Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 15:02 5 679 132

Зеленият сертификат закъсня много! България се нуждае от радикална законност!

  • зелен сертификат-
  • противоепидемични мерки-
  • д-р стойчо кацаров

Ако за нещо д-р Стойчо Кацаров е виновен и трябва да си подаде оставката, е поради това, че той със сигурност е наясно с масовото погазване на мерките, но не алармира за това и не изисква контрол от МВР и служителите на Градска мобилност

Зеленият сертификат закъсня много! България се нуждае от радикална законност! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въвеждането на зелен сертификат на българска територия закъсня с поне няколко седмици, но той нямаше да е необходим, ако на първо място гражданите на републиката ни спазваха противоепидемичните мерки, както и ако въпреки техния непукизъм, държавата беше влязла в ролята си на контрольор като субект, единствен такъв, който законно може да упражнява сила.

Месеци наред в столичния масов градски транспорт, в междуградския - БДЖ, а в последните седмици и в определени институции виждах, че най-елементарните противоепидемични мерки не се спазват. Забележете, в институции! Какво остава за градския транспорт в София, където децата масово пътуват без маски.

Някои биха се обадили с вметката, че вероятно в тези институции работещите са ваксинирани - да, но те си взаимодействат с неваксинирани граждани и за това и ваксинираните е наложително да носят маски и редовно да си дезинфекцират ръцете, като последното се забелязва доста рядко в обществото ни като цяло.

По информация на ФАКТИ вчера във влак на БДЖ отново е имало хора без маски, включително служебно лице. И с оглед на това отново констатираме, че държавата продължава да я няма. Язък за мерките ѝ. Всичко в последната година е проформа, декларативно и всеки си прави каквото си иска. Няма никакво основание да смятаме, че това ще се промени, защото и служебното правителство, назначено от народния герой Румен Радев, не проявява никаква воля да наложи законност в България. А Отечеството ни в момента спешно се нуждае не просто от законност, а от радикална законност. И по принцип, но и защото ситуацията го изисква, за да бъдат спасени човешки животи. Само че това май се разминава с исканото от президента, който просто иска втори мандат и вероятно се страхува решително да вземе страна по проблема.

Ако за нещо д-р Стойчо Кацаров е виновен и трябва да си подаде оставката, е поради това, че той със сигурност е наясно с масовото погазване на мерките, но не алармира за това и не изисква контрол от МВР и служителите на Градска мобилност. Както и заради това, че затягането на мерките изключително много закъсня, както и за това, че адекватна проваксинационна кампания не бе направена, въпреки че имаше достатъчно време това да се случи. Няма как да разчиташ само на лекарите, обикалящи студиата. В този смисъл д-р Стойчо Кацаров, като изключим организацията в болниците до момента, в който заразата вече бе изпусната от контрол, е абсолютно същият провал като Кирил Ананиев и Костадин Ангелов в ролята на здравен министър.

Дори сега, след въвеждането на зеления сертификат, д-р Кацаров започна с крачките назад като даването на някакъв абсурден толеранс за нарушаване на мярката до понеделник.

Ще се повторя. Ако елементарните мерки като носене на маска и дезинфекция се спазваха стриктно - поради съвестност или поради строг контрол от държавата, ако проблемът не се отричаше от толкова много хора в България, по всяка вероятност поне временно щяхме да избегнем зеления сертификат, защото нивата на заразени и починали нямаше да са толкова високи.

Ако и той отпадне, както във времето се случи с други твърди мерки заради политическа неизгода и страх от протести на партии и отделни субекти, които си правят кампанията на база отричането на проблема Ковид, това ще е краят на българската държава - и от морална гледна точка, и от гледна точка на чл. 35, 37 и 41 от Конституцията на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 110 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бурканбанк

    224 58 Отговор
    Всеки, който се счита за човек и не иска да е овца с ушна марка (зелен сертификат), да дойде днес от 17:00 часа на протеста на жълтите павета!
    Време е да покажем, че не сме роби и че никой не може да ни заповядва какво да правим със собственото си тяло!

    Коментиран от #7, #19, #76, #125

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    163 35 Отговор
    Зеленият сертификат е фалшиво самочувствие без покритие‼️

    Коментиран от #77

  • 5 Некой си

    171 24 Отговор
    Кацаров е за съд, защото април каза, че изискването на сертификат, за да работиш, е дискриминация, а вчера каза, че не е дискриминация.
    Или април месец или вчера е излъгал.

    Коментиран от #59

  • 6 Майна

    156 35 Отговор
    На борба ,НАРОДЕ!!! СОБСТВЕНОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО ВИ ПРОДАДЕ КАТО..ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА!

    Коментиран от #29, #78

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майна

    121 23 Отговор
    РАДЕВ ВЧЕРА СЪОБЩИ ,ЧЕ ГО ПОДКРЕПЯ, ТО НИ Е И ЯСНО, ЧЕ ДОРИ ТОЙ ГО Е СПУСНАЛ!!! ПРЕДАТЕЛИ!
  • 9 Ами

    31 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    роб!
  • 10 Съдията Дред

    105 7 Отговор
    Радикална законност е синоним на беззаконие. Както и радикалният ислямист не е човек, който изповядва исляма, а е синоним на терорист.
  • 11 Бурканбанк

    60 9 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Всеки роб има право да иска да бъде роб, така че няма да ти преча.
  • 12 Фарс

    51 3 Отговор
    Пешо, хабер си нямаш, не задаваш основни въпроси, неспособен си да направиш проучване на проучванията дори..... остани си копирайтър...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 flipp

    102 10 Отговор
    Ужасяващ е цинизма с който сатанистите ни избиват с отровите си
  • 16 да да

    98 4 Отговор
    КОНСТИТУЦИЯТА е ВЪРХОВНИЯТ закон - няма наредби, няма заповеди на назначени от зелени чорапи министри в Парламентарна република, като нашата и членка на ЕС!

    Конституцията на Република България:
    чл. 29 ал. 2 Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

    Наказателният кодекс на Република България,
    Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години

    Резолюцията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа от 27 януари 2021,
    правителствата следва да гарантират, че:
    7.3.1. гражданите са информирани, че ваксинацията НЕ е задължителна и че никой не е подложен на политически, социален или друг натиск да се ваксинира, щом сам не желаe да го направи;
    7.3.2 никой не е дискриминиран за това, че не е бил ваксиниран поради възможни рискове за здравето или защото не иска да бъде ваксиниран

    РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2021/953 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,
    от 14 юни 2021 година
    (20) Издаването на сертификати съгласно настоящия регламент не следва да води до дискриминация, основана на притежаването на конкретна категория сертификат.

    Коментиран от #58, #94

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тц Тц

    72 5 Отговор
    Ееех ако Пешо се беше родил пред три века щеше да е идеален роб, послушен и смирен
  • 19 Бай Иван

    9 38 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Буркан много си прост

    Коментиран от #21

  • 20 еврозелен

    71 6 Отговор
    Европейски комунизъм. Каква законност пбвързв
    Европейски комунизъм. Каква законност обвързвате с тези зелени глупости? Това е зелена диктатура! Какво ще кажете за повсеместната КОРУПЦИЯ за милиарди?
  • 21 Бурканбанк

    40 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Иван":

    Всеки роб има право да иска да бъде роб, така че няма да ти преча.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Последен зов

    59 12 Отговор
    Гласувайте за извънсистемни сили, ако не искате утре да чакате на опашка пред кланицата. Радевите палячовци явно не са между тях!
  • 24 Пенсионер

    29 63 Отговор
    Единствената работеща мярка е локдаун. Поне за учениците . Те не са ваксинирани, в стая са един до друг повече от 20 деца, кихащи, кашлящи. Не е вярно, че потоците не се смесват. В училищата има кабинетна система. Във вски клас редовно отсъстват по3- 4 деца, които са болни, но почти всички без ПСР. Има безотговорни родители които си пускат децата болни на училище.

    Коментиран от #30, #128

  • 25 Реалност

    77 13 Отговор
    Цял безсмислен ферман изпълнен с локуми и без никакви факти - нормално за фен на експериментални препарати. В тази връзка да попитам авторчето - Защо след като са с по две дози и спазват всички мерки /поне би трябвало/ Кунчев и Фандъкова са болни от ковид?

    Коментиран от #92

  • 26 Пич

    27 3 Отговор
    Наложиха ми забрана даже..." Факти "... Пфууу...
  • 27 Ама

    46 6 Отговор
    Този на какъв се изживява.На новия месия спасител.Най са му обещали милионче за да се прави на твърд
  • 28 Майна

    61 6 Отговор
    Не можахте нито един ЗАКОН ДА ПРОМЕНИТЕ ЗА ДА СВАЛИТЕ ГЕШЕВ, ДА ПОДВЕДЕТЕ ГРОБАДЖИИТЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ, ДОРИ ПРИ СЪЩЕСТВУВАЩИ ДАННИ ЗА НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, НО СЕГА ЩЕ ГАЗИТЕ ЗАКОНИ КОНСТИТУЦИЯ ЗА ДА ОТНЕМЕТЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!!!! ПРЕДАТЕЛИ, НИЩОЖНИ....
  • 29 LOSHIA

    16 25 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Вcички прoблeми нa Бългaрия cлeд 1989 г. идвaт oт БCП и нeйнитe мутaнти!!Вcички кoмуниcтичecки пaртии oт бившия coц ce извинихa ,caмo БCП НE. ЗAЩO????

    Коментиран от #36

  • 30 Оффф

    24 6 Отговор

    До коментар #24 от "Пенсионер":

    стига писа едно и също под всяка статия, очевадно е, че си учител/ка, който предпочита да си лежи на дивана вместо да работи
  • 31 равносметка

    78 10 Отговор
    От 20 души лично познати и роднини, които са боледували с Ковид, равносметката е следната:
    1 боледувал, не пожелал изобщо да се лекува и си умрял в къщи
    1 боледувал много тежко, но оживял и сега е напълно добре
    2 боледували средно тежко и сега са напълно добре
    17 боледували леко и на крак, без никакви проблеми
    От 20 души лично познати ваксинирани, равносметката е следната:
    1 умрял от ваксината
    3 постъпили в болница с тежки пневмонии
    1 едвам оживял
    1 с тежка парализа от кръста надолу за три месеца, пръснал хиляди за възстановяване, сега едва прохожда, но лекарите не дават гаранция
    3 с леки симптоми като температура, болка и т.н.
    11 без оплаквания, освен лека болка в рамото за два дена
    Затова моя избор на този експериментален препарат е категорично НЕ. И никакви си измислени министърчета, техните заместници и други разни подлоги, не могат да ми променят мнението. Няма да им позволя насила да ме убият или осакатят за цял живот.Това, че всичко крият по телевизията, не значи, че хората са слепи. Защо само дават такива, които са "доволни" от препарата. Защо не дават интервюта с роднините на умрелите.

    Коментиран от #41, #46, #100

  • 32 отегчен

    52 1 Отговор
    Зелени сертификати, зелени сделки, обаче има едно зелено нещо което липсва. Зеленото в джоба ни.

    Коментиран от #47

  • 33 Грульо

    62 7 Отговор
    Авторът на таз пропаганда да каже къде беше ковита през лятото, когато всичко живо беше без маски и без дистанция? Защо тогава не се натръшкаха всички и не напълниха болниците? Защо това става сега, когато дойде времето за сезонните грипове? :D
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Майна

    51 6 Отговор

    До коментар #29 от "LOSHIA":

    Аз поддържам всеки, КОЙТО РАБОТИ В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИТЕ...НЯМАМ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ И ВЧЕРА БСП СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ТАЗИ ЗАПОВЕД..ДНЕС СА БИЛИ НА ПРОТЕСТИТЕ..СЕГА ТРЯБВА ОБЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ ТОЗИ ГЕНОЦИД...
  • 37 Пич

    25 2 Отговор
    Не им се давайте...
  • 38 Мислещ

    34 3 Отговор
    Колко предсказуемо. Нарекох фашиста фашист и той побърза да докаже окончателно, че наистина е такъв като ме цензурира.
  • 39 Пешо Тъпуту

    18 4 Отговор
    Пак ли тоя, бе!
  • 40 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    24 2 Отговор
    и този е пил радиационна вода, личи му!
  • 41 roro

    12 48 Отговор

    До коментар #31 от "равносметка":

    Абе я дай имена, щото и на мен една жена на пазара ми каза ...Аз лично нямам близък, познат или роднина, който да е умрял или да е имал тежки или умерено силни нежелани реакции след ваксината. За справка - познавам повече от 60 човека, които се ваксинираха, също аз и цялото ми семейство. За сметка на това познавам починали без ваксина
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 8967

    38 6 Отговор
    След няколко месеца чакайте и четвърта игла. Мислите ли че тези в бизнеса с ваксините ще спират. Преди малко четох че почва и друг вариант на ковид. Вчера видяхме жена която беше с маска и шлем. Навярно скоро и скафандри ще сложим ако ни каже "Европа.
  • 45 5555

    36 3 Отговор
    Значи,Кацаров-имам чувството че някой ти набива канчето! Вчера говориш едно,ПРЕЗ ПЕТ МИНУТИ ДРУГО....ГАВРА С БЪЛГАРИНА ЛИ СИ ПРАВИШ???
  • 46 нали

    9 16 Отговор

    До коментар #31 от "равносметка":

    знаеш къде да си сложиш тази твоя измислена равносметка?

    Коментиран от #56

  • 47 ами

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "отегчен":

    то само няма да дойде, ще трабва да дсе понапънеш лекичко.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 факт

    11 2 Отговор
    ей толкова е голям най-големия вирус 0.0002 millimeters минава си от където поиска!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иван

    40 4 Отговор
    Имам приятели които всяка година се ваксинират против грип и цяла зама са болни и пият антибиотици. Сега са се ваксинирали против ковид и днес са написали че зеления сертификат е свобода. Чета и това ме хвърля в рсзмисъл............ Те дали са свободни
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 gost1

    4 2 Отговор
    И продължавате...да премахвате комент.ари
  • 55 да отрезнеем

    7 42 Отговор
    Първо някой да излезе и да се извини, заради закриването на НОЩ. Грозно е да се говори, че Борисов и Щабът са виновни за починалите в този период. Тогава целият свят беше в шок. Всяка страна правеше каквото може, но нямаше никакви указания, нямаше ваксина, беше ад, който се появи от мрака. НОЩ не плашеше хората, а напротив, успокояваше ги. Всеки човек знаеше , кога ще има брифинг, кога ще се съобщят реалните данни, или новина, ако има светлина в тунела. Дори някои да не го признават, но виждайки на екрана група достойни мъже, отговорни, последователни, уморени, застанали там с името си и професионалният си опит, хората знаеха, че има държава и че някой прави всичко по силите си, за да спаси колкото може болни, от фатален изход. Сега усещонето за държавност го няма. Сега има само реваншизъм. Съсипаха хора, които всъщност заслужаваха награда. Всеки ден чакам,някой да излезе и да каже - сгрешихме, няма персонални виновници , това е болест , която трудно ще бъде победена ,без усилията и разума на целият народ.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Експерт

    34 7 Отговор
    Зор да ни плашат с този досаден вече К19, писна ни на всички!!!!
    Има ваксини, който иска да се ваксинира, няма нужда от каквито и да било мерки!!!
    И Кацаров и Мутафчиски, са мишоци, които обслужват я Радев, я фармацевтичните компании, които печелят милиарди и плащат на журналисти да плашат хората, на политици да затягат мерките, на докторите, които станаха милионери покрай К19...
    стига вече с тази истерия К19, писна ни!!!!
    Махайте тези безсмислени мерки, в Африка при 1,2-2% ваксинация, заболяванията са намалели с 18%, а в Европа дори в държави с над 80% ваксинация пак има ръст в заболяванията - заключението, Мънгъров беше прав, оставете грипа да си мине, всички ще го преболедуват, грипа сам ще изчезне... това е единствено възможния вариант, така пише в учебниците по медицина, така стана и в Африка, а след толкова ЛОКДАУНИ в Европа, пак сме там дето бяхме...
    Махнете всички мерки!!!!
  • 58 наблюдател

    22 1 Отговор

    До коментар #16 от "да да":

    Точно тъй. Вдигаме крака като жабата да ни подковават, щото така правели в Европа. Ама според действащите закони, тоя сертификат ни нарушава правата и потъпква Конституцията и не само. В Европа може и да са си ги променили, но тук никой даже не предложи промени, докато бяха в парламента. Депутатите се занимаваха с препирни и скандали за подялба на кокала. Така че сега няма какво да врещят.
    Цялата работа е заради парите от Европа, които явно са ни заявили, че ще видим през крив макарон, ако не се ваксинираме.

    Коментиран от #68, #69

  • 59 Зяпнал

    7 26 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    Лъжеш! Точните думи на Кацаров бяха, че изискването да си ваксиниран за да работиш е дискриминация!
    Зеленият сертификат не е задължение за ваксинация, като не искаш да се ваксинираш докажи по друг начин, че не си опасен за останалите.

    Коментиран от #61, #63, #64, #70, #73

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 С тези приказки

    12 1 Отговор

    До коментар #59 от "Зяпнал":

    А безсмисленният ти "сертификат", какво доказва?
  • 62 Даааааа

    6 13 Отговор
    Колко трябва да си тъп, за да не се сетиш, че в цял свят въвеждат ограничения ако не си ваксиниран и рано или късно ще се въведат и тук.
  • 63 селтак

    20 4 Отговор

    До коментар #59 от "Зяпнал":

    Ми кво друго е? За да работиш и изхранваш семеството си,требва да си белезан,тва не е ли като маркерите по ушите на кравите? Всека крава си има номерче и чипче на кракъ,знае се колко яде,колко пие,кога спи,кога дава млелеко и колко! Тва искат да направат и с нас!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Българин

    16 3 Отговор
    А какво ще стане, когато хората се радикализират и започнат ви чупят корумпираните глави с камъни? Защо не затворихте касите на топловикация, енергото, банките, данъчно а само бизнеса?

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 селтак

    9 2 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Щото там им е далаверката,питай Кацата!
  • 68 И аз да кажа

    5 25 Отговор

    До коментар #58 от "наблюдател":

    А не мислиш ли, че си е страшничко да си министър на здравеопазването и болниците да се препълват, а хората да умират по 100 и повече дневно и отговорността да е твоя? Защото едно е да си лаеш в опозиция, да казваш неща, които всеки иска да чуе- че няма страшно и всичко е под контрол, а в действителност да виждаш как си изпуснал юздите и пандемията се развинтва. Аз пък знам от лекари, че нещата даже са много по-зле, отколкото ни ги казват. Снощи бях в компания с Джи-пи с 5000 пациенти (хем голям брой деца, защото е педиатър), което казва че от миналата есен са му починали огромен брой хора. Че има по 70-100 обаждания, отделно прегледи, дневно и изнемогва, че дневно преслушва по няколко с Ко-вид и ги познава по дишането. Ти ако си министър като Мангъров ли ще дрънкаш? Ами ако те почнат с дела за причинена смърт? Всичко идва от ината на Радев да отрича епидемията и мерките на НОЩ, и от мерака му за втори мандат! Господ да го съди!

    Коментиран от #72, #82

  • 69 дедо Медо

    14 3 Отговор

    До коментар #58 от "наблюдател":

    А мен какво ме греят тези пари. Значи да си правят експерименти с моето здраве и със здравето на семейството ми, за да могат поредната сбирщина от крадци и мошенници да си пълнят гушите ли? Не, баста. Стига толкова. Аз до сега не съм видял една стотинка помощ от тая измамническа държава...Който получава мазничко, да ходи да се ваксинира. АЗ НЕ СЪМ ОПИТНО ЗАЙЧЕ.

    Коментиран от #81

  • 70 Копипасте

    14 0 Отговор

    До коментар #59 от "Зяпнал":

    Щото ваксинираните като го прихванат не боледуват, не го разнасят и не заразяват! Не вярваме в конспирации - вярваме на очите си. Ако преди две години някой ми беше казал, че ще ходим с маски по улиците, ще ни трябва тест да влезем в мола, някой ще се пробва да ни набие някакви продукти, които не са тествани, а на всичкото отгоре ще иска аз да поема отговорността за това, а като откажа ще ме наказват с разни смешни разпоредби, щях да си кажа - поредният научнофантастичен филм. Къде е конспирацията, когато всичко се казва директно?
  • 71 121

    7 2 Отговор
    Никога не съм искал да бъда груб!Но Г-н Министре,прави ми впечатление следното: има нещо неадекватно във всеки ваш коментар.Как не застанахте поне като мъж че да бъдете последователен! Всичко е нахвърляно във пространството,мисли,правила,наредби!Това ми говори само едно,страх,безсилие,некомпетентност,алчност за власт и по- страшното да си играеш с живота на хората така безпардонно! Спрете се и се оттеглете докато е време!Станахте за посмешище!
  • 72 да питам

    10 0 Отговор

    До коментар #68 от "И аз да кажа":

    а КАТО Е ТАКА, КАКТО КАЗВАШ, ЗАЩО ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ. ЗАЩО НЕ СЕ ЗАТВАРЯТ ДАНЪЧНИ, КМЕТСТВА, КАСИ..ЗАЩО БЕ , МАМИН? ДА СЕ УВОЛНЯВАТ В СРОК ОТ ТРИ ДНИ ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ И МЕДИцИНСКИСЛУЖИТЕЛИ, КОИТО НЕ СА ВАКСАНИ...КАКТО Е В ГЪРЦИЯ НАПРИМЕР.

    Коментиран от #75

  • 73 Анонимен

    14 1 Отговор

    До коментар #59 от "Зяпнал":

    Виновен до доказване на невинност?! Това и при Хитлер не го е имало?! Здрав прав човек, които не кашли, не киха, не се сополиви, не пърди, не..... да доказва какво?! Всеки неизкласил юрист ще те смаже в едно съдебно производство!
  • 74 цървулан

    4 14 Отговор
    Абе пич,никой не е падар че да тича след малоумниците без маски.Освен това,каква е гаранцията че ще я спазва след като му направят забележка.Това е непосилно за който и да е.Така че човек като няма акъл в главата,няма смисъл да го следиш и говориш.А може някой и кютек да изяде.Пълно е с малоумници навън.Така че за мен мярката зелен сертификат си е много ОК.Даже трябваше да я въведат по-рано.Ние живеем в едно общество,в което трябва да спазваме законите.На който не му изнася,айде марш някъде в гората,да си живее сам.

    Коментиран от #114

  • 75 селтак

    19 2 Отговор

    До коментар #72 от "да питам":

    60% от докторята не щът ваксинация?! Ми нали те знаят най добре,безопасни ли са тия ваксини или не! Айде първо докторята да минат трите игли па тогава притискайте ората! Ваща м....... продажна,ама старите ора казват,иде видов ден,шило у трбъ не мое да седи,се ше пробие некъде!
  • 76 само питам

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бурканбанк":

    Че нкой ти казва какво да правиш с тялото си?Къде пише че трябва да се ваксинираш?
  • 77 миризлив пръч

    0 9 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ааааа,има,има покритие.А ти си стой в къщи.Ние ваксинираните си имаме dolce vita:)))))))))
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гръч

    11 4 Отговор
    Отново ще гласувам за ИТН,но няма да гласувам за Радев още по-малко за останалите джендъри.Радев предаде подкрепящите го ИТН и БСП и застана на страната на ПП,които на 100% ще вкарат задължителната ваксинация по Байдънов патент.Кирил Петков говори разумно,но имам 6то чувство да не му вярвам.По принцип не бих гласувал вече за никого,но ще върнем тулупа за зло или добро а около него всички са ПКПта крадливи и злобни.Това служебно обърка страшно много ситуацията,не че ми пука за мутренските бизнеси на Алибегов
  • 80 Матей

    13 0 Отговор
    Аха,ще налагат с крути мерки фашизоидна законност.Как така са закъснели със зелените билети,това типично екстремистко виждане,да ,и въвеждат екстремистки мерки,маркират хората като добитък,дамгосват,като нацистите в концлагерите,поставяли са татуирани номера на ръцете и жълти звезди за евреите,за други различни също е имало знаци--триъгълници,квадрати и пр.Само протести до пълно изриване на здравните извращатори!
  • 81 наблюдател

    7 0 Отговор

    До коментар #69 от "дедо Медо":

    Защо мислиш, че не съм съгласен с теб? Ти и аз пари няма да видим и затова не ние решаваме. Просто явно са натиснали управляващите от Европа. И миналата година бяхме в същата ситуация, ама нямаше такъв натиск.
  • 82 наблюдател

    12 3 Отговор

    До коментар #68 от "И аз да кажа":

    Не искам да съм министър на здравеопазването и да, не знам какво щях да правя на негово място, но това не означава, че трябва да се съглася с решенията му. Нарушават се закони, като почнеш от Конституцията.
  • 83 Сесесере

    6 10 Отговор
    УБИВАТ НИ БАВНО ОТНЕМАТ НИ СВОБОДАТА ТОВА Е КОМУНИЗЪМ БАЙ ТОШОВСКИ ПОЗОР ЗА НАС ОВЦЕТЕ
  • 84 Бамбука

    2 13 Отговор
    Всички ревнаха искаме туристи, искаме си курортите и заведенията, България губи от контрола на пандемията, бизнеса губи, заведенията губят, безработицата расте. Е, тогава болниците бяха почти празни, никой не ходеше да се ваксинира, живота беше "пей сърце". Дойде есента и синдикати, политици, партии ревнаха вкупом - болниците са пълни, ваксинацията на населението закъснява. Всичките мекерета искат всички на площадите, без ваксини, но да им се плаща щото закъсвали. И докогата тази простотия не бъде публично заклеймена, няма да се оправим. Съжалявам само за младите пълнейки дискотеките, другите партийни членове си го заслужават.

    Коментиран от #112

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Комунистите и Хитлер

    17 2 Отговор
    Ряпа да ядат пред днешните подлоги на фашистите от ЕС и НАТО! Няма едно законно нареждане издадено от тях- упражняват пълна диктатура, пълна безнаказаност, пълно бездействие на съдебната система!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Навалний

    3 13 Отговор
    Ще се ваксинирате всички, няма къде да ходите!

    Коментиран от #89

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мародер

    12 0 Отговор
    Петре, защо да не въведе полицейски час пък и да изкара армията и жандармерията по улиците с пълно бойно снаряжение и като видят някой без маска да стрелят на месо?? Вие ваксикретените имате ли грам мозък или след ваксинацията сте психясъли? Боже спрете тези безразборна поропаганда! Нужно е само едно единствено решение някой да носи отговорност за живота на гражданите подлагани на насилствените античовешки експерименти! Ти съгласен ли си да направиш това? Всеки в тази територия дава акъл и се бори да влезе в управлението за да я "оправи"!? Да но след това забравя обещанията си или пък се намират боклуци които да прецат на работата му.

    Коментиран от #109

  • 91 no name no face no numberИ

    13 1 Отговор
    Това е беззаконие този сертификат няма никаква юридическа стойност той е дело на мафията в бяло. Да правилно сте написали Територията, защото държавата е мъртва от 1989 та до днес
  • 92 456

    5 13 Отговор

    До коментар #25 от "Реалност":

    Ами щото са ваксинирани в началото на годината . Защото никой не е обещавал , че не може да се заразят . Фъндъкова е и боледувала вече . Въпросът е , как го карат ? Отговорите може да ги откриете в държавите , в които ваксинираните са много . Както е видно , в тия държави има заразявания , но смъртността е изключително малка и в много от тях се отказаха дори от сертификатите . Просто са безмислени . Ганьо обаче , се мисли за много умен и вярва масово вещитищи и хора гущери от съзвездието Драго , както и че на Бил Гейтс му пука за контрол над неговия мозък . Затова ще си останем остров на тъпизма още дълго време , след като в другите държави отдавна ще са забравили за тази епидемия . Ще сме в икономическа криза и ще мрем като пилци . Да ви е честито високото IQ !

    Коментиран от #99

  • 93 Ковидов

    0 5 Отговор
    РАДЕВ РАДЕВ НАС НЕ ДОГОНЯТ,НАС ПРОГОНЯТ
  • 94 Мародер

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "да да":

    Че нали точно този член използват когато се ваксинираш! Нали се подписваш за информирано съгласие! Те са си вързали гащите но стадото тръгне ли да се дави първата овца вече не можеш го спря, на всичкото отгоре пречукалите се вдигат най голям рев да ги последват и други!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Матей

    9 0 Отговор
    Каква е тая радикална законност,по джандарски ли?Изглежда че и Кацаров им се вижда мек,вий какво искате да въведете, като бандеровския режим в Украйна ли?Положението става все по напрегнато,властовите безумия ескалират,нищо смислено иполезно не могат да измислят и само се дърлят като бесни кучета.Наближават избори , а ето накъде се насочва вниманието,никой не говори за позитивни политики,а само за ковид-идио-тщи-ни-те,медиите облъчват неспирно като повреден ядрен реактор.Пощръкляха в стремежа и да угодят на фашингтон и брюкселските зелки.
  • 99 А дали е така

    18 2 Отговор

    До коментар #92 от "456":

    Пич, в моето семейство има двама ваксинирани, с по две дози, и то вторите са отпреди около месец, т.е. защитата би трябвало да е на макс. Ама и двамата се разболяха, единия стигна до болница с кислород, другия - 10 дни с перманентна температура.
    С две думи - нулев ефект от ваксините.

    Коментиран от #103, #104

  • 100 Дедо Пене

    3 14 Отговор

    До коментар #31 от "равносметка":

    Това са гнусни лъжи, защото трябва да имате поне 1000бр.познати, боледува ли, ваксинирани и желаещи да споделят състоянието си!!!
    НЕЩАСТЕН АНТИВАКСЪР - ПРЕСТЪП. НИК!
  • 101 Аз,за ваксината

    4 19 Отговор
    Тук е пълно с тъпи хора(не се обиждайте от истината). Всички в Европа са тъпаци.Еврейте,Германци,Англичани,Французи,
    Испанци,Португалци,Холандци и т.н.Само ние и Румънците сме най умните,за това мрем като мухи.
    Браво на вярващите в експериментите.Ще ни поникнат пипала и ще се свържем 5G мрежата.
    Браво Тъпаци(не се обиждайте)

    Коментиран от #108, #122

  • 102 2492

    1 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България се нуждае от радикална законност, българинът се нуждае от нов чип! Сериозно, вижте румънците, общото ни с тях, е че сме на дъното на ЕС, е те са малко по-напред. Изводът - бедни сме защото сме тАпи, защото сме мързеливи. И като сме бедни, защо сме и мързеливи?

    Коментиран от #107, #120

  • 103 Аз съм за спазване на правила

    5 3 Отговор

    До коментар #99 от "А дали е така":

    Като са ваксинирани,да не са безсмъртни.
    Трябва да се пазят.
    Дано се оправят и да са живи и здрави!
  • 104 8675

    0 5 Отговор

    До коментар #99 от "А дали е така":

    Лъжеш!!!
  • 105 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Пътниците, не се напрягайте. Живейте пълноценно, защото гаранцията на химиотерапията за генно модифициране изтича скоро. 2030-та е максималният срок.
  • 106 Имунолог

    4 15 Отговор
    Рeшeниeтo нa Прaвитeлcтвoтo зa зaлeният ceртификaт e мнoгo ПРAВИЛНO! Трябвa пo някaкъв нaчин дa бъдaт cпряни Дeлтa лeгиoнитe, кoитo в cтeгнaт бoeн рeд, зaрaзявaт и мaчкaт вcичкo живo в мoмeнтa. Болниците вече изнемогват и Ковид леглата са на свършване.

    Коментиран от #111

  • 107 Розово

    4 0 Отговор

    До коментар #102 от "2492":

    Мързеливият си ти, вижда се, че си българомразец.
  • 108 Д-р психо

    2 0 Отговор

    До коментар #101 от "Аз,за ваксината":

    Тъпака си ти, българомразецо.
  • 109 Няма,

    3 0 Отговор

    До коментар #90 от "Мародер":

    Армия няма, а жандармерията пращат да плаши старците по селата и тя е театър.
  • 110 Вова

    1 10 Отговор
    Аре вземете се вразумете и се ваксинирайте като милата родна европа и прекрасната братска америка. Бъдете умни и не се подавайте на манипулация братя, ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ!!!! По-добре да се сме част от американската колония, от колкото страна свободна и бедна.
  • 111 xxx

    4 0 Отговор

    До коментар #106 от "Имунолог":

    А след делтата какво следва?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 гост

    10 0 Отговор
    ЗЕЛЕНИЯ ПАСПОРТ Е ФАШИСТКИ МЕТОД И НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ДОБЪР РЕЗУЛТАТ . НАСИЛСТВЕНОТО ВАКСИНИРАНЕ С ТОЗИ МЕТОД Е
    ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО . КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ ДА НИ СПАСЯВАТЕ И ВАКСИНИРАНЕ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ИЗНИКВА ЕДИН ВЪПРОС , ЗАЩО . ОТ КАКЪВ ЗОР ДА НИ СПАСЯВАТЕ . ПРИТЕСНИТЕЛНО Е ТОВА , И ОТВАРЯТЕ ВРАТАТА ЗА СЪМНЕНИЯТА . СВЕТЕЩИ ХОРА , ЧИПИРАНЕ , ПРОМЯНА НА ГЕНЕТИКАТА В ДРУГА НАСОКА И ЗАВЛАДЯВАНЕ НА ИНДИВИДА ЗАВИНАГИ . КОНТРОЛИРАНЕ НА ВСИЧКИ УСЕЩАНИЯ , ЧУВСТВА И СПОРЕД ТЯХ ЩЕ БЪДАТ ИЗБРАНИ КАСТИТЕ В КОИТО ЩЕ БЪДЕТЕ ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЕТЕ . ФАНТАСТИКАТА ЛИ Е ТОВА . НЕ , ЗАЩОТО ВСИЧКО ДОГОВОРЕНО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ В ДАВОС Е ФАКТ И ФАШИСТКИЯ СЦЕНАРИИ Е В ЦЕЛИЯ СВЯТ . ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ . СИЛАТА И ЛОСТОВЕТЕ СА ПРИ ТЯХ . СЗО Е СЪЗДАДЕНА ЗА ДА РЕДУЦИРА СВЕТА .

    Коментиран от #127

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Истински ЛЕКАР

    8 0 Отговор
    Когато масово хората от този близо милион здравнонеосигурени лица се разболее вследствие на това, което му викат ваксина, с изтекъл срок на годност, кой ще ги лекува? Или нека те да си измират, важно е да се постави ваксината, а не да са здрави...

    Коментиран от #132

  • 116 Тъмен субект

    3 1 Отговор
    Най-важното нещо е да преблоим хората с антитела (все едно как придобити). Всички мерки и сертификати без тази информация са просто фашизъм.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Народа

    0 1 Отговор
    Фигурата да ме хвани за сертификата
  • 119 Black Metal

    4 0 Отговор
    Абе, какво сте я зазащитавали тая държава?!? Трябвало да се намеси, да регулирала, да следяла...Що не я накарате да се намеси, да регулира и да следи гадните работодатели, които предлагат договор и осигуровки на МРЗ а плащат повече под масата?!? Защо не тръгнат проверяващ по повода? Знаете ли защо - защото, нЕкой лапка здраво от цялата тая работа. Значи - маските са проблема, а това, че всичко останало е абсолютен тъмен и безпросветен ЗЪГ викате, няма значение? Хората веднага били виновни. Обаче НРБ никога не е виновна. Ти да видиш...
  • 120 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #102 от "2492":

    ДОКТОР здраве да Ви дава за „мъдрите” слова! Амин.
  • 121 МАНГЪРОВ

    1 3 Отговор
    КОЙТО НЕ СЕ ВАКСИНИРА ЩЕ ГО ПРИНУДИМ!
  • 122 А50

    7 0 Отговор

    До коментар #101 от "Аз,за ваксината":

    Е й, какво като са ваксинирани, да не би да не се заразяват(справка Израел), да не би да нямат фашистки-ковид режим. А ние през всички изминали години сме на върха по смъртност, но тогава не задава този въпрос на идола ви Тиквоний. А сигурно си гласувал преди за НДСВ, ДСБ но този срам не си признавате. Като си се боцнал спи спокойно и оди на кино аз ще пропусна
  • 123 Минчев

    5 0 Отговор
    странно мълчание по повод на тестовете за антитела. Ако някой/смея да твърдя, че % е висок/, е преболедувал и има достатъчно антитела, би трябвало също да има право на зелен сертификат. Т. Е, дори да не е установено заразяването с какъвто и да е тест, наличието на антитела би трябвало да изключи ваксиниране, както и тестване.
    Но, търговията трябва да продължава.
    Докато здравеопазване и образование останат без персонал и политиците клекнат. И прекратят този фарс.
  • 124 зарко

    5 0 Отговор
    Защо не покажеш твоя сертификат? Некадърник!!!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Трап

    5 1 Отговор
    Да не осъмнеш, мъpшο! Никой нямае да ме кара да се ваксинирам! Въобще не ми пука колко измet ще изпука!
  • 127 Display

    4 0 Отговор

    До коментар #113 от "гост":

    Стига с тоя фашизъм, фюрера беше прав и тези, които ви налагат това, тогава излитаха през комина.........измислете нещо по оригинално, не англо-френските глупости за злия фюрер и масовия геноцид..........
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 010101

    3 0 Отговор
    Щом видя писаница от тоя, веднага слагам една звезда и минавам на коментарите, без да четя самата писаница. :)
  • 130 незнайко

    2 0 Отговор
    Зеления сертификат не е нищо друго освем средство наречено РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !!! Вчера исках да си купя от Технополис зарядни батерии за играчка на внука и познайте какво стана ? НЕ МОЖАХ ДА СИ КУПЯ ЗАЩОТО НЯМАМ СЕРТИФИКАТ !!!
  • 131 опо

    1 0 Отговор
    Да имаш власт е такова опиянение, че наркоманията трева да пасе.
  • 132 опо

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Истински ЛЕКАР":

    Ако си боледувал Ковид и не си се заразявал отново след около девет месеца антителата в организма на човека изчезват. Не са му потребни, че да Ги поддържа. Когато се заразои отново, ако това се случи, ще си произведе нови.