няма как да няма, след като цените се закръглят съвсем леко нагоре.Другия аргумент е, че инфлацията е полезна, дефлацията не. И какво излиза. Инфлация ще има, закръгление на цените също. Това няма как да е в полза на потребителя, освен ако не го компенсират и малко с повишени заплати.
  • 72 Боби

    27 0 Отговор
    Само глупости говори. Иска да се налапа още. Баба Стойна му го каза, а той и прати мутри.
  • 73 Бай Тошо

    21 3 Отговор
    Абе чета тука имало сърашни спец икономисти. Чак да се чуди човек защо сме на дъното. От валутния борд ни изкараха. На дългове цял живот можело да се кара, щот си бил тарикат разбираш ли. Валутен борд с долъра обвързаха. Обменят долара за 1.90лв. Въпреки, че такъв курс на долара не е имало от доста години на сам. Мани мани, капацитети големи. Аз се чудя защо масово плъзнаха фирмички за бързи кредити, а то за какво било. Тариката да дръпне едно бързо кредитче от 2,3,4 хилки, да вземе някоя рентакар лъскава бричка и да се прави на гъзар една седмица на слънчака. После цяла година работи, за да върне с по 1500- 2000лв горница на това дето е теглил, и на лято пак в същия филм. Силен ветър и проС народ нищо ги не спира.
  • 74 Бате Гошо

    13 4 Отговор
    Копеленце Сикаджийско със Слави няма да си върнете власта от Сик мадур на Вис мадур2
    Писна ми артист на червените мадури
    Дойде време за Гораните а те чакат отплата Бойкоо
    Готов ли си
    Мършо Червена
    Аз да !!!!
  • 75 Бате Гошо

    7 7 Отговор
    За твоя дедо ли ???
    Що направи с моя дедо че ти изкарам. Джигера мършо червена
  • 76 Бате Гошо

    5 5 Отговор
    Айдеее ДаНс манаф .
    Булгар убиийци да го духате
    Идва ви края червени мърши
  • 77 Бате Гошо

    9 5 Отговор
    Боя ще почне но ще е за отплата на род и със кръв .
    Бягай идва ада на душите убити
    Кръвввввввв ще се лейййй
  • 78 Бате Гошо

    18 3 Отговор
    Боко,Пашата ,Маджо,Венци /СИК-Манафи/Слави Трифонофффф/ВИС2/
    От 1 март ви чака смърт
    Заповед от:ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ/ЛЕВСКИ/
  • 79 Бате Гошо

    11 1 Отговор
    Мера според мера
  • 80 Владо

    23 1 Отговор
    Като се абстрахираме от пошлия патос на автора, възниква въпросът - защо например Чехия, една от най-развитите европейски държави е извън Евро зоната?
  • 81 Петрова

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Данъкоплатец":

    Абсолютно.
  • 82 Манго

    22 2 Отговор
    Бензин А-95 в момента в България е 1€. Хайде сега всезнайковците ми кажат къде в Европа цената на бензина е 1€. Приемем ли еврото зената му веднага си остава 2, но не лева, а евро. Оттам тръгват нагоре и всички останали цени.
  • 83 Иван, Райна и Пенка

    15 1 Отговор
    БОЖЕ, СПАСИ НИ ! Спаси България !!!
  • 84 Иван, Райна и Пенка

    14 0 Отговор
    БОЖЕ, СПАСИ НИ ! Спаси България !!!
  • 85 Харистожко петилов

    4 0 Отговор
    Помощщщщ !!! Помогнете !!!
  • 86 Savin Yanakiev

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зайко Байко многознайко":

    Smotan...
  • 87 Generalissimo FRANCO

    13 1 Отговор
    За онези, които са разбрали предупреждението на г-н Николай Янков: Бойко Борисов е държавник без политическо мислене. Корнелия Нинова е политик но не е държавник. Ахмед Доган е държавник и политик, но няма достатъчна обществена подкрепа! Извод: България няма изградена политическа класа. Тя е обект на "активни мероприятия" от Кремъл и Анкара! Жалко за хубавата ни страна, за децата ни, за внуците ни...
  • 88 Тор

    11 3 Отговор
    Какъв финансист само, да вземе и прочете как Шведи и Датчани,
    Норвежци и Англичани се редят със смачкани каскети по летищата в света...
    Къде се изучи бе момче , министър бил , затова сме на този хал...
  • 89 нико

    8 1 Отговор
    до сега бойко оцеля въпреки всички гафове , но в момента в който реши да сменя лева на евро сега съм сигурен че следващите избори е аут които и да дойде освен бсп ще го победи най вероятно ще е слави , много силно осиране наистина.сега съм сигурен че и аз въпреки че му бях фен няма да гласувам за него на следващите избори.
  • 90 Петър Д. С.

    7 4 Отговор
    Като е толкова хубаво, защо Велокобритания не прие еврото? Да зс някои ще е по добре. Доган , Пеевски, К. Домусчиев, но мислите ли ,че на тях им пука за обокновния българин? И още нещо. Светът се променя. След 10г. Евросъюза ще се разпадне или поне няма да е същия , а ние сме ГЕТОТО на ЕС.

    Коментиран от #116

  • 91 невярваща

    2 5 Отговор

    До коментар #18 от "Sos":

    морковчето отдавна се изпари ,а сега се чудят от къде да вземат още морковчета
  • 92 Васил

    10 2 Отговор
    Това ЩЕЕ последното ограбване на народ и държава, Обира на столетието. После се качват на новия самолет, той задължително ще може да прелети 12000 000км без презареждане до САЩ. Това с тези аварии на самолета са Номерца, по бързо да се купи Новия, но няма да струва 40 000 000 с хангара в лв а ще струва 70--90 милиона долара!!!!!! ЗАПОМНЕТЕ е тази цифра!
  • 93 Васил

    2 3 Отговор
    12000кмгрешка
  • 94 Иванчо

    10 4 Отговор
    Човек като чете тези коментари , се чуди кой какво иска ! Едни искат в Еврозоната ,защото със сигурност получават високи заплати и хвърчат в небесата , а другите си личи ,че изнемогват ! Е, какво ще стане с двата милиона пенсионери , с по 200 лв.пенсии ! А и тези които работят за минималната си заплата и пълнят джоба на някой новобогаташ - олигарх ! Ще има геноцид за тях ! Тези ,които искат да влезем в тази Еврозона , гледат от съвсем друг ъгъл. А този Никола Янков , със сигурност има интерес от това или лобира за някои олигархични кръгове, откъдето пак ще има облаги. Така , че в Еврозоната искат ,олигарсите и бизнесмените- новобогаташи .Ние не сме готови още за там.! Ще станем като онази поговорка - с " Цървули в дивия запад"
  • 95 Политиколобистонискоинтелигент

    12 5 Отговор
    АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА, ЗА КАКВИ ПРЕГОВОРИ БЪЛНУВАШ, СЛЕД КАТО ПРЕГОВОРИ НЯМА. ВСИЧКО ОТ НАША СТРАНА Е "ЙЕС СЪР" КОНГРЕЧУЛЕЙШЪН. И ВСИЧКО СЕ ПРОБУТВА ТУК ОТ ОТКРОВЕНИ ИДИОТИ КАТО МЕНДА СТОЯНОВА ГОРАНОВ БАРНИ РЪБЪЛА. ХОРАТА НЯМАТ ДОВЕРИНЕ НА ТАКИВА ПОДЛОГИ, ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ОНАЗИ ЛЪЖЛИВА ЧУЖДОСЛУЖЕЩА КУНЕВА КОЯТО ЗАТВАРЯ ГЛАВИ ПО ПРЕГОВОРИТЕ С ЕС ВСЕ В НАША ВРЕДА ЗА ДА СТАНЕЛИ ПО-БЪРЗО. МАХНЕТЕ ГО ТОЗИ ПАТОС С БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ЛЪЖИ ЗА СИГНАЛИ КОИТО СМЕ ДАВАЛИ КЪМ ЕВЕНТУАЛНИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ НЕВЛИЗАЙКИ В ЕВРОЗОНАТА. ТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НЕ ИДВАТ И НЕ ЗАРАДИ ЕВРОЗОНАТА КОЯТО С НИЩО НЕ ИМ ПРАВИ ПО БЛАГОПРИЯТНИ И СИГУРНИ ИНВЕСТИЦИИТЕ А ИМЕННО ЗАРАДИ КАЛИНКИТЕ И ШАЙКАТА В УПРАВЛЕНИЕТО. КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ ИМАЛ ДОВЕРИЕ НА ЕВТИНА ПРОСТАТYТКА КОЯТО ГО ОБСЛУЖВА НА ПОВИКВАНЕ И КОЙ БИ Я СМЯТАЛ ЗА РАВНОПРАВЕН ПАРТНЬОР В СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА? ПРОСТAТYТКАТА Е БЪЛГАРИЯ
  • 96 Гутен таг, хайде пак!!!

    10 6 Отговор
    Бон жур, на ви кদр! Както винаги с "любов" към все още неизселилите се българи.Ако приемеме еврото, то за нула време ще доунищожи почти несъществуващата ни икономика, а еврозоната и шенген, направо ще ни свали на на земята на четири крака в кучешка позиция, нагъзени и с готово свалени гащички. Които българи искаха да живеят като западноевропейци, отдавна се изселиха в западна Европа и по-голямата част от тях, не само че нямат намерение никога да се завърнат в България, но дори и не си идват и на почивка тука.
  • 97 Reptile

    6 12 Отговор
    Грамотно написана статия, която обобщава всички ползи от Евро зоната! И много уместна забележка към Борисов, който прекалено лесно кляка на разни червени мишоци и изкукали леки, които са си въобразили, че са политици и някой, за нещо, им зачита мнението в Европа!
  • 98 Лева

    10 3 Отговор

    До коментар #27 от "До 22":

    Във всички европейски държави имаше инфлация и то -значителна при приемането на Еврото. Лъжи се сипят отвсякъде. От държавата ни само валутата ни остана, като махнат и нея - няма държава...
  • 99 Щастлив пенсионер

    11 2 Отговор
    Със 150 евро пенсия, вярвам ще живея щастлив в еврозоната !
    Ще живеят щастливи и политиците, и напиращите за страната беженци!
  • 100 Борисов се Публикувано във факти.бг:

    6 2 Отговор
    "Борисов се простреля сам в крака за еврото."
    А в черепа, заради колекцията на Черепа - кога !?
  • 101 Шенг

    6 2 Отговор
    Този измислен и "велик" икономист защо забрани да спомене Швеция, Дания, Великобритания и вместо общи налайвания да кажеш нещо съществено.
  • 102 Патриот

    5 3 Отговор
    Нима англичаните,които до скоро бяха членове на ЕС,и шведите живеят по-лошо от нас Българите,затова че не пожелаха еврото.Българите би се радвали да имат социалните придобивки на беларусите,които дори не са членове на ЕС.
  • 103 Альоша

    4 1 Отговор
    Еврото е по добре но от Европа трябва да се лустрират Американските влияния и най вече Английските подривни дейности, защото те нямат никакъв интерес от силно евро а на против, работят усъезателно във вреда на Еврото защото всяка крачка на горе е крачка на доло за тях... Но е тъжен факта че в във всички Европейски институции безчинстват купища англичани и множества правителства са на пряко подчинение на САЩ и Амбицийте на Москва допълнително и те рушат всичко постигнато от трудещите се Европейски общества който автоматично се превръщат в най потърпевшата страна на монетата във войната на финансовите борсови спеколации... За да има силна Европа със силно Евро трябва всички държави да оперират само с него и да се елиминират от институцийте всички конкуренти ползващи данни и изживяващи се на видите ри добродетели и велики мислители.
  • 104 Альоша

    4 1 Отговор
    Еврото е по добре но от Европа трябва да се лустрират Американските влияния и най вече Английските подривни дейности, защото те нямат никакъв интерес от силно евро а на против, работят усъезателно във вреда на Еврото защото всяка крачка на горе е крачка на доло за тях... Но е тъжен факта че в във всички Европейски институции безчинстват купища англичани и множества правителства са на пряко подчинение на САЩ и Амбицийте на Москва допълнително и те рушат всичко постигнато от трудещите се Европейски общества който автоматично се превръщат в най потърпевшата страна на монетата във войната на финансовите борсови спеколации... За да има силна Европа със силно Евро трябва всички държави да оперират само с него и да се елиминират от институцийте всички конкуренти ползващи данни и изживяващи се на видите ри добродетели и велики мислители.
  • 105 Ха ха ха

    7 3 Отговор
    Просто искат да бутнат борда,за да ограбят валутния резерв. Който обезпечава барда без него тези 7-8 милярда ще са свободни за крадене.
  • 106 Альоша

    3 3 Отговор
    Еврото е по добре но от Европа трябва да се лустрират Американските влияния и най вече Английските подривни дейности, защото те нямат никакъв интерес от силно евро а на против, работят усъезателно във вреда на Еврото защото всяка крачка на горе е крачка на доло за тях... Но е тъжен факта че в във всички Европейски институции безчинстват купища англичани и множества правителства са на пряко подчинение на САЩ и Амбицийте на Москва допълнително и те рушат всичко постигнато от трудещите се Европейски общества който автоматично се превръщат в най потърпевшата страна на монетата във войната на финансовите борсови спеколации... За да има силна Европа със силно Евро трябва всички държави да оперират само с него и да се елиминират от институцийте всички конкуренти ползващи данни и изживяващи се на видите ри добродетели и велики мислители.
  • 107 Рос

    4 2 Отговор
    Мислете...... Огромните кредити взети от опавляващи и кръговете около тях ще ги върнат с 2/3 по евтино и има едни 43милярда който са гаран за Валутния Борд... Те ще се освободят автоматично от Еврипеиската банка и ще могат да се харчат както си искат. Става въпрос само за парите на Българите Кражбата е невероятна.
  • 108 Mashala

    6 0 Отговор
    Neshtem nito euro, nito evreiski suyz. Iskame da sme , s rossia , rubli ni trebvat za lada s8
  • 109 Тъпо тъпо

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "До 58":

    Откога българския лев чрез валутния борд е вързан за долара при 1, 90 лева за долар курс? Тъпо, тъпо...... манипулация.
    ... невежество ........ какво ли?


    ..

    ..
  • 110 7777

    3 2 Отговор
    Еврото е гаф както Истанбулската конвенцията..,Експерта, Цачева е история ред е на Стоянова.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Дедко Дани

    2 0 Отговор
    87 до 90 и други шарани!Вие с Великобритания ,Дания,Швеция и Норвегия ли ще се сравнявате?Мравка със слон! Никога няма да ги стигнете!И в най-розовите сънища! Простотия,невежество,мързел мислене като за13 век
  • 113 Тошко

    2 3 Отговор
    Българина и Румен РешетникоФ са русофили и милеят за лева, рублите и Т. Живков. Нинова и Коста Копейкин ни обещават мед и масло!
  • 114 Го4о

    2 1 Отговор
    Стойте си в гетото - избора е ваш! Точно това Ви казват от ЕС.
  • 115 purko

    0 1 Отговор
    аз съм готов........няма какво да се губи вече.....
  • 116 ДО ДЕБИЛИТЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Петър Д. С.":

    Първо, от 3г.Великобритания подготвят БРЕКЗИТ, т.е.излизане от евросъюза и поради тази причина не са въвели еврото. Колкото до БРЕКЗИТ, на хората им омръзна да хрантутят с парите им прости и неграмотни паразити, търтеи и лентяй. И с право, ВИЕ НЕ успяхте да си запазите спестяванията и пенсионният фонд, комунистите разграбиха собствената си д-ва, как очаквате д-ви с европейско мислене, за които законите се спазват, богати и силни д-ви, да ви дават. Нали това искате ? Но не посмяхте да отидете на ПОЗИТАНО 20 и да им потърсите сметка? А по телефоните сте смели юристи, ВиК, политика бистрите, счетоводители и всякакъв вид професия. Когато някой има претенции да разбира от всичко, той не разбира нищо. Чакайте ЕС да падне. В Гърция са в евро, но всички ходим за по-евтини стоки. По улиците не виждам 1 руска кола, със сигурност и битовата ви техника, не е руска. В банките има с/ки в лева и евро, няма в рубли. Но някои веят руски знамена, но никой не иска пенсии в рубли. На К. ИМПЕКСОВА и др.комунисти, децата им са в САЩ, купуват си имоти, никой не иска в Русия. На простите им дай да си тънат в блатото, мързеливи да се ограмотяват. Е, заслужавате си съдбата. Ще ви убие собствената ви простотия и невежество.
  • 117 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Въпросният експерт не знае ли, че България отдавана е направила своя икономически и геополитически избор. Никой не оспорва задължението й да влезе в еврозоната. Сегашното решение касае забавяне на процеса за влизане в ERM 2. На кого да вярват българите? На финансиста, който, представете си, не знае или не иска да каже, че портфейлът на валутния борд е 40 млрд.лв, а не 10 млрд.лв. (справка интервюто му) или на проф. Ханке, който твърди, че тези 40 млрд.лв. ще бъдат разпределени между ЕС и ЕЦБ.
  • 118 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зайко Байко многознайко":

    А заТиквеников който е скрил и из.ъгал народа че е бивш мафиот съден и лежал в затвора заради кражби и сутеньорство извършвани в Чехия.Това не е ли престъпление защото заради тези си постъпки е превърнал в слугинаш държавата и я е оставил на външни сили да се разпореждат и командват народа.
  • 119 Нов

    0 1 Отговор
    Защо да се е прострелял Борисов, всички се стреляме непрекъснато и не в краката а директно в главата не зная на какво все още се дължи съществуването на тази държава. Не знаем какво искаме а камо ли как да го постигнем. Проглушиха ни ушите колко лошо щяло да е да приемем еврото даваше се думата почти само на тези които плашеха с всевъзможни апокалипсиси, как Европа ще ни вземе огромното съкровище и ще забогатееш а ние горките ще им бъдем роби и какви ли не глупости, а сега като ви казаха ми щом не щете няма пак лошо . Нали повече от половината не искали евро и Евросъюза им крив Ами да излезем като англичаните и ще цъфнем и вържем тогава на сила хубост не става. Тръгнали да ми се правят на швейцарци моля ви се, всеки народ си заслужава управата независимо дали е вътрешна или от някъде другаде. Истинските народи не ги освобождават нито оправят.