Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:09 42 232 52

Доган калкулира бутането на Сарая, дреме му на барбекюто

  • дпс-
  • ахмед доган-
  • герб-
  • сарай

ДПС ще извлече максимума от събарянето на незаконните постройки в лятната резиденция на почетния си лидер

Доган калкулира бутането на Сарая, дреме му на барбекюто - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Може все още да не ви се вярва, но пет обекта на територията на лятната резиденция на почетния ДПС-председател наистина ще бъдат съборени. Да, не точно сградата, наречена Догансарай, но други, между които също масивни и солидни. Едната е триетажна, между скалите, другата двуетажна - на плажа, още една двуетажна до кея, помещение за пазачите и оранжерия. Заповедите са готови, сроковете текат.

Как принципно ленивите институции се задействаха и за нула време решиха въпроса с незаконното строителство на брега след години дълбок сън с похъркване?! Когато целта е "благородна", всички летят на крилете на справедливостта. Бутането на изброените обекти на пръв поглед изглежда като унизителен за собствениците им акт. Ползите обаче, които ще извлекат замесените в играта, съвсем не са за пренебретване. И те не са някакви илюзорни ползи, планирани безкрайно далеч във времето. Нищо подобно, файдата ще се материализира съвсем скоро.

Първо, с посягането на сараите ГЕРБ и ДПС ще демонстрират, че не са в любовна прегръдка. Твърдение, което редовно вади от равновесие Борисов, а той принципно е със слаби ангели. Второ, ДПС ще позакърпи своя опозиционен профил, напук на поведението на парламентарната си група, която прави безкрайни лупинги и истерично се представя за непримирима опозиция, но опре ли ножа до кокал за управляващите, безрезервно ги реанимира.

Трето, управляващите ще се изпъчат гордо и ще декларират, че за тях няма недосегаеми и нулевата толерантност към некоректните е тяхно природно верую и същност.

Четвърто - редовите избиратели на ДПС може и да се затруднят с разгадаването на схемата, но от тях ще последва друг бонус за Движението, "пазещо ни 30 години от босненски сценарий". ДПС-избирателите ще посрещнат тежко телевизионните кадри с бутането на сградите. Бъдете сигурни - събарянето ще бъде отразено толкова напоително, че в хола ви може да паднат парчета цимент или винкел. Пазете паркета!

За поклонниците на Сокола, както за повечето нормални хора по света, къщата е нещо свещено, сакрално и лично. Ама тя не е негова, ще кажете. Онази в Дръндар е негова. Сигурно сте прави, но и бутането на Росенец ще бъде прието лично. Разбира се, не чак толкова лично като малоумното решение на изкукуригалите старци от Политбюро за смяната на имената през 80-те.

Да, едва ли ще бъде взривен влак, но една тотална мобилизация на и без друго стройните редици на избирателите ще дойде дюшеш за Движението. ДПС ще изстиска всеки гласец от електората си, който ще препълни урните в географските си региони. ГЕРБ пък ще си осигури един още по-солиден явен или по правило скрит партньор в следващия парламент. И за съвместно управление, и за завера срещу евентуалните нови управленци в страната.

А къде в схемата е Христо Иванов, ще попитате. Той също извлече максимума от десанта на враждебния бряг и политическата сила, която представлява най-вероятно ще влезе в парламента с нещо повече от бутиково присъствие. Големият проблем там е, че след табелата за Горни Богров присъствието на партията не само в обществения живот по места, а и в разговорите между хората, е повече от символично.

Дали щяха да посегнат на Сарая, ако не беше акцията на Христо Иванов? Със сигурност. Ако не това лято, то най-късно другото. Тази "щета" е предварително калкулирана и балансирана със солиден политически дивидент. Какво тук значи някакъв сарай - носи само разходи. За ДПС и Сокола важно е друго - да продължава да им капе там, където е капало. Ако пък може да шурти - още по-добре, както би казал Валери Божинов. Доган може да мине и без лятна резиденция - цяло лято може да не стъпи на твърда земя, а да жули уиски на яхтата си, докато готви речта за Коледното си обръщение от "Стар беловодски път".

Ако имате усещането, че сме гледали нещо подобно, не се лъжете. Скечът със събореното барбекю в двора на другия Сарай носеше същия дух, но бе толкова несръчно изигран, че се превърна във фарс и всички се посмяхме. Дори Доган, на когото му дремеше на барбекюто. А тогава той изглеждаше по-силен, страшен и влиятелен. Бяха опитали да го убият, а Борисов твърдеше, че Доган го е поръчал. Въобще - екшънгерой.

И така - от събарянето на петте сгради в летния Сарай полза ще имат всички замесени - ГЕРБ, ДПС и Христо Иванов с "Демократична България". Но да се говори за синхронизирани действия между бившия правосъден министър и Доган, както четем в близките до властта издания, е повече от нелепо.

П.П. Някак между другото покрай нас мина информацията, че разходите по събарянето на постройките няма да са за сметка на собственика, а ще ги поемем ние - хората, които нямаха достъп до онзи екзотичен бряг. Свикнахме, а?!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 153 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От общината бавят бутането

    127 6 Отговор
    През това време Доган бей може да ги озакони, или обществената поръчка да се даде на турска фирма оттам с общински пари данъкоплатците ще платят петорно на Доган да си бута оранжерията и колибата на кучето.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 и един рязан мармот завива в шалвари

    93 4 Отговор
    И ще продадат парчетата от бутнатите сарайски сгради на аукциони, като Кристо Явашев и с приходите, ще построят още по-големи и лъскави сараи ! Ама това в другия живот на "Сокола" прероден, като глист!
  • 4 Майна

    108 27 Отговор
    КАКВИТО И МАНЬОВРИ ДА ПРАВЯТ ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ И РАЗСЛЕДВАНИ! И НЕ НАБЪРКВАЙТЕ В МОМЕНТА ХРИСТО ИВАНОВ ЗА ДА ВСЯВАТЕ РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ПРОТЕСТА! ОСТАВКА НА ХУНТАТА!!!
  • 5 Дельо Хайдутин

    116 22 Отговор
    Вчера ДПС и ГЕРБ открито се обединиха в парламента.Герберастите да слагат чалмите.

    Коментиран от #6, #52

  • 6 Бай МъдЮ

    24 5 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    Ша са ракопляваа!!!
  • 7 Мишо

    105 5 Отговор
    Турския наглец 30 ходини трови трябваше да му конфискуват всичко, а не мазно да се хили от храстите
  • 8 Балканджи Йово

    79 9 Отговор
    Аллах криле да ти дава, ГЕРБ- ерска ми властчице! Чак сега ли разбрахте, че са незаконни, бре серсеми! От такива като Вас в мен се зараждат вече симпатии към В. Божков, Цв. Василев, Братята Галеви и всички знайни и незнайни герои, решили да не делят с някого от властта!
  • 9 Всичко е сценарии

    68 9 Отговор
    Те нарочно са построени без документи че да се стигне до тази ситуация и вие да си кажете ето има държава и наказа доган😂😂
  • 10 Анонимен

    20 42 Отговор
    Оставете му сградите на Човека
    Не стига, че не ставате, ставаме българите за нищо и дай да рушим. Те ще си останат и след него. Лично мнение.

    Коментиран от #37

  • 11 любител

    80 4 Отговор
    докато дпс не се забрани със закон циганите ще правят каквото си искат.да крадат-грабят- изнасилват-убиват.а такива като доган ще трупат милиарди и ще строят сараи.ако крадеше така в турция досега щяха да му резнат зелката.

    Коментиран от #33, #38

  • 12 Ххх

    41 9 Отговор
    Абе колкото и разни социолози, журналисти, антрополози и какви ли не още, облизващи се за пачки от нощното шкафче да ми обясняват колко безмислени са протестите, но май триото Доган, Пеевски, Борисов започва да се хваща за косите, доколкото ги имат. И поне за пред хората да демонстрират някакви мерки и върховенство на закона.
  • 13 До майна

    35 5 Отговор
    Абе кой ще съдят бе човек? Ти в България ли живееш въобще?
  • 14 Име

    49 3 Отговор
    Да се съборят е лесно, но с чии пари.И едва ли всичко ще е постаро му хубава природа красив бряг.В същност да се изчисти всичко по целия бряг.Да върнат природата да върнат морето.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факти

    35 2 Отговор
    Ама те по новините, казаха, че не знаят кой е собственика и за това поемат разходите.😉
  • 17 Гайтан Руменов

    25 2 Отговор
    Аз го построих да се подмажа на Доган
  • 18 101

    39 8 Отговор
    В Пловдив Тотев си призна, че ГЕРБ губят изборите, ако не купят циганските гласове и не правят невалидни бюлетини на конкурентните партии.
    Има го записан на клип в интернет, с признанията как да фалшифицират изборните резултати и циганските номера на партия ГЕРБ по избори.
    Няма кой да разследва с тия поробени институции, дето не знаят и те за какво съществуват вече.
    Политици, полиция, прокуратура, съд, ДАНС - те са вече толкова прогнили, че са за ликвидиране и наново да се формират ръководени от нови хора. Да се направят както трябва а не да са пародиини като сегашните.

    Коментиран от #19

  • 19 тц тц

    10 35 Отговор

    До коментар #18 от "101":

    Ти май не си от Пловдив. От както ББ е на власт заплатите в Пловдив се вдигнаха с над 200%. Само тези които немогат да четат и пишат взимат под 1200. Оправиха почти всички пътища и тротоари. В общини в които властва ДПС и БСП мизерия , дупка до дупка , десет години за назад и разликата се забелязва все повече и повече. Колкото до Тотев той и майка му се издъниха яко. Комуняги под прекритие

    Коментиран от #29, #47

  • 20 Боби

    34 2 Отговор
    ОК.
    А с кея какво ще се случи?
    Или той е полезен... за някой бъдещ собственик...
  • 21 Аааааа неееее

    40 1 Отговор
    Разходите да ги поеме собственика.
    Така е по закон.
    Ако не му харесва да дари старайте на държавата.

    Ще ходим там на безплатно море.
  • 22 Георги

    21 3 Отговор
    От цялата статия единственото вярно беше, че: Публикувано във факти.бг: ще ги поемем ние - хората, които нямаха достъп до онзи екзотичен бряг. И да, ако не беше акцията на Х. Иванов, нямаше да се съборят, както и всичко останало в тази държава, което не се случва, докато няма показност. А кой печели и кой не, събарянето на тези постройки ще изиграе възможно най-малка роля.

    Коментиран от #30

  • 23 Гринго

    21 2 Отговор
    Не пипайте сарайте на шейха Доган.
    Той разпределя порциите .
    Агент на ДС при Тошо,след това сгафил и в затвора за да доносничи.
    1989та Жельо го амнистира,и сега е И:1.
  • 24 Моамед

    34 1 Отговор
    Какво събаряне.Всичко да се национализира.Както е станало след 9
    9.1944.Всичко друго са празни приказки.
  • 25 Гастарбайтер

    33 2 Отговор
    Затова сме най бедната държава.
    Много чорбаджии,богаташи,милионери
    буржоазия,олигарси, банкери и бизнесмени.Нищо хубаво не ни очаква след
    30 г.тотален грабеж.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ТИТИ

    38 2 Отговор
    Да рушим можем, показали сме го!
    Да творим глупости МОЖЕМ!
    НАЙ ДОБРОТО РЕШЕНИЕ Е КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЕЛИЯ ИМОТ ЗА НУЖДИТЕ НА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ СЪС ЗАБОЛЯВАНИЯ - ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ ВСИЧКИ СГРАДИ В САНАТОРИУМИ!
    А ТОЗИ - така наричан "почетен председател"
    да се изгони от там, да дава обяснения за паразитния си живот и ЗАТВОР!
  • 28 Защо да ги събарят

    35 2 Отговор
    Като сградите са с неустановена собственост, да ги актуват като държавни или общински и да им сложат наем от 50 милиона за 5 години назад. Колкото бе цената на студения резерв от ТЕЦ Варна, а като Сокола не плати наема, да му вземат целия имот. Тогава да се жалва на арменския поп.

    Коментиран от #31

  • 29 чернобил онлайн

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "тц тц":

    Ти май си от неможещите . Не могат се пише .

    Коментиран от #36

  • 30 Иван

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "Георги":

    Доказано и неоспоримо ,че общинско съоръжение -стара люлка и две пейки, са в територията на частен имот за който са плащани години на ред данъци за земя и сметоизвозване от собственика и безвъзмездно ползвани от обществото получихме писмо от Общината ,че тя няма средства и възможност да ги премахне и затова собствениците да го премахнат. Четири винкела на люлката и 8 тънки железа на пейките. Предполагам ,че ще трябва и да им ги занесем за да не стане така ,че сме ги откраднали. Правени са някъде около 1984 година. Голям морски град даващ милиони за собствената си дупка в центъра и вдигащ цените за неправилно паркиралите- 100 лв репатрак без да направи нищо за хората данъкоплатци. Само глоби и неприятности. За 8години -три пъти по-високи данъци .
  • 31 Да приложат

    23 2 Отговор

    До коментар #28 от "Защо да ги събарят":

    гръцките закони за незаконно застрояване.Солени глоби милиони докато тоя който я построил не я събори и разчисти терена.
  • 32 НЕ ТЕ СЛУША ГЛАВАТА

    2 12 Отговор
    Хахах аетора не го слуша главата... По голяма глупост не бях чел
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Реджеп

    4 22 Отговор
    Да живее Ахмед Доган!!!

    Коментиран от #35

  • 35 Мюмюн

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "Реджеп":

    Амчи той е жив ве будала
  • 36 ГОСТ 235746

    1 8 Отговор

    До коментар #29 от "чернобил онлайн":

    Продажен предател.Едиственото което можете е да плюете и да лъжете.
  • 37 и аз мисля така

    7 17 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    трябва да бъдат узаконени сградите, защото не е добре
    да се руши съграденото.
    Толкова години всички ги знаят тези сгради и не са реагирали,
    означава. че на никого не са пречили и изведнъж започнаха
    едни простотии.., да се заяждат с Доган ,защо?
    То не бяха знамена, аларми, разходки, плажуващи, ама много
    грозни простотии, бее..
    Чий е сценария, може би е същия и на протестите??
    С тези неразбории, предизвикани от кофти хора само си скъсяваме
    живота, а не трябва, защото животът е кратък и трябва да го
    изживеем красиво и да сме добри хора!
    Трябва да се узаконят сградите на Доган, недейте да събаряте,
    г-н кмете на Бургас, вие сте толкова интелигентен и добър човек!
    Нека да сме хора, а не гадняри!
  • 38 Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "любител":

    Баце, Гешев, Цветанов и т.н. цигани ли ги наричаш...
  • 39 Гневен2

    15 0 Отговор
    Да се национализира и ТЕЦ-Варна предлагам ...тогава ДуПеСе ще го боли повече
  • 40 Благоев

    9 5 Отговор
    Протестиращите не разбраха Гешев, който каза,че в затворите има само кокошкари и поиска Ревизия на прехода! Мислете ако можете!
  • 41 Анализаторр

    5 0 Отговор
    Ще отиде на друг сарай! Има много. Хитър Турчин.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 В.В.П.

    6 2 Отговор
    НИЩЩО НЯМА ДА СЕ СЪБАРЯ...ЩЕ БЪДЕ КИНФИСКУВАНО,,ЗАЩОТО ДОГАН НЯМА ДОХОДИ...ТОЙ НЕ ПЛАЩА ДАНЪК...ЩЕ СЕ ТЕАНСФОРМИРА В ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ...СТРОГО,НО СПРАВЕДЛИВО...А МЕДИТО ДОГАНА СИ Е ЗА ЗАТВОРА,,ТОЙ ТАМ СИ БЕШЕ ПО ТОШОВО ВРЕМЕ.....ТАМ МУ Е МЯСТОТО НА ТОЗ ДИВАК....А ПЪК ,ЗА БОСНЕНСКИЯ СЦЕНАРИЙ,ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ПИТА МАСТЕРА ОТ НАТО....КАК,ЗАЩО,КОГА???
  • 44 бандитизъм

    7 0 Отговор
    30 години да събарят , гнилата власт няма да стани по-лицеприятна. Като се започне от едни , апартаменти, барбекюта, вили за гости, заводи и заводчета, хотели като гимназии, плажови ивици и концесии, нароени фирми за ток, петрол и бензиностанции, застрахователи и хидро-строители. Всичко е за приватизация отново !
  • 45 Манги

    3 0 Отговор
    Да, държавата ще поразчисти терена за ново строителство
  • 46 Бонд, Джеймс Бонд

    3 1 Отговор
    Тези постройки са си изпълнили задачата и сега само пречат. Че ги разчистят и всички ще са доволни, после райграс, рози и тъ, нъ и тъ, нъ
  • 47 Йййбцгйб

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "тц тц":

    Ела виж Русе, след това говори за бсп общини. Живея на доста далеч от центъра и всичко е уредено, чисто и е на две крачки. Кмет не съм виждал улици да прави. Повечето неща са в ръцете на общинския съвет, администрацията и областния. Кмета няма толкова лостове, колкото му приписвате.
  • 48 Сали

    2 3 Отговор
    Много точна констатация приветствам ви, а за мобилизацията на електората на ДПС бъдете сигурни, явно вие знаете какво е да се бутне къщата на лидера на турците, очаквайте ДПС да е втора политическа сила
  • 49 Иван

    2 0 Отговор
    Вързахте му се на играта на Доган пак колеги, две колиби съборени след това давай втори Тец на Доган
  • 50 mostafata

    2 0 Отговор
    ас виарвам саму на мети ут 20 гудини главувам саму за деписе
  • 51 Славчо

    1 0 Отговор
    що не взема да дръпна един концерт на Росенец по тоя повод, хем ще закърпя канала, шем ще вдигна рейтинга
  • 52 Агата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    Кауна затова ходи без фуражка за да сложи чалма до доган му скрои чалма « слуга на двама господари « божков и доган вече взе да перескачка оставка на гешев