Last news in Fakti

3 Юни, 2020 09:59 9 202 29

Слави Трифонов: Желая бляскава кариера на завършилите "лайфстайл журналистика"

  • лайфстайл журналалистика-
  • слави трифонов-
  • софийски университет

Сигурен съм, че в държавата на мисирките и на юридическите барниръбъли, такава кариера е напълно възможна

Слави Трифонов: Желая бляскава кариера на завършилите "лайфстайл журналистика" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Слави Трифонов във "Фейсбук"

Днес до мен достигна новината, че в Софийския университет “Св. Климент Охридски” от тази година ще може да се изучава най-новата магистърска специалност “Лайфстайл журналистика”.
Аз чак сега разбирам защо лайфстайл предаването на Ани Цолова не тръгна. Защото не е имала нужната квалификация. Абе, Ани, завърши първо “Лайфстайл журналистика” в Софийския, пък чак тогава искай да водиш лайфстайл предаване.

Това, че най-престижният български университет пуска такава магистърска програма е просто прекрасно, аз съм възхитен. Браво на Софийския университет, който е решил да подаде ръка точно на лайфстайл журналистиката! Защото лайфстайл журналистиката е в упадък. Ако имаше класация на “Лайфстайл репортери без граници” България щеше да е чак на 5-о място по свобода на лайфстал журналистиката! А трябва да сме първи в света по лайфстайл журналистика!
Затова нека се работи да има повече заглавия за живота на известните, като заглавието, което видях в един български вестник този месец. А именно: “Изсъхнаха доматите на Ицко Финци”.

Ех, чак на мен ми идва да завърша една “Лайфстайл журналистика”. Даже вече си представям колко увлекателни, колко образователни ще са лекциите на академик Венета Райкова, на професор Мон Дьо и на доцент д-р Гала. Предполагам, че това ще са преподавателите.

Без да предполагам обаче мога да ви кажа коя е любимата ми дисциплина в специалността “Лайфстайл журналистика”. В сайта на университета видях, че тя е заложена за втори семестър и се казва… “Гурме и медии”. Вероятно в тази дисциплина ще се изучава в каква чиния е подходящо да се сервира див лаврак с киноа, пюре от пащърнак, пяна от аспержи и чипс от кейл. Какъв уважаван журналист ще си, ако не знаеш това?

До мен достигна обаче още една новина - тази година в нашите университети, включително и в Софийския, в основни специалности като “Журналистика” и “Право” щяло да се влиза без приемен изпит! И това е толкова хубаво!
Ама, наистина, защо трябва да има изпит, при положение, че нивото на юридическа компетентност дори у юристите, които са в управлението на държавата е изключително ниско?

В специалност “Право” трябва да се приеме всеки, който предложи приятелство във "Фейсбук" на титана на юридическата мисъл в България Дани Кирилов. Както и всеки, който знае наизуст поне едно стихотворение от писоарната лирика на доайена на търговското право проф. Огнян Герджиков. Това трябва да са критериите за прием. Никакви изпити!

Искам да пожелая нещо на всички, които ще запишат “Лайфстайл журналистика” и които ще влязат без изпит в специалностите “Журналистика” или “Право”. Пожелавам им да имат една бляскава кариера. Сигурен съм, че в държавата на мисирките и на юридическите барниръбъли, такава кариера е напълно възможна.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каскет Каскетов

    44 10 Отговор
    Слави недей да лаеш срещу баща си Слави,ще ти направим някой дело за ОПГ.
  • 2 Лили

    30 48 Отговор
    Огладнява вече ,паричките свършват ако не пише постове никой няма да го помни

    Коментиран от #8

  • 3 Terenski

    38 18 Отговор
    Това ли е най-големият проблем на държавата в момента,г-н Трифонов,че някой ще учи нещо безмислено,което няма да е полезно на никого!?

    Коментиран от #15

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Има двама свръхкомпетентници

    30 11 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    в България - Слави Трифонов и Бойко Борисов. Затова сме толкова напред в дисциплините "чалгизация" и "тулупщина".
  • 6 Мими

    32 27 Отговор
    Написаното не го е измислил Слави!Той е като Радев.Изговарят написаното от други субекти.

    Коментиран от #11, #16

  • 7 Комунист

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ако само специалисти могат да се изказват и коментират знаеш ли каква тишина и спокойствие би настъпило? Застой и четене само на "Работническо дело" без коментар - това ли искаш?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Next

    29 7 Отговор
    Точно такива журналисти трябва да има, за да може разни пожарни, майтапчии, каскети да правят брифинги без неудобни въпроси. После ни суджук яли ни на суджук мирисали.
  • 11 Би ли привела доказателства

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мими":

    Защото мъдрите поучения, които ръси Вождът наш, му донесоха присъда за клевета. Засега само една.
  • 12 Главун

    21 11 Отговор
    Завършилите чалга журналистика ще имат по-голям успех, нали ще дойдат в някоя кабеларка като 3/8 и цели 5 човека ще ги гледат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Геренски

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Terenski":

    Твърдо Да.Това е огромен проблем.Заради нивото на образованието е България днес сме на това дередже.Какинки,малинки и всякакви др.гадинки ни управляват последните 10 години.Вместо планове за повече инженери,строители и архитекти,ИТ специалисти,медицински кадри ,университети и институти бълват адвокати,журналисти,икономисти,политолози .Как ще излезне България от тинята в която е при толкова висшисти с бели якички.Та от тяхната дейност приходи от ДДС няма.Но виж как да го източват знаят.

    Коментиран от #24

  • 16 Ха ха

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мими":

    Мими,специално за теб:Прочелият една книга знае ли да пише? Чукча писатель,чукча не читатель.
  • 17 сатват

    11 10 Отговор
    славуца тифонова/ мултигруп бкп дс покварен звяр!
  • 18 METO

    9 9 Отговор
    Славч0 ,на чужд гроб недей да плачеш.Я кажи ти какво завърши,колко плати са дипломата си?
  • 19 Славчо

    5 12 Отговор
    Слави я си кажи кой ти написа тоя текст
  • 20 Аз съм българин

    7 13 Отговор
    А вездесъщият Слави какво е завършил? Учил недоучил, ама иска да е фактор.

    Коментиран от #21

  • 21 Пешо

    17 2 Отговор

    До коментар #20 от "Аз съм българин":

    Слави е завършил поне музикална гимназия и е прочел повече книги от една Винету.
  • 22 ЛордДекан

    18 1 Отговор
    Лорд Евгени Минчев трябва да стане декан на катедра ''Лайфстайл''.
  • 23 Анонимен

    3 1 Отговор
    От 30 се чукудуру задочно завършили, а другите редовно, взеха отличните оценки и ги смениха с техните... Или по 5 хил. Приети в габрово, свободни университети право и сие и в пд, сф продължили.. Кой даде преди 30, той днес има всичко, виж Ванката, къде е, синоптик хохо. Важно е гръб, всичко днес се купува-средно, основно и висше. 84 покойник Кристо Явашев, Бог да го прости, Той ми е на сърце. Моят идеал... Бг е на примати. Хубав ден !
  • 24 нашия

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Геренски":

    много добре го каза-има свръхпроизводство на некачествена и непродуктивна 'образована' маса-и като грабне дипломата вече е с претенции-и докато го разбереш,че нищо не може той/тя направили сума ти поразии-след тях и можещ човек трудно може да поправи вредите
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост@

    0 3 Отговор
    Слави, шанс ще дадеш ли на нашата х, родена 1993 година, завършва Магистър във Франкфурт, преди езикова, знае, 4 езика: български, френски, немски, английски, учеше и турски, специалност, Психология, от 280000, бяха приети 28 хил от цял свят. Нещо по написаното.. В БГ без конкуренция сте и затова определен ваш кръг сте само вие. Ти си батко на втората, а тя има внуци, и тук нещо да кажеш. Ти поне имаш състояние, а нашите, както и да е.. Където е текло пак ще тече, има си приятел чужденец, споко, помия е тук, не помия за вас, подробности... Весело да е, не всичко е много пари, тези хора не са много щастливи, защото не могат да заспят.. От докторката алерголог и вирусолог
  • 27 Dr.mengele

    0 0 Отговор
    В държавата на проституциите без реална икономика какво да учат друго.Извратено племе което генерира само престъпност и бели роби за западните икономики,но пък с излишно самочуствие колкото щеш
  • 28 Истина

    0 0 Отговор
    На запад и бели роби. Завършиха на запад психология бакалавър и веднага започнаха работа, но не след дълго като разбрали, че целият персона е от директорката до работничката само българи и всички в детска ясла бяха уволнени. А дали ще си роб за 400 лева в бг или на запад за 2 или 3 хиляди евро, това си е ваше мнение. Имат самочувствие хора с покритие, никога не са били членове на бкп, а и никога през живково родители, дядовци и майки не са чакали подадени ръце на бай ви тошо, а са били без налници, частно и са имали чисти пари, изкарани от човек с една ръка, а другите с изкривени от... Но мишките днес са милионери, с пари на отрудените..
    1 ( 1..
  • 29 ПРОФЕСОР ИЛЧЕВ

    1 0 Отговор
    НЕ Е МАГИСТЪРСКА А СЕ ДИПЛОМИРАШ ,,МИСИРКА,,