1 Февруари, 2021 12:40 6 215 42

Волен Сидеров пред ФАКТИ: Има чадър над този незаконен акт на Каракачанов и Валери Симеонов

  • волен сидеров-
  • атака-
  • обединени патриоти-
  • каракачанов-
  • валери симеонов-
  • нсфб-
  • вмро-
  • избори

"Тези избори според мен ще бъдат много сериозно изфалшифицирани", коментира Сидеров

Волен Сидеров пред ФАКТИ: Има чадър над този незаконен акт на Каракачанов и Валери Симеонов - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 28 януари 2021 година ЦИК гласува за промени в състава на коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО“. С Решение №1962-НС на ЦИК се извършват промени в състава на коалицията, които се изразяват в заличаване политическа партия „Атака“ от състава на коалицията.

„Постъпило е заявление за промени в състава на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО“, изразяващо се в изключване на партия „Атака“ от състава на коалицията. Заявлението е подадено от представляващия коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО“ Красимир Дончев Каракачанов чрез пълномощника Ангел Василев Чакъров с пълномощно от 20.01.2021 г.“, пише в решението на ЦИК.

Припомняме, че коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ беше регистрирана за участие в изборите за народни представители на 26 март 2017 година.

Решението на ЦИК подлежи на обжалване чрез ЦИК пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му. Последваха две жалби към ВАС от страна на „Атака“ „с цел прегледност и яснота на исканията и посочените налични отменителни основания за всяко от решенията“.

„Чрез обжалваното Решение на партия „АТАКА“ бива противозаконно отнет статутът на партия, участваща в състава на парламентарно представена коалиция. Така „АТАКА“ бива незаконно елиминирана от възможността да излъчи свои представители в избирателните комисии, т.е. от участие в предвидения в закона начин за взаимен демократичен контрол. Тази елиминация е извършена по инициатива на други политически субекти, участници в изпълнителната и в законодателната власт и представлявани от заемащи висши държавни длъжности лица – вицепремиер и зам.-председател на Парламента. Тези субекти имат интерес да елиминират други политически сили от участието в демократичния контрол и очевидно действат именно с такава цел“, пише в една от жалбите на председателя на „Атака“ Волен Сидеров до върховните съдии.

Желанието на „Атака“ е да бъде прогласена „нищожността на Решение №1962-НС от 28 януари 2021 г. на ЦИК“ или Решението да бъде отменено. Мотивите за отмяна на Решението за два (именно затова съществуват две жалби) – „нарушение на административнопроизводствените правила“ и „противоречие с материалния закон и с неговата цел“.

От ФАКТИ се свързахме с председателят на ПП „Атака“ Волен Сидеров, за да говорим по темата.

„Ще ви кажа фактите – 17 човека от ЦИК присъстват на заседанието, 4-четирима гласуват против, като двама от тях посочват в изказване, че Решението (бел: Решение №1962-НС от 28.01.2021 г.) е противозаконно и чисто политическо. Самото Решение е взето в същия ден, в който Каракачанов и Симеонов вкарват т. нар. анекс към тройното ни споразумение, но те нямат право да правят анекс само двамата. В споразумението ясно пише, че всички промени – абсолютно всички, се правят с трите гласа, в пълен консенсус, само че те мен не ме търсят. Фактически нарушават споразумението и целият анекс е несъстоятелен, а решението на ЦИК е незаконно“, каза Сидеров.

„Вкарахме жалба в Административния съд, той трябва в тридневен срок да се произнесе. Чакаме това решение. Жалбата е вкарана вчера – в неделя. Сряда или най-късно четвъртък трябва да има заседание“, каза още той.

„Целта на занятието, на това упражнение е следната: заедно с това, че изключват „Атака“ от тристранното споразумение – без допитване до мен, без мое съгласие, това автоматично е последвано от още едно решение, в което се казва, че ние вече нямаме присъствие в секционни и районни комисии. Реално това е идеята на всичко – да нямаме редовни членове в комисии“, коментира Сидеров.

„Квотата, която „Обединени патриоти“ имаше досега се разделяваше на три между трите партии и всяка партия предлагаше членове на секционни комисии. „Атака“ предлагаше например в София около 250-300 човека за секционни комисии. Сега това нещо отпада, като те го правят с идеята на мястото на нашите членове да бъдат членове на НФСБ и на ВМРО. Тоест връщат ни в 2005 година, когато нямахме членове в никакви секционни комисии, но пък влязохме в парламента“, каза още той.

На въпроса как си обяснява това желание „Атака“ да бъде лишена от членове на секционни избирателни комисии, Сидеров отговори: „Желанието е ясно – целта е да завземат секционните комисии, като си мислят, че по този начин някак ще изфалшифицират може би някакви протоколи, за да влязат в следващ Парламент. Всичко това обаче не може да става без протекцията на ГЕРБ и респективно на Борисов. От тези 13 души в ЦИК поне 10 са предложени от ГЕРБ. Те няма да вземат решение без да се допитат до ръководството. Ръководството го знаем кое е. Тоест имаме една мълчалива и негласна подкрепа и чадър над този незаконен акт на Каракачанов и Валери Симеонов“.

Относно очакванията си от това, което предстои да се случи във ВАС, лидерът на „Атака“ каза: „Административният съд трябва да анулира решението като незаконосъобразно и да възстанови статуквото. Тук подчертавам, че аз съм се разделил с тези партии (бел: ВМРО и НФСБ) по ред причини – най-вече заради това, че те се включиха в една доста сериозна корупционна политическа практика. Въпросът тук не е, че аз искам да възстановя тройна коалиция, аз искам да възстановя правото на „Атака“ да присъства в секционни и районни комисии“.

На въпроса по какъв начин „Атака“ ще се яви на избори, Волен Сидеров отговори: „Ако Административният съд отмени решението на ЦИК, то ние си връщаме правото да участваме в секциите. В момента обмисляме как ще се явим, но отсега ще кажа, че от коалиции сме се напатили, така че много вероятно е да се явим самостоятелно. Но виждате – при такива груби погазвания на закона, аз не зная тези избори какви ще бъдат. Щом на ниво ЦИК се прави такова брутално пренебрегване на закона, то какво остава за 12 500 секции. Представяте ли си какви подмени и фалшификации могат да се правят. Тези избори според мен ще бъдат много сериозно изфалшифицирани“.

Сидеров говори още и за Информационно обслужване. „Ние искаме промени в Информационно обслужване от министъра на транспорта“, каза той и допълни: „Той е в правомощия да сложи надзорен съвет, това е акционерно държавно дружество. То в момента е с едностепенно управление, а трябва да е с двустепенно. Министърът може да сложи независими членове на борда, може да се разтури сегашният състав на Управителния съвет, да се назначи нов. Всичко това е възможно да стане, ако Росен Желязков реши да го направи. Тогава ще има прозрачност в работата на Информационно обслужване, защото там е крайният резултат, те казват: „Ти влизаш, ти не влизаш“.

Лидерът на „Атака“ спомена и подписка, която „Атака“ смята да инициира. „Какъв ще е интересът на другите политически сили и партии, включително тези, които сега се готвят да участват за първи път не зная. Аз мисля, че всички са заинтересовани от чесни избори или поне от колкото може по-честни избори – те няма да са съвсем честни, но поне да намалим до минимум тези възможности за брутална подмяна на вота“, каза той в края на разговора ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не позна

    44 23 Отговор
    Сидерка... нищо не става от тебе вече.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 2 Гост

    18 12 Отговор
    Сега ще играят цирка, че се развеждат, защото 1 от тях да влезе в парламента всички ще са там.
  • 3 Наблюдател

    67 9 Отговор
    Атака беше единствената патриотична формация и влезе в парламента с процент по-висок от този на банкянския в момента . Но продаде гласовете си на щатско-турската синя власт , което ги стопи окончателно .
  • 4 хъхъ

    47 16 Отговор
    За какво ревеш, Волене? Нали ти беше инициатор за създаването на тази коалиция, патерица на Бойко? Пак ли с тях искаш да се явяваш на избори, че ревеш че те изключили?
  • 5 Иткаф

    18 28 Отговор
    Ами отиди на избори в Русия. И без това на манифестациите ви руските знамена са повече от българските.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    19 6 Отговор
    Болене! Не е чадър бе, маса е. Тиняците се щавят, колко хубаво!
  • 8 Пендо

    46 7 Отговор
    Право думаш Волене,ама предателството което извърши като се прегърна с Бойко,няма да ти се прости,
  • 9 123

    30 26 Отговор
    Сидеров е със собствено мнение, докато Каракачанов и Симеонов са платени слуги на Глобалистите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 златен тулуп

    12 5 Отговор
    Не моеш ли да усетиш от къде ти го вкараха . Е нали усещаш , че ти го вкараха , наслаждавай се на усещането.
  • 13 МИ СЕГА ШO KE ПРAИМ

    5 5 Отговор
    Шe прaим партия „ГOPME"!cидеро шопo чуко
    баба и репортьоpkaта!
  • 14 Без Волен

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "не позна":

    Този Сидеров, е отдавна "обрязан" от Ахмед Доган?
    Да се надяваме, че хората го разбраха , колко му е "помашкия" акъл?
  • 15 Турчина

    9 10 Отговор
    Да освободим Альоша от наряд!
  • 16 К 1929

    19 2 Отговор
    ОТЛИЧИТЕЛНАТА ЧЕРТА КОЯТО Е ЗАЛОЖЕНА В ГЕНА НА БЪЛГАРИНА Е ПРЕДАТЕЛСТВОТО ТОВА Е ПРИЧИНА ЗА НЕГОВИТЕ НЕСГОДИ. ЩЕ СЕ НАВЕДЕ НА ПАШАТА,НА ХИТЛЕР,НА РУСНАКА,НА АМЕРИКАНЕЦА,ЩЕ НАТОПИ БЛИЖНИЯ И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ.
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 5 Отговор
    наВАЛЕРИ СИМЕОНОВ мястото не му е нито в политиката нито в парламента неможе такъв тип като ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ който показа пред деца неприличен жест да има общо с политиката

    Коментиран от #22

  • 18 стоян

    19 3 Отговор
    Боко тиквата подготвя тотална манипулация на изборите.19 февруари е добра дата да излезем масово и да го изметем.
  • 19 изчезни

    12 12 Отговор
    Сидеров, лъжец мръсен, ти си за затвора.
  • 20 Docenta

    9 6 Отговор
    Каракачана иска развод,волен не иска.Хаха
  • 21 ivo

    11 6 Отговор
    Това, което говориш Сидеров е 100% истина. Да направи някои грешки ,като влизането в коалиция " Обединени патриоти", но това е малка част от проблема. Големия проблем, е че този народ изглежда му харесва да живее така???? Не може явно да се бори обединен за свободно съществуване, не само за честни избори. Изглежда повече ни харесва всеки сам да се оправя и да си пълни неговата кошничка как може. С такова мислене за жалост не ни очаква нищо добро, а повторение на живота ни от 30 и 45 години преди тях. Жалко, много жалко???
  • 22 Забелязъл.

    5 21 Отговор

    До коментар #17 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Валери Симеонов Балевски заедно с Бойко и Краси са истински патриоти и държавници. Следващото правителство ще бъде отново ГЕРБ-ОП-ДПС. Идва кабинет Борисов -4

    Коментиран от #28, #29

  • 23 Турчина

    9 7 Отговор
    Политически клоун,на който му бе казано да използва етническото разделение,за да обере определен процент от вота."ДПС" и "Атака" са скачени съдове.Ахмед Емин,благодарим ти приятелю!Чест и слава за Ахмед Емин!Този човек обичаше България и беше отвратен от грозния сценарий в който искаха да вкарат българския народ и в крайна сметка го вкараха!Волен е послушко в името на парите.
  • 24 Турчина

    6 6 Отговор
    Ех,Альоша!Ех,Альоша-червената ти риза да изхвърлим в коша!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кака Мара

    3 7 Отговор
    "Златният пръст", усети ли Го най-сетне ? Какво ти остава сега? Коалиция с Мая,с тая и оная...
  • 27 БЯЛА МАСИЧКА ШАПКА НА СИДЕР

    4 5 Отговор
    И СЕГА как ще живея с пенсията от TEЛК?
  • 28 РАДИО ЕЛТО

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Забелязъл.":

    мечтай си безплатно е а й герб махнаха ДИЛЯН ДИМИТРОВ който влиза в нета с ник ПАХТАКОР ТАШКЕНТ
  • 29 РАДИО ЕЛТО

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "Забелязъл.":

    ПАТРИОТА не показва на ХОРАТА НЕПРИЛИЧНИ ЖЕСТОВЕ
    среден пръст
  • 30 бачо

    7 2 Отговор
    Ако Сидеров наистина искаше промяна нямаше да е златния пръст,ако не беше той се отиваше към нови избори и тогава щеше да събере много повече гласове,но той подкрепи тулупа и това беше неговия край ,те и затова с еобефиниха за да влязат,иначе всеки поотделно само щяха да гледат парламента по ТВ. Така че както е казал народа,късно е либе за китка,имаше шанс,ти го проигра,вече си бита карта,но иначе че си прав че това ще са най фалшифицираните избори
  • 31 Васко Трактора

    8 8 Отговор
    давай - Волене ти си ни спасителя от тази Тирания в България , цялото ми семейство от 8- души , ще гласуваме за тебе

    Коментиран от #37

  • 32 РАДИО ЕЛТО

    13 1 Отговор
    ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ няма срам
  • 33 Радко Михайлов

    8 3 Отговор
    Имa дocтaтъчнo ocнoвaния зa oбявявaнeтo и нa 3-тe "пaртии" зa прoтивoкoнcтитуциoнни, зa дeрeгиcтрaциятa им, прeкрaтявaнeтo им и ликвидaциятa им кaтo криминaлни икoнoмичecки cубeкти! Зa дa cи oтдъхнe цялa Бългaрия oт циганиите и педеpастиите им! Сега е момента да останат да подсмърчат извън парламента без бюджетна партийна субсидия!
  • 34 темелко

    15 1 Отговор
    Волене,сам си сложи таралеж в гащите,като се прегърна с Каракачанов и Симеонов,а после със Бойко.Сърбай сега попарата която сам ндроби.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Златен пръст

    6 2 Отговор
    Да ти казвам ли къде да си го пъхнеш?
  • 37 ЛЕлееее

    5 3 Отговор

    До коментар #31 от "Васко Трактора":

    Колко мъка има по този свят, боже
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кой68

    3 5 Отговор
    Това ли е ч@дъра-Неискат със теб да са в ко@лиция.
    Неискат да имат нищо общо със теб-това ли е чадъра?!
    Сам няма да влезеш в бъдещ Парламент...
  • 40 Качо цигането

    7 7 Отговор
    само напред Волене, с тебе сме цялата тайфа от БГ националисти
  • 41 дедо Герчо

    5 3 Отговор
    ОП ВЛЯЗОХА В НС,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛАСОВЕТЕ НА АТАКА...НЕКА СВИРИ ТРЪБАТА,ПА ЩЕ СЕ ВИДИ,КОЙ КОЙ Е!!...ЗАСПАЛА ЗМИЯ,ОМЕКНАЛ К....АМА КАТО СЕ СЪБУДЯТ....О ЛЕЛЕ......ХЪХЪХЪ...
  • 42 Гражданин

    1 1 Отговор
    Ей това боричкане за кокала и Солунската митница приключи Обед'нялите путури'оти