30 Април, 2013 21:57 4 173 1

СРС-та да се прилагат за престъпния контингент на всички нива

  • георги горанов-
  • срс-та-
  • армия-
  • сигурност
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За премахване на възможностите специалните разузнавателни средства като способ за събиране на доказателства да се прилагат за политически цели, СРС – та да се използват само за престъпния контингент на всички нива и при противодействията на тероризма. За това се обяви водачът на листата в 23 МИР от гражданската квота на Движение за права и свободи Георги Горанов, издигнат от Инициативен комитет за защита на потребителите и техните граждански права. Това искане той издигна, за да няма политически спекулации.
Необходимо е възстановяването на Бюрото за контрол на СРС-та в парламента, смята Горанов. Това ще осигури по-строг граждански контрол, чрез депутатите, които представляват гражданите. Според Горанов в това бюро трябва да има и гражгданска група като експерти от НПО и граждански сдружения.

Ние сме за евроатлантическите структури и мироопазващите мисии, в които се включват нашите военнослужещи. Ние сме за стриктното спазване на договорите с НАТО и поетите ангажименти към евроатлантическият пакт. Да се отвори достъпа на всички граждани в армията и службите за сигурност независимо от тяхната етническа принадлежност и вяра, за това ще работи Горанов и неговия инициативен комитет.

В частта създаване условия за сигурност е необходимо  да се оптимизира законодателството на армията в частта задоволяване на социално-битовите нужди чрез публично – частното партньорство, е на мнение Горанов. Той смята, че е необходимо повече сигурност на работното място при военнослужещите и администрацията.
Необходимо е и използването на армията при бедствия и аварии, както е в редица страни – членки на ЕС. Горанов и инициативния комитет стоят и за равностойно и недискриминационно отношение към жените в армията.

Също така Горанов предложи, ако има сигнали за злоупотреби в армията да бъде сезиран главния прокурор, който до момента с действията си показва, че законът е за всички.
Необходим е силен граждански контрол и присъствие по отношение на дейността на армията,  където законодателството позволява, каза още Горанов.

Гласувайте с бюлетина №40 за Георги Горанов, издигнат от Инициативния комитет за защита на потребителите и техните граждански права и  водач на листата на 23 МИР на Движение  за права и свободи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pacoran

    0 0 Отговор
    Ама тоя ръп ли нали 90% от политиците прават далавери и са престъпници