11 Октомври, 2020 15:57 6 090 83

"Отровните лидери" сочат нов враг

  • отровно трио-
  • протест-
  • протести-
  • оставка-
  • огнян минчев

Този, който "се търкаля по дивана", е индивидуалист, неверник, недобросъвестен гражданин

"Отровните лидери" сочат нов враг - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали времето застудя или протестът се банализира - но на площада има вече по-малко хора. Затова бе пусната нова парола - за борба с един нов опасен враг: този, който принципно подкрепя целите на протеста, но си седи вкъщи "на дивана". Празен, безсмислен философ, който търси смисъл не само в отстраняването на статуквото, но и в изграждането на известни гаранции, че бъдещето няма да се окаже по-лошо от настоящето.

Този, който "се търкаля по дивана", е носител на най-лошите черти на българина - индивидуалист, неверник, недобросъвестен гражданин, презрял императива да се нареди в редиците на прогресивните сили след сияйното "отровно трио", след майсторките на вуду пърформанси и след бойците от "Боец", готови да накажат всеки, който не е вдигнал стоманена десница срещу властта.

"Търкалящият се по дивана" е всъщност събирателен образ на този тип граждани, които не са в състояние да се мотивират - камо ли да се ентусиазират - от станалото стандартно меню на текущия протест: хвърляне на яйца по сгради и неприятни хора, вандализиране на публични места, набелязани като символи на властта, произнасянето на бойки речи срещу хунтата и мафията - събития, в които за всеки редови участник е предвидена индивидуална роля по желание.

Социологическите сондажи очертават три основни групи граждани - горе долу равни помежду си - по тяхното отношение към протеста. Първата - активно подкрепящи протеста. Втората - подкрепящи протеста, но споделящи резерви относно използваните от протестиращите средства и липсата на разумна перспектива отвъд успеха на непосредствените протестни цели. Третата - противници на протеста.

"Търкалящите се по дивана" е пропагандна метафора, фокусираща като главен враг тези, които се съмняват или имат условия за подкрепа на протеста.
Противниците са ясни - те си отиват (кога - не е ясно, но вярата крепи протестиращия човек и особено - протестиращия отровен лидер). Но по-опасни са тези, които уж подкрепят, но внасят в редиците на протеста смут, униние, съмнение и въобще всички атрибути на мислещия човек. Човекът, който преди да вдигне ръка или да изкрещи нещо, мисли защо го прави.

"Търкалящият се на дивана" е удачно подбран враг. В условията, при които активните, радикални и интелектуално семпли методи на протест с времето губят своето очарование, протестът може да поеме в две посоки.

Първата - да се опита да излъчи лидерство, способно да политизира целите на протестиращите, превръщайки ги в общност на едно по-дългосрочно обществено движение с разположени в перспектива цели.

Втората - да поддържа с акробатична реторика радикализма на оредяващите редици от протестиращи с надеждата, че все "ще ни излезе късмета" - или властта сама ще падне, или Европа ще ни размаха пръст, или зад естрадата с микрофона ще съумеем да сглобим някаква попътна политическа инсталация, която да ни закара до следващия парламент.

"От дивана нищо не се вижда" - зоват лидерите - "елате на площада"! Е, идват хората от време на време, но не виждат там да се случва нещо особено смислено или различно...

А времето си минава и хората, придобили навик да мислят, си задават въпроси.

Като например - "Да не стане като през 2013-2014 г.? Ходихме, протестирахме. отместихме канара от пътя на обществената промяна, но след нас отново нахлу баналното зло на олигархичното управление. Дали този път правим нещо различно...?"

Автор: Огнян Минчев


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    97 9 Отговор
    Няма по-лоша комбинация от бивш комунист, превърнал се в соросоид!

    Коментиран от #21, #73

  • 2 Ами сега

    21 59 Отговор
    Е НАЙ ПОСЛЕ ДА НАПИШАТ ИСТИНАТА ЗА ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ, ТЪРКАЛЯЩ СЕ НА ДИВАНА И СЪНУВАЩ МОКРИ СЪНИЩА С ХРИСТО
  • 3 да де

    81 8 Отговор
    Щом мишоците са се разтичали значи кораба потъва.
  • 4 ОпПала

    37 54 Отговор
    Истината е че намаляха идващите пари и бълъците свършиха
  • 5 сила

    75 8 Отговор
    оги помниш ли като идваше при мама в градския комитет на бкп където тя беше отговорен номенклатурен кадър как тичкаше из големите мраморни коридори сладурче малко дисидентче мамино то
  • 6 Хухуху

    20 29 Отговор
    Ами да отпуснат малко кисията ЗА ЧУЖДА КАУЗА МАЛКО ПАРИ СЕ ДАВАТ ВДИГНИ НА 20лв на час и виж кво става
  • 7 Потребител

    49 10 Отговор
    Нещо не схващам. Това, че се търкалям по дивана и пия по бира-две на него, ме прави някакъв зъл гений ли?

    Коментиран от #8

  • 8 Бибикян

    26 25 Отговор

    До коментар #7 от "Потребител":

    Който не пие бирата си на площада е мн лош
  • 9 Огнян Минчев, вечно не ти стига храната,

    51 7 Отговор
    Все искаш още и още, страх те гони какво ще стане с Хранилката след някай месец??? Ще бъде Празна!!!
  • 10 Споко

    52 12 Отговор
    Дните на мафията са преброени .
    Поредният нескопосан опит за разделение на хората .
    Този палячо ще си търси нова работа скоро .
    Платен боклук !!!

    Коментиран от #12

  • 11 Йо хо хо

    29 25 Отговор
    Значи тези,които работим за да плащаме за золумите им сме "лежащи на диваните"?Може да искам промяна ,но точно те са тези които пречат да има промяна.С действията си,с това как от месеци протести изкараха повече пари от нас работещите,д това,че те не са по-различно от сегашното,а напротив по-лошо,с това,че лицата им на лидерите са минали през властта.Благодаря ако настоящето не е най-доброто,то пък да ме връщат във времето на РуменПетков,Мая,Гр Иванов,Лупи и последния им Цв.Цв. и да батресат толупи като Бабикян,Минеков и Хаджигенов в управлението-е ,предпочитам си Бойко,но в техния протест няма да се включа!!!!!А и не са редлагат промяна,а подмяна!Бойко имал шкафче,а Румен продал ведомствен апартамент и дал на Деса две заплати.В момента е изцяло на държавна издръжка и нямал пълно шкафче!!!

    Коментиран от #17

  • 12 Колко останаха ,след като са..преброени?

    15 23 Отговор

    До коментар #10 от "Споко":

    За един другар от Дубай, питам

    Коментиран от #19

  • 13 Четник

    31 16 Отговор
    “Диванната” армия от ГЕРБави ИН тролове по подобие на Гьобелсовата пропаганда внушават на аполитичната част от населението да си седи вкъщи сякаш тази революция не я интересува.Та,затова е апелът на Отровните ГЕРБави Душмани.Всички на площада до пълната и безусловна капитулация на ГЕРБ—Вредители.

    Коментиран от #27

  • 14 БАЙ Х@Й

    25 11 Отговор
    ФАКТИ: не протести и не от дивана свалиха Живков, не протести и не от дивана доведоха Ран и Ът, не протести и не от дивана създадоха две противоконституционни партии (ДПС и ГЕРБ) ...

    Коментиран от #33

  • 15 Последния Софиянец

    28 9 Отговор
    Този живее още в двайсти век когато имаше един вестник и една телевизия.Тогава се решаваха нещата на площада и БКП -БСП и БКП -СДС си ги мереха на площада.Сега нещата се решават в социалните мрежи.
  • 16 Простсъмипитам

    15 14 Отговор
    Кога започва банкета тази вечер ,освен бира друго ще има ли

    Коментиран от #37

  • 17 Дельо Хайдутин

    11 10 Отговор

    До коментар #11 от "Йо хо хо":

    Ти пък кога си работил?
  • 18 Минек Бабиям

    11 17 Отговор
    Ей, на хранихте се.Имате пари за бира и си я пиете по диваните,не се хващате на безплатна на площадите.Ще трябва и дивани на триъгълника да сложим.
  • 19 Въчо

    25 11 Отговор

    До коментар #12 от "Колко останаха ,след като са..преброени?":

    Много сме и идваме за мъст.Над България ще изгрее слънце падне ли Диктаторът Борисов и мутрите окупирали власта.
  • 20 Българка

    22 7 Отговор
    Ами наистина всички по диваните, които тихичко мрънкаме и недоволстваме сме врагове на самите себе си. Все чакаме някой друг да ни освободи, някой друг, но не и ние. Докога.
    Васил Левси е написал в своето тефтерче една дума,един въпрос, кото казва безкрайно много.
    Позволявам си да цитирам "Народе?..." Това е питал Апостола тези, за които се е борил ,които не го спасиха от бесилото, които го предадоха. Та НАРОДЕ?.......

    Коментиран от #26, #57, #60

  • 21 Друг Товарищев

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "3,14К":

    Няма нищо по-лошо от безсмислено клише повтаряно до втръсване. Това уби "протеста".

    Коментиран от #40

  • 22 АААХАХАААААА.. ФАКТА,ЧЕ..6 МИЛИОНА

    15 23 Отговор
    БЪЛГАРИ ИЗОБЩО НЕ ОТРАЗЯВАТ ЖАЛКИТЕ ОПИТИ ЗА ПРЕВРАТ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И МАФИЯ,...А ТОВА ДОКАРВА ДО ОТЧАЯНИЕ И УЖАС... ТРИТЕ ПАСИ'ВНЯКА И ФАТМАКА...
    ЖАЛКА КАРТИНКА.....

    Коментиран от #32, #34

  • 23 Крум

    20 0 Отговор
    Пийни една чаша червено вино и не говори глупости.Ставаш смешен.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЙОЛО ДЕНЕВ

    13 19 Отговор
    И АЗ СА ОСЪЗНАХ ,ЧЕ МЕ ПОВЕДОХА ТЕЗ ЧЕРВЕНИ МАКАЦИ
  • 26 От КОГО ще се "освобождаваш'' ма ТРЪ'ТКО

    15 20 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    ПРЕЗ ... НЕУМОРНИЯТ СА МИ ПЛА'ТЕНИТЕ ОТ'РЕПКИ ОТ.."ФАТМАШКО ЛЯТО" НА ЧЕРЕ'ПАХИН!
    ПРЕВРАТА приключи ПОЗОРНО и БЕЗСЛАВНО

    Коментиран от #44, #46

  • 27 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Четник":

    Единственият трол си ти, и толкова се напъваш , че ще повънеш сврака накрая
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бабикян

    16 8 Отговор
    Отивайте да стачкувате ,че парите ми свършват
  • 30 Мдаааа

    20 5 Отговор
    Чувалът с ла.на ходил да протестира. Той повече от десет крачки не може да измине но бил ходил. За тъпото платено плещене по жълти сайтове няма какво да се каже. Просто щото е тъпо.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Последния Софиянец

    11 8 Отговор

    До коментар #22 от "АААХАХАААААА.. ФАКТА,ЧЕ..6 МИЛИОНА":

    Като не ни отразяват си приберете двайсетте хиляди еничари милиционерчета.Нали няма от какво да ви е страх?

    Коментиран от #41

  • 33 сила

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й":

    живков го свалиха от москва сега явно пак така ще стане няма друг начин евросъюза се видя че не става за нищо дядо иван е на ход
  • 34 Оракул

    10 12 Отговор

    До коментар #22 от "АААХАХАААААА.. ФАКТА,ЧЕ..6 МИЛИОНА":

    България е робска република а нейният Министър—Председател получава заповеди от Вашингтон,Анкара и Козяк.Дори и ГЕРБавите тролища ще разберат ,че са употребени като дамска превръзка.Хора,животът е един и се борете да го изживеете човешки,не като роби на Борисов.

    Коментиран от #39, #45

  • 35 Наблюдател

    6 7 Отговор
    Елементарно Уатсън пардон Минчев! Тези от "дивана" много добре си дават сметка за настоящата ситуация! А именно, я познай Минчев при избори сега-предсрочни кои идват на власт? Я погледни умнико-социолог прогнозите кой е на 2-о място и отговори на по-горния и най-прост въпрос!! При отсъствие на консолидирана десница /няма такова нещо като дясна мафия тъдявашните и видни представители ГЕРБ!/ с ясна програма цели и отговорности със "слизането от диваните" на практика ще се направи един великолепен подарък на А Отбора комунисти БСП!!!! Минчев, трябва преди да се пише и говори ами и да се МИСЛИ, ама съвсем малко!!

    Коментиран от #58

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Е,..и музика от.."Македонското" МАЛЦИНСТ

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Простсъмипитам":

    Радка Дъ'лбо'ката.. ЗНАЕ ПОЧЕМУ
  • 38 Пръв селянин

    10 7 Отговор
    Последния софиянец да не се стиска ами да отива да пали барбекюта за прииждащите протестиращи
  • 39 БОЙКИКИН, ти ли си ма Г ей гърбав?

    13 3 Отговор

    До коментар #34 от "Оракул":

    Ние БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГОРДИ ХОРА,...не искаме КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО и ДЖЕН'ДЪР'ЛЯЦИ!!
  • 40 3,14К

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Друг Товарищев":

    Кога ще пропишеш с постоянен ник анонимнико? Щом ти харесва словоблудството на Минчев, това си е твоя работа. Всички от тази категория се изредиха да се навеждат на Боко.
  • 41 МАНАФА

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "Последния Софиянец":

    Довечера Нема ли да ходиш на Дже'ндър вечеринката на жълтите павета , убавице;)
  • 42 Ръсто

    11 8 Отговор
    Леле колко форумни хайдути, партизани, бойци и други такива зоват, воюват, свалят, съдят и т. н. Правителството, ако не днес, то най късно вдругиден, ама на протест сте два файтона хора! И не предлагате промяна, а подмяна! И пилота ако иска, да направи партия, тамън ще стане поредния Спасител, като царя.
  • 43 Чико

    7 2 Отговор
    Г_O_M_H_Я_H M_ИНЧЕВ.
  • 44 Българка

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "От КОГО ще се "освобождаваш'' ма ТРЪ'ТКО":

    Надявам се от такива като теб- прости, с просташки изказ и....
  • 45 Ръсто

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Оракул":

    Абе "Четник" сега Оракул ли си? Или си просто Сопола?

    Коментиран от #79

  • 46 Чоко

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "От КОГО ще се "освобождаваш'' ма ТРЪ'ТКО":

    Иди и направи нещо хубаво на г ОМНЯН.

    Коментиран от #52

  • 47 ал бънди

    9 3 Отговор
    Тоя пак е изял 5 печени пилета за обяд, оригнал се е, и доволен от себе си, е седнал да напише поредната си простотия, изсмукана от пръстите.Та да си заработи и надника.Като придворен звездоброец на Владетеля на Златното Чекмедже, самоопределящ се като ''Простия''.Кавал свири, майка плаче, Огю пише глупости.....
  • 48 Казуар

    8 2 Отговор
    По време на управлението на Борисов, много разтягащи локуми натрупаха сланина.
  • 49 Последния Софиянец

    9 7 Отговор
    Тези на дивана не са наш враг,а вредят само на себе си.Ние ще се оправим,а те ще си останат в блатото ако не се размърдат.

    Коментиран от #50

  • 50 Юсуф

    2 5 Отговор

    До коментар #49 от "Последния Софиянец":

    Шъ додиш ли пак а ти покажа строежа;-*
  • 51 Търкалям се

    11 8 Отговор
    Просто не подкрепям "бивши" комунисти, деца на комунисти, неуспяли и корумпирани политици, които искат да изгонят управляващата шайка, за да се наместят те. Ходил съм на достатъчно протести и ми писна да гледам оранизирани и финансово подплатени хора на някого да вандалстват.
    Промяната трябва да започне от нас самите - мързеливи андрешковци, които живеем мизерно не заради държавата, а заради нас самите.

    Коментиран от #53

  • 52 Българка

    9 10 Отговор

    До коментар #46 от "Чоко":

    Много искам! Писна ми от опорките на ГЕРБ и плюене по отровното трио и протеста. Да българите ставаме гневни и отровни! Съжелявам, че разочароваме управляващите, които предпочитат да сме рая отровена, а не отровни към тях!
  • 53 Последния Софиянец

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Търкалям се":

    Сам не можеш нищо да направиш.

    Коментиран от #64

  • 54 Търкалящ се

    7 8 Отговор
    Вонящите не ме кефят. Подкрепям някои от исканията на протеста, но не и наглите му водачи. Те ако се махнат, ще отида на протеста.
  • 55 ЛИЛИ

    13 13 Отговор
    ОТРОВНОТО ТРИО-ЕДНИ ТЪПАНАРИ,КОИТО ВЛАЧАТ ПАРИ ОТ БОЖКОВ И ЦВ.ВАСИЛЕВ,И ДРУГИ АРЕСТУВАНИ ИЛИГАРСИ-ЗАЩО И КОЙ ДА ИМ ВЯРВА,СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ!БОЙКО СИ Е ДОБРЕ,ПО-ДОБЪР НЯМА,ТИЯ СА АЛЧНИ ГЛУПАЦИ...
  • 56 българка

    8 2 Отговор
    Блудкаво!
  • 57 КИФЛА

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    АЗ ТИ ЗАДАВАМ НА ТЕБЕ ВЪПРОС-НАРОДЕ??? ТА ТИ ЛИ СИ НАРОДЪТ-НАРОДЪТ РЕШАВА НА ИЗБОРИ,ЯСНО???
  • 58 ЛИЛИТО

    10 11 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    БОЙКО ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН ОТНОВО,НЯМА СЪМНЕНИЕ,ВСИЧКИ ВИДЯХА КАК ОТРОВНОТО ТРИО ПОДЦЕНЯВА НАРОДА И ГО ПРАИ НА НАРОД ОТ ДЕБИЛИ-ТЪПАНАРИТЕ ПОДЦЕНЯВАТ БЪЛГАРИНА ,АМА ЩЕ ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА,СМЕШЕН ПЛАЧ НА КОМУНЯГИТЕ

    Коментиран от #61

  • 59 Софийски граждани !

    9 8 Отговор
    А тези които се търкалят н центъра на София изживяха безработният 94 ден на Глупоста!😂😂😂Като ми пееш Пенкеле 😀😀😀😀Никой те те слуша а се утвърдихте ката метеж на безработните които взимат подеяния от Дубай😂😂😂😂😂😂Боже старо тройно бунище се разсмърда и и изложи 94 дни😂😂😂😂😂😂😂с
  • 60 Историк

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Ти като не си ходил на училище и не си учил история не осквернявай името на Левски! Пий си розовите хапчета и млъкни ! Аман от простаци!

    Коментиран от #63

  • 61 Мила......

    7 7 Отговор

    До коментар #58 от "ЛИЛИТО":

    Няма отровно трио има глупашко Шишково клоунско трио което е та площада за пари и мото” стани да са седна”😂😂😂😂😂😂😂⭐️😂
  • 62 Протестър

    4 10 Отговор
    ОТРОВНОТО ТРИО НИ ОТРОВИ
  • 63 Българка

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    Страхувам се, че ти не си чел и учил достатъчно. Българи предадоха Левски и са свидетелствали срещу него. Българи са можели да се застъпят за него и да го спасят от бесилото. Но те са се продали на османците за жълти стотинки. Това го пише в архивите на Османската империя .Сега такива тролове се продават на управляващите. Българите обичат и тачат героите си мъртви! Надявам се да сме много "отровните", които да не позволим мрачната история да се повтаря. Така че НАРОДЕ?.....
    Опозицията е на площада! ОСТАВКИ!
  • 64 Епси

    6 3 Отговор

    До коментар #53 от "Последния Софиянец":

    И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН .НАРОДА НЕ ВЯРВА НА СЦЕНАРИИ ДАЙТЕ ДА МАХНЕМ ТЕЗИ ДА СЕДНЕМ НИЙ ,А ТИ ЩО НЕ СИ НА ПРОТЕСТА ВРЕМЕ Е
  • 65 Rendy

    10 2 Отговор
    Г-н Минчев, май не разбрахте, че Вашето време отмина безвъзвратно.. В поетична форма - дали ти закъсня или времето бързаше?! Или ти отмина, т-и-и отмина. Ако се вкараш поне във физическа форма, ще се отделечиш от ШиШи ..., вервай ми, поУезно е за краткто ти здраве... ех,корона, ех корона...
  • 66 Без да чета

    10 2 Отговор
    Този дебелак ако иска да контролира каквото и да е, първо контрол на теглото си.
  • 67 Този идиот

    2 2 Отговор
    Купувах компютри от тоди плондер, магазинерката решила като заможен куповач да ме запознае , унижение, потръс, как го чакам, ще ми падне, долна цаца
  • 68 Непримирима:

    3 4 Отговор
    Сега пак хората виновни ! А бе Огняне,не си добре ! Значи политиците ще си правят каквото си искат,а хората трябва после да протестират , така ли ???? Вие сте за разстрел !!! Толкова сте НАГЛИ ,че от НАГЛОСТ озлобяхте и сте жадни за власт всички !! А тези,които протестират-СТОЙТЕ СИ В КЪЩИ !!! Къде ви са шефовете пострекатори ????
  • 69 Изравнени

    3 2 Отговор
    Огнян Минчев = отровно трио
  • 70 Непримирима:

    6 4 Отговор
    Къде си БОЖКОВ,защо се криеш ??? Ела при хората в България !!!
  • 71 Станчо

    3 4 Отговор
    Интересно къде ли отиват тези инертни материали? Дали пък не са предназначени за бацковата магистрала "Струма"? Повтаря се сценарият от коритото на река Вит при Боаза (разклона от магистрала "Хемус" за Тетевен)? И там опустошиха коритото на реката, а материалите се насипваха на строежа на магистрала "Хемус". Като се вдигна шум - всичкоприключи, изчезнаха и машини и хора, но белята бе сторена! Да е чувал някой за търсене на отговорност и наказания? Как ще има, като от това се блажи пъзливия мишок, дето се крие вдън гори тилилейски и срича непонятни му неща, седнал на пънче!
  • 72 Стефанов

    6 4 Отговор
    Този тлъст мазен гербераст е много противен.
  • 73 Порно

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "3,14К":

    Колкото навремето е бил комунист , толкова и сега е соросоид. Това е особена категория хора , които без скрупули използват всяка възможност.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Бай Курти

    4 1 Отговор
    Дали ще си пия бирата на дивана или където и да е ,си е моя работа.
  • 76 рангел титюков

    1 2 Отговор
    Както виждате колегата Минчев е доста продуктивен.Още малко и ще се изравни с Иво Инджев.И двамата мразят Русия.Защо мразят Русия не знам.Нашата освободителка е страшно измъчена държава.Притискат я отвсякъде.Оставете я на мира бе мракобесници.В Русия се провеждат избори, както и в България.Избирали за президент Путин.Щом и харесва да си го избират
  • 77 Турбъъъъъ

    1 0 Отговор
    с лъйнъъъъъъ!
  • 78 кол зад врата

    1 0 Отговор
    интересно съчетание- бивш комунист сегашен гербераст.
  • 79 Четник

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ръсто":

    ОбъркАл си се друже,аз съм СБЕ (самостоятелна бойна единица).Нямам нищо общо с БГ въстанниците.Преди години гласувах за Борисов да дойде на власт и имам право на отговори и критика.Не съм БСП или ДПС.Лошото е ,че Борисов е ренегат Комунист.А това говори много.Ае,със здраве.
  • 80 Търкалящ се

    2 0 Отговор
    Ехоооо,алоооо,бе вие малоумни ли сте да обвинявате хората в това,че работят ,а не се "търкалят ....." Ехооо,господинчо,няма как да оставят семействата си са гладуват и без покрив да студуват зимата,та да са ти до дъто всеки ден😡
  • 81 ШАФИОРА

    1 0 Отговор
    предател МИНЧЕВ
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 ТОЧНО

    1 0 Отговор
    ТАЗИ СТАТИЯ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ОГНЯН МИНЧЕВ!
    КАТО МУ ВИДИШ ОСАНКАТА И ИЗКАЗА, ВСЕ ЕДНО ГЛЕДАМ ТЪРКАЛЯЩА СЕ И ПЪШКАЩА МЕЧКА.
    КУПИ СИ ОГЛЕДАЛО И СЕ ОГЛЕДАЙ БЕ, НЕДОРАЗУМЕНИЕ!