27 Април, 2013 19:55 10 770 4

Гриша Ганчев: Държавата е фалирала

  • гриша ганчев-
  • интервю-
  • ддс
Гриша Ганчев: Държавата е фалирала - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Държавата е фалирала. Това заяви бизнесменът Гриша Ганчев в интервю за в предаването ДикOFF по Нова телевизия и допълни, че след 7-8 години в България ще останат да работят само 700-800 000 души.

Като застанеш на булеварда и видиш, че се движат само леки автомобили, няма товарни, то ти е ясно - държавата е фалирала, превърнала се е в Капалъ чарши, обясни Ганчев .

По думите му сме изправени пред избор - или тотално се превръщаме в консуматори, или новите управляващи трябва да имат точна и ясна програма за следващите 10 години.

Според него бомбата в пенсионната система е такава, че след около 7-8 години държавата ще трябва да взема кредити, за да плаща пенсии. Около 5-6 млрд. на година е дефицитът. След 10 години максимум ще останат да работят 700-800 хиляди, които трябва да изхранват 7 милиона, пресметна бизнесменът.

Ние трябва да започнем да произвеждаме, каза още Ганчев и даде пример с турското министерство на земеделието, което е направило инвестиционен фонд. там ти казват - ако искаш да се занимаваш с производство, ние те финансираме, купуваме ти машини, ти само работиш. Шест години работиш, след шестата до десетата година, държавата си събира главницата. Така парите са инвестирани – човекът не може да си купи къщи, коли, както направиха в България много хора, обясни Ганчев и допълни: Ние сме уникални разрушители – за 20 години каква воля трябва да има човек, за да разбие толкова много предприятия.

Сигнализирахме до премиера, до Цветан Цветанов, до Симеон Дянков, а изгониха нас, каза Гриша Ганчев. Той показа писма, които е писал до тогавашните вицепремиери от Асоциацията на търговците на захар. "Не сме писали само до Барозу и Светия Синод", каза Ганчев. Той разкри схемата за източване на ДДС на влизащите стоки през митницата. "Ако тази схема продължи още 3-4 години край с целия български бизнес", прогнозира той. Ганчев обясни, че при това източване страдат само малките български фирми, а големите чужди вериги никой не ги закача.

Не става въпрос само за захарта, говоря за абсолютно всичко. На тези хора фирмите са им в багажниците на колите. Тук основно контрабанда се прави с Гърция, разказа още Гриша Ганчев.

След писмата до Дянков и Цветанов Ганчев е обявен за контрабандист. Той е писал имената и ЕГН-та на контрабандистите до вицепремиерите и след това е направена акция срещу него, в която беше задържан и синът му. Ние ходим да се жалваме да гонят контрабандистите, пък сега баш шефовете на БОП-а ги разследват за подобна контрабанда, каза още Ганчев.

Освен това срещу неназована парична сума са му предлагали да премахнат обвиненията срещу него и негови приближени за източване на ДДС. Ганчев отказа да назове кой политик е отправил конкретното предложение за закрила, но даде да се разберее, че е човек, близък до предишното мнозинство.
Във връзка с повдигнатото обвинение срещу компании - производители на захар, на Ганчев, самия той заяви, че неназовани лица с политически контакти са му предложили да премахнат затрудненията му срещу пари.

През май 2012 г. едрият бизнесмен беше обвинен, че е лидер на престъпна банда за данъчни измами, както и за заплаха с убийство на директора на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов. Тогава бяха арестувани синът му Данаил Ганчев и други негови служители.

Кой стои зад предложението, Гриша Ганчев отрече да знае.
Бизнесменът призна, че е имал среща с бившия вече шеф на ГДБОП Станимир Флоров, но според Ганчев тя е била само, за да разбере каква ще бъде мярката му за неотклонение.

Гаранцията възлизала първоначалано на 500 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    УНИКАЛНО !
    Колко български политици могат да говорят така ?
    Г-н Ганчев доказва, че всеки може да се научи ако желае .
    Браво !
    Да е жив и здрав !
  • 2 Благослав Тангъров

    0 0 Отговор
    А бе то отдавна е ясно че държавата ни даде пълна фира, айде обявявайте го официално да, пускаме кепенците, да затваряме и да си ходим!!! Нема к'во да се напъваме повече - няма какво да се спасява! Икономиката отдавна е срината, за производство изобщо и дума да не става, мафията крепеше енергетиката заради големи интереси ама нещо взе да им издиша балона, който скоро ще се спука и ще останем на свещи! Умните и кадърни Българи отдавна усетиха и са далеч от тук, за такива хора винаги има място в цивилизованата част от света. Е ние тука па толкова ли сме смотани, или пък сме големи патриоти? К'во чакате бе хора? Патриоти ли сте или глупаци? Аз самият вече не знам какъв съм :-)
  • 3 мечока

    1 0 Отговор
    Държавата фалира още 89г
  • 4 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    ДРУГАРЯ ГАНЧЕВ БЕШЕ ПОКРИТ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗА УБИЙСТВО ОЩЕ ПРЕЗ 1988 МНОГО Е ГОТИН С ПАРИТЕ НА ДЪРТИТЕ ДРУГАРИ НАЛИ