Last news in Fakti

24 Януари, 2022 10:00 22 911 92

"Госпожа лъжа": Последен валс в БСП

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • борислав гуцанов

Когато една партия стремглаво се топи, се превръща в тенджера под налягане: отдолу опозиционната пара напира да избие капака, отгоре се натяга винтът на апаратната преса

"Госпожа лъжа": Последен валс в БСП - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Корнелия Нинова можеше да си остане с оставката и да запази достойнството си. Вместо това предпочете да се капсулира зад кохорта верни васали, на които да раздава властови порциони. Така БСП я очаква единствено смъртта.

Подаването на оставка е особен залог – залагаш си достойнството. И е еднопосочен акт – веднъж направен, залогът не може да се оттегли, иначе не участваш в играта. Конгресът на БСП обаче патентова нов особен залог – хем залогът не е оттеглен, хем не е приет, хем залагащият продължава да играе.

Разбира се, тази игра е фарс, ако държим да останем с копринени ръкавици, но ако сме с гумени, си е пълна свинщина. Не може да подадеш оставка като партиен лидер с думите „поемам цялата отговорност, вината е само моя“ и пет седмици по-късно, когато висшият партиен орган я гласува, да се изсулиш от залата без да кажеш – абе хора, аз подадох оставка, точка. Това значи, че си излъгал за това, че уж поемаш отговорност и че признаваш вина. При това лъжата е в условията на рецидив – през юни 2019 година Корнелия Нинова оттегли подадената си оставка.

Всяка прилика с Политбюро и Тодор Живков не е случайна

За Госпожа Лъжа поемането на отговорност е някаква товаро-разтоварителна работа – сипваш в количката, после изсипваш, все с бодра песен. А конгресът е досущ Политбюро на БКП, до което през 1988 г. Тодор Живков подава оставка, но то я отхвърля, защото „не е актуална от всяка гледна точка, и особено сега, в този преломен за преустройството етап“.

Ама имало било противоречия в устава на БСП, понеже според него конгресът сам констатира прекратяването правомощията на председателя на партията. Да, но тази констатация е формално потвърждение на волеизявление или на фактическо положение. Освен оставката, в устава има още четири случая на прекратяване на правомощията на лидера, сред които е и смъртта му. Ако някой ден някой председател на БСП умре на поста си, може ли конгресът да откаже да констатира смъртта му – не, другарю, вие нямате право да умрете, вие сте жив.

Сега, като не констатира прекратяването на правомощията на Корнелия Нинова, конгресът казва: другарко председател, Вие изобщо не сте подала оставка, такъв факт няма в партийно-правния мир. А другарката Нинова, за да не пречи на установяването на партийно-правната фактическа обстановка, толерантно излиза от залата при конструирането на този партийно-правен порядък.

А можеше другарката Нинова да си остане с оставката и да отиде на пряк вътрешно-партиен избор, който сама наложи в устава, да се пребори с конкуренцията и да спечели нов мандат. Тогава щеше да е запазила достойнството си и с презаредени батерии да грее с мека, но силна светлина над лявата идея.

Искаше ѝ се да е на рицарския кон, но има сърце само за каручката. Под вещото ѝ ръководство БСП се превърна във второстепенна политическа сила. На изборите през април 2021 г. партията се стопи наполовина спрямо предишния парламентарен вот от 2017 година и спечели 480 000 гласа. На следващите избори през юни падна на 366 000, а през ноември – на 268 000 избиратели.

Как се раздава власт срещу лоялност

Когато една партия стремглаво се топи, се превръща в тенджера под налягане: отдолу опозиционната пара напира да избие капака, отгоре се натяга винтът на апаратната преса. Нинова успя да изхвърли максимален брой опоненти и да „прекупи“ други като Борислав Гуцанов, когото преди 2 години искаше да изключи от партията.

Лидерката се капсулира зад вярна кохорта от васали и симпатизанти, на които може да раздава властови порциони на социалистите в изпълнителната власт. Няколко министерства и областни управи с прилежащите им администрации гарантират най-обезпечената лоялност – слушкаш ли, ще папкаш. В събота хвърли лукчета и към „дълбоката партия“ – догодина са местните избори, стягайте се, другарки и другари, знаете кой ще реди листите.

А тогава, дори партията да се срине още, след трикратния провал миналата година, ще е без значение. Както и след две оттеглени оставки, за трета на никого не му пука. Чакалото ще се е изчакало и на най-големите социалисти оптимисти, че промяна може да има. Не им остава друго, освен и те да запеят както пееха някога седесарите за Столетницата „Последен валс, сбогом любима“ и да потърсят начисто новото ляво. Нищо че досега, който се е отцепил от БСП, не е прокопсал много. Все пак е по-добре да констатираш наближаващата ѝ смърт отвън, защото уставно отвътре и без това няма да има кой да го направи.

*Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 149 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВРЯЛ И КИПЯЛ

    103 30 Отговор
    Най токсичното нещо в политиката е инатът!
  • 2 сергей

    127 84 Отговор
    Браво на Нинова, изгони всички милионери от партията!

    Коментиран от #12, #48, #63, #80

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 доган

    88 98 Отговор
    БСП и НИНОВА напред, хората са с твас!
  • 5 0001

    126 31 Отговор
    ТОВА ДА НЕ ГО Е ПИСАЛ Сергей Станишев.

    Коментиран от #21

  • 6 Нов момент

    111 16 Отговор
    Много се активизираха от ДВ. Като в тодините на студената война. Кой им плаща?

    Коментиран от #20

  • 7 ДПС ГЕРБ

    104 75 Отговор
    Нинова доказа че в партията няма място за крадци!

    Коментиран от #14, #51

  • 8 Кофти

    88 10 Отговор
    И на вмирисаното зеле ще му дойде времето
  • 9 Дърта Комуняга

    113 79 Отговор
    БСП - Българските Серийни Приватизатори, начело с Импексова, отново водят България към протести , излъгаха най бедните си гласоподаватели !!
  • 10 ТаУмВзе

    65 61 Отговор
    Не бе, кинтоимпексова ще си направи нова Партийка, защото иначе няма как.
  • 11 БСП...ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    96 57 Отговор
    ВОДИ НИ НИНОВА КЪМ СЛЕДВАЩИЯ....... ПРОГРОМ
  • 12 ЧервениДемагози

    98 47 Отговор

    До коментар #2 от "сергей":

    да изгони себеси, що синът и завърши в Щатите, що Работи за Щатите, как си купи Мезонет в Манхатън ???
  • 13 аз съм

    68 20 Отговор
    DW и истина - оксиморон !!!
  • 14 Питащ

    50 20 Отговор

    До коментар #7 от "ДПС ГЕРБ":

    А какво прави тя в партията тогава?
  • 15 гошо

    63 14 Отговор
    тия, от прокисналото зеле, защо не си гледат техните си проблеми, а са се втурнали да се ровят в териториалното мръсно бельо? не коментирам г-жа нинова по принцип, но госпожа лъжа според мен е не тя, а една зеленалена... пардон - аналена. доказано.

    Коментиран от #46

  • 16 Серж

    75 43 Отговор
    Много хубава и нагла статия на безхаберие.
    Защо да си подава оставката Нинова за да се наслаждаваме на идеологическия и нагъл евросоциалиста Серго Станишев! или сукалчето Зарков.
    Стига сте разпространявали конспираций журналистите от Fakti.bg
  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    67 19 Отговор
    ТОЙ ГЕРМАНСКИЯ КАНЦЛЕР ШОЛЦ Е С ФЛУИДНА СЕКСУАЛНОСТ,.... АМА ДОСЕГА ОТ ПРИЛИЧИЕ БНТ НЕ Е ПУСКАЛА ТАКЪВ МАТЕРИАЛ ЗА ГЕРМАНСКИ ПОЛИТИК ..... ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЕДНА ГЕРМАНСКА ДЪРЖАВНА МЕДИЯ ЩЕ КАЗВА КАКВА Е НИНОВА ???? ЖЪРНАЛИСТИТЕ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ БЪЛГАРСКАТА СЕКЦИЯ СА БЪЛГАРСКИ РЕНЕГАТИ НА ГЕРМАНСКИ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТ

    Коментиран от #62

  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    68 11 Отговор
    В УНГАРИЯ НЯМА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ И ОТВОРЕНИ ОБЩЕСТВО ПОНЕЖЕ ПОЧНАХА ДА СЕ БЪРКАТ ДИРЕКТНО
  • 19 Дон Санчо

    31 5 Отговор
    Политически джендър сър.
  • 20 3.14К

    66 30 Отговор

    До коментар #6 от "Нов момент":

    Щом DW плюват Нинова, значи тя е на прав път. Няма как да прочета материял, който даже няма автор, типично за пропагандните пасквили. Фейкометите по същата логика трябва да расъждават за толупа, Ристьо и Атанас, за клюкарката Мая и семейство Бабикяни, вемереотата и великите изборни измамници от ДПС. Гнусна работа!

    Коментиран от #53, #70

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Вера

    65 16 Отговор
    Аман от предатели и потомствени стоножки като Сергей Станишев
  • 23 Слава

    52 33 Отговор
    Господине, какви са Вашите основания за това Ваше мнение? След като като настоящия президент (за втори мандат) е избран и предложен от БСП за президент през 2016 год. Избран е с голямо болшинство! След краха на правителството на Сергейчо Станишев, БСП увеличи броя на депутатите от 39 на 80. След като 4 години БСП беше едниствената парламентарна приницпна опозиция на Герб. След като БСП беше единствената партия, която има разработена стратегическа програма за управление -"Визия за България". Поне да бяхте направиби обективен анализ на резултатите от последните три избора. Причините са две- основните гласоподаватели на БСП, сравнително възрастното поколение, се притесни от новата технологие на гласуване- машинотото. Аз имам преки наблюдения. И втората причина- яростната вътрешна опозиция, която вместо да решава проблемите на БСП според устава, шевстваше по казионните телевизии, да си изказва мнението и да "плюе" по Корнелия Нинова. Това разколеба избирателите на БСП. Не се притеснявайте за БСП. В своята 130-годишна история е имала падения и възходи. И сега ще намери сили да се възроди. Първите доказателства са приемането от сегашното правителство на почти всички основни политически цели от програмата на БСП- преизчисляване на пенсиите, безплатни детски градини, помощ на младите семейства, др. БСП и при тези резултати от последните избори има ключово значение за стабилността на правителсвото и народното събрание. Престанета да "плюете" по БСП. Достатъчно го

    Коментиран от #37, #50

  • 24 Факт

    41 37 Отговор
    Тая никога не е имала общо с лява идея!
  • 25 Хххх

    58 23 Отговор
    Позор за Станишко, щом включи и Дойче зеле в коварната му игра срещу Нинова ,нека стои в ЕС и брои тлъстата заплата в евро. Наглец! Нинова работи в Правителството и осъществява обещанията към майките , децата ,пенсионерите ! Времето ще покаже коя е истината ,този работи за мутрите и ренегатите!
  • 26 Роза

    52 38 Отговор
    БСП няма авторитет като партия!Както вървят нещата ,скоро ще дойде момент,когато няма да може да премине четирите процента и ще си остане малка партийка в периферията на политическия живот.А дали неин лидер ще бъде Нинова или друг-все тая!Аз също съм на мнение,че като си подадеш оставката-подаваш я истински,а не на ужким!
  • 27 Виж ти

    45 30 Отговор
    Дойче Веле зпаочва статийката си с опорка на ГЕРБ. Шайкатапохарчи доста ресурс за да наложи този хулителен епитет макар и с доста слаб успех.
  • 28 Ася

    39 14 Отговор
    Факти лоша услуга Ви прави ,Дойче веле , спрете се !
  • 29 Комон сенс

    33 23 Отговор
    Представете си, че премиер поиска вот на доверие и получи такъв от НС, да си подаде ли оставката?
    Може и да я подаде, но може и да не я подаде.
    Няма драма. Демократичният принцип е спазен. Ако Нинова смята, че може да обърне електоралната тенденция, би следвало да остане и да постави за цел еди колко си кметове догодина, например.
    Щото целта - мутрата да падне е изпълнена, ако не сте забелязали. С колко депутати е изпълнена тази цел е от второстепенно значение.
    Да не забравяме, че тя е лидер с най-висока легитимност - след пряк избор. Няма как да я съборят след най силните й 1-2 години. Хоризнота й като лидер е поне до мстните избори, когато ще й правят нова оценка.
    Междувременно най-добре да се работи за подобряване комуникацията с Президента.
  • 30 Кума Лиса.

    27 30 Отговор
    Крушовенката е човек на Костов и ББ.Мъжът и на голяма заплата при авера на ББ В.Златев.От Костов приватизацията на Техноимпекса.Хвалеше се,че често е посещавала дома на Ламбо.Умее да материализира контактите си.
  • 31 Ася

    30 9 Отговор
    Дойче веле , след като се връща в Живковото време , нека проследи втората световна война , но тази тема е страшна ,дано не се повтори !!!!
  • 32 Сандо

    38 32 Отговор
    Не спират отвратителните материали срещу Нинова и БСП!И защо?Може би защото Нинова упорито се съпротивлява на плана за убийството на Столетницата?
  • 33 гост

    27 14 Отговор
    Ама другари! Що се заяждате с другаря Сергей? Нали Бойко е виновен за всичко!?
  • 34 Ана

    30 19 Отговор
    Станишко спри се! Мъката ти е голяма по Миков и останалите ренегати но тези богаташи нямат място в БСП!! Мутрите потриват доволно ръце. Чакат Ви ,защо мутрата не подава оставка , загуби цялата власт и милиардите ?
  • 35 Мнение

    31 21 Отговор
    Който вярва в лявата идея в никакъв случай не трябва да се доверява на БСП , знае се, това са децата и внуцте на членовете на БКП, чрез кражби, сега най-големите капиталисти. Прокарали през последните 30г. най грозната и урудлива форма на капитализма. Всички леви хора трябва да се огледат за нова чиста лява партия.
  • 36 Луда работа

    28 8 Отговор
    А защо няма името на автора.....?Дойче веле намирисва на поръчкова статия!!!!!
  • 37 редник

    26 17 Отговор

    До коментар #23 от "Слава":

    Написаното от Вас е много по-добро и обективно от "текста" на "Дойче веле", писан неясно от кого...
    Мнението ми е, че Нинова се справя добре и за момента няма причина за смяна - та БСП е в управлението и с добра социална програма и, ако я изпълнят, ще имат по-добри резултати на следващите избори...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Валентин

    25 13 Отговор
    Щом от дойче веле я плюят Корнелия и то цитирайки кваификацията на мутропитека, значи почва да ми се издига в очите.
  • 40 Who you bol

    24 23 Отговор
    Ха ха, тази партия изчезва заедно с набора 45. Кога секнат парите към ромските махали няма и в парламента да влязат
  • 41 Оня

    10 4 Отговор
    Мунчо чака ....
  • 42 нннн

    29 17 Отговор
    Защо ли се занимават толкова с Нинова? Като трън в обувката на неолибералите и соросоидите.е. Затова!
  • 43 Оня

    10 5 Отговор
    И Деса чака ....
  • 44 Обаче

    27 12 Отговор
    Нинова крепи четворната. Сега, ако я ядосат, може да ги отсвири. И ПП, ИТН и ДБ увисват.
  • 45 Кака Пена

    24 6 Отговор
    Каквото и да направи Нинова, винаги ще има едни, които ще я подкрепят и други, които ще са против. Нормално е. Така че, нищо ново под слънцето!
  • 46 АААААААААа

    23 11 Отговор

    До коментар #15 от "гошо":

    Да а а а знам. Както знам друг осъдиха за ЛЪЖА и то с 200, не е Нинова!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Пенсионер

    21 11 Отговор

    До коментар #2 от "сергей":

    Един язвителен коментар на Дойче веле срещу БСП и Нинова, под който е изписано : "Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло". Само че този коментар е анонимен, а Дойче веле да се прекръсти на радиостанция "Лъжа"!
  • 49 Абе стига

    34 4 Отговор
    сте се яли с другарката Нинова!!! Те и другарите Бойкикиев и Атанасов хвърлиха оставки, а пък всеки ден се пъчат по всички телевизии, все едно те са спечелили изборите. И всичките вкупом реват Гешев да си подадял оставката.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Северозапад

    25 15 Отговор

    До коментар #7 от "ДПС ГЕРБ":

    Да остана само тя импексовата, в партията не трябва да има по краднещи от лидера
  • 52 Корнелия Нинова

    14 10 Отговор
    Който каквото си може си го може.
    Едни танцуват техния си танц,други стоят по сепаретата на тъмно и плюват.
  • 53 Тончо

    8 6 Отговор

    До коментар #20 от "3.14К":

    Тази твоя логика е желязна, ако се провиниш в нещо, примерно кражба, побой и др след това бъдеш порицан оплют значи си на прав път така ли, е нема що
  • 54 Успех

    25 15 Отговор
    Оставете Нинова да си довърши работата. Толкова усилия полага жената да прати тази прогнила партия в историята. Вие искате сега да се откаже, когато е толкова близо до целта. Всички трябва да и стискаме палци.
  • 55 Академик

    17 15 Отговор
    Корни е желязна, браво)
  • 56 DWне ви Харесва, че Нинова изгони

    17 10 Отговор
    Меркантили те от БСП Кирчо Д. Гергов и Компания? Неви се хвърля на Килимчето и Плюете по нея! Прецениха в БСП, чее Достойна да Бъде начело на БСП и остана като Председател!! Неви харесва??
  • 57 Посетител

    14 6 Отговор
    Нещо не стана ясно кой е автора на статията и защо се крие под логото на DW и защо от DW им се налага да се разграничават от него?! Явно не е от постоянните публицисти на медията.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Отново

    17 16 Отговор
    Браво на тази жена. Възхищавам й се на търпението и упоритостта да доказва истината. Впрочем времето потвърждава колко е била права да освободи партията от предатели, милионери, крадци, закостенели стари кадри, пияници и подобни. Те какво очакват, да си развяват байрака и да налагат порядки , които да ги устройват доживот ли. Не прочетох този пасквил. Само заглавието и анонимността са достатъчни , за да се разбере кой с какви намерения се старае да налага ,,позиция " . Лъжци викат дръжте крадеца. То има един , когото и съдът и народът признаха за такъв и му четоха присъдата. Ама за него дума не става, нали. Ако все пак успеете да вържите , оплетете някого в мрежите си от интриги и манипулации , има една приказка - ,, халал да са ви " . Радвайте им се. Другите оставаме и не бройте със завист годинките на столетницата. Падала е, ставала е и ще я има още. Толкова, колкото ще ги има справедливостта, достойнството, истината, човечността, християнските добродетели и общочовешките ценности. Защото това са опорните точки на столетието. Бъдете живи и здрави !

    Коментиран от #69, #73

  • 60 Реалност

    24 3 Отговор
    Хора ние с всеки изминал ден копаем към дъното вие за на Нинова сте се притеснили тя винаги е била и ще е добре ние да му мислим
  • 61 Посетител

    11 9 Отговор
    ПП: За "Госпожа Лъжа". Нинова вече осъди Тиквун за това. Може би автора затова предпочита да остане неизвестен, за да избегне дело за клевета от Нинова.
  • 62 Посетител

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Всъщност, за сметка на американските данъкоплатци. DW се финансира от Държавния департамент.
  • 63 нов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "сергей":

    И много други.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Опция

    10 5 Отговор
    БСП се поосвободи от червени аристократчета, олигарси, пияндета,бордаджии като Янков,женdъри и многополоvци. Тия напъдените могат да си направят sороsоид-женdърска ляво-пidалска партия или да се обединят я с лапацалото Мая,я с Пiнокiо.
  • 66 Нинова

    11 9 Отговор
    Нали си подаде оставка,защо пак се кандидатира,как 90% от делегатите бяха твои хора бъди сигурна че на следващите избори ще вземеш най- много4%?!?
  • 67 Наблюдателят

    11 4 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ПАРТИИТЕ.КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ ОКОЛО 90 ГОДИНИ.ЛЕВЪТ Е БИЛ ЗЛАТЕН.
  • 68 стоян георгиев

    10 2 Отговор
    квато партията такъв и лидера и!
  • 69 Демагог

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Отново":

    Лустрация съд и затвоооор!
  • 70 Велин

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "3.14К":

    За Дойчето си прав! Не съм симпатизант на Нинова, но истината е, че последните две години тя се държа най-адекватно. Само,че преди да подадеш оставка се мисли, ама много се мисли. Оставката е едностранен акт и не подлежи на гласуване. Щом поемаш отговорността за даден провал назад няма. От друга страна Нинова удари едни богопомазани в партията дето си мислеха, че ще натрупат трудов стаж в Парламента. За това-също и свалям шапка, демек трябва да си подготвят млади кадри ама 33 години хич не им беше на акъла. Тъй, че за мен е "на кантар". Социалната им политика е добра и дано успеят да я устоят в правителството . Щото една Менда няма познати, които получават по-малко от 3500 лв.!?!?!? Ами доведете я в България тая убавица и да види 70- годишни със 176 евро пенсия. Гадни ненаситни пенсионери дето изяждат бюджета на държавата и!!!
  • 71 ДЯДО

    7 0 Отговор
    Конгрес -дебати -накрая ГЛАСУВАНЕ.И после анонимни статий.От този коментар се разбира че скоро няма оправия.Щом четвъртата власт е коромпирана до ушите.
  • 72 Ал Януш

    3 3 Отговор
    Съсипан съм по дружната жалейка за милата ни БСП. Отраснах с утопичните възгледи на комунизма, налагани с чест и чук. Светла им памет. Необяснимо за мен все още е равнението ми с Професора и Чистача . ГОСПОДА И ГОСПОЖИ/ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ, времената са нови, нравите също, приема се , макар и трудно. Някак като пролетариат,въпреки, свикнах "трудно" да съм сигурен че, работейки доставям спокойствие на Мен самия, а явно и на общественозначимата единица за обществото. Другари и Другарки, въпреки иронията на новите време и нрави, НЕ УНИВАЙТЕ, независимо невъзможността да се противопостави на експлоатация на труда на наемния работник - социализма, такъв какъвто го разбираме е нужен в общата палитра, не доминиращ какъвто бе доскоро. Пагубното му въздействие е доказано. Нужен е толкова , колкото ненужно трябва да сме еднакви.

    Коментиран от #89

  • 73 Лея13

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "Отново":

    Леле мале:))Колко захар и изсипахте тук на тая мазна Гана-Корнелия, сигурно диабет е хванала.Смях.Абе това не е ли същата оная лелка, която на младини беше близка дружка и съратничка на Костов,с когото заедно си "приватизираха" на корем?После бързо се пребоядиса и от СДС стана БСП- върла социалистка,бореща се за по голяма социална справедливост за гражданите.И докато тук тя се бореше да овладее властта в собствената си партия-най старата и противна партия в България, синчето и се рееше из Америка и развиваше способностите и талантите си.Лошо няма, само дето като примерна цоциалистка,Корнела трябваше да прати любимото си дете в някоя държава с действащ социализъм-Русия, Китай и т.н.,а не в ненавистната супер, хипер капиталистическа Америка.Какво гну сно лицемерие, двуличие, каквото и да кажеш малко ще е.За каква истина ми говориш ти,за какво достойнство и християнски добродетели!?Тия прос таци са виновни и за отчуждаването на хората от християнската религия, защото я бяха отрекли и забранили за цели50 години.Я въз...

    Коментиран от #85

  • 74 КРОКОДИЛА

    3 0 Отговор
    НЕГРАМОТНИТЕ СЕ НАТИСКАТ ЗА ВЛАС ................
  • 75 DW ... ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ

    3 2 Отговор
    БСП пропада! Нинова лоша!
    Ами тогава се радвайте и ги оставете и не им джвакайте такойто... значи май е обратното или ви е страх от нея или добре ви плащат ог гьергьово-станишевата банда, от ШАЙКАТА на биби или от не знам кой си анонимен страхопъзльо!!!!
  • 76 DW ... ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ

    3 2 Отговор
    Достатъчно е само факта, че Нинова успя да спаси Партията от групата на "статуквото" ГЕРП и ДПС където бяха я пришили и ако групата на бай0ня в БСП (гергов, добрев, станишев, миков, жаблян и т.н.) беше успяла, то БСП наистина щеше да е мъртвец и част от "статуквото" и ШАЙКАТА!!!!
    Така, че мирно и за почест пред Корнелия!!!!
  • 77 АНТИКОМУНИСТ

    3 3 Отговор
    Н€КА к. $ланинова РАЗБИ€ Б$П(БЪРЗО $ВИЙ ПАРИТ€)! ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА!
  • 78 DW още Ревете, че преизбраха Нинова!!

    2 2 Отговор
    За какво е тоя, Рев,!! Не ви се Кланя?? Несе Съобразява с Вас! Борисов му Обещахте, че няма дае изберат, но не му се получи! А Нинова нищо не ви дава, лошо, Борисов и той ще спре, няма пълнене на Шкафчета, къта и той парите вече! А вие продължавайте да Ревете!!! Магистралата му Европа беше почти готова, а се оказа, че две нови фирми ЩЕЕ довършват!!
  • 79 Васил

    1 2 Отговор
    Мдаааааааааааа Нинова ще потопи БСП-то това ще е и краят и амин!
  • 80 ;pihoij'jm'

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "сергей":

    А тя не е ли милионерка????????????
  • 81 Гражданин

    1 2 Отговор
    Напомня ми сбогом на една песничка И тя е, последен валс, Сбогом Мария,. БКП, ДС, КГБ, КПСС...
  • 82 112

    1 1 Отговор
    Родината е там, където се чувстваш спокоен, ценен, уважаван и има свобода, демокрация, а не диктатура и шуробаджанащина.
  • 83 Гост

    1 1 Отговор
    Защо младите хора бяха ударени в България, а на запад са на челните редици, и са управители на гъбени фабрики, имат си собствен бизнес повечето, рекламни лица и сие, борисов, герб, а тук в българия абв, бкп са най черните овце. И дори отговора не желаем, знаем си го, и вашият е същият. Вълкът козината си мени, но нрава не.
  • 84 Читател

    1 1 Отговор
    Нинова, както и другото младо са от статуквото зарков. Заедно бяха с герб и дпс.
  • 85 Ти друсаш ли се

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Лея13":

    Много стари работи помниш , бе ! Навързани лъжи и журналистически платени компромати. Кой ти е забранявал християнството, кой не ти позволявал да празнуваш християнските празници, кой те е учил, че ценностите от десетте Божи заповеди не трябва да се спазват, кой ти е забранявал и малко повече да четеш, да се понаучиш от учебниците , а не от сервилните медии или опростели завистници. И какво си се вторачил кой къде е бил пък после къде отишъл. Питай и бате си Бойко от къде е минал. И дано не те лъже пак , че дедо му ..това , онова ...нали все пак е учил, че и мозък раздавал в Симеоново. ХМ. Ти разгневен бивш партиец ли си , че не харесваш когато е работила Нинова при управлението на някой си. Явно таиш много позитивни чувства към БКП и БСП , че не можеш да приемеш един кадърен човек да е работил , там където е пожелал и са го пожелали. Демократично разсъждаваш и върху правото на младите хора да избират къде да учат . А защо си настроен срещу Изтока , ти си знаеш вероятно. Здравият разум не може да ми подскаже приемлива причина, че да ти приема доводите. На по - трезва глава ( ако може) , включвай отвреме навреме руска телевизия и се вгледай във физиономиите на хората. Не са ли ти по - близки и като антропологични образи до онова, което може да видиш в огледалото си. Или предпочиташ и вече обликът ти е заприличал повече на онези от героите във филмите , с които задължително ни облъчват от години....презокеански ....Благодаря за твоето мнение , че хората

    Коментиран от #91

  • 86 Ти друсаш ли се ..още малко

    3 1 Отговор
    Благодаря за твоето мнение , че хората , които мислят рационално и изричат истини, ги възприемаш като лицемерни и т. н, То не унижава и обижда. Все пак е от значение кой изрича нещо за някого. Явно ти не си от хората, които помнят истината. Животът е различен днес от времето, когато хората бяха спокойни в домовете си и на улицата, нямаше ровещи по кофите нещастници, за надрусани не бяха чували и виждали. Помним малко по - искрено и задълбочено ! Ти не се напъвай !
  • 87 Geparda

    2 0 Отговор
    Какъвто ГЕРБ-Такива и "Родителите му"
  • 88 Мунчо

    0 2 Отговор
    На тази с очилцата единственото нещо дето адски и отива е метлата - да я яхне! Тъпунгерите обаче в тази организация цветята ги бъркат с метла!
  • 89 Само да уточним

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ал Януш":

    Правя си усилието да прочета тук -там по - грамотно написани коментари, не за друго, а за да се ориентирам за позитиви и негативи по поднесената информация / статия / драсканица ....Дано правите разлика между ,, еднакви " и единни. Защото останах с впечатление , че заклеймявате идеята на социализма не за еднаквост , а за единство , разбираемо в това число и състрадание, сътрудничество, взаимопомощ, съмишленист, споделеност и т.н. Със скрита ирония споделяте , че еднаквост между хора при неравностойно образование и положен труд , е несъвместима със справедливостта. Да, но това не означава да не се забелязват и отхвърлят изпадналите в нищета. Да им се помага, не означава да се уравнява и уеднаквява. Имаше във Висшите учебни заведения по мое време задължителни учебни дисциплини - диамат ( диалектически материализъм) , исмат ( исторически материализъм ) , марксизъм ...и други ...Та ни учеха , че при развития социализъм ,,човек за човека е приятел , другар и брат " А при ( както някои са се изразили тук) ,,загниващия капитализъм" - ,,човек за човека е вълк". Сега , помогнете на хората да се ориентират в нашата обстановка, където са ни ориентирали към капиталистически идеи ...какъв знак ( на равенство, на по - голямо или по - малко ) да се постави между семейство , в което и двамата са с по две висши образования, с нито един пропуснат трудов ден за 40 години в полза на обществото и ...един с основно образование, добре трениран във фитнес залите, който
  • 90 Да доуточним

    3 0 Отговор
    един с основно образование, добре трениран във фитнес залите, който сезонно се включва да се потруди като прекупвачна селскостопанска продукция...най - вече зърно. С пачки банкноти в джоба , на улицата . Има дом като селско училище, фитнес клуб, игрална зала, няколко заведения , магазини....Сметките си не може да оправи, та плаща щедро на счетоводители, адвокати ( все му се налага ) ....Та , какъв знак се очертава между този и другите , които живеят в панелно жилище, имат кола и две прекрасни , възпитани и отлично образовани деца. Коя идея , в какво общество устройва взаимоотношенията между хората със знак за справедливост
  • 91 RR 2021

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Ти друсаш ли се":

    Битка между комунисти, накрали се до девето коляно,никога крадливите комунисти няма да простят на Нинова, че изгони Гергов свинаря, Добрев ,колко пъти жо хващаха по време та юго ембаргото на границата със стотици хиляди $и €,
  • 92 Няма как

    1 0 Отговор
    Да не взема отношение
    Бойко Борисов обвини в несъществуващи престъпления Нинова я нарече госпожа лъжа
    Тя обаче го осъди и в съда се доказа че той е клеветник
    Още една госпожа го осъди за подобни обвинения
    Така че ЗАГЛАВИЕТО И СЪДЪРЖАНИЕТО СА ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ