Last news in Fakti

25 Април, 2013 08:00 15 007 2

Еволюцията на духа и децата индиго

  • деян колев-
  • рейки-
  • аура
Еволюцията на духа и децата индиго - 1
Снимки: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Рейки мастер Деян Колев е един от изследователите на индиго децата в България. За последните години той има десетки интервюта и анализи по темата. Участва в редица предавания и шоу програми, където със своя уред ауракамера разкрива съществуването на шестата раса. В интервю за Факти.бг, той разказа за аурата, чакрите, хората индиго, Шестата раса и много още. 

Какво  представлява аурата на един човек?

Аурата – това са фините тела на човека, тоест както имаме материална обвивка – тяло, така имаме и фини тела или по точно, аурата може да се нарече съвкупност  от енергийни тела.  Тя е съставена от множество красиви цветови вибрации, които са невидими. Те създават нещо като яйчена черупка около телата ни. Пулсиращите цветове на аурата отразяват здравословното ни състояние и непрекъснато се променят в зависимост от настроенията, чувствата, мислите и състоянието ни. Проблемът в някоя област се проектира като издутина или следи върху аурата. Енергийните блокажи също незабавно се проявяват, затова природата на аурата е много важна за цветотерапевтите.


Колко пласта има аурата и какво представляват те?

Аурата е съставена от три основни пласта.  Първият е физическият, който представлява физическото и етеричното тяло. Етеричното тяло е пълно копие на физическото, но вибрира на по-високо равнище и затова е невидимо за очите. Вторият пласт на аурата е съставен от емоционално и интелектуално тяло. Емоционалното тяло често е известно като астрално и - както показва името му, е свързано с чувствата. Другата половина на този пласт– интелектуалното тяло – може да бъде разделена на горна и долна. Долната част на ума е свързана със заучените отговори и модели, които сме възприели като деца. Горната е свързана с душата и ни дава творческите и интуитивните способности. Третият пласт на аурата се състои от три духовни тела, които са нашата връзка с Вселената. Ние сме свързани с божествената енергия, въплътена в космическите лъчи на бялата светлина чрез система от телесни енергийни центрове, известни на древните индийци като чакри.

Какво представляват  чакрите? Колко са те на брой и за какво отговаря всяка една от тях?

Както казах, чакрите са телесни енергийни центрове, като те са седем на брой. Първата чакра е червена на цвят и е известна с името  „Коренна” или „базова чакра”. Тя  отговаря за материалното съществуване на една личност. Хора, чийто аура е озарена в червен цвят най-често са силно материално мислещи, реалисти и знаят как да изкарват пари.

Втората чакра е оранжева на цвят и се нарича „Сакрална чакра”. Хората с развита сакрална чакра са оранжеви личности. Те  имат силно изразена сексуалност, но много от тях са и талантливи творци, защото именно поетите, писателите, художниците и др. използват втора чакра за развитието си.

Третата чакра е наречена „Слънчев сплит”. Всъщност това е и чакрата на волята. Тя е жълта на цвят и най-често хората, които са зодия Лъв (или имат асцедент Лъв) имат силно изявена трета чакра. Те често се опитват да налагат волята си в живота и да налагат мнението си над останалите.

Четвъртата чакра е един вид „превключвател”  от земното съществуване към духовното. Тя е зелена на цвят и е известна още като „Сърдечна чакра”. Свързана е с любовта, любовта към всичко – към себе си, към околните, природата и всичко останало. Една зелена личност сама решава дали да се ориентира към материалното или духовното.  Това са хора, които са силно състрадателни, много нежни и чувствителни.

Петата чакра е чакрата на словото. Тя е синя на цвят и е свързана с всички действия извършващи се в областта на гърлото. Много често хора с развита пета чакра са наричани мъдреци или хора, които умеят и знаят какво да кажат.

Шестата чакра е виолетова на цвят. Тя е известна с името „Трето око”. Това е чакрата на интуицията. Хора с развита шеста чакра, често са пророци или имат силно развита интуиция. Много от тези личности често сънуват неща, които в последствие се случват.

Седмата чакра е астралната. Тя се нарича още „Корона” и е бяла на цвят. Тя е тази, която ни свързва с висшите измерения и всичко духовно.

Ако някоя от чакрите ни не функционира добре, ще се прояви ли този проблем под формата на болест?

Всеки  един човек, който има замърсяване на аурата, има проблем на физическо ниво. Всяка една чакра отговаря за определена част от тялото. Например, ако „Сърдечната чакра” е свита, то тогава се проявяват сърдечни заболявания или проблеми с кръвта.

Бихте ли казали нещо повече за расите, тъй като напоследък все повече започва да се говори за тях?

Нашето поколение е т. нар. Пета раса. Тя е известна с името „Арийска раса”, или с други думи, ние сме арийци. Арийците са известни с различните си начини на логическо мислене. След нас идва и Шеста раса, наречена „Индигови същества”. Те притежават нов начин на мислене, чувстване и живеене. 

Бихте ли ми казали каква е разликата между индиговите, виолетовите, кристалните и белите личности?

Индиговите личности са хора, които имат събрана много любов в себе си. Те са много чувствителни и искат винаги да помагат на околните. За разликата от тях, виолетовите са един вид мистични, различни хора. Ако усетят, че някой ги лъже, моментално му нанасят страшни поражения. Кристалните хора пък имат съчувствие към всичко - природата, животните, хората. Те винаги си задават въпроса „С какво мога да помогна?”. Белите са известни още като ангели. За съжаление, те не винаги са настроени положително. На енергийно ниво са силно развити и притежават всички качества, които имат останалите.

Все пак, бялото не се ли свързва с честност и чистота?

Да, така е, има много бели същества, които са искрени и невинни, но пак казвам, че има и такива, които са „енергийни вампири”. Те изпиват положителният заряд и отдават негативен. Хубаво е да се внимава с кого и как комуникират хората.

Какво представляват „рейнбол” хората?

Това са родените след 2010-та година. Наричат се „рейнбол”,  защото в тях са събрани всички възможни цветове. Очаква се тези, които са от този вид, да имат по-бързи реакции от останалите, да имат по-добра и бърза мисъл, да заучават по-бързо и т.н.

Може ли да се превърне един човек в индигова личност, ако не е бил такава до сега?

Смятам, че ние се раждаме такива и няма как да се  превърнем в такива, каквито не сме. Да, може да се еволюира от материална в духовна личност, но това изисква ужасно много работа със себе си, за развитие на интуицията и дарбите.

Как един човек може да се предпази от отрицателни въздействия и какво представлява  Аура Камера?

Аура Камера измерва състоянието на аурата и чакрите на човека. На нея могат да се видят всичко активни негативни влияния върху пациента. След като се направи диагностика от какво и как идва отрицателното влияние, то се изчиства. Има "куки", които се закачат на нараненото място и го прочистват. Често срещани симптоми са болки в гърба, стягане в главата, областта на сърцето и нервните сплитове. Аз лично обучавам всеки, който идва при мен на енергийни защити, защото както имаме дрехи върху тялото, така имаме и фини енергийни тела,  които трябва да предпазваме  от „лоши очи”.

Какво представлява рейките?

Рейките са вид светло-терапия. Усеща се като зареждаща, топло-пареща, положителна енергия, която преминава по тялото на човек и го зарежда енергийно.

Вие сте автор на книгата „Аурата на България”? За какво разказвате в нея?

От самото заглавие  става ясно, че основната тема е свързана с аурата на хората в България. От 2000 мои  клиента, които са минали за период от 2-3 години при мен, съм подбрал  най-интересните случаи и съм ги описал вътре. Много от хората имаха различни емоционални проблеми, но след продължително лечение успяхме да се справим със тях.

Подготвяте и втора книга, в нея за какво ще пишете?

Книгата ще се казва „ Забранената истина” и ще бъде свързана с родоначалника на всички цивилизации. Преди 12 000 години краят на Атлантида бележи началото на държава,  в  която хората се наричат „булгари”. Повече подробности не мога да разкрия за момента, но в книгата всяко твърдение ще бъде придружено от историческа документация, доказваща достоверността на написаното. Към книгата ще има и прикрепен диск, който също ще съдържа историческа информация, снимкови материали и информации, които са били скрити от хората в продължение на дълги години.

На 27-ми април, в София  ще се проведе Първи Международен Фестивал “Еволюция на духа”, какво представлява той?

Международният  фестивал “Еволюция на духа” на който за първи път ще се съберат три страни – България, Англия и Русия, цели да се покаже обединението и съвършенството на човешкия дух. На събитието  освен мен, участие ще вземат Веселин Михайлов, Юрий Синенко и Патрик Фарнсуърт. Ще представим и покажем техники, както за усъвършенстване на духа, така и методи, които ще засилят  интуиция на даден човек, за да избегне стреса и негативните влияния в ежедневието си.

Какъв съвет бихте дали на хората, за да се развиват като индиго личности?

Да  слушат сърцето си и дясната половина на мозъка – интуицията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Трифонов

    0 0 Отговор
    Симеонова моля те спри се.........
  • 2 comment

    0 0 Отговор
    Тия здраво ги хапе "рогатия".