30 Декември, 2020 19:02 4 527 95

Ще се мре или ще се живее!?

  • ваксина-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • коронавирус-
  • божидар чеков-
  • проф. даниел вълчев

Ще се мре или ще се живее!?

Ще се мре или ще се живее!? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В навечерието на Новата 2021 година бледа светлина озари тунела на вируса COVID-19. Изненадата от появата на ваксини предизвика повече съмнение, отколкото радост. Причините са много, информацията недостатъчна и аргументите „за или против“ се преплитат във възел, от който трудно се прави извод. Преди години, по време на „тоталитарната система“, нямаше две мнения. Ваксинираха ни под строй и никой не се интересуваше от мнението на родителите. В Китай и Корея практиката е същата и до днес. В Европа е различна.

В противоречивия спор, който избухна, на първо време трябва да се отстранят фалшивите новини, които засега са мнозинство. Мнозинство са и нежелаещите да се ваксинират, най-вече в страните с голяма корупция. В България те са около 70%. Тези цифри съвпадат горе-долу с нежелаещите ГЕРБ да бъде повече на власт. Липсата на доверие в управляващите е обосновано. Примери като покупката от Министерство на здравеопазването на медикамента „Remdesevir", който не лекува, но струва на данъкоплатците 12 милиона долара, не са в полза на ваксините. Въпреки подозренията за корупция, борбата срещу разпространението на вируса не бива да се превръща в референдум „за или срещу“ Борисов.

От всички слухове, които се разпалват с цел всяване на страх, е подписването на декларация от желаещия да се ваксинира. Слагането на подпис е нормално явление. То се прави преди всяка хирургическа операция. Тълкуването за освобождаване от отговорност на лабораторията е лъжливо и съответно злонамерено! Съществува специфична европейска директива от 25 юли 1985 година: „Производителят (в случая на ваксината), чиѝто продукт предизвика нежелани усложнения, носи съдебна отговорност пред пострадалия, дори при липсата на договор между двете страни.“ Така че ваксинирането съвсем не е безотговорно! Безотговорни са слуховете, които авторитетни личности пускат относно вредите от тях. Най-известни са публикациите на професор Andrew Wakefield в списанието „The Lancet ». През 1998 година, професорът разпространява тезата, че ваксините срещу шарка и заушка предизвикват у детето „аутизъм“. Следствие на колективната реакция на медици и изследователи, списанието бе принудено да се разграничи от необоснованите тези на професора.

Използването на пандемията за политически цели също пречи на истината да тържествува. Българските управляващи запретват ръкави за ваксинация пред камери и репортерки. В същото време бивши политически величия бързат да се декларират против ваксините, с единствената цел да не бъдат забравени. Какво друго цели Даниел Вълчев, освен да се заговори за него? Демокрацията наистина гарантира правото на избор, но в същото време тя задължава личността да зачита правата на обществото. Личната свобода е принцип, но само ако не вреди на обществото. Хората, които ще постъпят като Даниел Вълчев и не се ваксинират, в случай на зараза се превръщат в разпространители на вируса. Техни близки и познати ще бъдат заразени. Хоспитализирането е скъпо, изисква специфични грижи, които ще са на гърба на всички. Затова подобни декларации са безотговорни!

Тук там се пускат тези, които се опитват да омаловажат ролята на ваксините. Не били те средството, което спирало разпространението на вирусите, а времето. С времето всичко щяло да се оправи. Пред това пренебрежение към труда на човешкия гений, благодарение на който мнозина от нас се радват на живота, прилагам списък на откривателите, които заслужават всеобщо внимание и уважение.

1.Ваксина срещу едрата шарка – Едуард Дженър 1799 г.

2.Ваксина срещу холера – Луи Пастьор 1881 г.

3.Ваксина срещу Бяс – Луи Пастьор 1885 г.

4.Ваксина срещу туберколоза БЦЖ – Албер Колмет и Камии Герен 1920 г.

5.Ваксина срещу дифтерия – Гастон Рамон 1923 г.

6.Ваксина срещу тетанус и коклюш – Гастон Рамон 1926 г.

7.Ваксина срещу чума - Алексдандър Йерсин 1894 г.

8.Ваксина против грип – Джонас Кларк 1944 г.

Има упреци към бързината, с която PFIZER и MODERNA влизат в употреба. Необходими били между 5 и 25 години за да бъде сигурна тяхната безопасност. Кажете на един собственик на завод, ресторант или земеделски площи, че трябва да скръсти ръце в продължение на години, докато стане ясно дали ваксината е сигурна. Служител в министерство – може, но за частния сектор всяко чакане е смъртоносно.

Поради това бе лансирана идеята за „Зелен паспорт“. Защитниците на „Демокрацията“ вдигнаха такава врява, че управляващите от всички страни, скриха „паспорта“ под чергата. Въпреки това, тя се върти в съзнанието на директорите на авиокомпаниите и никое правителство не може да им забрани да пускат само ваксинирани пътници. Ако те го направят, ресторантьорите ще ги последват. Гърция – страната живееща от туризъм, само това чака. Въвеждането на „Зелени паспорти“ за плажовете на „Халкидики“ ще сложи край на страховете и предразсъдъците. За ваксини ще се образува такава опашка, че без купонна система няма да мине.

Без съмнение, в лабораториите бяха инвестирани милиарди. Всички правителства от Западното полукълбо насърчиха притока на пари за намиране на ваксини. Акцията като цяло е рискована. За сега изглежда успешна. Обичайно една ваксина дава от 70 до 80% ефективност. От PFIZER говорят за 90 и повече процента. Възможно е това твърдение да се окаже вярно. В противен случай световните борси ще претърпят невиждано до днес „Цунами“. Всички ще се сринат. „Голяма работа“ ще кажат някои. Работата обаче наистина е голяма. По-голяма от тази, която всички скептици, взети заедно, могат да си представят. Пенсиите на редовите американци, както и на някои европейци са пласирани именно на Борсата. Сриването ѝ рискува да остави средностатистическите западни граждани без хляб! Ако това се случи, бурята няма да остави България на сухо.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    57 11 Отговор
    АБЕ НИЕ СМЕ ЖИВИ УМРЕЛИ...ТОВА ГО ЗНАЯТ В ЦЯЛА ЕВРОПА....

    Коментиран от #11, #54

  • 2 чеатен ционист

    28 8 Отговор
    Яко ще се мре, доде не стигнем котата написана най-горе на камънете у Джорджия.
  • 3 Пропаганда

    54 9 Отговор
    Но по-завоелирана. Хората не са толкова прости.

    Коментиран от #83

  • 4 МБАПЕ

    14 36 Отговор
    АКО ВАКСИНИТЕ СА ДОБРИ БАТЕ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, МАСИТЕ ЗАЛОЖИХА НА КОНСПИРАЦИЯ А ТОВА Е ПО-ТЪПО И ОТ БОРИСОВЩИНАТА . . . ОКАЗА СЕ ЧЕ У НАС Е БЪКАНО С РАДИКАЛНИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ А НАРОДА НЕ ИСКА ОТКАЧАЛКИ

    Коментиран от #13

  • 5 choko

    31 9 Отговор
    9. Ваксина срещу ГРОБ-CoV-3 - Васил БожкоФ 2021 г. хихи
  • 6 Куче влачи

    15 2 Отговор
    Рейс, диря няма!
  • 7 По време на комунизма

    34 11 Отговор
    Бягах от училище при всяка ваксина и никога не са ме карали повторно или насила.Само като чуех ваксина и хващах оградата.Напишете в гугъл Пфайзер коурт кейсез на англ и си правете изводите.

    Коментиран от #25, #29, #33, #64, #76

  • 8 солдатин

    41 5 Отговор
    Откриването на ваксини съвпада с края на големи войни, само че с тази се слага началото на войната.
  • 9 перничанин

    13 39 Отговор
    Статията съвпада с мнението ми. Адмирации! Значи има и други , а не само облъчени.
  • 10 C2H5OH

    13 48 Отговор
    Има и едно хубаво нещо от това че няма да се ваксинират всички. Плоските мозъци ,антиваксъри ,конспиратори ще понамалеят,тъй като точно те ще останат уязвимата група на вируса...

    Коментиран от #51

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Behemoth

    18 42 Отговор
    Абе идиоти ,ваксините са спасили живота на милиарди а са увредили стотици....няма идеална ситуация,няма перфектен свят...

    Коментиран от #16, #21, #89

  • 13 четник

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "МБАПЕ":

    Е за това стояхме ПЕТСТОТИН години под турско.
  • 14 123

    45 8 Отговор
    Ще се живее ако излезем и изхвърлим слугите на Глобалистите от власта. Иначе ще бъдем изтровени с ваксини.
  • 15 Който иска

    60 6 Отговор
    Да се ваксинира,ако иска по 3 пъти на ден и да остави тези,които не искат на мира.След като се е ваксинирал,не виждам от какво се страхува и какъв му е проблема,нали има ваксина,няма да го зарази никой.
  • 16 Идиота

    46 6 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Си ти.Няма антиваксъри,а ти си опитна мишка.Има си процедури и срокове за изготвяне на ваксини о те са поне 2г.За момента ваксините нямат потвърдени резултати след 2г изследвания и освен това всеки има право да избира коя ваксина иска и няма причина да се налага една определена,защото на някой така му харесва.Има за момента поне 5

    Коментиран от #19, #28

  • 17 ТаУмВзе

    11 5 Отговор
    Зомбито Роб овца кога е бил жив?
  • 18 среднощен

    26 4 Отговор
    "Зелени паспорти" и скоро време "зеленото" ще се превърне в най-мразения цвят...? Ще се наложи да печатат доларите в друг цвят или пък направо да ги заменят с "китайските дракони"...?
  • 19 Behemoth

    13 25 Отговор

    До коментар #16 от "Идиота":

    Ако се забрани интернет всичко ще си влезе в реда на нещата....тая трибуна на загубеняците е вредна за самите тях...

    Коментиран от #22, #24

  • 20 храна за размисъл

    3 2 Отговор
    В дай нарекоха първият ден на ваксиниране.в като вендета? или латинското v в обърнато се получава триъгълник?
  • 21 перничанин

    7 23 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Айде сега. Решил си да спориш с радиото. Сега очаквай обиди и глупости, но никой от антиваксърите не дава факти. Никой няма да ти даде каквото и да е доказателство против ваксините. Тяхната система е виж във фейса какво казва академик,професор,член кореспондент Никому Неизвестен. От ваксината ще станеш безплоден (ваксините са от оня ден, но той имал 9 месечни изследвания) или ще хванеш рак.
  • 22 малко био войниче

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    Много си озлобен другарио успокой топката.
  • 23 Румен

    23 2 Отговор
    Държавата,както може да затваря заведенията когато си поиска, така в името на демокрацията и както тя афишира че ваксината е по желание може да не допуска инициатива на ресторанти да не пускат не ваксинирани.Ако го допусне значи свободния избор е просто бош-лаф
    Пример че могат да нареждат на частните заведения е забраната за пушене в ресторантите

    Коментиран от #60

  • 24 Хахаха

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "Behemoth":

    В северна Кореа няма,ходи там,щом ти харесва.
  • 25 80% си нали

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "По време на комунизма":

    Лъжеш!

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Не лъжа

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "80% си нали":

    Прескачах си оградата и у дома . Индианската я прескачах

    Коментиран от #35

  • 27 Аз не лъжа приятелче

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "80% си нали":

    Не ми е в природата.

    Коментиран от #65

  • 28 перничанин

    9 21 Отговор

    До коментар #16 от "Идиота":

    И какво да правим 2г? Ти искаш ли да изгубиш още 2г ? Аз тая я броя за изгубена. Не ходих където искам, когато искам и с когото искам. Кой може да си позволи 2-3-4г локдаун и кой го иска. Да дадем шанс на нормалните. Никой не ви кара да се ваксинирате. Чудно защо насаждате напрежение. Ще сте по-щастливи като откажете някой ли? Ще се почувствате по-значими ли или всичко е пари (на заплата сте)

    Коментиран от #32, #36, #68, #88

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 не ваксиниран

    39 3 Отговор
    Добре де, който иска да не се заразява, се ваксинира, дори да има зараза, и аз пренасям вируса, той нали е ваксиниран, не се разболява.
    Тогава за него какво значение има дали аз съм ваксиниран.

    Коментиран от #40

  • 31 Охо Бохо

    10 2 Отговор
    Ей, какви ги измисляш бе ? Ти знаеш ли кога се поставят ваксините бе? Не само не си живял по времето на комунизма, но и сега си грешка, че хабиш въздуха! Когато искаш да пишеш пасквил преди това се информира. Ще те светна само, че по онова време нямаше ваксини против грип, които и сега не са задължителни, но се поставят на възрастни, а не на деца.

    Коментиран от #34

  • 32 Тогава

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "перничанин":

    Се ваксинирай и бъди спокоен.Не ти казвам да не го правиш
  • 33 Охо Бохо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "По време на комунизма":

    Коментар 31 за коментар 7

    Коментиран от #37

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 перничанин

    8 15 Отговор

    До коментар #26 от "Не лъжа":

    Лъжеш, без имунизации в казармата ти ги слагат на куп. Няма не искам. Даже в друго училище не те записваха без ваксини.

    Коментиран от #38

  • 36 Калоян

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "перничанин":

    Спасяваме човешки души.
  • 37 Оди се ваксинирай

    13 3 Отговор

    До коментар #33 от "Охо Бохо":

    Ако искаш по 3 пъти дневно ,сутрин обед и вечер.

    Коментиран от #44

  • 38 Хаха

    6 7 Отговор

    До коментар #35 от "перничанин":

    Направо палех подметките ,а в казармата ходех с брада на по една седмица.Даже не можеха да ме накарат да се обръсна.

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 перничанин

    4 28 Отговор

    До коментар #30 от "не ваксиниран":

    Колкото по-голям брой сте не ваксинирани, толкова по-дълго няма да изчезне вируса. Ще си го подавате и ще се задържи. Останалите ще трябва да се ваксинират с години. За това е зора, да станат ваксинираните в един момент над 70% тогава вероятността един заразен да срещне не ваксиниран е много малка.

    Коментиран от #49, #53, #69

  • 41 писна ми от научени

    13 1 Отговор
    Какво знаете вие за живота бе? Вие сте един продукт на интензивното животновъдство.вие сте като жабата от гьола..

    Коментиран от #42

  • 42 писна ми от ваксъри

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "писна ми от научени":

    Какво знаете вие за живота бе? Вие сте един продукт на интензивното животновъдство.вие сте като жабата от гьола..
  • 43 От Малцинство си, нали?

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хаха":

    КЕЧаджия

    Коментиран от #45

  • 44 Охо Бохо

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "Оди се ваксинирай":

    Я пиши прилично, ако не можеш да схванеш какво казвам търси грешката в себе си.

    Коментиран от #46

  • 45 Що ти расист ли си?

    2 5 Отговор

    До коментар #43 от "От Малцинство си, нали?":

    Не,от спец частите съм.
  • 46 Я ходи

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Охо Бохо":

    Некъде се направи,че майка ти те вика.

    Коментиран от #55

  • 47 Просветен илюминат

    23 7 Отговор
    „Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!”

    Д-р Джеймс Шанън,

    Национален здравен институт, САЩ



    „Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.”

    Д-р Дж. Антъни Морис,

    бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храни и лекарства, САЩ
  • 48 Четейки

    23 4 Отговор
    статията,забелязах,че почти всички ваксини са на Френски вирусолози. В момента не само че няма френска ваксина ами и най добрият вирусолог на Франция е със забрана да коментира ваксините. ЗАЩО?

    Коментиран от #52

  • 49 Просветен илюминат

    12 2 Отговор

    До коментар #40 от "перничанин":

    Докато не се излекува алчността няма да има здраве.
    Бедността и простотията не са ли заразни?
    От толкова години в ЕС какви пенсии вземат пенсионерите в България и в Германия примерно?
    Какво направиха за да повишат пенсиите?
    Здравословно ли е да живееш на ръба на оцеляването?
    Прочети ли повече информация за вируси,за ваксини,за металните причини за болестите от други източници да видиш и сравниш информацията?
  • 50 злобар

    5 3 Отговор
    Още по голямо уважение ще има откривателя на ваксина против простотията и робските души !
  • 51 Niki

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "C2H5OH":

    Аз пък се радвам че ще се ваксинираш и ще ни отървеш от себе си, завинаги.
  • 52 Тиберий

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Четейки":

    Защото французите са виртуози по темата Най добрите са След тях са руснаците
  • 53 Кико

    20 5 Отговор

    До коментар #40 от "перничанин":

    Бил Гейтс и СЗО казаха че до три години ще има нова пандемия , ако трябва да се ваксинираш и всяка година за Корона ?????
    Ваксинирайте се по колкото си искате на ден , оставете свободните хора намира.
    След като си инжектираш химията какво те притеснява , нали ставаш безсмъртен?

    Коментиран от #62

  • 54 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    След тази публикация, полека-лека и "жабата ще бъде сварена"!
    Хора, събудете се! Скоро ще станем звено от сатанинската „ЗДРАВНА СИСТЕМА” и фармацевтичната световна МАФИЯ.
    В резултат на съвременната медицина и провежданата от нея ваксинация, човечеството вече е мъртав биологичен вид, с изключение на няколко "диви" племена. Понастоящем, нашият живот се крепи единствено на ваксините. Проблемът е, че в имунизационния календар на децата, вече няма пролука за поставяне на ваксини за новите болести. Човешкият организъм е една сложна система с големи възможности за саморегулиране, но за беда, ние непрекъснато нарушаваме баланса и се осланяме на фармацевтичната промишленост на която всъщност сме крайното звено.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ще се омъжи

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ще се мре":

    Щастливо в затвора.
  • 57 До1

    14 2 Отговор
    Какви умрели бе. Иди в хипермаркетите народ с пълни колички. Излез на улицата коли коли и пак коли.МРЪНКАЧИ.
  • 58 ЩЕ УПРАВЛЯВА

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Ще се мре":

    ОЩЕ НЯКОЛКО МАНДАТА.....КОЛКОТО И ДА ГЛЕДАТЕ ТЪЖНО....ЖАЛКИ КОМУНДЕТА....

    Коментиран от #61

  • 59 Ще се мре ли?!?

    18 0 Отговор
    Разбира се,че ще се мре. Никой не се е разминал, даже и сина Божи е умрял и после възкръснал. Но това е изключение.По-важно е как си живял, а смърта е само преход на душата .За които я имат,де.
  • 60 антиникотин

    3 9 Отговор

    До коментар #23 от "Румен":

    Забраната за пушене в заведенията е най-дборо, което Б.Б. направи. Друго няма.
  • 61 кон спиратор

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "ЩЕ УПРАВЛЯВА":

    кончето пак те е ритнало точно в главата!
  • 62 перничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Кико":

    Не ми се отговаря на всеки. Прочети ми коментар 40.
  • 63 Левтер

    8 2 Отговор
    Нещо се объркал господино.Няма да седя на опашки за ваксини и зелени книжки,просто няма да хоня в Гърция повече!
  • 64 Опа

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "По време на комунизма":

    Чудно ми е само като бебе как си бягал от ваксинация. С проходилка ли. Смяхххх!!!!!!
  • 65 Приятел

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Аз не лъжа приятелче":

    И ние сме живели през комунизма! Говориш пълни глупости! Ще ти кажа, че дори и в казармата ни караха под строи да,,даряваме" кръв!
  • 66 Гъбата

    3 1 Отговор
    Ще се мре яко и прочетете истината във вестника ...... по ДОЛО ... КАНДИДА АУРИС – ЧУМАТА НА НАШИЯ ВЕК?
    Брой: 23, 6 юни 2019 в-к Лечител ...BG
  • 67 Диверсант

    12 2 Отговор
    Още един трафикант дистрибутор се изказа.. Само че след като той факсинирания е защитен от вируса за какъв чеп се е загрижил за моето здраве.. А видяхте ли аз неваксинирания, застрашавам имунизираното общество. Ей на такъв как да не изпратиш поздрави на цялата рода
  • 68 глава на винкел,

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "перничанин":

    с този темп ще бъдем ваксинираме след 10 години. За какви 2 загубени години пишеш. Българите ще имат световна забрана за пътуване.

    Коментиран от #70

  • 69 не ми отговаряй

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "перничанин":

    ти нали ще си с броня, какво ти пука. А за периода на ваксиниране само на опитните зайчета с този темп над 10-12 години.

    Коментиран от #78

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Реалист

    5 0 Отговор
    Тъй като смятам, че човек колкото зле да е живеел, въпреки това човек може да стане щастлив във висока степен в живота и да раздва в много голяма степен хора !
    Това се отнася за всеки човек !
    Човек трябва да живее живота си, както му е отреден по природа и в друг смисъл !
    За да е щастлив човек и да прави щастие , значи трябва да има нешщата , които му трябват в живота , за да живее истински добре и всъщност така ше има шастие в голяма степен !
  • 72 Един Доктор

    15 2 Отговор
    Г-не Чеков, "случайно" не сте разбрали, че ни ваксинират с непроверена ваксина, за която лично създателят(който все още не се е ваксинирал) ѝ казва, че ще наблюдава нежеланите реакции, като се появят, през следващите две години.
    Какви, ще са страничните ефекти от точно тази ваксина, ще се знае след 7-8 години. Необходимото време за изпитание на всяка една ваксина и други лекарствени продукти, преди да бъдат одобрени от съответните оторизирани органи. В част от този период има таргет групи от хора, на които се плащат солидни суми за участието им. Това е уредено със закон във всички страни по света.С тази ваксина, този закон се прескача, и от никъде ни ума, ни дума, как законово е уредено това прескачане.

    Между другото, в САЩ срещу фармацевтични компании през 2010, и Италия 2012 срещу Министерството на Здравето на Италия, има спечелени съдебни дела от родителите на деца с аутизъм, причинен - от задължителна ваксинация.

    Коментиран от #79

  • 73 Тенеси

    6 1 Отговор
    Смело на ваксините - иначе няма как да се направи тестването за странични реакции, ако се дърпате и не искате инжекциите.

  • 74 ежко

    5 2 Отговор
    Хората, които ще постъпят като Даниел Вълчев и не се ваксинират, в случай на зараза се превръщат в разпространители на вируса и са опасни само за хората като Даниел Вълчев!Тези като Божидар Чеков които са ваксинирани няма да са застрашени от хора като Даниел Вълчев нито за техните ваксинирани семейства!
    Действай Божо -кво чакаш!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Верно ли

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "По време на комунизма":

    Хахаха. Ваксини НИКОГА, дори и по време на "комунизма" не са поставяни в училище. Па той и бегал :)))
    Та кой е тоя Чеков, та и той спец по имунология и вменяващ отговорност пред обществото? Наясно ли е тоя к.етен с разликата във технологията на цитираните от него ваксини и РНК ваксината, че плещи?
  • 77 ВАКСО

    8 1 Отговор
    „Прoизвoдитeлят (в cлучaя нa вaкcинaтa), чиѝтo прoдукт прeдизвикa нeжeлaни уcлoжнeния, нocи cъдeбнa oтгoвoрнocт прeд пocтрaдaлия, дoри при липcaтa нa дoгoвoр мeжду двeтe cтрaни.“
    Представям си бай Пешо Врачанеца как съди файзер-майзер след като се сдобива с инсулт от ваксината.
  • 78 перничанин

    1 4 Отговор

    До коментар #69 от "не ми отговаряй":

    Пука ми, че след първата БЕЗПЛАТНА ваксина ще се наложи да си слагам още няколко ваксини , вероятно вече няма да са безплатни. Ще се наложи заради това, че вируса все още ще е силно разпространен , поради страха от неизвестното. По друг начин не мога да си го обясня , това запъване , анти, срещу, освен с първобитен страх срещу неизвестното. Предпочитате да ИЗЧАКАТЕ да се ваксинират 4-5 милиона (хора, не са мишки или маймуни , а хора) и чак тогава да се съгласите, ако сте между здравите и живите (не ви го пожелавам). Предпочитате да се влачим още 3-4 години докато и най-крайните си счупят страха. Лошо няма , а какво да правим до тогава? Лесно е да тръбиш навсякъде , аз съм против, а какво да правим?!!? Лекарство няма. Ваксината колкото и да е неизпитана е все пак нещо. Удавника и за сламка се хваща, а ние се давим. Сега са хотелиери, ресторантьори, превозвачи, търговци, но като затънат те ще дойде ред и на вас , които стоите и работите от вкъщи, ще спадне нивото на вас учениците с това он лайн обучение и след няколко години ще сте безработни или ниско квалифицирани. Дайте решение някакво, предложение някакво и хич не ми пишете, че не е опасен вируса. Колкото и да обиждате , никой (анти) не е казал какво да правим за да заживеем нормално.

    Коментиран от #87

  • 79 Един не доктор

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Един Доктор":

    И какво да правим докато траят проучванията "докторе" ,да си заровим главите в пясъка и да чакаме да ни подмине? Един колега по-горе ви пита същото, какво да правим докато траят изпитания и проби.

    Коментиран от #90

  • 80 Диверсант

    1 1 Отговор
    Работя като доставчик на пици. Имам сериозно главоболие и съм притеснен много. Харесвам предимно мъже.
  • 81 случаен

    2 2 Отговор
    по повод написаното,че неваксаните заразяват,писаха,че ваксаните също заразяват и разпространяват вируса,та нещата излиза,че опират до пенсиите на американците и печалбите на фирмите им

    Коментиран от #82

  • 82 перничанин

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "случаен":

    Няма такова нещо, ваксиниран или преболедувал не пренася или заразява. Доказано!
  • 83 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пропаганда":

    така е, те са мега прости
  • 84 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Чеков,казваш че има МНОГО ПАРИ!!!!!А ТОВА!!!вече мирише много!!!!!!Казваш че ТОГАВА!! ни ваксинирали под строй!!!!НО ТОГАВА имаше ДЪРЖАВА а не ,,банкомат,, и ТЯ се грижеше за населението защото ТО БЕШЕ НЕЙНАТА СЪЩНОСТ...ТО БЕ ДЪРЖАВАТА!!!!!!...ТО беше ,,ЛИЧЕН СЪСТАВ,, а сега е ,,,ЧОВЕШКИ РЕСУРС,,....

    Коментиран от #85

  • 85 божидар чеков

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "ТОЧКАТА":

    Къщата гори приятелю! Няма време за губене. Това което "беше" го няма! Обществото е спряло да работи, доходите свършват. Този който не се ваксинира, рано или късно, ще се превърне в разпространител на вируса. И така до безкрай - мъртви улици, с хора призраци. Милиарди бяха вложени за ваксината и милиарди ще бъдат спечелени от нея. Това не означава, че трябва да откажем спринцовките! В противен случай какъв е избора? Да си свиркаме? Даже и това не можем, маските ни пречат. А парите ви пречат! Някои печелят пари от парфюми, други от космически полети, по настоящем от ваксини. Въпреки няма да има достатъчно и блъсканицата за ваксиниране предстрои. Защо? Защото живота е ценен от мрънкането!
  • 86 любопитен

    3 1 Отговор
    От статията разбрах , че ваксинирайки се , ще подпомогнем Световната икономика да не изпадне в колапс . Значи е вярно , става дума за МНОГО ПАРИ . Но , тази Световна икономика , няма да помогне на имунизирания индивид . Значи индивида да подпомогне , но иначе да се оправя сам в джунглата , наречена „ общество “ .
  • 87 е х о

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "перничанин":

    Наивни разсъждения на наивен индивид , това е твоят разказ .

    Коментиран от #92

  • 88 е х о

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "перничанин":

    Мисленето ти е на пораженец . Отбелязъл съм мислите ти в коментар 87 .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Един доктор

    6 1 Отговор

    До коментар #79 от "Един не доктор":

    Не ви го казват. Ако ставаше дума за особено опасна инфекция, която много лесно може да се разпространи и би довела до много висока смъртност сред населението - да, може да се рискува с нова, неизпитана ваксина. Историята на човечеството помни такива пандемии, като чумата, холерата и едрата шарка. В по-нови дни характеристика на особено опасни инфекции имаха ХИВ и ебола. Коронавирусът, обаче не се отличава нито с някаква извънредна вирулентност (степента на предаване на вируса от един на друг), нито с висока смъртност.

    Преболедувалите Ковид придобиват клетъчен имунитет (памет). Ако след 5 -6 месеца антителата изчезнат, клетъчната памет остава и се активира при заразяване след това време - започва бързо производство на антитела, така че организмът да пребори по- лесно болестта. По-добрият вариант е да преболедуваш ковид, отколкото да се ваксинираш. Това е мнението на имунологога проф. Кюркчиев, което се препокрива с моето.

    Коментиран от #91

  • 91 Един не доктор

    1 2 Отговор

    До коментар #90 от "Един доктор":

    Пак казвам, Вие не сте лекар. Спасяването дори на един живот, трябва да ви бъде приоритет. Какво ми пишете вие, че не е МНОГО страшен вирус и че няма да умрат много хора само някакви си милион или два, като някои от тях има вероятност да останат , но поради конспиративното мислене или просто на пук на доста хора , те ще умрат . Няма ЛЕКАР с подобно мислене.

    Коментиран от #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Един Доктор

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Един не доктор":

    Ами не е страшен вирус. Според медицинската наука за епидемия може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население. Нашите случаи са 700-800 пъти под прага. Това известно ли Ви е?
    Смъртността от коронавирусна инфекция преди два месеца, бе съпоставима с тази на сезонният грип и е много далеч от тази при особено опасните инфекции.
  • 94 Специфична Европейска дирикнива от 25

    0 0 Отговор
    Юли 1985год??? Какво е това, и за кой сее отнасяло към тази дата???? Производителят на ваксина "носи отговорност, дори и като няма договор"???? Когато има договор и в него пише"че Производителя на ваксина не носи отговорност. при случай на......." "Юристи това е подписан договор за съгласие" "???? Директивата от 25 юли ще ви кажат да сие навие те и заврете някъде на тъмно!!! Куко, Куко, това е догор, подписан!!!! Директивата Отзад си заврете!!!
  • 95 Директива на Европейския съюз??

    0 0 Отговор
    От 25 Юли 1985????Кой е подписал, кой е чел и видял, за кой се отнася!!! И този Лъчезар Томов пред името му е сложено д-р??? По каква наука е Доктор????? Лекар лие??? Или е учил Един или два семестъра Математика??? Стига Лъжи и псевдо титли по Нещо!!!!