Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 15:03 10 778 94

Лидерът на "Възраждане" през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • антиваксърство

"Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо", пише Костадин Костадинов в блога си през 2017

Лидерът на "Възраждане" през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Костадин Костадинов през 2017: Антиваксърството е умствена епидемия – това пише настоящият лидер на “Възраждане” в личния си блог, съобщават от gospodari.com.

Публикуваме пълния текст на поста му, озаглавен “Новото средновековие” без редакция:

Има една добре известна приказка, че колкото по-малко знае един човек, толкова по-компетентно се изказва по всякакви въпроси и теми. Едва ли има място на света, където това да важи с по-голяма сила, от българското интернет-пространство. Тук се вихрят едни от най-големите умове, които е раждала човешката цивилизация. Те разбират от всичко – от медицина, история, газови проучвания, ядрена физика, молекулярна химия, геополитика и каквото друго се сетите. Всичко това щеше да е много забавно, ако не живеехме във време, в което всеки с достъп до интернет и достатъчно ентусиазъм може да наводни буквално с каквото си поиска огромни територии от информационното пространство.

Българите не са славяни, те не са и българи, те са траки. Нали знаете най-старото злато в света, открито във Варна, и направено преди 6000 години? Е, ние българите, т. е., ние траките, сме го направили. История славянобългарска не е такава – истинското ѝ име е История славнобългарска. Нищо че на първата страница ясно си пише – това не е от значение.

Чували ли сте за кемтрейлс?

Но как може – това са самолети, които пръскат населението с отрови, за да се разболява и да печелят фармацевтичните компании. Като казах фармацевтика – специалистите в интернет отдавна са доказали, че ваксините и въобще лекарствата са вредни и всичко може да се лекува само с ракиени компреси и чай от липов цвят. А чесънът също така лекува рак, щях да забравя този важен факт. Добивът на газ води до отравяне на земята, водата, въздуха и предизвиква земетресения. Не само на шистов, но и на какъвто и да е газ.

Храната по магазините е ГМО, от която дебелеем и се разболяваме от рак. Това последното не трябва да ни притеснява, разбира се, защото както вече стана ясно чесънът лекува рака. На последно място климатът се контролира и с ХААРП американците докарват урагани, суши и цунамита по целия свят. Малко напоследък ураганите помляха и американските щати, но то е заради лошите познания на американците по география. Ей го на, оня ден президентът на САЩ Доналд Тръмп се похвали, че говорил с президента на Американските Вирджински острови, които всъщност са американска колония, и той вероятно е говорил с назначения от него самия губернатор. Но при такава голяма държава е нормално да се обърка човек.

Всичко това води своето начало от Меката на всички откачалници в света – Съединените американски щати.

Там има секта (амишите), която отказва достиженията на техническия прогрес и всичко свързано с него – електричество, ток, течаща вода, коли, телефони, компютри, телевизия и т. н. Само преди няколко години, след дебати продължили повече от 10 години, на амишките семейства се разреши да имат телефони, но само такива с кабел, и то ако са в колиба на поне 500 м от къщата!

Пак от тук произлиза и сектата на Свидетелите на Йехова, която отрича кръвопреливането и е „доказала“, че то е вредно и води до смъртта на болните пациенти. Йеховистите освен това отричат и болничната помощ като цяло, защото ако някой се разболее, това е или изпитание, или наказание. А те и в двата случая идват от Господ, следователно трябва да се стискат зъбите и да не се търси помощ, защото иначе божеството ще се разсърди още повече. Едно модерно разклонение на йеховистите представлява сектата на антиваксърите (хора, отричащи ваксините). Те са малко по-либерални в сравнение със сектата-майка, но като цяло са остро настроени срещу ваксинациите и лекарствата.

Къде е проблемът във всичко това?

Проблемът е, че във времето на всеобщата информационна свързаност лудостта на един бързо става лудост на много. Някой написал, че от ваксините децата развиват аутизъм, друг го прочел, трети го цитирал като лично преживяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в огромното си мнозинство не са запознати с темата, защото няма как да разбират от всичко (естествено), но по чисто човешки причини надават ухо за лошите новини и дори и да не ги приемат, ги запомнят. И червейчето на съмнението се загнездва. Ами ако е вярно? Я по-добре, за всеки случай, да не си ваксинирам детето. То нали другите са ваксинирани, какво толкова? И умствената епидемия започва…

За шистовия газ

По същия начин е и с всичко друго подобно. Вчера ми се обажда една жена, разтревожена, че в Добруджа щели да добиват шистов газ. Обяснявам и, че няма такова нещо, жената обаче не вярва. Майка ѝ била казал, пък тя чула от комшийката, която го прочела къде – в интернет. Е, кажете ми, как да не повярва човек след такава сериозна обосновка? Отделих 10 минути да и обясня, че няма такова нещо, а че ще се правят проучвания за обикновен природен газ. Жената обаче беше непреклонна – на ща и не ща, сондажа ще отрови всичко. Ами добре, казвам аз, като не искате, значи няма да има, нали затова се правят обществени обсъждания, ако хората кажат не – няма да има нищо подобно. Тук жената обаче ме уби със следния довод – не е вярно, те могат да ми вземат земята и ще ни отровят водата без да ни питат.

Познайте кой ѝ казал това?

Майка ѝ, а тя пък от съседката и т. н. Върха на всичко обаче беше, когато същата тази особа започна да ми разказва как се добивал газ, че нямало да бъде вертикален, а наклонен сондаж, който после преминавал в хоризонтален, след който щяло да се взривява под земята, да се палят въглищни слоеве и от тях да се добива въглищен газ. Тук вече занемях! Само се осмелих да попитам какво работи жената – оказа се, че е касиерка в някаква частна фирма. Предполагам, че е фирма за добив на нефт и газ, така разпалено и аргументирано говореше госпожата. Но не питах повече, защото ме достраша да не стигнем и до ядрени опити в газовите сондажи.

Много хора с няколко прочетени статии в интернет стават специалисти по теми, които изискват години обучение и изследвания. Цялото ми поколение (родените преди и след 1989 г.) сме били ваксинирани в училище и да чукна на дърво, не се сещам за някакъв случай, при който ваксината да е съсипала някого. Това разбира се не пречи на сектантите обаче с лека ръка да отрекат всяко постижение на медицината и ако може да се върнем към годините, когато 40 години са били напреднала възраст, а детската смъртност е била приблизително колкото раждаемостта.

За ваксините

Вчера си направих един експеримент. Оказа се, че в обществото започва да се заражда сериозен страх от ваксинациите. Просто защото всеки е чул някъде по нещо гадно за ваксините. Оказва се обаче също така, че никой от моите познати, а аз познавам изключително много хора, макар и да е чувал за всякакви гадости, не ги е виждал. Дори не познават пострадали хора. Класическия пример на масовата психоза – не съм го видял, но съм чул и го вярвам.

Същото беше и навремето, когато се изселваха тюркоезичните ни съграждани по времето на т. нар. Голям екскурзия. Тогава се носеха всякакви слухове – в един блок във Владиславово (моя квартал във Варна) турците изклали цяло семейство. В някакво село в Добруджа отровили водата и хората измрели. В Родопите отрязали главата на млад войник и я набучили на кол. А аз бях на 10 години тогава, представяте ли си какви още по-гадни слухове не са достигнали до мен? Представям си ако по онова време имаше интернет каква вакханалия щеше да настане… Всъщност няма нужда да си го представям, аз го виждам и сега, и то достатъчно ясно.

Най-лошото е, когато всичко това се представя като право на мнение. А имат ли право на мнение отричащите кръвопреливането? Содомитите? А педофилите? Биещите и малтретиращите своите деца? А крадците, убийците и изнасилвачите? Нямат разбира се, и ролята на обществото е да се противопоставя твърдо на всякакви подобни социални малформации и прояви.

Само че тук стигаме вече до сърцевината на проблема.

Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач, плашеща се от всичко и невярваща на нищо, която поради тази причина на „изборите“ гласува отново за управляващите – които на свой ред след това продължават опростачването и оскотяването на хората. Няма по-опасен от полуграмотния човек. Той може да чете, горе-долу и да пише, но не може да разбира и да анализира прочетеното. Приема всичко за чиста монета. Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкова повече то деградира и се връща назад към Средновековието. Във времето, когато хората са вярвали на всичко и са се плашели от всичко, когато не е имало ваксини, лекарствата са били колкото пръстите на едната ръка, токът не е съществувал, хората са живеели до 40 години, а храните са се броели на пръстите на другата ръка.

Този порочен цикъл на задълбочаващ се цивилизационен упадък се пречупва или с революция, или с нашествие отвън, което унищожава напълно и държавата, и обществото. Това важи не само за нас, но и за европейската, или за западната, ако щете, цивилизация като цяло. А така като гледам, и у нас, и на запад от нас, няма много революционери, но за сметка на това все повече стават младите, здрави и прави неваксинирани араби и африканци…

Коментарът на Господарите:

Властта променя хората. Желанието за власт дори още повече. Може би това е причина за коренната промяна във възгледите на Костадин Костадинов. А може би просто успя да яхне вълната на недоволството на хората, които открито обиждаше преди години. И му повярваха. Съдейки по изборните резултати, поне 127 549 души, които гласуваха за “Възраждане” и позволиха тази партия да влезе в 47-ото Народно събрание.

Дали обаче предизборната кампания, привлякла антиваксърите, е била искрена, предстои да разберем. Припомняме, че в същата кампания от платформата “Лъжеш ли?” откриха 19 лъжи, изречени в национален ефир от Костадин Костадинов по време на неговите едва 8 телевизионни участия. Може би тези лъжи са част от пандемията от дезинформация, за която той самият пише през 2017 година. Може би тогава е открил стратегията, която разработи успешно за тези избори – разпространяване на дезинформация с цел обединяване на хората около страховете им. Хитър ход, признаваме. Но и зловреден. Не се знае колко човешки живота може да коства тази дезинформация тепърва, а и до момента отне прекалено много.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    55 20 Отговор
    Вече има лекарства и ваксини.Да спрат да занимават народа с един обикновен вирус.Да си оправят болниците.
  • 2 Само факти

    37 47 Отговор
    Този на снимката мълчи като комунист на разпит за огромния търговски дефицит с Русия, изцеждащ националното ни богатство към настойниците му в Москва.
  • 3 ХхХ

    109 23 Отговор
    Човека е за ваксините ,но това което предлагат в момента не са ваксини все още незнам каква е тази малоумна статия .
  • 4 Делю Хайдутин

    108 19 Отговор
    Той говори за изпробваните ваксини.Спекулирате!

    Коментиран от #91

  • 5 Страничен

    37 63 Отговор
    Копейкин си е психо,не очаквайте последователни действия и изказвания от един ш@нталяк!

    Коментиран от #16

  • 6 bravo

    74 14 Отговор
    нещо много взехте да му обръщате внимание на този човек,явно много дразни някого....
  • 7 Илиян Пунчев

    27 51 Отговор
    Охо... Копейкин други ги мислел... Ами така е, парите от Кремъл обръщат мирогледи.
  • 8 Верно ли

    90 16 Отговор
    Хайдеее, започна плюенето! Не наричайте "антиваксъри" хора, които не искат да участват в експеримент с неясни последици!!!

    Коментиран от #92

  • 9 111

    24 52 Отговор
    КОСТА КОПЕЙКИН , КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ОТ МАМАШКА РУС?!
  • 10 Лост

    48 3 Отговор
    Интересно четиво. Сега да публикуват и Дисертациите на Станишев, Борисов и Гешев.

    Коментиран от #90

  • 11 ХАХАХАХАХАХА

    80 15 Отговор
    ОТ КОГА ИМА "ЕПИДЕМИЯ" ОТ КОВИД, ОТ 2017 ЛИ?
    ЗА кво говори тоя, какви долни инсинуации инспирирате!
    Освен това едно е антиваксър, а друго противник на експерименталните отрови, дето се опитвате да ни вкарвате и да ни тровите. ИМАМ ВСИЧКИ ВАКСИНИ, АМА ВАКСИНИ, НЕ ОТРОВИ.
  • 12 fackt

    60 10 Отговор
    вадите едно изречение от контекст и посте две страници глупости като, че ли той ги е казал.
    Това, че Мутрата 12 години е пълнил чекмеджета няма значение, клошар изтеглил 18 милиона за чекмеджето после спешно умрял няма значение.
    Костадинов един ден нищо не е управлявал, ма ривете
  • 13 Сатана

    21 25 Отговор
    Същата тази неграмотна паплач има решаващия вот на изборите.Не народ а мърша ,е казал поета.

    Коментиран от #29

  • 14 За овце

    63 14 Отговор
    Добър опит за манипулация, само "пропускате" факта, че експерименталните течности не са ваксини. Какво толкова?! Истината, само истината, но никога цялата.

    Коментиран от #93

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВЪТРЕШЕН

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "Страничен":

    ТО САМО шИЗО/РЕНИЦИ СА СЛУГИ НА РОШЛЯЦИТЕ , ТАК БЕШЕ И СИДЕР АГА?
  • 17 Отегчен

    47 16 Отговор
    Опит за манипулация , става въпрос за различни ваксини - едните изпробвани десетилетия , а новите - само няколко месеца .

    Коментиран от #53

  • 18 доган

    16 31 Отговор
    Музейното работниче се иззевява като политик-тъпо!
  • 19 Майна

    35 10 Отговор
    Значи, от Господари.сом ни определиха като глуповати, попрочели нещо си....и обявили се против тези тенденциозно наречени ,, ВАКСИНИ,, ЕСПЕРИМЕНТАЛНИ препарати..Ами нека се запознаят с писмото подписано от над 7 000 КАПАЦИТЕТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ за незабавно ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД С УБИВАЩИ ,ТОКСИЧНИ ЗА ХОРАТА ПРЕПАРАТИ...Там и лично отговорен ,ЛИЧНО ВНЕСЕН ОТ НЕГО ,Е ЗАСТАНАЛ С ЦЯЛАТА СИ ОТГОВОРНОСТ СЪЗДАТЕЛЯТ НА ГЕННИТЕ ТЕРАПИИ......
  • 20 Горо

    10 27 Отговор
    Много поздрави от Марешки, който го наби във Варна преди години.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 SH BG

    20 10 Отговор
    В неделя ще видите как ще гласуват тези, които даже не смятате за хора...!!!

    Налагащите медицинския фашизъм под благосклонния поглед на радев ще получат първия удар с неговото неизбиране...!!!

    Маските паднаха...!!!

    Дааа...!!!
  • 23 Шин Фейн

    43 5 Отговор
    Има разлика от ваксина до съмнителен разтвор предлаган като ваксина. Лошо ковидарски опит лош лош.
  • 24 Майна

    42 13 Отговор
    Много ВИ ПРЕЧИ ВЪЗРАЖДАНЕ, защото го репресирате, но не може да го смачкате...ВЪЗРАЖДАНЕ ще бъде изборът на МИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #85

  • 25 Моралиста

    12 17 Отговор
    От едни малоумници се отървахме , налетяхме на друг .
  • 26 ЖИВОТА Е РАДОСТ И ТЪГА

    10 3 Отговор
    ТОВА ВСЕ ЕДНО ГО Е ПИСЪЛ ОНЯ ОТ ГЕДЕРЕТО С НИК ОТ ФРАНКФУРТ НА ..МАЙН
  • 27 Мислещ

    34 10 Отговор
    Пак стари опорки. Никой не е срещу ваксините, а срещу фашизма. Ако искайте си слагайте всеки ден експерименталки, никой няма против, Възраждане и нормалните хора сме срещу фашизма и както се видя в Гибралтар и на много други места с яко оваксани, "ваксините" не спират фашизма.

    Е, аз лично съм и срещу "конвенционалните" ваксини, но това ди е мой проблем и понеже не съм сектант, не смятам, че трябва да се съгласявам на 100% с партията и политиците, които подкрепям. За да ди против всички ваксини като мен, трябва да си се ровил доста по темата. Невсеки го е правил и мога да го разбера.

    Коментиран от #33

  • 28 Грульо

    30 4 Отговор
    От антиваксър до антиковитваксър има голема разлика. :D Явно господарите.ком са малоуми или е поръчково. :D
  • 29 💩💩💩💩💩💩

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Сатана":

    ТОЧНО ТИЯ ЩЕ ПРАВЯТ ШЕСТВИЕ И В НЕДЕЛЯ ОЩЕ В ШЕСТ ЩЕ СА СЪС ЗЕЛЕНИ ЧУРАПИ ПРЕД УРНИТЕ😂😂😂
  • 30 Моралиста

    13 21 Отговор
    Този е по зле и от Волен
  • 31 Льотчика

    6 4 Отговор
    ФАКТИ ми е е Рейнбоу хъб
  • 32 Професора

    16 1 Отговор
    Сте смешни вс ковидарски смешници.
  • 33 Сами Гецов

    8 12 Отговор

    До коментар #27 от "Мислещ":

    Против "фашизма" сте фашистите. Виден представител си, усеща се.

    Коментиран от #42

  • 34 Леда

    26 6 Отговор
    Очеизвадно е, че става въпрос за изпробвани и проучени ваксини, а не за анти-ковид препарат, проумейте най-после разликата! Защо не кажете какво друго направиха през 2017 г. Възраждане, а именно - огромното дарение за ин витро процедури, ей така за разнообразие.
  • 35 Даа

    26 3 Отговор
    Повечето хора не са против ваксините. Това, което ни налагат сега обаче, не са ваксини!
  • 36 Бивш активист

    19 22 Отговор
    Бях във Възраждане няколко месеца и от първа ръка се убедих какво представляват водачите на партията. Вътре има и свестни хора, но те както във всяка друга националистическа партия са надолу във веригата. Всъщност във всяка партия е така в момента. Понеже гледам, че тук има доста мои съмишленици, които явно са и във Възраждане, и хора от АТАКА, знайте, че Костадин Костадинов ще ви предаде в първата подходяща за него и неговите хора възможност, както направи Сидеров неколкократно през годините.
  • 37 Хх77

    26 2 Отговор
    Журналя антиваксър е този който не иска като цяло ваксина.хората които не се бодът с препаратите против ковида не са такива а нормални хора.по холемината на статията личи колко сте продажни
  • 38 Българин

    25 1 Отговор
    Говорил е за ваксини, а не за напълно неефективни препарати.
  • 39 Пипи Чорапчето

    30 1 Отговор
    Е, тук "господарите" леко се заиграват с темата;)
    Цитират изказване от 2017-а - тогава тези сегашни "ваксини" даже не бяха и в мозъците на създателите си - или са били, но бегло!
    И съм напълно съгласна с него, че антиваксърството като отрицание на всякакви ваксини си е вредно и даже опасно - да не изброявам морбили, ДТК, полиомиелит и т.н. Но тава са ваксини доказали ефективността си с времето!
    За сегашните срещу К19, уви, не е така...или както каза моята лична - ще ти дам професионалното си обективно мнение след няколко години;)

    Коментиран от #40, #45

  • 40 Пипи Чорапчето

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пипи Чорапчето":

    Вариола, а не морбили;)
  • 41 Хахаха

    17 2 Отговор
    Ицо Пфайзера е активизирал мисирките, но нали си е простичък вместо да избоде очите на Костадинов му изписа веждите:)
  • 42 Мислещ

    21 1 Отговор

    До коментар #33 от "Сами Гецов":

    Я сподели малко повечко да ти видим излагацията как ще се пънеш да обясняваш как борещите се за липса на принуда са "фашисти", а тия, дето искат да ни оставят без работа, да ни затварят вкъщи, глобяват и съдят за това, че не сме от вашата секта, сте "демократите"?

    Коментиран от #43, #47

  • 43 Мислещ

    17 0 Отговор

    До коментар #42 от "Мислещ":

    Оо, да не пропуснем и класиката как не трябва даже да имаме право на болнична помощ.
  • 44 Смех

    9 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Маргинализацията на общественото съзнание превръща хората в полуграмотна паплач.

    А... ТУК КОСТЯ Е ОПИСАЛ СОБСТВЕНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ. ТОЙ ГИ Е ИЗУЧАВАЛ ЯВНО И ЗА ТОВА ТАКА УСПЕШНО ГИ ПРИВЛЕЧЕ - ПОЛУГАРАМОТНИТЕ.
  • 45 Мислещ

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "Пипи Чорапчето":

    Ами всъщност нито една ваксина не се е доказала и винаги са въведени, когато дадена болест вече е отмирала и просто след въвеждането им е продължавала да отмира. Но това наистина е стигнало до много малко хора и не съдя заблудилите се.
  • 46 Sieg

    16 6 Отговор
    2017 ги нямаше тези фалшиви ваксини! А иначе промяна в мнението може да има само умният човек. Упорството в грешката е присъщо за глупака!
  • 47 Сами Гецов

    3 12 Отговор

    До коментар #42 от "Мислещ":

    Вие сте ходещи по улицата убийци.

    Коментиран от #58

  • 48 Българка

    8 14 Отговор
    Костадин Костадинов да призове последователите на Възраждане да подкрепят Румен Радев, ако е не само на думи патриот и националноотговорен българин! Хората са казали, че "по делата ще ги познаете" Е, нали е време за възраждане? Ще позволим ли турската намеса в избора на удобен за Ердоган и послушен на мафията чалгописец за президент на България?

    Коментиран от #52, #60

  • 49 набухвател

    14 9 Отговор
    Стил дойче веле!След тази помия ставам фен на Възраждане!Значи в България има 80% антиваксъри,които са ваксинирани по наколко пъти ДОБРОВОЛНО!Сигурен съм,че Костадинов пак ще напише същото.Целият свят вече се осъзнава,че има нещо много гадно около тази пандемия и препаратите,пробутвани на дебилите за ваксина!Публикувайте я всеки ден тази статия,та белким ковидиотите разберат разликата между ваксина и течност с неизвестно съдържание и странични ефекти
  • 50 Маймуняка

    10 8 Отговор
    За тия самолети пръскащи отрова по целия свят съм съгласен.След като изчезнаха се появи тая чума.Въпроса е кой води биологичната трета световна война ? Май намирисва на краварски тор!
  • 51 Зъл

    6 3 Отговор
    Та кога казва истината, тогава или сега?
    Да видим сега как се носят от девет кладенеца в десети вода!
    Нали сте много мнителни и мислещи а фенове на копейката, ама май пак ви врътнаха, за лични облаги. Явно не ви се отдава да разбивате световните конспирации!🤣🤣🤣
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Зъл

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Отегчен":

    Пич, що не си ползваш пишещата машина и телефона със шайба?
  • 54 Костя ви мами

    11 8 Отговор
    костя е новата бяла златка, новият воленчо, а льона гунчевъ е неговата магдалена ташева. предупреждавам ви от сега че после ще ближете рани че пак са ви измамили пътриотити.

    Коментиран от #59, #63

  • 55 Тошко

    6 5 Отговор
    Валери номер 2
  • 56 Енчо

    9 5 Отговор
    Волен Джуниър
  • 57 Смех !

    10 7 Отговор
    Коцето с мургавия тен и лилавите венци,би трябвало да знае,като псевдоисторик,че траките са били руси и със сини очи.Той е потомък на Анадола.
  • 58 Мислещ

    10 3 Отговор

    До коментар #47 от "Сами Гецов":

    Я сподели как стават тия "убийства". Нещо факти как ваксините предотвратяват заразяването и ако го правеха, как "убиваме" защитените? Да хвърлиш междувременно и някое проучване за ефективността на маските?

    Коментиран от #61

  • 59 Зъл

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Костя ви мами":

    Аз откога им го пиша същото, е малко по-сложно ама нали са разбивачи на всички конспирации
  • 60 Мислещ

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Българка":

    Възраждане ще искат кадиране на изборите и това е тяхната отговорност. Не им е работа да се бъркат кой как да гласува, още по-малко за някой и нещо, противоречащи на най-съществената част от политиката им.

    Коментиран от #68

  • 61 Васил Комрев

    3 11 Отговор

    До коментар #58 от "Мислещ":

    Маските пазят. Аз си я нося стриктно и засега, без да се ваксинирам, се опазвам.

    Коментиран от #64

  • 62 Fake news

    8 7 Отговор
    Поредната атака срещу Костадинов. Като влезнаха в парламента всички интернет медии и психо про ваксъри почнаха да ги нападат. Интересно една лоша дума не казаха за ПП ИТН ДБ ИСНИ напротив даже им правеха реклами това обяснява всичко.
  • 63 Мислещ

    4 6 Отговор

    До коментар #54 от "Костя ви мами":

    Само дето Гунчева даже няма да е в парламента. Толкова за "брилянтните" ви прогнози.

    Коментиран от #65, #87

  • 64 Мислещ

    10 2 Отговор

    До коментар #61 от "Васил Комрев":

    Хаха, много научно. Аз пък си я нося на брадичката и досега също не съм се разболял. Жалко, че не могат да се постват линкове, разполагам с множестно проучвания за това как НЕ пазят. Да не говорим, че масово си го пише и на опаковките на обикновените парцали.

    Коментиран от #67, #69

  • 65 Долен Пиндероф

    6 7 Отговор

    До коментар #63 от "Мислещ":

    Като те гледам колко си информиран по въпросите на собствената ти шайка Възраждане, си давам сметка колко си информиран и за ваксини, маски и така нататък. Кремълската тролка Гунчева влиза от Пловдив, а в Търново отстъпва мястото си на някаква млада облъчена шахматистка.
  • 66 набухвател

    10 6 Отговор
    Няма партия без предатели.Никой не може да предвиди как ще се промени.Даже родителите отглеждат децата си без да са сигурни кой път ще изберат.А колкото по-голяма е поддръжката на избирателите,толкова по-сигурно е изпълнението на обещанията.Аз не познавам Костадинов и житието му,но познавам много добре враговете му,затова мисля,че има надежда във Възраждане !
  • 67 Васил Комрев

    2 12 Отговор

    До коментар #64 от "Мислещ":

    Това са "научни изследвания" на важните "професори", които боравят с алтернативни "факти", които нямат нищо общо с фактите.
  • 68 Зъл

    2 13 Отговор

    До коментар #60 от "Мислещ":

    Та мислещия, и преди ти беше казано, не ти се отдава да мислиш, да пишеш може и да ти се отдава, но да мислиш, Не!
    Ваксините наистина действат много добре до 6-8 месец, след това падат антителата, затова има заразени ваксинирани, с естествения имунитет даже е по-зле! При респираторните вируси няма ваксина която да предпазва от заразяване, само от тежко протичане, много учени го казаха това, но не ти изнася да го напишеш. Маските предпазват от заразяване! Доволен ли си сега?
    Но нищо де, ти продължавай да пишеш за копейки, ще събереш 20-на евра. 🤣🤣🤣
  • 69 Зъл

    3 10 Отговор

    До коментар #64 от "Мислещ":

    Ако ти ходиш със парцал на устата, хората ходят с качествени маски, поне ффп2!

    Коментиран от #71

  • 70 Джон

    7 12 Отговор
    Костадинов копира Сидеров едно към едно, но Коцето е лансиран а Сидеров оплюван; да не би зад това да стои Сащ в лицето на която Уорлик обеща да унищожи Сидеров и за това са издигнали Костадинов, който е прикрит лакей на Сащ подобно на Радев.

    Коментиран от #80

  • 71 Мислещ

    8 3 Отговор

    До коментар #69 от "Зъл":

    Според вашия режим, мога да ходя с парцал и пак съм "отговорен". Ето това е чистият фашизъм. Не е важно мерките да работят, а да има "мерки".

    Иначе проучванията показват, че в такава ситуация и "истински" маски също не вършат работа. Но то и на практика го виждаме. В яко оваксани страни, където още масово носят парцали даже на улицата, тепърва пак ги затварят.


    И пак да пита ей така, да ви дразня, понеже освен истерия, друго няма как да получа в отговор:
    Как неваксиниран застрашава ваксиниран с избора си да не се ваксинира, като ваксината не предпазва от заразяване и ако предпазваше от заразяване, тогава...пак същият въпрос?

    Айде, стига ви за днес.

    Коментиран от #72

  • 72 Зъл

    3 12 Отговор

    До коментар #71 от "Мислещ":

    Като неваксинираните задръстят болниците, като разнасят по-дълго заразата, защото не са ваксинирани и имунната система се задейства по-бавно, а най-вече стеадат заради тях, възрастните и хората с хронични заболявания! Но на неандерталците какво им пука за хуманност, кой оцеле, оцелее!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Активист на БКП

    8 6 Отговор
    Какво ,, Възраждане,, си ти,бе???!!!Ти си заедно с ГЕРБ и ДПС !🇹🇷🇱🇷
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 112

    5 2 Отговор
    Той е руски, и е с герб и дпс. Много ясно искат си робите отвън, но паралута няма да им се отвори с тия призиви ненормални, в полза за тях. За ваксините сме твърдо ЗА, но се ваксинирахме и много хора, след 2 игла са зле с кръвно, други със сърцето, но нейси, всичко е до организъм, който е с хронични алергии, асми да се допита до лекари, за да не съжалява...
  • 77 Значи от защитник на ваксините

    6 7 Отговор
    Константинов за 3-4 години "узря" до заклет антиваксър?! Колко бърза метаморфоза... Защо ли? Ами явно защото подкрепата от антиваксърите е най-бързия начин да се докопаш до властта?Ако преди 3-4 години е бил защитник на ваксините защо сега ги плюе толкова ожесточено. Малко по-умните веднага биха си отговорили. А по-тъпичките ще се опитват да го оправдаят с това, че тези ваксини въобще не са били изпитвани достатъчно дълго като конвенциалните. Сякаш някой знае колко време и върху колко хора са били тествани те? Лидерът на Възраждане не просто отрича ваксините, той отрича съществуването на ковид в момента. Само и само да се хареса. Кмет на Варна не успя да стане, а властта явно много го блазни. Антиваксърството явно е много мощна ракета-носител, от която Копейкин се възползва умело. Между другото има не само векторни и РНК ваксини, а и конвенционални такива. Използват ги в Куба, Китай и в доста други държави и Костя го знае. Но не призовава за използването на такива, а е първи антиваксър в момента. Защото това беше печелившата формула да влезе в парламента. Дори рима има. Готов е за политик явно. Вчера говори едно, днес точно обратното... Важното е да се докопа до власт. Е, успя...Да ни е "честито".

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Яко Ваксър

    2 5 Отговор

    До коментар #77 от "Значи от защитник на ваксините":

    Помниш ли в училище навремето имаше занимания "Четене на текст с разбиране"? Четеш и анализираш едновременно. Не? Не помниш? Ясно!

    Коментиран от #81

  • 80 Значи от защитник на ваксините

    5 5 Отговор

    До коментар #70 от "Джон":

    Константинов за 3-4 години "узря" до заклет антиваксър?! Колко бърза метаморфоза... Защо ли? Ами явно защото подкрепата от антиваксърите е най-бързия начин да се докопаш до властта?Ако преди 3-4 години е бил защитник на ваксините защо сега ги плюе толкова ожесточено. Малко по-умните веднага биха си отговорили. А по-тъпичките ще се опитват да го оправдаят с това, че тези ваксини въобще не са били изпитвани достатъчно дълго като конвенциалните. Сякаш някой знае колко време и върху колко хора са били тествани те? Лидерът на Възраждане не просто отрича ваксините, той отрича съществуването на ковид в момента. Само и само да се хареса. Кмет на Варна не успя да стане, а властта явно много го блазни. Антиваксърството явно е много мощна ракета-носител, от която Копейкин се възползва умело. Между другото има не само векторни и РНК ваксини, а и конвенционални такива. Ползват ги в Китай,че и в Куба(явно доста успешно) и с тях ваксинират и деца над 2 годишна възраст. Но Костадинов нищо не казва за тях. Забравил е явно, че преди 4 години е бил върл ваксър. Готов е за политик с една дума. Бързо забравя какво е говорил и не му пречи да се върти като ветропоказател, за да се възползва за лични цели. Гони властта човекът. А целта оправдава явно средствата. Голи обещания, гол патриотизъм, анти НАТО и анти ЕС говорене. Волен вече остаря и изтрещя. Отвори се ниша за нов лидер от подобен тип. Явно и електорат не липсва. 100%антиваксъри.
  • 81 Аз помня, ама ти явно не помниш

    5 6 Отговор

    До коментар #79 от "Яко Ваксър":

    Най-вече се използва при изпитите за владеене на чужд език сега.С какво не си съгласен от разсъжденията ми? Факт е, че Костадинов много умело се е възползвал от "умствената епидемия" на антиваксърите и вече е в парламента. Ами опровергай ме ако можеш. Костадинов е толкова нагъл, че даже се е размечтал за пълното господство на Възраждане. Антиваксъри в изобилие. Едва ли ще изчезнат до следващите избори, защото се съмнявам, че това правителство(ако се състави) ще издържи 4 години. Така, че идиотска партия като Възраждане за съжаление има благодатна почва у нас в момента. А такива като Костя няма да се посвенят и ще се възползват максимално от ситуацията, дори "идеите" им да доведат до 5а и 6а ковид вълна и още доста жертви. Какво не ти е ясно?
  • 82 ха ха ха

    10 0 Отговор
    Точно така... тогава нямаха право да ни избиват с ваксини, сега това право беше прокарано с една мнима болест.

    Вие, ако сте иди@ти, аз не съм!
  • 83 шабан шаулич

    3 5 Отговор
    Ти да видиш, ваксините за ковид били още от 2017-та...
  • 84 30ст

    3 5 Отговор
    Кой е автора на тоз ферман? Защо не застава с името си след като е толкова сигурен в това, което е написал?
  • 85 Обикновен

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Когато ти и другите "мислещи" българи си останете вкъщи, защото не можете да отидете на работа питай Месията как ще ви подсигури доходи?
    Екперименталните течности едва ли са много по вредни от храните и напитките, които се продават по магазините, но дори и тях трябва да има с какво да си ги платиш.
    Но нищо де,130 хил. избиратели знаят какво и как трябва да се прави, така че съм спокоен поне...бройката на не/мислещите поне не е толкова голяма...засега!
  • 86 Булаир Фружин

    4 5 Отговор
    Във времето съм разбрал, че всяка крайна гледна точка е погрешна. Ето защо смятам за безкрайно грешно това да ти казват ,,или – или". Хората не могат да ходят на работа, ако нямат сертификат?! Тоя човек може и да е популист, може и да не е. Във всеки случай ми прилича малко в погледа на Волен, а това може да отблъсне всекиго. Има, обаче, нещо друго. Неговите приказки, дори и най-крайните, не могат да стъпят на малкия пръст на тия досега, които са си фашистки, и никое друго понятие не може да ги опише по-добре. Пример: не задавайте въпроси, нямате право, единственото правилно е това, което ви казват отгоре; неваксинираните са убийци; хората, преболедували го и нежелаещи да се ваксинират, са най-лоши, плоскоземци. Дали Възраждане е партия на недоволството? – да. Дали това недоволство е обосновано? – сто пъти да.
  • 87 Вики

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мислещ":

    Само дето Гунчева е избрана в два района - в 4-ти изборен район - Великотърновски и в 16-ти изборен район - Пловдив.
    Толкова за "брилянтната" ти информация.
  • 88 мнение

    2 2 Отговор
    тоя е много тъп човек, чудя се как има хора да гласуват за него волен сидеров като интелект е великан над тоя самозабравил се самозванец
  • 89 Joro

    1 1 Отговор
    Думата "антиваксър" подозрително много прилича на думата " антис.мит" и е също толкова съществуваща колкото и понятието с.мит за е.реин . Измислени са от една и съща пропаганда с цел оплюване на несъгласните и показват страх от разследване на истината ,поради което на вредните за тях им се слага това клеймо.
  • 90 На Станишев

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Лост":

    На Станишев дисертацията е за копчетата,пагоните и петлиците в Съветската армия и други държавни учреждения.
  • 91 Колл

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Я сега как пък сменяте плочата като фурнаджийски лопати верно е всички до един сте за психичното
  • 92 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    Тогава вашия любимец Копейкин защо си е ваксинирал три пъти с Пфайзер и това е известно
  • 93 Бйх

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "За овце":

    Тогава защо вашия любимец Копейкин си е ваксинирал с трите дози на Пфайзер и това е известно.
  • 94 🇨🇳 Менте

    0 0 Отговор
    Какви ги говори тоя? Българският съд наскоро разреши проучване за шистов газ в Добруджа по метода хидрофракинг, който носи същите щети върху водоносния хоризонт като самия добив.