Last news in Fakti

11 Август, 2020 18:00 2 311 20

Тишината на жаравата

  • странджа-
  • канадари

Преди година, френските "Канадари" все пак спасиха Рилския манастир, въпреки, че бяха повикани с голямо закъснение

Тишината на жаравата - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Странджа гори, но в Европа никой не си мърда пръста! Защо? Високомерие или безразличие? Как така става, че когато пожари избухнат в Гърция, Франция веднага праща "Канадери". Нормално. Мицотакис е приятел с Макрон. Гръцкият министър председател говори френски и само един телефонен разговор е достатъчен за да тръгнат самолетите. Гръцката диаспора, представена от десетки ресторанти и магазини е създала действаща мрежа на влияние във Франция.

Във всички френски музеи, историческия принос на Гърция за Европейската цивилизация е факт. Каква е връзката на България с Франция? Бойко Борисов освен "Конгратурейшън" и "Парле франсе" не владее никакъв чужд език. Евродепутатите ни също заекват на английски. В Париж не остана нито един български ресторант. Всеки опит за отваряне на магазин приключва с фалит. Посолството ни е пълно със шматки, без влияние и качества необходими за дипломати.

Подобна глухота на българската представителност никога не е имало! Преди година, френските "Канадари" все пак спасиха Рилския манастир, въпреки, че бяха повикани с голямо закъснение. Преди всичко да стане на пепел, някой говорещ френски чиновник, все пак трябва да прекрати почивката си и се посвети на спасението на горите ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    20 1 Отговор
    Иде баце с големия маркуч.
  • 2 Сила

    21 1 Отговор
    Ще изгорим България за да светят Тиквата и Гроб! Амин!!!
  • 3 JEFF

    26 0 Отговор
    Трябва да поискаш , за да ти дадат. Имаме ли държавна администрация, или всички умряха от коронавирус ? Борисов се чуди как да спаси себе си и не го интересува някаква си планина. ОСТАВКА !
  • 4 Сила

    16 1 Отговор
    Тихооо!!!Боко ще пикае!!
  • 5 Гербестан на три шкафа

    19 0 Отговор
    В държава с пожарникар начело, толкоз!
  • 6 "доброто име на Българските магистрати??

    7 1 Отговор
    Десет години премятаха връща ха наказателно дело по което бях Ищец, таково правосъдие няма никаде по Света, Магистратите извършиха "чудеса" от храброст за да извадят от делото важни личности, делото е един Позор за Българските магистрати, всички прескочих а по едно стъпало в Ерархията, а някой "излетяха" на Върха!!!!
  • 7 34е3р3

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Странджа гори, но в Европа никой не си мърда пръста!

    Колата ми гори пред блока, а комшиите не си мърдат пръста! Срамота! Съсипаха я тая държава!
  • 8 йокин

    7 0 Отговор
    Щот баце,ПОЖАРНИКАР,НЕ САКА ПОМОЩ,САМ,КЕ СЕ СПРАВИ.
  • 9 БИРНИКА

    6 0 Отговор
    ЕВРОПА НИ Е ПРАТИЛА БОЙКО ИТОЙ ДНЕС БЕШЕ ЖИПА НА ПОЖАРТЕ , ПЪК И ПОЖАРИТЕ САМИ ГАСНАТ ! ВСЪЩНОСТ БЕШЕ ПО СТРОЕЖИТЕ С ЧЕКМЕДЖЕТО !
  • 10 Criminal

    6 0 Отговор
    Ако не бяха нарязали за скрап танковете в Хасково, щеше да е овладяно отдавна всичко..........

    Коментиран от #18

  • 11 ПИЧМЪНТ НА КРАТУН

    11 0 Отговор
    НА БОКО ТИКВАТА МУ ГОРИ СТОЛА , КВИ ПОЖАРИ БЕ ?
  • 12 chi

    8 1 Отговор
    Десет годишното мутренско управление си казва своето
  • 13 chi

    6 1 Отговор
    Десет годишното мутренско управление си казва своето
  • 14 Да така е

    4 0 Отговор
    БРАВО!!!
  • 15 Матей

    8 0 Отговор
    Абе,тия нашите смо.аняци май нямат нито един аероплан или вертолет за гасене,боко нали е бил пожарникар,какво се втелява,или там няма далавера?
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор
    Божидарчо, пак ли ти ръсиш мозък???
    Божидарчо-будалчо, мно-о-о-го дълга статия, може и по-кратичко: ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /РЕШЕТНИКОВ/
  • 17 Ефрем Латев

    1 0 Отговор
    Ти си абсолютен въздух. Странджа горяла . Това е Сакар бе керата. Имаше няколко дни на пожар ,който беше овладян . Обаче нали да се вайкаме , сега ще разправяме приказки за гърците , на които всички помагали . Ти виждал ли си огнения ад в Гърция , с унищожени хиляди постройки и квадратни километри с насаждения . Да имаше помощ но тя бе след седмици на борба на гръцките екипи. Сега ще плачем за диаспората ,ще разправяме легенди ,само и само да кажем колко сме онеправдани и колко сме зле. Няма ли най-накрая да си седните на дътата и да спрете да бълвате негативна енергия . Това някакъв спорт ли е . Отвратителна пасмина.
  • 18 танкист

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Criminal":

    Танковете досега само пожари са предизвиквали.
  • 19 тУлУп

    0 0 Отговор
    Не мога да го разбера това ! Кой където го сърби все европа да го почеше ! АВЕ тъпанари, първо си оправете къщата после искайте някой да ви помага. От къде се пръкнаха толкова много тулупи ?
  • 20 поглед

    0 0 Отговор
    Между другото, Божидар Чеков е известен с анти европейското говорене. Който го харесва може да го види в руският сайт поглед.инфо.