Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 13:00 5 907 44

Защо не изтъргувахме участието си в "Три морета" срещу европодкрепа в спора със Скопие?

  • румен радев-
  • бойко борисов-
  • три морета-
  • скопие

Предложението ми е както към премиера Борисов, така и към президента Радев, пише Енчев

Защо не изтъргувахме участието си в "Три морета" срещу европодкрепа в спора със Скопие? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България с две ръце подкрепя инициативата „Три морета“, разбирай Балтийско, Черно и Адриатическо море, която всъщност е вековна великополска амбиция да се изгради санитарен кордон между Русия и Германия.

Другото име на санитарния кордон е „фронтова линия“, но то ще подразни Големия брат отвъд океана и съюзниците му от Новата Европа - Полша, Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия и България.

Българските управници имат уникална възможност и да не подразнят Големия брат, и да защитят националния интерес. Което е изкуството на голямата дипломация.

Предложението ми е както към премиера Борисов, така и към президента Радев, които би трябвало да знаят, че в почти всички изброени държави има академични катедри по "Македонистика", промиващи мозъците на бъдещите политици.

Предлагам София да уведоми столиците на тези държави, че ще бъде част от проекта „Три морета“, но при едно условие: Всички те да подкрепят България в спора ѝ с Република Северна Македония!

И не само това! На срещите на европейските премиери по „македонския въпрос“ тези страни да гласуват за българската позиция или поне да се въздържат.

Но защо ли имам усещането, че гласът ми ще е глас в пустиня.

Политкоректна пустиня!


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    51 18 Отговор
    Та нали правителството на Борисов спретна провалената визита на президента. Как да търгуват нещо поср@но от самите тях. Освен това Баце е против този проект, щото не носи пари към неговото чекмедже

    Коментиран от #29, #33, #34, #35, #37

  • 2 КОТарАК

    57 10 Отговор
    ние можем да наложим вето и сами без подкрепа-така е по устав! три морета е във вреда на БГ защото допълнително ни влошава отношенията с Русия , от която бихме имали невероятна изгода , ако се научим да подхождаме и работим с нея правилно.

    Коментиран от #3

  • 3 Българка

    16 39 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Този път не съм съвсем съгласна с коментара ти. Инициативата обединява страните от източна и централна Европа, подкрепен е от ЕС, на който сме член и от САЩ, на които платихме милиарди за неъществуващи самолети. А на Путин Баце с наши пари даде руско-турски поток. Българите като цяло имаме топли отношения с руския народ, но не и с диктатора Путин

    Коментиран от #12, #25, #27

  • 4 Сандо

    32 6 Отговор
    От такива търгашески истории сме на път да погребем държавата си.А колоко прост изглежда интереса на България:Никакво Триеморие,никакви отстъпки пред Македония!Тогава ще спечелим поне малко уважение от другите.Честно,точно от Велизар Енчев не съм очаквал такова унизително предложение,явно и на него оказват влияние годинките.

    Коментиран от #8

  • 5 Алоу Енчев

    35 4 Отговор
    Заради такива търгаши прадядовци като теб Македония остана извън пределите на България!
  • 6 Ники

    21 15 Отговор
    Кои да го изтъргува, зеления лъжец ли, най големия търтей сред българските политици, с 15000 лева заплата

    Коментиран от #38

  • 7 пройчо

    19 9 Отговор
    "... гласът ми ще е глас в пустиня.
    Политкоректна пустиня!.."****Не е пустиня а Царството на Дръвниците с Цар Мутра и външен министър Калина Екатерина/ мис "Ъъъъ..ъъъ.ъъ"/ . и военен министър Шкембе Караторбичков ...
  • 8 Именно!

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Сучат-мажат,блъфират, Енчев накрая свали картите,и се оказаха губещи!
  • 9 Патриот

    18 20 Отговор
    Зеления чорап излъга естонците и го изгониха, като мръсно коте, той ли ще защити нашите интереси. Грипена е готов на всичко за собствени интереси.
  • 10 Патриот

    8 17 Отговор
    Пройчо защо пропускаш зеления чорап

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КОТарАК

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ние имаме топли отношения но те вече към нас нямат. едни от първите мишени сме им при война , която разбира се е с нищожна , чисто теоретична вероятност да се случи. намека ми е за руските пазари , гладни за селскостопанска продукция-в Европа нямаме шанс , не ни позволяват. в строителстото също се печели доста добре там.... всички тия ползи са за бюджета , а като им играем контра няма как да стане

    Коментиран от #14

  • 13 Курумпе

    7 8 Отговор
    За какви три морета бре...това БЕШЕ по времето на някои Български ЦАРЕ - като СИМЕОН ВЕЛИКИ!СЕга..какво да изтъргуваме?!Ма кой те бръсне за слива....беден, глупав,малоброен,прост и продажен ...с такъв какво се прави...ами купува се за жълти стотинки и после се унижава до дупка, и така до пълно унищожение!
  • 14 Българка

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Е тук си напълно прав, но нима с базите и присъствието на НАТо в България, дори и да не участваме в инициативата Три морета", не сме отново близка мишена за Путинова Русия? Тогава защо да изпускаме шанса да се обединим със страните от Източна и централна Европа?

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 КОТарАК

    19 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    честно да ти кажа не вярам дали ще имаме реално някакви ползи от тая инициатива 3 морета-поне не и в дългосрочен план. предстои според мен някакво преструктуриране на ЕС. заговори се за някаква автономия от щатската политика , Япония също го спомена-и инвестира в Сърбия няколко милиарда...мисля че в бъдеще Русия и Китай ще са фактор и ЕС ще се обърне към тях/ това си е мое мнение разбира се

    Коментиран от #20

  • 17 Кака Мара

    15 1 Отговор
    Аре стига глупости, бе , сега се сетили! Хората обмислят политиката си с години, а ние джаста праста , а после все някой ни крив. Кой ще ни се хване на приказките? Има подписан договор и 3 години дремали и сега се сетили.

    Коментиран от #18

  • 18 Любен Стойков

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кака Мара":

    Историята е висша геополитика. Който не познава историвята и не я използва за външно политически цели е осъден да бъде бит с нея по простата тиква!
    С български прочит на древната ни и по-нова история ние бихме могли да бием сега македонстващите по главите, а стана обратното.
    Като робуваме на натрапени ни исторически тези, в това число антибългарски и омерзителни, сега гълтаме жабетата.
    Пробългарски прочит и използване на уникалното ни минало бихме били равни и по-горе привлекатални, печеливши и престижни на майсторите да правят това - гърци, италианци, турци...Като сами унищожаваме артефактите от великото ни минало, ще зяпаме като телета как другите правят милиарди от измислени или откраднати истории.
  • 19 Любен

    1 4 Отговор
    Прав е бил. За чий..й ни е трябвало да обявяме война на очевадните победители...
  • 20 Българка

    14 8 Отговор

    До коментар #16 от "КОТарАК":

    оки! Да не мислиш, че аз съм сигурна. Чета, слушам, опитвам се да разбирам , но не съм сигурна, че имаме пълната картина. Просто подкрепям и вярвам, че Радев е проучил.

    Коментиран от #21

  • 21 КОТарАК

    21 5 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Радев , които не е идеален но в сравнение с останалите е като слънце си играе играта за още един мандат , защото толкова му е отредено /проблема е че и дългогодишна стратегия не може да се гради с 4 годишно мнозинство в парламента-те просто гледат да лапат докато са на власт , не са сигурни после накъде са и не мислят в переспектива...тоа е огромна слабост за нашата система на управление. президентска република е най-добрият вариант за нас-5+5+++ години докато се справя и си върши работата президента , иначе сме обречени на сговор и комбина от крадливи партии да се подиграват с нас
  • 22 Сандо

    11 2 Отговор
    Ка да търгуваме с две вредни за България предложения?И двете са в интерес на други страни,натрапени ни от чужди държави!
  • 23 Бай Ху (By Who)

    9 16 Отговор
    Щото фатмака фигурант не се е сетИл.
  • 24 Русенец

    20 6 Отговор
    Няма как. Правителството е прекалено заето да прехвърля милиарди от данъците ни във военната икономика на САЩ. Греби-прехвърляй, греби-прехвърляй.... Бая работа си е това. Няма време за маловажни глупости, като националните интереси на България. Раболепието преди всичко. Растем!
  • 25 Китаец

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    самолет има - тли лев ,с мотол - пет лев !
    с пелка - четели лев
  • 26 Стела ....

    9 5 Отговор
    Енчев ,всички ни знаят нас българите като измекяри ,и фурнаджийски лопати търгаши .Ти ,Енчев потвърждаваш това !
    Ходи търгувай на Илиянци мартеници !
  • 27 Кат на яре главата

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ти си много проста ма !
    Несъществуващи самолети ти бръмчат само в кофата куха !
    Майка ти гламава да е##

    Коментиран от #30

  • 28 така така

    7 4 Отговор
    Защо не махнем фашизирания пингвин от там?!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Браво

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Кат на яре главата":

    Точно и на място. Тая/тоя трол е мн прост но се мисли за умен. Платени Тролове бол като таяи ГРАД КОЗЛОДУЙ.
  • 31 КРАДЦИ ГЕРБ

    8 8 Отговор
    РАДЕВ С ЕДНО КОРЕМНО НАКАРА ГЕРБ ГАЗ ДА ПИКАЯТ И КРЪВ ДА КЕНДЗАТ !
  • 32 Четник

    3 1 Отговор
    Г-н Енчев е бил Посланик в Македония.Не виждам смисъл да се коментира неговото мнение.
  • 33 БКП

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Вия като пишете мислите ли ако Баце имаше тия милиарди досега и той да е при Божков,какво да седи тука и да ни бърше посраните дупета.Питайте комунистите къде са ви парите колко банки фалираха . Не мога да ги изброя нямам толкова чип памет.

    Коментиран от #41

  • 34 Нe иcкaм

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    дa рaзcтрoйвaм нaрoдoнaceлeниeтo, нo Рaдeв e битa кaртa - ocoбeнo зa втoри мaндaт. Зa пoлитичecки прoeкт пък вeчe e бeзвъзрaтнo зaкъcнял.
    При нeгo cитуaциятa e oт двa cтoлa - нa зeмятa.

    Cъжaлявaм, нo oт нeгo нe cтaвa пoлитик. Oрaтoр нa минтинги - дa, нo нe и зa другa рoля.

    Вcички, кoитo мaлкo oт мaлкo пoнaзнaйвaт пoлитичecкaтa игрa, щe рaзбeрaт кaквo гoвoря, a вcички щe ce убeдят cлeд избoритe.
    Рaдeв, мeжду впрoчeм, ce oпитa дa ce нaбутa cрeд игрaчитe, нo му пoкaзaхa чeрвeн кaртoн нa ceкундaтa.

    Кoйтo ce cъмнявa - щe ce убeди кoгaтo му дoйдe врeмeтo.
    Пилцитe ce брoят нaeceн, пaрдoн - нaпрoлeт.
  • 35 За Радев

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    cмятaх, чe e чecтeн, кoрeктeн и cмeл. Cъбитиятa пo-къcнo пoкaзaхa, чe e тoчнo oбрaтнoтo - тoй e cъщo тoлкoвa бeзпринципeн, двуличeн и cтрaхлив, кoлкoтo вoждa нa грoбaритe. Пoд влияниe нa eлeмeнтaрнaтa cи пoлoвинкa и други cъщo тoлкoвa ниcкocтoйнocтни cъвeтници гoнeшe oт oбкръжeниeтo cи кaдърнитe кaдри и и нaзнaчaвaшe блюдoлизци и кaлинки нa тяхнo мяcтo. Тихoмълкoм ce урeди c виcoкa зaплaтa и привилeгии зa ceбe cи и приближeнитe cи и изoбщo нe пoдкрeпи c рeaлни дeйcтвия чeтиримeceчнитe прoтecти нa грaждaнитe.
    Рaдeв нямa никaквa пoлитичecкa пoзиция,тoй глeдa дa ce зaдържи нa грeбeнa нa вълнaтa кaтo пoдкрeпя cилнитe нa дeня - кaктo пoкaзa c пoвeдeниeтo cи при нeзaвършилитe oщe избoри в CAЩ. Нeкoлкoкрaтнo пoгaзи Кoнcтитуциятa и ce пoкaзa кaтo прoфaн дoри oтнocнo cдeлкaтa зa caмoлeтитe.
    Цeлтa му e втoри мaндaт, кaктo нa Бoриcoв цeл e дa ce урeди c върбoвa прeзидeнтcкa cянкa cлeд бурнитe cъбития нa дeceтгoдишнoтo му упрaвлeниe.
    Тoвa e иcтинaтa, cкъпи cънaрoдници.
  • 36 БКП

    3 7 Отговор
    Вия като пишете мислите ли ако Баце имаше тия милиарди досега и той да е при Божков,какво да седи тука и да ни бърше посраните дупета.Питайте комунистите къде са ви парите колко банки фалираха . Не мога да ги изброя нямам толкова чип памет.
  • 37 Естонските

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Естонската столица Талин обаче даде ясен знак, доказвайки че правилата са за всички хора и в битката с пандемията няма главнокомандващи. Президентът на България е литнал към Естония в понеделник независимо, че е уведомен още в неделя, че е бил в контакт със заразен с коронавирус. За него да бъде в светлината на прожекторите на европейско ниво и да го чуят поне “на три морета”, явно е по-важно от това да спазва изискванията за карантина. С това си действие Радев не дава добър сигнал на българите, на естонците, а и на всички хора, от които се очаква отговорност. власти обаче дадоха ясен сигнал, че в борбата срещу пандемията за тях няма главнокомандващи и ВИП-ове.
    Дали конфузът се е отразил негативно на България, тепърва ще се разбере.
    Ясно обаче още сега е, че дълго време българският президент няма да бъде желан на много места в чужбина и за това си е виновен единствено той.
  • 38 Анонимни

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Ники":

    свидетели са готови да разкажат пред широката публика пикантни истории за българския президент Румен Радев, който организирал празненства в резиденция „Калина“, сходни на „бунга-бунга“ партита в дома на Берлускони.
    Традиционно събитията започвали културно с вечеря, след което в една от стаите се развихряли истински оргии с едни от най-известните секструженички в страната, наричани за по-звучно плеймейтки. Танцьорки, манекенки, силиконови мадами и момичета от кориците били водени в държавната резиденция от личния шут на Румен Радев Мартин Карбовски, който дори участвал в „бунга-бунга“ партита. Радев предпочитал неговите секс-робини да бъдат маскирани като известни личности по подобие на италианския развратник Берлускони. Дори понякога самият той влизал в някоя роля, за да забавлява гостенките си. Не рядко са били размахвани и камшици за по-непокорните.

    Коментиран от #39

  • 39 Слухове

    6 6 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимни":

    В тази връзка, имало е семеен скандал, влачене по стълбите и заминаване на Радева в САЩ за месеци. Но това се е случило след като е заварила мъжа си в оскъдно облекло с няколко мадами в собствената си спалня. Свидетели на свадата коментират, че дори в ромските махали не са чували такъв цветист език от жена. Радева нападнала мъжа си със зъби и нокти, а той я извлякъл за косата и я захвърлил в градината. В отговор на унижението първата дама мигрирала незабавно в САЩ при сина си от Георги Свиленски, където останала няколко месеца.
  • 40 Запознат

    3 2 Отговор
    Енчев лесно е. Не изтъргувахме участието си, защото нашите търгашчета сега ще изтъргуват България за някое и друго пробито ойро. Само стой и гледай!
  • 41 За 33

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "БКП":

    Това че нямаш памет е видно. Но че
    не осъзнаваш какво представлява системата в която живеем е друг въ
    прос. Партийци те се възползваха но
    вие които не успяхте, вас ви насочи ха да разрушавате останалото, уж
    борейки се с някакъв комунизъм.
  • 42 йокин

    0 0 Отговор
    Щото,толупите,боко,радко,мислят только,за себе си.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.