Last news in Fakti

23 Юни, 2020 14:00 24 370 113

Поквара, разпад, пропадане. В България дъно няма.

  • българия-
  • поквара-
  • разпад-
  • дъно-
  • бойко борисов-
  • компромати

В България просто няма какво да спре пропадането

Поквара, разпад, пропадане. В България дъно няма. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напоследък абсурдистките вицове най-добре описват българската действителност. Като този: „Положението е толкова лошо, че по-лошо не може да бъде“, казал песимистът. „Може, може“, отговорил му оптимистът.

Сетих се за него тези дни, след като покрай поредния мултимедиен компроматен сериал чух безброй пъти разни хора да коментират, че този път вече сме „ударили дъното“. Казват го и тези, според които компроматът е истински, и онези, според които той е фалшификат. Така съответно едните възприемат премиера като главен герой и са отвратени от думите, мислите и действията му, а другите виждат в него жертва и са отвратени от методите, с които се води полическата борба.

Не е за първи път, няма и да е за последен

Всъщност, човек може да е едновременно отвратен и от едното, и от другото, понеже не е задължително едната гледна точка да изключва другата. Важното е, че говорейки за „дъното“, и двете са излишно песимистични: не, това не е дъното, може и още.

Първо, защото това съвсем не е първият подобен случай. Не веднъж и два пъти сме ставали свидетели на не по-малко омерзителни свидетелства за морална поквара, институционален разпад и злоупотреба с власт. Общото между тях е, че съответните компетентни органи винаги се съсредоточават върху произхода и авторството на компроматите, изцяло загърбвайки тяхното съдържание. Докато всичко отшуми и се забрави без никакви последици за когото и да било. И така до следващия път.

И второ, защото с абсолютна сигурност може да се прогнозира, че тепърва ни предстои да се нагледаме и наслушаме на още по-втрещяващи неща, в сравнение с които днешните аудио-визуални материали може да ни се видят като детска игра.

Защо

За да излязат от този омагьосан кръг, за да спрат пропадането, да стъпят на твърда почва и да се оттласнат нагоре, всяка държава и всяко общество теоретично разполагат с няколко инструмента: силните, независими, работещи в интерес на цялото общество институции; свободните медии; будните, активни граждани.

На институциите у нас отдавна не може да се разчита. Те бяха постепенно отслабени и превзети, за да обслужват частни политически и икономически интереси и да репресират противниците на своите господари. В момента върви процес на доовладяване на последния, частично запазен остров на независимост - българския съд. Докъде е стигнал този процес, ще си проличи в края на тази седмица, когато се очакват присъдите по скалъпения абсурден съдебен процес срещу един опозиционен политик и срещу издателя на едни от малкото останали в страната качествени медии.

Този процес, впрочем, ясно показва каква е съдбата и на медиите у нас. Голяма част от тях също бяха превзети и превърнати в пропагандни бухалки. Останалите са подложени на систематичен тормоз, тъй че едва се крепят на повърхността.

А и ефектът от техните усилия е едва забележим, тъй като броят на будните граждани, проявяващи нетърпимост към всеобщия разпад и готови активно да защитават правата и свободата си, изглежда е паднал доста под критичния минимум. За сметка на незаинтересоваността и безразличието, родени от разочарованието, отвращението и страха. На огромното мнозинство изобщо не му пука какво се чува във въпросния запис и какво се вижда на снимките от премиерската спалня.

Безнадеждно

Песимистите, които твърдят, че сме „стигнали дъното“, сега се чудят „дали ще продължим да копаем". Не, няма. В това отношение аз съм непоправим „оптимист“, защото смятам, че няма какво да спре пропадането. И че всъщност дъно няма.

За край още един абсурдистки виц: „Ние се надявахме положението да се влоши, а то стана безнадеждно“.

Автор Ясен Бояджиев


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    93 7 Отговор
    делото на давещите се дело на давещите се

    Коментиран от #6, #104

  • 2 РЪМПЕЗИ

    59 83 Отговор
    КЪДЕ СИ ИВАН КОСТОВ, КЪДЕ СИ...НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ДОГАН...КАЖИ ИМ КАК СТАВАТ НЕЩАТА...СТРАХЛИВИ СА...

    Коментиран от #78

  • 3 Ким Чен Ун

    147 6 Отговор
    Няма дъно. След Баце идва унукът.

    Коментиран от #75

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 888

    157 11 Отговор
    Това е ясно много отдавна.....С ,,милиционерите-мутри,, няма какво друго да се направи за 30г...
  • 6 Бурканбанк

    109 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се".
    Нека да сме точни.
    А в България дъно няма. Както каза и Мажд Алгафари:
    "Няма дъно. Ще копаем, ще копаем, ще минем през ядрото на Земята и ще излезем от другата страна."
    Дотам я докарахме.

    Коментиран от #7, #57

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    71 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бурканбанк":

    прав си господин БУРКАНБАНК но виждате ли ситуацияа у нас на власт са мутри капиталисти мафия има безработица болести глад престъпност та как човек да се вземе в ръце а една птичка пролет не прави БЛАГОДАРЯ

    Коментиран от #13

  • 8 Иван

    110 14 Отговор
    Хората който пишат тези статий са наясно с нещата.
    Сега е време същите вместо да отегчават хората, защото вече няма на къде..., да се фокусират в това да ги насърчават! И да ги обединят да ги мотивират да излязат и да си върнат държавата!
    Има изход и той е народа да излезе на площадите и да скандира затвор за корупцията!

    Коментиран от #19, #59

  • 9 Я... Я

    75 9 Отговор
    Добре написано малко песимистично особено на края. Но ВСИЧЧКО Зависи От НАС. Време за Дела. Време е да се запознаем със Новият ВАСИЛ
    Иванов КУНЧЕВ
  • 10 Шерифова

    36 60 Отговор
    Всяка държава има недостатъци и боклук за чистене. Кой може да каже коя държава е идеалната ? Никой. Българофобите това им е работата да храчат по България, но озлоблението не е добър съветник. Във всяка държава има и качествени хора , за сведение.

    Коментиран от #14

  • 11 Behemoth

    73 10 Отговор
    Дъното е достигнато отдавна ...просто се оказа тиня и сега потъваме в нея хахахххххх...

    Коментиран от #103

  • 12 Има, има....

    52 6 Отговор
    Умен човек, решил да унищожи това управление ще остави най автентичните и интересни компромати за времето преди изборите. Така се унищожава рейтинг.

    Коментиран от #16

  • 13 Бурканбанк

    73 4 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз в тази връзка пак искам да попитам (както написах и преди една седмица) - къде са хората от масовите протести през зимата на 2013 г., които свалиха първия кабинет на Борисов?
    Къде са хората от масовите протести през лятото на 2013 г. срещу Орешарски?
    Май на хората вече не им пука за нищо, освен за собственото си оцеляване (не и за оцеляването на държавата).

    Коментиран от #18, #21, #28, #86

  • 14 Behemoth

    34 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шерифова":

    Така е ,само се питам къде управляват глупаците?В Дания, Норвегия ,Швеция .... Румъния хахахххххх ?
  • 15 Мда

    48 3 Отговор
    Мат'риалът е некачествен, затова и виното е вкиснато.

    Коментиран от #20

  • 16 Бурканбанк

    55 5 Отговор

    До коментар #12 от "Има, има....":

    От една страна това е вярно. От друга страна до март има още много време и дотогава българинът ще е забравил много от прегрешенията на хунтата. Пословична е късата памет на тоя народ.
    Така че трябва да се пипа внимателно и таймингът ще е изключително важен. Трябва да се уцели точния момент за нанасяне на решаващия удар срещу хунтата.

    Коментиран от #38

  • 17 ААА

    35 1 Отговор
    Разлика между песимист и оптимист нямало , само дето песимиста бил по- добре информиран оптимист.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бурканбанк":

    ми то ЧОВЕК за ЧОВЕКА сана вече ВЪЛК

    Коментиран от #99

  • 19 Майна

    48 5 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Много си точен в изказването! Точно това се вменява на народа ! Българи, покажете, че сте ЛИЧНОСТТИ, И СТЕ ПРАВО ДА ИМАТЕ ПРАВА , ЩОМ ВИ ГИ ОТНЕМАТ И ПОГАЗВАТ, ИЗЛЕЗТЕ И СИ ГИ ВЗЕМЕТЕ, МОЖЕТЕ ГО!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Динко

    38 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бурканбанк":

    Избягаха много отдавна. Но ще се върнат ако видят желание за промяна. Жалкото е че сме в ЕС и НАТО и имаме всички демократични инструменти да се справим с мафията а не го правим. И знайте нещо което никой не го казва. При работеща администрация в полза на народа, БВП абсолютно реално може да бъде около 500-600 милиарда. Смятате какво изпускаме.

    Коментиран от #25, #26

  • 22 2loop

    32 0 Отговор
    Щеше да е смешно ако не беше трагично и вярно
  • 23 Обзалагам

    15 6 Отговор
    Обзалагам се, че авторът не е ходил никога на протест и само критикува.
  • 24 Сатаната

    28 4 Отговор
    И аз се сетих за един много стар виц за Щирлиц и отворения сейф. Та, ДЪНО НЯМА и бай ви Ганя направо е като уханна българска роза. Сега да можеше да пише Алеко, ще му са нужни три живота поне.
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 4 Отговор

    До коментар #21 от "Динко":

    господин ДИНКО БОРИСОВ няма да подаде оставка докато не му позволят господарите от САЩ
  • 26 Бурканбанк

    48 4 Отговор

    До коментар #21 от "Динко":

    Напълно е възможно - ако не се краде нищо. Само от златните находища всяка година изтичат 5 милиарда лева към Канада вместо да останат в България.
    И пак да кажа, за който не знае - концесията на "Дънди" е дадена през 2010 г. от първия кабинет "Борисов" с личното посредничество на Цветан Цветанов.

    Коментиран от #47

  • 27 ЦК на ГЕРБ

    51 6 Отговор
    Живеем си добре ! Стандартът е висок ! Чекмеджето е пълно с кюлчета и €€€€!!! Народът не се бунтува,значи е доволен...
  • 28 Туй то

    32 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бурканбанк":

    Да не се заблуждаваме . Спонтанни народни протести имаше тогава когато електроразпределителните дружества, изведнъж извадиха някакви фантастични сметки за ток , и не че не ги платихме , но поне много хора излязоха на улиците , да потърсят справедливост , но и това също си беше планирано-организирано мероприятие на управляващата върхушка. Планирано мероприятие беше и първото оттегляне на Баце от властта . Българската политическа върхушка се опита без съгласието на САЩ и ЕС да прекара през страната Южен Поток , и трябваше основание на Баце да отстъпи властта , за да може да го прекарат други елементи които не минават за про-американски , тоест да дойде временно правителство-бушон. По подобна схема се избра и летеца . ако Баце искаше да спечели президентските избори можеше да сложи някоя по -малко тъпа кърджалийска утка.

    Коментиран от #31

  • 29 Иван Базов

    13 24 Отговор
    Материялът, както и повечето коментари са написани от позицията на мафията в България, която наистина се
    страхува и е изпаднала в паника. Божков, Златев и другите подсъдими са представители на мафията.
  • 30 Иван Базов

    11 45 Отговор
    Бойко Борисов и компания ще сведът до минимум влиянието на мафията. Така, че колкото и да се песните по форумите и в платените демонстрации-псевдо протести съшити с беши конци-Песента ви е изпята!

    Коментиран от #33

  • 31 Бурканбанк

    22 7 Отговор

    До коментар #28 от "Туй то":

    Не знам точните задкулисни причини, но е факт, че имаше масови протести.
    Питам сега къде са тези хора? Ако идващата зима има подобни сметки (което е много вероятно) ще излезнат ли пак на протести?

    Коментиран от #39, #43, #95

  • 32 Бай

    2 0 Отговор
    Ами да, така е.
  • 33 Бурканбанк

    31 8 Отговор

    До коментар #30 от "Иван Базов":

    Герберастки троле, даже не знам как да те коментирам. Това което си написал е толкова смешно, че съм без думи.
    Оставям на другите нормални хора в сайта да си кажат мнението за теб.
  • 34 Ужасът

    23 4 Отговор
    Бойко почти си напълни банката, отива си и почват другите.
  • 35 Шаран БГ

    27 6 Отговор
    Българинът умаля да прави каквото и да е. Изплуват разни риби на политическата повърхност. А те полуразложени и.....надежда никаква.Пълен разпад по всички направления ! Неглижиране на Конституция, закони, наредби ! Най-вече от управляващите, от тези, които са длъжни да ги спазват и опазват. Точно за това голяма част от младите хора са в чужбина. Там не текат реки от мед и масло. Но има работа, нормален доход да си гледат семейството и децата, има ред и дисциплина. И никой не казва, че това е "комунистическа диктатура" или "държавен рекет". Ако"сгази лука", плаща си "гяволъка" и върви у правия път !! Явно "лошият" капиталист мисли за възпроизвеждането на работната сила. Докато нашите набедени бизнесмени осигуряват всички на най-ниския праг, "пъхат под масата" някой-друг кирлив лев и плачат : Няма квалифициран персонал. А и държавата гледа да" съдере"от тях не 9, а 99 кожи.И да види човек чиновници-бюрократи и непроизводителна паплач.... Всеки гледа да е "държавен чиновник" ! Там са бонусите и 13 и 14 заплата Даже и Министерство на чиновниците си имаме с министЕр ! О-о-о, желание за промяна има във всички - само действия и мерки за промяна няма никакви ......
  • 36 Криеш името си страхливец

    15 11 Отговор
    Немското Дойче веле НЕ може да ми каже на мене БЪЛГАРИНА живеещ и работещ в страната си как се чувствам! Автор Ясен Бояджиев? Ясене, да не си и ти от известните българи? Отказъл се от българско гражданство и живеещ в Япония, другия .....шу, живеещ в Монако, майстора на гроса в Испания и други знайни нашенци!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Има, има....

    13 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бурканбанк":

    Не забравяй че идва студена гладна зима. И Б Б признава това. Гладът ще подейства като катализатор на гражданите и ще изостри настроението с у управлението. Тогава аудио и видео материал ще генерира още повече негативи с у ....
  • 39 гост

    7 33 Отговор

    До коментар #31 от "Бурканбанк":

    Какви сметки ,като газът за отопление ми падна с 50 %,отоплявам се на газ,Цената на парното също падна.Май пишеш наизуст или си някакъв пишман икономист. Дори и да не си трол ,виждам,че изобщо не ги вдяваш нещата.Защо го правиш?

    Коментиран от #45, #46, #67

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Тошко

    8 22 Отговор
    Прокуратурата трябва да заяви и да взисква всички сигнали първо да се подават при нея! Не е мястото медиите да разгласяват непотвърдени съмнения за нередности! Всички нарушили това правили задължително да носят наказателна отговорност. (в случая Биволъ)

    Коментиран от #42

  • 42 От 111

    19 3 Отговор

    До коментар #41 от "Тошко":

    на 333 место . И прокуратурата ще скрие сигнала..... удобно за управлението и теб явно
  • 43 Основно това е

    26 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бурканбанк":

    От времената за които говориш , може и да сме намалели с 700 000 до 1 000 000 , от къде сила за протести , когато на територията цари разложение , и паразитиране върху бивши остатъци от предходни поколения . Ако бяхме със 700 000 повече сега , от тогава , то със сигурност щеше да има приливна вълна да помете върхушката . Обезкървявайки , и редуцирайки ни постоянно и методично , изпускат налягането , и запазват доминиращата си роля , докато заличат територията .

    Коментиран от #50

  • 44 Край

    9 2 Отговор
    Борбата на Прокопиев с Пеевски не е борбата на доброто със злото обаче. Прокопиев само дето не е толкова брутален като Пеевски и според мен трябва да лежи в затвора два пъти по-малко от него.
  • 45 Да еааа!

    22 4 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Гост, ти да не живееш в Европа! Преди "намалението" една бутилка газ струваше 27 лв.Сега, след "намалението" струва 23лв. "Намалението" според Кратуната е около 40%, а според теб? ( Зареждам на най-тънкото място - околовръстното м/у Драгалевци и отбивката за Бояна)

    Коментиран от #56

  • 46 Бурканбанк

    25 6 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Троле, на герберастки тролове не отговарям по принцип, но правя изключение, защото си рядко противен.
    Имам достатъчно примери около мен за завишени сметки, както и нормалните хора, които не са тролове като теб.
  • 47 Мдаа!

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бурканбанк":

    Боко има две внучета, а Цв. Цв. три щерки!
  • 48 Омерзен

    18 6 Отговор
    Всички с жълти жилетки и да ги изметем окончателно!
  • 49 Byg

    17 2 Отговор
    Материала ме навежда на една история в която жена обяснява на мъжа си какво е това философия , как хем да те сравни със земята , хем да те накара да се чувстваш горд : значи румене искам да ти кажа че от многото мъже с които съм била след сватбата ни, твоя е най голям
  • 50 Бурканбанк

    17 4 Отговор

    До коментар #43 от "Основно това е":

    Да от 2013 г. при грубо намаление годишно 48 000 човека - това са 336 000 по-малко. От миграция - още по 2000 нетно според НСИ - още 14 000. Да кажем грубо 350 000, което е много наистина.
    И все пак трябва да има протести поне с 20 -30 хиляди човека, а не с по 200, както е сега.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тошко

    5 20 Отговор
    Хората са доволни, трябва да си някакъв лумпен за да ходиш и да гракаш за някакви 20 или 50 лв.
  • 56 Мордекай

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Да еааа!":

    Все пак е редно да се прави разлика между природен газ и пропан-бутан , щото на газ станцията намалението отиде над 40%
  • 57 By ::) b

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бурканбанк":

    Не позна,квит сме прости,ще подминем ядрото?
  • 58 Зомбиране на мозъци

    2 5 Отговор
    "Абсурдистки" като прочетох още в началото на статията и ме загубихте!!!
  • 59 Нафарфори

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Хората които пишат тези статии , пишат защото за това им се плаща. Лошото е че по принцип трябва да са обективни и безпристрастни нооооо не са . Достатъчно е да погледнеш и в това сайтче клуб анти ГЕРБ привърженици , всяка втора драсканица е кофа с помия , помия която са забъркали по поръчка на чичко паричко

    Коментиран от #61, #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пешо

    8 11 Отговор
    Нормален човек няма да повярва на фалшивия сайт факти. Това са писания за примитиви.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Тва го прави милицията

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    И службите това са им много ревниво пазени бизнеси😂😂😂😂
  • 67 Дон Франко Де Ла Бранко Барезе

    14 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    23.06.2020 и ми казваш че газта ти за отопление падна и още глупости които дори не ги прочетох. Ей.... я бягай е мушморок
  • 68 Трябва ни Иван Костов!

    3 14 Отговор
    Трябва ни Иван Костов, да извади страната от герберската черна дупка, трябва ни Бойко Атанасов - главен прокурор и всичките мутри влизат по затворите. Трябва ни министър на правосъдието Христо Иванов за смяна на съдебната система
  • 69 Някой

    7 0 Отговор
    Първо ви натресоха чумата по свинете, а сега дойде и вашият ред
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    някога имажме държава сега имаме мутри мафия безработица
  • 71 IYI

    10 2 Отговор
    Нихилизма, либерастията и толерастията трябва да бъдат изкоренени! Дециганизация и децентрализация на капитала към малките селища, за да не се превръщаме в полиси. Когато национализмът заеме всеки аспект от живота, тогава ще тръгнем нагоре и ще върнем величието си. С курвалъка и търгашество няма а стане!
  • 72 IYI

    6 4 Отговор
    Нихилизма, либерастията и толерастията трябва да бъдат изкоренени! Дециганизация и децентрализация на капитала към малките селища, за да не се превръщаме в полиси. Когато национализмът заеме всеки аспект от живота, тогава ще тръгнем нагоре и ще върнем величието си. С курвалъка и търгашество няма а стане!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Браво Факти

    6 1 Отговор
    Почвам да ви харесвам
  • 75 този който си върши работата

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ким Чен Ун":

    Идва Симеончо..! Ще ни оправи за 80 дни.... но галактически-- 1 ден= 100000 години...
  • 76 сноу

    9 0 Отговор
    То че ще се копае на всички е ясно ,ама поне от Банкя да започваме ,че там се е събрало всичкото дървен шоп...
  • 77 Пламен

    5 0 Отговор
    Спокойно всичко си е наред.Според времената и народа всичко е нормално.Всеки да се погледне сам и после да дава оценки на другите
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ОМЕРЗЕН

    6 3 Отговор
    ЗАПИС НА ПРЕГОВОРИ МЕЖДУ БОРИСОВ И ТРИФОНОВ

    CТ: Дaвaт ми вeчe 12%. Cъc cигурнocт зaeднo cмe нaд Кoрнeлия.
    ББ: Пoвeчe cи – нa 15%, aмa cъм им кaзaл дa нe тe oбявявaт, чe мoжe дa нaврeдиш и нa ГEРБ.
    CТ: Тoвa cи e твърдo мнoзинcтвo. Нямa дa ни трябвaт нитo Пaтриoтитe, нитo пcихo-дecнитe.
    ББ: Дa, якo e тaкa. И aз нe иcкaм и дa чувaм зa пcихaритe. Тия ca луди нaиcтинa.
    CТ: Дa ги ocтaвим нa Кoрнeлия тoгaвa.
    (Бoйкo ce cмee)
    ББ: Дa, нeкa cи нaпрaвят кoaлиция БCП и Плeвнeлиeв. Нo ти cи вaжeн, зa дa нe изпрeвaри БCП ГEРБ, чe дocтa ce дoближихa. Нeзaмeним cи зa тoвa.
    CТ: A c Рaдeв кaк щe ce oпрaвим?
    CТ: A c Рaдeв кaк щe ce oпрaвим?
    ББ: Тaм щe e пo-труднo. Мнoгo пoпулиcтки ce държи, хaрecвa гo нaрoдът. Мнoгo тoчки трупa. Мoжe дa нe гo биeм и зaeднo. Нo c ДПC щe гo измecтим cъc cигурнocт.
    CТ: Aкo ДПC oфициaлнo ни пoдкрeпи, мoжe дa ни убиe.
    ББ: Тoвa щe гo прaвим caмo aкo имa cмиcъл. Aкo нямa, щe e кaтo ceгa – дaвaш им тaйнo миниcтри и пaри, и тe пoдкрeпят oткъм тъмнoтo, бeз никoй дa ги виждa.
    CТ: E, кaквo знaчи “дa имa cмиcъл”. Кaтo cи имaмe cвoe мнoзинcтвo бeз тях, кaквo пoвeчe…
    ББ: Cмиcъл имa, aкo зaeднo c тeб, и c ДПC, нaпрaвим нaд двe трeти дeпутaти. Тoгaвa мoжeм дa прoмeним Кoнcтитуциятa и дa вкaрaмe прeзидeнтcкa или пoлу-прeзидeнтcкa рeпубликa. Пocлe прeдcрoчни избoри зa прeзидeнт, и Рaдeв изгaря.
    CТ: Рaзчитaш дa гo биeш нa прeки избoри?
    Кoмeнтирaн oт #50
    ББ: Aкo cмe тримaтa c ДПC, нямa кaквo дa нaпрaви. Никoй нaрoдeн любимeц нe мoжe дa биe cъюз
  • 80 Animediator

    0 6 Отговор

    До коментар #78 от "блаблабла":

    Не си достоен на Костов дори обувките да лъскаш !
  • 81 Heidelberg

    8 2 Отговор
    Добро Ютро!
    Някои едва сега ли разбраха на какво прилича това подобие на ДРжава! Закривай!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор
    аде бе!!!!ДВ да дрънка това???!!!!Тва може да означва само едно ЦРУто ,ще прави ХЕЛОУЙН....
  • 84 Генерал Иванушка Водков

    5 1 Отговор
    Ясене ма убеси бе, ще ти мине.
    Като виснеш и всичко ще се опрай!
  • 85 ТРЯБВАТ НИ ДВЕ ТРИ

    7 2 Отговор
    ХИЛЯДИ МЪЖЕ С ТОПКИ! И ХИЧ ДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА КОЙ ДЪРЖИ. ХУНТИ, ДИКТАТУРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ НА ВЛАСТ!!! ПОМНИТЕ ЛИ КАЛАШНИКА В ПАРЛАМЕНТА НА АРМЕНИЯ??! ТОВА НИ ТРЯБВА!!!
  • 86 Язе да си кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бурканбанк":

    Ами в театъра на живота предполагам са въпросните хора, с изключение на....
  • 87 СоРоси

    5 3 Отговор
    Соросня, по соца немаше такива тъжни статии. И ако някой е бил тъжен, то сте вие с вашите идолопоклоннически желания - кока кола, скъп кош, маратонки наик. Иначе, поне младите са добре, леко гей нали...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 свидетел

    4 2 Отговор
    А Германия , накъде е?????С тея КРАСАВЦИ –МИГРАНТИТЕ КАК Е А ????????Вчера имаше заглавие "КАТО НА ВОНА " -размирици и погроми на мигранти в Дюселдорф.А какво ще кажиш авторе за кварталите с агресивни мигранти ,къдет ШАРИЯТА е ЗАКОНА и полиция не смее да припари,а??????Далече си от реалностите за БГ .Чак за дъното ,малко ти се иска да е така .Не се напъвай за БГ.По реално ще видиш нещата в Германия ,къдетоси.

    Коментиран от #92

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Няма да се плашите

    4 0 Отговор
    Това са още хубавите дни...
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хасан

    4 2 Отговор
    Западната олигархия и корпорациите настъпват и остава все по малко поле за бизнес на местните олигарси ..и те не могат да се опълчат срещу тия фирми а почват да се ядат по между си като ползват съда и властта за преразпределение на пазари
  • 97 Динко

    6 6 Отговор
    Хайде стига вече с това дъно,защо не си спомните къде бяхме преди 20г и къде сме сега като стандарт и начин на живот.Вече няма почти българин от голям град,който да не е ходил по чужбина на екскурзия или почивка.300 000 коли напускат за Гърция,Турция,Сърбия и Македония по празници по 3 човека в кола 900 000 души.Ако е толкова зле как имат пари да ходят.Всеки си взел някакъв апартамент срещу ипотечен заем,като не изкарват откъде плащат вноската?.Техника всеки накупил в тях на лизинг телевизор даже и в кенефа имат някои да не изпуснат поредният тъп турски сериал.
  • 98 ВСЪЩНОСТ

    4 2 Отговор
    щом янаки стоилов преподава в СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ БСП И ГЕРБ ! УТРЕ И БОКО ЩЕ ПРЕПОДАВА ТАМ !
  • 99 Jagermeister

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Я не обиждай вълците, бе! Човек за човека е чакал, хиена, крокодил.
  • 100 ПАТРИОТ

    2 1 Отговор
    Ще стигнем дъното когато ни пуснат филма с главни герои премиера, министъра на финансите и председателя на парламента.Аудио-записите и снимковия материал са само за подгряване.ИСКАМЕ КИНОООО, ИСКАМЕ КИНОООО, ИСКАМЕ КИНОООО.
  • 101 Ломчанин

    4 1 Отговор
    Господа под дъното има мазе.Комунистите го знаят и от опит.
  • 102 гост

    1 1 Отговор
    Явно американските и нашите ПР са вдигнали ръце от нашия.
  • 103 Може може

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Които е живя при социализма знае че има по лошо /щом хората които се оплакват наи много имат интернет значи значи си надвили над мастрафа
  • 104 Загрижен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Добре,приятел,какво трябва да се направи,какво се иска от нас?
  • 105 ала бала

    2 0 Отговор
    Българското дъно ще го видиш като погледнеш нагоре .
  • 106 Алексей Сергеев

    2 1 Отговор
    Има дънов блатото и България беше там при управлението на БСП-Жан Виденов и после при С.Станишев. Май забравихте дъното при Луканов, другари комунисти. Или вашите провали, фалити на банки, глад и безхлебие не сте виновни? Стара истина е, че на вас винаги виновни са американския империализъм, израелския ционизъм и 4-те годишни времена
  • 107 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Българският съд беше покварен първи - още в зората на Перестройката. Вследствие на това стана възможно да се зароди и укрепне мафията, да се появят оригарсите, да се извърши престъпната приватизация, да бъде възможно да се контролират медии, държавни институции, да има етнически партии и хора, които вместо в затвора са в политическия елит на България.
    Накратко, народа трябва да вземе нещата в свои ръце и да разкара от политическата сцена всички политици, техните спонсори и началници, както и техните марионетки. Да вкара в затвора всички олигарси и престъпно забогателите, като национализира имуществата им, да забрани и разпусне всички партии и политически проекти и да проведе лустрация, с която да изхвърли от политиката всички участвали в управлението и парламентите на България от началото на Перестройката до сега. Всички политици, висши полицаи, съдии и прокурори да се избират мажоритарно.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Пламен

    0 2 Отговор
    Чакаме от Банкомата ЕС онези прословути 12млрд. Най-малко. Като за начало. Да не се ошумулясват от DW, пускайте парсата! И искаме в Шенген, да захапем на Меркел цицата здраво, голямата. После се прехвърляме на Фон Лайнен. Абе, еб'ни са с двеста всинца!
  • 110 Целта на сороснята

    0 1 Отговор
    Е омерзение, отчаяние,безсилие,нужно е противостоене на антинационалните им програми(Унгария),иначе- Украйна-северен израел
  • 111 Нерегистрир@н

    0 1 Отговор
    Казваме си мнението, не искаме да сваляме правителства, но всеки днес те гледа в ръцете и всеки ти иска пари, къде ли не. Сега ми казват, че в онкодиспансера се плаща, домоуправителите само да си покажеш главата, да видиш на родителите заключеното жилище и подават ръка за пари, лекаря те гледа в ръце, ако му дадеш ок, ако ли не чао, по улици в градове ти предлагат какво ли не, фалшификати, и ако си простоват, наивен купуваш, в аптеки също, не те пускат докато не купиш предложеното от тях, ако си прост купуваш и след това ядеш хляб със сол. За мен това си е рекет. От залъка ти вземат.. Всеки.. Живи умрели изнервенимлади и стари. Кой кво си желае днес това прави, докато ни облъчват с глупости измислени и сътворени именно от тези, които ни окрадоха и икономиката е в будна кома. За замазване на нещата в бг се чудят какъв запис и снимки да ни натикат, за да не мислим за пероблемите. Отвратително, докато едни се къпят в пачки, а други се чудят как двата края да свържат. Но всичко ще се върбе на деца, внуци, горният няма да ви прости, алчни доктори и сие обирджии от народа..
  • 112 ????

    0 0 Отговор
    Отиваш на лекар и се започва с изследвания. Редно е да кажете, за коронавируса... А не да ги изнудвате тежко болните. ~ 100 лева за изследване на коронавируса и ако ги нямаш? И ако продължава, много народ няма да оцелеят в този коварен свят, а може, би, това е целта на света.
  • 113 Дръж здраво бръснича!

    1 0 Отговор
    Аз забелязах датата на статията 23 Юни 2020. Аз и тогава и сега не съм в България, но от перспектива на времето виждам че докато тогава Радевистите са нагнетявали напрежението за да обладаят властта, сега статията се препечатва и показва че Промяната не е променила нищо. Явно провиотика който ни предлагат не действа оздравително. Аз имам наблюдението че влошава състоянието на обществото!
    Че така: Нека кажем Сбогом на Радевистите! И не се връщайте! Не сте желани в БГ.