Last news in Fakti

2 Септември, 2020 19:44 19 181 65

Новият началник на НСО стана на 50 години

  • емил тонев-
  • нсо

Кой е Емил Тонев?

Новият началник на  НСО стана на 50 години  - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Емил Симеонов Тонев е назначен на длъжност Началник на Националната служба за охрана и е удостоен с висше офицерско звание „бригаден генерал” с Указ N. 177/21.08.2020 г. на президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили.

Житейският път на Емил Тонев започва в гр. Хаково, където е роден през 1970 г. Завършва Военния факултет на Националната спортна академия с магистърска степен през 1993 г. Неговият професионален път на кариера е изцяло свързан със структурите за защита на националната сигурност. През 1995 г. постъпва на работа в системата на МВР.

В продължение на три години е асистент във Висшия институт за подготовка на офицери и научно- изследователска дейност (ВИПОНД-МВР). От 1997 г. до 1999 г. работи в Бюрото за оперативно издирване (БОИ-МВР), а от 1999 г. до 2004 г. - в Дирекция „Национална служба сигурност" (ДНСС-МВР), където заема оперативни длъжности.

През 2004 г. е назначен на кадрова военна служба в Националната служба за охрана /НСОl, като последователно заема длъжностите инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на сектор и начaлник на отдел. С Указ N 241/13.07.2016 г. на Президента на Република България е назначен за заместник-началник на Националната служба за oxранa.

Отдавайки се изцяло на служба в името на национaлната сигурност, Емил Тонев продължава своето обучение и повишаването на квалификацията си.

През 2000 г. завършва едногодишен курс за първоначaлна подготовка на офицери по национална сиryрност в Академията на МВР, а през 2003 г. - двумесечен курс в Международна правоохранителна академия (ILEA) в Будапеща, Унгария.

През 2007 г. полк. Тонев завършва курс „Дипломатическа сигурност", „Лична и постова oxpана в ILEA, Будапеща, Унгария; през 2012 г. - курс „Охрана на високопоставени личности" в Дирекция за международно сътрудничество на френската полиция в Ойсел, Франция, а през 2014 г. - курс „Дипломатическа сигурност", „Разкриване на враждебно наблюдение", Атина, Гърция .

През 2018 г. завършва стратегически курс с квалификация „Изпълнение на ръководни длъжности в системата за национална сигурност и отбрана" във Военната академия „Георги Ст. Раковски". Това е накратко служебната биография и професионалната квалификация на бригаден генерал Емил Тонев. Тази богата професионална биография, натрупването на опит и умения на различни длъжности, дългогодишния стаж в сектора за национална сигурност обясняват напълно и еднозначно защо Емил Тонев е широко познат и наистина се ползва с добро име сред служителите от службите за сигурност и обществен ред.

Той се познава и е в отлични професионални отношения не само с ръководителите на службите, но и с десетки и стотици техни служители и то не само от времето, през което е „голям началник". Взаимното доверие в тези среди е от много значителна важност. Колегите от НСО смятат Емил Тонев за открит и принципен човек, който запазва самообладание и в тежките моменти на службата. Като човек е открит и казва това, което мисли.

При изпълнение на служебни задачи, той е точен и прям, колегиален, но и началник, който изисква. Оставя впечатление на човек, който не изпуска нервите си и винаги е въоръжен с необходимата доза самообладание. Понякога дори е трудно да се издържа на неговото темпо - при изпълнението на служебните задачи, при обучението и тренировките, и на спортната площадка. Това съвсем не е случайно. Емил Тонев се занимава с активна спортна дейност от ранните си детски години. Той става майстор на спорта по кикбокс.

Трети е на световното първенство за аматьори и европейски шампион за професионалисти. Покрива изискванията за международен съдия по кикбокс. И до ден днешен Емил Тонев не се разделя със спорта. Когато има свободно време, с колеги и приятели активно играе от шах и табла до футбол, волейбол, плуване, водолазно гмуркане и доста други спортове. Емил Тонев стана генерал и начaлник на НСО в разцвета на силите си.

На 50-годишна възраст е сравнително „млад началник и генерал", но точно на тази възраст той може да се докаже и може да го направи. Колегите му го уважават и вярват в него. Те знаят, че той ще направи необходимото да промени ръководената от него служба към по-добро. "Надявам се с опита си - професионален и житейски - да оправдая гласуваното ми доверие.

Предизвикателствата пред НСО са наистина много големи - постоянен недостиг на средства, текучество на подготвени кадри, законови промени. Въпреки това Националната служба за охрана изпълнява с чест и с достойнство определените от закона задачи", заяви бригаден Емил Тонев, след като получи пагоните си от държавния глава в гербовата зanа на Президентството. На тьржествената церемония присъставаха и съпругата и дъщерята на Емил Тонев и бе видно, че те напълно подкрепят и вярват в своя съпруг и баща.

В бригаден генерал Емил Тонев вярват и колегите му. Те искат по-добро настояще и бъдеще за службата си, искат издигането на престижа на НСО, искат по-добро отношение от страна на обществото, на обикновения човек и са готови да работят усърдно за това. От бригаден генерал Тонев се иска да ги обедини, да ги организира и да ги води напред. А той може да направи това. И на последно място, близките и колегите на генерала са склонни да простят малките му недостатъци. Като спортист той употребява aлкохол „с капкомер", колкото да се здрависа.

Не пуши, но не съвсем - понякога, макар и рядко, обича да изпуши пура с удоволствие и като че ли това е една допустима слабост. И все още, дори и по-младите колеги често не могат да го достигнат на спортната площадки или в спортната зала.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕРПЕДЕНА

    16 13 Отговор
    А ЧЕСТИТУ
  • 2 Баи

    48 5 Отговор
    Аде почна се каратисти кик бокс боци
    Какви още нямаме

    Коментиран от #32, #41

  • 3 стоян георгиев

    20 32 Отговор
    емка жив и здрав!постигна всичко сам за тия 30 години служба.един от малкото в структурите на българските служби които е наистина подготвен за работата си.

    Коментиран от #18

  • 4 русенец

    90 10 Отговор
    Бригадните генерали командват войскови части от поне 25 000 души. Тъпо е някак си човек, началник на 10-20 бодигарда и още толкова шофьори и камериерки да е генерал. Девалвирате званието!

    Коментиран от #12, #40, #44, #50

  • 5 Тъп

    25 3 Отговор
    Хасково...

    Коментиран от #11

  • 6 ИВАН

    32 12 Отговор
    Ахааа, ето едно охранено кученце дето варди престъпници ... ами така е за съжаление
  • 7 ЗЬШО

    44 3 Отговор
    ЗАЩО В ТАЗИ ОХРАНИТЕЛНА СЛУЖБА ТРЯБВА ДА ИМА ВОЕННИ ЗВАНИЯ? Щом са махнати званията в полицията, ДАНС, НРС / НАР / и тук трябда да се махнат и те да станат агенти или просто охранители.
  • 8 Поредния изтърбушлек е тоа

    42 10 Отговор
    С подарено генералско звание
  • 9 Борците са окупирали отново бегето😂😂😂

    36 8 Отговор
    Тука прогресираш само ако си бил у спортно училище😂😂😂иначе казано трябва да су груб брутален безскрупален

    Коментиран от #24

  • 10 1-20

    24 26 Отговор
    Радев гледа да се обгради с хора по-тъпи от него за да изпъкне. Доста трудно начинание.
  • 11 То е ясно

    38 14 Отговор

    До коментар #5 от "Тъп":

    Тоя овчи поглед и каунеста манерка,са емблемата на турската паланка Хасково. В БГ кочината "генерали" и "професори" бол ! Няма работници !

    Коментиран от #15, #56

  • 12 Бсбсб

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    В Бг бригадните генерали в армията са командвали и поделения с 500 човека ...такава бройка 25 000 няма в бг

    Коментиран от #14

  • 13 Хайде

    39 6 Отговор
    пак вифаджия ,анцуг !Те големи капацитети станаха!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Еблю

    20 3 Отговор

    До коментар #11 от "То е ясно":

    Хасково никога не е бил турска паланка и си остана несбъдната мечта на Доган и ДПС
  • 16 читател

    22 10 Отговор
    Това е мистър Бийн, не е шефа на НСО.
  • 17 така така

    19 9 Отговор
    нов мухъл...
  • 18 Али Реза

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    На снимката: Тенеке бабаит кахър сурат (Рицарят на печалния образ).

    Коментиран от #26, #65

  • 19 кака пена

    11 7 Отговор
    Взимам го, грозноватичък е, но пък длъжността му е прекрасна. Бригадна генералка, как звучи...

    Коментиран от #20, #64

  • 20 Казва се

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "кака пена":

    бригадна генералша, како пенке.
  • 21 хо4

    17 4 Отговор
    Абе, тоя що гледа като насрано дете майка си? Май си е купил фабрика на 8-ми септември?!
    И Боко така гледа, ама поне се наяде.
  • 22 селтак

    16 1 Отговор
    Всички знаем текста на стария химн на България,Шуми Марица!Двама вече унизиха генералския пагон,дано Вие осъзнавате какво значи генералското звание! ЧРД!
  • 23 Грую

    4 0 Отговор
    Че да почерпи де!
  • 24 БРАНЧ

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Борците са окупирали отново бегето😂😂😂":

    Когато Цецо беше вътрешен министър , голема част на началниците на РПУ та и РДВР беха като него физкултурници от ВИФ.ВИФ ковачница на кадри дялани камъни и специлисти по всичко. Цирк.
  • 25 кочо

    8 3 Отговор
    началника на ЕНИЧАРИТЕ.ЩЕ ВИДИМ КОЛКО Е БЪЛГАРИН.ГОЛЯМА БИОГРАФИЯ-ДАНО Е ИСТИНА.НЕ МУ ТРЯБВАТ ВОЕННИ ЗВАНИЯ.
  • 26 стоян георгиев

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "Али Реза":

    не знам що трябва да го пишеш на турски?хората които са се занимавали профи с бокс или кикбокс не са с много красифи физиономии.емо бе една от легендите ни в кикбокса.иначе е изключително усмихнат и позитивен и няма нищо общо с печален образ.мижетурките писали за него тук не го познават ,а за тях е важно всеки да бъде като тях.нещастен и провален.затова и се радват наи-вече ако някои е болен или умрял.

    Коментиран от #29

  • 27 Полковник

    19 4 Отговор
    Опа,още един на двойна хранилка на заплата и пенсия едновременно и с по-голяма заплата,ще командва 20 служители,това го нема никъде по света
  • 28 дрт прч

    19 1 Отговор
    В СИСТЕМАТА НА МВР ИМАШЕ МНОГО 50 ГОДИШНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, КОИТО БЯХА ПРОГОНЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА ЦВЕТЛИН И БЪЧВАРОВА. ОТ ТОВА ПЕЧЕЛИ САМО ПРЕСТЪПНАТА МАФИЯ.ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ СВЕТЪТ ЗАПОЧВА ОТ ВАС И ОТ ДНЕС. И ПРЕДИ ВАС Е ИМАЛО ПРОФЕСИОНАЛИСТИ С ДОСТОЙНСТВО, КОИТО СА ДАЛИ НАЙ ХУБАВИТЕ СИ ГОДИНИ НАПРАЗНО.
  • 29 333

    9 12 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Тренирал съм с Тонев. Изключително дисциплиниран и мотивиран човек. И брат му Георги също. И не е типичния спортист, мисля, че беше и добър ученик.

    Коментиран от #34

  • 30 Десислава Гадева

    12 11 Отговор
    Другарю Бригаден генерал . Няма ли да потърсите сметка на вашите гавази ,които са държавни служители , деполитизирани и носят лозунгите на Фатмака по фанелските си ; МУТРИТЕ ВЪН . ОСТАВКА ДРУГАРЮ!

    Коментиран от #45

  • 31 1111

    5 12 Отговор
    Бегай в къщи при семейството , не ламти за пари !Бегай от Смрадев!След 45дни ще падне имунитета му , влиза в пандиза за държавна измяна!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Валентин Ангелов

    12 7 Отговор
    Поредния презерватив.
  • 34 Валентин Ангелов

    9 5 Отговор

    До коментар #29 от "333":

    Онанизъм ли сте тренирали????
  • 35 ЩО ГАРДОВЕТЕ БЯХА С ТЕНИСКИ

    4 2 Отговор
    ТОА ИМА ЛИ ТЕНИСКА - СИСТЕМАТА НИ УБИВА?
  • 36 132454

    4 14 Отговор
    еЙ червен фашист подай веднага оставка с приятелчето ти радев ЯСНО!
  • 37 ЩО ГАРДОВЕТЕ БЯХА С ТЕНИСКИ

    5 4 Отговор
    ТОА ИМА ЛИ ТЕНИСКА - СИСТЕМАТА НИ УБИВА?
  • 38 странджата

    10 4 Отговор
    Брях голяма новина,голям чиляк.Българският Чък Норис станал агент 007 на степен2 + 1 /с 2 думи поредното връзкарско гов.о/.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 1234

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Подкрепям, смятам, че военните звания трябва да останат само в армията!
  • 41 КАКЪВ Е ТОНЕВ?

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Баи":

    Въпросът е с понижена трудност. Физкултурник-тъпанар. Поредната мижитурка и теляк на управляващите. Когато някой нов Христо Иванов реши да си вдигне рейтинга с показни акции,шефът на НСО ще е дежурният бушон - ще му прехвърлят цялата вина и ще го изхвърлят като непотребен парцал.
  • 42 ТОДР ЖИВКОВ

    2 0 Отговор
    БХМ болиме
  • 43 Странджата,добавям:

    12 3 Отговор

    До коментар #38 от "странджата":

    Бившият служител на НСО Николай Марков отбеляза правилно че 80% от работещите в тази служба са мучащи дебили,подлизурковци и нагаждачи. Ето това е резултатът от кадровия подбор,основан единствено на шуробаджанащината. Ако си човек на някой началник,дори и да си олигофрен,приемат те на работа и за една нощ те правят офицер. И после някои се чудят защо онова жалко леке на плажа в Росенец изхвърли българското знаме на боклука.
  • 44 Русенец,Николай Марков обясни

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Бившият служител на НСО Марков обясни че в слугинската служба на властта е пълно с генерали и полковници,които не са стъпвали в казарма и не знаят как се хваща оръжието. И умеят най-вече да се подмазват,да клеветят и да сеят интриги.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Изумен

    10 1 Отговор
    от лекотата с която се сменят началници на НСО-то и бързото им удостояване с ген.пагони.95г. постъпва в МВР,а 2007г. вече полковник.та това са само 12 години.и сега щото го изисква големия имидж на службата-опа,брг.г-л.за Радев от началото на мандата му той е трети шеф на тази сужба.не са ли множко.ми то така сладко:една,две години служба и като се провалиш заминаваш си със звание,солидно число брутни заплати,макс.пенсия-пък наивниците да опъват каиша при честни частници и регулярно да пълнят хазната.щото мн. кадърни са хитреците на държ.хранилка.
  • 47 ХАН АСПАРУХ

    4 3 Отговор
    На първото дърво.
  • 48 Перо

    16 3 Отговор
    Поредният “генерал”,завършил бившия ВИФ,сега НСА,където единствения изпит,който се взима с глава е челна стойка.Тази служба е отдавна за закриване,след като е индиректно под разпореждането на примата-тиква.
  • 49 Сойка Присмехулка

    7 4 Отговор
    Ама това ли е новият началник?
  • 50 100

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    То е, за да взима по-голяма заплата.
  • 51 Курт

    6 2 Отговор
    Каун,ВИФ, кофти започваме.Дано да не се окажат прав.
  • 52 да изметем недоразумението гербераско пр

    4 2 Отговор
    да изметем недоразумението гербераско предателя МУХОБОЙКО
  • 53 Гад

    2 2 Отговор
    С този поглед на мен ми прилича на Силвестър Сталоун
  • 54 Добрин Г

    1 3 Отговор
    В България, няма град Хаково
  • 55 За това сме бедни

    4 3 Отговор
    Още един паун повече който всички ние трябва да храним. По брой на генерали отнесени към числеността на армията ни сме на първо място в света. Какво налага НСО да е военизирана структура със всички произтичащи от това привилегии и невръстно пенсиониране което пак е за наша сметка?
  • 56 Nико

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "То е ясно":

    Просташки коментар, познавам и двамата братя Тоневи, супер момчета, винаги са били на ниво, точни, коректни. Спортисти, брат му беше първият европеец с титла по тайбокс в Тайланд и треньор по кик бокс, а Емо беше треньор на баретите. Интелигентен отгоре на това, един от малкото хора който отказа на мутрите и си остана на работа към МО.
    А много простаци бързо захвърлиха положените клетви и минаха към бацетата...
  • 57 е х оооооооооо

    4 1 Отговор
    И този , като Вожда си - в униформа , накипрен . Др. БМБ , като секретар на МВР , също го бяха издокарали с униформа и медалчета .
  • 58 Бае, тодор

    5 1 Отговор
    Айде още един където и чорапите не са негови, цял живот на държавна издръжка, е отлежахте се връзкарчета.....
  • 59 ЛАПСУС

    2 0 Отговор
    За началници никога ,ама никога не се е закъсвало.Ама треби да има все някой отгоре.И пак спортната академия, а симеоновските момчета на терен и до там.
  • 60 SDS

    1 0 Отговор
    Банкета кога ще е, и къде???????????
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Д.ИВАНОВА

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "кака пена":

    Халал да ти е,хайде честито
  • 65 Д.ИВАНОВА

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Али Реза":

    Най-точният коментар !