Last news in Fakti

17 Февруари, 2013 16:37 1 394 6

"Нова алтернатива" обвини Станишев в плагиатство

  • "нова алтернатива"-
  • николай цонев-
  • сергей станишев
"Нова алтернатива" обвини Станишев в плагиатство - 1
Лидерът на "Нова алтернатива" Николай Цонев. Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лидерът на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев днес изпрати открито писмо до лидера на БСП Сергей Станишев с обвинения, че той е използвал чуждо политическо мото и идеи пред червената аудитория на 48-ия конгрес на партията.  

„С огромна изненада и смесени чувства приех новините от конгреса, на който ключовите послания на оглавяваната от Вас партия смело „заимстват“ от политическия девиз на „Нова алтернатива“ („Рестарт за България“), приет като водеща стратегия на партията при нейното учредяване на 24 юни 2012 г., както и от една водеща стратегия за развитие на иконономиката на България, която представих на публична лекция в УНСС на 12 декември 2012 г., а именно – реиндустриализацията“, казва се в писмото.

Наред със задоволството, което изпитва целият ръководен екип на „Нова алтернатива“ заради факта, че за по-малко от година след създаването ѝ традиционна партия като БСП смело копира идеите ни, аз лично се чувствам задължен официално да изкажа своето възмущение от този опит за интелектуално им плячкосване, негодува Цонев.

Според неговите думи, представянето на две чужди политически идеи като свои комично се разминава с претенцията за последна преграда пред пълния срив на правила и политическа нормалност. Подобно неуважение припомня за острата нужда от нова политика и нови политици, които да започнат реалната промяна на страната, смята лидерът на „Нова алтернатива“.

Партията му не можела да претендира за собственост върху идеята за реиндустриализацията, но може да се гордее с това, че е първата българска партия, която не просто е обърнала внимание на необходимостта от нея, но и е изготвила програма за реалната й реализация, припомня Николай Цонев, който е бивш министър в кабинета на Станишев.

Политическият девиз „Рестарт за България“ очевидно е на път да се превърне в мото на желанието за националната промяна и възраждане на България след изборите. Но това не може да става чрез подобно плагиатство от страна на политическия щаб на БСП, която вече открито заявява своите амбиции да управлява страната през следващите 4 години. А както знаем от поучителната история от мандата на ГЕРБ, едно управление, започнало с лъжа, завършва с неминуем крах пред избирателите, обобщава писмото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    1 0 Отговор
    Ъъъъ,шъ мъ извинявате ама в коя друга държава може доказан престъпник,бивш военен министър хванат и заснет с подкуп на съдии,прокурори и т.н. да е лидер на партия или каквото там се води "Нова алтернатива"...а най-поразителното е името - нова алтернатива....това вече не е смешно,това е ужасяващо,престъпника,вика аз съм новият,аз съм новата ви алтернатива....кое ти е новото гусин Цонев,вероятно сакото ти е ново или очилата ?!
  • 2 АНОНИМНИТЕ

    0 0 Отговор
    Б....ци ниамат нито срам нито савест
  • 3 Хасанчо

    0 0 Отговор
    Ти пък от коя дупка изпълзя бе г-н Цонев.Айде бегай да се скриеш пак там.
  • 4 Тодор Тодоров

    0 0 Отговор
    ако работеше правосъдието този отдавна щеше да търка наровете в някой пандиз
  • 5 лите-ратор

    0 0 Отговор
    степенуване на думата лъжец: лъжец,по-лъжец,най-лъжец с една дума политик.
  • 6 tati

    1 0 Отговор
    Призивите за предсрочни избори искат да предотвратят възможността за по-голямо гражданско участие в управлението. От опозицията целят да не се ОВЛАСТЯТ ГРАЖДАНИТЕ и да не минат исканите референдуми, един от които касае възможност за отзоваване на политици и намаляване броя на депутатите от 240 на 80 максимум.Той- пича /Дянков/ си го каза пари няма какво се радвате дянков сам каза ако сега се плати на богатите зънопроизводители сам ще си подаде оставката боли го к... за простаците във тази държава на глупаци и тарикати където всеки гледа да прецака другия