16 Януари, 2022 13:04 14 048 65

Явно преходът продължава и те наистина са си тук и се подхилват на нашата наивна вяра в промяната

  • преход-
  • продължава-
  • вяра-
  • промяната

Гербаджийски министър искрено вярва, че председателят на парламента съзнателно е поел ролята на биологическо камикадзе, заразявайки преднамерено премиера с китайски вирус, за да не го хване македонския

Явно преходът продължава и те наистина са си тук и се подхилват на нашата наивна вяра в промяната - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тази сутрин се отдадох с мъка на сърцето на задължението да се информирам какво мисли българският “елит” по актуалните теми. Защото “елитът” го канят да си сподели мислите, теориите, опита, прочита на понякога умни книги и прогнозите си с простолюдието от екрана на трите водещи по аудитория телевизии.

Похарчих ценните минути от живота си да сърфирам с дистанционното. И ето на какво се наслушах ( за гледане нямаше много, както обикновено).Така започва анализа си на последните събития от родния политически небосклон журналистът Иво Инджев. Коментарът той прави на страницата си в интернет ivo.bg:

Гербаджийски министър искрено вярва, че председателят на парламента съзнателно е поел ролята на биологическо камикадзе, заразявайки преднамерено премиера с китайски вирус, за да не го хване македонския. Злодейството било извършено нарочно на срещата при президента, за да бъде прикрито по този начин чрез заразяването на останалите президентски гости. Само не стана ясно дали бившият министър и настоящ професор е научил за това престъпление от интернет, където гъмжи от подобни твърдения или самият той заразява мрежата. Защото е ясно, че когато един ( макар и бивш) здравен министър кихне нещо подобно, вирусът на конспирацията разболява хиляди.

Също така научих от друг професор, който се прочу с родолюбивото научно съобщение за наличието на 80 на сто дебили в България, че никога не е имало пазарна икономика на света и че пандемията всъщност е един голям заговор срещу готиния комунистически Китай. Целта била хегемонът ( стреснат да не му вземат китайските другари световното господство) да си запази хегемонията. А тя, както знаем е толкова всеобхватна, че му отрежда в момента челно място по заразяване на деца в (не)свободния свят на (не)пазарната икономика – благодарение на хитрата бумерангова от пандемична гледна точка политика по сдържане на китайските другари. Ама какво знам аз, “неолибералният папагал” ( както с гнуслива гримаса се изрази професорът по адрес на несъгласните с него )!

Преброителят на дебилите, чест гост на БНТ, също така ме осведоми с гробовно изражение на лицето какво ни\ме чака, АКО Русия реши да разположи някоя и друга батарея ракети “Искандър” край Ниш. Спукана ни е работата АКО ядосаме Москва – това НАТО, мато- няма значение. Само не разбрах защо ще ни трепят от Ниш като Крим е насреща и там гъмжи от руски ракети, кораби, самолети и прочее атрибути на руското миролюбие. Ама какво знам аз, явният дебил, който със сигурност не се числи към елитните 20 процента от населението, чиито най-елитни представители са окупирали 100 процента телевизионния ефир.

Продължавайки съботния телевизионен триатлон с дистанционното попадам на видния борец за правата на пушещите да тровят околните, награден за старанието си с пост в бърлогата на европейските врагове, които ни наложиха да се тровим по-малко от цигарите. Всичко в разговора вървеше нормално, а не както се е случвало друг път с обиди и цинизми, докато не изплува темата за хората с различна сексуална ориентация. Не че бившият режисьор каза нещо ново, но пък защо още веднъж да не си преговорим позабравената тема за лошите европейци, които ни пробутват зловещата си толерантност…

В един момент, в разгара на моя тв триатлон, се зачудих в каква България живеем. Европейска, евроатлантическа и гласувала доверие на “неолиберални папагали” да променят нещо или сме си в същата България, от която изобщо не сме се измъкнали, защото сме вкупом дебили за онези, които ни се подиграват от екрана.

В началото на т.н. преход любимата рубрика на червения в. “Дума” беше “Ние пак сме тук”. Явно преходът продължава и те наистина са си тук и се подхилват на нашата наивна вяра в промяната.

А, да не забравя: имаше и плах опит за нещо ново на този фронт в застиналата позиционна война срещу “неолибералните папагали”. Водещият на предаването по БНТ Георги Любенов, когото друг път съм критикувал, на два пъти спомена “вируса от Ухан”, “уханския вирус”, а душманинът на дебилите дори не понечи да защити китайските другари от споменаването на тази истина. Браво, една истина си проби плахо път.

Както е тръгнало, следващата събота можем да чуем откровение и за Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). Защото Георги Любенов, както съм споменавал, е идвал на протест пред МОЧА и дори се снима с дебил като мен на събитието ( публикувал съм снимката, няма да я повтарям). Беше отдавна, но все е нещо на фона на нищото, което се случва в условията на “промяната” днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    106 23 Отговор
    Гейчето Ангелов нищо не мисли.Той не може да мисли.Чете бележка от зайчарника в Банкя.

    Коментиран от #38, #55, #56

  • 2 Не го

    102 18 Отговор
    свърта крадливия Ботокс без да сипе огън и жупел , интригант ненадминат и подмолно същество мизерно !
  • 3 ботукса осверипя

    96 19 Отговор
    ботулинчо много ти личи , нуждаеш се от ваксина против бяс :)))))))
  • 4 вижда се

    96 15 Отговор
    Ботокса е най- гнусният депутат за вечни времена !

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 питам

    80 12 Отговор
    Ама ти нали си лекар бе .Защо не ходиш да лекуваш болни ,а стоиш на хранилката при боко !!!

    Коментиран от #59

  • 7 Зззз

    77 20 Отговор
    Прав е професорът за 80٪дебили ,но в тях се включват и дебилите професори сред ,които е и автора на публикацията.
  • 8 Дори няма ...

    59 19 Отговор
    ....да чета !
    Само ще попитам ! СРАМ нямаш ли ?
    И кога ще бъдеш осъден и въдворен при бай Ставри ?!!!
  • 9 БОТОКС ПЕРЧЕМОВ

    73 15 Отговор
    ГОЛЕМА НАДПРЕВАРА В ГЕРБЕРАСТКИТЕ СРЕДИ ЗА НОСИТЕЛ НА ТИТЛАТА ........НАЙ ПРОТИВНИЯ !!!!!

    Коментиран от #57

  • 10 Пръцко

    61 17 Отговор
    Иво, принципно съм съгласен с по-голямата част от коментара ти! Но - в опита си да бъдеш оригинален така си се оплел в словоблудство, че си трудно смилаем и разбираем...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бла бла

    42 7 Отговор
    Стига близа мазен
  • 13 Сърфист

    23 62 Отговор
    Иво Инджев - както винаги право в десетката!

    Коментиран от #39

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 КрЕмЪ(л)ньонци сър!

    27 56 Отговор
    Съветските хора си искат съветското робство. Те нв искат свободна, европейска България, искат да сме подчинени на кремълските бандити !
  • 16 хах

    60 10 Отговор
    Аз пък научих, че агент Ивайло е бил доносник на ДС.
  • 17 Перо

    47 9 Отговор
    Агент Ивайло пусна ли се от бюрото на БТА?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бай Онзи

    45 12 Отговор
    Г-н бивш министър , искам да коментираш случката от 14 февруари 2021 :Борисов ти заповядва-не ме интересува какво ще става , искам от 1 март всичко да е отворено ! И твоето подлагарско-да , разбира се ??? В момент в който на всеки брифинг зоявявахте че следите ситуацията ден за ден и не може да се прогнозира дългосрочно ! тиквуний заповяда и ти се сниши , нищо че денят който ти определиха беше повече от две седмици в бъдещето ! Това ми коментирай ! И не се прави на мъж , не ти се получава ...
  • 23 Жоро

    55 18 Отговор
    Инджев много си малък срещу професор Христов да бягаш пак не можеш да го стигнеш

    Коментиран от #25, #62

  • 24 !!!?

    24 42 Отговор
    България - съветско гробище на руския окупатор. Долу "МОЧА" !!!?
  • 25 Съветски роб

    12 22 Отговор

    До коментар #23 от "Жоро":

    Ти пък кой беше за да определяш кой какъв е ?
  • 26 ТаУмВзе

    24 4 Отговор
    Тоя ми е Любимият тръкляк!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГАРВАНЕ, ГАРВАНЕ, ...

    26 6 Отговор
    ... престани да грачиш КОБНО на чужда могила. ЗАНЕМЕЙ.
  • 29 Верно ли

    40 13 Отговор
    Чччч, Инджев, хващай си вярата за промяна и заминавай някъде из Европата да се наслаждаваш на "демократични ценности", де.ил! Па и има наглостта да обсъжда Иво Христов, който е класи над тази соросоидна подметка! Ооо, и да, вирусът е Ухански, защото е разработван точно в Уханската лаборатория , а проучването е спонсорирано от любимите ти Хамериканци!
  • 30 Хаджи Генчо

    36 4 Отговор
    Олицетворение за нечистоплътен слугинаж! Първо към социализма, после към демокрацията.
  • 31 Верно ли

    35 7 Отговор
    На всички коментиращи снимката на Ангелов, която незнайно защо е сложена горе, препоръчвам да изгледате интервюто на Проф.Христов по БНТ от вчера, та да осмислите този соросоиден клоун точно какво е написал!
  • 32 Гранта ви говори

    39 2 Отговор
    Иво Инджев и Асен Генов се срещнали на по бира, след поредния усвоен грант от "Америка за България".
    - Асене, заслужих си грантчето! - Започнал да се хвали сина на видния партиец, възпитаник в Москва, понастоящем пръв русофоб и евроатлантик.
    - Какво направи бе, Иво? - С интерес попитал професионалния протестър и блогър Асен.
    - И,са,х се насред Червения площад, да видят гадните руснаци! - заразказал подвига си Инджев.
    - Брей! - Ахнал Генов - и какво стана като те хванаха руснаците, какво ти направиха?
    - Нищо, Асенчо... не ме хванаха!
    - Е, как, това е центъра на Москва, сърцето на империята на злото. Как не те хванаха?!
    - Лесно! Са,х тихо, без да си свалям гащите!

    Коментиран от #42

  • 33 ДА ДА

    20 11 Отговор
    ДОКАТО ВИ ИМА ВАС - СТАРИТЕ УРУ...СПИ...И В ПАРЛАМЕНТА И НЕ БЪДЕТЕ ОСЪДЕНИ ЗА ПРЕС....ТЪ...ПЛЕ..НИЯ..ТА, КОИТО ВЪРШИХТЕ 20 ГОДИНИ /ДА 20 ГОДИНИ - БОРИСОВ 4 ГОД. БЕШЕ ГЛ. СЕКРЕТАР НА МВР ОТ НДСВ, 5 - 6 ГОД. КМЕТ НА СОФИЯ /ЕДИНИЯТ МУ МАНДАТ НЕ БЕШЕ ПЪЛЕН, БЕШЕ КРАТЪК/, 11 ГОД. БЕШЕ ПРЕМИЕР/ ЩЕ Е ТАКА. НАГЛОСТТА ВИ НА ГЕРБ-БКП ИДВА ОТ ПОДКРЕПАТА ВИ ОТ ГЕШЕВ И ЗАТОВА ТОЗИ ПРЕС..ТЪ...ПН..ИК, КОЙТО ВИ ЗАКРИЛЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАЛЕН И ОСЪДЕН ЗАЕДНО С ВСИЧКИ ПРЕС....ТЪ...ПН...ИЦИ ОТ ГЕРБ-БКП И ДПС-БКП.
  • 34 Питащ

    19 21 Отговор
    Не съм чел нищо от трудовете на професора Иво Христов, но в интервютата, които съм гледал, той неизменно прави впечатление на надут пуяк и мизантроп. Сори.
  • 35 Истината

    10 16 Отговор
    Ивчо, като всеки агент на ДС е фен на Радев и шайката му и не го крие особено.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Цццц

    13 4 Отговор
    Е чудя се и се мая,може ли професор да разсъждава толкова елементарно, наивник ли е или иска да се хареса на гурото си?! По добре не се изказвай неподготвен,защото фактите говорят различно?!

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Така е

    15 12 Отговор

    До коментар #13 от "Сърфист":

    Може цените да се вдигат но Нека пишат против герб Хляб и сол ще ядем / ще мечтаем за виденовата зима / но пишете против герб Другари
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бреи бреи

    7 7 Отговор

    До коментар #37 от "Цццц":

    Факти те са много болни високи цени И много хора ще оставаться без работа Пенсиите са с голямо увеличение « Които не е работал взема които има 40 год стаж и си плакал осигуровки По братски

    Коментиран от #43

  • 42 Верно ли

    21 5 Отговор

    До коментар #32 от "Гранта ви говори":

    Вицът е подходящ и за тази медия, която, неясно защо за мене, не е публикувала интервюто на Проф.Христов, а е публикувала този мозъчен напън на този ... даже не намирам най-подходящия цинизъм, с който да го квалифицирам!
  • 43 Хахаха

    14 8 Отговор

    До коментар #41 от "Бреи бреи":

    Изключи си руската клавиатура, това е български форум.
  • 44 Киро

    14 8 Отговор
    Едно изречение което в цялост обяснява българското здравеопазване.................Купуваш зелен сертификат от доктор с купена диплома ???
  • 45 дедо

    15 7 Отговор
    тази сутрин с мъка на сърцето отново научих, че още не си в затвора
  • 46 Gen Gurko

    18 6 Отговор
    Този настоящий титан на антикомунизма, бивший апологет на социализма, дето се наложи да го изнасят с полиция от директорския кабинет в БТА барабар със стола му, където се беше заключил, отново се изхожда устно. Потрес.

    Коментиран от #54

  • 47 Анонимен

    9 4 Отговор
    Господина с лакираните нокти си дава мнението
  • 48 Той

    7 3 Отговор
    Защо се не скриеш!
  • 49 Матей преображенски

    10 4 Отговор
    Този етюд дето го разиграха със заразяването и карантините е поредната удурма на туземното управление.Всичко е актьорска игра и драматургия,много бездарна,ама минава.Основния акорд е антируския форс-мажор,особено му допада на инджев,въпреки купищата несвързани брътвежи.
  • 50 Чнг

    14 7 Отговор
    Герберските бръщолевения на един травестит
  • 51 ха ха

    2 5 Отговор
    от кога съм пуснал обява че продавам ,комплект , паспорт , лична карта шофьорска , дебитна карта , заедно с работилница и прилежаща земя , и никакви желаещи да се заселят в българия , ама защо ли ?
  • 52 незнайко

    12 3 Отговор
    Някой разбра ли какво искат да ни кажат с тази статия ? АЗ НИЩО НЕ РАЗБРАХ !!!
  • 53 Педро!

    9 4 Отговор
    Ботоксов педал.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ШЪ ЗВИНЯВША

    4 1 Отговор
    ПРОФЕСОРЕ КРЕТЕНИТЕ НИЩО НЕ РАЗБРАХА АМА ТАКОЗ КВО ДА ПРАЙШ
  • 59 Док Алекс

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    Какъв лекар е този? Кариерист и политическа подлога, окраде Александровска с още няколко герберуги, после се изнесоха вкупом при смяната на властта, и сега тиквата го покри с депутатски имунитет, за да не го разследват, защото директно си е за панделата!
  • 60 Дирк

    2 1 Отговор
    Абе, на Инджев как му беше доносническия псевдоним? Ивайло ли беше?
  • 61 Мръсника

    3 2 Отговор
    Тоя алчен ЯТРОГЕН кога ще върне парите които окраде !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пкп

    2 0 Отговор
    Ей палячо бегай, бегай
  • 64 200

    2 0 Отговор
    В коя клетка стоиш в зайчарника, че приличаш на заплоден заек
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.