Last news in Fakti

4 Септември, 2020 12:59 5 039 72

Хвала вам, хора, дошли на площада. Горд съм с вас

  • андрей чорбанов-
  • доц. андрей чорбанов-
  • протест-
  • борисов 3

Готов съм да строша физиономията на всеки, който каже, че там сме се събрали лумпени, клошари, мързеливци, катунари, тарикати и прочее неща, чути по продажните медии и от нагли хорица, доредили се до благини, които не заслужават

Хвала вам, хора, дошли на площада. Горд съм с вас - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чудесен текст от любима песен на групата. Чуйте я. ”...Господин премиер, представи си само за момент, какво ще стане с теб, ако живееш без пазачи... ”

Аз съм гражданин, който познава законите. Искам да живея в демократична държава, която не е на дъното на всички европейски класации като стандарти без шансове да се отлепи оттам. Искам да живея в държава, в която ученици и студенти няма да си мечтаят да напуснат страната в която и да е посока. Искам да живея в държава, в която образованието и науката ще е най-важен приоритет, защото всичко останало в обществото зависи от тях. Господ ми е свидетел, че през целия си живот правя всичко по силите си за тази държава без значение кой я управлява. Правя го, защото така е редно.

Не може да бъде незаконен протест, който е срещу власт, която не спазва законите. Хвала вам, хора, дошли на площада тази вечер, както и всичките преди това. Горд съм с всички тези чудесни хора, които виждах около себе си. Готов съм да строша физиономията на всеки, който каже, че там сме се събрали лумпени, клошари, мързеливци, катунари, тарикати и прочее неща, чути по продажните медии и от нагли хорица, доредили се до благини, които не заслужават. Можете и да не сте съгласни с хората на протестите, но не си позволявайте да наречете мен и хората като мен по този начин. Срам ме от всеки близък или далечен познат, който е убеден, че при всяко управление ще бъде пак близо до благините.

Не искам да се срамувам от решенията и законите, които взима българският парламент. Не искам да се срамувам от ремонтите, които се правят по пътищата и градовете ни. Искам честни и кадърни хора да работят във всички държавни и обществени структури.

Автор: Доц. Андрей Чорбанов, ръководител на Лабораторията по експериментална имунология към Института по микробиология „Стефан Ангелов“ при БАН


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 78 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1618

    119 19 Отговор
    Борисов се крие зад жандармерия и сълзотворен газ, за да спечели още няколко дни. Това е срамна агония! Къде се скри,Борисов! Защо повече от месец не отиде при протестиращите за да усетиш народната любов! В България има тотален полицейски произвол,идващ от политическата репресия, която Борисов и неговото управление упражняват срещу народа си в момента.Борисов,ти си диктатор като Лукашенко! Ходиш като Бай Ганьо из Европа да лъжеш,и манипулираш Европейският съюз с колко бързи темпове се развива икономиката и демокрацията в България,в същото време репресираш с уволнения,заплахи,побой,обгазяване,журналисти и граждани недоволни от властта ти! Срам и позор си за България! Коя част от „Народа не те иска не разбра”? Дебелото ти его не ти позволява да погледнеш истината в очите!

    Коментиран от #49

  • 2 1618

    95 14 Отговор
    Вижте , кой е най- яростният защитник на Борисов- Георги Марков- провален и мразен политик излъгал надеждите на хората в България след падането на комунизма през 1989г. чрез партия СДС, която днес е на дъното.Цялата му духовна и психологическа същност в комбинация с визия и начин на говорене се припокриват с тази на Хитлер. Диктатора Георги Марков заедно един до друг с Борисов в щурм срещу българския народ ! Борисов ще последва съдбата на Георги Марков и СДС ! И това ще бъде извоювано от народа по един или друг начин!

    Коментиран от #66, #68

  • 3 Asdfg

    73 9 Отговор
    РЕСПЕКТ!

    Коментиран от #37

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Къде

    55 9 Отговор
    Къде е вожда

    Коментиран от #12, #14

  • 6 223

    73 14 Отговор
    Много добре казано!
  • 7 шоп

    23 66 Отговор
    Лумпени сте! И сега - ко прайм?

    Коментиран от #16, #36

  • 8 Демократ

    55 15 Отговор
    Един Бенковски в наше време
  • 9 разочарован

    24 79 Отговор
    Комедиянт, не имунолог, затова сме на туй дередже ....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 boris

    72 19 Отговор
    Горд съм че имаме такива сънародници
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мангър

    21 64 Отговор
    Този е от мангъристите. Нормално от него ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 алоуууу Рашидов

    60 14 Отговор
    Веждичката нали търсеше учени и инженери на протестите и все не ги виждаше ? Да си сложи сега очилата ако е още тавряз.

    Коментиран от #33

  • 16 Демократ

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "шоп":

    Ай ходи доктор на преглед и много луди са на свобода
  • 17 Последния Софиянец

    55 24 Отговор
    Снощи ме пуснаха от Четвърто районно и тръгнах директно към площада.По пътя минах през три полицейски блокади .Гледам до президентството сто човека заградени от хиляди ченгета.Викам,е сега пак ще ядем бой.Обаче почнаха да прииждат отвсякъде разгневени хора.Пометохме селските ченгета и си върнахме Булеварда и трибуната.След няколко речи вече бяхме сто хиляди .Тръгнахме като лавина към Орлов мост и ченгета бягаха като зайци.София е най великия град.След такъв погром,такъв подем.

    Коментиран от #21, #22, #23, #58

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 от Народа

    19 44 Отговор
    метежниците власт няма да видете
  • 20 Генков

    53 15 Отговор
    Хазната е празна.
    Горанов затова избяга.
    Тулупа тегли заем след заем за да си купува комфорт.
    Чака ви тежка зима.
  • 21 смешник

    16 29 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    даааа, и като се събуди, гледаш краката ти отвити ......
  • 22 дрът Ром

    20 44 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    един файтон метежника били сто хиляди ха ха шшшш алооо не ставай смешен не че ни си

    Коментиран от #42

  • 23 Гневен бургазлия

    31 13 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Браво.. Напред ако не го свалим мирно.. Хващаме калашниците... Напред!!!

    Коментиран от #59

  • 24 Ели

    19 33 Отговор
    Иска ви се но няма да стане, вие повечето сте деца на бивши комунисти и искате вашите родители пак да окрадат държавата затова трябва нова конституция и лустрация на всички бивши доносници и комунета продажни.

    Коментиран от #44

  • 25 ВЕНО

    45 13 Отговор
    Аз също съм горд със сънародниците си от СОФИЯ !Прекланям се пред всички хора на протеста. За трети път през живота си видях Българите единни , другите два случая бяха през юни 90година и след световното в САЩ . Живи и здрави бъдете всички !

    Коментиран от #29

  • 26 Doni Brasko

    40 11 Отговор
    Агитката на Левски запад е предизвикала провокацията на площада. Не Божков ги е изпратил, защото те му отказаха преди около 6 месеца да го защитят. ИЗПРАТЕНИ СА ОТ ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА ЛЕВСКИ, А ТОВА Е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ЧРЕЗ СВОИТЕ ПОДСТАВЕНИТЕ СИ ЛИЦА.

    Коментиран от #60

  • 27 Ван

    17 9 Отговор
    Много добро есе...
  • 28 НРБ

    20 36 Отговор
    Браво доценте там си готов да разбираш муцуни ,значи си комунист!! Те така разбиваха и убиваха 50 г всеки, който им казваше истината в лицето !! Жалко за титлата ти, не си човек !!
  • 29 Джулия

    27 3 Отговор

    До коментар #25 от "ВЕНО":

    Простотията и беднотията са взаимно свързани, затова България е най бедната страна в Европа.

    Коментиран от #72

  • 30 Мачкай Гешев

    17 38 Отговор
    долу пасмината протестъри, коти не знаят какво искат освен парите на черапа!
    от такива протестъри България няма нужда!
    полицията да спазва закона и който го нарушава да бъде моментално арестуван , най вече алкохолиците и наркоманите лежащи по улиците !
  • 31 Марешки ти си особена порода, не си

    24 6 Отговор
    Чисто магаре, Катър или нещо подобно, кръстоска си, ти се очерта, като един от най голями те Ид..... ти в държавата, за това си Белязан, казват, че Белязаните са ПРОКЛЕТИ същества!!! Българския народ го е казал!!!!
  • 32 Марешки ти си особена порода, не си

    16 5 Отговор
    Чисто магаре, Катър или нещо подобно, кръстоска си, ти се очерта, като един от най голями те Ид..... ти в държавата, за това си Белязан, казват, че Белязаните са ПРОКЛЕТИ същества!!! Българския народ го е казал!!!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Като говорите за Г Марков, не пропускайт

    26 9 Отговор
    АЛ. ЙОРДАНОВ СЛЕД НЕГО РУМЕН. ХРИСТОВ, ЕВГ. Михайлов, все Предатели, хамелеони, лизачи, службогонци!!!!

    Коментиран от #65

  • 35 Ннн

    9 28 Отговор
    Ето това е бг интелектуалец готов да "троши" физиономии, защото няма достатъчно вербални аргументи с които да се защити и да отвърне! Ще е много интересен, ако попаде на герберска калинка дето на която основното в раб. ден са фитнеса и разправиите с "нагледци" дошли да я лишат от спокойната почивка в работно време! То наистина и около бан е пълно с всякакви курсове по пилатес, йога и тем подобни за уплътняване на раб. време на "феодалните старци" ама ме съмнява че научните работници имат конфликтния опит на държавните чиновници, не че бих имал нещо против да го гледам този в ръкопашна схватка с някой дивак от министерството на околната среда, въпреки че ме съмнява двама лемури на държавна издръжка да си нанесът сериозни поражения. А ако някой си мисли, че пожарникаря ще подаде оставка и ще остави 30 млрд евра някой друг да ги разпределя, значи не живее в нашата действителност!

    Коментиран от #39

  • 36 Doni Brasko

    6 13 Отговор

    До коментар #7 от "шоп":

    Има свобода на словото - дрънкай си, правим си изводи кои хора защитават статуквото
  • 37 АСАВ

    11 22 Отговор

    До коментар #3 от "Asdfg":

    Къв респект бе джиендър. На кой ще чупиш мутрата, подлога на мутрата Васил Божков
  • 38 djon

    23 7 Отговор
    РЕСПЕКТ , поклон голям мъж
  • 39 Doni Brasko

    15 3 Отговор

    До коментар #35 от "Ннн":

    Само да те поправя, че си се задавил от злоба, докато си писал и вместо НАГЛЕЦИ си написал наглеДци. Успокой хормоните, че инфаркта ти е сигурен
  • 40 плевен

    16 10 Отговор
    Той самият е мутра, щом живее с нагласата, че може да строши на някого мутрата. Ако него го шамаросат, ще си спомни за правата на човека. Кресливо малцинство, което си присвоява правото да говори от името на всички.
  • 41 Драги ми смехурко

    12 22 Отговор
    Точно такива сте! Пускате от време на време някой "красив ентелегентен млад човек" да хвърля прах в очите на хората и избирателно тичате по нискобюджетни медийни. Не можете вие да се оприличите с останалите 6 млн. българи, които работят докато вие крещите в делириум "оставка". Видяхме ви и матриала - от 40 задържани, 35 дегенерати, начело с Дамбовци, ултраси, дроги и т.н...
  • 42 Doni Brasko

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "дрът Ром":

    Още един трябва да се научи да брои.
  • 43 Бай Стойчо

    17 8 Отговор
    Ами луппени сте си, ако не бяхте нямаше да сте на площада, а пред германското и американското посолство.
    Защото Герб е западен проект и тяхно отроче, най-вече на гермаманската "Ханс Зейдел" с "любезната подкрепа на САЩ, откъдето и до днес се финансират и получават наставления.
    Протестите и аз подкрепям, и трябва да са пред тези две посолства, които са пряко отговорни за състоянието на страната.

    Коментиран от #51

  • 44 едно нищо

    14 11 Отговор

    До коментар #24 от "Ели":

    кво да откраднат ма бульо забулена - ми то нищо не остана след герб-дпс - останаха душите на мъртвите хора, но впрочем те и тях откраднаха
  • 45 Като говорите за Г Марков, не пропускайт

    17 5 Отговор
    АЛ. ЙОРДАНОВ СЛЕД НЕГО РУМЕН. ХРИСТОВ, ЕВГ. Михайлов, все Предатели, хамелеони, лизачи, службогонци!!!!
  • 46 Станислав Христов Христосков

    13 8 Отговор
    Къде е Бацко да го любим?
  • 47 Петя

    25 12 Отговор
    Следя непрекъснато протестите и съм горда с вас,смели и достойни хора!Браво,че не се пречупвате пред насилието.Срам ме е,че не съм с вас,но шофирането от провинцията до София и в нея е непосилно за моите шофьорски умения!Знам,че приличам ва Вазовите "чичовци",които жадуват свободата,но не са готови да се жертват за нея. Но изпитвам възхищение към онези,които са загърбили битовизмите и с дух и сърце се борят за всички ни!Не сте сами!Дълбок поклон пред онези,които се противопоставят на корупцията, беззаконието и демагогията!
  • 48 Васил

    18 8 Отговор
    За нашите корумпирани депутати всеки който протестира срещу диктатурата е терорист или метежник
  • 49 село

    10 14 Отговор

    До коментар #1 от "1618":

    На мама момченцата. Извадихте късмета, че не ви се падна насреща Лукашенко. Колко ли щяхте да подсмърчате пред Европейския съюз?
  • 50 гост

    9 4 Отговор
    до 1618: и Тома Биков
  • 51 kiko

    6 13 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Стойчо":

    бай Стойчо защо не си гледаш малката пенсия която ти дава Б.Б а правиш и задълбочени расъждения за бъдещето на България

    Коментиран от #56

  • 52 гост

    13 11 Отговор
    Доценте, много се изложи. Може да си готов да трошиш муцуни,ама дали можеш наистина? Жалко,изглеждаше на умен човек от екрана. . След като с месеци обикаляше сутрешните блокове да разясняваш на хората за коронавируса, стана публична личност и хората те харесваха , такъв речник е недопустим. Речник на лумпенпроленариат,ако ме разбираш,но не и на сериозен учен Но, има свобода на словото,щом така си решил да говориш, твое право.
  • 53 овчарчето Калитко

    11 9 Отговор
    Ха ха ха Два Икаруса въртоглави били народа Колко трябва да си Тъп смешниците от Отровното Трио да те командват за собствените си облаги и далавери
  • 54 Хахаха

    10 6 Отговор
    Браво! Много добре казано! Сега вече можеш да пиеш две бири и крайно интелектуално да напикаш някоя полицейска кола.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай Стойчо

    10 5 Отговор

    До коментар #51 от "kiko":

    Защото байовото с такива като теб, където не знаят от къде им идва, България бъдеще няма.
  • 57 Активист на БСП

    3 10 Отговор
    Снощи имаше 120 000 души на протестта ! Слава на БСП и КПСС !
  • 58 НА ЦОФИЯНЕЦА БАБА МУ

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    СПРИ ГИ ТЕЗ ХАПЧЕТА БЕ БАБА НЕ МОЖ СИ ОТКЛУЧИШ ВРАТАТА МИ ТЯ ЕДНА КЛУЧАЛКА ИМА НЕ СА ХИЛЯДА
  • 59 Да,напред

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Гневен бургазлия":

    И направо в морето. Още един с лавандула вместо с глава на раменете
  • 60 МИТАК

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Doni Brasko":

    Явно си слушал Таня Дончева (поразяващата уста). Днес такива врели-некипели надрънка по Дарик, че се чудя как се гледа в огледалото.
  • 61 Диамантената ръка

    1 5 Отговор
    Айде и тоз готов да троши физиономии...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    НИЩО ЛОША ЗА -ПРОСТ ТЕСТ !!! АМА НЕД ОКЛАН АРМЕНЕЦ БАМБУКЯН -ДА ДАВА ПЪТЯ НА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ ...ИЛИ ЕДИН МИ НЕТ ...ИЛИ ЕДИН КО ПЕЛДАК НА "БАЙ ГАНЬО ХАДЖИ " - ДА "ВОДЯТ" - СВРЪХ ИНТЕЛИГЕНТИТЕ ОТ ЧУЖБИНА -ИНТЕЛИГЕНТЪРИ -МЛАДИ И ХУБАВИ - КАК ЩЕ ВИ ВОДЯТ БЕ -ТЪ ПО- ТЪПУ НГЕРИ !?!?!?!?!?
  • 64 ПЕНКО

    1 5 Отговор
    АМА АЗ СЪМ ГОТОВ- НЕ САМО ДА ТЕ СТРОША , А " ТЕБЕ/НЕГО/ ЖЕНА ТИ/МУ/ ;ДЕЦАТА ;СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ ТИ /МУ /РОД " !!! ВСИЧКО Е ПРИ ДОСТАТЪЧНО МОТИВАЦИЯ -НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ ОТ КЪДЕ ЩЕ ТИ ДОЙДЕ !!!!!!
  • 65 Не паметник на

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Като говорите за Г Марков, не пропускайт":

    предателя Марешки а стена на публично място с мемориални плочи на всички демократични български предатели за да знаят и децата от кого да се отричат.
  • 66 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    За Хитлер не си прав,все още в Германия е обичан,макар официално да е забранено споменаването му.той се радва на народната любов защото е правел всичко за народа си.докато борисов и марков ОГРАБВАТ НАРОДА
  • 67 Кой68

    2 3 Отговор
    Малиииии колко си страшен.........Ми сега ме е страх да ти кажа че точно си се описал.Браво на един доблестен и честен човек.
  • 68 ...

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    СДС беше измама, дори забраниха неща и ограничиха свободи. Демокрация в бг никога не е имало, масово се гласува за 30 лв
  • 69 Хохо

    1 2 Отговор
    Божков протест. Покрай него всякакви. Има и малко заблудено овце.
  • 70 Гост

    2 1 Отговор
    Браво пич !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Джулия":

    Либерастки опорки. Населението ни е по-образовано от много по-богати страни.