23 Февруари, 2021 10:54 7 784 72

Хаос, опашки и безполезен ваксинационен план: А сега накъде?

  • ваксинация-
  • ваксинационен план

Ситуацията от уикенда доказа, че властите трудно контролират кризата

Хаос, опашки и безполезен ваксинационен план: А сега накъде? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хаос. Опашки от стотици опиращи се един до друг хора. Провален ваксинационен план. Това е ситуацията към момента в България и тя трудно може да бъде прикрита въпреки младежкия плам, с който здравният министър, председателят на НОЩ и дори директорът на „Пирогов“, опитаха да представят системата „юруш на ваксините“, която наблюдавахме през уикенда, пише economic.bg.

Сега, логично, трябва да си зададем въпросите: кой е виновен за провала на този план, защо загубихме време, а вероятно и ваксини, за да следваме този неефективен план, какво ще правим от тук нататък. Защото ваксините все още идват бавно, а не трябва да забравяме, че те задължително трябва да се поставят по две, ако трябва да са достатъчно ефективни.

В пристъп на еуфория и пореден ПР, предхождащ предстоящите парламентарни избори, проф. Ангелов, който също така се движеше плътно до тълпата от хора на опашката (но той вече е ваксиниран с две дози) обяви, че на час в България през уикенда са се ваксинирали по 1500 човека в България. Данните от Единния информационен портал за неделя, 21 февруари, показва, че са се ваксинирали 11 хил. човека.

Горе-долу същият брой хора бяха ваксинирани и в петък и събота. Което предвид двуцифрените резултати, постигани по време на изпълнението на плана на Ангелов, може да бъде прието като успех за здравния министър.

Но всъщност е провал за здравния министър и щаба. Докато следваха плана си делът на ваксинираните в България едва надминаваше 1% и страната ни беше на последно място в ЕС и много назад в световен мащаб. Под една трета от лекарите и учителите пожелаха да се ваксинират, а най-рисковите групи - възрастните гора и хронично болните - останаха в предпоследната фаза. Преди тях бяха наредени гледачите на норки и IT специалистите.

Ситуацията от уикенда доказа, че властите трудно контролират кризата и разчитат на такива случайни акции, като решението от уикенда, което обаче отново беше разпоредено от премиера Бойко Борисов, а не предложено и приложено от здравните власти. И този път, може би, улучиха.

В края на януари Ангелов заяви, че системата е готова да извършва по 50 000, а дори по 100 000 ваксинации на ден. А тези числа изглеждаха космически, при положение, че тогава се следваше плана на здравния министър и имаше дни с по 80 (осемдесет) ваксинирани на ден.

Преди уикенда проф. Ангелов не спираше да обвинява „обществото“ за проваления процес по ваксинация. Изразяваше разочарование. Докато през уикенда, пред камери и смартофни, той вече беше горд от обществото. Разбираемо, различните ситуации изискват различен ПР подход.

Но истината - и тогава, и сега - хората не вярват на здравните власти. Ангелов би казал, че не вярват на ваксините, но Министерството на здравеопазването не направи почти нищо, за да повиши това доверие. В множество интервюта той твърдеше, че е достатъчно, че дава интервюта. Но очевидно не е. В Италия, Великобритания, Швеция и много други Западни държави здравните власти използват всякакви ресурси, провеждат масирани кампании, използват позитивни послания, за да повишат доверието във ваксините. У нас – здравният министър не спира да говори за безотговорното общество, което, според него, е най-недисциплинираното и вероятно глупавото, тъй като не иска да се ваксинира.

Кадрите от уикенда, макар и притеснителни по отношение на противоепидемичните мерки, доказаха, че хората искат да се ваксинират. Остава обаче съмнението как здравните власти ще подсигурят необходимите ваксини, при положение, че са подписани най-големите договори с най-несигурните производители – AstraZeneca, която най-трудно достига до България, и Sanofi – за която вече стана ясно, че няма да е готова тази година.

Но, вероятно, за всичко е виновно обществото. Проф. Ангелов и щабът не може да са виновни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    68 22 Отговор
    Това,което се случва с ваксинацията в България ми напомня филмите с опашки пред магазините по времето на соца.Не е истина защото знам в белите държави как протича ваксинацията.
  • 2 Джи

    108 15 Отговор
    "У нас – здравният министър не спира да говори за безотговорното общество, което, според него, е най-недисциплинираното и вероятно глупавото, тъй като не иска да се ваксинира." ДА СЕ МАХА ОТ ПОСТА СИ! С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НАЛИ НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ЖЕЛАЕЩИ ЗА ВАКСИНИРАНЕ.
  • 3 3,14К

    116 16 Отговор
    Абсолютна некомпетентност и наглост се излъчва от тези хора . Крайно време е да се сложи край на този абсурд. 04.04., ГЛАСУВАЙТЕ!
  • 4 Ковидландия

    102 13 Отговор
    Тотална изтерия,психоза,чиновническо празноглавие и ялови,малоумни мерки-шумно аплодирани от медиите и целящи всяване на още по голяма паника и обърквация.Опашки от параноици и платени статисти,както и хора с навити ръкави с глуповато изражение на дойни овце-това е то МАСОВАТА ВАКСИНАЦИЯ.
  • 5 Шпек

    53 18 Отговор
    В България поръчковите медии са подели негативна кампания срещу
    “Астра-Зенека” и нейната “несигурна” ваксина. DW рекламира Пфайзер,следователно тя е ваксината за колониалните държави.Скъпа,трудна за съхранение но пък се транспортира с кремвиршовози.Интересно докъде може да стигне падението на родната “мафия в бяло”.
  • 6 Анти Трол

    23 85 Отговор
    Нали не искахте ваксини - сега пък като има пак недоволни! Това си има диагноза- биполярно разстройство. Като вашият кумир малкото фатмаче с юмручето. Нямаше вирус пък жена му я хвана.....

    Коментиран от #10, #65

  • 7 Чук и Гек

    69 10 Отговор
    Герберастите откликнаха на призива на Вожда и се наредиха на опашката! Тясно партийно мероприятие се получи чера!
  • 8 Шпек

    50 8 Отговор
    Сега е далаверата с ваксинирането.За всеки убоден с иглата хомосапиенс ,лицето в Бяла престилка” получава 5 лъва.или поне на Запад е 5€ тази процедура.Тестовете ги отеб*ха засега.

    Коментиран от #12

  • 9 Фаро

    53 6 Отговор
    От мутри толкова.Проблема е че знаете и пак им се натискате да ви прецакат
  • 10 ДА ЖИВЕЕ БРАВО

    6 35 Отговор

    До коментар #6 от "Анти Трол":

    ПРАВО ВЪВ ФЮЗЕЛАЖА НА ПИЛОТА!!!!😈
  • 11 Оставка мутро, как не те е срам да се сн

    50 7 Отговор
    Дано българския народ гледа ко става как буци пълни чекмеджето
  • 12 Тури и ти

    13 11 Отговор

    До коментар #8 от "Шпек":

    ЕДНА МЕСАРСКА ПРЕСТИЛКА И ПОЧВАЙ ДА БОЦКАШ😬И ВЗИМАЙ ПО 5.38лв

    Коментиран от #15

  • 13 Лека НОЩ

    32 3 Отговор
    За разпространение на невярна и подвеждаща информация, касаеща живота и здравето на хората, се носи наказателна отговорност, включително и по миналогодишния закон за извънземно положение.
  • 14 Хахаха

    17 47 Отговор
    Като нямаше ваксини, защо няма ...
    Сега, като има, имало опашки...
    Но най-долната лъжа лъсна ... че българина не искал да се ваксинира, и е антиваксър....

    Джурналята от Факти ситурно вече са с две ваксини, ма мълчат като бити комунисти...
    Срам ли ви е бре фарисеи от факти

    Коментиран от #16, #18, #45

  • 15 Шпек

    6 10 Отговор

    До коментар #12 от "Тури и ти":

    Който е дошъл до цеха няма да има нужда от ваксина.
  • 16 Келеш

    33 7 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Българинът като види опашка и се нарежда с мисълта,че ще удари кьоравото.Шамар да е,аванта да е.

    Коментиран от #40

  • 17 Д р Вирхов

    38 4 Отговор
    Пак питам ,някой виждал ли е ваксиниран сиган?Кога властта ще зачеше с масова ваксинация ромите,които перманентно сеят зарази?!

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 селтак

    31 3 Отговор
    Тоа е първия министър,саниран със ботокс! У него вирус не мое да влезе!
  • 20 мдаааа

    6 22 Отговор
    Хем не искаме да се ваксинираме , хем ревем , за провалена ваксинация .. И това ако не е дебилиз@м ..

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Hoho Boho

    14 5 Отговор

    До коментар #17 от "Д р Вирхов":

    А ти къде си чул за ром, който е заразен с вируса?

    Коментиран от #24, #28, #57

  • 22 Hoho Boho

    32 4 Отговор

    До коментар #20 от "мдаааа":

    Неее! Дилемата е обратна.

    Хем искат да ни ваксинират,
    хем са некадърни да го направят...

    На 04.04.2021 ще ги изритаме!
    СПОКО!

    Коментиран от #26

  • 23 Жива да не бях

    9 31 Отговор
    Какво доживяхме. Про-руските анти-правителствени анти-ваксъри психо-тролове на БСП да ни поучават за "провалени имунизационни планове". Провалени са ви само главите и то целите. След като такива като вас не искаха да се ваксинират, право беше дадено на хората които искат и истинската ваксинация започна.

    Коментиран от #50

  • 24 Д р Вирхов

    18 0 Отговор

    До коментар #21 от "Hoho Boho":

    Не само съм чул,лекувал съм болни от ковид роми.Наистина имат нужда от масова ваксинация!

    Коментиран от #27

  • 25 Остави ги

    9 37 Отговор

    До коментар #20 от "мдаааа":

    Това са само нефелните тролове тука. Нормалните хора искат ваксинация и наистина се ваксинират. Бойко пак взе невероятно добро решение и сега русофилите пикаят газ, че никой не го интересува дали те щели да се ваксинират.
  • 26 ХОХЛЮФ

    12 4 Отговор

    До коментар #22 от "Hoho Boho":

    Все пак , никой не те задължава , нали ?
  • 27 Hoho Boho

    22 2 Отговор

    До коментар #24 от "Д р Вирхов":

    Възможно е, но те се изхитриха и вече имат колективен имунитет.
    Сега не могат да разпространяват вируса.

    Да му мислят страхливците, които се крият по дупките.
    Нека да се ваксинират, да си носят маските и памперсите... за всеки случай

    Стойте си вкъщи, докато се побъркате... после е лесно.:)

    Коментиран от #36

  • 28 Criminal

    20 3 Отговор

    До коментар #21 от "Hoho Boho":

    Абе не съм чувал, ама видях едни, дето въртяха кючеци в болницата..........
  • 29 Чакалня

    27 2 Отговор
    До сега бяхме на денонощния кабинет в Св Иван Рилски. Два часа висене. Една медицинска сестра без доктор... тотален цирк!

    Коментиран от #34

  • 30 Потрес

    6 23 Отговор
    Ще го кажа така, все едно да не си сложиш антивирусна на мрежата в офиса. Ходете се ваксинирайте и да се скага край на този цирк. Няма ядове. Все едно камък ми падна! Не се излагайте! Модерни хора сте!

    Коментиран от #32

  • 31 кокиче

    4 20 Отговор
    кпп на всички изходи от градове и села няма ваксина няма пътуване обратно у дома.просто и ясно по сталински.
  • 32 Много въпроси

    26 6 Отговор

    До коментар #30 от "Потрес":

    С какво да се ваксинирам, с нещо за което никой не знае действа ли, не действа ли, колко продължително, какво друго причинява, кога, как, колко. Неизвестните около тези така наречени ваксини са повече от известните в уравнението. Условието на задачата е сгрешено и в него няма смисъл, следователно - няма решение, това показва логиката! Защо е нужно това информирано съгласие, ако нещата са ясни и всичко е наред?

    Коментиран от #55

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вервам ти

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Чакалня":

    Но имам един въпрос. Ако си бил на лечение в болницата колко пъти лекар ти е правил инжекция? В болниците лекарите минават визитация и повече не ги виждаш! По - спокоен ще съм, когато имжекцията ми я направи СЕСТРА , а не лекар!
  • 35 кирчо

    6 17 Отговор
    Браво на щаба ! Вече съм с първата доза ваксина :)
  • 36 АУУУУУ

    3 8 Отговор

    До коментар #27 от "Hoho Boho":

    По писаниците ти друго се вижда.. Определено се нуждаеш от специализирана психиатрична помощ.... А пък после.... може и ваксина 🤪🤪🤣🤣🤣🤣🤣
  • 37 Ццц

    27 3 Отговор
    Ако искаш нещо 100 % да се обърка в България, му назначи щаб. Но кадрите трябва да са от партия ГЕРБ, защото условието е да са нискоинтелигентни. Вече е запазена марка на това управление - ремонт на ремонта, провал на провала, срам на срама...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Браво Бойко

    7 35 Отговор
    Борисов за 3-ти път спаси България! През Април 2020 наложи първите мерки и България имаше най-малко случаи от цяла Европа. През Декември 2020 наложи втори локдаун и спаси България от медицинската ковид криза от Ноември (няколко хиляди заразени на ден, 40% положителни тестове, 150 души умиращи на ден). Сега пак Бойко даде зелени коридори та хората които искат да се ваксинират, а не да чакаме анти-ваксъри да ми се колебаят с месеци. Бойко може да не е "чел вагон с книги" ама когато делата му струват повече от цял влак с книги докато останалите "интелигенти" само си чешат езика и не са направили абсолютно нищо!
  • 40 Фър

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Келеш":

    Верно е прави го за да види какво продават и си тръгва
  • 41 Северозападнал

    9 1 Отговор
    При нас се ваксинирва по 1 калпак на седмица,но в кръчмата антиваксерите говорат че интереса щел да падне и да намалее опашката
  • 42 ПЛАНА

    4 4 Отговор
    НО ИДЕШ ЛИ ЗА ВАКСИНИРАНЕ СТАВА БЪРЗО,ЗА 20МИНУТИ ,А И БЪЛГАРИНА НЕ СПАЗВА ЗАПАЗЕН ЧАС ПРИ ОТВОРЕНА ВАКСИНА ТРЯБВА ДА СЕ ХВЪРЛИ АКО ОСТАНЕ
  • 43 ВАКСИНИТЕ.....УДАР ПО БСП

    6 16 Отговор
    ЕВАЛА БАЦЕ....МАСОВО ВАКСИНИРАНЕ...КОЙТО СЕ ОТКАЗВА, ДРУГ ИДВА НА НЕГОВО МЯСТО...ДА НЕ ХОДЯТ ВАКСИНИТЕ ЗЯН.....БСП КРАТУНИТЕ В ТИХ УЖАС
  • 44 big

    18 3 Отговор
    От всичко писано и казано досега от "специалистите" излиза, че ваксинираните са също толкова опасни като не ваксинираните! Дори с ваксинация, тези олигофренски мерки и ограничения не отпадат, а вероятността да се заразиш си остава. Няма и гаранции, ако се заразиш, как ще изкараш болестта т.е. леко и дали това "леко" няма да е достатъчно да "гушнеш" букета в резултат на знайни или незнайни заболявания! Та защо да се ваксинираме и висим като "сополи" на опашка за ваксини?
  • 45 АУУУУУ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Няма да пишеш така че ще вземе модератора и ще те изтрие. МНОГО Е ДОКАЧЛИВ 🤪🤪🤪
  • 46 Next

    12 0 Отговор
    И на тоя умник му лъсна простотията. Как е възможно, от 100 години в България цървули не се правят, а навсякъде ги има.

    Коментиран от #61

  • 47 ВАКСИНИТЕ.....УДАР ПО БСП

    3 10 Отговор
    КАКЪВ ПЛАН БЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ....ЩЕ НИ ЗАЛЕЯТ С ВАКСИНИ...МИНАВАМЕ КЪМ МАСОВА ВАКСИНАЦИЯ.....ВРЕМЕТО Е НАШИЯТ СЪПЕРНИК
  • 48 А НА..

    7 1 Отговор
    ТЕЗИ ОПАШКИ ИМА НАЙ МНОГО
    ЗАРАЗЕНИ. ЗАЩОТО ЛЕКИ СИМПТОМИ НА КОВИД (ИЛИ ГРИП)
    ТЕЗИ КОИТО СА ГОПРЕБОЛИДУВАЛИ МИСЛЯ БЯГАТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ.
    НАБУТАХА ХОРАТА В ЕДНА ГОЛЯМА
    ДИЛЕМА.....
  • 49 българка

    6 2 Отговор
    Целта е ясна - да излезем от последното място на всяка цена!
    И сега какво - УЛИЧНИ БОЕВЕ ЗА ВТОРА ВАКСИНА?
  • 50 Глупава да не беше

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Жива да не бях":

    Тъжно.
  • 51 Хахаха

    10 1 Отговор
    Аз съм за вакцините. Колкото повече, тфлкова по собре. Но е много тъжно да осъзнаваш, как лесно се манипулира обществото. Най елементарно включиха стадното чувство на хората.
  • 52 11fg119

    5 1 Отговор
    С прости хора на глава не се излиза, но всичко идваот Мънгъров. България не е място за живеене. Друго си е в западните държави. Борят се за власт, а не мислят, че някой ден може да ги сполети нещастие, не им пожелаваме
  • 53 Ваксинирана Тиква

    11 1 Отговор
    Жалка картинка ! Опашка за ваксинка !
    То поне да беше за сланинка !
  • 54 😡😡😡😡😡

    1 0 Отговор
    🥂🥂🥂🥂🥂

    Коментиран от #58

  • 55 Антон

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "Много въпроси":

    А бе нека всеки да си прави каквото иска, само да не ме агитира и мен да правя същото, защото видите ли това било "за общо благо". Ако искат да пият и белина, на мен лично не ми пука. Започва да ми пука, когато започнат да ми обясняват колко е полезна белината :)
  • 56 Спасов

    8 1 Отговор
    Всичко това се случва заради некомпетентният всезнаец и послушните Му раби! Жалко за народеца!
  • 57 Верно ли

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Hoho Boho":

    Грешиш, първата вълна масово от гетата бехА увиснали по болниците (от първа ръка). И между другото те по-тежко го карат, най-вероятно генетични различия.
  • 58 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "😡😡😡😡😡":

    Точен коментар без думи!
  • 59 мнение

    2 0 Отговор
    на някой подобен от стадото , чакащи да го разреди овчаря
  • 60 ГЪЛЪБОВА

    4 0 Отговор
    УПРАВЛЯВАТ НИ ИДИОТИ , ВЪРШАТ ИДИОТЩИНИ И НИ СЕ СМЕЯТ ОТСТРАНИ , ............ НИКЪДЕ НЕ ПРАВЯТ ИЗБОР НА ВАКСИНИ ПЕЛТЕЧИ ТОЛУПА !
  • 61 Цървул

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Next":

    НЕ Е ЛОША ДУМА. И НЕ Е ЛОШО ДА НОСИМ ЦЪРВУЛИ:ПЪРВО ЛЕКИ
    НЕ ПРОПУЩАТ МНОГО ВОДА ТРЕТО
    ЗА ЛЯТО СА ПЕРФЕКТНИ. С ЛЕКА
    КОРЕКЦИЯ ДА ИЗРЕЖИШ МАЛКИ ДУПЧИЦИ. СЕГА КО Е??!?? ОБУВКИ
    ЗА 70, 100, 300 3000 ЛВ. И ТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ КОЖА. ПОНЯКОГА НЕ
    ЕСТЕСТВЕНА. НЕ ЧЕ СЪМ ПРОТИВ
    ЖИВОТНИ, НО ПРЕЗ ТЕЗИ ГОД. ЗА
    ДА ЖИВЕЕШ ДОБРЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМАШ ЖИВОТНИ.... ХРАНА. ДОМ.
    ПРОИЗВОДСТВО..

    Коментиран от #63

  • 62 Тодор Живков

    4 0 Отговор
    Властите нищо не контролират и не се и опитват да контролират. Само кражбите на средства и корупцията са контролирани, но Борисов май и там е изтървал контрола и неговите подчинени крадат яко.
  • 63 Next

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Цървул":

    Предполагам че всички разбират какво искам да кажа.
  • 64 никой

    6 0 Отговор
    Днес стана ясно каква са я сътворили, ваксини отиват към пунктове от всякакъв род,само не и към личните лекари.И гледаме възторжени репортажи със струпване на хора по всички ъгли и паланки на милото ни отечество.А защо няма ваксини към личните лекари? И понеже нощния генерал твърди че никъде нямало избор на ваксини/ което не е точно така/ ,защо в един тв репортаж от вчера изпуснаха следното: в едно РЗИ в голям областен град се пазели ваксини на Файзер за членовете на избирателните секции. Нали уж всички ваксини са еднакви и пазят еднакво добре?
  • 65 Бойко член на БКП за винаги

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анти Трол":

    Мръсни комунистически ченгеджийски номера,слушай чингиз герберско комунистче, нито един от студентите по медицина в потока на малката не се е записал за ваксиниране с ,Астра Зенека ,знаеш ли какво означава това, вие пак милиони ли ще правите на нашият гръб,при този хаос никой няма да разбере колко пари са похарчени.
  • 66 Лапането продължава

    5 0 Отговор
    На 3 март ще е готов националният регистър за ваксиниране,а до тогава на хвърчащите листчета
  • 67 Аз40🏴‍☠️

    4 0 Отговор
    Реклама на програмата по ваксиниране. Никъде е нямало стотици блъскащи се на опашки. Просто медиите записаха едни кадри, на едни изплашени за здравенцето си хора и го обърнаха на пропаганда веднага.
  • 68 Каскетчик

    3 0 Отговор
    Къв щаб са тия бе.Тия сергия не могат да управляват
  • 69 Asen

    2 1 Отговор
    Защо само ревете? Имам приятели и роднини в бели държави като Дания, Австрия и Германия- и там има хаос и неразбории, да не мисли някой, че там е цветя и рози? Но ние можем само да хейтим и нищо повече...в неделя следобед минах през Пирогов, ако бях изчакал 20 Мин щяха да ме ваксинират. Просто не искам "Астра Зенека", но щеше да стане бързо
  • 70 арто

    2 0 Отговор
    Някой вярва ли,че може хора така да се редят на опашка за ваксина, както едно време се редяха за маслини?
  • 71 гладния българин

    0 0 Отговор
    Отворете ресторантите и казината , нека да станат заразените 3000 , 4000 + на ден
  • 72 доктор Ху

    1 0 Отговор
    Отново провал на герберската политика. Заразените не намаляват, защото не се ваксинира там където трябва. По селца и паланки няма толкова заразени и предпоставки за това. Прави се политика с разхвърлянето на ваксините. Трябваше да се ваксинира ударно там, където са предпоставките и гъсто населени места. Бойко е куха тиква подражател на бай Тошо. Една мутра никога не може да бъде партизанин.