Last news in Fakti

27 Април, 2021 13:00 7 759 57

Шах и пат е ходът на Трифонов

  • слави трифонов-
  • правителство-
  • иво инджев

Инструментът е непригоден за цялостен демонтаж на статуквото

Шах и пат е ходът на Трифонов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията “Има такъв народ”, която най-напред искаше да се нарича саркастично “Няма такава държава”, но удари на камък със сарказма си в съда, отказва да управлява без стабилно мнозинство и с подкрепата на “алчни и доказано корумпирани” партии от статуквото. Това стана ясно от отказа на лидера Станислав Трифонов да приеме мандата, за което той съобщи във Фейсбук.

Това коментира Иво Инджев.

Също във Фейсбук беглецът от парламента и неговия контрол Методиевич нарече Трифонов страхливец, който не иска да управлява със 165 гласа и го обяви за нещо повече от Тодор Живков като излъга, че по неговият “университет” от Правец не е имал също пълно мнозинство в парламента ( доколкото подобието на парламент от времето на комунизма може изобщо да бъде възприеман като източник на властта в условията на правешката диктатура).

Трифонов се превръща в олицетворение на максимата “внимавай какво си пожелаваш”. Пожела да натрие носа на Методиевич и успя в тази част. Която е важна не само за него, а за всички у нас и в чужбина, които знаят, че никаква промяна не може да има в България докато българската бутилка е запушена от властното туловище на един същи човек повече от десетилетие насам, през което сме трайно закотвени в тинята на европейското дъно в повечето негативни класации, свързани с качеството на живота на хората.

Успехът с премахването на тази запушалка обаче завари “тирбушона” Трифонов неподготвен за консумация на съдържанието на бутилката. Опиянението от успеха трая кратко.

Трифонов отговори на очакванията на повечето коментатори, които разчетоха мълчанието му и оскъдните знаци на неговия говорител Тошко Йорданов като прелюдия към отказ от поемане на горещия картоф, около който мнозина се надяваха да седнат на трапезата на властта без да носят негативите от на амортизацията от нея.

Трифонов обаче не отговаря на надеждите на избирателите си, които, за разлика от някои политически наблюдатели, хранеха надежди той да направи следващата крачка. Трифонов не играе в това шоу за аплодисментите на шепа анализатори. Пък и арабската поговорка казва “ с една ръка ( т.е. с една шепа,) не може да се ръкопляска”. Тъй че равносметката от постъпателно-възвратното движение на този нов инструмент в българската политика остава за сметка на главния конструктор на самото шоу.

Инструментът е непригоден за цялостен демонтаж на статуквото. И главният му недостатък е в това, че заприлича на носителя на това статукво – с медийния бойкот, обидни подвиквания към техни представители, криеница от публичността и дори по случайността Трифонов да се окаже болен по едно и също време с Методиевич- удобно и за двамата.

Да заприличаш на онзи, когото сочиш за свой за антипод, е антипатично.

Да изброя пак: енигматичното мълчание, самозатварянето с цел нагнетяване на напрежението в пиесата ( и “за да не се изложим като проговорим”), Бойко-тът на медиите и доброволната изолация в собствената партийна телевизия донесоха за кратко дивиденти на “Има такъв народ”. Народът обаче го има(ше) на страната на бунтаря и трудно ще се задържи пред екрана му пред затворените завеси на шоуто.

И не, не го спасява от разочарованието очарователният факт, че предлага за едноминутен премиер уважаваната шахматистка Антоанета Стефанова, нито нейната саможертва.

Защото ходът, който изигра е шах и пат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    49 13 Отговор
    Ходът трябва да е шат на патката главата.

    Коментиран от #35

  • 2 Брендица

    14 18 Отговор
    Тц, ходът му е че замери шахматната дъска барабар с фигурите. Епа он не знае ли, че народо все дири некой да го спасява та се омота?
  • 3 Анонимен

    54 22 Отговор
    Ще има шах и мат,Слави свърши много добре,това което беше планирано,останалото ще го свъши шефа на шахмата.
  • 4 ПатрЕотът

    47 50 Отговор
    дано бъде изхвърлен от политиката заради чалгарския му манталитет и номера
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха ха

    46 26 Отговор
    И този ли трябваше да го изчетем! За истинско възмездие се иска парламентарно мнозинство, а т.н. партии на протеста са с 92 депутата. Айде като станат над 120, тогава да гледаме дали Слави е страхливец

    Коментиран от #15, #28, #55

  • 8 Киро

    51 17 Отговор
    Не съм фен на Слави но ме кефи как кине нервите на гуемите експерти и разбирачи . На следващите избори и черепа в нар събрание и воеводите и други за да стане цирка пълен.
  • 9 Гостчо

    56 13 Отговор
    От 4ти гледаме само как цялата политическа сган се гърчи ...
  • 10 ОСВЕН

    22 4 Отговор
    СЛОВЕСНИ КАЛАМБУРИ , НИЩО ДРУГО.А БЕШЕ ДОБЪР АНАЛИЗАТОР.МНОГО КИБИЦИ И ЧАКАТ НЯКОЙ БУДАЛА ДА МУ ГЛЕДАТ СЕИРА.АМА НЯМА ТОЛКОВА ГЛУПАВ.Я ДА ГИ ВИДИМ КАКВО ЩЕ КАКАНИЖАТ ПРИ ТРЕТИЯ МАНДАТ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майна

    41 14 Отговор
    Слушай , бе Инджев, престанете да сравнявате ситуацията със ШОУ...ТАКА ОМАЛОВАЖАВАТЕ ОТГОВОРНОСТТА, КОЯТО ВСИЧКИ, КОИТО ИЗПРАТИХМЕ В ПАРЛАМЕНТА СРЕЩУ ХУНТАТА ИМАТ!!! НЕ ИСКАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ГЛУПАВИ ИЗКАЗВАНИЯ, А ДА ВИДИМ ОБЕДИНЕНИЕ И РАБОТА В ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
  • 13 Анализът не струва

    20 8 Отговор
    Бегай у лево. БСП ли ти платиха..?
  • 14 хаха

    25 16 Отговор
    Абе този учиндолски мутропитек и той със джип се предвижва идесет гавази го пазят.

    Коментиран от #53

  • 15 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    Ааа немой така! Я знам за тая книга още от 2004-та..😂
  • 16 ушанков

    16 7 Отговор
    тоя инджев ли е си е ба си шматарока безмисловен
  • 17 Ще видим Инджов

    20 2 Отговор
    Какво ще направи Корнела като получи мандата. Чакам с нетърпение, тогава “безпристрастният” ти коментар, без да мрънкаш обаче..!

    Коментиран от #23, #56

  • 18 123

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "смях":

    Грешиш. Гледай сега какво следва ще останеш много очуден, почти колкото ТОЛУПА
  • 19 !!!?

    19 10 Отговор
    Партиите на "статуквото" да призоват избирателите си на следващите избори да гласуват за Шута на "има такъв народ", а после Радев лично да му занесе мандата за съставяне на Кабинет с блага ракия и песента "Канят ме мамо на тежка сватба" !!!?
  • 20 Вълко Червенков

    27 16 Отговор
    От чалгарите не става и чеп за зеле.На следващите избори ще вкарат не повече от 20 шебека,каквато беше оригиналната идея на Славуца Трифунджийска.Но бройката на безмозъчните лумпени,които гласуваха за певачката,изненадаха и самата нея и провалиха грижливо скалъпеният план.Сега очаквано се измъкват,като пръдня из гащи.

    Коментиран от #38

  • 21 БОЗА

    20 6 Отговор
    Щом и тоя глист реве нещата са добре... ;-))))
  • 22 Далавера в ход

    21 16 Отговор
    Писна ми - всички "индивиди" сега пишат: Слави, не се прави така; Слави не постъпи мъжки; Той загуби доверието; ... Пишат бивши политици, всякакви политолози, ченгета и пр. които са били на софрата и са обслужвали статуквото. Та и тоя драскач Ивайло! Аз бих казал - браво Слави, така се прави, така се чисти кочината!!!

    Коментиран от #27

  • 23 Тогава сигурно ще пише

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ще видим Инджов":

    Че била светица, че загрижена за народа с планове проекти, че не получила подкрепа и т.н. Те тия анализи вече са в пенсия предварително те предупреждавам инджив да не се излагаш! Всичко се знае..Ако беше уважаван жирналяга, щеше да си в уважавана медия, а не във фейсбук :)
  • 24 НАРОДА

    7 12 Отговор
    Ви даде властта. Втори шанс: Ще е
    Трудно. Грабне те шанса и направете
    НЕЩО хубаво за народа. ОБЕДИНЕТЕ
    СЕ ПРОТИВ ХУНТАТА. РАДЕВ: ТРЯБВА ДА ГИ ВРАЗУМШ. ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО. В смисъл ПАК СЪЩОТО.

    Коментиран от #33

  • 25 среднощен

    24 6 Отговор
    Най-големият проблем за българите са "илюзиите", които сам си "твори"... След това в реалния живот търси виновен за разминаването на действителността с "неговите илюзии"... Животът е това, което ни се случва реално всеки ден, а не това което ни се ще да бъде... Щом стигнахме до там, Слави Трифонов да ни "оправя" - явно си заслужаваме всичко...?

    Коментиран от #30, #37, #57

  • 26 Шат на патката главата

    7 4 Отговор
    Това е хода на Слави..
  • 27 заплес

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Далавера в ход":

    "всъщност ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат" - а някой да е чул да се водят преговори, ясно, на открито?
    Какво сложи на масата за обсъждане? Мънкаш и се усукваш, като .... Борисов ти го каза право в очите. Суверена помни кой го лъже поне два месеца.

    Коментиран от #46

  • 28 чичо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    И баба така каза.А чувам,че и бат Сали казал,дайте ми достатъчно дълъг клон и ще повдигна земята. Какво иска и разбра Слави,не е важно.Дано народа е разбрал!
  • 29 С кокал в носа

    6 4 Отговор
    От проверен източник се разбра, че Чалгара Слави е предложил и нов химн на Обединена Шопландия.........................................................
  • 30 среднощен

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "среднощен":

    Най-големият проблем за българина са "илюзиите", които сам си "твори"...
  • 31 Мнение

    13 4 Отговор
    Тоя Иво Инджев е като Плевнелиев и Соломон Паси - продажни сорос-пийски патки!
    Иво да ти кажа ли, че ти, заедно с останалите кланящи се безусловно на муриканските интереси, ще оттечете даже в панделата при един честен референдум от народа???!!!
  • 32 ОСТВКА

    4 2 Отговор
    Какоще един от многото плюещи по поведеноето на "Славе" говорят от името на избирателите "МУ" и далите се припознават като гладувализа него. Незабравяме и как говорехс привърженици на ДБ как тоя чалгар може да бъде пред тях и да има по-голяма подкрепа от скалъпения десантчик министър на Боко и агента на ДС генерал от СИК (началник и по-вишестоящ от Боко ген Атанасов. Справка книгите на наемния убиец на групировки Георги Стоев)
    ПОШЛО, МНОГО ПОШЛО ОБРИЧАЩОНА БЕЗПРИНЦИПНО ПРАВИТЕЛСТВО АНТИ ГРОБ-ЖАЛКО ЗА НАРОДА!
  • 33 чичо

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "НАРОДА":

    Тъпо е да говориш от името на народа.И после,ако оставите на Славчо,мутрите сестра галева и брат хаджиидиот и сие,няма да същото.Дано не се налага на практика да го разбереш,а пък и останалите.
  • 34 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    Ивчооо, за да захлебиш от сороснята, трябва да ни обясниш как чалгарчето е агент на Путин. Или сюлейман паси все още не ти е казал новините.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Паметлив

    7 6 Отговор

    До коментар #25 от "среднощен":

    Слави не може да ни оправи, нито в буквалния, нито в преносния смисъл!:) Човека хич го няма!:)
  • 38 Пора

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Вълко Червенков":

    Абе, то лошо няма!:) Ама, засмърдя!:) Като се проветри, смръднята ще отшуми!:)
  • 39 Тоя па тоя

    8 0 Отговор
    откъде изкочи.Ти нали се облагодетелстваш от всички независимо кои са на власт.Големи коментари голямо нещо.Виж гредите в твоите очи пък после гледай сламките в очите на хората.
  • 40 ТнТ

    8 5 Отговор
    Сами си го натаковаха сценаристите и баш "знаещия" батко от Учиндол, не е едно и също да се присмиваш по телевизията и да се правиш на всезнаещ и да свършиш нещо реално. Колкото и да го лашкате напред "батко" истината се вижда, какви закони приеха, заплатите си дигнаха, не направи правителство въпреки че можеше, дори не показа министри и акъл на хората които бутна в парламента. Пълна скръб, когато имаш телевизия можеш да си мрънкаш всяка вечер, сега когато можеш да управляваш държавата - се криеш в миша дупка, пък вие си драскайте каквото решите и без това никой не ви чете.
  • 41 Мимчят

    6 5 Отговор
    Абе славчо явно разчираше, само да разлайва кучетата и не вярваше,че хората ще гласуват за тях.Сега при това положение се вижда,че е така и той няма никаква готовност за власт,затова се крие по всякакъв начин,както направи Боко,той го купира и гледа да се отърве по всякакъв начин.Иначе браво на Майчето,че има и предлага идеи и правила за държавността...

    Коментиран от #54

  • 42 Слави излъга хората

    5 6 Отговор
    Жалко
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    що за Глупости!Когато дадете Шах,ако противникът ви няма поле ,или начин да вземе фигурата ,която е обявила Шах,се Получава МАТ,а не ПАТ!Следователно по първата ви логика СЛави е обявил ШАХ,и е ДАЛ МАТ на противниците си!В политиката вече имата Гросмайстор -Истински,Антоанета Стефанова!Тя произлиза от Панелните Блокове на НАДЕжда в София и може да я питате ,когато искате да използвате шахматни термини!!!сега се прибрах и прочетох .....Използвайки езика на толупа от банкя....Някой ме е проклел,боли ме десния Ахилес.....Мисля си дребния Дооктор Роналдо дали през Ноща не ме е хапал....Следи няма ,а яко боли и куцам....
  • 44 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    БОЙКО И СЛАВИ ИГРАЯТ КОМБИНА И ЗНАЯТ ЗАЩО !!!! КАК ДА ОТСЕЧЕШ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА -АКО НЕ Я НАДИГНЕ !?!?!? А ЗМИЯТА СА "МЕТРИ ВЪН " -СЪСТАВЕНА ОТ МУТРИ - МАЯ Е АГЕНТ НА КГБ--- ТЯ ТЯ ТЯНА Е МУЛТАК --- НА ДРУГИТЕ ТРИМА ИМ ЛИЧИ ОТДАЛЕЧЕ !!!!! НО ДБ НЕ СА МУТРИ ПО РОЖДЕНИЕ , А ПО ПРИЗВАНИЕ !!!!!!!!!!!
  • 45 ИВОМИНДЖЕВ

    6 1 Отговор
    ИВО ИНЖЕВ Е МИСИРКА КАКТО И СОЦИОЛОЗИТЕ ,ЛАСКАЯТ СИЛНИЯ НА ДЕНЯ
  • 46 Далавера в ход

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "заплес":

    Какъв суверен, бе заплес? При близо 50% НЕ гласували!? Всеки пише и дрънка каквото му дойде първо в кухината. Не защитавам Слави, а негодувам срещу простотията и невежеството на драскащите тук, при това с правописни грешки!
  • 47 Павел Пенев

    4 2 Отговор
    Не е ясно дали Трифонов играе шах, но е ясно, че е квартална проста проститутка с амбиции за нещо повече. Следващите избори ще гласувам за друга партия.
  • 48 язък

    2 2 Отговор
    И те са същите,като гробарите....
  • 49 жалко

    1 0 Отговор
    От нашия дом-ап/-4/гласа!....
  • 50 кофти

    2 2 Отговор
    Дългия-на цирка,а тиквата-в клетка и да ходят по селата....
  • 51 Хммм

    1 1 Отговор
    Всяко село си заслужава кмета
  • 52 Истината

    2 0 Отговор
    Много шахматисти се нороиха и всичките използват различни терминологии от шахмата, а истината е, че партията шах, едва сега започва.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 така е

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Мимчят":

    а от Майчето само "идеи" да искаш, ще те зарине, даже и от другите ще взема, и ще ти ги пробута за свои. Тая сигурно може да бъде цял парламент.
  • 55 няма да видиш

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха":

    че е страхливец, а че е ненормален, но ще е късно,уви!
  • 56 кво да прай

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ще видим Инджов":

    курнела, ако и дадат мандата, ами да го държи една седмица и да го върне за кеф на раята. Не можеш да се мериш по акъл с глупаците.
  • 57 браво

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "среднощен":

    набий им го в главите(кратуни)