Last news in Fakti

7 Септември, 2020 14:00 13 980 103

2 септември не е прецедент, а последната капка. МВР трябва да се преоснове

  • 2 септември-
  • протест-
  • полицейско насилие-
  • мвр-
  • реформа-
  • преосноваване

Полицейското насилие в България е повтарящо се през годините действие

2 септември не е прецедент, а последната капка. МВР трябва да се преоснове - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнозина заявиха, че 2.09.2020 г. в някаква степен бил исторически ден, невиждан прецедент. Ала това не е така. Вторият ден от септември е просто последният пирон в дълго кования ковчег на това МВР, последната капка от пълната чаша с мътна вода, след която е време за преосноваване.

Коментирайки полицейското насилие и произвол на 2 септември, трябва да кажем, че абсолютно същото нещо се случи на 14 януари 2009 г. Тогава протестите бяха срещу Тройната коалиция, а Борисов се канеше да идва на власт за първи път. Тогава по сходен начин служителите на МВР доста дълго време търпяха канонада от павета, различни други предмети, включително и бомби, и накрая започнаха да бият и арестуват наред. Преимуществено абсолютно мирни граждани. Наскоро един приятел ми припомни как загражденията между протестиращи и полицаи тогава бяха предварително разкачени едно от друго, т.е. подготвени, за да може агиткаджиите на предна линия да ги разместят, а след това и да ги хвърлят по полицаите. Точно това и стана.

През 2013 г. на февруарските протести, започнали като такива срещу високите цени на тока и прераснали в такива срещу първото правителство на Бойко Борисов, около Орлов мост стана абсолютно същото. Полицаите не неутрализираха агресивните люде, които ги обстрелваха с камъни и бомби, а отново окървавиха протеста, нападайки и невинни граждани.

Неоправдана полицейска сила имаше и в нощта на случката с белия автобус през лятото на 2013 г., когато българите вече протестираха срещу новодошлото правителство на Пламен Орешарски.

И стигаме до пресния пример - 2.09.2020 г. Повече от час полицаи и жандармеристи бяха обстрелвани с доста мощни бомби, но не направиха нищо, за да неутрализират хвърлящите ги. Пострадалите служители на реда могат да се сърдят преди всичко на неадекватността на своите ръководители, които ги оставиха да бъдат своеобразна дартс мишена доста дълго време. За това странно чакане на ръководството може да има две теоретични обяснения - или са доста некадърни, или точно така е трябвало да стане по сценарий. По-добре да е първото. Или нещо трето, за което не знаем. Защото иначе е ужасно цинично спрямо приличните редоваци. Има и такива, колкото и да не ни се вярва по някога.

Последвалата полицейска операция в късните часове на 2-ри е срамна. Бяха бити журналисти, а по-рано през деня бяха и обгазявани. Има куп свидетелства и за множество бити и арестувани мирни граждани. Някои от арестуваните и адвокатите им твърдят, че МВР нарушава грубо закона и правата на гражданите, след като те попаднат в съответното районно управление. Не е трудно да им повярваме. Но за хулиганите никой нищо не разбра. А позициите на МВР началниците след случилото са още по-срамни.

Има какво обаче да се каже и покаже и за част от редовите служители. Произволното арестуване е недопустимо, носенето на бокс от полицай е също толкова недопустимо, а нашивката с череп и послание: "Един изстрел, едно убийство, без угризения, аз решавам", е по-добре читателите да оценят и преценят.

2 септември не е прецедент, а последната капка. МВР трябва да се преоснове

Снимка: Фейсбук
2 септември не е прецедент, а последната капка. МВР трябва да се преоснове
Снимка: Фейсбук

Двете снимки по-горе засилиха съмненията на много граждани, че в определени случаи, когато ще се бие, сред полицаите биват внедрявани мутри от охранителни фирми. Може и да е вярно, може и да не е. И двата варианта са лоши. Ако е вярно - защо е лошо, е излишно да се коментира. Но във втория случай това означава, че в редиците на МВР се приемат и виреят индивиди с престъпно мислене.

Радикалната реформа на всички нива в МВР е крайно необходима и неизбежна. Тя трябва да започне още от служебното правителство, ако има такова, и да бъде продължена от новото българско правителство. Има много за изхвърляне на всички нива, а подборът за бъдещи кадри трябва да има много по-висок качествен критерий.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    136 17 Отговор
    На всички е ясно, че МВР има черни овце лошото е ако са на високи постове!!! :(
  • 2 ПРОТЕСТЪР

    53 89 Отговор
    АРЕ СТИГА...ВЕЧЕ И ВИЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ..
  • 3 Холивуд

    60 15 Отговор
    С тия баджове мирише на евтин краварски филм. Една пък булка, дето йм лепи стикери по щиковете имаше пирамидата с всевиждащото око, така че всички са на хранилката на Лукавия.
  • 4 Гого

    143 20 Отговор
    Не само МВР! Цялата държавна структура трябва да се пренарежда след СИК, защото в момента тя е елемент от една престъпна групировка! Министрите са събрани на бързо от кол и въже от подземния свят. Това е миризливо блато!
  • 5 закривай

    45 11 Отговор
    Проклятието на Росен Горския и Гъбаря от Костенец застигна кризистните актьори от МВР.

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бойчо Ермен

    107 5 Отговор
    Лошото е, че вече никой не иска да работи там. Така с времето състава става все по зле, а началници стават всякакви Чокундури.
  • 8 др Бил Геноцидис

    45 12 Отговор
    Като дойде да ви ваксинира някой швед със синя барета, ще ви просветне.
  • 9 Брабинеца

    39 10 Отговор
    Всички полицаи от, до се имат за по
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тия па кои са бе тупан?

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "закривай":

    .......?!?
  • 13 КОНТРАТА

    83 9 Отговор
    Ръководството на МВР е покварено от там идва проблема надоло също се покварва когато и отгоре е такова!
  • 14 Матей

    65 16 Отговор
    Защо навремето толкова осмиваната и критикувана милиция не беше такава?Защото преследваше други цели,а именно спокойствие и сигурност за гражданите, от които пък се искаше да се трудят съвестно.А може ли човек да се труди плодотворно,ако има куп проблеми с криминални типове и с администрацията.Не може ,ама пък сега и работа не ти искат,защото задачата е да създават ненужни хора,безцелно ядящи усти.Правилно е да се иска нова ПОЛИЦИЯ, с нови кадри и ръководство,с внимателен подбор.

    Коментиран от #18, #69

  • 15 ИСТИНА ВИ КАЗВАМ

    36 32 Отговор
    Който може да чете.България е загубена кауза.за бога братя бягайте ако искате достоен живот днес не след 100години
  • 16 ДОШЛО Е ВРЕМЕ

    80 7 Отговор
    ТУРЦИЯ РАЗПУСНА ПОЛИЦИЯТА СИ ПРЕЗ 80 ГОДИНА И ТАКА ЗАПОЧНА ВЪЗХОДА И ТЕ СЪЩО СЕ БЯХА РАЗПИЩОЛИЛИ И КРАДЯХА ПОГОЛОВНО НО ГИ ВКАРАХА В ЗАНДАНА .......... ТУК У НАС ОБИР БЕЗ ПОЛИЦИЯ НЯМА А НАРКОТО СЕ РЪКОВОДИ ПРЯКО ОТ МИЛИЦИОНЕРИ !
  • 17 58713

    72 27 Отговор
    Срам и позор са хората от това МВР и побоят който извършиха над мирно протестиращи Български граждани! МВР не защитава Българският народ, а е слуга на управляващите в случая ГЕРБ и човек се пита как да ги уважаваш тези получовеци и стореното от тях? До кога да ви търпим да ни крадете и лъжете от ГЕРБ?

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 елементарно уотсън

    56 12 Отговор
    Пoлицaитe ca дoкaрaни oт рaзлични крaищa нa държaвaтa и нe ce пoзнaвaт eдни c други. Дoкaрвaш eдни oт oхрaнитeлнa фирмa, дaвaш им унифoрми и oбявявaш, чe ca oт грaд хикc. Кoe му e aбcурднoтo!? Някoй oт вac пaк нacтъпи мoтикaтa - дeн прeди тoвa oбявихa, чe щe учacтвaт пoлицaи oт прoвинциятa!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИВАН

    47 9 Отговор
    Цялата държава трябва да се преоснове, къде е новия хан Аспарух, къде е цар Симеон, Калоян .... къде са великаните на България, няма ли поне един ...... връщайте всичко заграбено от народа и благодарете, ако бъдете помилвани, долни мутри, олигарси, банкери, митничари, ченгета, бизнесмени ..... офффф, край нямат
  • 22 М Михайлов къде и какъв журналист???

    49 15 Отговор
    Да се отказва от каквото си иска, Пролема сие негов!!! Ние искаме Оставката на Правителството но Борисов и Гешев, НЕЕ толкова много, предсрочни избори, разпускане на Парламента!!! Ние оставаме в България, Мутрите Крадци в Затвора!!! Нищо повече!!!
  • 23 МОЧА трябва да се разруши!

    19 47 Отговор
    За да я има България, трябва да скъсаме веригите, с които са ни оковали руските окупатори, да спрем да плащаме милиарди рекет на московските мутри, да изринем всички руски еничари окупирали парламент, правителство, прокуратура, президенство, силовите служби, мeдии, coциoлoгичecки aгeнции .... ! Дa ce зaбрaнят руcкитe пaртии Д(п)C, AБВ, БCП , ВМРO, нa Кocтя Кoпeйкин.... „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука...”

    Коментиран от #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГАЗ25

    36 10 Отговор
    МВР освен , че не е реформирано е с непрекъснато растящ щат и непрекъснато растящи заплати и бонуси плюс извънареден и нощен труд, плюс 20 заплати при пенсия. Там още работят неколко хиледи които са на заплата и пенсия.ББ непрекъснато по различни поводи им увеличава заплатите . Бюджет на МВР един милияр и неколко стотин милиона официално.В коя друга държава на ЕС полицията е с най голем бюджет?

    Коментиран от #37, #40

  • 27 ами тогава

    35 3 Отговор
    Да действат, както действат полицаите по света следващият път!Съгласни ли сте!

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 КЕЙС

    31 12 Отговор

    До коментар #27 от "ами тогава":

    По свето и при много по малки поводи от този с еврата на нощното шкавче и златото министри и министър председатели подават веднага оставка.В много държави на ЕС министри и депутати ходят на работа с обществен транспорт, нямат охрана. В други пък азиатски държави при доказана корупция и кражби има стадиони за намаляне на ръста или нещо друго. При нас нищо от това.

    Коментиран от #31

  • 30 Сталин

    19 14 Отговор
    Здравков,лукаво,подло същество,за такива като теб и тия с паветата,бомбите,и урината,само чупене на ръцете,с които пишете глупости и мятане няма друг начин за вас,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • 31 ами тогава

    26 22 Отговор

    До коментар #29 от "КЕЙС":

    Говорим за полицията нали?Говорите и за неща , пуснати в сайтове, в които тия дни пуснаха поредната фалшива новина! Говорите и за записи, които трябваше уж да бъдат предадени в Брюкселската полиция, но все още не са! Много добре знаете, че във всяка държава без изключение, този незаконен протест нямаше да бъде допуснат! Да не говорим за такова варварско нападение над полицаите!

    Коментиран от #60

  • 32 Реподбор

    30 13 Отговор
    Системното мутризиране на МВР запачна с назначаването на бившия пожарникарски майор и охранител Тиквоко за Главен секретар. Впоследствие запачна тихомълком назначаване на мутраци за намалници ъв висшия и следния ешелон на МВР. Сега нещата са сведени до пародия и истеричен страх. Като стане напечено инжектират мутри от охранителните групировки в униформената полиция на най-ниско ниво. Вече нямат доверие на щатната униформена полиция от кариерата. Затова си докарват преторианци. Преторианците им може и да са яки като бичета но имат пилешки мозъци - брадите,татуировкити,пиърсингите,сатанинските им емблеми и надписи и боксове се видяха в безброй записи. Висшият и среден ешелон на МВР трябва да бъде уволнен и подбран наново при пълни разследвания на личните им богатства,подробни психо тестове,тестово за демократични ценности на детектор на лъжата. За мутрите в униформи трябва да се сезира и Брюксел и Страсбург.

    Коментиран от #45

  • 33 Дедо

    13 3 Отговор

    До коментар #23 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Този дето измисли това /МОЧА/, в главата си има само моча и нищо повече /да ти помогна _ виж руско бг речник/. Но от него освен кражби и нищоправене няма друго.

    Коментиран от #73

  • 34 висок

    20 19 Отговор
    Елементарно...... Юмрука с бокса е монтаж!!!! Емблемата е опъната като на джам, а е залепена на нагъната на вълни рубашка!!!!
    Това на Бабикян фалшификациите ли са! Запазвам ги при "камионите с двойни дъна"!

    Коментиран от #38

  • 35 Странно

    22 2 Отговор
    Интересно - на униформите на полицаите с щитове пише ЖАНДАРМЕРИЯ! А на този с бокса - POLICE.
  • 36 Наблюдател

    24 12 Отговор
    МВР се явява като ударна сила на мафията и задължително трябва да бъде разформирована и създадена и преструктурирана наново ! Нейните сегашни шефове трябва задължително да бъдат Съдени за това! Нужно е изцяло ново ръководство с чисти досиета - необвързани с никакви сенчести структури !! За прокуратурата положението е същото.... Наложителна е Тотална Реформа на Силовите структури на Съда /не на последно място!/,както и на Държавата!!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пилешкият ти мозък

    14 8 Отговор

    До коментар #34 от "висок":

    А пезевенските им бради на полиционерите също са театрални и залепени. Маорските им татуировки пък не са истински и са монтаж. Монтаж е само пилешкият ти мозък в чутурата та.

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Грую

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "ГАЗ25":

    Лъжеш щата намалява, повече от половината ги няма.заплатите чак сега малко нагореОтвори ЗМВР и виж непрекъснати реформи при всяко правителство.Кой ще вземеш.Те сега не отговарят на критериите и влизат все повече жени.Има хора едвам са си взели изпитите но такива предлага пазара.Реформа може само при двойно увеличаване на заплатаОт такива реформатори дето все ринат почва не остана и затова реколтата слаба.Тъкмо някой придобие ооит и почне дс рабира и пак отнсчало

    Коментиран от #47

  • 41 Инфо1

    9 17 Отговор

    До коментар #38 от "Пилешкият ти мозък":

    Бради и татуировки не са забранени от закона отдавна! Тая опорка я забравете - ставате смешен!

    Коментиран от #44, #58

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 jorj

    11 18 Отговор
    Кака капка е този кому-метеж!!! НАРОДА РАБОТИ И ПОЧИВА, А КОМУНДЕБИЛИТЕ С ПОМОЩТА НА КРЕМЪЛ, ЧРЕЗ ЛЪЖИ И РУЧ, ВЛАСТТА ЩЕ СВАЛЯТ!!!! ЕПМК
  • 44 МАЙ

    25 5 Отговор

    До коментар #41 от "Инфо1":

    Много е грозно да видиш брадясал, татуилан, омачкан и без фуражка полицай, че и отгоре да ти каже " кво ся пра им". Милиционерите бяха много по спретнати, обръснати, огладени, ще ти козирува и ще ти се представи да ти стане драго. Външният вид е огледало на вътрешната душевност.

    Коментиран от #46, #70

  • 45 МВР

    17 2 Отговор

    До коментар #32 от "Реподбор":

    Взе се някакъв никакъв испански модел и се премахнаха званията в МВР и службите. Сега всичко е полицаи и главен полицай, офицерите някакви инспектори, а генералите в МВР комисари. Не искали съветската система за званията, а пък генералите си останаха по съветско комисари.
  • 46 Ехххх

    8 15 Отговор

    До коментар #44 от "МАЙ":

    Публикувано във факти.бг: Външният вид е огледало на вътрешната душевност
    В такъв случай,какво да кажем за озъбеното лице на протестиращите, коетно видяхме десетки пъти? За тяхната душевност какви изводи да си правим? Това Кво праим - не са ви виновни полицаите - сами сме си виновни - щото все гледаме ако може , нещо така, по другият начин! Като искате такива полицаи - и действащи както едно време - в Китай са точно такива! В Корея също - само че там - такива коментари няма да пишете, щото - затвор! Татуировките са масови в момента - мода!

    Коментиран от #49

  • 47 ХАНС

    19 1 Отговор

    До коментар #40 от "Грую":

    Бюджета на МВР е най големия години наред.Един милиярд и половина и се актуализира почти всека година.Нормално е бюджета на МО да е най големият по разбираеми причини. Вижте къде другаде в ЕС полицията е с най голем бюджет? Защо МВР държи няколко хиляди на пенсия и заплата?

    Коментиран от #59

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 БАДЖ

    19 7 Отговор

    До коментар #46 от "Ехххх":

    Следях на живо целият протест. Озъбени лица нямаше. Имаше хора от всички възрасти, които мирно протестираха, вижте си и вие записите изключвам ония внедрени провокатори/ но не от протестиращите / които хвърляха срещу полицията и целяха конфликт. За съжаление мирни протестиращи отнесоха яроста на полицията.

    Коментиран от #53

  • 50 Алепо

    12 4 Отговор
    Ако видите полицейски кордон, да знаете че това не е преградата която дели гражданите от елита. Това не е подпорна стена построена да спре свличащото се обществено доверие към едрия частен капитал и прислужващите му политици.
  • 51 ПОЛИЦИЯТА.....ГАРАНТ ЗА РЕДА В СТРАНАТА

    12 16 Отговор
    МАЛКО ВИ БИХА......
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ехххх

    10 15 Отговор

    До коментар #49 от "БАДЖ":

    Я пак - тия дето нападаха цял ден полицаите? Бяха усмихнати може би? Тия дето потрошиха на жената колата - те бяха любезни нали? Мога да ви дам стотици снимки на хора от протеста-озъбени , псуващи и искащи насилие! Тия ковчези и беслки - и теса може би послание за мир? Коментарите тук - също призовават за мир може би! Внедрени друг път - съвсем си бяха ваши! Час и половина мятанена бомби - и тия на протеста не разбрали а? А Бабикян като го викаха хора от протеста? И той ли не разбрал?

    Коментиран от #57, #65

  • 54 МАЙОР КОСТОВ

    5 12 Отговор
    МНОГО ГИ РАЗБИРАШ НЕЩАТА, ВСИЧКО ТИ Е ЯСНО, КОЙ КАКВА ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВА, КОЛКО ЗА ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД, КОЛКО ЗА НОЩЕН, КОЛКО ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ И КАКВА ПЕНСИЯ. НЕ МИ Е ЯСНО ЕДНО, КЪТ СИ ТОЛКОЗ ОТВОРЕН, ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СТАНЕШ РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ. ГОЛЕМ КЕФ. ДО КЪТ СИ ДРАПАШ КАЙСИИТЕ - И СЕ ПЕНСИОНИРАШ, ПРИ ТОВА МИЛИОНЕР. АМА ВИЖ КАК ГОТИНО ЗВУЧИ, МИЛИЦИОНЕР - МИЛИОНЕР. ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОСЛУШВАЙ КАТО МИСИРКА НА ПРЪЩИНИ, АМИ СИ БИЙ КАМШИКА КЪМ МВР И ДАНО ТЕ ОГРЕЕ, ЩОТ НАПЛИВА ЗА РЕДОВИ ПОЛИЦАИ Е ОГРОМЕН. ПЪК КАТО СЕ УРЕДИШ, ЩЕ ПОЧЕРПИШ. АРЕ БЕГАЙ НЕМА ДА ТИ ГУБЯ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕТО!

    Коментиран от #85, #90

  • 55 МАЙОР КОСТОВ

    1 2 Отговор
    УТОЧНЕНИЕ . КОМЕНТАРАТ МИ Е ОТГОВОР НА КОМЕНТАР 26.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Как пък

    10 3 Отговор

    До коментар #53 от "Ехххх":

    Ами тия дето хвърляхя бомбички и шишета са другата половина от мутрите на властта- едните с полицейски униформи ми играят добрите ченгета,а другите мутри са лошите. Що само един шашав футболист хванаха,че хвърлял павета и бомбички? Нима полиционерите нямат записи на които да се виждат подстрекателите. Как пък за два месеца не им разучиха физиономиите и имената?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гаваз

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "ХАНС":

    Не смесвай бюфдета на МВР с този на ДАНС ДАТО и другите.Най голям е бюджета за здравеопазване което е правилно.и редно.Много други държавни структури лежат на МВР с непрекъснатото им съдействие за какво ли не.Най вече на съдебната.Докато там заплатите са два -три пъти по големи / а преди бяха съвсем малко по високиЧрез разни искания и други процедури от бюджета на МВР заминават милиони за глупостите на прокуратурата.Съдебна охрана с нея и без нея токкова пак МВР ги подсигурява.Заради по високите заплати всичко по качествено заминава натам или другаде.Всички около 40годишна възраст се разболяват в резултат на стреса най малкото са със сериозни контузии.Да има и мърша и затова са отговорни именно политическите ръководства с чантаджиите които вземат поне с 500лв повече от аналогичния служител.Само вижте инспектирата какви приеилегии си издейства включително да им се признава за юридически стаж нищо че стотици други длъжности са по добре подготвени и ежедневно правоприлагат. МВР има шапка от 1000 излишни чиновници ДНСП също толкова.Направиха реформа Жандармерията стана национална служба и се чудите що бият.Защото това ги учат.Принизиха районните управления и затова простотията се мултиплицира по вертикала.Иначе ще има проблем само някъде и само там ще се коригира.Не гонете опитните хора.Други няма.
  • 60 Дедо ти

    14 4 Отговор

    До коментар #31 от "ами тогава":

    Варварското нападение над полицаите бе спонсорирано от чекмеджето и СИК. Поне малко разсъждавай преди да пишеш неверни коментари. Сигурно татуираните полицаи и брадатите не са същите?

    Коментиран от #61

  • 61 ами тогава

    4 9 Отговор

    До коментар #60 от "Дедо ти":

    Цял ден провокатори нападат и замерят полицаите! Час и половина провокатори мята бомби и камъни! И никой от протеста не разбрал?Това на кого го разправяте? Бабикян го има на видео - от вашите предавания- как протестиращ го вика да спре бомбаджиите и да ги посочи на полицията! Той не си мръдна пръста! Тая опорка с брадите и татуировките я забравете!Няма закон който да го забранява! И статията с изказването на Боец тук, потвърждава още веднъж, че целта на водачите на протеста и била да има кръв!
  • 62 мдааа

    16 2 Отговор
    Цялото МВР трябва да бъде реформирано като в Естония, защото се напълни с отрепки, мутри и неуки хора. Уволняват се всички и започва ново назначение. Но тук стои основния въпрос, кой ще назначава новоназначените?!?!

    Коментиран от #95

  • 63 Анти Борисов

    8 2 Отговор
    Обръщам се към зам.директора на СДВР Антон Златанов.
    Тези с черепите ли са положителните герои , г-н Златанов?
    Вие да си спомняте да сте носил такива емблеми, като работехте в "Масови мероприятия". На кой друг митинг, а те не бяха малко в предишните години изполвахте спрей със сълзотворен газ? Ще ви отговоря. На никой!!!!Помислете добре и се вслушайте във съвестта си!!!!!!!!!

    Коментиран от #96

  • 64 Решение

    14 2 Отговор
    Протестиращите трябва да снимат или да имат скрити камери някъде по тях да снимат на живо полицейският произвол. Тогава полицаите ше бъдат респектирани да спазват закона и правилниците си. Явно началниците им не могат да ги накарат да ги спазват.
  • 65 ехоо

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ехххх":

    за да си обективен дай на снимка как тая мърла преднамерено газеше хората, пък после и средни пръсти им показваше. Каквото диреше там, това и си намери, ама трябваше нея да потрошат, не колата

    Коментиран от #66

  • 66 Ехххх

    5 6 Отговор

    До коментар #65 от "ехоо":

    Дадох аз - на нерадактираното видео, където се вижда ЦЯЛАТА сцена! От началота, а не от момента в който колата се появява от нищото! Как първо беше спряла и имаше коридор, заради колата с вашите хора! И как едно момче от вашите каза - тук има деца!Обаче няколко души решиха , че трябва да блъскат по колата и да заплашват! Ама го изтриха веднага! И вие сте доказателство , че нападателите са хора от протеста! С тези ви призиви!
  • 67 Сиганин

    5 10 Отговор
    До фигуранта фърчилов , защо мразите България и сте на руски синджир.И моля Божковите факти да не трият
  • 68 chi

    6 0 Отговор
    Съд за мутраците, много е лесно да се разбере кои са...
  • 69 Епси

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Матей":

    Комуняга си Матейчо на копейки
  • 70 Опи опи

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "МАЙ":

    Това е ком лицемерието на ком другарите вън лъскави вътре проядени .
  • 71 Най опасната дрога

    3 1 Отговор
    Е ЧЕРВЕНА
  • 72 Венци

    10 2 Отговор
    Бойко Борисов не обича да се говори за пъпната връв, която го свързва с БКП. Години наред премиерът от СИК е бил част от комунистическата партия. И не само това. През 1990 г. майор Борисов отказва да остане в МВР, защото не е съгласен с деполитизацията.

    Тя се изразява в това кадрите на вътрешното ведомство да се откажат от членството си в комунистическата партия и да декларират, че ще работят за демократични промени. Борисов заблуждава гербаджии, че е враг на БКП. Той е напуснал МВР, защото е предпочел да остане комунист.

    В ново време обаче Боко Тиквата, както „любовно” го нарича народът, обича да се изкарва жертва на същата БКП.

    Днес се чества рожденият ден на един от двамата „учители“ на др. Boyko Borissov, а именно др, Тодор Живков (другият е др. Дедо Цар). Другарят Борисов вчера са укри като шумкарин, но се надяваме поне днес да удостои с присъствието си и посрещне достойно празненствата в Правец, посветени на учителя му
  • 73 Сделано в СССР

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Дедо":

    Ех, дедо, дедооо, кеде е цар Александър II да те освободи от крепостничеството ?!?!
  • 74 Милицята трябва да се закрие

    6 3 Отговор
    Единствената нереформирана и политически зависима държавна структура от управляващите комунисти от герп е милицията!!!!
  • 75 Статистиката сочи че,

    8 3 Отговор
    при всяка втора акция за наркотици изплуват група милиционери или техния началник. Във всяко дело на мафиот или олигарх се намесва лице от прокуратурата както и подкупен съдия. Тридесет години терор на обикновенните хора. Хиляди случай на отнети апартаменти,имоти, убийства на възрастни, изнасилвания и пребивания без последствия.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Смешна статия

    5 8 Отговор
    На крива ракета...... а на вас МВР ви е проблема. Ми защо не си внесете малко полиция от Франция, Германия, САЩ и да се оправите бързо. То бива, то може, ама такова безочие няма. Цял ден МИРНО протестиращите български граждани биха българската полиция с каквото им попадне. Как не ви е срам на черното бяло да казвате. Кой е бития. Те започнаха още от сутринта. Какви снимки размахвате. Има полицаи в болница. Стояха на кордона и ги млатиха с часове, вие ми показвате снимки. Не бокс, автомат вземете и се снимайте, аз да ви опукам едно хубаво жълто паве пък да видим снимкат или павето боли повече.
    И после съда да ме оправдае, защото аз съм ви подарил павето по главата, но вие не сте го хванали. СРАМОТА!!!
    ГОВОРИТЕ СТРАШНИ ЛЪЖИ. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИДЯ, КОЙ КОГО БИЕ.
    НЕ ВИ Е ПРОБЛЕМА МВР. ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ЗАТВОРИХА ПСИХИАТРИИТЕ......
    И този жалък драскач, да знае че в живота всичко се връща.
  • 80 Някой

    4 3 Отговор
    Четейки просташки неграмотните Ви коментари ,разбирам колко български граждани са с лабилна и лесно -обработваща психика.За употребилите алкохол и др.модерни вещества коментатори няма да коментирам.
    Вярвайте на всяко обработено клипче,вярвайте на всички обработени снимки....свобода на словото...за всички лабилни..
    Малко ви е психари...
  • 81 ЖАЛКИ СТЕ

    7 7 Отговор
    Не ви се получи сценария и МВР ви е виновно. Съжалявам. Пишете си глупостите, но няма кой да ви се върже. Цял свят видя как МИРНО протестиращите биха с камъни и дърве полицаите, цял ден без никакъв повод. ЛЪЖЕТЕ!!!

    Коментиран от #83

  • 82 Ченге

    5 5 Отговор
    До коментар 26.
    Абе разбирач.Знаеш ли какви са функциите на МВР.Знаеш ле,че МВР вкарва в бюджета почти милярд.Така,че си изкарва парите,за който после се моли да и отпуснат малко над 1 милярд.Едно магазинче неможеш да отвориш без Мвр има лицензна дейност,охранителна дейност,лични карти,регистрация на мпс и много други вкарващи пари в бюджета.За разлика от военните и лекарите и даскалите мвр изкарва пари.

    Коментиран от #84, #86, #93, #101, #102

  • 83 Вярно

    5 4 Отговор

    До коментар #81 от "ЖАЛКИ СТЕ":

    ли?Май нищо не си разбрал?!Защо не пуснахте хората при депутатите ?Хем нямаше да ви замерват,хем всичко щеше да приключи на 2.09.20г.!Ама не нали сте ГЕРБ!Разформироване като в Грузия!И това ще стане.Вие сте се сраснали с ППГЕРБ!

    Коментиран от #98

  • 84 Счетоводител

    2 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ченге":

    Изкарва ,ама друг път!
  • 85 Бат Мишо

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "МАЙОР КОСТОВ":

    Костов мислете овреме преди да стане В ИМЕТО НА НАРОДА кът додът рашките пак...тес на площада не им стиска ама на онес им стиска

    Коментиран от #97

  • 86 ЙЮЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ченге":

    Абе това МВР щом вкарва един милиярд в бюджета е най големата икономика в България тогава.Всички държави от ЕС да последват този нов почин. МВР нищо не вкарва в бюджета от глоби около няколко милиона които не стигат само за дрехи на полицаите, ами за заплати, гориво, отопление, порцион, командировки, извънареден труд, заплати при пенсиониране и пр. от къде?
  • 87 незнайко

    5 3 Отговор
    Защо всеки говори за полицейското насилие ? Защо никой не каже какво бе хвърляно срещу полицаите толкова дълго време и те не реагираха ? Някой явно се мъчи да МЕ манипулира, но АЗ гледах и видях ВСИЧКО . ПОЛОЦИЯТА НЕ БЕШЕ ВИНОВНА !!!

    Коментиран от #88, #89

  • 88 БАЦО

    3 2 Отговор

    До коментар #87 от "незнайко":

    Защо тогава полицията си го изкара на съвсем кротко протестиращи граждани? Защо не залови онези които хвърляха по нея бомбичките? Защо нападнаха в гръб и влачеха хора който им попадне и не можеше да се предвижва заедно с останалите? Норма за задържане както при глобите и актовете ли имаха ?
  • 89 Пиле шарено

    2 2 Отговор

    До коментар #87 от "незнайко":

    Ми те се менкат бе ее пиле шарено. Едната вечер тия с брадите,татуировките,пиърсингите,боксовете са полиционери,а следващата вече фъргат бомбички и бутилки по щатните полицаи от кариерата. Що не хванаха почти никой от тия над 50 дебилчета дато хвърлят бомбичките,а само за мющерия един хамав футболист подвел се по мекеренцата? Полицията знае и кътните зъби на хулиганчетата от футбилните агитки,но не ги арестува,а ги изнудва да участват в провокации,я заради наркотици,я за взломове,побои и кражби.
  • 90 КЪДЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "МАЙОР КОСТОВ":

    Майоре вие сте най обикновен полицай. Нито някога ще станете майор/ званията в полицията ги няма отдавна / нито ще стигнете като интелект известният ни и уважаван майор Костов от КАТ, който всяка сутрин ни запознаваше с пътната обстановка.
  • 91 Трезво мислещ българин

    4 5 Отговор
    Радостно е ,че полицията най-после започна да си върши работата. Малко закъсня, но този път не се върза на призивите за бездействие. Да бъдеш на страната на народа? Аз там народ не видях ,само озверяла пасмина.

    Коментиран от #94

  • 92 kayzer

    0 2 Отговор
    Здравков,Вие специалист по МВР ли сте питам и отговор не искам.Много специалисти станахте по сайтовете.Хубавец.
  • 93 Чукча писател ...

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Ченге":

    60 000 от МВР по средно 50 лв. рушвет на ден , 365 дена .... Браво бе, милиард се получава, ама не влиза в бюджета.
  • 94 милиционер

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Трезво мислещ българин":

    кой задържа полицаите час и половина без реакция на зарята?и когато протестиращите намаляха тогава предприеха атака
  • 95 СТОП

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "мдааа":

    Увеличаваш 4 пъти заплатите и може би ще стане.Иначе няма
  • 96 Тръбар

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Анти Борисов":

    Тези са жандармеристи от суперновата дирекция.Втора охранителна по точно биеща полиция.Върнахме се в партизанското движение и ловните роти.Лошите полицаи и добрите партизани/терористи/чакаме след изборната победа да растрелят, кмета и шефа на полицията.Да изгонят семействата им и да настанят социално слаби там от Възраждане и Боец герои.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 И аз да кажа

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "Вярно":

    Хората искали да идат при депутатите? А не бяха ли въстаници? Нали го разтръбиха като "Велико то народно въстание"! И да ви светна, щото се правите на луди: в Парламента никога не се е влизало ей така свободно, даже за журналисти- има проверки, пропуски, акредитация
  • 99 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    герб се крият зад гърбъ на трето разрядни мутри биячикато СТЪКИ като КАРАТИСТА но змията хапе най лошо когато умира ерб си отива
  • 100 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    повечето БЪЛГАРИ МРАЗЯТ БОЙКО БОРИСОВ ОСТАВКА МУТРО
  • 101 Дело

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ченге":

    Изкарват пари нс куково лято - от глоби? Не - от рушвети и далавери с мутрите? Като си "изкарват" парите защо постпянно мрънкат? Защото те са там не за да работят, а за да взимат! Те, завалиите, получават повече от инженери, лекари, учители...И никак не са за съжаление защото за образованието което имат взимат прекалено много. Темите им за разговор са кой колко изпил и "дай една връзка да намерим малко патрони, че снощи се отпуснах и." А за натовареност да не говорим, защото никой от тях няма и да помисли дори за друга работа - те нищо не могат освен да се пъчат с униформите и да люпят семки /от кобура/.
  • 102 Дело

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Ченге":

    Те и магазинерите "вадят" пари но за това и са нс работа. А колкото до полицаите - доста знам от "кухнята" тъй че по-внимателно на завоя! Изобщо полицай ли е - синоним на далавера и келепир! Само им виж министъра - бивш шофьор на мутри. Тъй че.. хайде по-тихо.
  • 103 Благодарности за ФАКТИ

    0 0 Отговор
    Много добра медия