Last news in Fakti

13 Януари, 2022 15:57 7 592 161

Проф. Красимир Калинов за ФАКТИ: "Възраждане" е една от партиите, които са опасни за националната ни сигурност

  • проф. красимир калинов-
  • възраждане-
  • протест-
  • зелен сертификат-
  • ваксини

"РНК ваксините са много отдавна известни в медицината, те са доказано работещи и целият механизъм е ясен", категоричен бе събеседникът ни

Проф. Красимир Калинов за ФАКТИ: "Възраждане" е една от партиите, които са опасни за националната ни сигурност - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Нищо повече от хулиганство". По този начин в интервю за ФАКТИ проф. Красимир Калинов окачестви вчерашния протест на партия "Възраждане" и други подобни на тях организации срещу зеления сертификат.

Провелият се пред Народното събрание в София протест ще се запомни с това, че голяма част от протестиращите бяха докарани с автобуси от други градове в страната - нещо, което правеха бившите управляващи от ГЕРБ, за да конфронтират своите хора срещу недоволното от тях гражданско общество, с опита за нахлуване в парламента и най вече с комичното изказване на една от протестиращите дами, която не се представи, но каза, че е учила 6 години биология и знае, че: "Това не са никакви ваксини, това са експериментални коктейли, които вкарват във вас чип и неща, които ще разрушат вашата свобода. Ще бъдете управлявани чрез 5G системи, така че никой да не се ваксинира"

А ето и целия коментар на проф. Калинов - математик и социолог, за случилото се вчера:

"Според мен може да се разсъждава в две направления. Едното направление са тези, които организираха протеста - въпросните политици. Другото направления са тези, които участваха в него. Първото направление, т.е. тези, които го организираха - политиците от тази партийка, те са демагози и кариеристи, които просто искат да използват едни други хора, за да успеят. А второто направление са хората, които не са политици, но участват в протеста. Тяхното е невежество", каза социологът, а след това допълни: "Аз очевидно не съм привърженик на тази партия, но съм запознат с програмата ѝ. Според мен това са хора, които трябва да бъдат конституционно забранени".

"Аз цял живот работя в областта на здравеопазването и медицината. Математик съм по образование, но се занимавам с т.нар. клинични изпитвания, т.е. това е сравнителен анализ на действието на различни препарати, където, разбира се, медицината е силно застъпена, но статистиката и математиката не са по-малко застъпени. В Европа, в Щатите, в Япония, въобще в целия свят агенциите, които одобряват пускането на даден препарат на пазара, едно от основните неща, които трябва да се защитават - това е статистическият анализ на данните. Зад гърба си имам поне четири-пет клинични изпитвания на препарати за CoV вирус, и то най-различни по всички кътчета на света.

Да рискуваш здравето и живота си, живота на децата, да не вярваш на медицината и да наричаш една субстанция "експериментална"... Не го разбирам, а и просто не е вярно. С РНК ваксини се работи отпреди, макар и не точно във връзка с тази пандемия, но във връзка с раковите заболявания, както и със създаването на ваксини за други заболявания. РНК ваксините са много отдавна известни в медицината, те са доказано работещи и целият механизъм е ясен. Да ги наричаш "експериментална течност" или е връх на демагогията, или е връх на невежество", коментира проф. Красимир Калинов.

"В ситуацията, в която сме, правото на индивида не може да надделее над това на обществото. Става въпрос за здраве и когато има такива пандемии, свободата на личността няма как да не бъде ограничена", отбеляза той, като след това направи забележително сравнение: "Много ясно се повтаря това, което Елин Пелин в неговия разказ "Напаст божия" е описвал. Той описва как селото "пламнало" от неизвестна болест и се оказало, че водата в кладенеца е заразена. Старите и простите хора не вярвали, но младежите затворили кладенеца и епидемията приключила. Днес в България виждаме същата народопсихология, повторена след почти 100 години".

Провокирани от сравнението му, от ФАКТИ попитахме социолога на какво се дължи това невежество у някои български хора, а той ни отговори по следния начин:

"В едно бедно общество тези конспиративни теории са много силно застъпени. Когато едно общество е в упадък, винаги се появяват врачки, гадатели, "мислители", на които народът вярва. Причините са липса на образование, лош живот, слаба икономика. Иван Хаджийски много добре го е описал в своята книга "Бит и душевност на нашия народ" и за съжаление това, което той пише преди толкова много, важи с пълна сила и днес - невежество, недоверие, което е изграждано десетки години. Говорим за недоверие в официалните органи, в правителството. Българинът не вярва на държавата, той счита, че това не е неговата държава и прави напук на нея. Отказът за ваксинация според мен е 1:1 с това, което става по пътищата на България. А именно: неспазване на законите, неспазване на правилата, игнориране на правото на другия и т.н.".

А на въпроса ни, можем ли да предполагаме, че акциите на "Възраждане", най-голямата сред които беше вчера, целят отклоняване на общественото внимание от важните теми - например борбата с корупцията в България, проф. Калинов отговори така:

"Не бих го изключил. Познавайки индиректно тези хора, които стоят начело на "Възраждане", аз си задавам въпроса, на който засега не мога да отговоря, кой стои зад тях. Това, което става, не е тяхна идея, не е тяхно действие. Някой контролира тези неща и ги насочва какво да правят и важният въпрос е - кой".

На финала на разговора ни със социолога и математик проф. Красимир Калинов нямаше как да не го попитаме дали партия "Възраждане" е опасна за общественото здраве, а респективно на това и за националната сигурност на България.

"Очевидно. Те прокарват неизвестно чии интереси, но не български. И да, според мен те са една от партиите, които са опасни за националната ни сигурност, както и за здравето на обществото, което е елемент от националната сигурност. Това е една партия, за която много трябва да се замислим дали има място под слънцето в България", отговори в заключение той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 114 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърт фашага,

    155 34 Отговор
    Вие от коя държава сте, защото са България са необходими?

    Коментиран от #155

  • 2 Копейкин

    57 212 Отговор
    Копейкин е Прокси на Кремъл. Опитаха преврат в България.

    Коментиран от #10, #25, #83, #108

  • 3 Майна

    207 28 Отговор
    Пишете ,че в момента във ВИЕНА ОТНОВО МНОГОХИЛЯДЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЬЕЛЕНИЯ ФАЛШИФИКАТ И ПРИНУДИТЕЛНОТО ВАКСАНЕ...ПРЕДАВАТ ГО НА ЖИВО СВОБОДНИТЕ МЕДИИ

    Коментиран от #13, #59, #76

  • 4 Хахаха

    215 24 Отговор
    "Те прокарват неизвестно чии интереси, но не български."... проф.КалинКов, то се видя кой прокарва чуждите интереси, Сербезова си призна, че изпълнява нареждания на Брюксел:)

    Коментиран от #11

  • 5 Перо

    171 23 Отговор
    Покрай пандемията,кьораво и сакато станаха “професори”, дървеният “професор” да се вслуша какво казват създадетите на ваксините,а не Възраждане!

    Коментиран от #48, #118

  • 6 Масква

    40 132 Отговор
    Костя наш человек. Той е от варненская русская губерния.
  • 7 Опасни са

    145 18 Отговор
    за тези дето си прокарват сертификатите и ваксините без референдум
  • 8 Българка

    23 72 Отговор
    Ще се сетите, ама дано не е късно.
  • 9 Майна

    148 28 Отговор
    Явно всички в парламента подкрепят ГАШИЗМА ,та понеже Възраждане се възпротиви и стана гласа на БЪЛГАРИНА Е ГОЛЯМА ОФАНЗИВА ЗА ДИСКРЕДИТИРАНЕТО ИМ!!!! НАРОДЪТ ОБАЧЕ НЕ Е ПРОСТ!

    Коментиран от #17, #23

  • 10 Това

    99 19 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    ако е преврат аз си режа оная работа и я хвърлям на кучетата, полицаите бяха повече от протестиращите. Довечера провери под леглото за руснаци агенти :-D

    Коментиран от #24

  • 11 Перо

    129 13 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Нарежданията на Брюксел са нареждания на Шорош и неговия сънародник и Гл.Изпълнителен директор на Файзер!
  • 12 Реалист

    15 29 Отговор
    Хайдааа нали са националисти бе:) как тъй:)
  • 13 12321

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    дай препратка
  • 14 Дуай Липа

    125 22 Отговор
    след неизбежния провал на канадските агенти, България най-накрая ще има българско правителство. Време е за Възраждане
  • 15 Майна

    53 13 Отговор
    Какво е това бе, ,Ръб???,, Българинът не вярвал на ДЪРЖАВАТА! ,, ПРОСТ ,АМА ПРОСТ!

    Коментиран от #44

  • 16 1917

    52 9 Отговор
    този ммирише на ХХума.....
  • 17 чипове мипове

    24 103 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    само някакви селяндури и изтрещяли конспиратици са срещу ваксините

    Коментиран от #19, #61

  • 18 Мнение

    18 46 Отговор
    Ето затова психотеста за депутатите е наложителен. Незабавно! Да видим тогава такива луди дали ще се промъкват до Парламента, а и психиатърът, който го е освидетелствал дали ще му постави диагнозата "Нормален", след като на някой хора им личи, че са психясали от километри. А в Народното събрание е пълно с такива, за съжаление, а и защо народът да им понася лудите изстъпления.

    Коментиран от #50

  • 19 Кицо Беге

    67 8 Отговор

    До коментар #17 от "чипове мипове":

    значи 80% от хората сме такива хахаха

    Коментиран от #28

  • 20 бат рамбо

    20 68 Отговор
    Гледайте в Ютюб "Схемата - ВЪЗРАЖДАНЕ - Епизод 2" и ще ви стане ясно, за какво иде реч!

    Гледай това да видиш, за какви цигани иде реч и къде отиват парите от субсидиите на бедния народ!

    Коментиран от #88, #124

  • 21 провинциалист

    25 5 Отговор
    Подзаглавието е абсолютна лъжа.
  • 22 жаяиьжж

    89 10 Отговор
    Поредната одъртяла калинка на хранилка. И като чуя професор вече, честно - драйфа ми се. Много девалвирана титла в БГ.
  • 23 бат рамбо

    17 54 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    Гледайте в Ютюб "Схемата - ВЪЗРАЖДАНЕ - Епизод 2" и ще ви стане ясно, за какво иде реч!

    Гледай това да видиш, за какви цигани иде реч и къде отиват парите от субсидиите на бедния народ!

    Коментиран от #56

  • 24 мног малско се оказахте балъците

    13 46 Отговор

    До коментар #10 от "Това":

    иначе ви се искаше преврат и после хоп с бойко на власт

    Коментиран от #31

  • 25 Помощ 112

    50 13 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    Добре, че Кремъл го прави този преврат с 2000 мирни протестиращи, че на Вашингтон преврата видя ли го в Казахстан
  • 26 XYZ

    15 67 Отговор
    Много точен коментар! Едно добро беше на път да направи Гешев, като се беше заел да ги забрани, но и тук не успя! Като чета глупостите на въпросната неизвестна госпожа, мисля че това е внушение от "умниците" на Възраждане - "чипове и отнемане на свободата" - може да се конкурира в Гинес за първо място, ако има такава категория!

    Коментиран от #53

  • 27 Румен

    63 9 Отговор
    Тоа пь. Още един откачен професор.
  • 28 чипове мипове

    15 27 Отговор

    До коментар #19 от "Кицо Беге":

    айде 70% то затова сме и най-изостаналата нация в света по всички параграфи
  • 29 ПАК

    59 8 Отговор
    ИЗВАДИХА "ПРОФЕСОР" !!!
  • 30 34848

    54 10 Отговор
    Среши се дядка, и по кротко, комунизъма в друг живот.
  • 31 Глупчо

    54 9 Отговор

    До коментар #24 от "мног малско се оказахте балъците":

    Видя ли преврата на САЩ в Казахстан, та да видиш какво е преврат, не ми дрънкай за болните си сънища от преди 89
  • 32 писна ми

    50 5 Отговор
    от КАЛИНКИ,при това изкуфели
  • 33 Лош сигнал

    43 4 Отговор
    Като цяло глупашко преизчислявяне. Един път изравниха пенсиите на тези които не са се осигурявали или са се осигурявали на половин заплата със средната пенсия. Втори път загубиха хората с 1-ва и 2-ра категория като се подиграха със стажа им. Лош сигнал към младите - не се осигурявайте на пълния доход,не се напъвайте за много трудов стаж,не се завирайте във вредни производства и риск.... Все тая накрая... уравновиловка.
  • 34 Джок Съдбата

    16 44 Отговор
    Последни новини - след като си сложи осма бустерна доза, лидерът на партията Костя Копейкин каза, че я преименува на "ВАКСаждане"
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 TINA

    42 6 Отговор
    ЗАЩО ДА Е ОПАСНА? НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ОПОЗИЦИЯ, МНОГО Е ДОБРЕ,ЧЕ Е ИМА НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ
  • 37 5577

    59 5 Отговор
    Професоре, ако с подпис поемеш отговорност, че ваксината няма да увреди моето здраве, ще се ваксинирам. Така на думи сте много силни. Защо няма статистика за смъртните случаи от тромбози, инфаркти и инсулти след ваксиниране. Хайде направете разяснителна кампания. Така много тенденционо ми звучи тая статия. Моля за конструктивен диалог. Сигурно помагат но обърни другата страна на медала.
  • 38 Тоалетна хартия

    70 4 Отговор
    Ако Възраждане е опасна, каква е дпс?????
  • 39 нннн

    67 6 Отговор
    Абе, пенсио! Протестът бе срещу Зелените сертификат, а не срещу ваксините.
  • 40 😂😂😂😂😂😂😂

    6 28 Отговор
    АМИ ПРАВА Е „ЖЕНИЦАТА”,СИЛИТЕ ЗА СИГУРНОСТ КАТО ВКЛЮЧИХА ЗАГЛУШАВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕФОНИТЕ И ЧИПИРАНИТЕ„ възрожденци ”ЗА ПОЛОВИН ЧАС И ...ПРИКЛЮЧИХА...😀
  • 41 Деметра

    62 10 Отговор
    Старци, скрийте се! Вие разнасяте смрад и омраза. От вас полза няма. Един път българите се надигнаха да протестират - нещо, което Европа прави постоянно, - и веднага станаха опасни за държавата, която принадлежи на мутрите. Един мутренски главен прокурор не можете да свалите от власт, тръгнали сте да плюете срещу протестиращите. България се намира в мрежите на престъпни и корумпирани индивиди, всички ще се надигнем срещу тях. И няма да бъде само протест срещу зеления сертификат. Ще се надигнем и когато отново продадете водата от язовирите и оставите българите без вода, ще се надигаме всеки път, когато трябва. Този път ще защитаваме правата си. Научихме се от европейците. Който се обърне към Европейския съд, винаги осъжда България. Защо ли?
  • 42 Майна

    33 6 Отговор
    Дългогодишните медицински, правни и етични принципи, залегнали в основата на нашата професия, твърдят, че никога не трябва да принуждаваме обществото да взема медицински решения. И все пак изглежда, че Тия, НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО..прави точно това. Това поражда сериозни опасения за клиницистите, които по закон са длъжни да информират точно своите пациенти, за да бъде съгласието законно валидно.
  • 43 Димчо

    34 5 Отговор
    тоз пък калъф какъв е?
  • 44 АБЕ ДЖИ ТОЧКО

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    ТИ КАК СЕ„ ЗАРЕЖДАШ”,БЯ💩УМОРА НЯМАШ,БЯ💉💉💉
  • 45 МАЛКА пенсИЯ

    2 6 Отговор
    Ми професорееееееееееее,ко да праим,от9.9,СМЕ СИ ХВАНАЛИ,ГОЛЕМИТЕ ПРЪСТИ(на краката),а вие и другите,бехте отазд.Хасан,не е ли чиляк.
  • 46 Некой си

    42 6 Отговор
    Математик и социолог - за ваксините.
    Факти, вземете интервюта от експерти по леярство, полимерни покрития, текстилна промишленост и млекопреработка, та да е пълна картината с експерти по ваксините и вирусите!
  • 47 гост

    43 5 Отговор
    "Според мен това са хора, които трябва да бъдат конституционно забранени".

    Как ще ги забраниш, професоре? Като ги въдвориш в заведение с надпис "Трудът те прави свободен"ли, наистина някои "професори" са за възбрана.

    И относно доказаните ви ваксини, защо така бързо махнахте статията, в която пише как СЗОто приканва бременни да участват в изследванията на новите ваксини, това означава ли, че до сега призивите ви за ваксиниране на бременни са били без изследвания. В такъв случай кой е за забрана ? И за разследване?
  • 48 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Ей,тва макетата ,ама много лъжете ,бе!
  • 49 Сивата чапла

    18 3 Отговор
    Маука му стару, утре всички ще ни направят вегетарианци насила, не че ям месо на корем,
    но не може всички да се подлагат под един и същи знаменател. ..............................
    Искам знаменателя на английската кралица, месото като на нейната маса, плодовете и зеленчуците също.
    Искам в 5 часа бял чай, прислуга не ща.
    Като ще е знаменател да е!
  • 50 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    визираш професора, надявам се
  • 51 Майна

    38 9 Отговор
    Гази се КОНСТИТУЦИЯТА, ГРАЖДАНСКИТЕ ПРАВА, ОПЛЮВАТ СЕ МЕДИЦИ В ИМЕТО НА НАЛАГАНЕ МА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ВАКСИНИ! ...И ВЪЗРАЖДАНЕ Е ВИНОВЕН ,ЧЕ СЕ ОПЪЛЧИ НА ТАЗИ ДИКТАТУРА,А???
  • 52 ИВО

    41 8 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ ВЪОБЩЕ НЕ СА ОПАСНИ!!!! ОПАСНИ СА КАЛИНКИ И КУПЕНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБ "ПРОФЕСОРЕ" И ПАРТИИ КАТО ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП, ДБ ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ ПОСЛУШНИЦИТЕ НА СОРОС И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ!!!!
  • 53 До ком.26

    29 4 Отговор

    До коментар #26 от "XYZ":

    Не знам,дали са верни т.н " конспиративни теории".Но ще ви предложа нещо,лесно проверимо тук,и веднага.Отидете по ваш избор, в офис за застраховане.И поискайте оферта за застраховка" живот" от най висок клас Ще ви предложат най различни варианти.Накрая,между другото, вметнете,че сте боцнат с пълна програма,до бустерче включително.И с невинна физиономия, кажете,че това е дори огромен плюс във ваша и твхна полза.Ще те застраховат в шестък на 31 Февруари. Та толкова за конспирациите!
  • 54 маргинал

    31 3 Отговор
    Аййдее...и тоя "професор" до сега не бях чувал за него ... отварям компа и още един "проф" насреща... не смея хладилника да отворя и от там да не изкочи някой и без това е празен - де да знам я ...Егати и "професорската " България станахме ...
  • 55 Колкото и да не искам

    9 22 Отговор
    изказването е неоспоримо вярно. А и с прост и глупав човек не се спори! Дано им увре главата на тия от израждане.
  • 56 Лили

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "бат рамбо":

    Хубава работа, ама българска работа! Не сме си такива, няма оправия!
  • 57 Глупчо Бездънски

    28 6 Отговор
    Професор - математик занимаващ се с медицински изследвания... и врачка и баячка по съвместителство!!! Няма нужда от коментари.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 реалист

    12 28 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Виена е в Австрия и там има задължително вакситиране. В България НЯМА задължително ваксиниране! Разбираш ли РАЗЛИКАТА⁉️ Нашето правителство е по-либерално и ни е дало избор: ваксинация или тестове.

    Коментиран от #63, #64, #66, #106

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 КОКО

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "чипове мипове":

    Колко е лесно да си прост!
    Блазе ти!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 провинциалист

    17 4 Отговор

    До коментар #59 от "реалист":

    На много места у нас върху хората се оказва сериозен натиск за ваксинация и понеже сме много убава държава, човек няма и какво да направи по въпроса.

    Коментиран от #73

  • 64 КОКО

    20 4 Отговор

    До коментар #59 от "реалист":

    ПРИНУДИТЕЛНО = ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

    Коментиран от #77

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Лепа Брена

    9 5 Отговор

    До коментар #59 от "реалист":

    Ще има задължителнп бодене от 1 февруяри 2022 или затвор и глоби. Дано австрийците унищожат фашисткото си правителство преди то да започне да ги затваря по концлагерите, както в Австрия, Гврмания, скоро САЩ и други.

    Коментиран от #68

  • 67 инфекционист

    9 4 Отговор

    До коментар #58 от "провинциалист":

    Ти кое не разбра❓❔❓ "РНК ваксините са много отдавна известни в медицината." Първите РНК ваксини за COVID-19 са разработени през 2020 г., а преди това се работи с РНК ваксини "във връзка с раковите заболявания, както и със създаването на ваксини за други заболявания."

    Коментиран от #71

  • 68 Лепа Брена

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "Лепа Брена":

    Както в Австралия
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ха ха

    23 5 Отговор
    Този лъжец откъде изпълзя? Корона вирус ваксините са първите масово прилагани ваксини. Методът иРНК е известен от години и е ползван за разработка на ваксини срещу рак. Идеята е да научат имунната система да убива ракови клетки. По-точно терапия срещу рак. Само, че приложението е при хора, които с 80% вероятност ще си отидат в рамките на една година. Тогава ползата е очевидна дори да им причиним автоимунно заболяване, от което 5% ще си отидат в рамките на 5 години. Как звучи, обаче да набоцкаш деца и да им причиниш миокардит 70 на 100 000, като те практически преболедуват без усложнения. Какво значи практически, ами по-малко деца на 100 000 случая попадат в болница от ковид, отколкото от грип. Току що четох статистика... Хайл Шваб!

    Коментиран от #74

  • 71 провинциалист

    4 2 Отговор

    До коментар #67 от "инфекционист":

    Не разбрах, че за теб 2020-та е много отдавна. Провери в речника какво означава "вчерашен" докато се гледаш в огледалото.

    Коментиран от #78

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 мдаа

    6 13 Отговор

    До коментар #63 от "провинциалист":

    Какъв натиск ти се оказва бре? Агитация - да, но не е задължително, т.е. имаш избор, независимо от агитацията. Те и партиите правят агитации, но не си длъжен да им ставаш последовател. И така всеки сам взима решение за здравето си. Както и когато си болен е се нуждаеш от операция, не си длъжен да си я правиш, правят ти я с твое съгласие и се подписваш.

    Коментиран от #95

  • 74 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "ха ха":

    Грешка - 70 на 1 000 000... И аз малко като пресата - стрелам с лъжата да хване дикиш, апосле опровергавам ;)
  • 75 Никой

    6 15 Отговор
    Зад разграждане стои ТИМ.Зад ТИМ руски капитали.Правим ли връзката. Тя и без това Варна е руски град. Скоро ще си върне старото име СТАЛИН за радост на варналии.

    Коментиран от #81

  • 76 .....?!

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Сигурен ли си, че е днес? Последният голям протест във Виена май беше на 8 януари.
  • 77 баща

    7 10 Отговор

    До коментар #64 от "КОКО":

    Виена е в Австрия и там има задължително вакситиране. В България НЯМА задължително ваксиниране! Разбираш ли РАЗЛИКАТА⁉️ Нашето правителство е по-либерално и ни е дало избор: ваксинация или тестове.

    Коментиран от #80, #96, #109

  • 78 хахаха😂

    10 1 Отговор

    До коментар #71 от "провинциалист":

    Отдавна се работи с РНК ваксини, но създадени за РАК, а не за КОВИД19!!! Ей с тъпи хора, дето трудно вдяват не може да се спори.

    Коментиран от #82

  • 79 ха ха хааа

    2 3 Отговор
    Гледам , колхознята и днес има доста работа ...
  • 80 И в Австрия

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "баща":

    още не е задължително. Има голяма вероятност да стане - от февруари. Натам вървят нещата
  • 81 бат рамбо

    4 11 Отговор

    До коментар #75 от "Никой":

    Абсолютно точно, зад Възраждане са ТИМ, Руснаците и Герб, които играят с Възраждане индиректно!!!!!!!
    В България за съжаление няма нито една чисто българска партия.
  • 82 провинциалист

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "хахаха😂":

    Айде подостри се малко и се пробвай да вденеш, че отдавна се работи по създаването на рнк-ваксина, но първата одобрена е през 2020-та. Да не отваряме сега и дума за експериментални ли са или не, че не знам дали ще смелиш предното.
  • 83 50 cent

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    Ненормалник
  • 84 guest

    17 4 Отговор
    всички калинки скочиха срещу възраждане , явно ги е много страх драгите управляващи
  • 85 правилните други или неправилните

    8 3 Отговор
    " игнориране на правото на другия "

    Е да де, ама тия другите са 75 % , ако сложим и че поне 1/3 от набодените са се наболи поради принуда, кой чие право накърнява , нали всички милеете за "общото"
  • 86 въпрос

    21 2 Отговор
    защо всички скачат организирано на патриотичните партии и подкрепят колониалните подлоги. Ако все още ваксинацията не е задължителна у нас, само въпрос на време е да стане задължителна. Това не е медицински въпрос продиктуват от желание за предпазване на населението, а стремеж към пълен контрол и подчинение на човечествата от шепа врагове на човешкия род. Ако нямате смелост да излезете и да си защитите човешките права, поне не плюйте тези, щкоито го правят и от ваше име.

    Коментиран от #92

  • 87 Цоликофер

    13 4 Отговор
    Платена подлога! Покажете документа с който са разрешени за употреба тези безполезни "ваксини". "Експериментален разтвор разрешен за употреба под условие"- така е формулирано разрешението. И производители са освободени от отговорност. Подписва се информирано съгласие понеже този препарат е в трета фаза на изпитание. Заради екпериметалния препарат е променена и формулировката за ваксина. Понеже са неефективни широко се отваря понятието за ваксина. При 80% безсимптомно протичане на болестта е недопустимо да има какъвто и да е бил страничен ефект. Няма как здрав човек който няма да се разболее да получи тромби и миокардит. Всичко е лъжа и манипулация.
  • 88 Командо

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "бат рамбо":

    Пий си хапчетата редовно че ваксината не ти действа благоприятно!
  • 89 Цецка Ц

    5 17 Отговор
    Ей тези "възбужденци" искат власт и пълнят гушите с чужди пари. Представяте ли си министър председател ни беше един самоопределил се че е прост и сега иска да дойде друг простак, но още по-нагъл и гладен. Ега си работата по-добре да си вземаме багажа и да бягаме, докато не е станало и унас като в Афганистан.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Хаджи Генчо

    13 2 Отговор

    До коментар #86 от "въпрос":

    Залога е голям. Който не плюе ще го ваксинират НАИСТИНА с ваксина. Прислугата ближе краката на господарите за индулгенция. Толкова е отвратително това което се случва, че само спящите са безразлични и тук-там някой безмозъчен хипохондрик.
  • 93 Стефчо

    11 2 Отговор
    Опасни са за онези на улица Козяк.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 провинциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "мдаа":

    На мен, да чукна на дърво, не ми се оказва, но от първа ръка знам за случаи. Поразпитай насам-натам, ще научиш нещо ново.
  • 96 КОКО

    13 1 Отговор

    До коментар #77 от "баща":

    Според теб, когато "ваксинираните" минат 50%, какво ще стане?
    Кирчо ще запее друга песен веднага!
    ОТВОРЕТЕ СИ ОРГАНИТЕ ЗА ВЪЗПРИЯТИЕ!
  • 97 ДеСе

    5 1 Отговор
    За "вашата" сигурност другарю.
  • 98 XYZ

    4 15 Отговор
    Имаше препоръка от един коментиращ за "СХЕМАТА - ВЪЗРАЖДАНЕ - ЕПИЗОД 2" - Видях за какво става въпрос - свидетели разказват за измамите на Костадинов по отношение учредяването на партията, имотите, "развода" и т.н. Този човек е измамник за затвора! Трябва да бъде спрян, преди да е направил по-големи поразии!
  • 99 Про стак

    17 2 Отговор
    Този е професор, но не е шеф на БАСФ, който ясно каза 10 2021 че всички ваксини са Генетичен Експеримент! който както иска Така да го тълкува. А смъртността е оправдание за скапаната здравна система. Българи се лекуват в чужбина, но от чужбина и куче не ти карат да лекуваш... България е с нй висок смъртност много преди к19 и не само на този континент. Стига лъжи
  • 100 Лейка

    3 13 Отговор
    Срещу нацията и държавата. Да бъдат махнати от Парламента веднага.
  • 101 Мартин

    17 4 Отговор
    Много неверни твърдения! Професоре, Вие знаете ли кои са характеристиките на фашизма? А познавате ли правата на гражданите съгласно конституцията? Мисля, че НЕ. Изпълнявате поръчка.
  • 102 Гост

    17 4 Отговор
    Още един математик, който "разбира" не само от вируси, но и от политика, национална сигурност и въобще от всичко! Сигурно ако му се счупи колата сам си я оправя, но ако има трудности я кара на..... зъболекара си който "разбира" от коли!
  • 103 Венера

    23 2 Отговор
    И защо да се забрани Възраждане? Защото изразява мнението на 80% от българите ли?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Възраждане

    19 3 Отговор
    Ще е бъдещата ни партия!
    С,, Възраждане"напред!
  • 106 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #59 от "реалист":

    Наясно ли си колко много големи фирми, вкл. банки поставят условия на персонала си - боц или вън!? Какво въведе в МС Киро, като изискване за достъп до сградата и колко законно е това - колкото избирането му за служебен министър!?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Почакай

    9 2 Отговор

    До коментар #77 от "баща":

    Първо да постигнат 70% ваксинирани и после - ще стане задължително. Затова е този зор и агитация. И там така направиха
  • 110 Тити

    4 16 Отговор
    Ако мислите че имате психични отклонения Възраждане е вашата партия.
  • 111 Анонимен

    17 2 Отговор
    Аз пък питам защо хората от други населени места да нямат право да дойдат в столицата и да си изразят позицията? Защо мислите, че само столичани имат право на мнение? Мноооого елементарно мислене за един професор.
  • 112 Матей преображенски

    10 4 Отговор
    Охоо,къде отиваш ти бе,найш,байно,да правиш закон за защита на държавата ,очакваше се от ден на ден такива фа-ша-ги да си покажат рогата.Кой ли не се упражнява върху сравнително безобидната партия Възраждане,ИЗКАРАХА ,ГИ и задействани от Путин.Нищо открито русофилско или връзки с руски служби не се наблюдава,те са просто естествено продължение на Атака,без особен радикализъм.Действията им са предимно площадни и медийни изяви.Да се благодарят ,задето Путин не е организирал истински майдан,тогава щяха да станат разногледи.
  • 113 Мария

    17 3 Отговор
    Не съм съгласна да наричат невежи тези, които протестираха вчера. Така ли ще определите и хилядите протестиращи в други страни? Хората четат, умеят да мислят и да съпоставят факти. Повечето са млади хора, четящи не само на български език.

    Коментиран от #119

  • 114 оня

    12 1 Отговор
    Много математик мноооого нещо:))
  • 115 flipp

    11 4 Отговор
    Поредната платена говореща глава, ще им дойде реда. Време е за Възраждане!
  • 116 О, простота!

    8 2 Отговор
    Този е толкова професор, колкото и докторантурата на ШНОРХЕЛА
  • 117 5РУБЛИ

    6 12 Отговор
    ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ ИЗРАЖДАНЕ Е ОПАСНА Е НАПЪЛНО ВЯРНО. ВЪПРЕКИ ЧЕ СА 5 АВТОБУСА БЕЗОПАСНИ ИГЛИ, ИЗРАЖДАНЕ Е ПОДРИВЕН ЕЛЕМЕНТ ФИНАНСИРАН ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО. А КОПЕЙКИН Е ПРОСТО ЕДИН МЕРКАНТИЛЕН ЛУМПЕН ГОТОВ ДА ВЗЕМЕ ПАРИ ОТ ВСЕКИ КОЙТО МУ ДАДЕ. НИЩО ПОВЕЧЕ.
  • 118 Хур

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Професорите стават такива дълго време, доста по-дълго. Общите лафове не вършат работа, както от упражняващите се да пишат, така и от този професор, който знае всичко за РНК ваксините.
  • 119 възродител

    3 11 Отговор

    До коментар #113 от "Мария":

    МИСЛЯТ ДРУГ ПЪТ, ПЛАТЕНИ БЕЗДЕЛНИЦИ, ЗА ПРИМЕР- ГОСПОЖАТА С КАСКАТА И ВЕЛИКАТА РЕЧ КАК НАТО ЦЯЛ ДА НИ КОНТРОЛИРА ПРЕЗ 5 G , ЗАЩОТО ХОРАТА БИЛИ ЧИПИРАНИ С ВАКСИНИТЕ. ТЯ Е ЖИВО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ИЗБИРАТЕЛЯ НА ВЪЗРАЗДАНЕ,ГЕРБ,АТАКА,ПФ. ПРАЗНОГЛАВИ ХОРА ГОТОВИ ДА СЕ ПРОДАДАТ ЗА 10 ЛЕВА . ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПОДВЕДЕ ПО ГЛУПОСТИТЕ НА КОПЕЙКИН-ЕВТИНИЯ БЕЗПОЛЕЗЕН МУЖИК НА ЗАПЛАТА В РУСКОТО ПОСОЛСТВО.
  • 120 Механик

    16 3 Отговор
    Забележете какви хора се изказват в полза на ваксинацията и какви "журнаслисти" списват статии по тая тема!
    Обърнете внинание, че всичките до един са на грантове я от дойчевеле, я от КОЗЯК, я от сорос.
    После ми хвалете ваксините и ми говорете, че това били коспиративни теории!

    Коментиран от #121

  • 121 Пилот

    2 10 Отговор

    До коментар #120 от "Механик":

    А тия чия информация предпочиташ - на Комсомолская правда ли?
  • 122 Докторе

    13 0 Отговор
    то и в концлагерите е имало професори и то добри,но това не им е пречело да са фашисти по идеология.Вие стъпвате по много тънък лед с изказването си за забрана на една или друга инакомислеща партия.Ако бяхме нормална държава,службите щяха да се сезират за думите ви.

    Коментиран от #131

  • 123 волен сидеров

    4 3 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ПЕР.КО ЛАКО.МНИК
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Generalissimo Franco

    2 10 Отговор
    Проф. Калинов е достатъчно разумен за да не посочи "кой" стои зад партия "Възраждане", но индиректно той дава да се разбере, че това са външни сили, за които геостратегическата ориентация на България и изграденото с много усилия и компромиси крехко гражданско общество не ги устройва!
    И нека си припомним, че преди "Възраждане" имаше "Атака", "Русофили" и различни други фондации и движения, за които Конституцията ни е лист хартия, който подритват по улицата като ненужна вещ...
  • 126 ВЕРНО ЛИ

    1 0 Отговор
    ВСИЧКАТА ВЛАСТ ЗА НАС ТОА НЕ ГО ЗНАМ КОЙ Е АМА ПРИЛИЧА НА ТИПИЧЕН РАДЕВСКИ ПИНГВИН С ПЪПЕША МЕЖДУ УШИТЕ СИ
  • 127 ежко

    4 1 Отговор
    Откога социолозите станаха специалисти по медицина?По-добре невеж, отколкото откровен тъпанар!
  • 128 чувам гласове коцето съм

    2 3 Отговор
    коцето щял да превзема парламента тия дни пак..само че тоя път вместо да зорите един тон полицай..сложете преградите и ако някой тръгне да влиза ги измийте с пожарните..едвали ще дойдат пак
  • 129 ха ха ха

    5 1 Отговор
    На следващите избори пак за тях ще гласувам... ама и цялата ми рода!
  • 130 С РНК ваксини се работи отпреди

    10 1 Отговор
    И така и не получи одобрение, заради страничните си ефекти... 10 години! Дядкаааа, всичко знаем, не ни взимай за олигофрени 😁
  • 131 Generalissimo Franco

    2 3 Отговор

    До коментар #122 от "Докторе":

    Начело на "службите" е Бойко Рашков, назначен от президента Радев. Не виждам как "службите да се самосезират" след чистките в МВР, МВнР и МО !
    Това бе възможно да се случи преди 4-ти април 2021-ва!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Аферим

    10 0 Отговор
    Поредния математик, който "разбира" от медицина 🎃🤡🐧
  • 136 ЗООЛОГ

    2 2 Отговор
    ТОА С ТАЗ МУТРА ПРИЛИЧА НА ТИПИЧЕН РАДЕВСКИ ПИНГВИН
  • 137 Ася

    2 5 Отговор
    " Възраждане" само в главите на русофобите са рубладжии , не те по изказ и поведение са гербаджии , от там идват парите и злобата !
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 пенсионер 1

    9 0 Отговор
    Никога не е късно да се изложиш!Професоре стигнал си дъното!
  • 141 Доктор

    8 0 Отговор
    Въпросният професор си няма и понятие от медицина.
    Коментари от подобни помияри са недопустими.
  • 142 Доко

    5 0 Отговор
    Калинов ,като е голям ЕКСПЕРТ по национална сигурност. Защо не посочи причините за демографския срив на населението и висока смъртност в страната ни? За това да каже и да посочи виновните лица. Или да дрънка глупости му е по удобно.
  • 143 Да бее.

    4 0 Отговор
    От де ги копат тие и.диоти секи ден бре!?.Аман от изкукали малоумници с купени дипломи.
  • 144 ComfortablyNumb

    1 8 Отговор
    русия директно воюва срещу България. Антиваскъството у нас дойде основно по линия на русофилството ( на запад механизма е друг) . Така както е сложена българската история за да се прехване русофилството с е иска не много интелигентен индивид за анти ваксърството е същото , но докато русофилството е просто е просто изумително проявление на интелектуалната мощ на тоя народ то антиваксътвото взема жертви , куриоза е че първите жертви на тая руска хибридна акции са безхаберните русофили ... всеки си заслужава съдбата.
  • 145 генералопрофесори

    4 0 Отговор
    Ей, и този ли професор се изяви в ефира. Само генерали и професори,доктори и експерти по нац. сигурност дават акъл. Заатова Българя е в това състояние.От къде се въдят толкова умници. Около 5,5 млн. народ , а толкова специалисти.. За това и територийката е в колапс.
  • 146 Аватар

    3 0 Отговор
    Този статистика твърди,че отиването на протест е скандал,но разрушаването на държава само за две години не е???!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Социолог и математик разбира от РНК ваксини ? О, йеее! Да ти е сладко професоре.
  • 150 Пламен Василев

    0 0 Отговор
    Не е Възраждане а това че сме блиско до Росия и от нашите политици които нямат друг изход освен да слушат Гоподарите си.По голяма заплаха са и Русия и НАТО за националната ни сигурност и при един евентуален кофликт голямите държави пак ще се разберат но ние май да не сме както винаги невестата.
  • 151 1234

    4 0 Отговор
    Браво на Възраждане, с теб сме
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Аре

    1 1 Отговор
    Професор бил. Чуй са какви ги плещиш бе. Срам нямаш . Изкукала работа.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Тяната

    0 0 Отговор
    Вие от факти отбирайте си аудиторията,ако се смятате за независима медия,щото повечето телевизии, и сайтове са направо жалки
  • 157 АЛОООООО

    3 0 Отговор
    ОТ КАДЕ Я НАМЕРИХТЕ ТАЯ МУМИЯ БЕ ФАКТИ ТОЯ НЕ ПОМНИ КВО Е ВЕЧЕРЯЛ А ТУКА ДАВА СЪВЕТИ АДЕ СТИГА КОМУНДЕЛСКИ МУМИИ А СТАВА ЛИ
  • 158 ВЕРНО ЛИ

    3 0 Отговор
    ВСИЧКИ СТАРИ МАЙМУНИ ПОДКРЕПЯТ ПП КВО ВИ ГОВОРИ ТОВА АЛО БАЛЪЦИТЕ КВО ВИ ГОВОРИ ТОВА
  • 159 Камен

    3 0 Отговор
    Възраждане! Да Живее България!
  • 160 Стоян

    0 0 Отговор
    Напротив, доказателство е резкия спад на населението на България, че всички управляващи в последните 30 години са изключително опасни
  • 161 Академик

    0 0 Отговор
    В България вече всеки втори човек е професор, пълна скръб!