19 Август, 2021 13:04 9 155 79

Адв. Величков пред ФАКТИ: Отказът на Гешев да се яви в НС представлява пряко нарушение на Конституцията

  • адв. велислав величков-
  • правосъдие за всеки-
  • инициатива ''правосъдие за всеки''-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • изслушване на гешев-
  • полицейско насилие

"Главният прокурор не може да се поставя над Конституцията и над решенията на Парламента в една парламентарна република", категоричен е адв. Велислав Величков

Адв. Величков пред ФАКТИ: Отказът на Гешев да се яви в НС представлява пряко нарушение на Конституцията - 1
Адв. Велислав Величков; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера главният прокурор Иван Гешев беше поканен да участва в обсъждане на “дейността на прокуратурата и разследващите органи по прилагането на закона във връзка с полицейско насилие и употреба на помощни средства от длъжностни лица срещу протестиращи граждани". Поканата дойде от постоянната парламентарна Комисия по конституционни и правни въпроси и е отправена на основание чл. 24 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който гласи, че главният прокурор може да бъде викан на обсъждания в правната комисия по теми, свързани с работата на прокуратурата.

Пак вчера обаче стана ясно, че той е в отпуск - за неопределен период от време. Заседанието е насрочено за 16:30 часа днес, но дали Иван Гешев ще участва не става ясно.

По-рано - във вторник, главният прокурор отказа да се яви в Народното събрание, за да бъде изслушан в рамките на извънредното пленарно заседание заради полицейското насилие срещу протестиращи във вечерта на 10 юли 2020 година. Тогава той се позова на “трайната практика на Конституционния съд, която изключва осъществяването на парламентарен контрол върху работата на конкретни магистрати и по неприключили дела”, както и заяви, че това би било “нарушение на принципа на разделение на властите и накърняване на независимостта на съдебната власт”.

За да говорим за тези мотиви за отказ, както и за неявяването заради отпуск, от ФАКТИ се свързахме с адв. Велислав Величков от Инициатива “Правосъдие за всеки”.

“Главният прокурор, както и всеки български гражданин, е длъжен да се яви пред парламента за изслушване, ако бъде поканен с нарочно решение. В случая, длъжността главен прокурор обаче предполага задължителното му явяване, доколкото законът го изисква от него - да предостави освен годишния отчетен доклад на прокуратурата, и доклади по общото състояние на борбата с престъпността и конкретни насоки, както и за цялостната дейност по отделни направления, какъвто е случаят с мерките и производства за полицейско насилие”, каза адв. Величков.

“Главният прокурор не може да се позовава на решение на Конституционния съд, което касае разгласяването на данни по конкретни производства. Никой не иска това от него, иска се обща справка колко досъдебни производства са били образувани срещу длъжностни лица от МВР, кога са били образувани и в какъв стадий се намират. Това са чисто статистически данни, които прокуратурата предоставя непрекъснато. Нелепо е да се говори, че това не може да се отдели от общата дейност, защото не се водела такава статистика. Данни има, както има статистика за битовата престъпност например. Тук се касае за изолирани случаи в отрязък от малко повече от година време. Най-лесно е да се провери в компетентните прокуратури, които са не повече от две, дали има назначени проверки, дали има образувани досъдебни производства, дали са висящи или прекратени, дали има внесени обвинителни актове, колко длъжностни лица са привлечени като обвиняеми и кога се е случило това”, обясни той.

“Това е въпрос от особено висок обществен интерес. След като 46-тият Парламент цял ден се занимаваше с тази тема и гласува единодушно декларация, прокуратурата не може да се изключва сама от системата на държавните органи и да се държи като държава в държавата, като безотчетно звено на подчинение на тоталитарен началник, който сам преценява и тълкува Конституцията”, категоричен беше адв. Величков.

“Главният прокурор Гешев не е в положение да тълкува Конституция и решение на Конституционния съд. Това може да се прави само от самия Конституционен съд и парламентът е длъжен да се съобрази. Аз съм убеден, че при изслушването, това решение ще бъде съобразено. Отказът на Иван Гешев да се яви обаче представлява пряко нарушение на Конституцията. Ако той не предостави този доклад, ако откаже да се яви, той ще наруши Конституцията на самостоятелно основание. Това пък ще бъде друго самостоятелно основание за начало на процедура за отстраняване от длъжност. Никой държавен административен ръководител - защото в крайна сметка главният прокурор е административен ръководител на прокуратурата, не може да се поставя над Конституцията и над решенията на Парламента в една парламентарната република. Това е опит за узурпиране на властта”, допълни председателят на Инициатива “Правосъдие за всеки”.

“Главният прокурор, дали е в отпуск или не, той първо трябва да посочи кога е излязъл в отпуск и докога се намира в отпуск. Той дължи тази информация. Във важни, спешни случаи, когато бива викан от парламента, следва да прекрати отпуска си и да се яви на исканото изслушване. Той може да възложи на заместник-главни прокурори да подготвят данните за искания доклад, но той е длъжен да се яви, след като е извикан от Народното събрание в парламентарната Правна комисия. Неявяването му на практика ще означава, че прокуратурата се опитва да суспендира Конституцията в парламентарната ни република и да се държи отново като безконтролно и безотчетно звено в държавната власт. Това е недопустимо в правова и демократична държава”, обясни адв. Велислав Величков.

На въпроса дали ако главният прокурор даде повод за отстраняването си чрез неспазване на Конституцията, настоящият състав на Висшия съдебен съвет би предприел стъпки по това отстраняване, той отговори: “Мнението на “Правосъдие за всеки” е абсолютно категорично по отношение на Висшия съдебен съвет - настоящият състав на ВСС следва да бъде освободен, ВСС следва да бъде преструктуриран и да се намали съществено парламентарната квота в него, за да се премахне грубото политическо влияние, което се осъществява там. Дори в този състав на ВСС обаче не можем да спрем да искаме прилагането на закона само защото органът, който трябва да го прилага - в случая ВСС, отказва да го направи”.

“Скоро ще има решение и по въпроса дали министърът на правосъдието може да иска откриване на процедура по отстраняването на главния прокурор. Много ми е интересно, ако това решение потвърди това, което според мен ясно е написано в Конституцията и Закона за съдебната власт, на какво основание ВСС отново ще откаже да разглежда отстраняването на главния прокурор. Ако ВСС откаже да изпълни и решението на Конституционния съд, това пък би било основание веднага за отстраняване на ВСС”, каза още той.

“Депутатите в парламента трябва да имат едно голямо на ум и да направят съответния извод от тази ситуация. Ако главният прокурор демонстративно им казва, че не го интересуват, че не могат да го викат и че не е длъжен да отчита дейността си по конкретни направления в борбата с престъпността пред тях, то тогава защо е този главен прокурор, който се поставя над парламента и трябва ли въобще да има длъжност главен прокурор. Крайно време е да се обсъди въпросът може ли главният прокурор да бъде над Конституцията и законите в държавата, което се случва при почти всеки главен прокурор, и да се зададе въпросът с какво главният прокурор е полезен на борбата с престъпността, на ефективната наказателна политика на държавата и с какво е вреден на демократичната и правната държава не като лице, а като политическа фигура, която не се занимава с прокурорска, а с административно-началническа дейност”, смята адв. Величков.

“Ако Гешев не се яви в Народното събрание, мисля, че дебатът на текстовете за главния прокурор в Конституцията и в Закона за съдебната власт, трябва да започне незабавно. В противен случай всички депутати ще допуснат да бъде публично унижена парламентарната република”, завърши адв. Велислав Величков от “Правосъдие за всеки”.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфууу

    71 13 Отговор
    Два БТР със качулки, и всичко се оправя за 20м. Какво само квичите по цял ден от 2 години, и дъвчете едно и също нещо. Това, онова, не знам си какво, не знам защо.

    Коментиран от #15, #17, #19, #28, #61

  • 2 8те жужу

    17 4 Отговор
    Може
  • 3 МАФИЯ НА ББ

    75 25 Отговор
    АМИ УВОЛНЯВАЙТЕ ГО ДИСЦИПЛИНАРНО, ПОЛЕ СЪД И ТАМ КАКВОТО ОТСЪДЯТ НЕГОВИТЕ ХОРА. РАЗБОЙКО ГО СЛОЖИ ДА ГО ПАЗИ ОТ СЪД И ЗАТВОР.

    Коментиран от #50, #52

  • 4 Умен

    76 14 Отговор
    Да не уважаваш народното събрание ... Учат се един друг да не дават отчет защото са миропомазани ! Прост народ !

    Коментиран от #12, #41

  • 5 айдук Кольо

    61 17 Отговор
    абе няма ли някой куражлия политик ,да го фане тая м*рда и.г. и с един ри*нк в гъ... .а да го прати в затвор , че башибузушките му золуми стигнаха до небесата , то бива наглост ама като неговата няма никъде!
  • 6 питам само

    64 14 Отговор
    Прокуратурите в страната постоянно разгласяват данни по различни производства. Разгласяват ги с цел да смажат, стъпчат нароченото лице. Разгласяват сред колеги, съседи, приятели, роднини, ровят се в личния живот, здравния статус, насъскват обществеността и подтикват към саморазправа. Няма презумпция за невиновност, няма право на защита, няма нищо. Откъде го измислиха това, че не трябвало да се разгласява информация по производства, след като такава информация системно се разгласява? Написаното в конституцията не се спазва.
  • 7 Айде

    28 70 Отговор
    и тоз адвокатин се изказа! Смяташ ли бе льольо, че Гешев не се е поразровил из законите преди да им откаже!? Много адвокати станахте май на хранилката!
  • 8 Нарушение

    43 15 Отговор
    след нарушение , а за неуважение да не говорим изобщо !!!

    Коментиран от #65

  • 9 томка бикова

    34 12 Отговор
    Нас от групировката на боко Банкянския гешо Каскета не ни унижава и не ни е унижавал никога, а и за Нас гешо е Радост!
  • 10 пенчо питанката

    23 3 Отговор
    как беше лафа - "тука е така ....."
  • 11 Последния Софиянец

    18 20 Отговор
    Адвокат Величков нали и той с неговото Правосъдие за всеки излезе отпуска?Вика ми че септември пак щели да почнат протеста.Само ние от Агора България останахме.Довечера в 19 00 часа пред Президентството.

    Коментиран от #33

  • 12 Че то

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    в този си вид, как да го уважаваш бе!?
  • 13 помак

    15 9 Отговор
    ...шапката,сиика и шиш-ито са от наште за тоа са толкоз нагли ...само ено нещо ги оправя ....
  • 14 Въпроси???

    51 16 Отговор
    България Парламентарна република ли е или Прокурорска? Как си позволява Главния прокурор да игнорира Българския Парламент? Той да не стои по-високо в йерархията от Парламента? И кой му позволява да се ползва от държавни облаги каквито в нито една Европейска република не се ползва никой в неговото положение?
  • 15 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "пфууу":

    МА ВЕРНО ВЕЧЕ СА БАНАЛНИ!!!
  • 16 др. Иванов

    37 12 Отговор
    На Гешев някой е дал неограничена власт, което му позволява да се гаври с всички и всеки. Ако има Генерали с топки, а не като тия през 1989г. - само гледаха и бяха съучастници в преврата на БКП! Сега може да се въведе военно положение!
  • 17 айдук Кольо

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "пфууу":

    прав си, много му се молят на тоя айдук ! ..ама какъв кураж и мъжкарство искаш от лайкаджии-заплатаджии

    Коментиран от #54

  • 18 Ами да го

    42 8 Отговор
    намерят и да го доведат насила. Как така ще е в отпуск за неопределен период от време! Няма такова нещо в КТ. Всеки платен отпуск има срок. За неопределено време само като е в неплатен отпуск. В какъв отпуск е Гешев и още ли живее в правителствената вила!

    Коментиран от #22

  • 19 гост

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "пфууу":

    тоя наглия наистина си дири белята , то има такива хора ..дърви се наглее говориш му не слуша...и като го фраснеш през лицето ше заплаче като дете
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 8 Отговор
    ГЕШЕВ е престъпник
  • 21 безцеремонно

    21 7 Отговор
    пратете командосите.....ако е за бай Асан щеше да е друго..
  • 22 ГЕШТАПО

    24 7 Отговор

    До коментар #18 от "Ами да го":

    ГЕШЕВ Е ОТИШЪЛ В ШВЕЙЦАРИЯ ДА БРОИ МИЛИОНИТЕ -- ТАКА СЕ ГОВОРИ НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР.
  • 23 ИВАН

    16 2 Отговор
    Плямпаниците в предългата статия .... обаче пък коментар 1 ме изкефи, ама разбира се, какво само преливат от пусто в празно действия са нужни и яко бачкане, от всеки съвестен българин
  • 24 питам

    25 5 Отговор
    Когато прокуратурата се закачи за някого, се рови в живота му 30-40 год. назад във времето и всичко разнася навред с години. Да кажат сега- ровиха ли се 30-40 год. назад в живота на биячите и поръчителите? Ровиха ли се в личния им живот, професионалния им път, ученическите и студентските им години? Както се гаврят със съдбата на обикновените хора, гавриха ли се така и с живота на биячите и поръчителите? Не. Те ги повишиха.
  • 25 Пипи Чорапчето

    27 4 Отговор
    Докато статута на главния прокурор на България е закован като "едноличен държавен орган, част от съдебната власт", над него ще е само Бога, както казваше един бивш вече, заемал същата длъжност!
    До тогава главния може да разказва на депутатите вица за Иванчо, баща му и разликата между де юре и де факто!
    А народните ни избраници вместо да се дърлят като улични котки да се пцоват на "предател", да се хванат в шепи и да свършат някаква смислена и полезна работа - включително и в посока ей такива "назначени главни прокурори" да не им се хилят нагло в лицата!
  • 26 Пешо

    22 7 Отговор
    България отдавна не е парламентарна а прокурорска република.
  • 27 Питане

    25 5 Отговор
    Кой разписва молбата за отпуск на главния мафиот?!
  • 28 др. Иванов

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "пфууу":

    Напълно вярно! Много точно. Това е решението.
  • 29 Българка

    28 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Главният прокурор Гешев не е в положение да тълкува Конституция и решение на Конституционния съд.
    Никoй държaвeн aдминиcтрaтивeн ръкoвoдитeл - зaщoтo в крaйнa cмeткa глaвният прoкурoр e aдминиcтрaтивeн ръкoвoдитeл нa прoкурaтурaтa, нe мoжe дa ce пocтaвя нaд Кoнcтитуциятa и нaд рeшeниятa нa Пaрлaмeнтa в eднa пaрлaмeнтaрнaтa рeпубликa. Тoвa e oпит зa узурпирaнe нa влacттa”
    Гешев е достатъчно нагла, цинична и малограмотна мутра, за да си мисли, че в България ще търпим прокурорската му диктатура! Не разбирам какв се чака и премиерът, а и от НС не гласуват решение за незабавното изгонване на Иван Гешев от резиденция Бояна, където живее незаконно на наш гръб! За да се настани там е виновен Борисов, който еднолично е взел това решение!
    Гешев е позор! Оставка и затвор
  • 30 МАЧКАЙ, ГЕШЕВ,.. МАЧКАЙ ТАЯ ..

    12 30 Отговор
    КО'М'УН'Я'ГО-ФАТМАШКА ДС-МА'ФИЯ!
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СМЕ СЪС ТЕБ!
    УУУУДДР'РРИИИ'ИИИИИИ......
  • 31 Селски пръч

    23 7 Отговор
    Каква покана какви пет лева. Тоя взе дасе прави на по голям и от Ким Чен Ун. Ако има депутати искащи промени най напред да турят това чучело под контрол и на следващия етап да го разкарат. Иначе само лакардии и губене на време.
  • 32 ООН защо се заяждате

    11 5 Отговор
    С Гешев. Може да е скъсал менискус
  • 33 Ти направи

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    два адекватни коментара и пак прещрака!

    Коментиран от #35

  • 34 Според мен

    12 8 Отговор
    Той е в безсрочен отпуск до изтичане на присъдата му в централния затвор. Разбира се че не може да се яви
  • 35 Не разбра ли

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ти направи":

    Че има двама различни последни софиянци които са близнаци родени от две майки

    Коментиран от #75

  • 36 Вредко

    17 5 Отговор
    Този милиционер не разбра ли, че ако трябва ще умре от делта вариант и пак няма да е главен прокурор?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЕЙЙЙЙЙЙЙ

    17 6 Отговор
    как е възможно едно нищожно чучело да се качва на главата на цял един народ , абе яяяя калучките наземята със шутове на целия всс после мятате доган и тиквата и толкос ...
  • 39 Има такъв прокурор

    16 4 Отговор
    В държавата на беззаконието!

    Коментиран от #45

  • 40 шишивист

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "НАЧИ....УМРЕМ ОТ КЕФ.....":

    Как пък така ги видя всичките тия болния ти мозък , апък не видя един шишивис или един гербераст ? :)))
  • 41 прост,

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    не унижавай народа. Част от него си
  • 42 оня

    10 5 Отговор
    Да им спрат заплатите, като не си изпълняват задълженията на гешефт-каскетов и ВСС:))
  • 43 olo

    11 2 Отговор
    ДБ много киснат в медиите,много плямпат залудо!.....накрая,БСП върши работата,а Ристо Чушката идва на бяла лодка и иска цялата власт!
  • 44 КРОКОДИЛА

    8 9 Отговор
    ТИЯ КОМУНИСТИ ЩУ ФАЛИРАТ ВСИЧКО ЗА МЕСЕЦИ И ЩЕ ПОТЪНЕМ ВЪВ МИЗЕРИЯ ..............ХОРАТА БЯГАТ ПРОДАВАТ ВСИЧКО И НЕ СЕ ВРЪЩАТ ПОВЕЧЕ - ТОВА ЛИ ИСКАТЕ И НИЕ ДА ГО СТОРИМ ...................................................
  • 45 То тука

    3 3 Отговор

    До коментар #39 от "Има такъв прокурор":

    Имаше и такъв премиер!
  • 46 MGewehr

    7 0 Отговор
    Е затова в БГ рай за "слободията", дето всеки адвокат, съдя, прокурор, мильовец, дyпетат, четът-упражняват се със законите и наредбитe както дяволите "Евангелието" а след тях и обикновенната збирщина!
  • 47 Димитров

    7 6 Отговор
    Алкохолът не прощава на никой нали Велиславе?
  • 48 Фаро

    9 7 Отговор
    Кой му дава заплатата на тоя б_оклок Гешеф?Ако не се яви пред народа пращайте качулките да му сложат белезници и смачкат от бой.Станахме за смях с тоя получовек,защото е очевиден престъпник

    Коментиран от #64

  • 49 Тоя Кешев докато съществува..

    7 5 Отговор
    Престъпниците ще да депутати...или трябва да ги съдим или да ги убием тия престъпници начело с кешев
  • 50 Тъпан

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "МАФИЯ НА ББ":

    Колкото и да квичите ОПГ от вип държавни служите се подкрепят.
  • 51 Шорош

    4 6 Отговор
    Този адвокат е от кресливите нпота на чичо Шорош
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Генко

    4 2 Отговор
    В този сайт тъй прогресивен и силно критикуващ ГЕРБ, ползвате ли професионалните услуги на тези от които взимате мнение и им давате трибуна или са само за шоуто ?
  • 54 пешо

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "айдук Кольо":

    има един друг айдук многу кенефи
  • 55 Гост

    4 3 Отговор
    Депутатите да обсъждали дейността на Прокуратурата е намеса в работата на същата тази Прокуратура и този адвокат говори глупости, достойни за адвокатската му практика.
    Този е толкова адвокат, колкото и македонеца марсиански гражданин.
  • 56 хахаха

    2 4 Отговор
    Как е възможно да има толкова прост народ както се вижда от коментарите, който първосигнално да плюе като камили( то верно, че разлика между тази пасмината и камилите няма, но това е друга тема), на всичко, което всеки плямпалник се изкаже от камбанарията на продажните ни медии, без да го интересува законно ли е Парламата наречена Праламент да се намесва в работата на Прокуратурата.

    Ако това мнозинство от 90% коментиращи извадка от целия народ в България не бяха дебили, то Държавата досега щеше да се е оправила и станала една нормална държава, но това няма как да се случи с НЕНОРМАЛЕН народ.

    Коментиран от #63

  • 57 големия

    3 4 Отговор
    Ма така е, под строй, щом си на власт не нарушаваш Конституцията дори и да я нарушаваш. Каквото каже Хаджикенчето е Конституция, и Киро Канадецо и той е Конституцията, всички останали под строй . Прокурорчето, не се явил, нарушава Конституцият, явил се, нарушава Конституцията, абе те са си в нарушение на Конституциято още родени. Както всички знаем корупцията изведнъж спря, хората забогатяха, имаме държава каквато си требе, така че да внимават много с Конституцията. И от тук нататък Котституцията ще е адвокатска, а не няква си там на народа, хайде де. Мирно! Тъй верно, ваше адвокатско превъзходителство!
  • 58 Хаах

    2 1 Отговор
    Ей, що материал се изписа, цял роман.Нещата са прости и ясни.210-215 депутата си има Гешов.Вместо да насочат пАрата натам, те, та покани, та писма.Грешна посока и начин са избрали останалите 20-30.
  • 59 зъл пес

    2 5 Отговор
    Е че фуражката отдавна унижи парламент, парламентарна република,и българският народ,абе всичко за каквото се сетиш.Повече от това накъде?
  • 60 кочо

    2 1 Отговор
    много е опасно да започнат и други държавни структори да се позовават на конституцията че са неприкосновенни.няма по-виш орган в държавата от народното събрание--нали за това сме парламентарна република.всс .кс амсъд това са все държавни структори на министерството на правосъдието.това е тяхната дейност..-ПРАВОВА ДЪРЖАВА.НЕУВАЖАВАНЕТО НА РЕШЕНИЯТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ КЪМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА.Н.С. ТРЯБВА ДА ВЪЗЛОЖИ НА ДИРЕКТОРА НА ДАНС ДА ЗАПОЧНЕ НЕЗАБАВНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ ТОЗИ ПРОИЗВОЛ.

    Коментиран от #62

  • 61 Странно.

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "пфууу":

    Много некомпетентни"юристи" губят времето на хората тук с писанията си .
  • 62 Чети,троле,чети.

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "кочо":

    Според Конституцията властите в Република България са разделени . Те са независими една от друга. Това е демокрацията, другото са опорки.
  • 63 Не е прост

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "хахаха":

    народ,а платени тролове на Прокопиев и олигарсите.
  • 64 Дупетатите

    2 3 Отговор

    До коментар #48 от "Фаро":

    не са народа,ако не си го разбрал. Те са врагът на народа. Тези в парламента имат гласовете само на 1/3 от българите и не малка част са купени от, например, Мая Галева,за които факт тук упорито се мълчи.
  • 65 Защо ?

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Нарушение":

    Ти уважаваш ли депутатите слуги на олигархията ?
  • 66 jorj

    2 3 Отговор
    Този кой го е излъгал че е адвокат!!!!!!?
  • 67 Пепи

    3 2 Отговор
    Ние министър председател не видяхме в парламента 18 месеца, вие прокурор чакате.
  • 68 Перник

    3 3 Отговор
    Ей, ГЕШО - ти си гл.прокурор на Републиката! А върховен орган на тая република е Народното събрание! Ти си само една пионка на държавна работа! И не се прави на улав, гад мръсна!
  • 69 Трезво мислещ българин

    5 4 Отговор
    Стига сте ревали за нарушаване на Конституцията. Другарят ви Радев постави началото на това, така че явно е позволено
  • 70 ГЕРБ

    5 4 Отговор
    Я РАЗСЛЕДВАЙТЕ :ЯНЕВ, РАШКОВ, ХАДЖИГЕНЧО ЯЙЦАТА, ХАРВАРДА 2бр,И МНОГО ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ЧАЛГАРИ!!!! А СТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА ХОРА СПАЗВАЩИ КОНСТИТУЦИЯТА, Я НА ИЗБОРИ ДО ДУПКА!!!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Паразит

    4 3 Отговор
    Този Величков е абсолютен профан и олигархична подлога.На кой ги разправяш тия ,бе,платен боклук.Неговите началници исксат да разният Бюрото за защита ,защото им пречи на далаверите
  • 73 Българка

    4 4 Отговор
    Даниел Вълчев каза ,че по закон Гешев не е длъжен да се яви в парламента.А,какво плещи Червенушко Величков е без значение.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Единия

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Не разбра ли":

    е последен, другия е по следен. А може да има и после ден.
  • 76 Цар ли е Гошов

    1 1 Отговор
    Щом е по голем от парламента , значи е цар.
    Щом прилича на цар , държи се като цар , щом няма по голем от него ,значи е цар.
    Както казва Слави-Щом кряка като патица , значи е патица.
    Няма лошо. Отдавна не сме си имали цар.
  • 77 5577

    2 0 Отговор
    Кой парламент? За да има парламент трябва да има статукво. А то няма. Всички са опозиция. Само едно е ясно ние сме тук герб да ги няма. И какво павим. Ми нищо няма парламент. Въпрос на време е разпускането му.
  • 78 Все пак

    1 1 Отговор
    Какво стана накрая бе адвокатче нескопосано.Гешев дойде и показа,че е доста по добър юрист от Хаджигейчето който показа абсолютната си правна немощ.След като колегите му направиха забележка Хаджигейчо си тръгна обиден по рано и показа неуважение към всички.Адвокат с нито едно спечелено дело.
  • 79 В БГ без Негри

    2 0 Отговор
    Разгледайте и приемете най-сетне пакета от закони предложени от Възраждане и да го махаме тоя Гешев, закрилник на мафията ГЕРБ.