Last news in Fakti

10 Юни, 2020 09:54 9 144 46

Цветан Василев: "Борисов 3" е пълна симбиоза между премиера, Пеевски и Доган

  • цветан василев-
  • васил божков-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган

Очевидно е, че е Пеевски е острието. На него не му пука, защото е брутален и арогантен

Цветан Василев: "Борисов 3" е пълна симбиоза между премиера, Пеевски и Доган - 1
Кадър: ТВ1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пеевски е човекът с амбиции да управлява държавата. И неговата майка го каза, че това му е била мисията. Той се опитва да се легитимира пред избирателите на ДПС и да открадне партията от Ахмед Доган. Това каза банкерът Цветан Василев в предаването „Алтернативата“ по „ТВ1“.

бТВ днес е подложена на рекет от същия мафиотски център. Това е мафиотският център, това е ДС. Проблемът не е в купуването на медии. Особено в парцалите на Пеевски. Те всички са на загуба. Проблемът е в това кой издържа тези парцали? Някой позволил ли си е да разследва откъде идват парите за всички тези негови медии. Аз не знам и колко са. Сега дори стигнаха до наглостта да ангажират държавата да му разпространява парцалите.

Кабинетът „Борисов Три“  е най-лошото от правителствата на Бойко Борисов . В „Борисов Три“ виждаме пълната симбиоза между Борисов от една страна и Пеевски и Доган от друга.

Държавни пари в КТБ не е имало. Тя беше обслужваща банка на енергетиката. Имате ли представа сега къде са парите на държавата? Рекетът върху мен бе от по-различно естество. Божков се е нуждаел от определени лобистки закони. Заявявал съм, че ако някой в България твърди ,че бизнес може да мине без допир до държавни институции, е наивно. Държавните институции рекетират.

Банковият бизнес е по-чувствителен. Винаги съществува риск тя да бъде нападната. През Пеевски бях принуждаван да купувам нови и нови медии, защото видите ли можело да има проблем за банката. Специално по отношение на практиките на Борисов-той използва определени пратеници. Към мен пратеник бе Александър Сталийски. При Божков е била Севда Арнаудова. Пратеник при Богомил Манчев беше Роско Котарака. Казват: „Ето, ние ще помагаме тук“. Сигурен съм, че от услугите към Божков се е възползвал не само Борисов, но и Пеевски и центъра около Пеевски. На комиксите на Божков беше нарисуван паяк-свиня. Очевидно е, че е Пеевски е острието. На него не му пука, защото е брутален и арогантен.  

Той е най-мразен в държавата. Лично на мен ми е казвал: „Много харесвам Комарницки като ме рисува като свиня“. Може би Божков няма доказателства за Пеевски, затова не го нарича поименно. Но добре го е характеризирал като паяк. Схемите за превземане на бизнес, включващи всички органи, те не са под контрола на Борисов, а под контрола на Пеевски. Ситуацията с банката бе различна. Те трябваше да ликвидират банката, за да разграбят активите.

Пеевски поиска 30% от "Петрол", 10% от "Виваком" и по 50% от "Дунарит" и "Авионамс" и да му опростя 500 милиона лева задължения. Той отказа изплащане на всякакви задължения, включително и на тези задължения, свързани с придобиването на различни медии. Той не дойде сам, изпрати неговата дясна ръка Александър Ангелов. Имам записи как е получавал средства от компании на КТБ. Дойде и каза: „Виж какво, трябва да се разделя бизнеса“.  Аз казах: "Трябва да си изчистим нещата между нас и всеки по своя път", те казаха: "Може, но вместо да върнем парите, ти ни дай 1 милиард лева", твърди Василев.

Финансирах медии. Най-голямото перо бе ТВ7 – неуспешен проект. Никога не съм се гордял с тази телевизия. Успях да направя договор със СиЕнЕн. Аз не съм давал интервюта за ТВ7. Такава е била моята стратегия. Не исках да се шуми около мен и около банката. ТВ7 се финансираше чрез мен и се управляваше от Пеевски чрез Бареков. Беше грешка. Не съм имал амбиции да се занимавам с медии. Сега в Нова телевизия облагите са за Пеевски, а негативите са за Домусчиев. Вярвах, че когато Борисов подаде оставка за първи път, нещата ще се променят. Бил съм заблуден, защото те се обединиха. ТВ7 получи ефир преди Борисов да дойде на власт.

Най-голямата грешка бе политическия проект Бареков. Сега плащам скъпа цена. Статуквото стана проблем за мен през 2013 г. Тогава разбрах, че има съглашателството между центъра на Пеевски и Борисов.

И не съм бил в гаража на Борисов, както той твърди, а влязох през гаража му с негов роднина. Представете си колко го е било страх да се види с мен. Сега те овладяха основния конкурент на БТВ-Нова ТВ. С политиката на Нова ТВ, те скоро ще изпаднат. За всички е ясно че там доминира Пеевски. Кадрите от ТВ7 отидоха при Пеевски. бТВ има повече шансове да се пребори с мафията. Сега тя е подложена същия рекет, на който аз бях подложен през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Byg

    19 95 Отговор
    Тука стана клуб на престъпника беглец , събрали се на раздумка. Все невинни мамини душички , чисти като сълза а лошата държава иска да си събере вересиите , смешни хора .

    Коментиран от #8, #27

  • 2 гост

    112 7 Отговор
    Много добро интервю на Генка Шикерова. в телевизия ТВ1.
  • 3 България

    15 75 Отговор
    Защо не се прибира с доказателства и да го докажеш а се криеш

    Коментиран от #9, #10, #15

  • 4 алчния

    61 3 Отговор
    Алчните стават по-алчни... Топите се един друг, но сте еднакви!! Къде бяхте до сега? Бизнеса Ви вървеше и нямаше проблеми!?
    Така живеят всички българи от години! Добре дошли в реалността!
  • 5 ИСТИНАТА

    51 0 Отговор
    И САМО ИСТИНАТА !
  • 6 Анализаторр

    49 0 Отговор
    Бай Тодор се обърна в ГРОБА!
  • 7 хаха

    67 5 Отговор
    Ето това е истинско РОБСТВО !!! Народа е безпомощен
    Все по-често чувам,че хората се замислят дали под турско няма да сме по-добре... Трагично е положението.

    Коментиран от #33

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 kvy

    72 3 Отговор

    До коментар #3 от "България":

    И какво, като има доказателства? Има доказателства за Ало Ваньо, но да се предприеха мерки? За Московски също имаше, нещо да стана? За какво да се прибира, да стане като с другите?
  • 10 да не е луд

    39 1 Отговор

    До коментар #3 от "България":

    да се прибере чри мафията

    Коментиран от #32

  • 11 бис

    46 2 Отговор
    мисля си че дебелака няма да доживее старини
  • 12 Jack Bauer

    6 34 Отговор
    Василев и Божков до "вчера" бяха с управляващите на хранилката, но явно станаха неудобни и ги разкараха. Сега се опитват да вадят "кирливи ризи" и да печелят дивиденти от това, да се правят на дисиденти, но няма да им се получи.
  • 13 Усмивката

    37 2 Отговор
    За всекиго стана ясно защо Цвнае че ще го ,,заличат". За тези изнесени данни , информация в кухнята на хунтата не може да бъде оставен жив. За Сталийски ли. За Севда ли .... Всички го знаехма кои са обсужващия персонал на хунтата. Главната прокуратура затова вече 10 години не еизпущана от хунтата. Не мисля че България може да се управи без външна намеса. За съжаление 140 години отново ратуваме за свобода
  • 14 тариката

    22 4 Отговор
    ами време е и ти да създадеш политически проект и да се наредите в парламента всите юнаци, пеевски, боко, черепа,ц.василев , златев , домуса, гергов, малей каква хайдушка дружина ще е само !!!!!
  • 15 антимафиот

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "България":

    много си наивен
  • 16 Дългият

    32 2 Отговор
    Хора,нека не бъдем наивници...Василев каза доста неща,Божков говори за същите хора...и нека не си мислим че нещо ще се промени ако все избираме тези да ни управляват..Плюнки...плюнки и на изборите пак същите.Лошото е че не се виждат нови лица,лидери,но все пак трябва да се гласува за някой различен от тези крадци наглеци...То и опозицията е една....с х.. да я сочиш...

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Почна да ми писва от тоя и Божков чесно

    10 25 Отговор
    Ей и следващия разказвач на приказки, тука да не е Северна Корея та да те е страх бе, нали има Европейски съд и комисий, ако с Божков наистина имате доказателства и ги предадете лъдето трябва до сега Борисов да го няма отдавна, ама според мене само си лалате и понеже Държавата ви награби за престъпленията които сте правили сега разказвате приказки ама само от едната страна, демек вие с Черепа сте невинни като момина сълза а лошата Държава сега ви търси за неща които не сте извършили🤔

    Коментиран от #34

  • 19 Пи пи

    5 14 Отговор
    БОЖЕ И ТОЗИ ЛИ ИЗКОЧИ
  • 20 БОКО

    6 1 Отговор
    Ах Стингерчета,Стингерчета!
  • 21 Голем си умник да знаеш

    6 21 Отговор

    До коментар #16 от "Дългият":

    Е много ясно че за управляващите говорят, та само те се осмелиха да потърсят сметка от най богатите олигарси, кой от БСП ще се осмели или от ДПС, няма такъв затва нормално да нападат ГЕРБ😉 ама треа да имаш малко мозък за да го разбереш🤔

    Коментиран от #22

  • 22 Дългият

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Голем си умник да знаеш":

    Задаваш ли си въпроса...защо чак сега се сетиха за тях....нима не знаеха че Божков е видна фигура от 90те...Мутра.Щом плаща няма проблеми,спре ли....включва се държавната машина...Трябва да си доста ограничен за да свържеш нещата....Или Цветан Василев сам да се набута между шамарите при положение че каквото е поискал го е имал....Такива платени тролове като теб лижат з...ците на шайка управляващи които единствено мислят за лични облаги...
  • 23 666

    21 3 Отговор
    Ако ще звяр да ни управлява, но никога повече ГЕРБ
  • 24 тц тц

    1 18 Отговор
    от както герб е на власт БГ върви нагоре и това е най важното.Няма как да си политик и да си чист

    Коментиран от #30

  • 25 Галя

    3 21 Отговор
    Защо на Василев продължава да му се дава думата? Разбирам, че Шикерова иска рейтинг, но едва ли начинът е като интервюира престъпници и им дава гласност. Този човек трябва в миша дупка да се скрие и да няма право на глас по никакви въпроси.
  • 26 Мартин

    4 10 Отговор
    Интересно защо Цветан Василев не говореше за Борисов 1, когато е бил от другата страна - тази на хората, които са били облагодетелствани от властта! Тогава му е било широко около врата и си е получавал паричките! Защо тогава не е биел тревога за свободата на словото? Сега му е лесно, когато е престъпник, да говори срещу правителството, а тогава, когато е бил част от него, си е мълчал като риба на сухо...
  • 27 Факт

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Byg":

    Абе къде виде държавата да иска нещо?
  • 28 Ива

    5 8 Отговор
    Цветан Василев забрави ли, че и той е участвал в тази симбиоза, тогава обаче не се оплакваше. Както каза Близнашки - Василев и Божков трябва да дават показания, а не интервюта.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Мао Цзъ Дун

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "тц тц":

    БКП върви надолу до пълен провал
  • 31 Гошо

    0 10 Отговор
    Спрете изявите на мустакатият крадец-банкер, който от 6 години се опитва да манипулира хората и те уж да му вярват
  • 32 Фен

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "да не е луд":

    А този какъв е.брисна парите от банката и си е.а.мамата
  • 33 Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    Народ няма !!! Има българско население с робски манталитет и то изгуби шанса да добие гражданско самосъзнание ,заедно със навлизането на ,,демокрацията,, Може би , сега отново има този шанс, фалитите и гладът ,ще помогнат..

    МОЖЕ БИ...
  • 34 Усмивката

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Почна да ми писва от тоя и Божков чесно":

    Ти Сталийски виждал ли си го на живо?Знаеш ли къде е лятната му резиденция. А тази на Доган. . Значи мълчи. И слушкай .
  • 35 Росен

    2 3 Отговор
    Този човек се чуди с какво да ни занимава, но не трябва да се забравя, че окраде 4 милиарда от КТБ!

    Коментиран от #44

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Любител на суджуци

    2 5 Отговор
    Яд ли те е красавец от Сърбия? Болестта ти доста е напреднала. Отслабнала си и си пребледнял като дух!
  • 39 Любител на суджуци

    0 5 Отговор
    Яд ли те е красавец от Сърбия? Болестта ти доста е напреднала. Отслабнала си и си пребледнял като дух! Амин!
  • 40 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    2 6 Отговор
    Я, ЦЕЦКО СЕ ПОКАЗА...ЧАКАМЕ ТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ В БГ....ДА СЕ СНИМАМЕ С ТЕБ....
  • 41 Mad man

    3 0 Отговор
    Абе тука много дупедавци списват.
  • 42 Мао Цзъ Дун

    1 0 Отговор
    За Пеевски добре
  • 43 Ники

    0 0 Отговор
    Престъпникът Василев пак се опитва да създава смут
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.