Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 14:45 5 000 30

Мюсюлманските братя и техните сестри

  • божидар чеков-
  • франция-
  • мюсюлмани

Защо изригна френското общество

Мюсюлманските братя и техните сестри - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само седмица след публикуването в Туитър на забулени и полузабулени млади жени на сайта на Съвета на Европа, във Франция се надигна такава вълна на възмущение, че противоречивите образи изчезнаха скорострелно. Освен различните фереджета на афишите в името на „правата на човека“ пишеше: „Beauty is in diversity as freedom is in hijab!". От Брюксел някой се опитваше на краставичар краставици да продава. Забулената жена била свободна!? Кампанията срещу дискриминацията към мюсюлманите и срещу омразата към исляма целеше да убеди европейците, че разликите между хората ни обогатяват.

Вероятно скандалът нямаше да вземе такива размери, ако афишите на жени с фереджета не бяха разпространени из мрежата точно по време на процеса срещу убииците на 130 невинни любители на рока в зала "Батаклан“ на 13 ноември 2015 година. За да бъде разбрана френската позиция се необходими няколко важни пояснения. Закони за „Светски начин на живот“ има само във Франция. Те са резултат на исторически опит, придобит от десетки етнически и религиозни войни. Преди повече от 100 години настъпва разделението на властите, което цели предимно католическата църква, която дотогава е била тясно свързана с властта. По същия път се ражда Републиканската система, идеята за равнопоставеност между гражданите и „Хартата за правата на човека“.

Мюсюлманските братя и техните сестри
Снимка: Фейсбук

За разлика от Съединените щати, Германия, Англия и другаде, във Франция няма малцинства. Няма чалми, шалвари, а на фереджетата се гледа с лошо око. Франция е най-гостоприемната страна може би в света. Всички хора потърсили убежище получават същите социални права както останалите граждани, дори и да не са платили едно евро за нея. Не е чудно, че никой не напуска Франция, дори тези, които са осъдени за престъпления, включително и за убийства. Въпреки френската щедрост обаче системата се задъхва под тежестта на емигрантите. Не на които и да е, а на тези с ислямска вяра. Емиграция във Франция винаги е имало. Навсякъде където в Европа или в света са избухвали войни и размирици, вълни от бежанци са намирали подслон в страната на галите.

Руската, полската, италианската, испанската и португалската емиграция са се адаптирали успешно в новата си родина. Претопили са се в местното население благодарение на общите ценности с французите. Въпреки липсата на общи ценности едно семейство може само да се интегрира с времето. Две, три или десет - по-бавно, но все пак ще успеят. Милиони семейства, капсулирани в преградията, никога няма да се претопят с местното население. Това е най-болезненият проблем на Франция понастоящем. И понеже в училищата в някои квартали 70 – 80% от децата не владеят коректно езика, се появи ново наименование – ученици от „неевропейски произход“. Обитателите на гетата в повечето случаи са безработни. Семействата са многобройни и децата без родителски надзор скитат до късно през нощта по улиците.

Търговията с наркотици носи значителни доходи, които обезмислят търсенето на работа. Някои от нощните сблъсъци с полицията взимат размери на гражданска война. Според наблюдатели, населението, натъпкано в преградията, идва от бившите колонии, защото предпочита да живее на гърба на довчерашните колонизатори, вместо да се радва на извоюваната в родината им свобода. Този факт е верен, но само отчасти. Главата на учителят Самуел Пати бе отрязана от чеченеца Абдула. Пакистанецът Захер Махмуд наръга с нож двама френски журналисти. Целият ислямски свят е добре представен във Франция. Освен алжирци, тунизиици и мароканци има трурци, кюрди, афганистанци, пакистанци и какви ли не други. Макар и мюсюлмани, емигрантските общности не са монолитни. Капсулирани в определени квартали, понякога между самите тях избухват сблъсъци. Чеченци срещу алжирци, африканци срещу араби. Процента на „неевропейци“ в затворите надвишава 90%.

Битът, обичаите и вероизповеданието в емигрантските квартали нямат нищо общо с Франция. Равнопоставеността между половете, която френската конституция гарантира, не съществува. За голяма част от обитателите, Коранът е над републиканските закони. Все повече жени излизат забулени. Възрастните може би доброволно. Младите обаче, които желаят да живеят като европейките са забулени по принуда. Някои от тях бягат от семейните огнища и разказват ужаси на насилие, които са изтърпяли. Така създадената мюсюлманска язва във френското общество се поддържа активно от турски, алжирски и други проповедници. Франция е първа в Европа по строеж на джамии и помещения за молитва. Търпението на френското общество към нахлуването на хора, които изобщо не се интересуват от нищо друго, освен ползването на права и социални облаги, изглежда изчерпано. Поради това с появата по мрежата на интернет на лица на забулени млади жени, което символизира подчинение на жената пред мъжа, френското общество изригна.

Без много усилия, журналисти разкриха пипалата на най-мощната ислямска организация „Мюсюлманските братя“, която отговаря за разпространение на идеите на политическия ислям. Свързана с „братята“, фондацията „Forum of European Musulim Youth and Student Organisatin (FEMYSO) базирана в Брюксел, е един от главните изпълнители на скандалната програма с бюджет от 340 хиляди евра. Част от тази сума идва от Европейската комисия. Съвета на Европа основан през 1949 година е съставен от 47 страни членки, между които и Турция. Притеснена от френската реакция, Главната секретарка на Съвета на Европа – хърватката Мария Бурич се оправдава, че въпросната праграма против дискриминацията не представлява позицията на Съюза, който тя оглавява.

Трудно оправдание за прахосаните пари на европейските данъкоплатци, в полза на ислямска идеология.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доган

    76 8 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тези мюслита мръсни и пророка им. Да си стоят в държавите и какъвто ислям искат да си творят, да не го налагат там където са гости. Не им харесва да си ходят в мръсните си държави!
  • 2 те така

    10 82 Отговор
    Още има българки с забрадки по селата, какво лошо има в това

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 3 треса

    67 5 Отговор
    В БГ проблема е ДПС - незаконната партия на мюслита!
  • 4 САП

    34 0 Отговор
    Много толерантни.
    Да покажат не кърпа за глава а хиджаб.

    Нека на всички ислямски сайтове да се дават задължително точно тълкуване на законите на Шариата за, които фундамилистите лелеята.

    Да видим кои ще ги последва
  • 5 Бесен

    35 5 Отговор
    Мдам... европа в най-чистия и вид! Глъмотия до шия и безобразна некомпетентност - друго не можете да очаквате от Брюксел! И както се казва - скоро и във вашя град!
    Но докато фанцузите реагират - вие ще си го проспите!
  • 6 САП

    58 3 Отговор

    До коментар #2 от "те така":

    Между забрадка и хиджаб има голяма разлика

    Коментиран от #8

  • 7 Чеков, не плачи на чужди гробища

    9 31 Отговор
    Погледни как в България държавният глава гази конституцията.
  • 8 те така

    5 22 Отговор

    До коментар #6 от "САП":

    Именно. И аз виждам на снимката забрадка. А хиджаб всички сме виждали по телевизията където се покриват жените в Афганистан

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 9 Епа да

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "те така":

    Забрадката, нито е религиозно-догматичен атрибут, нито е задължителен ! Да не се шегуваш ?
  • 10 сила

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "те така":

    ПРОВОКИРАШ ЛИ НИ ИЛИ СЕ ПРАЙШ НА УЛАВ.....
  • 11 сила

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "те така":

    ОТИДИ НА ОЧЕН ЛЕКАР,АЗ ЩЕ ТИ ПЛАТЯ ОЧИЛАТА КАТО СИ ГИ ПОРЪЧАШ ПОСЛЕ.....ОБЕЩАВАМ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Рошко

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "те така":

    В Афганистан се покриват изцяло и се нарича бурка
  • 14 Конеочно

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "те така":

    Това е бурка.
  • 15 Сириец

    3 34 Отговор
    Моята жена носи хиджаб.аз съм мюсюлманин тя беше християнка.

    Коментиран от #17, #18, #21

  • 16 Християнин

    1 34 Отговор
    Всички жени трябва да покриват косите си когато са на вън.

    Коментиран от #23, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Злобар

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "КОЙ":

    По голямо изродче от тебе има ли?
  • 21 Българка

    2 47 Отговор

    До коментар #15 от "Сириец":

    Аз познаваме един турчин,който се ожени за българка,тя стана мюсюлманка и никога не сваля хиджаба.това е хубаво нека хората и културите се смесват!

    Коментиран от #25, #28

  • 22 Поправка

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "сила":

    На запад им викат български К...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 сила

    27 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    СМЕНИ СИ НИКА.....ЦАПАШ ИМЕТО

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ислям и култура =

    18 3 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    дървено желязо.
  • 29 Елена

    4 20 Отговор
    Ако имаше как и аз щях да си покривам лицето и косата - лицето, за да не ме пече слънцето и да не се сбръчквам, а косата - за да не си правя постоянно прически, които изтощават косъма.
  • 30 кочо

    2 0 Отговор
    А защо не са добавили и снимка на ортодоксална еврейка с бръсната глава и перука? Имат ги във Франция.