Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 16:51 17 515 84

COVID-кризата е напълно изпусната

  • коронавирус-
  • мерки-
  • лекари

А премиерът вози чиновници из налудния си "успешен" свят...

COVID-кризата е напълно изпусната - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Хора с хрема, кашлица и температура не се преглеждат - да се обаждат на личния си лекар или на РЗИ". С този надпис на входа на кварталната поликлиника, където е спешният кабинет и кабинетите на самите лични лекари, стартира онлайн лечението на клетниците в района, в който живея.

Един телефонен секс криво ляво може и да го избуташ до края, но успешно лечение от коронавирус вече е висш пилотаж в дигиталните отношения.

Създадоха "зелени коридори" за пазаруване на пенсионерите, без да може друг да припари до аптека и магазин няколко часа през деня, а най-уязвимата на коронавирус възрастова група е тази от 40 до 49 години. Не си мислете, че следващата са хората над 65. Нищо подобно - това е групата от 50 до 59 г. Пенсионерите, с цялото ми уважение към баба и дядо, не са и третата по уязвимост на коронавирус възрастова група. За съжаление тя е тази на 30 до 39 годишните.

И всички тези хора трябва да пращат родители и баби, ако живеят с тях, да им купят аспирин и телефонен антибиотик. Който пък се изписва само с рецепта, а ти не можеш да стигнеш до общопрактикуващият си лекар. Електронна рецепта са виждали само няколко човека, пробвали специални гъби. Когато се вземат мерки заради самите мерки, "щото после ще ни упрекнат, че сме били пасивни", логично е те да са идиотски.

"Хората ще започнат да умират от пневмонии по домовете си", каза онзи ден едно софийско джипи. И действително така се очертава. Седиш си, кашляш си, джипито ти сменя телефонно антибиотика през няколко дни, докато просто не се кротнеш завинаги.

В момента няма кой да преслуша със стандартна, вехта, класическа слушалка кашлящ човек, това е положението. Линейката е някакъв блян, какъвто и Дебелянов не е сънувал. И ако въобще някога се появи, то е ако разполагаш с положителен тест. Евтините тестове дават масово отрицателен резултат, скъпите излизат на цената на нов телевизор за стандартно семейство.

Телевизор, по който да гледаме напълно психясалия министър-председател, возещ чиновници из налудния си "успешен" свят...


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 219 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    318 13 Отговор
    Проблема е че се занимават само с Ковида,а болните от други болести са изоставени.

    Коментиран от #6, #10, #19, #34, #54

  • 2 Гражданин

    174 55 Отговор
    Борисов фалира държавата и предаде властта на Мангъров да ни лекува с чайчета.

    Коментиран от #25, #28, #48

  • 3 Fuego

    93 32 Отговор
    Не може да изпущиш туй що не съществува!
  • 4 Бат Бойко нощния бандит

    196 9 Отговор
    Работата ще ви освободи!(от живота)
  • 5 Градинско творение

    119 5 Отговор
    Царят си носи новите дрехи, въпреки, че е гол.
  • 6 КОНТРАТА

    142 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Други болести няма, всичко мре от ковид да се види статистиката от инсулт и инфаркт почти са изчезнали само от,, ковид "умират от друго не!
  • 7 El boko

    183 10 Отговор
    Държавата на апсурда Мутра премиер, Динковци с коли за 1 милион, болници в бедствено положение, айдуци в Дубай си ходят вместо в пандела, ужас!!!

  • 8 пурко

    58 11 Отговор
    Да невземат субсидий за всеки починал ебали му мамата объркаха ни
  • 9 Гост

    144 6 Отговор
    Интересно е това, че личните лекари лекуват по телефона, НО, когато човек постъпи вечв в болница там е НАТИРЕН от лекарите в отделенията, че е дошъл ПРЕКАЛЕНО КЪСНО, а забравят, че човек е лекуван", ОНЛАЙН" от личният лекар...започва се една САГА, край си нЕма!
  • 10 Проблемът е

    68 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    и че заниманията с Ковид са за самореклама и който пречи на тази "дейност", е подлаган на обругаване... А главният епидемиолог и постигналият идеала за многостранен и всестранен специалист , Вождът, е дори компетентен кой е болен, кой -не и кой трябва да бъде изписван от болницата. А неговата подопечна , назована лично от Него ,с основание впрочем, като "Проста еди какво си", определя дори лежащите на кислородна терапия че са в състояние да участват в създаването на закони... Как беше там - "O, tempora, o, mores..."
  • 11 Васил

    110 8 Отговор
    Когато те управлява луд диктатор и тъп здравен министър не очаквайте нищо освен дървени ковчези
  • 12 Политолог

    40 86 Отговор
    Миленчо, при първата вълна ривахти че мерките били незаконни, дескриминиращи и т.н.т. Разни орки палиха маски, разнасяха плакати на Мангъров, като на Ленин след октомврийската революция. Ся ривети, че всичко е зарязано...Ами аре формулирайте си по-конкретно вижданията, щото мега смешни станахте...

    Коментиран от #23

  • 13 Сказачний далбайоб

    71 5 Отговор
    Има един джип, който е в страната на чудесата.
  • 14 Човек от щаба

    61 12 Отговор
    Че здравният министър държи на маските го разбирам. Така ще се скрие ботоксът и ще се виждат само кравешките вежди. Друга полза за сега няма. Очакваше 30% намаляване на заразата за 2 седмици. Седмиците минаха, та и трета след тях, но промяна няма. Явно неефективна мярка. Зелените коридори няма да коментирам. Те са измислени от хора, които пушат зелени растения. Изглежда единственото място, където тези хора дето ни мислят мерките се чувсват на ниво и идвисяващи се над околните, е сред строителните работници на магистралата, без тези с висше (ако има такива) и със средно образование.
  • 15 Миризлив пор

    44 56 Отговор
    До едно време ревахте че ковид е измислица и няма страшно, ползва се само тиквун да стои на власт и да се краде. Хората ви четоха и бяха убедени че сте прави. Сега позицията е "ама лошо е, изтървано положение" - Ами изтървано е, никой не пази елементарни мерки.
  • 16 ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ

    56 31 Отговор
    ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ! КАЗАХА ВИ ГО ОЩЕ ПРЕДИ ПОЛОВИН ГОДИНА! КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ТЪП ТА ДА ПОВЯРВАШ В РЕАЛНОСТТА ЧАК КАТО ЗАБОЛЕЕ ТВОЙ БЛИЗЪК ИЛИ РОДНИНА? 8 МЕСЕЦА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И РАДИЯ СЕ ДАВАТ ДАННИ ИНФО И ВИДЕА КАК Е ПО СВЕТА!!!!!
  • 17 Смешен плач

    92 8 Отговор
    Много е тъжно, не знаем как ще продължим в този абсолютен хаос, но върха ще бъде ако пролетта си изберем същите управляващи.

    Коментиран от #20, #49

  • 18 Боко Боков

    68 23 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.

    Коментиран от #22, #37, #55

  • 19 Хлебарка БИБИ

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Снощи бях в твоя ресторант много хубаво ве
  • 20 За БМБ

    19 23 Отговор

    До коментар #17 от "Смешен плач":

    А кои мислиш червената чума ли дето постоянно повтаряше НЕМА ВИРУС
  • 21 Хан Сол

    12 7 Отговор
    По-чудрдно обяснение на ситуацията надали някой можеше да даде. Да и има кой да го прочете и реагира Адекватно
  • 22 Мангъра

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Боко Боков":

    Момче няма страшно
  • 23 Първанов

    33 46 Отговор

    До коментар #12 от "Политолог":

    Точно положението сега е следствие на глупостите на Мангъров Слави Румен президенчето пикаещия във фонтана и всички тем подобни.Забравих защитничката на ...Бенатова.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ленчето

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гражданин":

    Иди да се снимаш в порно
  • 26 Пенева

    47 10 Отговор
    Онази овехтяла лелка Бенатова потъна нещо...няма вече "взривяващи" репортажи, кво става!?

    Коментиран от #47, #56

  • 27 анонимен

    28 45 Отговор
    В резултат на мероприятията на президента в пандемия бяха заразени 300 военнослужещи и 17 генерали, а те като са били контактни не се знае колко са заразили. Лекарите говореха,умираха но на нас не ни пукаше и сега плюе ме. Виновни сме си ние за нашата безотговорност.

    Коментиран от #29

  • 28 Защо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гражданин":

    Не се погледнеш в огледалото? Защото те е страх,че там ще видиш нещо отвратително,нали?
  • 29 Да ама не

    44 8 Отговор

    До коментар #27 от "анонимен":

    Така наречените мероприятия бяха на шкембе войвода а не на президента.
  • 30 старовидяло

    57 6 Отговор
    Най-много ръсят вируса децата и доста от тинейджърите. Дали са на училище или не, те се събират на големи групи и си разговарят глава до глава и без маски. Повечето от тях не проявяват симптоми и
    така се прибират в къщи и заразяват всички в домовете си. Хората
    над 20 години общо взето се стремят да спазват някакви правила и дистанция.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Първанов

    23 5 Отговор

    До коментар #30 от "старовидяло":

    Много ама много над20 г не спазват никакви правила даже днес гледах сбирка на над 60г десет на една маса .
  • 32 plovdiv 1912

    39 7 Отговор

    До коментар #30 от "старовидяло":

    Много си прав , келешите яко разнасят и никой не е в състояние да се справи с тях ......тийновете са най - големият развъдник на Ковид и грам не слушат по10-20 келеша се събират пият и сеят зараза .......няма контрол за тях.......
  • 33 Просветен илюминат

    42 4 Отговор
    Чета статии с мнения на непознати личности относно зеления коридор и същото това време попадам на статия,че от вчера всъщност възрастните хора пазаруват вече без часово ограничение от вчера.
    Тотален бъркоч в държавата от мерки,нещо като преди време в казармата от рода падни стани.
    Днес приятел ми сподели следното.
    Семейство с две деца,двамата родители работят и контактуват с много хора,голямото дете също,а малкото дете стои вкъщи и след работа всички се прибират вкъщи.
    Майката пита каква е идеята на мерките като всеки от нас е бил навън и вечерта всички се събираме на едно място и всеки може да донесе заразата за която всеки говори?
    Лудницата работи с пълна сила.

    Коментиран от #57, #74

  • 34 Просветен илюминат

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Интересно като Бойко каза,че нямало лекарство за вируса какво се занимават и ги правят по болниците?
    Той вероятно за това повлече здравният министър и шефа на Пирогов с джипката,защото работа е ясна с вируса,чака се направо ваксината.

    Коментиран от #58, #59

  • 35 Просветен илюминат

    9 2 Отговор
    Георги Харизанов: Който търси да намери хаос, ще го намери
    Опитът да се въвеждат времеви коридори, т.нар. зелени коридори, е закъснял и е нелеп

    13:38 | 15 ноември 2020
    Две различни информации

    От днес – 14 ноември, на възрастните хора е разрешено да пазаруват по всяко време. Въвежда се правилото от пролетта – за забрана на хората под 65-годишна възраст да влизат в аптеки и магазини за храни в определени часове.

    Така от 8,00 до 10,00 часа и между 13.30 и 16.30 часа в аптеките ще е забранено да влизат хора под 65 години, а в трите следобедни часове няма да имат право да посещават и хранителни магазини. Това гласи заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, важаща до 30 ноември 2020 г., обявена вчера в резултат на множество критики срещу сегашното положение, позволяващо на пенсионерите да пазаруват само от 8 до 10 часа, но не и в останалото време.
  • 36 МИНЗДРОВ

    34 5 Отговор
    Много точно е описано положението в държавата по време на тази короновирусна криза сега. За жалост е така и нищо няма и не може да се промени което да е в полза на хората. Иначе министрите, депутатите, големците си имат правителствена болница със всичките лекарства и екстри. Електората никой не го мисли сега пък и изборите не се знае кога ще са и които оцелее до тогава.
  • 37 Фак U

    29 21 Отговор

    До коментар #18 от "Боко Боков":

    С промит мозък си ! Никой не умира от ковид !Хората умират от естествена смърт и им прикачват етикетче "умрял от корона вирус !"Всичко е огромна измама с цел разрушаване на световната икономика и изкупуването и на безценица от онези , които човека с мустачките не успя да вразуми ! Лесно е да се провери ,че статистически няма промяна на смъртността на населението по света !

    Коментиран от #67, #68

  • 38 гост

    5 14 Отговор
    Най-накрая да напишете нещо, което наистина е ,,ИСТИНА" ,извинявам се за каламбура, без да е тенденциозно или подвеждащо. Поздравления.
  • 39 мда

    12 34 Отговор
    Егати тъпата пропагандна "статия" ! Смърдежи тип Радев, Корнелия и катунарите от Отровното гей сдружение !
  • 40 !!!?

    7 18 Отговор
    Главният редактор да гледа Радев и да следва указанията му !!!?
  • 41 ГОСТ 1

    12 38 Отговор
    Прочетох с отвращение този пасквил.Изумен съм от елементарния и просташки стил на автора. Но този път надмина себе си.Доколкото си спомням той винаги пише така тенденционно,когато трябва да оплюе някой.Най добре е да се присъедини към маргиналите от триото.Там му е мястото.

    Коментиран от #44

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 БГ МАФИЯ В МС

    19 3 Отговор
    РАЗБОЙКО ПРИЛАГА ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД ДА МРЕТЕ ОСОБЕНО ПЕНСИОНЕРИТЕ ТА ДА ИМА ПАТИЦИ ЗА МВР- БИЯЧИТЕ НА РАЗБОЙКО.
  • 44 Умен по цялата глава

    10 7 Отговор

    До коментар #41 от "ГОСТ 1":

    Има скала на заплащане на подобни Пасквили.Колкото по-голямо Отвращение активира помията на Автора, толкова ,повече пари получава за нея.Гледа се ниво на Цинизъм,сравнителни степени,деструктивно мислене,Дезинформация и Пропаганда....Независима Журналистика се нарича...
  • 45 Кофти

    3 3 Отговор
    ли е живота в нета мишки.Кофти е ама си лаете мили мишлета.Чували ви някой?Никой.Лайте си мишки коооолкото си искате мишки.Вие сте опитни мишки всичките мишлета тука.Арееее че не ми се аби живота за вас...мишки.
  • 46 Тодор Живков

    29 5 Отговор
    Борисов е психично болен. А тези около него? Дончев, Караянчева, Сачева, Дариткова (тя беше ли доктор?) и т.н. те не виждат ли безумията на идола си? Чакат да се скапе цялата държава? Голяма идиотия
  • 47 Сивата котка

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Пенева":

    Що да е "овехтяла", ма лельо, зла? Събужда апетити. Па ако ти е домъчняло за репортажите й, виж ТВ1.

    Коментиран от #64

  • 48 Кой68

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гражданин":

    Нали го подкрепяхте като плюеше по НОЩ...
  • 49 Размисли

    6 5 Отговор

    До коментар #17 от "Смешен плач":

    Трябваше да има предсрочни избори и на власт да дойдат Курналия и сие.
    Те тръбяха, че вирус няма и мисля, че щяха да се справят още по-блестящо и от Бойко. Тогава вече хаоса щеше да е абсолютен.
    Даже се чудя как Боко не им го спретна..
  • 50 Онзи

    13 4 Отговор
    Заразата е във фалшивата медийна матрица която манипулира света. Лъжата е глобална и много хора не могат да повярват че ги лъжат. Ковида е един по-продължителен грип.

    Коментиран от #62

  • 51 Манги

    10 0 Отговор
    Няма да спра да питам тишината, защо тестовете са платени? И защо няма схема за тестване на определени райони в Бг? Ко излиза някой решил да даде едни пари. Събират се 1000 човека дневно. И айде голяма статистика водят. Бохлуци

    Коментиран от #61

  • 52 готвачка

    9 1 Отговор
    дааа, света се видеотизира, пардон, идиотизира...преди те преслушваха със слушалки, когато дойдеш при лекаря си...да изключи бронхоплевмония, а сега...те преслушват чрез интернет...
  • 53 готвачка

    10 3 Отговор
    даа, сега прочетох статията...вярно, последно гледах Бойко след като се управи от короната си...отново едно и също, каране на джип и питане на случайно хора как са, а те: "доживяхме да те видим"....боже, божке ле...някои се втвърдяват като камък
  • 54 готвачка

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    не само това е проблема!
    Проблемът е и в това, че не се изнасят ВСЕКИ ДЕН данни за починали от болести РАЗЛИЧНИ от Коронната болест !
  • 55 готвачка

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Боко Боков":

    оо, кажи кои са бе...обещал си им увеличение на пенисите...еххх...
  • 56 готвачка

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пенева":

    ами нали станА шофьорка бе...
  • 57 готвачка

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Просветен илюминат":

    аз нямам телефон и телевизия...еми как да знам кой РЪСИ БИСЕРИ...
    Виж, от опит знам, че всичко се повтаря...всъщност кое...забравих...
  • 58 готвачка

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    да бе, и на мен СЕГА това ми направи впечатление...няма го икономическия министър, а се появи Балтията...
  • 59 готвачка

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    имаше и някаква жена в джипа, която сега я няма...
  • 60 cpv

    4 1 Отговор
    Понеже "спазваме" всички указания си виновен ти Милене ,защото пишеш глупости! Какво би направил ти, едно нищо!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Така е, но....

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Онзи":

    СМЪРТНОСТТА ОТ КОВИД Е 4 ПЪТИ ПО- ГОЛЯМА ОТ ТАЗИ НА ГРИПА. ФАКТ.
  • 63 Баровеца СФ

    17 4 Отговор
    Лека му пръст на моят комшия , който само за два дена с кашлица, температура и болки в главата се спомина със дробове на пихтия и то само за два дена на домашно лечение! Остави жена вдовица и прекрасна дъщеря на двадесет и няколко години! Само два дена дистанцирано домашно лечение му стигаше дробовете му да станат мазало и да се задуши! Евала на лечението! Евала на мерките! Резил!
  • 64 Пенева

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Сивата котка":

    Ми щото за мен е овехтяла - аз съм на 34г. В муцуната прилича на сопотска мекица... А такива ТВ -та със съмнителен произход не гледам...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Шамара

    8 11 Отговор
    А не тука не познахте ! Когато щаба, Мутафчийски ,Борисов пролетта ви казваха да спазвате мерките, а вие какво? Вие: няма вирус, хукнахте по църкви по събори по Бузлуджа с фатмака по балове по протести с алкохолиците от пияното трио и много други! Слушахте идиоти като МангъроФ А сега ревете а......да ама не това сте дробили това ще сърбате! Жалко за тези, които спазваха всичко а се отидоха!!!
  • 67 Тираджия

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Фак U":

    Абе ти да не си избягал от Раднево?
  • 68 Баровеца СФ

    11 2 Отговор

    До коментар #37 от "Фак U":

    Не човече! Има Ковид и е коварен! Толкова коварен ,че да ти разчете здравната картинка и ако намери слабо място да те ковне точно там и ако може да успее да те убие,та затова си прав ,че има игра,но играта е такава ,че вирусът според мен и мойте наблюдения, и все повечето заболели познати,а и вече един починал,е създаде вирус изкуственно ,а дали вече е изпуснат или пуснат нарочно,то се надявам да се разбере най скоро!

    Коментиран от #75

  • 69 Другарю Милен Ганев

    5 2 Отговор
    Пишете сега така, но да ви припомня предишни ваши излияния:
    " Нищо, че в страната няма нито един заболял. Нищо, че от корона-щаба не можаха да "измислят" поне един болен, както ги призова Борисов. Няма болни, ама няма да има и официална тържествена част. За да няма дюдюкания и освирквания. Иначе достъпът на "обикновени" хора щял да е свободен. Нека ходят, важното е да не хейтят "големците".

    Дюшеш ѝ дойде този коронавирус на властта. Нищо, че го нямаме. И вирусите не ни щат сиромашките снаги. Нека.””””
    Само да сте в контра, забравихте, когато статиите ви ни облъчваха , че вирус няма, а сега сте недоволен...
  • 70 IQ140

    0 2 Отговор
    ковид пречи на една бактерия .. с която човек живее и има баланс от 2000х. и хоп .някой е богат > E. coli .. а ХЕПАТИТ . е името на диабет ...черен дроб ...
  • 71 Гост

    5 1 Отговор
    Много вярно написано е всичко не видях кой е автора но ЕВАЛА
  • 72 Стан

    3 0 Отговор
    Разбирам лекарите,но в такива моменти се показва ,кой е истински лекар и кой е сбъркал професията си.Подобно е на това. Войник си ,идва война ,воюваш не срещу протвника ,а бягаш от него
  • 73 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Журналя, неразбрахте ли, че вече почти спряхме да четем и слушаме за безхаберията- та те излиза че са навсякъде и във всичко!? Пишете за техните противоположности, т.е. за успехи или други хубавини (ако има, ако се появят), за да има още малко искрица за живот поне за "обгрижваните" възрастни.
  • 74 Пенсионер

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "Просветен илюминат":

    Човече, повече от резонен въпрос, повече от прав си, но и глупостта на "заповедниците" е още повече и недосегаема- сполай ти.
  • 75 Админ

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "Баровеца СФ":

    От грип А и Б умират много повече хора от колкото тоя ковид, стига си всявал паника айдук.
  • 76 Един

    3 1 Отговор
    Целта на занятието COVID19 (като биологична война ) е една : налагане на друга икономическа политика! Ако си мислите , че целта на здравната ни система е здравето ни, то дълбоко се лъжете! Основната цел на здравната система е увеличаването на обема на паричните потоци - а от там на приходите ( за някой, не са нас!)! АМИ ТАКА Е ПРИ "ДЕМОКРАЦИЯТА'!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Петър

    2 0 Отговор
    На 37 години съм, до момента си мислех, че е Covid е нормален малко по-тежък грип. От няколко дни имам треска, умора и някакво сюреалистично чуство, а вечер кошмари. Преди ден треската отмина и днес пак се завърна, едвам кретам и усещам лека болка в гърдите, всичко това съчетано с тотална обърканост. Най-интерестното е, че не съм се събирал с хора, носил съм маска и ходих само до магазина. Теста е положителен, личната лекарка ме преглежда по телефона, дано не го закъсам. Тази въртиопашка Борисов пролетта говореше, че нямалко да избира кой да влиза в болница ала бала, а отпуснаха всичко тотално.

    Коментиран от #80

  • 79 Съвет

    1 0 Отговор
    Да вземат да приберат някъде всички деца под 15 год. и да се ликвидира вируса.
  • 80 някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Петър":

    не бой се, братко. аз съм на 50 и го прежижвях. много тежко минава. но минава. много хапчета изпих, ама май нищо не помогнаха. Пий много течности, витамини и др добавки като Биозин примерно и цинк и селен и чакай да мине. Първата седмица е най зле, ти си я минал. Като изгубиш обоняние и от там нататък-само напред и нагоре :) обонянието се връща след месец
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Галя

    0 0 Отговор
    Някой да си спомня колко PSR теста бяха купени от БГ правителство? А колко са изследваните с тях? И кой ги плати? Те са тестове, които са произведени за тестване за свински грип, но не бяха пуснати в мрежата, а сега платих а тествани те хорана на производителя им. Услугата е сигурно срещо комисионна естествено. Така ще е и с ненужните ваксини. Каква е статистиката на тези, които се ваксинира ха за сезони грип? Как са със здравето си те?