20 Юни, 2020 18:54 10 769 74

5 ключови въпроса за компроматите за Бойко Борисов

  • компромати-
  • снимки-
  • запис-
  • бойко борисов

Реакцията на замесените в тези скандали и на институциите, които би трябвало да ги разследват, не изясниха, а само още повече оплескаха пейзажа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България навлезе в нова компроматна война, в която главен герой е премиерът Бойко Борисов. Особеното е, че за да се постигне целта, се използват едновременно всевъзможно средства - банкови извлечения, мобилни комуникации, аудио записи и снимков материал. Може би скоро ще видим и видео клипчета. Обвиненията също са най-разнообразни - от рекет и корупция до злоупотреба с власт, търговия с влияние, гарнирани с просташки изразни средства.

Какво имаме до тук? Хазартният бос Васил Божков пусна смс-и, с които показа, че редовно си е общувал с финансовия министър Владислав Горанов, който нарежда на държавни органи да действат в негова полза, и приятелски си е чатил с премиера Борисов. Показа и извлечения от банковата си сметка за 67 млн.лв., които твърди, че е раздал като подкупи на премиера и приближените му. После анонимен имейл разпространи аудиозапис, в който глас, приличащ на този на премиера, говори цинично за председателя на парламента Цвета Караянчева и чужди премиери, нарежда да се удари частна фирма, защото не му играе по свирката, и е предварително уведомен за повдигането на обвинение срещу бившия зам. министър на икономиката Александър Манолев. Накрая бяха пуснати снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов във вила "Секвоя" на резиденция Бояна, на които се вижда чекмедже с евро, кюлчета и пистолет, както и кадър със спящия премиер.

Реакцията на замесените в тези скандали и на институциите, които би трябвало да ги разследват, не изясниха, а само още повече оплескаха пейзажа. Кои са ключовите въпроси, чиито отговори биха разкрили какво всъщност се случва в България?

1. Автентични ли са разпространените материали?

Тъй като не е правена експертиза, единствените потвърждения или опровержения за автентичността на разпространените материали идва от главния герой в тях - премиера Бойко Борисов.

По традиция отначало той отрича всичко. След аудиозаписа Борисов пусна във Фейсбук пародия по клип на песента на "Ъпсурт" "3 в 1", в който соцлидерът Корнелия Нинова е танцуваща кукла, а депутатът от ДПС Делян Пеевски е прасе, водено на каишка. Той беше придружен с коментар "Забавляваме се". Пред "Епицентър" отсече: "Заклевам се, че всичко е лъжа!" После Борисов обясни за монтажите "дийп фейк" (видео материали, които могат да заблудят зрителя, че някой е казал нещо, което всъщност никога не се е случило), от които били пострадали Обама и Тръмп. Но не поиска експертиза дали записът е манипулиран и от кого, защото бил свикнал, а и нямало лоша реклама.

В сряда обаче премиерът рязко смени версията си и обяви, че записът вероятно е сглобен от няколко негови автентични разговора, като поне един от тях е записан преди евроизборите през 2019 г., когато е имало заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в Бояна. Другият вероятно е от 2015 г., защото точно тогава се разразява огромният скандал около декларацията за арменския геноцид, заради който Борисов се явява лично в парламента да се извинява. По онова време Цвета Караянчева не е председател на парламента, но е основен участник в писането на декларацията, довела до скандала.

Борисов обаче категорично се разграничи от съдържанието на разговорите - никога не бил нареждал на държавни институции да ударят частна фирма, нито пък знаел предварително за обвинението на Александър Манолев. Не е ясно как хем записите са автентични, хем съдържанието им не е. Накрая премиерът прогнозира, че прокуратурата ще образува проверка срещу него за записа. 

Борисов беше доста по-разговорлив за снимките - едната призна за автентична /на която спи/, другите /с пачки евро, злато и пистолет/ били предварително аранжирани, за да го злепоставят. Загадка остана как премиерът никога не спи с пистолет "Глок" до главата, като на автентичната снимка се вижда точно това.

Премиерът продължава да отрича, че е получавал пари, срещу които е правел услуги на Васил Божков. Но и тук версията му претърпя развитие. Първоначално той категорично заяви, че чатът, показан от Божков, е фалшифициран, защото единият от смс-ите е на кирилица. "Не е възможно някой да е получавал SMS на кирилица, моят телефон няма такива функции. Тези, които ме познават знаят, че моето телефонче е старо. То е 10-годишно и този апарат няма кирилица," каза той на правителствено заседание. В сряда обаче си призна, че е препратил такъв смс на Божков. „Мнoгo ca ми интeрecни тeзи, кoитo ce имaт зa гoлeми мъжкaри в живoтa, a кaтo някaкви лeлички ca cи пaзили гoдини нaрeд „Пoмaгaй!“, „Мeрcи“, „Чecтит рoждeн дeн!“. Aкo cъм имaл eй тoлкoвa cъмнeния, чe нeщo нeрeднo прaвя, aз нямaшe дa нaпишa“, защити се той.

2. Уличаващи ли са доказателствата?

Вулгарните коментари за Цвета Караянчева и чужди премиери биха могли да бъдат разпознати в типичния речник на премиера и той даже не направи опит да ги опровергае. Само на пресконференцията целуна засегнатата по главата.

Много по-уличаващи обаче са предположенията, че премиерът злоупотребява с власт, нареждайки да се ударят частни фирми. Човекът от аудиозаписа се заканва да прати проверка от КФН на "Еврохолд" - компанията, която поиска да купи активите на ЧЕЗ у нас. „Раздуйте това, че вкарах КФН по „Еврохолд“, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно“, се чува там. На 24 април 2019 г. "Еврохолд" съобщи официално, че възнамерява да придобие „ЧЕЗ Разпределение България“ и „ЧЕЗ Електро България“. В следващите седмици и месеци компанията бе подложена на всякакви проверки, а в крайна сметка държавата не ѝ разреши да купи активите на ЧЕЗ. 

Без да отрича, че е казал въпросните думи, Борисов сега твърди, че не е изпращал КФН в "Еврохолд". Аргументът му - след като бъдат назначени, хората в регулаторите ставали независими. Но подмина факта, че ги назначава точно ГЕРБ със своето мнозинство в парламента и че там са все хора, приближени на партията. За да се самоопровергае съвсем, накрая Борисов се "похвали": “Ние не допуснахме и Гинка Върбакова в ЧЕЗ”. Факт е, че фирмата на Върбакова "Инерком България" също не беше допусната да купи ЧЕЗ след поредица от проверки от държавни органи. Именно след като тя беше отстранена, ЧЕЗ започна преговори с "Еврохолд".

Борисов беше неубедителен и с отговора как знае, че на тогавашния зам.министър на икономиката Александър Манолев ще му бъде повдигнато обвинение. Първо каза, че го е прочел в медийни разследвания. След като беше контриран от журналисти, че няма такива публикации, той извъртя отговора си - че е предположил, че такъв ще е изходът. Само че в записа се чува как говорещият го е научил от независимата иначе съдебна власт.

 3. Кой стои зад всичко това?

Най-абсурдни са предположенията на Борисов кой може да стои зад компроматите. Според него невероятен микс от врагове - президентът, БСП, Слави Трифонов, Мая Манолова, Цветан Цветанов, "всички десебета по земните кълбета", го атакува и компрометира по учебник на КГБ. Единствените извън подозрение са ДПС, защото според Борисов: "ДПС не действат така. Те действат отзад. Тихо". 

Основното "прегрешение" на Борисов се оказа геополитическата ориентация - купил американски изтребители, направил Балкански поток и интерконектор от Гърция, искал България да влезе в банковия съюз на ЕС, обединил САЩ и Русия за АЕЦ "Белене", строял пътища. Не стана ясно в такъв случай изброените врагове от какво точно се притесняват и коя геополитическа сила има интерес да го удари, при условие че и САЩ, и Русия би трябвало да са доволни, че получават каквото искат.

Извън фантасмагориите за геополитически заговор, най-сериозно изглежда съмнението на ГЕРБ, че зад всичко стои бившият зам. председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Ако това е така, Цветанов, който дълго време бе най-довереният човек на Борисов, може да разполага с колекция от аудиозаписи и други уличаващи материали, която да съперничи на тази на Васил Божков.

4. Каква е целта?

"Целта е да ни смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически. Аз нито от Сретен Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша. Трябва да се дискредитира флагманът на ГЕРБ, след което всички да се разбягат. Не могат да ни бият на избори и затова сега пускат всичко това", разясни Борисов. И добави, че той няма да се поддаде на натиска, поне през юли. "Юли месец е много важен, Банковият съюз също е много важен за нас, влизаме в чакалнята на еврозоната, утре ще обявим сътрудничество между американци и руснаци за АЕЦ "Белене"... Като влезем в банковия съюз, няма да могат да фалират банки и хората да теглят незабелязано милиони от банките. След юли месец да правят каквото щат!", заяви Борисов.

Тук логиката на премиера издиша напълно. И когато България влезе в банковия съюз, банки ще могат да фалират при лоши резултати. А по закон и в момента не би трябвало някой да тегли милиони, без ДАНС и финансово разузнаване да са уведомени за това. Борисов не се спира на въпроса защо това сега е възможно и кой е отговорен. Забавянето за чакалнята на еврозоната пък се случи, защото точно правителството на Борисов през февруари внезапно реши да отложи кандидатстването до "постигане на обществен консенсус".

От друга страна, очевидно аранжираните снимки и възмутителното нахлуване в личното пространство на премиера със снимката, докато той спи, отклониха вниманието от далеч по-сериозните съмнения за престъпления като злоупотреба с власт например. И целта на снимките може да е точно такава - пикантното и очевидно манипулираното да измести сериозното.

В тази посока сериозен принос даде главният прокурор Иван Гешев, който разшири кръга на заподозрените с неудобни нему фигури. "Не казвам тези неща, които се публикуват, дали са верни или неверни. Това е от компетентност на наблюдаващ прокурор. Но за мен е ясно, че е целенасочена съзнателна стратегия. И тя е с ясната цел - дестабилизиране на държавата, и избори. Да се получи политическа конфигурация, която устройва обвиняемия Васил Божков, подсъдимите Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев. Тази конфигурация ще им върши работа за законодателни промени и унищожаване на българската прокуратура. Това е крайната цел, която минава през нов политически проект, нова конфигурация, която правеше и подсъдимият Цветан Василев". 

5. Какво следва?

От реакцията на институциите зависи дали ще има сериозни последици от скандалите оттук нататък.

След дълго умуване прокуратурата заяви, че е разпределила сигнала на Васил Божков за рекет и ще провери аудиозаписа. Главният прокурор Иван Гешев каза, че записът се проверява в две направления - дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за манипулиране и монтаж на запис. Не стана ясно дали ако се установи, че записът е реален, ще бъдат проверени и действията на Борисов. Гешев не коментира дали е произнасял репликите, цитирани от Борисов в записа. Историята досега обаче показва, че в случаите от голям обществен интерес прокуратурата произвежда много шум, но не и реални резултати.

Ще има сериозни промени в НСО, която е допуснала охраняваният от нея премиер да бъде записван и сниман. Управляващото мнозинство вече прие закон, предвиждащ създаването на втора НСО и отнемане на правомощия на държавния глава в това отношение, на който президентът заяви, че ще наложи вето. Самият Борисов намекна, че може да се откаже от услугите на службата. "Вече спя с пистолет. Ще си направя много изводи и как ще спя, дали изобщо ще остана там да спя, дали ще ползвам тези услуги вече", каза той. Тази вечер стана ясно, че главният прокурор вече се е отказал и ползва подчиненото му Бюро за защита.

Няма причина да се смята, че намиращият се в Дубай Васил Божков, срещу когото има повдигнати 18 обвинения, ще спре с разобличенията си. Ако иска да поддържа интереса към политическия си проект "Българско лято" и да постигне намерението си да свали "хунтата" от власт, Божков ще трябва да представи сериозни доказателства, пряко свързващи Борисов&ко с парите, които е раздал като подкупи.

С други думи - това е само началото на калната битка. Финалът е далеч. А изводите за държавата и онези, които я управляват, не са никак лицеприятни и оптимистични.

Коментарът на Александър Александров е публикуван във в. "Сега"


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 66 Отговор
    Бат Бойко е пич.Разблокира ме.Да е жив и здрав.Обещавам вече да слушкам.

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Емил

    84 14 Отговор
    Какво значение имат тези въпроси, след като вече сте определили материалите срещу Б.Б. като КОМПРОМАТИ! Или не знаете значението на тази дума??? Мисири!!!

    Коментиран от #8, #38, #41

  • 4 XMAN

    85 7 Отговор
    СМЯНА НА КАРАУЛА И ФИНАЛ ЗА ГЕРБ Е ПЛАНУВАНО,АМА НАШ"ТО МОМЧЕ НЕ СХВАЩА .ФИНАЛ КАТО ЗА СДС И НДСВ.
  • 5 Behemoth

    97 11 Отговор
    Има само един въпрос и той е към избирателите....абе вие у ред ли сте?

    Коментиран от #11

  • 6 розово

    72 6 Отговор
    В България политици държавни чиновници бизнесмени така се омешиха че могат да се назоват с едно име крадци . Тези крадци откраднаха толкова милиарди че не могат да ги преброят за да ги разделят скараха се и заприличаха на бракоразводна двойка.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Последния Софиянец

    69 5 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    Скараха се щото вече няма какво да вземат от народа и почнаха да се обират един друг.
  • 8 asd

    46 7 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Те само тъпи герберасти май не знаят какво означава "компромат".
    Хахахахахахахаха!
    Компромативен Материал ... И в никакъв случай не означава че е фалшифициран. Едно диалектно изказване на ПБП /ПБП - проста банкянска...будка/ е също Компромат - диалект,цинизми,лъжи,слабоумие и.т.н

    Коментиран от #14

  • 9 Гласуващ

    34 5 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    Да му мисли народа наричан електорат.
  • 10 Ели

    54 3 Отговор
    Въпросът е само един: автентични ли са записите и снимките?

    Снимките ако са пипани само яркост, дати - нормално -замитане на следи, но ако са автентични, какво правим?
    Запис - е презапис - ясно е, ако е автентичен - какво правим?

    2 седмици във Франция - независима лаборатория, ще знаем истината.
    За момента гадаем.
    Главният герой много добре знае, когато е бил под душа, кой е снимал. Има камери, записват се посещенията - за БГ не знам как е.
    В чужбина НСО няма право да влиза в стаите, всичко става по протокол и процедури.
    Много добре знае ББ, кой е бил в стаята му.
    И да не дискредитират службите.
    Да попитам г-жа Цачева има ли охрана?
    Ако има да предоставят доказателства, как е заплашен живота й?

    Коментиран от #72

  • 11 Емил

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    Пак намекваш нещо за избора на Нетаняху?!

    Коментиран от #17

  • 12 Диверсант

    39 8 Отговор
    Спомняте ли си снимката на Андрей Луканов гол в моргата. Какво ви показаха???? Ето това беше злодея който вече го няма. Сега ви чака светло бъдеще. Какво ви показват снимките на Борисов???? Ето я мутрата рекетьор заради която боксуваме на място. Какъв сценарий са написали на КОЗЯК обаче никой не пише
  • 13 Ели

    10 3 Отговор
    Може да са в стаи, ако има огромен риск за живота на охраняваното лице, всичко е протокол и процедури, в чужбина, предполагам, че и в БГ е същото.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 asd

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Емил":

    Проверявай колко си искаш бе невежа
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Друговремец

    34 2 Отговор
    Е стана ли ви ясно,кой прави по голямо шоу, шоуто на Слави,дето го няма вече или шоуто Борисов,дето бие всякакви рейтинги по гледаемост. А нещастните зрители сме ние,пардон-потърпевши
  • 19 Кой68

    12 29 Отговор
    До колкото знам/от обща култура/-Този който обвинява трябва да доказва,а не обратното........Като гледам постоянните колажи които се показват по сайтовете във условия на "диктатура" и при сегашните технорогии които са достъпни за всеки човек/стига да знае как да ги използва/ и то особенно преди избори,нищо не ме учудва...

    Коментиран от #46, #49

  • 20 Ти па

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За мн специален се мислиш бре тОлуб!
  • 21 В момента се поти

    4 7 Отговор
    Да се внимава за финни прахови частици и диоксини и ниско прелитащи изтребители ф16 блок 70
  • 22 LEON

    35 4 Отговор
    Този Борисов говори каквото си ще без да го интересува дали е така, важното е да го избълва!
  • 23 Българан Балкански

    15 4 Отговор
    Разсъжденията по темата "Бойковата спалня" се изравниха по качество с матурата в помощните училища в частта "Съчинение по картинка".
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бббббббб

    8 21 Отговор
    ББ да вземе да се ожени за някоя като Мелания и да им затвоти устите на зависниците. Стига КоБри

    Коментиран от #27, #28

  • 26 Боко кривия

    29 4 Отговор
    Пyнта Маpa и въпроси, питайте за магистралите ве ! Ще де научите да ми задавате правилните въпроси или шъ ви таковам с 200 в дупарата, като баварски премиери !
  • 27 Т444444

    29 2 Отговор

    До коментар #25 от "бббббббб":

    Той си е самодостатъчен и самовлюбен нарцис егоистично същество и си посяга.
  • 28 Е да де

    19 4 Отговор

    До коментар #25 от "бббббббб":

    Ми тя Мелъни избяга - да краси коледните елхи.
    Само игриви балкански нискограмотни момичета се захласват по мъжаги с пищоФи и джипове.
    Освен ако работата им не изисква носене на оръжие и не работят в службите, но там трябва висок интелект, и владеене на няколко езика.

    Коя успяла жена ще се хване с подобни индивиди?
    Днешните жени търсят медици, професори, зъболекари, програмисти, писатели, музиканти, учени

    Коментиран от #66

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 STI

    31 3 Отговор
    Мутрaтa ще лежи в зaтворa.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПИСТОЛЕТА

    28 3 Отговор
    НА СНИМКИТЕ РЕГИСТРИРАН ЛИ Е И БОЙКО ИМА ЛИ В МОМЕНТА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ОРЪЖИЕ???
  • 33 Ю Кортес

    7 30 Отговор
    Компроматите ще постигнат обратен ефект
    Хората са отвратени от грозота и пошлост.
    Нападнатата страна ще спечели.

    Коментиран от #35

  • 34 Той

    16 13 Отговор
    Тоя е вечен няма да то свалите ,колкото искате компромати има за този човек и няма кой какво да направи жалки сме ... срам ме е от нас самите
  • 35 asd

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ю Кортес":

    Тези простотии ще си ги дрънкаш в септичната яма герп&чук, паразит.
  • 36 ИСТИНАТА

    42 3 Отговор
    Хронология на записите с Борисов- записа "Ало Ваньо" , на следващия ден в парламента Борисов обявява че записите са фалшиви и манипулирани с думите - "Вечерта преди да бъдат пуснати гледам аз мач на Челси и ми се обажда Явор Дачков, сигурно след това са сглобявани изреченията с мои думи когато ме е записвал Дачков в интервюто"..Буда отрича дотогава докато Дачков и Кристина Патрашкова не ги изпращат във френска лаборатория която установява че са автентични. Борисов вече признава за тях като казва че са изрязали само " където напсувах Първанов". След няколко години следва нов запис в къщата му в Банкя с градския прокурор на София тогава Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов в което Борисов обсъжда с тях как Найденов да бъде оправдан за кражбите в земеделското министерство. Буда отново отрича за тях като след това пред фактите е принуден да си признае а Кокинов подава оставка и напуска съдебната система. Сега отново отрича и има ли някой да се съмнява дали са истински?! Това е подигравка с народа на България! Лъже хората в очите че такива записи няма,после си признава а реакция от населението няма. Във всяка друга страна подобен премиер ще виси на уличен стълб като Наджибула в Афганистан. Това е политически чадър над бизнесмени и търговия с власт в ущърб на народа...Народе ,народеее
  • 37 asd

    17 2 Отговор
    Чекмеджето "за избори" е друго.
  • 38 Петьо Петров

    33 3 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Май наистина някои хора не знаят какво значи компромат.Да се компроментираш,означава да се изложиш като личност,особено за хора стоящи на високо ниво в управлението на страната. Компроматът сам по себе си може да е обида,само ако се докаже,че е фалшив.Някой досега видя ли резултати от експертизи...май не,само гръмка тишина от страна на "независимата прокуратура".Фактите показват,че по-скоро не е компромат,а е чиста истина.Ако някой ви обвини вас,че сте извършили каквото и да е престъпление,няма ли да искате разследване и да докажете своята невинност,или просто с дебелашки тон ще изразите мнението си,че се забавлявате .Падението е пълно.Хора,прогледнете!
  • 39 Абе

    22 3 Отговор
    излагация голяма
  • 40 Някои

    25 2 Отговор
    Във всяка една държава до сега да си е подал оставката,но не и у нас.Кокала е по важен от достойнството.

    Коментиран от #43, #45

  • 41 Компромат

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    НЕ означава, че изнесеното в него НЕ Е ИСТИНА. Всъщност - те доказват ,че Бойко Борисов се сомпрометира сам с цялостното си поведение.
  • 42 ЯСНО Е НА ВСИЧКИ,ЧЕ ТОВА Е ФЕЙК,..

    5 23 Отговор
    ВЪПРОСЪТ Е... КОЛКО ГУШНАХА...КОРЕМ-НОТО И "ХИТЛЕР" И КОГА ЩЕ ИМА ОСТАВКИ И..ЗАТВОР?

    Коментиран от #44

  • 43 Не есамо кокала

    13 2 Отговор

    До коментар #40 от "Някои":

    -този кокал е важен за онези, които без Него ще си остават такива, каквито са си, а вече са си повярвали, че са нещо повече. За Б.Б. ЧЕСТОЛЮБИЕТО Е НАЙ-ВАЖНОТО. Издигналият се посредственик се страхува най-много от опровергаване на самолюбивото усещане, че е победил всички.
  • 44 Ясно е

    18 3 Отговор

    До коментар #42 от "ЯСНО Е НА ВСИЧКИ,ЧЕ ТОВА Е ФЕЙК,..":

    че не е. А за "гушнатите пари" погледни в нощното шкафче на Б.Б.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Снимките и записите

    18 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кой68":

    не са ли доказателства? Не само аз смятам, че са. Хайде доказвайте, че грешим.
  • 47 За какво

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "ТАКА Е,..":

    се прибягва до тази процедура е описано в документите. Според гербариите обаче всеки, който не слуша Вожда, е неподходящ за поста, който заема. Виж, комсомолския секретар от Гоце Делчев бе образец на гербаристкия идеал...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Чичето

    21 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кой68":

    Черепа каза, че е изпратил на Каскета комплект документи с докадатилства, че Тулупа и Бездомния ка го рекетирали и сй го избомбили с 67 милки.
    Нещо да си чул от Прикриватурата?

    Коментиран от #55

  • 50 Снайперист

    15 1 Отговор
    Пак гласувайте за ГЕРБ. България- държавата на мафиотите. Мафията отдавна се е сляла с властта. Прокуратурата е на Б.Б. - най-голямата медийна звезда, гушнал пачките. Един човек, който живее на заплати цял живот с честен труд, никога не вижда толкова много пари. Световните медии са гърмяли и гърмят, че мафиот, само българите са все още заблудени и наивни. Защото сме балъци, затова. На това разчитат.
  • 51 Снайперист

    14 1 Отговор
    Пак гласувайте за ГЕРБ. България- държавата на мафиотите. Мафията отдавна се е сляла с властта. Прокуратурата е на Б.Б. - най-голямата медийна звезда, гушнал пачките. Един човек, който живее на заплати цял живот с честен труд, никога не вижда толкова много пари. Световните медии са гърмяли и гърмят, че е мафиот, само българите са все още заблудени и наивни. Защото сме балъци, затова. На това разчитат. Всички министри си закупиха скъпи жилища.

    Коментиран от #53

  • 52 тодоров

    12 0 Отговор
    Защо не проверите, дали ФАКТОР от ЕВРОХОЛД не е кум/кръстник на Бойко Борисов. Ше в интересно.
  • 53 оня с коня

    1 19 Отговор

    До коментар #51 от "Снайперист":

    Тебе ли ще чакам да кажеш да гласувам за ГЕРБ бе снайпер кривоглед?Естествено че ТРАДИЦИОННО ще гласуваме ВСИЧКИ ЧИТАВИ ХОРА за ГЕРБ,а такива като тебе дето си правят илюзии че ще разклатят Доверието ни в Борисов с разни Масали от 1001 нощ- "Надежда всяка оставете!"...мисля че Винету го беше казал това:)

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Корнела

    0 3 Отговор
    Фейк нюз.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 КУКЛОВОДЪТ ВИКА

    6 0 Отговор
    ТВА МУМЧЕ, ГАЧИ ЛИ БЪРЗА ДА СИ ОДИ? ПИСНА МИ ОТ МУМЧЕТА, КУИТУ СЛЕД ПЕТИЯ МИЛЯРД ПОЧВЪТ ДА СЪ ПРАЯТ НА БУГУВЕ!
  • 59 не е компромат

    12 0 Отговор
    Окрадоха ни! Шепа крадци ни окрадоха и бъдещето на децата. Под погледа на много началници на служби на държавна заплата ни ограбиха. Живеят и крадат на гърба на народа служители и чиновници които са призвани да бранят народа от крадци. Къде спите бре???
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хаджиментов

    6 2 Отговор
    Очевадно е, че атаката идва от Божков. Логигата:
    - Божков твърди, че е давал милиони на ръка на Борисов, като публикува банкови извлечения, прави намеци за куриери, дава разни чатове, които уж доказвали даването на пари и сега "затваря" кръга с появата на уж дадените пари в нощното шкафче на Борисов и то в евро.
    Противниците на ББ и ГЕРБ са доволни и подкрепят пасивно атаките и компроматите, защото надеждите им ГЕРБ да се срине след отстраняването на Цв. Цветанов не се сбъднаха. Чисто политически те не могат да победят ГЕРБ, които отбелязаха значителни успехи в сравнение с управленията на БСП индивидуално и в коалиции и това остава единственият им начин да се върнат във властта.
    Естествено, че трябва да се проведе сериозно разследване, но то е обречено, имайки опита с подобни случаи на уж подхвърлени флашки, документи и т.н. и т.н. в пощенските кутии на опозиционни сега политици, набедени за разследващи журналисти и др.
    Разкриването на авторите и вдъхновителите на тези активни мероприятия е равносилно на разкриването на мафията, което в последните 30 години е мисия невъзможна.
  • 63 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    3 8 Отговор
    Нe ми хaрecвa прeмиeрът нaпocлeдък, зaщoтo гoвoри нecвързaни рaбoти, мнoгo лъжe, ocoбeнo зa пoмoщитe зaрaди кaрaнтинaтa, нo тoвa ca кoлaжи cкaлъпeни нa cтaр дoпoтoпeн кoмпютър oт чичкa кoйтo нe e влизaл другaдe ocвeн в гугъл! Тaкъв нecпoкocaн кoлaж мoжe дa нaпрaви caмo ''интeлeкт'' кaтo Бoжкoв или Румeн Пeткoв!
  • 64 123

    6 0 Отговор
    Когато имаш премиер,правителство и народно събрание което обслужват Български мафиотски интереси а не на държавата която си избран да управляваш, имаш и тези компромати.Ако нямаше задкулисни сделки,договорки и корупция нямаше и да има снимки и аудио записи.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 синсинати

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Е да де":

    Не бъдете толкова сигуен, уважаеми. Обвиниха един управник, че е певърнал една резиденция във вертеп. Сега освен всичко останало ще трябва пр-кит да лъскат имиджа му. Човекът е прав - подобие на Мелания му трябва - красива, симерена жена, която да му излъска имиджа, колко мозък ще притежава е друг въпрос. Но трябва да удари Радев и по тази линия - да извади "по-добро парче" за "дама". Вероятно и за БарЦелона ще спрат да го атакуват.
  • 67 888

    5 0 Отговор
    Мисля, че Б.Б. неправилно подозира президента, че го следи. Според мен този дрон е пратен от извънземните, които го следят за да го отвлекат, за да си имат и те такъв премиер!:)
    Обаче нашия премиер е патриот и иска да остане завинаги в милата ни Родина!:)
    ....за съжаление!:(
  • 68 ангелов 5498

    4 0 Отговор
    Спрягат се най-различни версии около снимковия компромат уж срещу Бойко, разпространен в интернет. Напоследък, обаче, се спряга и една твърде логична версия - че това е инсценировка на самия Борисов и съветниците му. Стар похват, чрез който се постигат три много важни ефекта:
    - отвличане на вниманието от скандалния аудиозапис, изтекъл в мрежите;
    -предизвикване на съчувствие у електората :" Какви гадове!Да влязат и да снимат добрия човечец чак в спалнята му".Пфу!
    -и най-важният ефект: -Застраховане срещу бъдещи компромати. Никой вече не би им повярвал, колкото и истински да звучат!
    Помислете и върху този вариант.
  • 69 12345678

    3 3 Отговор
    Слави Трифонов има пълен технически потенциал и е най-вероятният изпълнител, в съдружие за идеята с другите опоменати; има вече факти и нови случки подсказващи за това. Вероятно ще се докаже скоро. По цинизъм, арогантност, агресивност, "смелост", пезпардонност Слави е върхът и пасва на показаното.
  • 70 заката

    2 0 Отговор
    БАЦЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КОЙ Е СНИМАЛ АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е АРНАУДОВА ИЛИ НЯКОЯ ДРУГА ЦЕФ КЪДЕТО ГО ПОСЕЩАВАТ
  • 71 ПОЛИЦАЙ

    1 0 Отговор
    В бОЯНА ХОДИ АРНАУДОВА И ДЕСИ ОТ ДУЛОВО ПРИ НСО
  • 72 Ново

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ели":

    Ели направо питаи има ли право на кабинет и охрана деси радева/която от грандомания я наричат «първа дама» /питаи за тел разговор между генерали за кораба за гриповете а не за клюки пред блока
  • 73 само питам

    0 1 Отговор
    Само да питам нещо?
    Абе както сте толкоз против ББ, я ме светнете за кой аджеба ще гласувате на следващите избори, че нещо не мога да си избера?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.