26 Февруари, 2021 13:00 2 475 20

Огнян Минчев: Не изключвам формулата на ДПС - експертно правителство, при което най-много се краде

  • огнян минчев-
  • избори-
  • праавителство

Имаме правителства на задкулисието

Огнян Минчев: Не изключвам формулата на ДПС - експертно правителство, при което най-много се краде - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези избори ще се характеризират със сериозно обществено противопоставяне. Ще има игра при нулев резултат. На вота предварително се правят много високи залози. Вижте само колко от участниците казват как нямало да се коалират с този и онзи, но никой не обявява с кого може да влезе в съюз. Това означава, че те не могат да управляват страната.
Някои от тях трябва да си изядат изявленията преди изборите, а други – да обясняват защо се коалират. Другият вариант е любимата формула на ДПС – експертно правителство, след което никой няма да носи отговорност. Това заяви политологът Огнян Минчев

ДПС трудно ще се даде да бъде „изядена“ и да се правят коалиции без участието ѝ. При програмно правителство обаче, при което никой не носи отговорност, много се краде. Ако бъде направен един куц кабинет, може да изкара 1 година и да не се стига до избори 2 в 1 на есен", каза още Минчев.

Имаме правителства на задкулисието. Тези, които управляват, са безпомощни. Последният пример е кабинетът „Орешарски“. Има прекалено много неизвестни, за да се конструира уравнение на предвидимост след изборите. Социолозите посочват ГЕРБ като първа политическа сила, но ще ѝ бъде трудно да си намери стабилни партньори. Дори и това да се случи, отново трудно може да се предвиди управлението. Не може да се изключи правителство без премиер Бойко Борисов, но не очаквайте тази тема да се дискутира преди изборите, особено от страна на ГЕРБ, посочи политологът пред БНР.

Подкрепата на БСП ще е проблемна. Дори и да стане втора политическа сила, но почти никой няма да иска да е партньор от наличните партии, които е възможно да влязат. Мая Манолова по-скоро да, но не е невъзможно и „Демократична България“ да обяви някаква формула за коалиция със социалистите. Гласовете обаче няма да им бъдат достатъчни. Нужна е по-голяма партия като тази на Слави Трифонов, ако успее да се реализира, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червения кръст

    5 4 Отговор
    Да раздава помощи на хората в нужда иначе всички измамници ще бъдат пометени от тълпата на изборите.
  • 2 еврика

    14 1 Отговор
    толкова години минчев и други подобни политолози откриха америка,че в България се краде,и то много!
  • 3 Johansson

    10 8 Отговор
    Много ще се кефя партията на чалгаря не влезе в пърлъментъ.

    Коментиран от #6

  • 4 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Кога е имало друга Формула?
  • 5 ман

    10 0 Отговор
    трепиш задкулисието и настава мир
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Брабинеца

    8 3 Отговор
    обърни внимание на дъщеря си бе бурсук
  • 8 Факт

    10 3 Отговор
    Със зъби и нокти СТАТУКВОТО се бори да остане на власт. Теглят се огромни заеми, разхвърлят се милиони и милиарди под път и над път... Модела Борисов-Доган-Беевски- Гешев се бори на всяка цена да запази властта си. Единствено спасение е масово гласуване против този порочен модел, иначе турете ѝ пепел на тази държава...
  • 9 Оли гьо Френ

    8 3 Отговор
    На тоя дъщерята е крадла, той седнал да говори за крадене! В къщата на обесения, не се говори за въже, Шишко!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Павел Пенев

    4 2 Отговор
    Още един псевдо професор с мнение от което никой не се интересува.
  • 12 Перо

    3 3 Отговор
    Минчев е на ЗОН при оня с лилавите венци в Драгалевци.
  • 13 Перо

    4 3 Отговор
    Минчев е на зоб при оня с лилавите венци в Драгалевци.
  • 14 NIE

    4 3 Отговор
    Как ще се промени живота ли - ами то зависи от ВСИЧКИ НАС. Ако не променим МОДЕЛА НАЛАГАН 30 ГОДИНИ, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ. Помислете с кой може евентуално нещо да се промени. С тези които бяха ДОСЕГА- ГЕРБ, НФСБ, ДПС, ВОЛЯ, БСП и готовите да се присъединят към този модел патерици - Слави, МАЯ, Христо. ЕДВА ЛИ? ТРЯБВА ДА СИ ИНФАТИЛ, НАИВНИК, ЗА ДА ВЯРВАШ, ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. Съвестта ми говори за Сидеров, но възможностите за промяна са единствено в РЪЦЕТЕ НА МИЛИАРДЕРА ОТ ДУБАЙ. Човек според анализатора на ДПС - Осман Октай, които малко говори, но в орбита в която парите вече нямат никакво значение, а ЧЕСТА И ДОСТОЙНСТВОТО СА НАД ВСИЧКО. ЧОВЕК ЦЕНЯЩ ПРИЯТЕЛСТВОТО И НАКАЗВАШ ВРАГОВЕТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КЛАДА НА БАВЕН ОГЪН. Това което е казал, го е направил - завърши ОКТАЙ. А ТОЙ КАЗА - С ШИШИ, КАСКЕТА И ББ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯМ ЛИЧНО. КАК И ДА ЗВУЧИ МИСЛЯ, ЧЕ ОТТУК МОЖЕ ДА ИМА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА ИЗБАВЕЩА НИ ОТ НАЛАГАНИЯ МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ И ТЕМ. ПОДОБНИ!!!!!!!!
  • 15 краденето

    4 1 Отговор
    Баци го можи най-добре.

    Коментиран от #19

  • 16 паричко

    4 1 Отговор
    свинята минчев е мъсен гробаджия
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кси

    1 0 Отговор
    Експертно, разбирай без политическа отговорност, любимо задкулисие
  • 19 Кси

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "краденето":

    Недей, че има доказано по-добри, след Баце поне има нещо на лице, след ония и трева бе никне
  • 20 Невъзможно е

    1 1 Отговор
    Никой не може да открадне повече от ГЕРБ и СЪДРУЖНИЦИ, прякго и косвено. Само общи приказки служат и пряко и косвено за спасяване на хунтата да продължава да краде. Глашатай, Огнян Минчев.