Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 19:00 4 831 52

Очевидно е, че срещу Тръмп играеше целият глобалистки капитал

  • иво христо-
  • сащ-
  • глобалисти-
  • доналд тръмп-
  • глобализация

Губещата страна няма да се примири с резултата и ще има позиционна война във всички възможни измерения

Очевидно е, че срещу Тръмп играеше целият глобалистки капитал - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Глобалистките елити и ибероафриканската част на американското общество засега надделяват над европейската цивилизационна матрица, която направи Америка велика. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Иво Христов, народен представител от БСП. Той подчерта, че изборите са съдбоносни за САЩ и за света.

„Америка е дълбоко разделена по всички възможни параметри – икономически, социални, ментални цивилизационни. Това не е онази обща цивилизационна матрица, която познаваме от 20 век. Америка в някакъв смисъл е дълбоко разпадащо се общество и това ще има изключително тежки последици за целия свят“, допълни депутатът.

Проф. Иво Христов посочи, че губещата страна няма да се примири с резултата и ще има позиционна война във всички възможни измерения -икономически, социални, политически, медийни. „Очевидно е, че срещу Тръмп играеше целият глобалистки капитал. Срещу него играха всички медии, дирижирани от този капитал. Не познавам американска президентска кампания, в която всички принципи на демокрацията да бъдат потъпквани по абсолютно арогантен начин дори без всичките елементи на политическо лицемерие, които са характерни. Това означава, че залогът е огромен, за да се пристъпи към толкова крайни действия от двете страни. Резултатът от това - Китай дълго време изчака и поздрави победилия кандидат Байдън с половин уста, а Русия все още мълчи. Това показва, че светът е наясно, че това, което се случва в Америка, не е просто еднократна драма, а става въпрос за дълъг, тежък, може би драматичен геополитически процес“, каза още народният представител.

Икономическата логика неумолимо тласка нещата към глобализация, но е важно какъв тип ще бъде тя, обясни проф. Иво Христов. „Глобализацията на Байдън е именно такава – преминава през ликвидиране на каквито и да било цивилизационни и национални сили пред конституирането на единно управление на света в полза на една относително тясна група от свръхмощни и свръхбогати хора, които очевидно искат да движат света съобразно своите представи, а от другата страна са тези, които се противопоставят на това. Светът, в който сме, е бойното поле на сблъсъка между тези сили. В този контекст трябва да бъдат поставени американските избори и резултатите от тях въобще не са окончателни. Те са само фаза от дългия конфликт, в който ние навлизаме. Към него трябва да добавим и корона истерията“, посочи проф. Иво Христов. Идеята на глобализацията е уж свободното движение на хора, стоки и капитали, а с корона кризата имаме пълно застопоряване, буквално светът е замръзнал, допълни проф. Иво Христов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    75 9 Отговор
    И нека плюенето срещу професор Христов да Започне!
  • 2 123

    20 46 Отговор
    Тръмп и Байдън са едни артисти играещи за Илюминатите.
  • 3 КОТарАК

    56 8 Отговор
    Русия както трупа злато , да не вземе да пусне по някое време емисия банкноти със златна нишка , е тогава пирамидата рухна

    Коментиран от #45

  • 4 розово

    72 2 Отговор
    Богатите по богати бедните по зависими.Не случайно се говори за гражданска война.
  • 5 Hess

    77 7 Отговор
    С две думи-жална майка на целия свят!Банковата олигархия не прощава...така съсипаха светлата идея за един нормален свят,идея,която един австриец мустачки се опита да подари на света!Сега ще почнат войни във всички точки,натиск,какъвто до сега нямаше върху дадени държави-за съжаление,и ние сред тях-да премахнем ветото върху Македония,да приемем Истанбулската конвенция и те така...

    Коментиран от #9

  • 6 Емил

    11 105 Отговор
    Щом русофилистикът "проф" Христов плюе изборите в САЯ, значи всичко е наред! Идва краят на Путин!

    Коментиран от #8, #35

  • 7 Верно ли

    37 4 Отговор
    Китайското проклятие се стовари на главите ни - да живеем в интересни времена. Представям си как би реагирал дядо ми, който е преживял две войни... не, всъщност не мога да си представя!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АВСТРИЕЦ С МУСТАЧКИ

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Hess":

    ТЦ ТЦ ТЦ !!!
  • 10 Behemoth

    3 22 Отговор
    И аз играх срещу него ха-ха....айде няма нужда от откачалници да се борят със статуквото та всичко да изгори в борбата...
  • 11 Охбабъм

    7 75 Отговор
    Най ми е драго, когато родни червени русофилчета ронят два реда сълзи - три реда сополи за ид.иота Тръмп. Това прави загубата му още по-красива и навременна. А може би 80% от американците също са иди.оти като нас, а товарищ Бок.лук?

    Коментиран от #15, #43

  • 12 нашия

    46 4 Отговор
    изказването Христов е почти голата истина със съвсем малко манипулация,ако премълчаването на някои детайли минава за манипулация.защото и при Тръмп за нас ситуацията е почти същата но тоягата се отлага малко за по дълго време-че е предвидено да я ядем тоягата е ясно,при Байдън -веднага,при Тръмп-по бавничко.....та таака
  • 13 истината

    17 6 Отговор
    В момента се води битка за независимост от Лондон.Демократическата партия е проводник на политиката на Лондон.
  • 14 Любен Стойков

    5 68 Отговор
    Иво Христов за сетен път показва, че разбира от геополитика, но геополитическите му пристрастия не му позволяват да стигне до истински прозрения.
    Ето: - Глобализацията е икономическа необходимост. Да. Но каква? И тук Иво Христов затъва в блатото на доктриналната, а пи-вероятно рублева ограниченост. Защото като назовава едните /демократите, мултимилонери, глобалисти, либерали.../, той пропуска да каже точно кои са другите!? А те са криминалния, мафиотски капитал и техните диктатори. Битката за "каква да е глобализацията" се води между законът и мафията в световен мащаб. Тръмп е представителят на криминалните. Това пропуска да йкаже Иво Христов. Явно е на тяхна стерана.

    Коментиран от #17, #18, #28

  • 15 нашия

    22 2 Отговор

    До коментар #11 от "Охбабъм":

    да бягаш веднага при Емил да си миете заедо -каквото е останало за миене
  • 16 У4уден

    7 42 Отговор
    Хората гласуваха не толкова за демократа Байдън, колкото против отвратителния Тръмп.

    Коментиран от #19

  • 17 нашия

    42 1 Отговор

    До коментар #14 от "Любен Стойков":

    човече а помисли кой капитал е по възможно да е мафиотски-финансовия или производствения,индустрияния-и тогава виж кой кой е в играта-а това с рублите е елементарно не отива на високопарния тон с който претендираш за сериозност на думите си
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 нашия

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "У4уден":

    твое мнение-а не е ясно и за кого са гласували повечето хора така че да почака ме а-кво ше каеш
  • 20 Матей

    34 9 Отговор
    За България разпадането на САЩ може да има благотворно влияние,защото тогава ще бъдем свободни от американския неолиберален гнет.Те се наричат либерали,демократи,евро-атлантици,все заблуждаващи фрази,създаващи напълно погрешни представи.всъщност е тъкмо обратното.те са сатанисти,деспоти и империалисти,неоколониалисти.Не се спират пред нищо,достигайки апогея на безумието си.В суеверното намерение да сътворят една световна империя,чрез пълен контрол над всяко човешко същество,надминават хитлеристките блянове.В основата на тия стремежи стои не народа на америка,не и неговата аристокрация,а един малък народец и неговите жреци с хилядолетни суеверия за световно господство.Хитлер също е бил с юдейски корени,за мнозина навярно ще е сензационно,тия винаги се изхитряват да правят невероятни безумия,докато не претърпят пълно фиаско.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Руски вестник

    3 32 Отговор
    "Европейската цивилизационна матрица" - според професора, включва ли и него в нея.Май не.Явно професора е фен на азиаткия модел на управление и диктатура.До 14-ти със сигурност ще лъснат всички, които искат да си дерибействат и словоблудстват в собствените си територии.Няма и думичка за това как Тръмп от запад и Путин от изток изнудват Европа.В симбиоза, като предварително отрепетирано.ГРУ така са се разпищолили в Б-я, че много малко журналисти имат куража да пишат истината.Скоро ще стане ясно кой е водещата фигура в тази двойка.Когато професор така пищи, какво да си мисли човек.Бил на специализация във Вашингтон???!!!Кой го изпрати там?Разбира се, че е съдбоносно кой ще управлява в САЩ.Апокалипсис идвал.След като един професор не може да разбере как фунционира демокрацията.Слушах то и за Европа какви ги намели.За исляместите и за какво ли не.Професор по ВСИЧКО.

    Коментиран от #23

  • 23 нашия

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "Руски вестник":

    казва повече истини отколко премулчава това му е доброто-не полуистини-което е манипулация-все пак за мен е положителен като цяло

    Коментиран от #24

  • 24 Руски вестник

    1 17 Отговор

    До коментар #23 от "нашия":

    Даа, как ни нарече 80-те процента.Еее много голям процент бе.Та, чета Чуков, той коренно се промени след като медиите и резултатите досега дадоха победата на Байдън.И тоя ще се извърти.Май така се става професор в Б-я.Но ти съгласен ли си да ти дават истината и информацията на лъжичка и примесена с мноого лъжи.

    Коментиран от #26, #27, #33

  • 25 Социализмът

    9 8 Отговор
    е бъдещето на америка. Революцията вече е там.
  • 26 нашия

    17 2 Отговор

    До коментар #24 от "Руски вестник":

    лъжи няма той говори с неоспорими факти -има само някои малки премълчавания-но съм по скоро полжително настроен да ми подават истината по лъжичка ма ден отколкото само лъжи по много и непрекъснато
  • 27 нашия

    16 1 Отговор

    До коментар #24 от "Руски вестник":

    а забравих за процента-човека го е намалил колкото е могул ей така за нлагоприличие-80% си е нищо в сравнение с действителния такъв-много по голям е

    Коментиран от #29

  • 28 Верно ли

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "Любен Стойков":

    Къде Христов твърди, че глобализацията е необходимост??? Публикувано във факти.бг: "Икономическата логика неумолимо тласка нещата към глобализация". Още когато преди десетилетия се зараждаше глобализацията много икономисти направиха доста песимистични прогнози, които сега се сбъдват. Няма никаква нужда от глобален свят - има нужда от суверенитет на отделните държави, а тези две понятия са несъвместими!

    Коментиран от #44

  • 29 нашия

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "нашия":

    БЛАГОПРИЛИЧИЕ-
  • 30 стоян георгиев

    3 24 Отговор
    христов е готов да се разплаче.путин загуби наи-сериозната си марионетка и тва пряко ще рефлектира върху заплатата на христов!от тръмп избяга всичко читаво след като му видя акъла и идеите.избягаха и спонсорите на републиканската партия.те не само избягаха ,но и казаха що бягат.тръмп бе критикуван от геитс,безос и бъфет заради тоталното си неразбиране на икономиката ,а тези тримата има с кво да се похвалят по темата.та сега комунистите плачат.те не го правят щото съжаляват американския народ или сащ като държава ,а плачат щото знаят че света ще върне своята нормалност в която те са абсолютни лузери.

    Коментиран от #32

  • 31 да,бе

    2 7 Отговор
    Сигурно е ,че са играли срещу него!А вие в БСП как приехте новината!?? Със свал2ни гащи и чакащи да ви онодят!Ей бо.бамамурнците детох гласуват за вас край нямат
  • 32 нашия

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    стоямне стоянее....дате знаеш кво...кой та хване
  • 33 нашия

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Руски вестник":

    а ти защо се припознаваш в 80-те% -гледам нещо се обиждаш май
  • 34 Руски вестник

    4 14 Отговор
    Каква по лоша глобализация ни чака от течащата в момента от Путин и Ердоган.Те директно присвояват територии с военно нашествие.Разпределят света, що ли.Те ли са новите господари на Света.Каква беше гаранцията от Тръмп, че Ердоган , както си заплашваше Европа, нямаше и да го направи.Ами с Гърция.Трябваше Макрон да се намесва.Как се кротна Ердоган, след като стана ясно, че Байдън печели, а.Докато на Путин не му пука и си въведе войските в Карабах.Смелчага, как си мислите, дали са си говорили по телефона с Тръмп.Какво каза Тръмп за НАТО- щеше ка го разтурва май.Та има и друг вид глобализации.Недейте да ми опонирате за Ирак, Либия, за тези самозабравили се диктатори.И не са окупирани.Имат си правителства в момента.

    Коментиран от #36

  • 35 Прасчо

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    Истината боли
  • 36 нашия

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Руски вестник":

    ех човече говориш като че ли говориш на 80-те%-та

    Коментиран от #50

  • 37 Тяната

    8 3 Отговор
    Илюминатите е върховен орган,за който малцина хора изобщо знаят,те управляват света в сянка от край време насам,и тоя така наречен корона вирус,беше пуснато биологично оръжие на планетата с цел намаляне на населението,просто нищо не е случайно,направено е с цел!!!!!
  • 38 Не бойте се

    7 0 Отговор
    Преди да дойде глобализацията най вероятно ще сме умрели на някое болнично стълбище. Така че яжте и пийте спокойно (обичайните химии и ментета), дишайте ведро и с пълни гърди (най-отровния въздух в Европа).
  • 39 БРЦК

    9 5 Отговор
    Точен коментар . Никой не е могъл да победи и заграби целия свят . Русия е стожер на мира. Те се пративопоставят на идиотите смятащи се за господари на живота .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Насам Натам

    1 7 Отговор
    Като чета какво е написал този плотик, та се сещам за онзи виц "Вие сте странно семейство-жена ти казва "Хубаво е!", ти казваш"Не е хубаво!". Тръмп беше лош повече от три години, а сега изведнъж стана по-малкото зло. Ама че е психически нестабилен, емоционално податлив и отказва да се вслушва в съветите на съветниците си - това вече "не е проблем".Няма разлика между него и Ким Чен Ун! Той управлява държавата като еднолична фирма с едно барче и две сервитьорки.

    Коментиран от #49

  • 42 демократ

    6 0 Отговор
    Не ме интересува този човек от коя партия е, даже аз политически съм на другата страна. Но е факт, че той е абсолютно интелигентен и винаги прави коментари 100% на истината. След 1944 г. комунистите са избивали и пренебрегвали интелигенцията само заради това, че на се били комунисти. Не може и сега да повтаряме този модел и да плюем срещу този човек, само защото е член на една или друга партия. Евала г-н Христов за това, че все още са останали ограничен брой мислещи хора у нас, а не само тролове с платени души и тъпанари с промити мозъци. Докато има хора като Вас, ще я има и България.

    Коментиран от #47

  • 43 Оханам

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Охбабъм":

    Гьотверен поеми го герден компрес.
  • 44 естествено

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Верно ли":

    че всички ще са срещу тръмп. Само заради това негово изказване в ООН: "Мъдрите лидери първо мислят за доброто на народа и страната си. Бъдещето не принадлежи на глобалистите. Бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенните и независими държави, които защитават гражданите си, уважават съседите си и приемат различията, които правят всяка страна специална и уникална"
  • 45 доуточнение

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Имаше такива идеи , но по скоро няма да се осъществят . Русия няма тази икономика и влияние за да го направи сама . Последните планове са да минат на Юани , Русия да използва Китай , като икономическа ракета носител,а Китай да ползва Русия военно и суровинно . И се оставя само една банка със 150 000 000 000 долара през която да се управляват доларовите операции . Един вид Русия и Китай правят аналог на световната банка за възстановяване и развитие , в която биха били подпомагани около 58-60 държави.
  • 46 Натам насам

    0 1 Отговор
    По-добре да беше разказал вица до края...
  • 47 Правилно

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "демократ":

    казваш, но не е ли малко компрометиращо да ползваш този ник нейм
  • 48 КАРЛИ

    0 0 Отговор
    БРАВО МАТЕЙ, СВАЛЯМ ТИ ШАПКА ЗА КОМЕНТАРА- ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГРАМОТЕН!!!!!!!!!!!!!
    БАЧО ТИ КАЛИН.
  • 49 Натам насам

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Насам Натам":

    По-добре да беше разказал целия виц...Поне щяхме да се посмеем
  • 50 Нинка.

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "нашия":

    Изтряскал си ,момче..!!.Огледай се..Милост ,няма за тъпите..

    Коментиран от #51

  • 51 Нинка.

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Нинка.":

    За 34
  • 52 отегчен

    0 0 Отговор
    ЩЕ ПАДНА ОТ СМЯХ ~!! В НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА НАШИЯ КОСТИНБРОД РЯПА ДА ЯДЕ...МАНИПУЛИРАХА СЕ МИЛИОНИ ГЛАСОВЕ !!! РЕЗИЛ !