Last news in Fakti

10 Април, 2021 13:00 5 845 71

Камбаните бият за българите от чужбина

  • емигранти-
  • българи в чужбина

С рекордното им участие в парламентарните избори 2021 г., много преди тълкуването за кого са гласували, емигрантите показаха ясно, че не приемат пренебрежението, с което властта се отнася към тях

Камбаните бият за българите от чужбина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички ги чуха. В България някои се чудят, други се маят. Има и такива, които се мръщят, но има и такива, които потриват ръце. Винаги е било така, когато едни се радват, други - злорадстват. Противоречивите чувства и мнения с нищо не пречат на Дунава да тече. Въпреки административните пречки, въпреки недостига на секции и безкрайните часове на чакане, българите от чужбина пуснаха 180 хиляди бюлетини, с което направиха заявка за в бъдеще.

Настоящето им участие звъни като камбана и се разпространява по всички краища на света, където са се пръснали. С помощта на интернет и фейсбук, подобно на пламъка на "Свещения огън", новината се разпространява и никой не може да я спре. Броят на гласовете от чужбина в следващите избори със сигурност ще бъде още по-голям. Техният изборен потенциал е огромен, защото са почти 3 милиона. При положение, че 250-300 хиляди от тях изразят желание за следващо гласуване, отварянето на секции, пращането на урни и превоза на бюлетини става непосилен, дори при най-добро желание. Поради това, благодарение на българите от чужбина, избирателната каша ще бъде избистрена и опростена, в полза на цялото общество.

С рекордното им участие в парламентарните избори 2021 г., много преди тълкуването за кого са гласували, емигрантите показаха ясно, че не приемат пренебрежението, с което властта се отнася към тях. От времето на тоталитарната система, докопалите се до Западна Европа и Америка, бяха картотекирани като "невъзвръщенци", "предатели", и "изменници". Родителите им преследвани, заклеймени, понякога - изселвани. След 1989 г. соченето с пръст престана, но не изчезна напълно. Появи се някаква недоброжелателност към "тези от чужбина", която старателно се разпалва, най-вече по време на избори.

На първо място се използва "Турската заплаха". Тя е Ролс Ройса на патриотите от всякакъв калибър. В последно време бе раздухана и "македонската" такава, на която избирателите отговориха с подчертано безразличие. От друга страна, разочарованието от юпитата, завърнали се от чужбина, още не е преглътната. "Видяхме ги колко ни обичат! Всички които дойдоха ни ограбиха!"- казват българите от страната. В случая те са прави, но само отчасти, защото Милен Велчев, Николай Василев и Симеон, не са представители на българите от чужбина. Това беше една група хора, съставена и използвана с определена цел.

Отсъствието на критични медии и Съдебна система, позволиха на юпитата и царския наследник, да злоупотребят с наивността на българите. Всяко зло за добро - казва една позната българска мъдрост. За да се избегнат подобни сценарии с болезнени последици има само един начин - истински избрани от самите емигранти представители. "Те не плащат данъци!" - се чуват тук-там злонамерени подхвърляния. Когато народът викаше "Искаме си Царя", подобни намеци - нямаше?! Въпреки това, този въпрос за неплащане на данъци, колкото и да е грозен по форма и без покритие по същество, трябва да бъде обяснен един път за винаги. Данъци се плащат там къде се печелят парите.

Българските емигранти плащат данъци общ доход и здравни осигуровки в страните в които работят. Те не зависят, не ползват и не тежат на българската социална система. Пенсиите им също са "тамошни", а не български. В България българите от чужбина плащат данъци върху движими или недвижими имоти, които притежават, както и ДДС по време на пребиваване в родината. Всички тези въпроси са реглементирани и могат да бъдат лесно намерени в общите европейски правила за свободно движение на хора в Европа без граници и да бъде разбрано веднъж за винаги, защо гражданските права не зависят от данъците! В обезлюдяваща се България, едно ново отношение към сънародниците ни в чужбина е жизненонеобходимо. Взаимното уважение и зачитане, без неприязън и завист е нормалния път за връщане в родината.

Един приятел - висококвалифициран "IT" специалист от София, ми излага друг аргумент - "Не съм съгласен един шофьор от Испания да избира кой да бъде моя депутат!" В избирателния закон няма и няма да има нито професионален, нито образователен ценз. Въпреки това забележката на моя приятел заслужава внимание. Ако емигрантите от Испания, Франция, Германия и другаде разполагаха с квоти за техни депутати, те нямаше да разбъркват картите в 24 или 25 избирателен район на София. В чужбина има шофьори и заварчици, има лекари и мед. сестри. Актьори и музиканти. Хора на изкуството и болногледачки. Всички те са честни и работливи хора. За сега, единствени в Европа, българите от чужбина са лишени от парламентарно представителство, резултат на остаряло с времето законодателство. Те имат право да гласуват, но не да бъдат избирани. На кой ще пречи нов избирателен закон даващ еднакви права на всички българи, където и да се намират те. Равнопоставеността между гражданите е условие за обединение. Полубългарски граждани или граждани Втора категория - не може да има. България е там където има българи!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кей кей джоса

    81 12 Отговор
    Властта на Борисов игнорира емигрантите съвсем умишлено,защото знае,че от тях ще гризне дръвцето,а не от баламурниците тука.
  • 2 Иван

    47 11 Отговор
    И Борисов бие камбаната че ако се състави правителство без него ще изкара 50 буйни гербаджии които ще преследват народа като чакали

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    74 9 Отговор
    Истинското разпределение на гласовете беше това от чужбина.Там не може хунтата да заплашва,подкупва и фалшифицира.
  • 5 Някой си

    68 11 Отговор
    Най-точното определение за българите в чужбина е “независими“.
    Тях бивитко с жипката не може да купи........представяте ли си да ми дойде някой емисар на ГРОБ и да ми предложи едни петдесет лева......
    Това няма как да стане защото изкарвам толкова само за час и петнадесет минути, а тези които продават гласа си после най-силно реват, че били неоправдани и бачкали за едни шестотин лева на месец!

    Коментиран от #15

  • 6 ТаУмВзе

    18 24 Отговор
    Господин Чеков, изчакайте чалгарчето рибка да изпържи всички. Включае и себе си, след това ще се дудне за уж изборчета пак, при гласували под 40 процента и купен вот. Надежда всяка, тука оставете.
  • 7 Българка

    32 25 Отговор
    Предлагам българите в чужбина да имат отделни МИР- един за тези от ЕС и още един на българите в страни извън ЕС. Да бъде ЗАБРАНЕНО на българи, които трайно живеят в чужбина и имат ДВОЙНО гражданство да гласуват. Така е в повечето демократични страни. Така тези"българи" които нямат нищо общо със страната си, дори не говорят и не могат да пишат на български, няма да определят съдбата на България.
    И всички да могат да гласуват явно дистанционно или по пощата

    Коментиран от #13, #30, #56

  • 8 Данъкоплатец

    39 23 Отговор
    Истината е тая, че право на гласуване трябва да имат тези български граждани които си плащат данъците тук в българия. Това е.

    Коментиран от #14, #18

  • 9 Тези 50 буйни Гербаджии дали не са

    24 4 Отговор
    Охранители с Лиценз!! Или са Преторианците, или и двете!!
  • 10 Кой68

    19 7 Отговор
    И натресоха Славчо ....

    Коментиран от #50

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Диверсант

    24 16 Отговор
    Много еуфорично, патриотична статия. НО, има едно голямо НО.. Напуснах България 12-13 години след като се усетих че имат бъдеще само чалгарки, мутри и търкалящи се по площадите. Не съм гласувал и няма да гласувам, защото смятам че с гласуването се прикрива и узаконява беззаконието. Посолството е било място където съм се чувствал най смачкан и унижен. Определено смятам че гласуването извън България е най манипулирания вот. Преди години даваха по телевизията в Белгия със скрити камери как манипулират гласуване в Италия.

    Коментиран от #22

  • 13 Някой си

    32 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Извинявай, по кой точно член от Конституцията искаш да забраниш на Българи в чужбина да гласуват?
    Предполагам визираш Турция......там по-принцип двойното гражданство е забранено......има го само за наши изселници....сама си отговори защо.
  • 14 Българка

    32 11 Отговор

    До коментар #8 от "Данъкоплатец":

    Най-големият инвеститор в България са тези българи, които работят и изпращат на близките си пари от чужбина. С тези пари се подпомага икономиката ни. И те водят до плащане на ДДС и повече обороти/печалби на търговците, а и по-голям корпоративен данък

    Коментиран от #35, #44, #58

  • 15 Pilot

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Някой си":

    Абсолютно си прав и да добавя,че на протестите болшинството бяха хора с добри доходи , а после реват !!!
  • 16 !!!?

    4 8 Отговор
    Божидар Чеков - Президент на всички българи !!!?

    Коментиран от #26

  • 17 ккк

    8 4 Отговор
    Изключително вярно!!!!!!!!!!!!!
  • 18 а бе ей

    34 11 Отговор

    До коментар #8 от "Данъкоплатец":

    какви данъци плаща администрацията върху доходите си ? а полицията,учителите и трайно безработните ? всички тези НЕ произвеждат НИЩО и тежат на държавата и именно те избират мошенници които им повишават заплатите необосновано само за да имат вота им !!
  • 19 Gowo

    19 6 Отговор
    Шайката трепери.Треперете низкочелници.Трепррете....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Gowo

    20 11 Отговор
    Бойко да си взима администрацията и да оди на остров Тамбукту.Да си командва маймуните и папагалите на воля.Фа си кара джипката без пътища и магистрали
  • 22 обясни

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    как някой ще манипулира вота ми когато в чужбина не работя за българи и няма как да ме подкупиш с 50 евро ??нито ме интересува колко е евтин бензина в България и дали лекарствата са безплатни

    Коментиран от #33, #49, #59

  • 23 Gowo

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "Baba бона":

    Мутри.Много агресивен го даваш.С чел ли си конституцията кво пише Ми то у фитнеса нема научиш повече от един мускул кво иска да яде
  • 24 ПОЗНАВАЧ

    20 4 Отговор

    До коментар #20 от "Baba бона":

    Те и сега плащат данъци, които се връщат като милиарди от ЕС в страната, бабе. Да не говорим колко баби оттам ги издържат.
  • 25 Тези в чужбина са нашите деца, ние

    36 6 Отговор
    Тяхните Родители преживява ме благодарение на тяхната помощ. Дали берат ягоди или са учили и завършили, те ни спасяват в момента, не 50лв предизборни от Държавата, като пред плата!! Всички Българи зад граница да могат да гласуват!!!! Както тука гласуват всички,, и тези които се продават за 50 или 100лв.Равнопоставеност!!! По поща, по електронен път, в Урни в държавите където се намират, Посланиците да не съботират изборния процес, да гледаме опашки по 500метра пред секциите!! Тези посланици да бъдат отзовани, това са Саботьори!!

    Коментиран от #60

  • 26 кънчев

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    Тоя пък шекиджия кой беше?
  • 27 !!!?

    22 9 Отговор

    До коментар #20 от "Baba бона":

    България е в Европа и Европа е в България ! Много българи в работещи и живеещи извън страната са по-добре информирани за ситуацията в България отколкото месни диаспори - турци, русофили, роми !!!?
  • 28 провинциалист

    24 11 Отговор
    "Не съм съгласен един шофьор от Испания да избира кой да бъде моя депутат!"
    Титан на мисълта... Явно е съгласен клошарят от ма'алата да му избира депутата...

    Коментиран от #31

  • 29 От Швеция

    23 8 Отговор
    Никой не може да спечели изборите,
    от сега нататък ,без гласовете от Чужбина?
    Интернет и гласуването по пощата ,
    ще е задължително за всяка промяна,
    на Българската политика!
    Избирането на Главния прокур и ВСС,
    да бъде с референдум и задължително
    МАЖОРИТАРНО гласуване ?
    По същия начин да се гласуват,
    Окръжните прокурори и Полицейските окръжни ,
    началници и те да си избипрат, районните такива?
    Стига с триковете на ДС и плашене на хората с чужденците?

    99% от Българите в чужбина ,са хора изселени от системата
    на Бойко Борисов и Хунтата?

    ЯДОХМЕ ИМ , И ДЪРВОТО И ПОПАРАТА !
    Искаме България без мафия, сравняваме се с Швеция, а не с Албания!

    Коментиран от #66

  • 30 божидар чеков

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Изинете госпожа, но времето "аз икам" и "аз не искам" - мина! Има правила и европейски закони, подписани от република България. Андреас Папандреу - френски и гръцки поданик бе избран да управлява Гърция. Синът му - Георги Пападреу, американски и гръцки поданик също бе избран без проблем от гърците. Най-известният англичанин - Уилстън Чърчил е двоен гражданин! Избирателите решават и никой няма право да говори и забранява от тяхно име! Относно емигрантите в Европа, които имат само българско гражданство, това са предимно студенти и цигани.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БАЙ Х@Й‼

    12 5 Отговор
    Какви камбани, къде бият‼ Според ЦИрК зад граница са над 2'000'000 български граждани, гласували са под 200'000 от тях ‼ Никой не прави проучване::: Като гласуват познават ли всички лидери или само един двама! Колко от гласувалите за Слави са били на концертите му! Колко от тях трайно са се установили в чужбина! ....

    Коментиран от #67

  • 33 Диверсант

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "обясни":

    Оня от Америка защо даде на Цветанов един милион.?? С очакването да се върнат.. Кой и как контролира избирателните комисии в чужбина.??? Какъв резултат идва в България. . Десетките игри които предлагат по телевизиите и ви вземат парите с гласуване по телефона през годините отработиха системата. Не ми казвайте само че бившата пиарка Десислава Радева се е скрила и кърпи чорапи.
  • 34 Брабинеца

    10 22 Отговор
    Емигрантите отглеждат чужди пенсионери, ние ту отглеждаме родителите им.

    Коментиран от #37

  • 35 БАЙ Х@Й‼

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Те не са ИНВЕСТИТОРИ‼‼‼‼ Нима и баща който дава пари за закуска на детето си е инвеститор!

    Коментиран от #52

  • 36 Бъбу

    14 10 Отговор
    Този писач лъже като дърт циганин. Нито е рекордно гласуването на гастарбайтерите, нито упрвляващите са се отнесли с пренебрежение към въпросните "българи". Тъкмо обратно бяха им осигурени много повече секции от всеки друг път и ние с нашите данъци плащаме за този брой секции, да ние а не те които плащат данъците си в чужди държави и искат да определят как да живеем ние тук в родината. Освен това въпреки много по големия брой секции в Лондон например, стадото се е юрнало да гласува предимно в една определена секция и после не могли видиш ли да гласуват. Тези избори разбиха мита че от България изтича ли мозъци. Не от България слава Богу изтичат чалгаджиите. И какво ни занимават слугинажните медии с тези гласове от чужбина и като били толкова масово гласували защо не кажат че техните "много важни" гласове съответстват цифром и словом на 4 мандата, Боже колко важни 4 мандата та да ни занимават с тях.
  • 37 !!!?

    16 5 Отговор

    До коментар #34 от "Брабинеца":

    Отглеждате родителите на емигрантите с "Ало апашите", с аптеките на червената русофилска Мафия, както и с "тука има, тука нема" на Черепа !!!?
  • 38 J Y Moineau

    12 6 Отговор
    Да ама им харчите парите дето ви ги пращат. НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИНВЕСТИТОР В БЪЛГАРИЯ- ЕМИГРАНТИТЕ

    Коментиран от #45

  • 39 ПЕНКО

    14 5 Отговор
    НЯМА БАЛГАРИ В ЧУЖБИНА ---ИМА БЪЛГАРСКИ ЕМИГРАНТИ В ЧУЖБИНА / ИЗКЛЮЧВАМ ВРЕМЕННО И ПРИНУДИТЕЛНО РАБОТЕЩИТЕ В ЧУЖБИНА / !!!!! ТУК СМЕ БЪЛГАРИТЕ И В НЕ ЛЕКИ УСЛОВИЯ -ПРАВИМ И СЪЗДАВАМЕ РОДИНАТА СИ !!!!!!!!! КАТО НЕ УСПЕЕ -ЕМИГРАНТЪТ СЕ ВРЪЩА ТУК И МАЙКА МУ -БЪЛГАРИЯ ГО ПРЕГРЪЩА !!!!!!!!
  • 40 възпитаник

    5 7 Отговор
    борисов на съд и затвор за ШАЙКАТА,МУТРИТЕ и ХУНТАТА
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Нямам срам

    10 3 Отговор
    Питам се кога ще имаме партия в Америка най голямото общество ни е в Чикаго и ние имаме права като турците но това го няма никъде по света

    Коментиран от #43, #47

  • 43 Диверсант

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Нямам срам":

    Как да нямате, нали дарихте един милион на Цвъки... Или ги изписахте по документи за пред данъчните а откраднаха и тях
  • 44 Gowo

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Българите в чужбина ли са виновни за това.Там , в чужбина има закони и правила.И който става гражданин на тази страна ползва пълните и права.Това че комунистите след 89 година прогониха и продължават да гонят с некадърието си, безхаберието, грабителското им потекло не са ви овни за ситуацията и сега.Бойко нищо не направи за да върне тези о идейни от системата граждани.Напротив.Те са му излишен товар.За еднопартийната му власт.

    Коментиран от #62

  • 45 БАЙ Х@Й‼

    10 0 Отговор

    До коментар #38 от "J Y Moineau":

    Те и мутресите харчат парите на мутрите , явно мутрите са ИНВЕСТИТОРИ‼
  • 46 Левски

    12 1 Отговор
    Българите в чужбина гласуват и дават СУБСИДИЯ на партиите но данъци плащат там където са емигрирали! Тоест от джоба на тук оцеляващите плащат Субсидията! Нещо не съм навит така!
  • 47 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Нямам срам":

    Нали имате ,какво се питаш? Павел Вълнев и републиканците на Цветанов? Още колко партии искаш?
  • 48 ККК

    12 7 Отговор
    И аз съм емигрант в САЩ от 90-те години. Казвам това защото не съм съгласен, че хора като мен, които са далеч от истинския живот в България да влиаят по някакъв начин на изборите! Всичко, което ние знаем за живота в България е от медийте и някакви слухове! В тая връзка право на глас ИМАТ САМО ТЕЗИ, КОИТО НАИСТИНА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ! Гласуване само в България, които иска да гласува да се върне и гласува само в България!!!

    Коментиран от #51, #55, #63

  • 49 Гларуса

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "обясни":

    Като не те интересува колко струва бензина и лекарствата в България,защо ще гласуваш да определяш кой ще ни ръководи?Сам си казваш,че не те интересува..
  • 50 rule

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Понеже са много Ентелегентни!:) Има една по-стара българска поговорка от която цитира г-н. Чуков! " От трън та на глог!"
  • 51 Гларуса

    4 5 Отговор

    До коментар #48 от "ККК":

    Браво!Може да сте далеч отдавна,но в сърцето сте истински патриот!Само патриот разсъждава така и поставя родина пред егоизма си!👍

    Коментиран от #57

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Казуар

    3 3 Отговор
    И българските мозъци в чужбина избраха чалгаря Трифонов да оправя България. Ще я оправи на кукув ден.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Вие сте гробарска подлога...

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "ККК":

    Която лъже ,че е в Америка,а е в някаква дупка и изпълнява заповедта на Боко тъпото и Пиарката Севда Арнаутоуглу да създава разкол между Българите в чужбина и България!Спре ли фалшифицирането и злоупотребата на мафията с гласовете и гласуването на Българите в чужбина стане по интернет,България ще стане най после правова държава!Сега едно Служебно правителство трябва да реши тези проблеми и на изборите всички партии грабили България ще изчезнат от властта завинаги!НДсв на лъжливият ментор на Къртун Боко,Симеон Кобурга най лъжливият,крадливият и нагъл изменник е пример за пълна катастрофа....Партията на Татар Валери и затворник Маришки са също пример за изчъгъркване от сцената завинаги....

    Коментиран от #64

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 божидар чеков

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Гларуса":

    Благодаря за положителния отзив. Аз съвсем не съм далеч, а в центъра на София. По принцип гласувам в България. Слушам хората, правя си изводи и ги споделям.

    Коментиран от #70

  • 58 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Стига лъга хората ма. Какви инвеститори са тези, които си плащат данъците на чужди държави, пращат една малка част от парите на близки, които близки ги връщат обратно чрез ЕВН, Чез, Лидъли, Кауфланди, и всички останали големи вериги, които са чужди, а не Български, и които изнасят веднага внесено обратно в държавите, ок които е изпратено!
    Извън България Българи са само сезонните работници, които всички изкарани пари донасят в България и с тях изграждат къщи и всичко останало за да живеят в РОДИНАТА, а не при робовладелците на които са пристанали останалите"българи".
  • 59 Гост

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "обясни":

    Който не живее в България не знае каква е политическата обстановка в България и се манипулира по-лесно и от зомби! Доказателството е налице в изборните резултати от майцепродавците.
  • 60 Гост

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Тези в чужбина са нашите деца, ние":

    Всички българи живеещи в чужбина да им бъде отнето българското гражданство и забранено да стъпват в Държавата.
    На предателите прът като на зло куче.
  • 61 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "я го виж":

    Не съ сули, да не се опулиш за последно в държавицата в която си се настанил и готвен за храна...
  • 62 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Gowo":

    От България избяга цялата налична измет, с изключение на управляващите.
  • 63 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "ККК":

    Един истински Българин, който разсъждава трезво.
  • 64 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Вие сте гробарска подлога...":

    А вие сте готов за гроба, само трябва да си го изкопаете, ако не искате да ви оглозгат кучетата.
  • 65 Гост

    2 3 Отговор
    България не е там където има българи, там където е ДЪРЖАВАТА България. Една територия не е България и шепа предатели да се правят на родолюбци.
    България са я напуснали всички, които са припознали Западните ценности за свои.
    А Западните ценности са тези на сатаната, а Църквата я използват само за параван на сатанизма си.
    Няма как едновременно да служиш и на мамона и на Бога.
  • 66 От Германия

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "От Швеция":

    Добре казано, колега. Ние ще вземем превес в гласуването а не продажниците за 50 лева!

    Коментиран от #69

  • 67 Банг-банг

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ей, ма ти не разбра че Вота беше наказателен срещу хунтата. "Чарлгаря" се оказа единствената алтернатива както и ДБ. И да, плачи колкото искаш...това е без значение. П.С. да не забравиш да цункаш ръчичка на Вожда и да се свети името му...😆
  • 68 Чиче

    0 3 Отговор
    Българи емигрирали през 90те, вече са с чуждо гражданство. Българските документи отдавна са изтекли, и не могат да гласуват. Тези са: гледачки на стари хора, сезонни работници, миячи, чистачи, строителни работници, лепачи по банкомати, и пр Работят в Европа, Сащ, но гласуват за стари олигархични кръгове на онзи строй.
  • 69 Знаем кои сме

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "От Германия":

    Знаем какво искаме и го можем!
    Време за обединение на ,
    Българите зад граница ,
    иначе България отвътре ,НЕ ИСКА да
    си вижда недъзите на корупцията и трагедията?
    Всичко е кражби и "измислени" цифри ,лица и суми!
    А относно българската Прокуратура и правосъдие,
    Иван Гешев и Премиера на Хунтата,
    явно карат на принципа ,
    " това, което човек не го знае, не го боли"?
    Безообразие без аналог в ЕО!
    От тук и цялата държава в безтегловност!
    И диктаторските фасони , с цел прикриване на истината ,
    стават ежедневие,
    бъдещето на милиони Българи си остава Химера!

    Енодий, казва ясно кои сме ,БЪЛГАРИТЕ ,
    "Тези които имаха всичко, каквото си пожелаеха"!
    И така трябва да бъде!
    Но със знанията си и предприемчивостта ,
    се открояваме само зад граница?
    Защо НЕ се получава това в България??
    Хунтата погреба , още едно поколение от предприемачи в България!
  • 70 Знаем

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "божидар чеков":

    И си мислите, че някой ви се вързва на ,
    постановките на Лаврентий Берия? ??

    И аз съм от Швеция!
  • 71 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Как си ги измислят някой хора някои неща ......да се чуди човек !
    Държавата с нейните политици полагат изключително големи грижи и обгръщат с внимание всички "чужденци" навсякъде по света! Харчат се огромни суми грешни пари за тях. Посланици, консули / консулствата на РБ никнат като гъби по чужбина/ и допълнително "калинки и бръмбари" се изстрелват по време на избори от властниците, само и само ОНЕЗИ да гласуват за тях. Организират се и се издържат български училища за децата, възрастните ги подмамват със други мероприятия. Това съм видял в Европа. Тъй като аномалията с този "чуждоземен вот" е патент на ДПС, не знам има ли български училища в Турция !?!?Не разбирам, защо г-н Чеков си криви душата и пише небивалици !?
    А ТЕ , 4ЧУЖДЕНЦИТЕ, Н Я М А Т ПРАВО НА ПАРЛАМЕНТАРЕН ВОТ В БЪЛГАРИЯ !!
    Ако имат всички права по тази Конституция , имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ !! Какви са те ??? Може ли някой гений от Конституционния съд да обясни - какви са задълженията им към РБ и как ги изпълняват?
    Това мошеничество с гласуването на "чужденците" за български Парламент ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕУСТАНОВЕНО, ПРЕМАХНАТО ВЕДНЪЖ-ЗАВИНАГИ !! Такава простащина няма никъде по света !!!