ФАКТИ.БГ

Потресаващи гледки в края на ерата "Борисов". И ще става още по-грозно

Тези хора няма да си тръгнат от властта "безмълвно, по английски", както пееше Владимир Висоцки

Публикувана: 7 Май, 2021 16:00
67 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11812
Потресаващи гледки в края на ерата
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 162 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Грозни гледки в края на режима на Борисов. Беше ясно, че ще стане така. Но това е само началото. Тепърва ни предстои да узнаем още по-ужасяващи неща. Страхът в душите на жертвите очевидно отстъпва.


Коментар от проф. Евгений Дайнов:

„В политиката”, повтаряше Иван Костов, „нещата имат собствени имена”. Всяко нещо, което се случва, си има име. Въпросът е то да бъде назовано. Защото веднъж назовано, на повърхността излиза истината. И вече няма как тя да бъде замазвана с похватите на „Севда ТВ”.

Името на това, което се случва в България

Да назовем някои неща от последните дни със собствените им имена. Заседава комисията на Мая Манолова за разследване на делата на Борисовата власт. Свидетелства жертва. Разказът е потресаващ, тъй като жертвата, очевидно решила да си сложи главата в торбата, разказва нещата такива, каквито са. Стига до момента, в който в едно от седалищата на властта са събрани двайсетина недостатъчно покорни предприемачи, за да им бъде излъчено поучително филмче: а именно, как в затвора насилват сексуално вече арестуван предприемач. Да си знаят какво се случва на недостатъчно послушните.

Тази случка си има име: фашизъм, но с местна мутренска специфика. Да видим исторически аналог. След опита за атентат срещу Хитлер през лятото на 1944 година в арестите се оказват заговорници, заподозрени и просто неугодни на "фюрера". С тях се разправят по следния начин: окачват ги откъм гърба на големи куки (на които в кланиците провесват животинските трупове) и ги оставят така, докато умрат. Снимат цялото упражнение на филм, след което го показват на офицерството като предупреждение - какво се случва с онези, които не са лоялни към "фюрера".

В нашия случай докато свидетелят споделя ужасяващия си разказ, в залата на разследващата комисия в Народното събрание нахлува шайка ГЕРБ-депутати. И с физическо въздействие прекъсват работата на комисията.

И тази случка си има собствено име: болшевизъм. В началото на 1918 година в Петроград се свиква Учредително събрание, което да преоснове Русия от монархия в република. То е надлежно избрано на избори, неоспорвани от никого. По време на първото заседание в залата нахлуват десетина матроси-болшевики и разтурят събранието със заплахи за насилие.

Елементът на местната мутренска специфика е в изнасилването на арестанта. Едно време, в по-зле уредените казарми, както и в мъжките спортни школи изнасилването на мъже се ползваше като инструмент за пречупване и подчинение. Впоследствие този похват бе пренесен в мутренските среди, а по-късно очевидно и в средите на властта, произлизащи отчасти от мутренските среди.

Тези хора няма да си тръгнат просто така. Ще бъде грозно.

Беше ясно, че краят на режима на Борисов ще е съпроводен от изключително грозни гледки. Но това е само началото. Тепърва ни предстои да узнаем още по-ужасяващи неща. Страхът в душите на жертвите очевидно отстъпва, за да бъде заместен от ярост. Ще завалят още свидетелства. Отравянето на Гебрев от агенти на Путин, вероятно асистирано от същия този режим, ще ни се вижда като невинна закачка.

Дотук намерихме три собствени имена на този режим: фашисти, болшевики и мутри. Предстои ни да намираме още. Това загатна самият Борисов в отговор на свидетелствата на жертвата в разтуреното заседание на комисията: „Знаеш ли и ние какви хубави работи (...) Какви работи сме им подготвили (...) Готвиме се с още по-голяма сила да се врежем в тях”. Имайки предвид мутренския аспект на случката, изборът на метафората „врязване” е сам по себе си показателен.

Тези хора няма да си тръгнат от властта „безмълвно, по английски”, както пееше Висоцки. Ще бъде грозно.


Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 162 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
мдаа
1 Отговор
"Ледът се пука, дами и господа съдебни заседатели, ледът се пука." Остап Бендер - Илф и Петров.

Коментиран от #64


Оценка:
-7 +162

333
2 Отговор
Досега да бяха я гръмнали,ако беше тя направила и пуснала снимките с пачките.
Това не е направено от обикновен човек и не е изпратено случайно точно до сайта "Афера", но може да изгори това момиче , заради техните разправии,без да има вина.

Коментиран от #22


Оценка:
-13 +100

Тъп
3 Отговор
Прочети какво си написал, гений на перото. Пулицър за теб смелчаго.

Оценка:
-49 +11

ДЕБЕЛИЯ
4 Отговор
Идва отзад а може и отпред. Прост може и с един 9 мм

Оценка:
-8 +56

bandita
5 Отговор
единствената гледа трябва да е след като пРезидента връчи мандата за борисов 4 (който е сигурен юли месец) гешев да влезе и да го закопчае пред националната телевизия като национален предател. след това идва ред на ИМВ и слави

Коментиран от #20


Оценка:
-120 +18

...
6 Отговор
Имам си една мечта ... Тиквата в затвора е тя !

Оценка:
-17 +113

Госあ
7 Отговор
По английски, неграмотното пиянде чърчил кастрира един от най големите математици на англия, разкодирал нацисткия код и едва ли не обърнал войната. Като по този начин придал смисъл и за някакъв принос на англичаните в тази война. След като чърчил кастрирал въпросният математик, той се самоубива. Това е по английски байно. Чая е по китайски.

Оценка:
-12 +54

дедо Герчо
8 Отговор
ФБР СА СЪЩИТЕ БОЛШЕВИКИ....ХЪХЪХ.....

Оценка:
-10 +38

Георги
9 Отговор
ОПГ ГЕРБ е ПОЛИТИЧЕСКА АНОМАЛИЯ! Кой народ дава властта на човек , който работи за мафията - СИК?! Има такъв народ! Да наистина има такъв народ и това сме - НИЕ!

Оценка:
-15 +91

dfu
10 Отговор
Пълна гражданска непримиримост към всякакви тикви сега и след изборите!

Оценка:
-15 +82

Независим
11 Отговор
Е това се знае отдавна, че мафията ще си отиде трудно! Дори и да отстранят Борисов и да се поснишат, пак ще се опитат да останат

Оценка:
-9 +81

Професора
12 Отговор
Палячото Дайнов да внимава със съпоставката с фашистите и болшевиките, че май е забравил по каква линия е завършил 1979г в Лондон университет!

Оценка:
-56 +32

безпартиен
13 Отговор
Това чак сега ли го разбра?Чак сега ли забеляза елементарните хора във властта вече толкова години?Или докато беше изгодно си траеше,а изведнъж "просветна" за истината?Така и "журналистите" които в началото обсипваха с похвали гл.секретар на МВР дето "ги лови,а другите ги пускат",без да си зададат въпроса как,защо и с какви доказателства "ги лови"един абсолютно некомпетентен за заеманата длъжност човек!!!!Та от там тръгнаха нещата и от там "кукловодите" направиха от един обикновен човек ГЕРОЙ,спасител!!!Бързо се забравиха престъпления като заповед за стрелба с гранатомет,тефтерчета,Фидосова,Мишо бирата и т.н.!!!!Проблемът е,че и на другите длъжности овластени да разследват такива престъпления бяха поставени същото качество хора!

Оценка:
-9 +53

Klark Kent
14 Отговор
Таьи сороснв калво меша президента Владимир Путин и РФ в кирливия си анализ за герберската кочина от последните 10г ?

Оценка:
-10 +28

доган
15 Отговор
Белене е в очакване на Борисов и кохортата му!

Оценка:
-12 +51

Монгола
16 Отговор
Дайнов е забравил, че Боко е любимеца на Меркел почнаха да бутат към Кремъл соросоидните фашисти!

Оценка:
-11 +35

Българка
17 Отговор
Дoтук нaмeрихмe три coбcтвeни имeнa нa тoзи рeжим: фaшиcти, бoлшeвики и мутри. Прeдcтoи ни дa нaмирaмe oщe. Тoвa зaгaтнa caмият Бoриcoв в oтгoвoр нa cвидeтeлcтвaтa нa жeртвaтa в рaзтурeнoтo зaceдaниe нa кoмиcиятa: „Знaeш ли и ниe кaкви хубaви рaбoти (...) Кaкви рaбoти cмe им пoдгoтвили (...) Гoтвимe ce c oщe пo-гoлямa cилa дa ce врeжeм в тях”. Имaйки прeдвид мутрeнcкия acпeкт нa cлучкaтa, избoрът нa мeтaфoрaтa „врязвaнe” e caм пo ceбe cи пoкaзaтeлeн.
Адмирации за статият, респект към автора и гнус от бойковото управление. Не разбирам защо още не е арестуван? Не разбирам защо въпросната плейтмейтка и Илчовски не са под охрана? Абе, не разбирам защо изобщо се плащат заплати на следователи и прокурори?

Коментиран от #26, #34


Оценка:
-11 +48

Олеле
18 Отговор
Евала на Генчо Дайнов,преустрои се за 48 сек.Така се прави,ганчовци,учете се..

Коментиран от #40


Оценка:
-7 +26

Боко тиквата
19 Отговор
и гербавите му роби са точно това - Дотук намерихме три собствени имена на този режим: фашисти, болшевики и мутри.

Оценка:
-13 +23

Явно сте
20 Отговор

До коментар #5 от "bandita":


от партия герб , щом се наричате бандита......
Боже пази ни!

Коментиран от #36


Оценка:
-11 +24

Тиква
21 Отговор
Дойче Веле, пак ли Вие мъдрите нещата. Да прочетат хората колко бяхте горди че сте измислили името на ГЕРБ. И колко ги крепите през всичките години. Трябва да Ви забранят със закон вас като медия.

Оценка:
-4 +41

3333
22 Отговор

До коментар #2 от "333":


Не е сигурно, може да разполага с нещо повече, още по-фрапиращо.

Оценка:
-6 +12

ТЕЛ ИЗМАМНИК
23 Отговор
ТО ЕДИН СВИДЕТЕЛ С МЕД И МАСЛО ДА ГО ХРАНИШ .ТОЙ САМО ЕДНИ 150000 ДЕКАРА ИМА А БЕ ДА МУ КУПИМ ОЩЕ 50000 ДА ГИ ЗАКРЪГЛИ

Оценка:
-21 +12

Монгола
24 Отговор
На Дайнов баща му е бил кореспондент70те година в UK на всетник,, Отечествен Фронт" мирише на БКП тоя седесар!

Оценка:
-16 +20

Комуниста
25 Отговор
Това е помията на ЕНП в България ГЕРБ!

Оценка:
-6 +37

Само
26 Отговор

До коментар #17 от "Българка":


ако знаеш още колко работи не разбираш!

Оценка:
-4 +15

27
Този коментар е премахнат от модератор.
Членин
28 Отговор
Таваришчи , защо сега никой не написа , че Дойче зеле е една лъжлива медия ?

Коментиран от #30, #53


Оценка:
-10 +18

бг майна
29 Отговор
САМО ЩЕ СИ МЕЧТАЕТЕ ЗА КРАЙ НА ЕРАТА БОРИСОВ

Оценка:
-29 +11

324
30 Отговор

До коментар #28 от "Членин":


Ами защото Пергела вдигна ръце от мутра та и зелето се преориентира.

Оценка:
-2 +11

Платена медия от божков
31 Отговор
Арабаджиев Баневи и тем подобни крадци

Оценка:
-17 +6

Ива
32 Отговор
Престъпленията и рекета извършени от мутрата от сик и шайката тепърва ще излизат наяве - съд и затвор за крадците и убийците !

Оценка:
-3 +24

Изкъпи се бе човек
33 Отговор
Дайнов по-полека бе човек, ла ти се пукне жлъчката от злоба!😂А вземи си проверявай информацията, или нарочно пускаш геймове!Дамата която обвиниха,че е проститутка се закани всички които твърдят , че е била в спалнята на Борисов, ще заведе дела срещу лъжите им. Абе стига с тези мунчовски опорни бебе виждате ли че станахте за смях!😀😀😀😀😀

Оценка:
-19 +9

4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣
34 Отговор

До коментар #17 от "Българка":


Той Слави затова искаше да кръсти партията си "Няма такава държава" и точно тия същите не му разрешиха!

Оценка:
-5 +13

Моралист
35 Отговор
Никога не съм го уважавал тоя, дето е написал тази статия, защото когато мятаха павета, домати, развалена риба и обезобразяваха общественни сгради си траеше! Самия той е грозна гледка!

Оценка:
-12 +10

грешно думаш
36 Отговор

До коментар #20 от "Явно сте":


от БСП е, толкова е явно.

Оценка:
-6 +2

Въздуха
37 Отговор
Ооо да усеща се във въздуха.

Вероятността от кървища и насилие е много голяма.

Коментиран от #41


Оценка:
-3 +9

Врачка
38 Отговор
Съучастниците на престъпната мутра са тук и пишат гнусни постове в защита на толупа—рецидивист.Те са същите престъпници като него.
Д’били,80%!

Оценка:
-3 +18

Дълбоко виждащ
39 Отговор
Не проумяхте ли???С тоЛупа се разправя самия му създател!!!

Оценка:
-3 +11

Дяволче малко
40 Отговор

До коментар #18 от "Олеле":


"Неволна" грешка! Сменил си е очилата

Оценка:
-3 +0

ИМПЕРИАЛИСТ
41 Отговор

До коментар #37 от "Въздуха":


Целта беше, чрез провокации от „протестиращите“ да се предизвика въвеждане на военно положение от пРЕЗИДЕНТА. План "А" не сработи, преминават към план "Б"...

Коментиран от #47


Оценка:
-16 +2

име
42 Отговор
тоя комунист дайнов говори за демокрация? евгени ,дай нов. тоя се изтърка щото е фалшив.

Коментиран от #44


Оценка:
-9 +5

Дай Нов
43 Отговор
за тебе съм запазил стария, новият е за едно ново маце

Оценка:
-9 +2

Пръц
44 Отговор

До коментар #42 от "име":


Дайнов може да е комунист но е металист.Не е чалгар като теб.Ние,Софиянци знаем кой—кой е.А вие селяндърите ще мълчите ,чалгапитеци.

Оценка:
-4 +6

Матей
45 Отговор
А комисията се остави да бъде разтурена от банда безчинстващи герберуги.така до никъде няма да стигнем,тия наистина здраво се мут-ра-фон-чат.Усещат ,че контрола им си изплъзва,поне в НС и правителство,да пропаднат още повече на следващите избори герберите няма да понесат.Не за това са драпали дълги години,да крадат и грабят,и накрая да загубят всичко,мирно и тихо и с преклонена главица да влязат в затвора.не ми се вижда така да се развият нещата и боко намеква в характерния си груб стил,възможно е да направят дворцов преврат и да управляват открито диктаторски,като явна хунта.

Оценка:
-3 +10

Нина
46 Отговор
Бойко написа своята глава в нашата, бг история. За добро, или зло само бъдещето ще покаже.

Оценка:
-16 +1

4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣
47 Отговор

До коментар #41 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Аз подозирам руски план: руснаците с цел провокация ни подарят 2 батареи С-500. По този начин американците бесни погват джипката и с Бибитко е свършено!

Оценка:
-4 +6

пешо
48 Отговор
"коментар от проф. евгений дайнов: „в политиката”, повтаряше иван костов..."
до тук четох.

Оценка:
-4 +3

безпартиен
49 Отговор
Този е първият признал и сложил знак на равенство между комунизъм и фашизъм!

Оценка:
-2 +6

Пловдив
50 Отговор
Време е за ремикс на Великото Народно Въстание! Да искаме това Човекоподобно да бъде вкарано в затвора и да не мръднем от площадите, докато това не се случи!!!

Оценка:
-2 +11

Павел пенев
51 Отговор
Отказах се да чета материала след като видях че започва с цитат на Иван Костов.Дайнов да си духа саксофончето и да не се прави на философ.

Оценка:
-8 +1

ДАЛИ Е ДАЙНОВ ИЛИ
52 Отговор
ДРУГ: БОРИСОВ ТРЯБВА ДО ЖИВОТ ДА Е В ЗАТВОРА И ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕ, И ИНИЯ ДЕТИ МУ ЦЕЛУВАХА РЪКА . .. П.Е.Д.Е.Р.А С И Т Е!

Оценка:
-2 +12

Бай Дън
53 Отговор

До коментар #28 от "Членин":


Защото ние си знаеме каква е .Просто в момента искат да се харесат на българите.Дойче Зеле вън от България. .

Оценка:
-4 +4

Спомени
54 Отговор
На партийните секретари от ЕНП-то мъжката любов с БКП+БЗНС+ДС-ГЕРБерстина Андрюша Ковач контеса Месечкова ще им излезе и през носа и през ректума! Иначе гарант за членстовото в ЕНП на "десния" БКП-мутро-милиционерски циг@нски КЛАН на правешкия Тато, бе именно ДСБ с Ванчо Костовия!

Оценка:
-3 +0

Пророкът Бай Ху
55 Отговор
Нека да пророкувам драги дами и господа какво ще се случи (според мен) след малко повече от 2 месеца.
1) Партията на Сестра Галева и Сестра Ванко1 и Адв. Хаджи Соросов няма да мине 4%.
2) Партията на Червените бабички и партията на Али Баба ще имат сходедн брой гласове като на последните избори.
3)Шайката на Костов и Шоуто на Слави ще имат отлив от гласове (до
30% в зависимост от поведението в следващите 2 месеца)
4)Шкембе Войвода, Валери Войвода и техните чети ще цъфнат отново на Българският политически небосклон
5)Баце със шкафа пак ще е на първо място даже с по-добър резултат от последния път.
Логиката на моето пророкуване дами и господа е следната: След всяка изява на М.Манолова ИСМВ губят по 1000 гласоподаватели, а тя не слиза от екрана. БСП и ДПС имат твърд електорат и за това не очаквам големи промени (въпреки, че и К.Нинова губи по 5000 гласоподаватели на ТВ изява). ДБ и ИТН ще имат отлив от гласоподаватели защото доста хора, решили да дадат шанс на нещо различно са разочаровани от цирковете които се разиграха в парламента - как всички се нахвърлиха стръвнишки. За жалост грозната истина е, че никой не скача така от любов към Родината, всички са гладни, виждат парите и очите им светват.

Коментиран от #56


Оценка:
-10 +7

56
Този коментар е премахнат от модератор.
57
Този коментар е премахнат от модератор.
Пророкът Бай Ху
58 Отговор

До коментар #57 от "От бай К-у-р":


Всъщност последния път гласувах с цепене на тесте катри и се падна "честта" на Шкембе войвода. Но виждам че си тъжен злобен човечец. Бъди със здраве.

Оценка:
-4 +4

ГЕШТАПО
59 Отговор
КОЙТО КАКВОТО СИ Е ПОСЯЛ ТОВА ЩЕ ЖЪНЕ. БОЛИ МЕ ШПЕКА ЗА РАЗБОЙКО БОРИСОВ И КРАДЛИВАТА МУ ШАЙКА. ПРОБЛЕМА Е В НЕРАБОТЕЩИЯ КАСКЕТ И ЧАДЪРИТЕ КОИТО ОПЪВА НАД МАФИЯТА ГЕРБ.

Оценка:
-2 +11

Анонимко
60 Отговор
Възмездие ще има,да му мислят тези които са крали от народа.рано или късно правдата ще възтържествува.

Оценка:
-1 +4

БОЙКО В ЗАТВОРА
61 Отговор
ИЛЧОВ Е ЛЪЖЕЦ , БОЙКО МУТРАТА !Е СВЕТЕЦ ! ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ В ЗАТВОРА

Оценка:
-2 +6

ВЪЖЕТООО
62 Отговор
ВРЕМЕТО СИ ЛЕТИ И НИКОЙ МРЪСНИК КАТО ДАЙНОВ БОЙКО И ИЛЧОВСКИ НЯМА ДА ТЪРКА НАРА ! МИ ТЯ САМАТА МАНОЛОВА Е ЗА ЗАТВОР , МИ ФАНДЪКОВА И НЕЯ НИКОЖЙ НЕ Я СПОМЕНАВА ! А ВСИЧКИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ КРАДАТ ДОРИ И КАТО ВЗИМАТ ЗАПЛАТА ПЪК НИЩО НЕ РАБОТЯТ ! ТЕ СА ХИЛЯДИ МАСА НАРОД ЗА СТАДИОНА !

Оценка:
-4 +1

Сър Пичук
63 Отговор
"Едно време, в по-зле уредените казарми, както и в мъжките спортни школи изнасилването на мъже се ползваше като инструмент за пречупване и подчинение."
Глупости на търкалета. Имаше някой единичен случай тук-таме, но като цяло по-малко, отколкото извън казармата.
Този ходил ли е войник?!?!
"Мъжките спортни школи..." - А женски имаше ли?!?!?!
Смешко!

Оценка:
-4 +5

На западния фронт
64 Отговор

До коментар #1 от "мдаа":


Ще стане все по-горещо...още е май,юли е още по-точно...3585

Оценка:
-0 +2

възпитаник
65 Отговор
съд и затвор за МУТРАТА

Оценка:
-1 +2

защотко
66 Отговор
Евгений Дайнов , тате бил главен редактор на в. работническо дело в Лондон! Малииии, той момчето учил през комунизма в Лондон, ти ли ще говориш за болшевики бе , московско мекере, богопомазан агент,кой учеше тогава в кембридж,само отрочетата на политвърхушката! А сега се направи на антибойковист и го обвини ,че е комунист!

Оценка:
-2 +1

аз съм Веска
67 Отговор
МОЩНОТО НАХЛУВАНЕ СИ ИМА ЛОГИКА .
МОМЧЕ ПЕНКЕЛЕР ГОВОРИ НЕЩА , КОИТО СЪЗДАВАТ СМУТ В РЕДИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ .
И СЪЗДАВАТ НЕВИЖДАНО ЯВЛЕНИЕ :
РАБОТЕЩАТА 30 ГОДИНИ КОРУПЦИОННА СХЕМА , ВЗЕ ЧЕ ВЪЗМУТИ В КРАЯ НА 30 ГОДИНА ОПОЗИЦИОННИТЕ ПАРТИИ .
Е ТОВА ВЕЧЕ НАИСТИНА Е НЕОБЯСНИМО , И ПРЕДИЗВИКВАЩО СМУТ И ПАНИКА .
УПРАВЛЯВАЩИТЕ РЕШИХА ПЪРВО ДА СЕ ЗАЩИТЯТ , ПОСЛЕ ДА ИЗВАДЯТ АНАЛОГИЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СЪЩОТО , ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА " ОНИЯ " .
ТО НЕ Е ЦИРК.ТО Е ГОЛЯМО ЗРЕЛИЩЕ .
ЗАБРАВЯТ ЗА ХЛЯБА .

Оценка:
-2 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Барак Обама
Коментар на президента на САЩ Барак Обама
Доналд Тръмп има смахнати идеи."

Още бисери
ТОП 5