Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 13:00 6 439 68

Чрез Минск Кремъл тероризира Европа

  • беларус-
  • русия-
  • полша-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • украйна

Путин прилага изпитаната тактика от окупацията на Крим

Чрез Минск Кремъл тероризира Европа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руската федерация изкуствено организира настоящата миграционна криза и използва Беларус, за да създаде нова точка на дестабилизация на сигурността в Източна Европа. Русия отдавна използва подобни доказани методи за натиск, за да постигне своите имперски геополитически цели. По-специално, през 2015 г., след намесата на Руската федерация във военния конфликт в Сирия, в Европа започна хуманитарна катастрофа, причинена от масовия приток на мигранти.

Това се посочва в анализ на Владимир Ростоцкий.

Миграционната криза на беларуско-полската граница е един от инструментите на Кремъл, за да подтикне ЕС да преговаря с Руската федерация за ускоряване на пускането на "Северен поток 2", намаляване на санкционния натиск върху Русия и легализиране на сепаратиските проруски републики в Донбас - т. нар. Луганска и Донецка народни републики, така и признаването на анексирания Крим за руска територия.

Миграционната криза протича на фона на подписването на споразуменията за по-нататъшна интеграция на Руската федерация и Беларус в рамките на обща съюзна държава, в които по-специално е залегнала концепцията за обща миграционна политика и актуализирана военна доктрина.

С помощта на миграционната криза Москва също планира да легитимира Лукашенко, като инициира преговори между непризнатия президент на Беларус и Европейския съюз.

Руските разузнавателни агенции управляват миграционната криза по границите на Европейския съюз, използвайки стратегия, подобна на тази, която Русия приложи в Крим през 2014 г. и все още използва в Източна Украйна.

Русия, която води хибридна война във формат „не сме там” и „това не сме ние”, използва и режимът на Александър Лукашенко с нелегалните мигранти, за да дестабилизира ситуацията по източните граници на ЕС.

Също така през 2014 г. Русия нахлу в Украйна, използвайки т. нар. „малки зелени човечета“ за хибридна окупация на полуострова, а след това вкарване на диверсионните си групи в Донбас под прикритието на „опълчения от народните републики“.

Американската агенция "Блумбърг", позовавайки се на свои източници от Белия дом, писа на 11 ноември, че САЩ са предупредили съюзниците си в Европа за планираната от Русия военна операция за нахлуване в Украйна. Те се позовават на данни за струпването на руски войски близо до границата на Украйна. Подобни опасения се основават на събраните доказателства и тенденции, наблюдавани при подготовката на Русия за окупацията на Крим през 2014 г.

Представителят на САЩ в ОССЕ Кортни Остриен каза по време на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ на 11 ноември, че Русия е основната пречка за мирното уреждане на въоръжения конфликт, отприщен от Москва в Източна Украйна.

Военната активност на Русия спрямо Украйна, заедно с враждебната реторика на Кремъл са опасно провокативни. Руската федерация трябва да позволи на мониторинговата мисия на ОССЕ да изпълнява качествено мандата си и да извършва наблюдение във всички временно окупирани територии на Украйна, контролирани от Кремъл.

Не може да има помирение или стабилизиране на отношенията между Запада и Русия на консенсусна или компромисна основа, тъй като основата на руската геополитика е конфронтацията, а не развитието чрез сътрудничество.

На фона на организираната от Руската федерация миграционна криза на границата на Беларус и Полша и на провеждането на руско-белоруски извънредни десантни учения в района на Гродно, Кремъл демонстрира своята сила и влияние върху ситуацията в региона, като по този начин тества реакцията на Запад.

Анализът на ситуацията с военните учения от минали години показва, че легендата за съвместни учения на въздушно-десантните войски за отработване на задачи във връзка с натрупването на военна активност в близост до границата на Беларус всъщност не е отбранителен, а нападателен по характера на Кремъл.

Водещото в САЩ делово издание "Уолстрийт джърнъл" в статията си от 11 ноември отбелязва, че Владимир Путин създава проблеми на Европа, първо чрез съсредоточаване на войските на границата с Украйна, а сега и чрез миграционната криза и енергийните заплахи към Стария континент заради съюзника си в Беларус. Москва провежда хибридна политическа кампания за дестабилизиране на ситуацията в Полша и разцепление между страните от ЕС.

Владимир Ростоцкий, политолог, Русия

Полша - Беларус


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 между редовете

    67 6 Отговор
    европа тероризира населението си с ковид фашизъм , а Путин просто катализира процеса!
  • 2 Булгар

    107 3 Отговор
    Доколкото си спомням,именно от Европа ги "поканиха" тия.Сега как така стана, та Кремъл да е виновен?

    Коментиран от #7

  • 3 Сатаната живее на ЗАПАД !

    84 3 Отговор
    Там е НАТО Който разби държавите им !
  • 4 BOBO

    79 5 Отговор
    да ама никои не ви вярва на статията
  • 5 Герги

    6 55 Отговор
    Усилено въоръжаване на Украйна с оръжия и да се започват с Русия....
  • 6 С тези приказки

    84 2 Отговор
    Само да попитам, Русия ли направи на нищо държавите на тези хора?
  • 7 Булгар

    50 5 Отговор

    До коментар #2 от "Булгар":

    Папата им ми краката, не Путин
  • 8 фиаско

    27 5 Отговор
    Русия си прибира украйна, китай тайван едновременно в рамките на 48 часа. И двете операций започват с тактически ядрени ракети в една и съща секунда. Ко прайм Ема с двете мами тогаз? Пренавърта резбата и се влюбва в кавказец мей би...
  • 9 Грух

    77 2 Отговор
    Я стига с тая прозападна пропаганда !

    Западът, начело с лудите крави са виновни за всичко, а не Русия !
  • 10 ????

    66 2 Отговор
    Чудя се, пишещите тези публикации дали си вярват или са на принципа пропагандата да не спира, все някой ще клъвне. Е поне тук вече не кълвем! Дори не си заслужава да ги коментираме, тъй като не се интересуват от мнението на хората.
  • 11 ТуентинКарантино

    55 2 Отговор
    Европа удобно забравя първопричината да има бежанци
  • 12 Някой

    60 2 Отговор
    А защо не кажете за Турция? Тя не тероризира и заплашва ли Европа? С милиони бежанци...
    Или, дайте да се възползваме от положението, и да демонизираме тези, които не харесваме.

    Продажници!

    Коментиран от #34

  • 13 Владимирчоооо

    55 2 Отговор
    "Пo-cпeциaлнo, прeз 2015 г., cлeд нaмecaтa нa Руcкaтa фeдeрaция във вoeнния кoнфликт в Cирия, в Eврoпa зaпoчнa хумaнитaрнa кaтacтрoфa, причинeнa oт мacoвия притoк нa мигрaнти."
    Нека да ти обадим че бежанците започнаха много преди Русия да се намеси. Ама тоя факт някак си не се вписва в сказката.
  • 14 Грульо

    49 1 Отговор
    А Меркел га канеше мигрантите с "добре дошли", не тероризираше ли Европа? :D
  • 15 ужас

    32 1 Отговор
    ЗАЩО ДА ЧЕТА СЛЕД ЗАГЛАВИЕТО.
  • 16 ДДД

    43 2 Отговор
    Не че няма малоумни дето да се възхищават на написаното под диктовката на нкое НПО но това по горе убеждава че не краварите слагат войски до границата на Русия а обратното :)А малоумниците в Европа и ние вкючително започваме да си плащаме с лихвите мижавите санкции дето се опитват да налагат
  • 17 3.14К

    43 1 Отговор
    Кое налага да публикувате толкова тъпи материали?
  • 18 КЪРЛЕЖИ

    50 2 Отговор
    КРЕМЪЛ ЛИ Е ВИНОВЕН ЧЕ НЯМАМЕ ГАЗ И ЯДРЕНИ ЦЕНТРАЛИ , ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ ЗАГЕРБЕНИ И СТАНИШЕВСКИ ! ЧУМАТА ДА ВИ ТРЪШНЕ ДАНО !

    Коментиран от #26

  • 19 Вече години

    44 2 Отговор
    Обора отделя отзад чист калай.От ярост и безсилие.Защото Вовата и Шойгу им отнеха под носа Крим и Севастопол.Точно заради тях- обора запали Мегдана.Да сложи през него президент и клика от предатели на къс повод във върховете на властта.След това,под баналния претекст" Сдържане на Русия да получат безплатно най големия,непотопяем самолетоносач в света- полуостров Крим.А за десерт- Севастопол.Със готова инфраструктура за акостиране на всякакъв вид кораби.Включително подводен флот.Е,да- ама Не! Русия,от векове е водела войни( кримската война) а и преди това,за да остане Крим в нейните граници.И сега Вовата ще им позволи,без пушка да гръмне,да се инсталират оборски кораби,подводници,ракети буквално пред портата и? Риба са яли- вмирисана цаца.Сега само с възможностите на Южния си военен окръг,е в състояние да размаже,като плюнки всички послушни пудели на обора,на европейска територия.За броени часове.Вовата проявава изключително търпение към зеления и отбора му.Заради 43 милиона обикновени украйнци.Не се подава на провокация,заради милиони руски и украински майки и бащи.Да не тръгнат конвой от ковчези с руски и украински момчета. Иначе,за няма и три часа,ще стъпи директно в центъра на Киев.И всичко ще мълчи и кротува.
  • 20 Бесен Язовец

    45 0 Отговор
    Крим полуострова не е окупиран, а анексиран със законен референдум. Пропагандистите на Козяк да ходят да се изкъпят, че от доста време вонят!
  • 21 КОНТРАТА

    30 1 Отговор
    Колко плащат от НПОто за подвеждащи мнения пълни с невярна информация?
  • 22 Павел пенев

    33 1 Отговор
    Чрез ЕС САЩ тероризират Европа.
  • 23 МНЕНИЕ

    40 1 Отговор
    Миграционна криза създават САЩ и ЕС които нежспряха да разнасят фалшивата си демокрация в Близкия Изток от 50 години! Бг соросите бързо забравиха каква бъркотия направиха САЩ в Афганистан, Сирия, Ирак!
  • 24 Хисторик

    37 1 Отговор
    Говедарите убиха Муамар Кадафи за да пълнят Европа с черни от Африка и Персийския залив!
  • 25 Павел пенев

    36 2 Отговор
    Какво направи ЕС? Мигрантите от Турция могат да влязат в ЕС но от Беларус не могат а се твърди че имат еднакви права и Европа се грижи за тях. Оказа се че отново Кремъл пречи на идиотите от ЕС.
  • 26 Леополд

    34 3 Отговор

    До коментар #18 от "КЪРЛЕЖИ":

    Енергийната криза в България я създаде Борисов слугата на козяк! Слугите замразиха проекта АЕЦ Белене за да може говедарите да си продават скъпия ток от Марици 1-3
  • 27 МАРА

    28 3 Отговор
    колко омраза имате само като мислите за РУСИЯ,как спите?????
  • 28 ПЕНКО

    23 1 Отговор
    КАК ЕВРОПЕИДСКАТА МЕРКЕЛ -ТЕРОРИЗИРА -БЪЛГАРИЯ ;ГЪРЦИЯ; БАЛКАНИТЕ ; УНГАРИЯ И АВСТРИЯ С ОБЯВЯВАНЕ НА -ПРИЕМА СИ НА МИГРАНТИ -И ПОДКРЕПЕНА ОТ ГЕРОНТОФИЛА -М.!?!?!?!?
  • 29 2121

    24 3 Отговор
    И!?До тук!Нито Русия ,нито Беларус са винови.Докато не бъдат ликвидирани последователно всички еврейски корпорации,които предизвикват войни,които измислихи пандемията от вирус от сем.CORONAVIRIDAE,,15 вида, иРНК, заразяващи 1/животни2/хора 3/животни и хора; открити през 1937 г.;ваксина няма,най-удачната ваксина е СПУТНИК V/от човешки антигени;западните фалшиви ваксини,са произведени набързо с маймунски антигени/от род Шимпанзе/ и имат вредни ефекти започващи от часове след ваксинация ,до 1-2-3 години,умира се от тромбози, кръвни съсиреци и насядания ,увреждане на сърцето,усилващи клиничните доказани друг вид заболявания.Как, ще се погледнете в огледалото,след ,като причините смърт на децата си, родителите си ,братя и сестри.Стига с ваксините.Работете, четете, срещайте се с хора, посетете театър,опера, концерт.Днес след тези манипулирани избори от Герб,СДС, ДБ, приключва и корона вирусът.Той донесе не смърт, а нещо по-страшно-СТРАХ.Не се страхувайте.Всичко беше голяма ФАМОЗНА /както би казал Сашо Диков/ЛЪЖА.Дано,да сте се опазили от ЛЪЖАТА.А, за Русия и в частност Беларус не се грижете.Това са суверенни държави, а Русия е световна /ядрена / сила и на първо място ,във всяко отношение.Колкото до Полша, тя е виновна и го знае.Мигрантите,дойдоха с мюсюлманството си и мюсюлманска култура, след поканата на протестантката Меркел.Сега Германия да прибере чалмите.Нито България ,нито Русия ,нито Беларус, нито Гърция, нито Сърбия ,нито Румъния/тя си има достатъчно ц
  • 30 ивелин

    32 2 Отговор
    "" Цивилизоваият Запад" заедно с "Световното зло" наречена Америка под предлог, че там няма " демокрация" разрушиха тези страни вечно "сериозната, и намръщената" А.Меркел ги покани ( за пръв път видях я да се усмихва с емиграните ) сега други са били виновни за това. Пълен идиотизъм, лицемерие винаги съм казвал , че " зад благата им усмивка се крие подлост, надменност, високомерие останало от колониалното им минало. Колко е бил прав А.Невски когато е казал тези думи " Със Запада може да се разговаря само с меч ! - С Изтока диалог".
  • 31 БПФ

    30 2 Отговор
    Безумните твърдения на тоя доказват само едно - че в Русия има преголяма свобода на словото. По времето на Големия мустак, тая мишка много бързо щеше да отпътува за Колима, за да добива злато в тундрата.

    Реално няма НИКАКВИ доказателства за каквато и да е връзка на Русия със случващото се на белоруско-полската граница... че дори и Северен поток 2 да се намесва.
    Да не говорим, че Сирия я хвърлиха в гражданска война САЩ, а Русия я умиротвори.

    Така че Вова Путин да обърне повече внимание на вътрешната сигурност и да се погрижи такива като тоя да бъдат въдворени някъде - на север от полярния кръг и на изток от Япония !!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 РУМО

    24 3 Отговор
    Всички бивши колеги знаят,че когато предупреждавахме правителството и няма европейска държава която да не бе получила този рапорт,а той е следния:падне ли Садам Хюсеин,Европа ще се напълни с араби които няма просто да дойдат и да работят а ще дойдат и ще отмъщават и правят щуротии,но празноглавите политици така и не послушаха защото просто слушат краварника който освен да сее разруха по света друго не правят.Този рапорт беше връчен на президента Стоянов.Излез и кажи истината на света,недей се крий шушумиго.Американското разузнаване също беше предупредено но те и това целяха,да разбият Европа,на тях силна Европа не им е нужна.
  • 34 Бамбука

    2 16 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    В Турция има лагери с над 2 млн бежанци от Сирия. Имат болници и училища. Турция не създаде конфликта в Сирия. Трудно е да осмисляш и анализираш случилото се, но поне е правилно да се опиташ.

    Коментиран от #40, #48

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 оня с коня

    2 28 Отговор

    До коментар #32 от "2121продължение":

    Чаккай малко спри се и се огледай и ослушай преди да те е блъснал влака-Меркел НЕ Е КАНИЛА Мюсулманите от целия Близък Изток,а САМО заплашените от Репресии и Смърт Сирийци ИЗКЛЮЧИТЕЛНО по Хуманни съображения!А това че се Злоупотреби Брутално с въпросната Немска Покана не само на Меркел ,а и на целия Западен Свят ръководен от Хуманитарни съображения и започна масово НАХЛУВАНЕ на ИКОНОМИЧЕСКИ Мигранти,това си е факт.И докато Ердоган Плаши Европа с отваряне на "Шлюза" на няколкото милиони Мегранти на турска територия ЕДИНСТВЕНО за да получи Евентуални политически и Икономически Дивиденти от ЕС,то Русия ЧРЕЗ БЕЛАРУС е тръгнала ДИРЕКТНО ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА Европа с Цел единствена-Подчиняване на Руските Интереси.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Козяци

    23 2 Отговор

    До коментар #36 от "оня с коня":

    и да знаете, не може ли да вдигнете самолета, Путин ви е виновен!

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 изидорус

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бамбука":

    А чия е фракцията "Файлак ал Шам" в района на Джабал Дувайли в провинция Идлиб?! Верно си бамбук, или смяташ ,че другите са?!
  • 41 Бесен Язовец

    19 2 Отговор
    Владимир Ростоцки е измислен руски герой на DW. образа Ростоцки се е родил в болния мозък на някой соросид в някое мазе намиращо се в околията на Мюнхен!
  • 42 оня с коня

    5 12 Отговор

    До коментар #38 от "Козяци":

    Остава и да обясниш ако го вдигнем пък,Кой ще е виновен.

    Коментиран от #47

  • 43 Евроком мнение

    17 2 Отговор
    Протестантката Меркел покани всички араби, които нахлуха в Германия.Тя е виновна, че изнасилваха немски момичета пред църквите, а Меркел дъщеря на някакъв си пастор/безбожник-такива са протестантите,основатели на сектите;секти има в сащ/,дори не протестира.Да се обвинява Русия ,там е насочено вниманието на пропадналите сащ.Никога,сащ ,няма да има първенство за което се тръби в Холивудските си филми.Първо сащ са страна с колониално и робовладелско мислене.Евреите,които ги управляват,знаят ,че престъпен,неграмотен/ 65% необразовани/, без История ,група от индивиди,не може да се състезава с нито една страна на Балканите/България- с 2000-на История,бивша Империя,три мощни Царства/,та стигнахме да дели мегдан с Русия-Империя.Няма вина ,че има силен Президент,Вл. Вл. Путин.Той прозря ,както винаги, уловките на Полша/няма нужда да припомняме историята,как и чрез лъжа е създадена тази страна и от кои страни е взела парчета земя и си ги е присвоила/.Уловки има и от Прибалтийските Републики,глезените деца на бившия Съв. Съюз.Беларус,е суверенна страна,транзитна на газ-ако иска ще го спре, ако иска ще го намали да минимум.В интервю, Президентът Путин, е посъветвал Лукашенко да прегледа внимателно договорите за износ и пренос на газ,и тогава да вземе решение.Де, такъв добър съветник,да имаше предателя Б. Борисов,преди да продаде за 30 пари България,на сащ.Но няма!Затова сме на опашката.
  • 44 Евроком мнение

    16 1 Отговор
    Протестантката Меркел покани всички араби, които нахлуха в Германия.Тя е виновна, че изнасилваха немски момичета пред църквите, а Меркел дъщеря на някакъв си пастор/безбожник-такива са протестантите,основатели на сектите;секти има в сащ/,дори не протестира.Да се обвинява Русия ,там е насочено вниманието на пропадналите сащ.Никога,сащ ,няма да има първенство за което се тръби в Холивудските си филми.Първо сащ са страна с колониално и робовладелско мислене.Евреите,които ги управляват,знаят ,че престъпен,неграмотен/ 65% необразовани/, без История ,група от индивиди,не може да се състезава с нито една страна на Балканите/България- с 2000-на История,бивша Империя,три мощни Царства/,та стигнахме да дели мегдан с Русия-Империя.Няма вина ,че има силен Президент,Вл. Вл. Путин.Той прозря ,както винаги, уловките на Полша/няма нужда да припомняме историята,как и чрез лъжа е създадена тази страна и от кои страни е взела парчета земя и си ги е присвоила/.Уловки има и от Прибалтийските Републики,глезените деца на бившия Съв. Съюз.Беларус,е суверенна страна,транзитна на газ-ако иска ще го спре, ако иска ще го намали да минимум.В интервю, Президентът Путин, е посъветвал Лукашенко да прегледа внимателно договорите за износ и пренос на газ,и тогава да вземе решение.Де, такъв добър съветник,да имаше предателя Б. Борисов,преди да продаде за 30 пари България,на сащ.Но няма!Затова сме на опашката.
  • 45 Теле

    4 1 Отговор
    Европа реши да се обреже, путин и помагас внос на такива специалисти
  • 46 Матей

    14 0 Отговор
    Ами ВСУ колко са струпали срещу Донбас и ЛУГАНСК,+ТОВА не стоят миром,ами подлагат на як обстрел с гаубици и миномети,всичко до 10км от границата са направили на дар-перАн,избивайки маса мирни жители.Руските разведки са установили ,че всу ,подпомогнато от натовски сили,имат намерение да направят пробиви на фронта и да отрежат двете републики от руската граница.И после да ги превземат,подлагайки руското население на изтребване.Руските войски са там за да се намесят,ако се наложи и да оправят положението,все пак там живеят руски граждани,с руски паспорти.
  • 47 Козяци

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    Как кой, образа на Меркел в съзнанието ти!
  • 48 Някой

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бамбука":

    Що, Русия ли го създаде конфликта в Сирия? Или Афганистан? А, бе разбирач.
    Ама Турция си изнудва Европа на лягане и на ставане с мигрантите. И Меркелуца се дупеше на Ердоган, че ако ги беше пуснал, в Европа щеше да стане мигновено гражданска война.
    Ама, на - пустата Русия все им бърка по дупките. Дори и нищо да не е направила.
    Хубаво е,че слагаш капаците, за да не виждаш какво става около теб.

    Коментиран от #60

  • 49 ТуентинКарантино

    7 1 Отговор
    Да не забравяме, че Ислямска държава беше основана от МакКейн с любезното посредничество на Борисов в Правец, вечни им мъки и на двамата
  • 50 Въпросче

    7 1 Отговор
    Този пък на какво разчита, като повтаря американските опорки срещу Русия ?
    Навални взе големия пай.
    За тихановска останаха някакви 3 000 € .
    ( С мъка събрани в малка църковна енория.) .
    Сега къде ще търсят пари и за този предател ?
  • 51 rusnak

    8 1 Отговор
    Тотално сте приключили, морално и психически!! Благодарете се на новите ви световни партньори за това си състояние, от което няма връщане.. Това означава само едно, утре вие сте на ред, помолени учтиво да си пръснете кухите тикви.
  • 52 Минувач

    8 1 Отговор
    Типичен пример е тази статия за политическа маниполация
  • 53 Петър

    9 0 Отговор
    Кой ги плаща тези жстоко-манипулативни статии нямащи нищо общо с истината, не само в наши дни, и в исторически план. Стига с тези примитивни обвинения на Русия, когато и слепец разбира, че цялата световна мръсотия, довела до милиони жертви се води от Щатите и Англия, факти за което има в изобилие. Колко трябва да ни подценяват като мислещи същества за да ни се пробутва толкова плитка версия. Каква работа имат американските кораби и самолети на хиляди километри от границите си, отбраняват ли се. 335 милионна Америка плюс 500 милионна васална Европа се дървят на една 140 милионна Русия, която не може да бъде смачкана само защото има гении, и дух, православен, от който ние гнидите сме се отказали. Щатите имат повече от 700 военни бази по света, с хиляди военни в тях, всеки със заплата от 1100 до 10000долара НА МЕСЕЦ. какво правят щатите в Сирия, в Ирак, в Япония, в Германия. побягнаха от Афганистан след 20 години безумен терор. Това не се ли знае, или Русия и Путин са виновни за земното притегляне.
  • 54 Минск

    7 0 Отговор
    Всичко беше добре преди НАТО, ЕС и САЩ да решат да повторят упражнението като в Украйна - да се доближат до Русия с американски и натовски бази, да разбият беларуската промишленост и селско стопанство, да си осигурят евтина енигрантска работна ръка за еврогейските кланници, ферми, складове и гледачи на пенсионери...
    Затова решиха изведнъж, че Лукашенко е лош и наляха пари в некакви обикновени женици домакини, които си повярваха, че щом могат да управляват пералня и прахосмукачка, ще могат да управляват и държава. Но Лукашенко и беларуския народ не се поддадоха и сега ЕС квичи, че Ама що така...
    Ай видяхте ли сега лицемери ге.йтаци?!
  • 55 Агресори

    0 9 Отговор
    Руските агресори отдавна минават някои грани;ици на поносимост и право. И ако техния интерес е непочне,но поне ясен, наистина не мога да разбера българските рубладжии. Воглаве с онзи плу жек Костя Копейкин.

    Коментиран от #68

  • 56 Олга

    8 0 Отговор
    Таково бълнуване невъзможно да бъде написано от психически здрав човек, освен ако той не решил съзнателно на шега да създаде тази фантасмагория от факти и събития премесени в невероятна мешанина без логическа връзка между тях.
  • 57 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    все още ИСКРЕНО считам ,че ТАЗИ статия е ПОД ДОСТОЙНСТВОТО НА ,,,ФАКТИ,,!!!!!!!!!...иначе става много кофти...
  • 58 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ТОЗИ НЕ Е РУСНАК....а служител на НПО!!!!!!!

    Коментиран от #61

  • 59 Динамо Минск

    1 0 Отговор
    Всичко беше добре преди НАТО, ЕС и САЩ да решат да повторят упражнението като в Украйна - да се доближат до Русия с американски и натовски бази, да разбият беларуската промишленост и селско стопанство, да си осигурят евтина енигрантска работна ръка за еврогейските кланници, ферми, складове и гледачи на пенсионери... Затова решиха изведнъж, че Лукашенко е лош и наляха пари в некакви обикновени женици домакини, които си повярваха, че щом могат да управляват пералня и прахосмукачка, ще могат да управляват и държава. Но Лукашенко и беларуския народ не се поддадоха и сега ЕС квичи, че Ама що така... Ай видяхте ли сега, лицемери ге.йта..ци?!
  • 60 Само да допълня

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Някой":

    "Бежанците" са в Беларус , но не искат да са там. Беларус не ги иска, но онези от ЕС ,въпреки че ги поканиха, също не ги искат. За САЩ и ЕС правото на свободно придвижване е основно човешко право. От Беларус имат възможност да осигурят това право на тези, които искат да отидат в "територията на свободата" - а гражданите на тази територия не ги допускат. И така - какво да се прави? -стар въпрос...
  • 61 Че да не би

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "ТОЧКАТА":

    у нас да няма богат избор от подобни дьонмета? Имаме си такива, дето родината им е в Анадола, други - дето са из чужбините, но обясняват кой да бъде избран, че и такива, дето демонстрираха омразата си към България приживе и не пожелаха дори да стъпят в нея - а след смъртта им ги честваме като най-българин...
  • 62 факт

    2 0 Отговор
    Беларус=Русия както и Тайван=Китай и Косово=Сърбия
    Не сме виновни че германия сащ и великамалобритания са потъващи ко чи ни
  • 63 Черен Петър

    5 1 Отговор
    Не е за вярване, че подобен пасквил е сътворен от руснак! Това ако не е чиста дезинформация, или както му викат сега "фейк нюз", здраве му кажи! Подета е една безпрецедентна дезинформационна кампания срещу Русия, целяща пълно дескридитиране и обвиняването и във всички възможни грехове и насъскване на целия останал свят срещу нея...Не знам до къде ще стигнат с подобни действия, но започва да мирише на лошо и повторение на добре познати истории от недалечното минало...
  • 64 Аз от София

    0 0 Отговор
    Кой докара мигрантите в Беларус?
  • 65 ПРЕДАТЕЛИ

    2 0 Отговор
    ПОВЕЧЕ ЛЪЖИ - ПОВЕЧЕ МИЗЕРИЯ ТОВА НИ ЧАКА С ТЕЗИ ПОДЛОГИ НА САЩ !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Георгиев

    0 0 Отговор
    Без коментар
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.