Last news in Fakti

10 Октомври, 2012 00:21 1 831 0

Информацията вече е супер достъпна

  • интернет-
  • комуникация-
  • крис георгиев-
  • проинтервю
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

С бурното развитие на технологиите все по-ожесточен става спора дали те не спомагат за отчуждаването на хората. Според някои, именно технологиите ни помагат да общуваме по-добре и извеждат комуникацията на ново ниво. Въпросът е кое от двете твърдения е вярно или истината е някъде по средата. „Мисля, че главно от телевизията идва усещането, че виждате ли модерните технологии отчуждават хората. Същото нещо са твърдели именно за телевизията като формат да кажем преди 30 години. Вярвам, че модерните технологии подпомагат развитието на човечеството и в частност на взаимоотношенията между индивидите”, споделя в ПроИнтервю Крис Георгиев, търговски и маркетинг директор на „Имагга”.

Нека си припомним как се промени света през последните 10 години с навлизането на мобилните телефони. „Преди бяхме като приковани в домовете си и всяка преуговорка на среща или спешно обаждане беше немислимо. Таблетите и Интернет направиха достъпа до информация супер лесен. Възможността да говориш с твоите познати безплатно от другия край на света не мисля, че спомага за отчуждаването. Напротив – новите технологии скъсяват бариерите, правят света по-достъпен до нас. Въпросът е, че ние като общество трябва да се адаптираме и да приемем това предизвикателство” е мнението на Георгиев.

 

Въпроси към господин Георгиев можеда задавате ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА