Last news in Fakti

12 Май, 2021 08:00 5 723 36

При смяна на системата е така

  • народно събрание-
  • парламент-
  • политичестка система-
  • герб-
  • протестърски партии

Няма никаква изненада в това, как изглеждаше 45-ото Народно събрание през краткото си съществуване

При смяна на системата е така - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма никаква изненада в това, как изглеждаше 45-ото Народно събрание през краткото си съществуване.

След 12 години на поругаване, обезсмисляне и заличаване на нормалния политически живот, парламентарен дух и институции, случилото се през последния месец е напълно в рамките на очакваното.

Представете си как са се държали родните депутати веднага след Освобождението и колегите им след 1944 г. Разбира се, че е имало неадекватност, истерии, реваншизъм, припряност и наивитет в огромни порции. При смяна на политическа система е така.

А че епохата на ГЕРБ трябва да се разглежда като отделна политическа система, спор няма.

Дали тя ще продължи от лятото или привържениците на промяната просто ще изживеят своята романтична, но печална Пражка пролет - глас народен.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    77 11 Отговор
    Напълно съм съгласен.Цялата атака срещу 45 -тото НС,дойде от ГЕПП редиците и клакьорите им.Истерия.Ама то е така-години наред,онзи от БанкИ,се"разпореждаше"с депутатите си.Особено във времената на ПКП,изобщо нямаше нужда от НС-Той и калинките+кръгът от бизнесмени,около Него,решаваха всичко.НС просто беше нотариална кантора за узаконяване и вписване на сделките.
  • 2 Тъп

    33 2 Отговор
    На 11.07 влакчето в релсите.
  • 3 Мачкане доживот

    79 4 Отговор
    Тикварите се помислиха за "Джин Грийн недосегаемият". О,глупаци клети,алчни и проклети,ако бяхте чели поне една книга до края,щяхте да знаете че сте просто редови мутри от Вечния Легион на тъпанарите..

    Коментиран от #11

  • 4 ТаУмВзе

    49 4 Отговор
    Ако мутрата и компания не са в Белене нищо няма да се промени!
  • 5 Брадвата

    40 4 Отговор
    Брр.. каква ти смяна на системата.. Плурализъм има и сега, по БНТ, БТВ и Нова в момента са дончев, сачева и митов.. Плурализъм и демокрация с 200 и до последния жив данъкоплатец

    Коментиран от #10

  • 6 КОТарАК

    51 6 Отговор
    Проблема е много по-дълбок , отколкото си мислим . БГ отдавна е зависима държава със порутена икономика , управлявана от Брюксел и Белия дом! Изключително сме зависими от евросредства и фондове-без тях сме в катастрофа , при която предишните през историята ни са като детска игра. Политиците са в ситуация на регионални управители някакви , които разпределят по нареждане парите които ни се отпускат. Престъпниците от ГЕРБ успешно измислиха схеми обаче да окрадат и тия пари , да притискат бизнеса , в който все пак е надеждата за отлепяне от дъното ,присвоиха си и медиите да промиват главите на народа ! Само с нова , дългосрочна стратегия за икономически растеж биха се наредили нещата. с подаяния от Брюксел , данъци и пари от гастербайтери няма да стане-винаги ще сме в дъното на всички класации и младите ще продължават да бягат навън

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Милен Ганев Поклон!!

    13 6 Отговор
    Милен Ганев Адмирации!!!

    Коментиран от #13

  • 9 Чудя се

    11 23 Отговор
    Че говорим за смяна на системата? Та нали сега сме демокрация? С какво ще сменим системата - с комунизъм ли?
  • 10 dsсса

    23 4 Отговор

    До коментар #5 от "Брадвата":

    Ами тези телевизии са собственост на ГРОБ та затова.
  • 11 ду хачковци

    10 20 Отговор

    До коментар #3 от "Мачкане доживот":

    А ти от кои си? да не си мислиш че дългуча примерно е прочел повече от една книга!!! може би неговите сценаристи са прочели по 2, да не си помисли че мая мандалова лъжкинята като е прочела повече от една книга е голямо качество? а и ти самия дори и да си прочел 2 книги не си нищо повее от всеки друг, без значение колко книги е прочел. Това ви е постоянната мантра, колко книги е прочел боко, ама то се иска много повече от бройката прочетени книги защото видимо на много хора нищо не им е влязло в кратуните въпреки голямата бройка натрупани страници.

    Коментиран от #17

  • 12 ттт

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Не съвсем точно. Ние сме зависими от Световната банка и МВФ. Затова неистово се теглеха заеми от тях. Мутрата го сваляме, но всеки наследил негово място може да бъде притискан да си връща дълговете или да играе по свирката им. А споменатите по-горе институции се подчиняват на САЩ, Брюксел има думата само да обслужва интересите и. В отделен пост ще разкажа един виц, който много добре показва, какви ги свърши България.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ттт

    16 5 Отговор
    Един човек извършил престъпление. Съдията го осъдил и му дал избор между три наказания: 1. Да му ударят 100 тояги на голо. 2. Да изяде сто лъжици сол. 3. Ей този огромен черен арапин да го залюби. Осъденият куражлия казва "удряйте тоягите". Ударили му 50, повече не издържа, казал дайте солта". Изял 50 лъжици, повече не издържа, казал "продължавайте с тоягите". След още 20 поискал отново солта. И така ударили му 99 тояги и изял 99 лъжици сол, ама повече не може и от едното и от другото. Съдията казва "избирай, от тебе зависи". Човекът промълвил "да идва арапинът"!
    Сетих се за този виц вчера, като се разбра, че Жан Виденов влиза в политиката. При неговото управление понесохме огромни лишения да си изчистим дълговете към МВФ, след това го свалихме и започнахме да трупаме нови дългове. Не се поучихме дори от собствените си грешки! И сега можем да избираме само между Ж.В. и загуба на суверинитет.

    Коментиран от #31

  • 15 антибсп

    5 11 Отговор
    И кое точно сменяме - Дончев с Дончева? Или чакаме "адът да дойде" след дългия?
  • 16 Кой68

    5 2 Отговор
    А има ли изобщо смяна на системата ?
    При смяна както се пише и тръби навкякъде все си мисля че трябва тотална промяна,а не смяна на една партия с друга ...
  • 17 фжфж

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "ду хачковци":

    Гадаеш! Т.н. "дългуч" може да е прочел, много книги, може да не е, не съм го наблюдавал, ама и ти не си. Що се отнася до Тиквоний, той не е - сам ти го каза.

    Апропо, да се върна на "дългуч". Не ти харесва, че е висок ли? А Путин не ти харесва, защото е нисък. Добре би било да осъзнаеш, че физическият ръст на хората в политиката не е критерий. Нито добър, нито лош.
  • 18 Биби Кинг

    3 4 Отговор
    Това е ка масалите на Шехерезада! Едно се молиме: Дано тоа пат да се фкарат по качествени ора у листите. Инак 46-то че е ка 45! И па изборе ма тва работи за Бацо,шо матреало кога види па нехвелитни дупедати при опозициата следваштио пат че избере опитниа мулетар од Банкиа деа!

    Коментиран от #32

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 И аз да кажа

    4 3 Отговор
    Много ми е интересно кое конкретно е "системата" и най-вече с каква ще я подменим? Много са пестеливи ония, дето ни обещават светло бъдеще, а без да кажат накъде искат да водят, е пълно безумие да им се дава да рушат. Все едно да имаш само едно шише вода и да позволиш на някой да стреля по него, защото била топла! Дотук няма доказан по-добър модел от пазарната икономика, а гледам много мераклии да го сменят.

    Коментиран от #33

  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Прост народ - слаба държава. Заслужаваме да се върнем в ерата преди тиквата. Мутрата умря, да живее мутрата. Ще си го повтаряме докато чакаме изборите за 47-то народно събрание през есента.
  • 22 Реалист

    6 8 Отговор
    Факти, къв е тоя Милен Ганев, ченге ли е?! До кога ще ни натрапвате мнението му и ще плюете по ГЕРБ? Ще дойде Видовден, т.е. 12 Юли и пак ще ви отиде поръчковата медийка на бунището! Оня от Дубай ще ви спре кранчето и пак ще тропате на вратите на ББ, нали ви е познато :)
  • 23 Суха съчка

    2 4 Отговор
    Не съм фен на ББ Миленчо но след него пак същото откъде да дойде по добро да не ги изреждам старите к.....и по добре не залъгвайте хората.
  • 24 Патриот

    5 3 Отговор
    Тежко и горко на Народа.
  • 25 И аз го казвам

    0 0 Отговор
    Само дето няма така "ювелирно ( в дбршят смисъл)" да го подредя. Концентрат на обективни истини.
  • 26 Мими

    2 2 Отговор
    За каква смяна на системата говорим. Нали все още сме парламентарна република, не сме кралство или феодален строй. Просто една партия отстъпва мястото си на друга или други/коалиция/. Всичко става с избори, не с революция. Какво толкова сте се възторгнали. Излезте и гласувайте когато трябва.
  • 27 Оххх

    4 0 Отговор
    Кажете го на хората правилно подмяна на системата ,сменят се само шапките главата остава
  • 28 системата

    3 5 Отговор
    Смяна на системата НЯМА. Когато ДПС разбраха, че Бойко иска да изолира Пеевски от схемите и далаверите, отвърнаха на удара, като създадоха партията на Слави. Новото правителство ще е от ДПС, ИТН и евентуално ДБ. Не случайно всички решения на 45-тото НС са в полза единствено на ДПС и не случайно разрешиха милиони турци в съседна Турция да участват в българските избори. Моделът Доган-Борисов-Пеевски се сменя с модела Доган-Славчо-Доган. Ако не ви е ясно, крайно време е да го проумеете - ДПС се гаври с българите и винаги ги управлява подмолно чрез марионетките си във властта. А в случая президентът Радев просто бе изплзван най-безскрупулно заради омразата си към ГЕРБ, но за това ще си плати цената - втори мандат няма да има. ДПС не го калулира в сметките и него.
  • 29 jorj

    3 3 Отговор
    Простотии, Ганев, простотии!!!! Сега наистина се върна нормалния комунистическо военен ред, но народа малко по - късно ще разбере каква вмирисана 77 годишна попара пак ще хапна.
  • 30 гражданин

    2 3 Отговор
    Така е ! Но за радост очевадно е, че ГEРБ пaдaт нaдoлу и щe зaгубят избoритe, a нoвитe пaртии щe упрaвлявaт caмocтoятeлнo цял мaндaт, рeвизирaйки крaдливoтo упрaвлeниe нa ГEРБ и пaтрEoтитe.
    Пaтeрицитe гeрбeрaтcки ВМРO и ocтaнaлитe "oбeдинeни пaтрEoти" нямa дa пoмиришaт Пaрлaмeнтa и щe cлушaт caмo зaceдaниятa пo БНР , глeдaйки ги пo Кaнaл 1 !
  • 31 Ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ттт":

    Само,че арапина ни е познат.А вторият път болката е малка( или никаква).Така,че за свободата(икономическа) на България може би пак трябва Жан да идва .Дано да има план и нови идеи .

    Коментиран от #34

  • 32 Абе,глупендер

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Биби Кинг":

    Стига си се лигавил.Селянията ти избива и без да ръсиш на северно- македонски,шопски или граовски диалекти .Този майчин език употребявай в дома си.Имаш на това пълно право.
  • 33 Само питам

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "И аз да кажа":

    Спутник V вписва ли се в пазарната икономика?А цената на сгъстения газ?Руските туристи само в Бургас и Варна ли са читави (иначе са шпиони и терористи)?
  • 34 ттт

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ха ха":

    Има проблем. Тогава бяхме по-устойчиви и аскетични хора. Не се плашихме от трудностите. Стоял съм по два часа на опашка! Сега ще започнат да се изяждат едни други, но на такава опашка няма да се наредят. Отделно като ни сложат двата метра дистанция, опашките ще стигат от Централна гара до Черни връх. Хората ще припадат, преди да стигнат края и да се наредят.
  • 35 Боско

    1 0 Отговор
    Янаки стоилов нямаше ли го на снимка с Мултигруп като млад.А тоди на полицията Рашков?
    Каква смяна на системата.
    даже не се притесняват да пробутват стари бандити.
  • 36 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Каква политическа система сменяте бе откачени ке.леши!? Политическата система на България от 89 година насам е демократична с какво я сменяте днес!? Нека позная с олигархична клептокрация по путински!? В България тъкмо влязоха някой "бинесмени" в затвора ( Баневи, Галеви, Стайкови, Божковци, Василевци ... ) и хоп тръгнахме да сменяме системата!? И първата мярка затваряме съдилища!? Причинно следствена връзка между Божковци , Василевци, руския интерес и смяната на системата !?