Last news in Fakti

3 Септември, 2020 15:57, обновена 3 Септември, 2020 21:25 11 771 118

Борис Бонев пред ФАКТИ: Пред очите ми е как полицаите ритаха едно момиче

  • протест-
  • полицейско насилие-
  • борис бонев

"Полицаите цяла нощ употребяваха много надпропорционална агресия", каза Бонев

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малко по-рано днес общинският съветник и част от основателите на „Спаси София“ Борис Бонев публикува видео от протеста снощи, заснето от Васил Гюров в тъмните часове. „На видеото съм аз, в опит да потуша напрежението и да накарам протестиращите да се отдръпнат от настъпващите жандармеристи. В този момент, жандармеристите дърпат момче и се опитват да го арестуват“, пише в публикацията.

От ФАКТИ се свързахме с Борис Бонев, за да ни разкаже какво се е случило. Какво каза той, четете в следващите редове:

- Г-н Бонев, от видеото е явно сте били на протеста като гражданин, но какъв е контекста на кадрите, които виждаме?

- Аз реших да застана между част от протестиращите и полицаите, за да туширам напрежението, както се вижда и от жестовете, които правя – призовавам протестиращите да се отдръпнат, да няма ескалация, да няма сблъсъци. В този момент абсолютно непровокирано - поне от това, което аз видях, без никаква причина полицаите просто си посочиха момчето, което вървеше до мен и го погнаха, за да го арестуват, след което го проснаха на земята – това всичко се вижда от видеото.

Лошото обаче е, че през цялата вечер, в която бях на протеста това далеч не беше единственият случай на такъв тип абсолютно непровокирано и необосновано насилие от страна на много добре оборудваната жандармерийска част над протестиращите. Нека да не се лъжем – не можем въобще да говорим за реципрочност на тежестта на насилието, което се упражнява от страна на добре оборудвани полицаи с палки, щитове и каски и мятането на бутилки, сливи или яйца от страна на протестиращите към тези полицаи.

Полицаите цяла нощ употребяваха много надпропорционална агресия и насилие срещу протестиращите. Същите полицаи, които въпреки многобройните молби и призиви на мирните протестиращи в продължение на часове не отстраниха очевидните провокатори, най-вероятно части от агитки. Хора, които бяха облечени в черно, с черни маски, които мятаха бомбички. Те бяха ясно разпознаваеми и не бяха отстранени от протеста – напълно умишлено действие от страна на МВР, за да защити режима вместо да застане на страната на мирно протестиращите граждани и да защити тях, включително от провокаторите и агресорите.

- Казвате режима – какъв е този режим?

- Режимът е тоталитарен режим. Даже може би е нещо по-лошо от тоталитарен режим, защото тоталитарният режим поне има някаква идеология, знаеш какво имаш насреща. Тук имаме един сбирщайн от мутри, от мафиоти, от интересчии, които целят да грабят държавата, да грабят народа и да останат вечно на власт. Ето това е режимът на Бойко Методиев Борисов.

Дори в Беларус – уж последната диктатура в Европа, полицаите оставиха щитовете и се присъединиха към протестиращите. Тук полицаите са инструмент в ръцете на този режим, за да остане той на власт. Очевидно целият този зор е документално да си оправят нещата, да си разпределят порцииките, така че ако дойде някой друг на власт, те да са си прикрили следите.

Затова е толкова важно да не позволяваме те да си прикрият следите, да се измъкнат безнаказано и да не възтържествува справедливостта. Справедливост за целият ни народ спрямо хора, които доказаха през всичките тези години, че са негодни, неспособни, некадърни и корумпирани. Това го виждаме в начина, по който живеем. България неслучайно е най-бедната страна-членка на ЕС. При всичките мантри за това колко много сме се развивали, колко много магистрали, които после пропадат бил строял лично сигурно Бойко Борисов е достатъчно да се сравним с другите държави от Източна Европа, които са членки на ЕС, за да видим, че ние тях дори не можем да настигнем, какво остава някои западни държави.

Да, когато сме си сами в нашата писта сигурно много се развиваме в сънищата на Бойко Борисов, но когато се сравняваме с всички останали, става ясно колко много изоставаме. И за това е виновен той и неговото управление от калинки.

- В колко часа се случиха събитията, които виждаме в клипа?

Беше около 00:00 часа. Полицията гонеше протестиращи по улица „Съборна“, в градинката пред Народния театър, по площад „Батенберг“, събаряше ги на земята. С очите си видях отвратителни сцени, в които се бият жени, момичета, ритат се. В последствие имаше блокиране и на „Раковска“ и „Гурко“, където дойдоха бригада полицаи с мотори и казаха: „Имате 10 минути да разчистите, след това ще дойдат вагонетките и не носим отговорност какво ще ви се случи“.

И наистина, когато дойдоха „вагонетките“ – както те ги нарекоха, цитирам ги, започнаха отново да бутат хората. Пред очите ми е как ритаха едно момиче и колелото ѝ, за да я изтикат извън пътното платно и подобни други батални сцени, които, за мен, ясно показват, че този режим, надявам се, е на отиване, но най-важното – той започна вече да си служи с типични КГБ-ейски, ченгеджийски номера, за да дискредитира протеста, да раздели протестиращите, да откаже колебаещите се. Все похвати, ясно описани във всички съветски наръчници за контрол на недоволните маси.

Ето това е нашето управление – пандан на една съветска власт.

- В другите държави така ли бият?

- Много зависи в какъв тип държава живеем. Примерно в Гърция или във Франция и протестиращите винаги са много много по-агресивни, и полицията е респективно много по-агресивна към тях. В България обаче протестите никога не могат да достигнат дори сигурно и десет процента от агресивността на протестите в Гърция или Франция и съответно не трябва и полицейската агресия да достига нивата на полицейска агресия в тези държави.

Предишната вечер се случи точно това.

Имаше хора, които мятаха пиратки и бомбички, отново повтарям – лесно разпознаваеми агитки, които можеха още в самото начало на протеста да бъдат неутрализирани и изведени от протеста и такива призиви бяха направени многократно и от организаторите, и от гражданите, но МВР не ги извади от протеста напълно умишлено. Това че имаше агитки, по никакъв начин не опорочава хилядите други мирно протестиращи граждани, които се борят за свобода, за демокрация, за достойнство, за това държавата да не бъде повече управлявана от едни самозабравили се, некомпетентни, корумпирани мутри.

Протестираме, защото искаме оставката на Бойко Борисов и цялото му правителство и на главния прокурор Гешев. Хора, които очевидно публично и всякак доказаха, че са негодни за позициите, които заемат. Негодни по всички критерии.

Продължаваме битката, аз искрено вярвам, че ще я спечелим. Всеки иска да живее в нормална държава, на хората просто им писна. Писна им, а и на мен, на всеки 3 или 5 години да протестираме, а вече 30 години едни и същи проблеми да остават нерешени.

Видеото можете да видите тук:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    306 36 Отговор
    Борисов, ти си срам и позор за България! Ти си първият най- мразен политик в България използвал газ , палки , водно оръдие срещу собствения си народ! И защо?За да се задържиш на власт на всяка цена!Това ли е цената на мафиотското ти управление? Времето ти изтече! Най- добре за тебе е да напуснеш позорно България!

    Коментиран от #8, #11, #80, #117

  • 2 Само ГЕРБ

    48 303 Отговор
    Ритали са терористка, най-вероятно е била пияна или надрусана, а защо не и двете и е провокирала ... тия шепа хора тероризират цяла София....
  • 3 Blackthorn

    48 239 Отговор
    Като си го е заслужило ще го ритат. Ако си е седяло мирно без да провокира никой няма да го рита!
  • 4 Куката

    44 158 Отговор
    Ми ходи в Беларус да видиш как бият!!! хихи :)
  • 5 3333

    227 37 Отговор
    В мoмeнтa Бългaрия e в мaфиoтcки зaхвaт oт Бoриcoв и ГEРБ! Кoлeлoтo нa иcтoриятa вeчe ce e зaвъртялo и никaкви хoдoвe нa Бoриcoв зa oцeлявaнe нe мoгaт дa гo cпрaт! Тoй ce oкaзa нaй- злoвeщият, кoрумпирaн диктaтoр кoйтo e имaлo в Бългaрия! Нeгoвoтo cилoвo прoтивoдeйcтвиe cрeщу нaрoдa пoрaждa двoйнo пo-cилeн oтпoр oт хoрaтa в Бългaрия и чужбинa! Рeзултaтът e яceн- Бoриcoв cи oтивa пoзoрнo!
    Нищо няма да измие позора на насилието на Борисов и на полицията от площад „Независимост" върху протестиращите граждани, които повече от месец искаха оставката му по мирен път!

    Коментиран от #9, #88

  • 6 Чичо

    178 23 Отговор
    Оставка на гнилата тиква барцелонска
  • 7 Иван

    157 21 Отговор
    ОСТАВКА на тоталитарния режим!
    Закривай милицията!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    33 131 Отговор

    До коментар #5 от "3333":

    Позор за "ФИГУРАНТА НА ЧЕРЕПА"! Импийчмънт!!!
  • 10 Буахахаха колко точно

    150 23 Отговор
    Тук имaмe eдин cбирщaйн oт мутри, oт мaфиoти, oт интeрecчии, кoитo цeлят дa грaбят държaвaтa, дa грaбят нaрoдa и дa ocтaнaт вeчнo нa влacт. Eтo тoвa e рeжимът нa Бoйкo Мeтoдиeв Бoриcoв.

    Коментиран от #12

  • 11 ответ

    137 19 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Той е БЪЛГАРОУБИЕЦ! Уби държавността и превърне България във феодално влаение.

    Коментиран от #18

  • 12 Ценко Симов

    30 119 Отговор

    До коментар #10 от "Буахахаха колко точно":

    Дааа само че са МУТРИТЕ на РАДЕВ и Божков! Които не желаят правова държава!!!
  • 13 Чегевара

    26 113 Отговор
    Бой трябва много бой по тия фашистки превратаджии.
  • 14 Наблюдател

    33 121 Отговор
    Борка, бе не видяхме да го ритат.Пък за неподчинение се прилага сила. Ти какво искаш с перце по главата. Значи може да псува, да мята камъни и павета, бутилки и друго, пък като го арестуват да го милват. За неподчинение на униформени това се полага. И да знаеш Борка, че следващия път тези полицаи може теб да пазят от митингуващи и тогава да видим какви ще ги говориш. Що не идеш в някоя друга държава да правиш зулуми, пък да видим тогава каква сила ще ти приложат, мека или твърда. В твоя случай може и по мека, нали си мека китка.

    Коментиран от #90

  • 15 qwe

    92 12 Отговор
    На пос*раните мутромилиционери им лъсват комплексираните,некадърни задници като се появи някой като Петко от Лясковец
  • 16 Много нагли станахте

    31 113 Отговор
    Като лъжете дали някой ви вярва? Освен платените тролове разбира се.къде по-точно на вашето видео видяхте полицаите да ритат някого? Къде видяхте освен във фантазиите ви полицията да рита жени и момичета? Бихте ли пуснали видеозапис за да покажете къде точно полицията е употребила насилие? Бихте ли показали видеозаписа който обаче го видя вече цяла България на непрестанното хвърляне на бомби по полицията? Това за вас не е насилие нали? Защо не покажете видеото или репортажа дори на bTV, в който се вижда как полицаите настъпват а анархистите бягат? И се притеснявайте всички го видяхме. Видяхме пълния ви провал и позор. Колкото и да се опитвате да лъжете полза няма
    На на този позор снощи който наричате митинг не присъстваше българския народ. Българския народ осъди вашите действия и каза махайте се. Българския народ презира такова поведение и е отвратен от вашите действия. Лъжите ви само показват лицемерието и двуличието и все повече отвращават хората. Фактите са ясни. Приемете ги и се махайте.
  • 17 Бедния

    64 17 Отговор
    Всички агитки и рокери на площада, ако доидат да ги видим тези смешни куки

    Коментиран от #23, #114

  • 18 Кольо

    22 95 Отговор

    До коментар #11 от "ответ":

    Българоубиец е РАДЕВ --- МАША в ръцете на Черепа === Подлога на БСП и Опъващ чадъри над национални предатели в Президентството!!!

    Коментиран от #97

  • 19 ха ха

    20 41 Отговор
    ... и ти какво направи Бонев??
  • 20 КИРО

    30 96 Отговор
    Борис Бонев е голям лъжец !!! По-скоро тя ги риташе и се въртеше, търкаляше се и крещеше...пияна или дрогирана "демократка", или " умна и красива"....пънкарка мърлява
  • 21 Чичо

    98 12 Отговор
    Аз помня къде беше Румъния 96 та, ми за 10 години буда барцелонски ни прати на дъното. Щом комшиите ни след война като в Сърбия ни достигат а Румуния е пред нас с много, значи ние бъркаме

    Коментиран от #81, #118

  • 22 Ааааааа

    84 7 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Криминалният контингент го докараха мутрите от СИК и ВИС. Те си знаят как. Бойко знае всичко.
  • 23 Цеко

    7 22 Отговор

    До коментар #17 от "Бедния":

    Пак ултрасите на Ботевъ и Миньоро ли? Ми те ги прибраха снощи за по 72 часа! Значи най-рано след 3 дни :)
  • 24 Кой сега е N1

    61 3 Отговор
    126 задържани, Лукашенко пасти да яде !

    Коментиран от #29

  • 25 БИБИКЯН

    19 52 Отговор
    ДА СЕ ОПЛАЧЕ НА РАДЕВ ТОЙ НА БОЖКОВ И ВСИЧКО Е НАРЕД
  • 26 Бях на едно друго място

    84 18 Отговор
    По същият начин полицайте биеха едно момче около 16 годишно, което се молеше със сълзи на очи да не го бият , защото нищо не е направил, но те със неистова злоба продължаваха да го налагат.

    Коментиран от #30, #93

  • 27 Луд

    57 8 Отговор
    Единия го посочи и двамата се нахвърлиха
  • 28 ОСТАВКА БЕ МУТРО

    79 15 Отговор
    Борисов , Господ да накаже теб и отвратително крадливата ти партийка , тип крадлив палцал.

    Коментиран от #32, #47

  • 29 Цеко

    14 9 Отговор

    До коментар #24 от "Кой сега е N1":

    Малко са - бомбаджиите бяха между 200 и 300 фена на Ботевъ и Миньоро. Но пак ги разредиха!
  • 30 Инспектора

    13 33 Отговор

    До коментар #26 от "Бях на едно друго място":

    Де ходи след 22 часа без Родители?!?ХМммм
  • 31 ХУХУХУ

    23 35 Отговор
    ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ ПЪК ТЕ 900

    Коментиран от #33

  • 32 Иван

    15 26 Отговор

    До коментар #28 от "ОСТАВКА БЕ МУТРО":

    Крадливи са БСП-то!
  • 33 Вальо

    9 16 Отговор

    До коментар #31 от "ХУХУХУ":

    Ами щом бяха ек на ек с полицията --- а те били 1 000 --- значи и протестърите пак толкоз :)
  • 34 Последния Софиянец

    26 23 Отговор
    Аз спасих момичето от бесните жандарми и ме напръскаха със спрей в очите. Успях обаче да уцеля един с паве в главата.

    Коментиран от #39

  • 35 699

    5 19 Отговор
    Трябваше да я нае***ат ли?
  • 36 ББонев

    26 26 Отговор
    По-скоро се виждаше как тя рита паднал полицай и подскачаше все е едно е на ринга, докато не я свалиха на земята.
  • 37 Активист на БКП

    6 11 Отговор
    Вкарват ги в бусовете и ги .......
  • 38 Факт

    36 17 Отговор
    По всички дефиниции режимът в България е фашистки с диктатор фашиста БМБ.

    Коментиран от #42

  • 39 мильоционера

    19 11 Отговор

    До коментар #34 от "Последния Софиянец":

    ТЕ ТЕБЕ ТРЯБВАЛО ДА ДОКОПАТ ДА ВЗЕМАТ ПАЛКАТА ЧЕ ДА ТИ СВАЛЯТ ГАЩИТЕ МОЖЕ И ДА ПРОПУСНАТ БОЯ
  • 40 8755

    4 2 Отговор
    Не там, да ритат.
  • 41 СТЕФАН

    33 1 Отговор
    ЗНАЧИ ИМАМЕ ЗАДАЧКА!!!! ИСКАШ ДА СИ ПОЛИЦАЙ!!! ОК!!! ИЗРЯДЕН ВЪНШЕН ВИД.... ТАТУИРОВКИ САМО НА ГЪ ЗА.... УНИФОРМА ПО УСТАВ И ПРИЧЕСКА ДОСТОЙНА МЪЖКА. ТАКИВА БРЪСНАТИ, ПЕРЧЕМИ, ТУПЕТА ГЪ ЗЕТА...... ИМА ЛИ ИЗИСКВАНИЯ И ДРЕС КОД ЗА ВЪНШНИЯ ВИД НА ПОЛИЦАЯ!!???? ИМАМ ПРЕДВИД

    Коментиран от #44, #49

  • 42 ЦСЗ

    12 30 Отговор

    До коментар #38 от "Факт":

    А ДРУГАРЯ РАДЕВ КАКЪВ Е СТАЛИНИСТ

    Коментиран от #48

  • 43 тъй де,старо като света

    11 23 Отговор
    Аве Бонев,имах те за по-интелегентен. Погнали са тоя до теб,защото са те разпознали,един вид сплашване ко те чака лично теб следващия път!
  • 44 AMET

    10 3 Отговор

    До коментар #41 от "СТЕФАН":

    ТИ МЪЖ ЛИ СИ ТЪРСИШ
  • 45 Kosio

    46 9 Отговор
    Смятам, че Борисов и сие си подписаха смъртната присъда с това, което се е случило снощи. Мисля, че ще има още погроми и ранени и бии хора. Това ще накара и хората, които инак си седят пред телевизорите да излязат на бунт. Да, именно БУНТ а не на протест. Защото е ясно ,че с протести няма да станат нещата.
    Ужасно грозно се получи и си личи, че е било наредено предварително.
    Без да съм спец, аз смятам, че униформените на протеста не са били само полицаи. Там е имало бригада от биячи, наети от властта.
    Външният вид на тези хора не кореспондира с вида на средният, български полицай. Просто се огледайте пред МВР-тата, как излгеждат полицаите. Тези хора са нещо друго.

    Коментиран от #50, #63, #76

  • 46 гражданин

    49 8 Отговор
    не е фашистки режима, защото ако беше фашистки, щеше да има ред, и да не се насилват и душат бабички по селата за 20 лева, режима е мутренски и помиярски, точно както го е описал Бонев, банда олигофрени и интересчии, които са на път да съсипят малкото останало от държавата ни

    Коментиран от #64

  • 47 no name no face no number

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "ОСТАВКА БЕ МУТРО":

    И някои негови роднини и близки
  • 48 Жжгтн

    32 5 Отговор

    До коментар #42 от "ЦСЗ":

    А другаря мутра Боко си е две в едно комунист и фашист.
  • 49 Лъжецо

    5 38 Отговор

    До коментар #41 от "СТЕФАН":

    Полицаят ако иска може да си направи татуиромка и на челото!
    Няма закон , който да го забранява.Тия лъжи ге разпространявате не за първи път!
    За сметка на това - така хубаво ви се виждат лъжите по всички предавания!

    Коментиран от #51, #91

  • 50 уточнение

    40 3 Отговор

    До коментар #45 от "Kosio":

    Преоблекли са Делта гард с униформи и миналия път като биха хората беше същия случай.
  • 51 Кои

    19 0 Отговор

    До коментар #49 от "Лъжецо":

    лъжи ,по кои предавания другарю милиционер?

    Коментиран от #53

  • 52 jsvbbr

    17 2 Отговор
    Според мен кучето е заровено в руските енергийни проекти СП2 и Турски. Мамкатий ЕНП продажно.

    Коментиран от #54

  • 53 Лъжецо

    10 28 Отговор

    До коментар #51 от "Кои":

    Точно тук лъгахте многократно - и многократно ви цитираха закона!
    Точно по БожковТв - се видя много хубаво как бягахте - без да ви е докоснала полицията!
    Не сме 19 век - няма само аз казах-той каза!
    Пълно е с клипове и репортажи! Пълен провал, лицемерие и насилие от страна на анархистите!

    Коментиран от #55

  • 54 Нее

    19 1 Отговор

    До коментар #52 от "jsvbbr":

    кучето е умряло в МС от страх де!
  • 55 Аз пък

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Лъжецо":

    гледах и слушах друго!И съм друг ,не с този ник!
  • 56 Перо

    32 4 Отговор
    Днес главната мутра прокара бандитска форма на избори с възможна всякаква фалшификация,правейки корекция на закона и допускане на всички престъпници,корумпета и неграмотници да гласуват с бюлетини и неговите хора да “оформят” протоколите в продължение на 2 дни. За този жест тиквата ще бъде подкрепен от Доган за 160 гласа.
  • 57 k1 profesional

    27 2 Отговор
    Чета коментарите и се учудвам , че всички други са виновни , но не и ние като народ. Щеше ли да го има Борисов , ако всеки изпълняваше гражданският си дълг и беше отишъл да гласува? Щяха ли да управляват лумпени , като Симеонов и Каракачанов , ако мислим когато гласуваме? По време на избори , четем ли програмни документи на партиите и интересуваме ли се от тяхната идеология и същността на техните водачи?
    Можем ли да се самоорганизираме , като граждани и на база на основни права и задължения да представяме гражданска листа за наши представители ( такива ,че да се нарекат истински народни представители )? И на края , можем ли да си подтиснем малко егото и пренебрегнем манталитета си и да мислим? Нека всеки си отговори на тези въпроси.
  • 58 Без срам

    6 14 Отговор
    Аман от такива, които не могат да се определят даже биологически какви са и техните адвокати като ония предводителя им, то хората сами виждат кои бяха агресивни и хвърля ха бомби, да не говорим какъв меланж е там на протеста от бандитите на черепа до лгбта, направо да му се при гади на човек
  • 59 Ученика

    7 3 Отговор
    Спокойно Бонкко Бонбонко.
    Кой рита, кой квичи всичко се гледа от Началника отгоре...
  • 60 GOGO

    7 10 Отговор
    РAДEВ КAТO ГЛAВНOКOМAНДВAЩ ВЪOРЪЖEНИТE CИЛИ CE РAЗПOРEДИ ДA CE ИЗКAРAТ ТAНКOВEТE!!!!! C ТAЗИ УПРAВЛЯВAЩA МУТРEНCКO - OЛИГAРХИЧНA ВЛACТ И ПAЗEЩИ Я EНИЧAРCКИ БAШИБOЗУК ТOВA E EДИНCТВEНИЯ ХOД !!!!! НAПРAВИ ГO И ЩE OCТAНEШ В ИCТOРИЯТA!!!! ЗA ЖAЛOCТ ВCEКИ ДРУГ НAЧИН НA РAЗПРAВA C МУТРИТE E OБРEЧEН НA НEУCПEХ!!!!!

    Коментиран от #61

  • 61 СДВР

    4 15 Отговор

    До коментар #60 от "GOGO":

    Призивите за насилие и за опит да преврат се наказват от закона!
  • 62 ВЕН

    35 10 Отговор
    До снощи имах уважение към полицията . Вече наистина се убедих , че това са злобни и агресивни хора .Всичко беше по сценарий. Провокаторите се изнесоха и избягаха а те започнаха да гонят мирно протестиращите момичета и момчета. Срам и позор за нашите полицаи. никога няма да го забравя това и никога няма да съм настроен положително към тях!
  • 63 Бесен

    28 5 Отговор

    До коментар #45 от "Kosio":

    Цяла България ще тръгне към София и колкото и малоумни фуражкаджии да извадят милионите ще ги пометат с камъни, дървета и кой каквото носи. Ако трябва, ще се мре за родината.

    Коментиран от #69

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тошко

    5 22 Отговор
    Тоя от "Спихни се София" трябва да знае, че ГЕЙОВЕТЕ мямат имунитет. МВР имат право да използват физическа сила при изпълнение на задълженията си!
  • 66 Вида

    4 10 Отговор
    Маринкова стига с тези ЛЪЖИ и ЛОКУМИ! Ставаш смешна и противна!
  • 67 Хаджиментов

    7 17 Отговор
    Хахаха, протестиращите спокойно си замеряха полицаите с плодове, павета, плочки и коктейли Молотов, а те абсолютно непровокирано започнаха да нападат демонстрантите.
    А бе този защо не се скрие...
  • 68 Електра

    6 9 Отговор
    Тоя с Вибратора ли беше, или онова цигане от спаси София от мене...
  • 69 Е да де

    9 10 Отговор

    До коментар #63 от "Бесен":

    Да бе - Нари беше Велико Народно ....Каково?
    Видяхме ви колко го интересува народа !
    Велика народна излагация!
    Всичко тролове на амбразурата да скрием грандиозния, но очакван , провал!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Заповедта дадена

    16 5 Отговор
    на полицията е ясна да се притискат младите ,да им се ВЗЕМЕ страха като на старите .🤔🤯🤬🧐

    Коментиран от #74

  • 72 месара

    4 13 Отговор
    щом са им малко яйцата и паветата , значи и на вас малко ви е боя !
  • 73 Агенция ПИШ

    16 4 Отговор
    Троловете на Пеевски бранят власта неуморно :)) Прасвнце касичка на руската мафия ще им даде паричка .
  • 74 Всички подкрепят

    14 2 Отговор

    До коментар #71 от "Заповедта дадена":

    МЛАДИТЕ (което е логично държавата си е тяхна) а на власта не и трябват непокорни НЕНАВЕДЕНИ МЛАДИ 🤔🤯🤬🧐 Е НАВЕЖДАТ ГИ . Как се вкарваше (набиваше)АКЪЛ . Нека попитаме генерал лейтенант премиер Б.М. Борисов. Той г-н *АЗ * ЗНАЕ ВСИЧКО .🤬🧐
  • 75 Я пак тролчета

    10 14 Отговор
    Бомбичките са били предварително скрити в палатките, има много ранени полицаи, съобщи пред Нова ТВ главният секретар на МВР Иво Иванов.

    „Тези действия са режисирани, имаха много добра подготовка. С много компромиси опазвахме мира, но днес всички прекалиха. Търсят кръвта, опитват да я получат“, заяви Иванов.

    Всички, които са били организатори и водачи, не може да не са знаели какво се готви, категоричен е той. Главният секретар предупреди, че полицията отлично знае кой стои зад днешната ескалация.

    Иванов не изключи полицията да прибегне до водно оръдие, ако продължи да се застрашава живота на полицаите.

    „По-добре да се използва водно оръжие отколкото да рискувам един полицаи. Те също имат семейства, които чакат да се приберат вкъщи“, заяви главният секретар
  • 76 Димитрова

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Kosio":

    Просто като фасул, а?
  • 77 Васил Божков

    6 12 Отговор
    Да ти ритат. Мен защо не ме ритат в Дубай??
    Който иска пари от мен ще понесе и малко ритници.
    Лесни пари няма
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 месара

    9 18 Отговор
    а не ти ли е пред очите как стадото хвърляше павета , бутилки , бомбички по полицаите , а ?
  • 80 Просто природен закон

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Всеки ще получи своето възмездие.
  • 81 Кадафи

    17 7 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо":

    БОКо за това ще свърши като Чаушеско!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Тошко

    13 3 Отговор
    Позор за КОМУНИСТА б.м.борисов
  • 86 Еволюцията на диктатора

    15 4 Отговор
    Първата си оставка подаде, когато едно момче от Варна се самозапали! Сега, след 50 дни протести, извади на линия жандармерия, полиция, сълз. газ, водни оръдия и практически не е заповядал само стрелба на живо и, тазбора се, пълна свобода на мутрите!

    Коментиран от #104

  • 87 Кой той

    1 12 Отговор
    Много борба за чужди интереси СТАНЕТЕ ДА СЕДНЕМ НЕ Е МОЯТ ФИЛМ
  • 88 Хайл

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "3333":

    Не,няма да е изпъден позорно от България-мястото му е тук,в затвора за много дълго време,много дълго
  • 89 Който той

    24 3 Отговор
    Как не разбра до сега бе, човече, че начело на държавата е една безкнижна мутра, управляваща чрез своята банда, прикрита като политическа партия, с едничката цел - мандат поколения храни. Е, сега сам си отговори на сложния въпрос защо са протестите.

    Коментиран от #105, #106, #107

  • 90 За неподчинение сила

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Ок ,за неодчинение сила ,НО и при налагането на наредби и закони и над ромските безчинства и яввно и арогантно поведение с извадени ножове,брадви и т.н. О да АКО да та полицаите де . НО тогава седят на видимо разстояние и не забелязват тези нещица. Евентуално ако се засилят малко да вършат работата си ...се почват ама правата на ромите ,ама БХК и др.
  • 91 Каскет

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Лъжецо":

    Може даже е желателно кръст във кръгче супер ще е....
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Фоте

    3 7 Отговор
    Не искам мутри но не искам и такива меки като Бонев да ме управляват.Те не са по добри, защото си мислят ,че са съвършенни,а не са.Оправдават собственото си поведение като нещо правилно ,а не е.Ако него започна да го замерват с яйца и домати дали ще е правилно според него.Всичко това беше провокирано и напрежението изби.А можеха просто да пеят батальона се строява за последен път.И защо искат мутрите вън ,а слушат Божков.Отидоха на Росенец ,но дума не продумват за председателя,а през всичките 30 години е балансьор и става все по богат.Хвърлят по офисите на устатите , а срещу другите не смеят да минат дори..Хвърлят срещу полицията ама да знаят че там стари нямаПовечето са между25 и под 40г..Какво правим по точно какво правим
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Гост

    3 8 Отговор
    Борка ако беше тоталитарен режима каквато си мека китка да те бяха отдавна изселили в някое забутано село да ти се радват старите грездей, а те те направиха общински съветник.... демокрация братче
  • 97 Комунисти комунисти

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "Кольо":

    Комунистите в действие, те тая в.аст с кръв са е демари с кръв ще я дадат, Бойко Методиев Борисов е последния комунистически диктатор в България, народа прогледна, всичките комунисти превърнали дясното в клоака сега тпипепят тяхното отроче Герб е болнаво и умира
  • 98 Факт

    10 4 Отговор
    Управлението на Борисов ще остане като най-мракобесният период в най-новата история на България!
  • 99 доктора

    2 7 Отговор
    Абе алакоглу, къде беше ритането в клипа бе лъжец
  • 100 6462

    8 3 Отговор
    Borisov, ти един стрхливец, ниско ниео мутра, момчето на Палата, започни твойте деца и внуци ще плащат зантвойте грехове, така е рекъл господ, както ти му викаш началника, нали знаеш. С какви очи ще погледнеш потомците си?! Ти ди знаеш.,,
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Мони

    6 3 Отговор
    Ей, момче, а видя ли онова момичеще дето хвърляше слама върху полицаите. И то все ми е пред очите. Много злобно беше.
  • 103 Ahil

    5 3 Отговор
    А не видя ли бомбичките и паветата?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 КОЙ ТОЙ

    2 3 Отговор

    До коментар #89 от "Който той":

    Незнам до мен ли пишеш,но така предполагам,ЧЕ НИ управлява мутра знам ,че не е чел много книги ,предполагам,но че натисна доста грозни мутри и най вече комунистите ,Е затова е целия цирк.А пък ако си мислиш ,че някой ще тръгне да те управя си в дълбоко заблуждение.В момента е стани да седна.Но ти ще седнеш единственно на техния.Целия цирк е че Боко натисна олигарсите спонсориращи червените боклуци ,скри им кокала и сега вият на умряло.И другия момент е Руското мекере Радев ,пълен национален предател
  • 107 КОЙ ТОЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #89 от "Който той":

    Незнам до мен ли пишеш,но така предполагам,ЧЕ НИ управлява мутра знам ,че не е чел много книги ,предполагам,но че натисна доста грозни мутри и най вече комунистите ,Е затова е целия цирк.А пък ако си мислиш ,че някой ще тръгне да те управя си в дълбоко заблуждение.В момента е стани да седна.Но ти ще седнеш единственно на техния.Целия цирк е че Боко натисна олигарсите спонсориращи червените боклуци ,скри им кокала и сега вият на умряло.И другия момент е Руското мекере Радев ,пълен национален предател
  • 108 Б Б

    1 0 Отговор
    Всички лоши постъпки в живота носят и своите лоши последствия. Те създават особени форми, през които ще мине този, който ги е създал.
  • 109 Пред очите ми е

    1 5 Отговор
    как 'мирни протестиращи' хвърляха павета и бомбички и раниха полицаи, но за тях никой няма да напише сълзливи 'мнения' нали?
  • 110 Който той

    5 1 Отговор
    Отдавна напуснах цирка с ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ. Не можах и никога няма да се примиря с факта, че една силова групировка, уж полт. партия управлява. Не ти ли е гадно да чуеш от премиер думи като ПКП, мисирки, .....И на всичко отгоре да раздава от джипката милостиня тук и там, всичките крадат като за последно. Гадно ми е защото повечето, както и ТОЙ са тъпи и необразовани. Виж им биграфиите - съругРи, завършили училище за бавноразвиващи се, хореограф - еколог??? Затова избрахме терминал2. Гадно ми е защото всички сме с висше образование, а си бряхме стотинките. Кпйто и да дойде след тази измет, такива кражби няма да има, както не р имало и до сега! Исега сме многократно по-добре! Живота е един и ми писна да чакам светлото бъдеще.Оказа се, че бъдещето било не вБългария.



    К

    Коментиран от #112

  • 111 питам

    0 0 Отговор
    За тези полисай ли говори Петьо П. Блъсков!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Който той

    3 0 Отговор
    Когато си с всичките ти любими хора и ти е добре, не се чувствам некомфортно! Тук уважават ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ти. Нищо друго не ги интерисува. Срещаме се роднините, но тук и бг ме интерисува, но все по-малко. Съжалявам, че това се случи късно, но по-добре късно... Там останаха много приятели, но има компютри.... Изпълнили сме и задълженията към родителите си. За нас в Бг живота е живуркане и мъка за поне 95% от хората. И затова винаги съм съветвал младите да бягат- 40 години уж правихме, строихме нещо, сегА пак от нулата и £' за никъде. Мерси! Който иска - да търпи и да чака свтлото бъдеще ..
  • 114 Рокер

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бедния":

    Ще дойдем когато видим истинските българи а не джендъри с чантичка през рамо
  • 115 Бай курти

    0 2 Отговор
    Вместо да я ритат са можели просто няколко пъти да я пробождат с кожената инжекция
  • 116 гост

    1 0 Отговор
    Явно трябва да има големи чистки в мвр след като боико си замине.Всички гадове да бъдат уволнени както в щатите.
  • 117 222

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    Не е вярно! 😋
  • 118 333

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо":

    Ами от 89 до 2011? А?.... Демокрацията има и ужасна страна; всякакви олигофрени се сдобиват с чувство за стойност и ръсят мозък, блокират кръстовища, обръщат кофи за смет, къртят павета! Това е терор за нормалните хора!