Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:46 9 138 68

Корнелия Нинова няма полезен ход. Но има един достоен

  • корнелия нинова-
  • румен радев-
  • оставка-
  • избори

Не тя създаде Радев, а той я опази на председателския пост

Корнелия Нинова няма полезен ход. Но има един достоен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Корнелия Нинова приключва с политиката, ако не намери начин ясно да призове за подкрепа за Румен Радев на балотажа в неделя. Печалната новина е, че дори да го направи, резултатът на 90% ще бъде същият. За нея.

"Аз доведох Румен Радев и срещнах голяма съпротива в партията", заяви след оставката си от председателския пост Нинова. Хубаво си го довела, но да не забравяме, че други го "откриха" - героите от "тихата спалня" Румен Петков и Татяна Дончева. А как Нинова им го отне, така и не се разбра. Тяхна си работа, не е престъпление. Факт е обаче, че това бе най-успешният ѝ ход като лидер на БСП.

След срива при късния Сергей и катастрофите при наследника му Михаил Миков победата на Радев при дебюта на Нинова беше огромният бонус, който я задържа до днес на лидерския пост. Въпреки последвалите безбройни изборни крушения.

Какво се счупи в отношенията между Радев и Нинова широката публика така и няма да разбере, но големият губеще от това се оказаха Корнелия и партията. Отказът от ясно заявена подкрепа за втори мандат за президента в началото на годината под предлог, че партията била сложен механизъм и си имало процедури, пък това, а пък после и онова, съсипа цялата политическа година за БСП. А навярно и следващата.

В момента, в който Радев и Йотова се "предложиха" сами за втори мандат стана ясно, че трасето между Дондуков 2 и Позитано 20 е минирано. Това се оказа пагубно за партията, която пропусна шанса да добави значителен брой периферни гласове от никога негласували за нея симпатизанти на Радев, вместо те да ги наливат към никнещите нови проекти.

Така на всеки вот от Позитано излизаше все по-малка матрьошка. Ядрото се свиваше, свиваше и свиваше, за да стигне до пълния изборен позор от 14 ноември и последвалата ядрена реакция с исканата оставка на председателя и подаването ѝ.

Че Антон Кутев не трябваше да се занимава точно сега с оставката на Нинова в качеството си на говорител на правителството, назначено от Радев, е безспорно. Можеха да я поискат и я поискаха още безчет популярни соцалисти. Но устата сгрешила...

Предстои истинско безумие през следващите два месеца до конгреса на БСП. Но увертюрата ще е още тази събота, когато трябва да заседава Националният съвет на партията. Защото Нинова иска да преговаря с новите победители за съставяне на правителство и ѝ трябва мандат за това. Вероятно ще бъде весело за страничния наблюдател и безкрайно тягостно за замесените.

Политическата карирера на Нинова най-вероятно приключва. Не може да ѝ се отрече, че с характер и хъс успя да оглави водеща и специфична партия, и то от позицията си на "външно тяло". Без популярните в тамошните среди истории за поколения социалисти и антифашисти назад в родата, партизани и ятаци. И без да е част от партийна семейна династия, без комсомолско минало, за което така или иначе е млада, или безкраен партиен стаж.

Тя беше висш държавен чиновник по време на управлението на най-мразения от социалистите десен политик у нас и на всичкото отгоре приватизира /друга "любима" дума на привържениците на БСП / държавното предприятие, което оглавяваше. И въпреки това стана председател на БСП.

За да постигнеш нещо такова във "враждебна среда", наистина трябва, казано по народному, да имаш "дупе". Но пясъкът в политическия ѝ часовник изтича. Нинова няма полезен ход, но има един достоен - да призове да се гласува за Радев на балотажа в неделя.

Най-малкото, защото не тя създаде него, а той я опази през тези 5 години като председател на партията.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 82 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 46 Отговор
    Язък че ходи да се жертва в Банкя! Кирчо и обърка сметките.

    Коментиран от #38

  • 2 ДРУГАРЮ ГАНЕВ

    31 14 Отговор
    Къде се затрихте.....след изборния разгром на БСП.....нещо никакъв ви нема...що така?????
  • 3 ДРУГАРЮ ГАНЕВ

    27 48 Отговор
    Хората не ви искат....10% за БСП комунистите си е чисто...бой по канчето....и вашите сладки писания няма да помогнат на столетницата.....на Радев.......не знам
  • 4 ТаУмВзе

    29 34 Отговор
    Глухо, куцата патерица на герберастията си изпълни роличката брилянтно! Сега кинтоимпексова в пенсия, да со харчи платеното с Кражби. Чудесна е!
  • 5 русенец

    39 44 Отговор
    Нинова и достойнство? Абсурд! Тя е абсолютен гьонсурат от пазарджишките села - напориста и безпардонна! Такава им се пада на БСП, още 5 години и ще загроби партията.:)

    Коментиран от #13, #58

  • 6 бай Дън

    23 40 Отговор
    курнито, подлога на бойко мутрата !
  • 7 БСП...ИЗЧЕГЪРТВАНЕ

    28 21 Отговор
    ДРУГАРЮ ГАНЕВ, КОЙ НА КОГО ПРЕЧИ....СТОЛЕТНИЦАТА НА РАДЕВ ИЛИ ОБРАТНОТО.....МАЙ ВЗАИМНО СЕ РИТАТ ПО КОКАЛЧЕТАТА
  • 8 Шамана

    27 40 Отговор
    БСП, ГЕРБ и ДПС са проклятието на България.
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    64 8 Отговор
    Да питам ли защо няма подобна статия за лидера на една друга партия СРИНАЛА СЕ от 800 000 гласа до 400 000 ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #17

  • 10 Иван Грозни

    57 4 Отговор
    Отношенията между президента и г-жа Нинова не са фатални за БСП. Важни са отношенията между опозицията/предателите/ в БСП и Борисов. Какво ли неправят парите. Способни са да разрушат и столетна партия. Да не говорим за другите партии в детска възраст.
  • 11 Винкело

    20 26 Отговор
    Не съм обръщал досега внимание какъв автор е Милен Ганев, но за пръв път съм напълно съгласен с публикация във "Факти".
  • 12 Българка

    61 7 Отговор
    Гледах част от интервюто на Нинова пред Цветанка Ризова. Смятам , че са основателни твърденията й за вътрешни врагове в БСП, които са съдружници на ГЕРБ, ползватели на чекмеджето банкянско, усвоители и грабители на български и евро средства. Вътрешните врагове и приятелския огън нанасят непоправими щети.
    Същото направи Лозан Панов с ДБ

    Коментиран от #15

  • 13 БАЙ Х@Й‼

    45 10 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    😀😀😀 друго си е оня с ОРАНЖЕВИЯ ПРЕЗЕРВАТИВ на шкафчето , нали ‼️‼️‼️ Какво достойнство лъха ....

    Коментиран от #16, #35

  • 14 SH BG

    38 21 Отговор
    Лъжливите канадци и ментора им ще си го получат на 21.11....!!!

    Членовете и симпатизантите на БСП много добре разбраха кой работеше и продължава да работи за унищожението на Партията им, а и на България...!!!

    Дааа...!!!
  • 15 Последния Софиянец

    35 23 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Цветанка Ризова два пъти пита Корнелия ще подкрепи ли Кирчо за оставката на Гешев и Нинова два пъти не отговори.С какво Гешев държи Корнелия?

    Коментиран от #68

  • 16 русенец

    27 3 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    Не правя разлика между двамата. Изобщо в Б-стан колкото е по-прост и по-голям простак един човек, толкова е с по-големи амбиции да е вожд. И Слави е роден за вожд.:)
  • 17 Мазньо

    22 4 Отговор

    До коментар #9 от "БАЙ Х@Й‼":

    Защото лидерът на онази партия е неин собственик,а Нинова е просто наемен работник.

    Коментиран от #23

  • 18 комудемокрация

    14 7 Отговор
    след 32г България и Русия са страните в които народите им са доволни ат дс и кгб управниците си!!!
  • 19 Тя го открила

    21 38 Отговор
    преди близо пет години военните направиха инициативен комитет, и му издигнаха кандидатурата. Първо, се възползваха Първанов и Румен Петков, а тая грубо се намеси. Веднага след избирането му започнаха лъжливите опорки, че е човек на Москва, тази коварна женица го замеси с Решетников, и т.н. А Радев е един достоен човек, много компетентен и признат от САЩ, че е стратегическият лидер на България. Тази Нинова умира от завист. Трябва да бъде изключена от БСП.
  • 20 Преторианец

    41 8 Отговор
    Ганев, не си наясно!!! Информацията ти е невярна!!! Ненадежни източници имаш!!!
    Румен Петков и Дончева, нямат нищо общо с Радев. Нямаш идея как, летеца, се озова на Позитано!!! И, да Нинова, за ръчичка, го доведе на 4- я етаж!!! Ти си умен човек но понякога грешиш в заключенията си....или те подвеждат с информацията!!!
  • 21 !!!?

    26 24 Отговор
    Нинова е жертва на подлостта, лицемерието и отмъстителносста на кремълският парашутист Радев !!!?
  • 22 Бамбука

    36 23 Отговор
    Кой е предложил Радев за президент първи е минало. За целия си мандат той се доказа като достоен български държавник. Нинова не трябва да с сърди на Радев, а на експертите на партията си, защото за последните 4 години не показаха с нищо че съществуват на хоризонта на българската политика.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    14 5 Отговор

    До коментар #17 от "Мазньо":

    😀😀😀 Какъв собственик, какви пет лева ? Забрави ли " Той е псе, ама наше псе!" ❓
  • 24 Браво

    16 3 Отговор
    Лично и достойно действие на умен политтик

    Коментиран от #32

  • 25 Анализатор

    11 20 Отговор
    При Нинова това е от менопаузата...
  • 26 унищожиПартията

    13 19 Отговор
    Пословична наглост, алчност, лукавост,арогантност, комбинативност, лицемерие, безочливост,нахалност, безскрупулност - сякаш не е разстла на село.
    Бой Ганьо ряпа да яде.
  • 27 Псевдоним

    29 6 Отговор
    Нинова няма да гласува за Радев.

    Коментиран от #31

  • 28 Реалист

    26 24 Отговор
    Нинова, ако иска да не отиде в кофата като политик, трябва задължително да се дистанцира от Фатмака, иначе е аут завинаги! Подходии ли и сега страхливо, замълчи ли си за истината и Измамата на Фатмака с ПП, тя е свършена!
  • 29 СДСеЧума

    14 22 Отговор
    До последно кокала няма да пусне , защото е наясно,че пусне ли го - ще трябва да иде на политическото Бунище при П.К.П, която за разлика от нея, Техноимпексова и кофи не може да прави.
  • 30 Димитров

    15 16 Отговор
    Никога не е късно човек да се изложи,особено ако водеща е емоцията!
    Как може друг да е виновен за загубата на
    Б
    С
    П?
  • 31 SH BG

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "Псевдоним":

    И не само тя...!!!

    И аз, и ... - и цялата партия...!!!

    Дааа...!!!
  • 32 За ралика

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Браво":

    От Воле Гюлето-0,46%.Ама твърди.
  • 33 ДРУГАРЮ ГАНЕВ

    20 4 Отговор
    ТАЗИ СТАТИЙКА МОЖЕШЕ ДА Я НАПИШЕШ СПОКОЙНО ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА.....СЕГА НА УМРЕЛО КУЧЕ, НОЖ ВАДИШ....
  • 34 запознат

    24 26 Отговор
    Които и да го доведе Румен Радев е един провален политик за нищо не става манипулатор и егоцентрик гледа да си напълни гушата за сметка на нас И пет пъти да е избран за президент той си остава едно нищо къща без основи

    Коментиран от #37

  • 35 ТАСС

    16 9 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    То затова Десовия ползва сини презервативи. Една от карачките, които Карбовски е водил, се изпусна във Фейсбук 😀
  • 36 Българка

    14 21 Отговор
    Другарката КУРнелия си отива в Крушовица!
  • 37 Люси

    11 5 Отговор

    До коментар #34 от "запознат":

    Лъжеш Шмокльо!
  • 38 Я кажи кво

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Стана с оставката на Гешев. Кряскаш ли още пред съдебната палата.Или от миене на чинии и тоалетни, нямаш време.
  • 39 Българин

    27 11 Отговор
    НИНОВА Е ЗАВИСИМ ЧОВЕК С МНОГО КОМПРОМАТИ ЗАТОВА МЪЛЧИ ЗА ГЕШЕВ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТЯ ЩЕ ПРОВАЛИ ПРЕГОВОРИТЕ
  • 40 Пази боже

    23 19 Отговор
    Да съм фен на Нинова,но в случая тя сама си го заби.То бяха големи хвалби, че Фърчилото било много умно,ерудирано,техния човек и все такива дивотии.А всъщност е една кукла на конци на Козяк.Човек предал собственото си семейство няма никакви скрупули и задръжки да предаде приятели ,даже и Родина.Но както каза Иво Христов 80 процентовите кълват и на гола кука.

    Коментиран от #41, #44

  • 41 И как

    10 9 Отговор

    До коментар #40 от "Пази боже":

    Радев се предаде на Козяк КОГАТО Е ИСКАШЕ да се купуват ф16 а грипени
  • 42 111

    12 11 Отговор
    Нинова има още много ходове, но Радев ... той ще се нареди до Станишев и Борисов с абсолютно нов антирекорд!

    Коментиран от #47

  • 43 Макробиолог

    20 2 Отговор
    Не е толкова сложно да се видят фактите...първо-на нинова да и цунат з-ка партиите на промяната,щот тя разгони и ограничи влиянието на брокерите в бсп ,иначе сега да си имаме тройна коалиция с бойко и доган....второ--грешката на бсп е че говори най вече за пенсии,подкрепа за соц слаби,детски и т.н.,а това вълнува главно дъртите и избиратели които и без това винаги си гласуват за бсп....младите искат да чуят за икономика,малък и среден бизнес,коренна промяна в провинцията-- евросубсидиите да са за семейни ферми,производители в традиционно силния и конкурентен едно време селско-стоп отрасъл и т.н....трето--рано я отписвате,днес оставка,утре на конгрес-преизбрана,щот колкото и да ви е чудно бсп-то в момента е единствената нормална партия,в която шефа се избира мажоритарно от всичи членове.
  • 44 Така е

    18 3 Отговор

    До коментар #40 от "Пази боже":

    Така е,но Нинова отстояване мъжки интересите на партията и на обикновените хора.Просто стана неудобна ,особено сега,при преговорите за новата коалиция.Там им трябват" по-диалогични",да не казвам по-послушни.ББ трябва да си стои спокойно и да наблюдава --те сами си се съсипват.
  • 45 СТИГА БОКЛУЦИ

    15 13 Отговор
    льотчикът радев е същият като останалите - гнусен червен боклук, с тая разлика, че знае къде и какво да каже, за да лъже простия народ с удобни приказки. бедни, бедни българино, не ти ли стигат всичките тея червени боклуци - ГРОБ, БКП, ДПС, че искаш още от тях. прост народ - слаба държава.
  • 46 Pilot

    12 12 Отговор
    Считам , че Нинова е част от задкулисието, защото още в предишния парламент не гласува за съдебна реформа, същото го направи и сега , като не отговори на ризова за махане на каскета!!! Сега постъпката с оставката и глупостите за Радев също помагат на задкулисието и олигарсите около тиквата . А Радев при такова ръководство не им е виновен за миризливата партия, която живее още в миналото . По време на протестите къде беше кърми само питам , това опозиция ли е а ?! Всичко е кьор фишек защото кражбите на еврофондовете са ставали от три партии ГЕРБ-БСП-ДПС , затова и каскета си трае и е толкова нагъл !!!
  • 47 Pilot

    10 15 Отговор

    До коментар #42 от "111":

    Ти добре ли си тролче ?! Радев е единственният ни политик, който след 4 год. си мандат си е увеличил гласовете с 30% , въпреки напъните на Доган и турците !

    Коментиран от #53

  • 48 ЦВЕТАН КОЛЕВ

    12 4 Отговор
    Ковид и машините отказаха бабите и дядовците избиратели на БСП да отидат до секциите. Онзи ден, когато отивах да гласувам видях в три автомобила как най-вероятно синове и дъщери пускат обучителни клипчета на възрастните си родители как се гласува. Е, когато след 40 мин излязох от секцията тези хора продължаваха да правят същото - обучаваха родителите си, които с РАЗШИРЕНИ ОТ УЖАС ОЧИ гледаха все същите обучителни клипчета.
  • 49 Хахаха

    9 5 Отговор
    Ето заради тези двамата на снимката ни се смее цял свят
    Как не го проумяхте вече

    Коментиран от #51

  • 50 Корнелия

    1 10 Отговор
    е Мата Хари. Само тя е направила снимките в Секвоя. Обаче, като си е тръгнала, парите на Баце са изчезнали. А вторите снимки са от Цачева.
  • 51 Той

    12 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хахаха":

    Не знам какво е увеличил Мунчо за пет години, рейтинг ли е проценти ли е, но искам да видя как вдига стандарта на българина. И защо всички управляващи досега са статукво, а той не е.
  • 52 чичо

    13 7 Отговор
    Ганев добре,че акъла е нещо което можеш да раздаваш без да го имаш.Как да няма полезен ход?Съюз ГЕРБ-ДПС-БСП.А и онзи идиот Радев това заслужава.Да не си мислите,че Кирчо,който още като пубертет напуска България/1994г,на 14г./ и с нищо не е обременен от ГЕРБ и ДПС,има каквото и да е основание да каже-аз с тия не искам да си играя.Не милички,това не са негови думи,това са му вменени думи.Народе толкова ли е трудно да разбереш подлата игра на Радев?!
  • 53 И аз да кажа

    15 8 Отговор

    До коментар #47 от "Pilot":

    Е, хайде посмали! Нали два и половина милиона го били избрали първия път? А тази година- по-малко от милион и половина гласуваха за него! Много успешен мандат, думи нямам! А хорицата, дето си загубиха живота слушайки него и Кацаров? Според мен пируетите на РР между Кремъл и Белия дом, са ,защото има сериозни доказателства, че е съгрешиш в интерес на Русия. Затова е зорът за преизбиране ( имунитет), затова се договори с Херо Мустафа и запя под тяхна диктовка. Пък уж военните били хора на честта...
  • 54 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    12 5 Отговор
    ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ФАТМАКА- ПР€ДАТ€Л И КЛЕТВОПР€$ТЪПНИК!
  • 55 Предател

    7 2 Отговор
    Така става, когато държиш змия в пазвата си
  • 56 Хахаха

    11 3 Отговор
    Има ход и той е да повлече Радев там, откъдето го взе ...

    Радев ще има драматичен спад на подкрепата, заради предателството си към БСП и ДБ
  • 57 запознат

    13 3 Отговор
    До коментар 37 Люси трябва да си доста захлюпен да не разбереш че този резидент е страхливец и селски тарикат винаги търси съмишленници които да му се подмазват .Този няма собственно мнение дребнав и отмъстителен сллавяновско меше
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ПКП

    4 2 Отговор
    лошото НА НИНОВА Е ЧЕ КАТО НЕЯ НЯМА ДА НАМЕРЯТ ПО - ДОБЪР ЗАМЕСТИТЕЛ ............... БОЙКО ТЪПАКА КРАДЕЦ , СЪЩО НЯМА ПО - ТЪП ЗАМЕСТИТЕЛ !
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Предпоследния Софиянец

    6 2 Отговор
    Корнелия Нинова няма полезен ход. Но има един достоен! Не сте прав г-н Ганев,има полезен ход,който би могъл да изстреля много БСП,и да и се помолят да остане! И той несъмнено е Достоен!!! Просто трябва да каже това,като все още лидер на БСП,а то е: Аз със доказан престъпник, който е погазил Конституцията и Закона,не искам да имам нищо общо!!! Няма нищо по Достойно от това да Защитиш Конституцията и Закона,и по този начин и народа!!!! Закона трябва да победи,не престъпника,драги г-н Ганев!!!!
  • 62 ВЕРНО ЛИ

    2 1 Отговор
    ООООООООО ПАК НАШ МИЛЕН / РАДЕВ НЕ САМО ОПАЗИ А И СЪЗДАДЕ НИНОВА ОЩЕ ПРЕЗ 1990 ЗАЕДНО С КОСТОВ НАЛИ МИЛЕНЧО А КО ШИ КАЙШ А БЕСЕПАРИТЕ АКО СА С АКЪЛА СИ ЩЕ ПОМОГНАТ ЗА ИЗРИТВАНЕТО НА ПИНГВИНА АКО НЕ ИСКАТ ПАРТИЯТА ИМ ДА ИЗЧЕЗНЕ ГЛЪТНАТА ОТ ГЕБРЕВЧЕТА ГОЦАНОВЧЕТА СТАНИШЕВЧЕТА БОБОКОВЧЕТА И ВСЯКАКВА ДРУГА ОЛИГАРХИЧНА МЪРША
  • 63 Бай Гошо

    4 1 Отговор
    Миленчо, нищо не ти е ясно. Корнелия има само един достоен ход - да говори за задкулисието на Радев и в неделя тоя ръб да се махне.
  • 64 Решетников

    2 1 Отговор
    Алоу, а мен къде ме забравихте...?

    Коментиран от #67

  • 65 Болярин

    3 1 Отговор
    Корнелке, ти си довела един нарцистичен диктатор, който за 5 години се САМОПОКАНИ в две държави и енда го изгони !!!
  • 66 Сивата чапла

    0 0 Отговор
    Демек, Радев запазил БСП, а сега ги разбива!

    Радев е американско протеже, Нинова не е важна в тая игра.

    Радев се измъкна като празен презерватив,
    когато загина пилотът Валентин Терзиев,
    Радев заяви, че зеленият сертификат е свобода!

    Радев не "забеляза", че Петков е с двойно гражданство.
    Че като не може да види очевидни неща,
    за какво ни е такъв президент!
    Да не говорим за самия Петков,
    та и при изборите в чужбина се подписва декларация,
    която завършва с определен член от наказателното право,
    а Петков толкова е на Ти с нещата,
    че за него няма значение?

    Радев беше жалка карикатура,
    когато излезе и показа юмрук и се скри.

    Гласувам срещу ЗЕЛЕНИЯ сертификат!
    Това е!
  • 67 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "Решетников":

    Решетников щеше да го провери и да го разбере.
    Решетников не го е предложил.
    Решетников не може да предложи натовски генерал.

    Нинова се озъби на Решетников тогава.

    Колко непонятни преди неща днес излизат наяве.
    Радев службогонец, козирува на по-силния,
    едно птиче има повече мозък.
  • 68 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Тя каза, че всеки има глава на раменете си.
    И е така.
    Ако ти чакаш друг да вземе решение вместо теб,
    забрави!