22 Януари, 2022 15:47 4 386 58

Сергей Станишев: Днес ще е ясно дали спасяваме Нинова или БСП

  • сергей станишев-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Социалистите имат проблем с твърдите си избиратели

Сергей Станишев: Днес ще е ясно дали спасяваме Нинова или БСП - 1
Снимка: БГНЕС

"Аз съм силно разтревожен от състоянието на БСП. Тук въпросът опира до инстинктите за самосъхрание на БСП. На Конгреса на БСП днес трябва да стане ясно дали спасяваме лидера на нейния пост или спасяваме БСП. Това се сериозни отговорности пред тази 130-годишна партия и рискът е да мине в категория на незначителните партии", заяви пред БНР Сергей Станишев, председател на ПЕС и бивш лидер на БСП, специален гост в в предаването ''Политически НЕкоректно".

"Ние вече имаме проблем не с периферията на БСП, а с ядрото на тази партия, която загуби близо 700 000 избиратели за 4 години. Ние се оказахме след ДПС, четвърта позиция сме. Ние не успяхме да бъдем възприети нито като ясна опозиция, нито като ясна алтернатива. Участието на БСП сега във властта не ни гарантира, че ще сме в състояние с 10 на сто гласовете и с 26 депутати да формираме основните насоки на политиката на това правителство. И че това ще ни донесе след това ръст в нашите гласове...спаднали сме на 267 000 гласа, това е катастрофа", каза още Сергей Станишев.

По думите му много от ключовите теми за БСП днес не са в дневния ред на правителството - здравеопазване и болници, ядрената енергетика и много други теми.

"Ако оставката не се потвърди от Конгреса, това ще е гротескно в очите на избирателите и все едно да им кажем, че тяхната оценка не е важна, че ние си живеем в свой собствен свят", посочи Станишев.

Във връзка с прекия избор на председател Станишев каза: "Не мисля, че нагласата е да се създават условия за честно състезание на идеи. Тази форма на избор на председател поставя председателя над всички органи и създава условия за вождизъм, като така копираме ГЕРБ".

По повод искането на Москва да бъдат изтеглени силите на НАТО от България Станишев заяви: "Отговорът на българските институции беше напълно достатъчен и е нормално всяка една суверенна държава да реагира достатъчно категорично и остро на подобни искания. Защото не може да ни се поставят ултиматуми. България сама трябва да определя кой е нейният национален интерес и по какъв начин да гарантира националната сигурност".

"Друга тема е цялостните отношения между НАТО - Русия, САЩ и Русия, която е много по-комплексна и за първи път ние виждаме, че Русия поставя доста ясно и категорично своите тревоги и условия. И ще се водят преговори и разговори, защото за да има устойчивост на европейския континент, трябва да са гарантирани националните интереси и сигурността на всяка една от държавите. България в този аспект не би следвало да има сложно отношение към Русия заради историческите си връзки с Русия, за разлика от Полша, Чехия и прибалтийските държави. Така че нашият опит е положителен. В този смисъл ние сме в уникална позиция да бъдем гласът на разума и диалога. Аз винаги съм бил за диалога, а не за ескалация и противопоставяне, защото това е много опасно", заяви пред БНР Станишев.

"Коалиционното правителство трябва да говори на един глас и еднопосочно по тази тема и да изчиства помежду си, ако има трудни въпроси", допълни Станишев.

"Моята оценка е по-скоро положителна за посещението на премиера Кирил Петков в РСМ. За да излезем от това ултимативно говорене между България и Република Северна Македония последните десетилетия. В крайна сметка политиците трябва намерят гъвкави решения, които да разрешат този конфликт.

Защото аз съм сигурен, че е в дългосрочен български интерес е всички страни от Западните Балкани да влязат в ЕС", посочи още лидерът на ПЕС.

"Хубаво е, че премиерът Петков се опита да измести диалога само от историческото говорене към другите сфери, които ни обединяват. Неизбежно ние ще трябва да стигнем до решение и по по-чувствителните теми между двете държави, но не можем да седим постоянно в тази затворена, заключена позиция", обобщи Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    66 3 Отговор
    Не ни е ясно, Защо не си в Белене, докато Продължаваш да Папкаш.

    Коментиран от #25

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 41 Отговор
    Жaлнo ми cтaвa зa eлeктoрaтa нa БCП, дoбри ca кaтo хoрa, нo глупaви...COЦИAЛНИ ДEЙНOCТИ МOЖE ДA ПРOВEЖДA CAМO БOГAТAТA ДЪРЖAВA, A БOГAТA ДЪРЖAВA CE ПРAВИ OТ БOГAТИ ГРAЖДAНИ, A НE OТ ТEЗИ РAЗЧИТAЩИ НA COЦИAЛНИТE МEРOПРИЯТИЯ нa г-жa Кoрнeлия Нинoвa. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 3 Активист на БКП

    53 6 Отговор
    На НИНОВА поне родата и не са евреи !Клапсамун !

    Коментиран от #31

  • 4 КРОКОДИЛА

    30 6 Отговор
    НЕГРАМОТНЪЙ ЧЕЛОВЕК - КАМАНИС ...............................
  • 5 къъъъъшшшшш

    58 2 Отговор
    Съсел, махни се!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 КРОКОДИЛА

    8 20 Отговор
    НЕГРАМОТНЪЕ ЛЮДЕ - КАМАНИСТЕ .............................................
  • 7 3.14К

    52 4 Отговор
    Тоя защо не го изключиха на конгреса?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Плъх

    51 2 Отговор
    "спасител" ! Само хитрини и вечно на хранилка !
  • 10 КРОКОДИЛА

    5 30 Отговор
    НЕГРАМОТНАЯ КОРНЕЛИЪЯ - НИНОВНА - КОМАНИСТИ АУТ ...................................................................
  • 11 КРОКОДИЛА

    25 8 Отговор
    Я ГО ПЛЮЕМ ОН СИ МИСЛИ ЧЕ ДОЖ ВАЛИ .......................................КОМУНИС ...............................
  • 12 Какво виждам

    46 4 Отговор
    От този започна упадъкът на БСП. Как има очи да се изказва въобще. Той дава ли си сметка, че ако той сега беше начело на БСП, партията му нямаше да прескочи 4-процентната бариера. Хайде, като толкова много знае, нека пак да оглави БСП, за да му гледаме сеира.
  • 13 СТАНИШЕВ И БОЙКО СА ОТ ЕДИН ЗАЙЧАРНИК

    58 5 Отговор
    НИНОВА ТРЯБВАШЕ ДА ВКАРА ТАЯ УКРАИНСКО ЕВРЕЙСКА МИШКА В ЗАТВОРА !
  • 14 Иван Грозни

    56 1 Отговор
    Гробокопачът на БСП. Тоя милионер надмина всички противници на тази партия.Трябва да последва участта на онова пернишко мекере.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПОСЛЕДНИЯТ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    49 0 Отговор
    СТАНИШЕВ ти си слуга на СОРОС
  • 17 мдаааа

    5 24 Отговор
    Оставете СеДеСарката , тя си знае работата ...
  • 18 Гост

    39 1 Отговор
    Станишев - слугата на Доган.
  • 19 гадно

    43 2 Отговор
    Съсела бил разтревожен, га бега в Брюксел след като ги докара почти до изчезване не беше разтревожен.
  • 20 хихи

    20 8 Отговор
    Днес, Сергей спасяват България от БСП!!!
    Да ни е честито!!
    На следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента..

    Коментиран от #22

  • 21 от село

    30 1 Отговор
    Много вождове ,малко индианци !!!
  • 22 Мнение

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "хихи":

    Милиционери не щем, сър!
  • 23 Нов

    42 0 Отговор
    Поредният продажен хрантутник .
  • 24 Анонимен

    36 3 Отговор
    Сергейчо, ти може да станеш лидер и на световния социализъм, но за за БСП и за България си минало.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ВИ-КА ОТ 67 ЛВ - 97 ЛВ АСВАЛТ ПАК НЯМА

    17 0 Отговор
    И ТИ СИ ЗА ..........РЕВИЗИЯ......... ПЪЛНА РЕВИЗИЯ ...ТОГАВА ... ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ .... НЕ МОЖЕ ДВЕ КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ НА КУКЛЕНСКО ШОСЕ ДА СТРУВАТ 11---МИЛИОНА ,,,, КАТО ИМАШ ПРЕДВИТ ,,ЧЕ АСВАЛТОВА БАЗА БЕШЕ НА 150 МЕТЪРА ОТ ОБЕКТА А ААААА КАРИЕРАТА БЕШЕ НА 3 КМ ОТ ОБЕКТА ...АААААА ОЩЕ ЕДИН ФАКТ КРЪГОВОТО НА АСЕНОВГРАДСКО ШОЕС ДО КАРАУЛКАТА ДА СТРУВА 2 ---МИЛИОНА И ТО Е ПО ГОЛЯМО ОТ ЕДНО ОТ ТОВИТЕ .......ТВОРЕНИЯ .... КАТО БЕШЕ НА .....ВЛАСТ..... РЕВИЗИЯ ТРЯБВА ...... ГАРАНЦИЯ ИМА ОЩЕ МНОГО ОБЕКТИ КАТО ТОЗИ ЗА ...РЕВИЗИЯ ..
  • 27 Джендър

    26 0 Отговор
    Помияр !
  • 28 Жребци

    7 1 Отговор
    Скрити се
  • 29 С тези приказки

    17 0 Отговор
    Ами така е в живота. Меките "ръководители" винаги имат проблем с твърдите избиратели.
  • 30 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 5 Отговор
    "Ние вече имаме проблем не с периферията на БСП, а с ядрото на тази партия, която загуби близо 700 000 избиратели за 4 години. Ние се оказахме след ДПС, четвърта позиция сме."

    Станишев и ти имаш голям принос за пропадането на БСП. Корнелия Нинова не едистствената виновна. И ти, и Елена Йончева, и Румен Гечев, и Р. Овч. ... сте виновни. Много сте виновните. Виновни са и пенсионираните червените бабички като Велислава дърева, за това, ме 30 подкрепят сгрешените ви посока.
  • 31 Десен

    2 19 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    БСП трябва да се отърве от Нинова ! Тя имаше фикс идея да стане министър за сметка на партията ...на десните им липсва силната корегиращата и балансираща силна лява партия Бсп!
  • 32 Бай Стою касапина

    3 12 Отговор
    Как ще искат комунягите да сменят курабията. Та тя тъкмо подхвана язовирите и ще падне яко крадене. Кой луд ще среже клона, на който удобно е седнал? Няма такъв, или може би само този, който няма достъп до папкането.
  • 33 МИХАЙЛОВ

    20 0 Отговор
    ...СЛАДЪК ЖИВОТ
    ЗА СТАНИШКО - УСРАИНСКОТО
    ЕВРЕЙЧЕ -
    - ДВА МИЛИОНА ЕВРАКА КЕШ
    САМО ОТ АФЕРАТА -
    - ДАЛАВЕРАТА "ХОХЕГЕР"...
    - И ПО ПЕТНАЙСЕ ХИЛЯДИ ЕВРАКА
    МЕСЕЧНО - ЗАПЛАТА
    КАТО ЕВРОДУПЕТАТ...
    ...САМО ЗА КРАКОКЛАТЕНЕ,
    БЕЗМИСЛОВНО ГЛАСУВАНЕ
    НА ЗАПОВЕДИТЕ НА САЩ
    В ЕВРОПАРЛАМЕНТА НА САЩ,
    ЗА ИЗХОЖДАНЕ...
    ...С ХУЛИ, КЛЕВЕТИ
    И ОБРУГАВАНЕ
    СРЕЩУ РЪКОВОДСТВОТО
    НА ПАРТИЯТА
    КОЯТО ГО НАПРАВИ ЕВРОДЕПУТАТ...
    ...И СРЕЩУ РУСИЯ..., РАЗБИРА СЕ...
    .........И ВСИЧКО ТОВА
    ЗА ТОЯ ГЬОНСУРАТ
    И ГАД СТАНИШКО,
    КОИТО НЯМА
    НИТО ЕДИН РЕАЛЕН
    РАБОТЕН ДЕН...
  • 34 ТИ ДА ВИДИШ

    20 0 Отговор
    Абе партията добре е, че се спаси от теб, герги и т.н. кпойти!!!
  • 35 Вреден

    16 0 Отговор
    Станишев беше и си остана вреден за БСП и не само за БСП.
  • 36 ха ха

    10 0 Отговор
    договорихте се с борисов преди 15 години , да не ви изкарва кражбите на показ , така го направихте същия бандит като вас , отивам да си измия ръцете и лицето че само от писането за вас ми се доповръща
  • 37 chi

    7 0 Отговор
    Този е много лош, истински византиец!
  • 38 Хххх

    10 0 Отговор
    Станишев и цялата клика богаташи дето квичат като бесни, като свалят Нинова , интересно кое недоразумение ще сложат, Кирчо ,Дърева или ще се гушнат с мутрите!
  • 39 Най важно е

    6 0 Отговор
    вие,опозицията, да не се върнете на власт в бсп.Всичко друго ще си дойде на мястото
  • 40 Студопор

    6 0 Отговор
    Ама защо изобщо му давате на този да говори? Кой е той? Какво е направил, та да заслужи трибуна...? Толкова време като беше на власт, да не би да оправиха държавата? Никой нищо не направи, забатачиха още повече положението, оядоха се, станаха и си заминаха. Сега изведнъж като не са водеща сила - всички станаха големи експерти и почнаха да разбират.
  • 41 стар

    6 2 Отговор
    ха ха скрий се – точно Нинова извежда БСП от блатото в което я набутахте
  • 42 как пък

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "$%^":

    нещо смислено не написа.Като не те интересува бсп,нямаш работа тук.Но не то тя магарията и простотията трябва да ни я покажеш на всяка цена.Е успя.
  • 43 Фердо

    7 0 Отговор
    Противен СерГей.
  • 44 ГХЧ

    4 0 Отговор
    Катастрофирахте , защото 83% от населението , което би трябвало по принцип да представлявате , изобщо престана да ви припознава , и не прави разлика дали сте останалите 17% . А останалите 17% по принцип гласуват за по ясно изразените партии с техните по-твърди принципи . Тоест сте в едно бурно море без почва под краката. Не става така хем вълка сит хем агнето цяло.
  • 45 big

    6 0 Отговор
    Да, въпроса е по-скоро: Аз ли ще спечеля или БСП? Оказа се, БСП печели, а ти отново губиш! В случай, че ти и обкръжението ти сте истински социалисти и държите на БСП е крайно време да приемете Нинова или да напуснете партията!
  • 46 vale karo

    2 0 Отговор
    Другарю Станишев , на конгреса декември 96 - та решихме да спасяваме Партията като изоставихме нейният председател.Това бе най-голямата грешка,защото тези които трябваше да въплатят решенията на Конгреса в дела,продадоха Партията.Да,те не изпълниха решенията на Конгреса.И вие сте един от тях.Идете си ръководете ПЕС и не се бъркайте в работата на НАШАТА партия!
  • 47 Васил

    2 2 Отговор
    На следващите избори ще се борите да преминете 4% бариера шушляк скапан.
  • 48 Перо

    3 0 Отговор
    И регионалният отговорник за БГ СерГей, по соросистка линия, реве. Какво ли не направи за третия пол и македонския въпрос, трябваше да махне и Нинова,защото пречи и уволнява “правилните” хора и чичко Шорош пак е недоволен. Иска резултати,а не шикалкавене и губене на време. Назначил го е на отговорен пост в ЕС, а нищо не прави! Само консолидира общ отпор!
  • 49 Варненец

    6 0 Отговор
    По-добре Нинова, отколкото Станишев хазарина.
  • 50 Боровил

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "$%^":

    Точно изказване ... .А другаря Сюргунчо ТОЯСТ Сергейко НА заточение в Сибир
  • 51 Северозапад

    1 4 Отговор
    Много ми е зор за партията ви ПРОПАДАК, и нейният лидер техимпексовата
  • 52 Павел пенев

    7 0 Отговор
    С такива като тебе, БСП не може да се спаси. Стой си в Швейцария гнусно нищожество.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Noname

    1 0 Отговор
    Социалистите имат проблем с твърдите си избиратели.Казал Сергейчо. A да го питаш с меките по добре ли се справя?
  • 56 " селянин "

    2 0 Отговор
    Самозабравил се украинец ! БСП трябва да се спаси първо от теб ! Отивай си в някоя европейска държава където социалистите те избраха за техен вожд след като знаят комунистическото ти потекло .
  • 57 ДЯДО

    1 0 Отговор
    През комунизма на станишев му викаха НОМЕНКЛАТУРА .А сега ТРАНТУТНИК.НАГЛЕЦ.
  • 58 Станишев, Бойко ти казваше че приличаш

    1 0 Отговор
    На "Миш"защо така те обиждаше!! Видяхме те и теб какво можеш и колко струваш!! Нищо!! ,
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове