30 Ноември, 2021 13:00 25 147 157

Проф. Чорбанов: Глутница извратени пропагандатори плаши с Армагедон неваксинираните

  • андрей чорбанов-
  • истерия-
  • пропаганда-
  • вирус-
  • армагедон-
  • омикрон-
  • ваксини

Истерията в световен план и родните медии надминаха всичко очаквано, заяви директорът на департамент „Имунология" в Института по микробиология на БАН

Проф. Чорбанов: Глутница извратени пропагандатори плаши с Армагедон неваксинираните - 1
Снимка: Кадър от NOVA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес е Андреев ден, денят на Св. Андрей Първозвани. Това е най-мъжкото име, защото в превод от гръцки (ἀνδρός) означава мъж или съпруг.

Какво свързва това мъжко име, преминаващо в нашата лексика през гръцкия език с гръцката буква oʊmɪkrɒn, която се чете Омикрон. Всъщност, само гръцкия език е свързващото звено.

И ако за битието на Андрей Първозвани има изписана цяла глава в книгата „Житие на светиите“, то за новия серотип на SARS-CoV-2 (не щам, неграмотници, серотип) се знае много малко или почти нищо. Това обаче не спря цялата глутница извратени пропагандатори на страха да започнат от сутринта да плашат населението по света и у нас как идва поредния Армагедон, за да избие нечестивите, които не са се ваксинирали. Защо трябва да се плашат хората за нещо, за което нямаме никаква информация. Защо? Какво би спомогнало всичко това, как ще ни помогне? Виждам, че вече доста от „пропагандаторите“ започват да разказват моите истории отпреди месеци, когато обяснявах как имунодефицитните пациенти, заедно с усилената ваксинация по време на пандемия са основните фактори, които генерират множествените мутации в иначе слабо-мутиращия вирус. И за да бъдем честни – първия фактор е най-съществен. Е, тогава доста от говорителите по студията ми противоречаха, сега го казват просто, защото световната наука го казва, не аз съм си го измислил.

Истерията в световен план и родните медии надминаха всичко очаквано. Прогнози, съвети, коментари – какво ли не се изля от устата на хора, които не би трябвало да коментират неща от сфера, която не разбират. Истина е проста – не знаем нищо за този серотип. Първите информации говорят, че заболяването никак не е по-тежко, по-скоро обратното. Но другата истина е, че населения с различен генофонд прекарват ВСЯКО заболяване по различен начин. Затова и прогнозите освен паника и параноя друго не биха постигнали. Нито можем да спрем вируса на границата, нито да се скрием от него. И накрая да кажа за ваксинацията, която е всяка втора дума на всеки говорител по студиа и медии: ако това беше спасението, защо държави с по 90% и повече имунизирано население първи се затварят и правят всичко възможно да се ограничат пътуванията до техните летища? Дали пък администраторите в тези държави не знаят нещо, което аз зная от доста време? А да, вече започна да се говори за НОВИТЕ ваксини, които ще са за новия вирус.

Затова, драги читателю, опитай да продължиш да живееш нормално. Ти си разбрал, че всички мерки, които се предприеха до момента не спряха вируса, просто го забавиха, за да продължи тази истерия вече почти две години. Нито маските, нито ограничаването на социалния контакт, нито затварянето, вечерните часове, спирането на редица публични мероприятия и заведения, камо ли пък ваксинирането и хапчетата досега спряха разпространението на този респираторен вирус. Ако се страхуваш за живота си или за здравето на близките си – то можеш да избереш която и да е от тези мерки – гордост на правителствата по света. Дори можеш да опиташ всички мерки заедно, твое право е и не очаквай аз да те разубеждавам. Но – винаги има и друг избор и други мерки, стига да има кой да ги чуе. Защото държавите могат силово да ни принудят да изпълняваме всякакви разпореждания с армия и полиция, но няма как да ни накарат да харесваме тези разпореждания. Както и тези, които ги налагат.

Вече казах – Андрей значи мъж. Бъдете мъже, защото времената са за такива хора. Не е важно всеки ден в живота си да си Шотландски боец. Важното е всеки ден в живота си да искаш да бъдеш. И да не забравя – в днешно време много жени са повече мъже от тези, които би трябвало да са по дефиниция.

Поздравявам всички мъже с това име – сред тях е моя среден син и няколко приятели, както и много роднини.

Текстът е от страницата на проф. Андрей Чорбанов във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 367 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    476 47 Отговор
    Чорбанов е наш човек, читав професор!

    Коментиран от #52, #87

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антимилиционер

    54 498 Отговор
    Тоя питек пак не си е пил хапчетата. Истински бу лгаристанец.

    Коментиран от #25, #43, #113

  • 4 Петър

    454 40 Отговор
    Едни трима глупаци ни казваха: -Ваксинирайте се на 70% и ще се върнем към нормалността. Излъгаха ни.

    Коментиран от #83

  • 5 Антимилиционер

    62 353 Отговор
    Като истеричнечеше е за легло в болницата да го лекуват от Ковид не крякаше. Истински Ганю.

    Коментиран от #24, #79

  • 6 КОТарАК

    312 50 Отговор
    най-после читав човек. далаверата с купените удостоверения за ваксинация умря между другото. днес един ми разправя че хванали негов човек на границата с фалшив кетап. изследвали го със скенер-явно тия дето говорят за чипиране имат право/ иначе бях готов да натракам 400 кинта. нищо , ще мислим други схеми...

    Коментиран от #126, #129, #146

  • 7 Калмук

    349 41 Отговор
    От мен 5 звезди за професора.
  • 8 антиваксер

    27 81 Отговор
    боц боц
  • 9 Госあ

    48 352 Отговор
    Чорбанка, ай да не се изживяваш като човек който прави ваксини. Става ли ве, аматьорче ?

    Коментиран от #27, #35

  • 10 Мъж

    305 32 Отговор
    Хем научно, хем просто и ясно.
  • 11 Дългият

    34 207 Отговор
    И защо всички трябва да се подмазваме на гей персони антиваксери и неваксинирани. Не сме ли с еднакви права?
  • 12 Съвет

    80 20 Отговор

    До коментар #2 от "доктор Кох":

    Ти вече си пътник ! Живи бързо, че може да недопакаш Коледата и новата година
  • 13 Антимилиционер

    36 209 Отговор
    Американците, които са 100 пъти по-нормални от ганьовците, 20-30% от тях са с психечски проблеми и се лекуват. В България над 99% са невеменяеми и викат "на мен нищо ми няма, американецът не е в ред, да се лекува". 🙈

    Коментиран от #34, #88, #121, #151

  • 14 гадно

    330 30 Отговор
    За съжалени такива като Чорбанов са капка в морето, а големите медии ще се направят на глухи и няма да го отразят.

    Коментиран от #21

  • 15 Българче

    284 30 Отговор
    Подкрепям напълно проф. Чорбанов ! Време е мисирките да затворят човки и да се вслушат в обективната истина казана от професора !
  • 16 Той

    38 12 Отговор

    До коментар #2 от "доктор Кох":

    Ако махнеш това "не-", може и да познаеш
  • 17 този

    31 190 Отговор
    защо още не е уволнен от БАН.

    Коментиран от #128

  • 18 Запознат с бг образованието

    34 225 Отговор
    Този професор не би минал от 7ми в 8ми клас, ако не беше се родил точно в България.
  • 19 Жмръц

    224 22 Отговор
    ПОздравления за изказаното мнение!Така трябва да мисли всеки нормален човек!Но когато ти изкривят мисленето и мозъчните функции,уви,не е възможно.Приемеш ли иглата, отиваш за гъби.И така докато не попаднеш на отровната.
  • 20 честит празник

    212 17 Отговор
    Честит имен ден Проф. Чорбанов. Господ да Ви пази ...и Св. Андрей Първозвани да Ви ..закриля и се моли за Вас и целия български народ Честит празник!!!!
  • 21 Госあ

    29 189 Отговор

    До коментар #14 от "гадно":

    На мен лично ми писна от екстремисти в едната или в другата крайност. Ама скимтя пред болницата да го лекуват тоя льольо, нали ? Къде му е ваксината на тоя некадърник ?

    Коментиран от #29

  • 22 Грульо

    157 17 Отговор
    Долу ковит манипулаторите във всички власти! Бойкот на ковит безумието! :D
  • 23 хах

    210 21 Отговор
    В неделя една вуйна накичена с титли се пенеше в една телевизия, че ваксинирането трябва да се наложи ако трябва с диктатура. Директно я изхвърлих от телевизора. Големи пожелатели на диктатурите в това червено блато.
  • 24 нннн

    200 15 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Ама нали болниците са затова, да лекуват. И неваксинираняия Чорбанов, и ваксинирания Кунчев. Абе, къде е рекламното лице на ваксинацията?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кики

    137 11 Отговор
    Две бели мишки си говорят и едната пита другата, ще пробваш ковид ваксина

    - Ти луда ли си ма , ще видя първо как хората я карат с ваксината
  • 27 Патето Яки

    20 112 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Иска да стане я министър я депутат като Мангъра.

    Коментиран от #31

  • 28 ДОФТОРА

    135 19 Отговор
    КО СТАНА С НАЙ-ЯРОСТНИЯ ОТ ГЛУТНИЦАТА -ДОЦ КУНЧЕВ????? ДА НЕ Е УМРЯЛ ОТ КОВИД???? КАЗА ЧЕ ПОНЕДЕЛНИК ВЕКЕ Е НА РАБОТА А ГО НЯМА. КУНЧЕВ ДА НЕ СИ ПРИ КОРИТАРОВ?????? ВЕЧЕ ПОЧНАХ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ,ЧЕ ГЛУТНИЦАТА НАМАЛЯВА!!!!
  • 29 гадно

    172 9 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Май всеки чува това което иска да чуе, а не истината. В случая Чорбанов е прав нищо не се знае за новата мутация, но дежурните баячки вият от сутринта.

    Коментиран от #45, #56

  • 30 Всичко

    147 11 Отговор
    Е казал човека няма какво да се добави! Всичко е всяване на страх и паника в световен мащаб! Така по-лесно се държи стадото под контрол! В колона по един ни ваксинират, ограничават пътуванията и всички останали действия на един уж свободен човек!
  • 31 Госあ

    9 116 Отговор

    До коментар #27 от "Патето Яки":

    Еми той е депутат вече, тоя смешник. Онзи не се хвана с “правилните” хора.

    Коментиран от #82

  • 32 сара

    128 7 Отговор
    Понякога човек има нужда да чуе и един разумен глас, който убеждава с логичност и спокойствие. Като глас в пустиня е, уви...
  • 33 Чернобил

    161 6 Отговор
    Ваксинирани заразяват не-ваксинирани ! ФАКТ ! Официално потвърдено. Лъжат ви както по времето на чернобилския взрив !
  • 34 Петър

    63 4 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    Кои американци,тези от Панама,Мексико или тези от Белиз?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Госъ

    8 103 Отговор
    Абе теябваше професор Костов да те остави у вас да се лекуваш с чай и да си слагаш прашки на лицето…
  • 37 СУПА И ЧАЙ

    106 13 Отговор
    ИЗЛЪГАНИТЕ, ИЗМАМЕНИ ВАКСЪРИ ЯКО ШЛЯПАТ МИНУСИ. ВРЕМЕТО ВИ ИЗТИЧА. ЛАБОРАТОРНИТЕ МИШКИ СА ИЗМРЕЛИ НА 100% НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ. ТОВА СЕ РАВНЯВА НА 2 ГОДИНИ ЧОВЕШКИ. ЧЕСТИТО ОПИТНИ ПИНГВИНИ!!!! САМИ СЕ НАБОДОХТЕ!!!
  • 38 Роки

    115 3 Отговор
    ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН ,ПРОФЕСОРЕ!
  • 39 Факт

    112 5 Отговор
    Достоен учен!
  • 40 Просто човек

    8 125 Отговор
    Безумно е учен да говори така... Лесно е да критикуваш отстрани, очакваме решения от вас!

    Коментиран от #89

  • 41 ха ха ха

    102 4 Отговор
    Не могат да ме уплашат с нищо, а точно там е разковничето на цялата псевдопандемия - страхът!

    Нищо не е в състояние да ме накара да приема отровата им!
  • 42 Обективно

    113 5 Отговор
    Ваксарите в България са малцинство и са леко озлобени , като всяко малцинство се чувстват прецакани .

    Коментиран от #69

  • 43 Фил

    50 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антимилиционер":

    Махни антито и си точен!
  • 44 БРАВО

    120 6 Отговор
    В България благодарение на Чорбанов и другите като него хората са информирани и изведени от заблудата на мръсната пропаганда която продължава вече 2 год. Истински учени и лекари.

    Коментиран от #152

  • 45 Госあ

    13 40 Отговор

    До коментар #29 от "гадно":

    Това което се знае е, че има адски много мутации в спайк протеина и дори детекцията му с PCR е компроментирана. Това означава и компрометирани ваксини ( тези в Европа и сащ) и антигенни тестове. Верно че донякъде по неспецифичните белтъчни взаимодействия могат да компенсират, ама тук вече отиваме пак в сферата на разсъждения. Та това са едни много основателни причини за притеснение.

    Коментиран от #50

  • 46 ВИРУСА КОВИД

    43 6 Отговор
    КО СТАНА С БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА???? РАЗБОЙКО ЛИ Е СПРЯ ,ЗА ДА ПЪЛНЕ ЧЕКМЕДЖЕТО С 30% КОМИСИОННА??????
  • 47 Госあ

    1 55 Отговор

    До коментар #35 от "Мъд Ю":

    Ако не тук, къде ве ? Тоя не може да стъпи на половината от биографията ми.

    Коментиран от #60, #107

  • 48 ПИТЪНКА

    79 6 Отговор
    ДЕКА Е БУСТЕРНИЯ НАБОДЕН ДОЦ КУНЧЕВ?????? АЛФАТА НА ГЛУТНИЦАТА МАЙ СЕ Е ГЪТНАЛ ОТ КОВИД??????

    Коментиран от #72

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 гадно

    69 1 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Добре къде ти е проблема той точно това казва трябва време за да се разбере действието на ваксините или ще трябват нови и не спира никой, ако е решил да се ваксинира.

    Коментиран от #53

  • 51 Gfg

    82 1 Отговор
    Честит Имен Ден Професоре!
    Да си жив и здрав!

    Коментиран от #55

  • 52 Ваксинирайте се

    9 81 Отговор

    До коментар #1 от "Роки":

    А бе наш , наш, колко да е наш?
    Ваксинирането прави хората,
    по здрави и щастливи и толкова ,
    било то за година две ,било повече,
    няма никакво значение ,
    това има, това се ползва,
    има толкова много примери и сравнения!

    Професора щеше да прави Българска ваксдина ?
    Докъде стигна да каже нещо ,
    та и ние "смъртните " ваксинирани,
    да преценим, кога да мрем!
    Честит му празник, не съм му враг!
    Ваксинирайте се хора, не е шега работа!
    Изборните простотий с "скопяващата ваксина" свършиха !
  • 53 Госあ

    13 42 Отговор

    До коментар #50 от "гадно":

    Виж има няколко страни в света (и те дори не само азиатски) където епидемията приключи преди година. Не е нужно и да разбира човек толкова, а само да ги вземе за пример. Има и други страни, където яката мрат.

    Коментиран от #58

  • 54 Франк

    55 0 Отговор
    Зада вие глутницата някой я командва и организира!
  • 55 Ваксин

    4 47 Отговор

    До коментар #51 от "Gfg":

    И да отиде, да се ваксинира ,
    нали той, твори ваксините!
  • 56 00014

    52 1 Отговор

    До коментар #29 от "гадно":

    Госあ и Антимилиционер са от цитираната глутница, затова се плювчат и вият нечленоразделно.
  • 57 ЕВРО НЮЗ

    64 3 Отговор
    Е е е, ама то имало и професори които не са си купили дипломата..... ЧЕДТИТ ИМЕН ДЕН. 🌷🌷🌷
  • 58 гадно

    56 2 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Хубаво само не разбирам какъв ти е проблема, че така яростно го атакуваш. Лично аз съм пълен лаик по въпроса, но се опитвам да си съставя мнение от всеки с титли защото би трябвало да е компетентен.

    Коментиран от #61

  • 59 Реалист

    1 28 Отговор
    Сменяйте тез турски фамили дайбахайаванитеви:)
  • 60 КОКО

    53 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Всички хора ИМАТ БИОГРАФИИ!
    МАЛКО ОТ ТЯХ СА В ПОЛЗА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

    Коментиран от #62

  • 61 Госあ

    8 83 Отговор

    До коментар #58 от "гадно":

    Защото е абсолютен популист и няма нищо насреща ! Не случайно отиде в политиката. На практика казва да отворят границите, да палят маски, да не стоят в къщи заразените и да не се лекуват. Пак питам, тоя льольо не скимтя ли пред болницата да го лекуват с парите от моите данъци ?

    Коментиран от #66, #74, #115

  • 62 Госあ

    9 74 Отговор

    До коментар #60 от "КОКО":

    Е този е абсолютно вреден ! Като мангъров.

    Коментиран от #68

  • 63 истината

    81 5 Отговор
    На този човек бих стиснал ръката с цялото си уважение , да не забравяме и проф. Мангъров който някъде го скриха от СМО. На другите които мислят обратното , бих ги попитал - Как трябва да се отнесем с хора които са ни излъгали повече от един път , а сега даже се объркват в лъжите си.
  • 64 НЕ НЯМА

    77 3 Отговор
    БРАВО. Най после един истински мъж и професор изказал една истина гласно за разлика от повечето, мисирки по телевизиите, всякакви доктори, математици и шамани.
    Напълно прав е проф. Андрей Чорбанов като казва, че право на всеки е да опита, ако желае всички мерки за защита от вируса заедно и никого не разубеждава в това. Защо обаче държавните органи, журналистите от телевизиите, ваксаните и още всякакви знйни и незнайни "герои" се опитват да принуждават по всякакви начини неваксинираните да го направят?
  • 65 Тоя е

    13 82 Отговор
    Професор ама се държи като гз. Тп гз. Същият е като ония мангито. Е, и заради такива г..ве 28 000 души тази година вече не са между живите. Това е град като Карлово, това е панагона върху средно годишната бг смъртност. Македонците знаят какво е панагон.
  • 66 гадно

    53 9 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Май проблема ти е на личностна основа, ако е така плюй си го колкото искаш, но не очаквай подкрепа за коментарите си.
  • 67 НЕ НЯМА

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "доктор Кох":

    Точно обратното е до 2022 г. ти ще си само един зеленчук.
  • 68 КОКО

    57 2 Отговор

    До коментар #62 от "Госあ":

    ИСТИНАТА НИКОГА НЕ Е ВРЕДНА!!!!
    И ти ще "прогледнеш"! Въпрос на време е! Само да не ти е късно!
  • 69 НЕ НЯМА

    37 2 Отговор

    До коментар #42 от "Обективно":

    Те вече знаят, че са се минали упс, че са ги минали и до 2 години ще са зеленчуци.
  • 70 Кмитева

    52 4 Отговор
    Браво, професоре. Дано най-накрая да започнат да се вслушват в хората с експертиза, а не всякакви доктори, математици и други да ни заливат с всякакви внушения.
  • 71 Ягуар

    60 5 Отговор
    Това вече е мъжка приказка! Евала на професор Чорбанов! Такива мъже са нужни да браним държавата!
  • 72 НЕ НЯМА

    45 3 Отговор

    До коментар #48 от "ПИТЪНКА":

    Никой не казва къде е, а говореха, че е добре, че щял да се появи, ама вече 2-ри месец не се види нещо. Нека всеки прави сам своите изводи. Ако нещо ни спестяват, то колко време могат да го държат това нещо в тайна ? Ами ако ......... как да го кажат на всеослушание по телевизиите, нали тогава ежедневното плямпане от 2 години насам ще пропадне тотално и после кво ще ги правят тези ваксини? На кого ще ги бият, освен на вече набодените по 1, 2, че и 3 пъти.
  • 73 Чорбанов

    9 28 Отговор
    като направи нашта родна българска ваксина, ше ги удари сички у земята! Очаквайте в 2035 година!
  • 74 НЕ НЯМА

    71 5 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Ти, какво против имаш, че човека е бил лекуван? Защо смяташ, че е лекуван с "твоите пари"? Защо мислиш, че на него не са му удържани пари за здравно осигуряване, че да е лекуван с твоите пари?
    На всеки здравно осигурен парите отиват в общия кюп и от там лекуват всички, което не казвам, че е справедливо, защото с тези пари лекуват и римляните, които не са внесли и стотинка, ама ти не роптаеш срещу тях, а мърмориш срещу един достоен професор.
  • 75 А бе

    10 80 Отговор
    Благодарение на този идиот и на Мангъра бая народ измря но има още неимунизирани дебили, които се мислят за по-умни от останалия напреднал свят. Но со кротце, со благо, со малко кютек и те ще влязат в правия път. Вече се редят на опашки. На някои взе да им идва умът.

    Коментиран от #78, #80, #81, #84, #96, #101

  • 76 Лъжливия Бабикян

    6 30 Отговор
    Що за иди..т си ти бе .
  • 77 мародер

    39 6 Отговор
    Ааа професоре, не така! Ще докараш до неадекватносъстояние любителите на "вакцинираньето"! То голямата част от българите си го знаят ама как да го обясниш на страхливците? Най лошото е че сред ваксинираните има и истински "мъже" които не се страхуват от вируса а да не изгубят работата си!
  • 78 Щу ха хи

    30 5 Отговор

    До коментар #75 от "А бе":

    И къде ги видя тези опашки ?

    Аз пък виждам как вашите близки до 2 години ще се редят на опашки за дървени костюми, с които ще ви изпращат.
  • 79 Село

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Пдрс нщстн!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 7777777

    43 6 Отговор

    До коментар #75 от "А бе":

    ПОЗНАВАМ ДВАМА ВАКСИНИРАНИ СЪСЕДИ, КОИТО СИ ОТИДОХА ОТ ТОЗИ СВЯТ!
  • 82 гостъ

    7 38 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Чорбанов пак взе да ,,избухва",като разбра че отново ще е депутат. Бокича е виновен,че не му отпусна пари за неговата ваксина .Сега щеше други да ги реди.За някои работи е прав,но така твърди и науката.Която обаче в частта си ,,Вирусология" е на ниво от преди 100 години.,въпреки модерните висши технологии. Преди 100 години мерките са били същите,без да разполагат с нашите възможности. И милиарди....
  • 83 ще има и още

    65 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Излъгаха ни ! Точно затова намеква и Чобанов, когато дава за пример че държави с над 70% ваксинета се затварят панически, искат PCR-ри, не признават сартификати. Защо ? Ами точно защото правителствата им ще трябва да признаят пред подопечното им ваксинирано, оцъклено от страх стадо, че са го лъгали, от там доверието към същите тези правителства а и изобщо към политическите олигархии ще се срине. Като резултат - в добрия случай те ще бъдат заменени от нови политици, но в лошият случай ще настъпи хаос с непредсказуеми последици. Ето защо ще следват нови и нови щамове и боц боц ще продължава до без край.....

    Коментиран от #85

  • 84 бузю

    43 2 Отговор

    До коментар #75 от "А бе":

    тъпо седларив , тъпо ! нито един от двамата не е казал не се ваксинирайте , всеки си е направил избора да се ваксинира или - не , а бройката на ваксинираните расте заради зелевия сертификат.и точно ваксинираните разнасят най-много заразата , защото решиха , че вече са безсмъртни
  • 85 Петър

    24 3 Отговор

    До коментар #83 от "ще има и още":

    Евала за коментара.
  • 86 Сух

    40 1 Отговор
    Браво! Да си жив и здрав, ти, синът ти и семейството!!!
  • 87 И Чобанов е ГЛУПАК!

    8 44 Отговор

    До коментар #1 от "Роки":

    Защо ли? Защото, дори в елементарната WYKIPEDIA, се казва, че В РЕЗУЛТАТ НА МУТАЦИИ, ВЪЗНИКВАТ КАКТО НОВИ СЕРОТИПОВЕ, ТАКА И НОВИ ЩАМОВЕ! ТА, той лично изследвал ли е "омикрона", та знае, че не е НОВ ЩАМ, А само НОВ СЕРОТИП???

    Коментиран от #124

  • 88 Сух

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    Яж фой..
  • 89 Сух

    24 3 Отговор

    До коментар #40 от "Просто човек":

    Безумно е учен да ти обяснява и ти да приказваш така..
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Майтап

    7 38 Отговор
    Мой роднина ДО преди един месец не вярваше, че има Коронавирус! Но се зарази от колега в работата, прекара го средно трудно за 20 дни, и сега вече умира от страх да не се зарази пак и отказва да ходи на работа! хахаха Дойде му акъла
  • 92 Тредстоун

    12 52 Отговор
    Чорбанов , айде сега взимай лопатат и на гробищата да копаш , щото днеска пак са над 200 , де да знам де ,може и да са ти повярвали една част от настоящите трупове , ма ко ти пука китка на витка ... Мрем като мухи докато другите , глупавите ваксинирани крещят по дискотеки и стадиони вече , ама ние сме умни и красиви ... , няма ковид , няма вирус лъжат , лъжат , тия дето напълниха болниците , тия дето мрът щото няма линейки и места за тях , тия по 20- 300 трупа на ден са бутафория , плащат им да умират , тъй ши знаити , глупак , такива като теб тябва да им се търси сметка колко ли човека са умрели зааради теб , щото са повярвали че са бесмъртни .....

    Коментиран от #97, #117

  • 93 ⚡⚡⚡⚡

    35 6 Отговор
    Вирусче, ваксичка, пропаганда = на пачка в сметките на сороснята!
  • 94 Един българин

    42 5 Отговор
    Честит Имен ден Професоре бъди жив и здрав - хвала за анализа ти - Честит имен ден и на всички носещи това прекрасно име.Смятам че повече трябва да се дава възможност на компетентните специалисти да изказват мнение а не от всякъде знайни и незнайни некомпетентни хора да всяват психоза.Ницше е казал "Ако прекалено много се взираш в бездната накрая бездната ще се взре в теб"- има и подобен разказ за Шерлок от АК Дойл - ставаше въпрос за две хапчета -четете братя и сестри четете -и бъдете просветени а не хипнотизирани
  • 95 гост

    38 4 Отговор
    Браво, един достоен да каже как стоят работите!
  • 96 Тяната

    43 4 Отговор

    До коментар #75 от "А бе":

    А ти много защитен ли си с ваксината бе, кретен нещастен? Дебилът си ти! Зомбиран олигофрен смешен. И децата си набодахте с експерименталните препарати, които даже не са ваксини.

    Коментиран от #99, #104

  • 97 Борн

    34 3 Отговор

    До коментар #92 от "Тредстоун":

    Какви дискотеки, какви пет лева бе, палячо? Цяла Европа е затворила заради вируса ..... Какво приказваш, като са ваксинирани какво стана? Отговорът е нищо!
  • 98 АлФашагата

    16 4 Отговор
    А за СДС-Чумата никой не се намери да осведоми скачащите пред "Коня" И д и о т и, че това са бивши сатрапи и слуги на комунистическата номенклатура от най-долнопробно ниво, както и че някои от тях са бивши доносници на ДС, а девизът им е "седни да седна",и че ще окрадат държавицата им,докато скачат .
  • 99 джендърмерист

    24 2 Отговор

    До коментар #96 от "Тяната":

    Спазвайте благоприличие и дисциплина, и се дръжте прилично,като истински джендъри, пардон - като европейци от трети пол!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 А бе, я си....

    34 6 Отговор

    До коментар #75 от "А бе":

    Що не дават статистика колко от лекуваните от Мангъров са починали и колко има в отделението си? Щото не им отърва, щото е зето около 40% и няма смисъл от толкова хоспитализирани. Да го бяха обесели досега, ако имаше нещо нередно с него. Ма нямааааа и мълчат, като.... Останалите хакат по три антибиотика и убиват хората. Каза го и др. Ботев

    Коментиран от #103

  • 102 ivan

    30 4 Отговор
    браво,то4но така,трябва да си сляп да не види6,4е ваксините не действат,а ваксинираните постоянно разнасят и понеже ве4е бунтовете в цял свят стават много големи и хунтата ве4е е много упла6ена,за6тото не може да подтискат лъжите пове4е,милиони са със страни4ни ефекти от ваксините само в Европа по официални данни
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Я, я, я......

    19 3 Отговор

    До коментар #103 от "Я ти си......":

    Разбирам, че те тресе шубето, оти що ги ручехте жабетата, като няма ефект. Да, освен да заразяваш хора и да чакаш да се споминеш по леко. Бузките ще трябва да ги разтвряш ти, щото другите ваксини били по специални. Колкото до мен си преболедувах грипчето и сега кефффф
  • 106 88885

    7 11 Отговор
    Не е вярно че от вируса не може човек да се скрие.Може и още как.Богатите се изолират в бункери под земята. Иначе професора е адски прав. Но има и едно НО.Ако неговата ваксина беше изпитана върху хора и бе дала по-добри резултати от краварските ваксини дали би казал всичко това? Иначе браво на него.
  • 107 хахаха

    15 2 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    ами публикувай си биографията, па ние ще преценим...:)))

    Коментиран от #110

  • 108 Хайл

    30 2 Отговор
    За пореден път повтарям-ХОРА НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ФАРМА МАФИЯТА,НЕ СИ БИЙТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО Е,ВАКСИНА ЗА ТАЗИ ИЗМАМА Н Я М А....има една АК 47 ...СПРЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ АНТИЧОВЕШКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ БТВ И НОВА,НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ИЗМАМАТА
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Госあ

    2 7 Отговор

    До коментар #107 от "хахаха":

    Некой друг път. Да не ми предлагаш работа ?

    Коментиран от #114

  • 111 Ами ...

    7 1 Отговор
    БРАВО!!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 хахаха

    13 2 Отговор

    До коментар #110 от "Госあ":

    абе като ти чета коментарите, и за оператор на биологична единица не ставаш...:)))
  • 115 Ами ...

    22 3 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Симпатяго, не те знам на колко си години, но такова шоу с маски(те), аз не помня да е имало. А като се поразрових, установих, че и при ИСПАНСКИЯ ГРИП не е имала маски. Ти си сложи две маски. Скафандър си облечи, ако искаш. Нищо няма да се промени, освен че ще станеш за смях.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 РОМАН

    13 2 Отговор

    До коментар #92 от "Тредстоун":

    Ако той/Чорбанов/е глупак, не мога да си представя ти какъв си, а много, много се мъча!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 коло

    4 22 Отговор
    Невиждам кой с какво плаши, статистиката го показва 90% от хората който умират у нас са неваксинирани.

    Коментиран от #123

  • 121 Антикравар

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    Марш в краваристан задничасти лизач
  • 122 киро

    12 3 Отговор
    много добре ,4е гледа6 статистиката,ло6ото е ,4е не я раз4ита6 правилно,при 10% умрели ваксинирани от об6то за България 30% това озна4ава,4е 1/3 от ваксинираните умират,няма как при 30% ваксинирани с фал6ивите да е висок и процента на умрелите ваксинирани,въпреки,4е дневнат бройка по4инали от ковид е надута винаги особено като има по 150-200 по4инали на ден,минимум 20-30 са фал6иви и тогава процента на по4инали ваксинирани 6те е по голям и да не забравяме ,4е тези с 1 доза не ги пи6ат ваксинирани ако са по4ина ли,смятай какъв е деиствителния % на о4инали ваксинирани
  • 123 Ха ха, ама те реално

    16 2 Отговор

    До коментар #120 от "коло":

    Ваксинираните слабоумни паникьори са 10 %. Тъй чи туй то едно и също
  • 124 Иииии

    12 4 Отговор

    До коментар #87 от "И Чобанов е ГЛУПАК!":

    Браво бре ти си много умен щом се образоваш от уикипедия. Кръгъл идиот

    Коментиран от #153

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 До КоТарак

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Бате, със схеми нема да стане. Требе да им о. ткинем главите за да нема ядове! Или они или Ние...
    Среден вариант няма и не е имало
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Батан

    3 28 Отговор

    До коментар #17 от "този":

    Не уволнен от БАН. Този екземпляр трябваше отдавна да е на подсъдимата скамейка, като косвен виновник за смъртта на много българи.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Джордже Балашевич

    20 6 Отговор
    Достоен човек. Все още има разумни хора. Дайте трибуна на разумните и мислещи логично и наистина в полза на обществото хора. Спрете с "компетентните " мнения на всякакви математици и идиотици, всяващи паника и напрежение.

    Коментиран от #141

  • 138 Манци белия

    5 0 Отговор
    Във факти работели и хора да не повярва човек
  • 139 Антикомунист

    5 17 Отговор
    На този никаквец, трябва най после да му отнемат всички лекарски права и диплома. От средно умиращи на ден средно около 150 ЧОВЕКА 95 процента са неваксинирани. Питам това говедо съвест някаква има ли?????????
  • 140 бат рамбо

    5 17 Отговор
    "Професор" Чорбанов, пий си чорбата бе олигофрен!
    Факт е, че починалите по болниците са на 99% неваксинираните, другите са с фалшиви сертификати.
    При условие, че всеки ден умират по 200-300 човека и да караш хората да не се ваксинират, трябва да си пълен изверг.

    Коментиран от #142, #144, #145

  • 141 бат рамбо

    2 9 Отговор

    До коментар #137 от "Джордже Балашевич":

    Като пукне някой твой роднина, тогава ще разбереш по трудния начин, за кво иде реч.
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 сдссдс

    0 1 Отговор
    Червени ми нети.
  • 144 хихи

    1 6 Отговор

    До коментар #140 от "бат рамбо":

    от кога Доле Десен Педал е по обидно от "Публикувано във факти.бг: "Професор" Чорбанов, пий си чорбата бе олигофрен!"
    Та ме триете?
    Публикувано във факти.бг: ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.
  • 145 Нещастник

    6 1 Отговор

    До коментар #140 от "бат рамбо":

    си, бат рамбо! Ваксинирай се! Няма да ти помогне! Все такъв нещастник ще си останеш!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Реалист

    5 1 Отговор
    Най-сетне, някой да се сети. Евала г-н Професор Чорбанов!
  • 148 Истини

    3 0 Отговор
    Прави ми впечатление, че най много си отиват от този свят, хора болни от захарна болест.
  • 149 Като пускате такива статии

    0 9 Отговор
    защо ревете, че хората не искат да се ваксинират?!
  • 150 Максим

    4 0 Отговор
    Чудесна статия. Много от нас влизат тук, за да се позабавляват на глупостите на Дойче Веле или на Джамбазов, който ту предрича , че Русия ей сега ще нападне Украйна, ту че ще почнем масово да измираме от Омикрона. А с тази статия-засечка И сгъваме перките на бойната готовност да отговаряме на тъпи пропагандатори.
  • 151 Максим

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антимилиционер":

    Че кое им е нормалното на американците? Гей браковете или движението на афроамериканците, в което принуждават белите да клякат и се извиняват,че са бели? Практиката малолетни деца да сменят пола си без разрешение на родителите?
  • 152 Максим

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "БРАВО":

    В Русия също. Хора с голяма репутация сред народа излизат смело против задължителната ваксинация. За това и там отказват да се ваксинират.
  • 153 Льотчик на F-16/ модел 2024 г. /

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Иииии":

    А ти от моя преден "извор" ли черпиш твоята ин формация? Аз съм колега на"професорчето", и знам истинския му капацитет! А, цитирам електронната информация точно, защото тя е научнопопулярното обяснение, за такива неща стници като теб.. Затова, прочети я, би трябвало да си я чел, ама виждам, че не си! Щом предпочиташ "ОТ ЧУЧУРА".. МОЯ. Повтарям за тъп. А. ци като теб.. Арогантния Чорбанов да не нарича другите учени ГЛУПАЦИ, след като не може да изследва новия "щам" или СЕРОТИП.. Защото, първо, няма апаратурата като в USA, и второ-още нямаме образец, от новия вирус, намерен у нас. Т. Ъ. П. А. К.... Елементарен популист е Чорбанов, втори Мангъров.. Е, има нужда и от такива, особено в България, защото в кръчмите и на улицата името му звучи по-убедително и аргументирано в споровете... Припомняй си думите и на другия професор Мутафчийски, който отдавна, /но неофициално /изрече истината ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ! Е, при 23000 заразени на ден в Турция, починалите са 189,а у нас при 7 пъти по-малко заразени-3400,имахме 324 починали? Факт е, че ваксинираните в Турция са вече около 65 %. Ако го обясниш с факти, а не с догадки и предположения, ще получиш Нобелова награда, а НЕ-ОНОВА ОТ МОЯ...
  • 154 ComfortablyNumb

    1 1 Отговор
    Добри новини всеки ден , мрат мангърите!
  • 155 MAFIA владее

    2 0 Отговор
    СВЕТЪТ С ШЕФ УРСУЛАКУЧКААТТА Начело на изпълнителната власт на ЕС стои поддръжница на Pfizer

    Няколко реда, написани от известния френски журналист Пиер-Ален Депо, добавиха гориво към масовите протести срещу задължителните ваксинации и санитарните паспорти във Франция.

    Журналистът съобщи, че съпругът на главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Хайко фон дер Лайен, е медицински директор в Orgenesis, американска биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. „В експерименталните „ваксини“ срещу COVID са открити генни методи“, намекна прозрачно Депо, имайки предвид американските РНК ваксини Pfizer и Moderna, които се купуват в огромни мащаби от властите на ЕС.

    Скандалната новина сега се разнася като пожар в социалните мрежи, и причинява ужас дори сред невъзмутимите французи.

    „Урсула фон дер Лайен, нашият главен купувач на стотици милиони дози ваксини, се оказва, че има съпруг Хайко, който управлява Orgenesis, биотехнологична компания, специализирана в генната терапия. Сега всичко ни стана ясно“, пише известният френски икономист и предприемач Франсоа Дюкрок.

    Трябва да се каже, че корупционните скандали и обвиненията в непотизъм съпътстват кариерата на главата на изпълнителната власт на ЕС през цялата й политическа кариера.

    „Урсула фон дер Лайен е нашият най-слаб министър. Очевидно е, че това е достатъчно, за да води Европейската комисия“, заяви бившият лидер на СДП на Германия и бивш президент на Европейския парламе
  • 156 Имунoдeфицит

    0 0 Отговор
    -ните СПИНЯГИТЕ СА ИНКУБАТОРИТЕ БРАВО ЧОРБАНОВ АЗ ГО НАПИСАХ АМА СЪМ ПРОСТ И НЕ МИ ВЯРВАТ
  • 157 roro

    0 0 Отговор
    Говори простичко, да го разберат простите и дебилите. Електорат, кво да ги правиш. Иначе господина първо излъга, че го бил лекичко преболедувал, пък след 2-3 месеца рева да го приемат във ВМА, когато наистина се оказа болен и заразен. За вас, дето го подкрепяте, дали ще има легло във ВМА ако се разболеете? Вярвайте, вярвайте и се молете да ви не стига болестта, че на чорбанов, от толкова висене и безмислени обяснения по студията, ваксината няма да стане в близките 10 години