Last news in Fakti

17 Април, 2021 13:00 4 191 38

Кой пречи на сменяемостта?

  • избори-
  • парламент-
  • концесия-
  • ревизия

Предполагаемата Комисия, която ще разследва концесиите, е извън възможностите на току що избраните депутати

Кой пречи на сменяемостта? - 1
Снимка: Нова ТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Писах за кадрите, писах за правата на българите от чужбина, предупреждавах с години, че системата пречи на нови лица да участват в политиката, защото страната се нуждае от "нова кръв" и нови идеи. Всичко това може да стане само с нови хора!

Резултатът от последните избори показва, че подреждането на избирателните листи, на приятелска или роднинска основа, е точно в обратна посока. Един конкретен пример. Какво търсят в парламента трите феи от "Мутри вън!" Капон, Дончева и Манолова?

Предполагаемата Комисия, която ще разследва концесиите, е извън възможностите на току що избраните депутати. Концесията на летище София не е като тази на плажа в Приморско! Чуждите фирми, сключили договори с българското правителство, са изпипали сделките със световни адвокати.

Те няма да се оставят като девствени абитуриентки. Чакат ни съдебни процеси, които ще продължат 10-15 години. Трите феи, би трябвало да го знаят. Тогава какво търсят те? Шум, сензация и зрелище, в полза на личната им реклама. Не са само те. Христо Иванов и Корнелия Нинова също пригласят в тази посока.

Това не променя нищо по същество. Да се преследват "крадците" винаги намира подкрепа в очите на общественото мнение. По настоящем обаче пред страната има по-спешни проблеми за решаване, които не търпят отлагане. В къси срокове - ползата подхвърляне на теми като Концесиите, за България е никаква. Само губене на време и пари съответно.

Върнахме се на цитата на журналиста Григор Лилов - българската система "може да вкара в парламента дори и магаре". Не е достатъчно обаче да си вътре и да забравиш, че тези които са отвън не се хранят с "Кьор фишеци"!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възможностите

    23 2 Отговор
    на голяма част са доста ограничени !
  • 2 Българка

    33 14 Отговор
    Относно решението на МС за освобождаване от такси върху концесията на летище София за 10 години трябва спешно да бъде ОТМЕНЕНО, както и концесиите последните месеци. В НС има достатъчно доказали се добри адвокати. И ревизи на управлението и големите корупционни скандали!

    Коментиран от #14

  • 3 ммм

    33 6 Отговор
    Е как... какво търсели Мая, Капон и Дончева.. били стари лица. А какви са Корнелия Нинова (5 пъти депутат), Бойко Борисов (3 пъти МП), Кристиян Вигенин, Вежди Рашидов...

    Това подигравка ли е с нас?? Кога ще спрете да ни натрапвате откровенни лъжи?

    Коментиран от #10, #22

  • 4 Прост народ

    26 1 Отговор
    След като племето е 80-90 %, какви да са "политиците", "експертите', "депутатите", "журналистите", "футболистите", ... Същите - какви да бъдат!?
  • 5 политик

    19 2 Отговор
    Грухчо да отслабне. Има кето - диети и фитнеси.
  • 6 Аве Божидаре,

    19 9 Отговор
    Пиши си писателството,и не се занимавай с нещо,с което не разбираш-политика!Манипулация до манипулация!Кои от изброените в статията имена са свързани на роднининска или приятелска основа,което наистина не е добре както си писал в началото на статията,че не се сещам?!И туй за магарето не е Лиловско прозрение нито българско,а римско и се е появило точно по времето на най-отвратителния римски император,а в българския случай той се нарича Бойко Методиев Борисов!

    Коментиран от #15

  • 7 Защо не го

    23 2 Отговор
    Написа директно?? Не че не го знаеш,комунистите под различни имена се съюзиха в името,на мечтаното крадене,на европари...които ще бъдат спряни естествено ако се задържат два три месеца,на "власт"!
  • 8 Не вярваме на политици !

    26 6 Отговор
    Вчера стана ясно предателството от трите нови партии и ДПС. Народът умира, а те го излъгаха, за да се доберат до власт и пари, заедно всички видно стана.

    Коментиран от #11

  • 9 Майна

    25 10 Отговор
    ХАЙДЕ, КАПОН, ВНЕСЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ РАЗПУСКАНЕ НА ВСС И ОТНЕМАНЕ ПРАВОМОЩИЯТА НА ГЕШЕВ! ИЛИ ЦОНЕВ НЕ ДАВА?„? ТОВА ИСКАМЕ БЪЛГАРИТЕ

    Коментиран от #16

  • 10 зъл пес

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "ммм":

    Да де,ама с тая разлика че се кълнеха че не искат депутатски кресла.А сега даже и с държавни мерцедеци се сдобиха.Нали много викаха за джипката,а каква стана тя сега?
  • 11 пфу

    20 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не вярваме на политици !":

    Ами ние цяло лято това го говорехме,ама кой то вярваше?Те и сега не вярват де.Ама да изчакат още малко,и истината хептен ще излезе.
  • 12 Кой подрежда листите ???

    26 6 Отговор
    Българският народ както винаги НЯМА думата за нищо !!! Вкарват се хора в политиката по роднински и приятелски връзки-случайни хора няма там ! В листите на всички партии си слагат своите си хора !!! НЯМА ги умните,образовани,интелигентни и неомърсени и морални българи в политиката и Парламента !! Браво,за статията !!!
  • 13 За концесиите има световни адвокати...

    21 9 Отговор
    А за тези които подписаха от Българската страна тези продажни договори за концесиите,няма ли раирани затворнически дрехи и конфискация на придобитите с продажност девиденти,кюлчета и банкови сметки в чужбина.То концесията е вече подписана,но тези които са виновни на дръвника и преследване до дупка...
  • 14 Гогето

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Всички имуществени щети да бъдат за сметка на подписалият договора.Концесионерат и да не плати ,България трябва да си получи парите.Съд и затвор за Шайката.
  • 15 Ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Аве Божидаре,":

    100% те подкрепям.Взе ми думите от устата.
  • 16 7777

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Ти пък какво ще спечелиш от това. Папагал
  • 17 Перо

    4 5 Отговор
    И кое му е трудното,да се оценят “конкурентните” оферти или възможните загуби,след измислена причина за КОВИД,създаваща нерегламентирана привилегия за 10 г.,без да го има в искането за оферти. Престъпната дейност и замисъл,лесно се установяват,а работата на “световните” адвокати е в други параметри,които не е нужно да се доказват от депутатите,ще си има прокуратура съд,вещи лица,фирми,свидетели,експертизи и т.н. До сега има обемна информация за концесията на летището и много експерти “благопожелатели”!
  • 18 Ежко Бежко

    7 5 Отговор
    Трябва да накажем подписалите неизгодни концесии, а не да преливаме от пусто в празно кой на кого е роднина и колко време е в парламента. И що за внушения видите ли концесиите са изпипани от световни адвокати? Да, ама политиците са наши и мястото им е в затвора.
  • 19 Не всички знаят

    10 2 Отговор
    Трябва да се въведе задължителна крайна мандатност за участие в която и държавна власт! До 2 мандата, не повече!
  • 20 Другия с коня

    13 2 Отговор
    Мая Манолова,която го защитаваше с блузка с Надпис "Орешарски" от Протестиращите 400 дни....- сега ТЯ ще прави Ревизия на управлението на Орешарски....Пак ще излизаме по площадите да изметем Комунистите от Парламента....Този път обаче за винаги!!!!
  • 21 Мара мисса

    9 1 Отговор
    Не ме гледайте,че съм от селата иаз съм капелата! А баби Кян ми поддържа задното самочуствие, с пък двамката сега така хубаво ще се напапкаме че вместо Мерцедес до Парламента ще ни возят с ТИРове😁😁😁
  • 22 Кака Мара

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "ммм":

    Каквото търсят ПКП , дуловската очиларка и бившата келнерка от Филибету
  • 23 Сър Пичук

    16 2 Отговор
    Трите феи са всъщност трите вещици.
    Не помнят ли хората какво причиниха тези тричките на българския народ по време на предишните им пребивавания в Парламента. Или за тях са гласували някакви младоци, които са повярвали на лъжите и комсомолския им плам?!?! Надявам се скоро да изчезнат и повече никога да не се появяват в българския парламент. Дано дотогава да не натворят глупости, които ще плащаме всички ние години наред.
  • 24 ПОЗНАВАЧ

    6 3 Отговор
    Тази Капон-фея освен ново лице, е отпрала нови врат и бузки, гледам.

    Коментиран от #30

  • 25 ФАКТ !

    9 2 Отговор
    Докато комунистите държат всичко и техните семейства, роднини и приятели са навсякъде , какво очаквате ???? България ще се оправи, когато НЕ остане нито един комунист !!!

    Коментиран от #27

  • 26 Лили до ема

    5 1 Отговор
    България си остава заддунайская това е причината
  • 27 мдда

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "ФАКТ !":

    то ест – никога.
  • 28 Минувач

    9 0 Отговор
    За пореден път НС се напълни с празнодумци гонещи единствено лични интереси! За това и нищо особенно няма да се промени и нито 1 от предишните управленци-крадци няма да бъде осъден!
  • 29 дядо Либен

    4 0 Отговор
    "девствени абитуриентки" - бих повярвал, ако завършваха на 13 години.:))))
  • 30 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ПОЗНАВАЧ":

    Но най вече г@з
  • 31 Божидар Чеков!! Пудел на Хранилка!!!

    4 3 Отговор
    Гербаджийско Мекере, като четеме кой Пречат на ГЕРБ в Парламента си ни!!! ясен!! Мекере си!
  • 32 ежко

    3 0 Отговор
    За концесиите е простичко.Доказвате,че са сключени доста под цената на която трябва /сравнение с подобни сделки в ЕС/, от тук -дело за корупция ,от тук -сделките се разтрогват защото са корупционни и тояка.Който е подписвал -в затвора.
    Дългове за милиарди бяха отписани защото правителствата които са ги взели за да ги откраднат, а заемодателите пиха една студена вода.Заеми, а за концесии е дори по-лесно.
  • 33 Дебилчев

    3 0 Отговор
    Имащите 165 гласа да управляват, а не да разтяга локум тая видна комсомолски 90г от дкмс Пловдив и любима на бибиткЯн
  • 34 безпартиен

    0 0 Отговор
    Единственото което една комисия може да докаже с проверка
    на концесиите е занижена цена в договорите!Трудно но не е невъзможно!От там нататък нищо няма да произлезе по прекратяване на договорите!!Може единствено да се търси отговорност за нанесени щети в особено големи размери!Но и там греда!Всички договори са приемани от КОЛЕКТИВЕН ОРГАН НА УПРАВЛЕНИЕ -МС,НС или ОбС!Нама как да обвините колектив в престъпление защото вината е персонална!Така,че който си е взел комисионните-ще си ги харчи без страх!
  • 35 бесен

    0 0 Отговор
    АЛО ДЪРТАТА КАКА С ОЧИЛАТА СПОРЕД ТЕБ ДО ЖИВОТ ЛИ ЩЕ КРАДАТ ОТ БЪЛГАРИЯ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ ТО ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ
  • 36 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Уважаемият господин Чеков, защо не си седи мирно и тихо в Париж, ами постоянно пише дълбокомъдрени слова за нещо, което е далеч от него. Той си мисли,че има разбирания и виждания за бъдещето на България от висотата на......Айфеловата кула. Но човекът няма вина - дава му се време и място и той си пише.... А милият български гражданин, който се превива от данъчната тежест върху гърбът му ...нека вярва, нека се надява на светло бъдеще.
    Това бъдеще винаги му го кроят някои мъдри хора, живеещи далеч-далеч от София.

    Коментиран от #37

  • 37 божидар чеков

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Шаран БГ":

    Извинете г-н Шаран. Аз съм в Париж когато пожелая. Прав сте че гледам "от високо", но по настоящем от центъра на София. С моето присъствие тук и там доказвам, че свободният и независим европейски гражданин, може и трябва да бъде солидарен с народа си.
  • 38 Феликс Дж

    0 0 Отговор
    Я стига глупости. Който и да започне все е добре. И световните им адвокати ги знаем. Ако са толкова добри следва НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ.