Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 19:00 9 228 162

Защо е това недоволство в България? Докога ще издържи Петков?

  • кирил петков-
  • пп-
  • продължаваме промяната-
  • премиер-
  • бюджет-
  • пожарникари-
  • пенсионери-
  • протести

Полицаи и пожарникари протестират. Недоволстват таксиджии, пенсионери, билблиотекари, учени от БАН.

Защо е това недоволство в България? Докога ще издържи Петков? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пукна пролет и човек ще рече - започва априлското въстание! Полицаи и пожарникари излизат на протест, защото изоставали от инфлацията с 20 процента. По-рано в готовност бяха и пенсионерите, но явно нещо им обещаха. И таксиджиите имаха искания - намаление на патентния данък заради COVID кризата, след като помощи получиха много други бизнеси. Символично протестират библиотекари, галеристи и музейни работници - казали им 25%, а те искат 50%. И учените от БАН заплашиха с някакъв интелигентен бунт.

И редица други недоволства

Истината е, че се гласува щедър бюджет. А колкото повече сe дава, толкова повече хората искат. Нормално е те да се борят за интересите си - особено във време на рязко покачване на инфлацията, която размества съотношенията. И е правилно, че управляващата коалиция обещава. Защото все пак България не е от най-задлъжнелите, приходите се вдигнаха, освен това страната очаква и парите от Брюксел по Фонда за възстановяване.

Струва ми се грешка увеличаването на максималния осигурителен доход, срещу което протестират от IT-сектора. Прогресивното данъчно облагане в една разумна скала е по-разумно. А по-високите осигуровки да бъдат въпрос на личен избор. Но тук има една тежка идеологическа омерта, която скоро няма да се вдигне. Така или иначе - ето още едно недоволство.

Въпросът ми е дали зад всички тези справедливи социални искания не стои тежко притиснатата от разнообразни разкрития опозиция на ГЕРБ/ДПС? Онази опозиция, която критикува бюджета като ултраляв и ни предупреждава за "гръцки сценарий", но в същия момент призовава да се дава още, и още. Забележителен е широкият фронт на атаката. От "Възраждане" например готвят протест срещу COVID-мерките, макар че продължават да умират по три автобуса българи всеки ден. С хитрата си заявка, че ще отвори държавата не в зависимост от заразените, а от заетите легла в болниците, Кирил Петков е готов да ги вдигне напълно до седмици. Само че тогава вероятно ще има протести в обратната посока.

Същевременно правим добра стъпка за сдобряване със Северна Македония и хоп - ВМРО са на улицата с невнятните си искания по отношение на историята. На всяка крачка в схватката с прокуратурата от храстите изскача верен прокурор, който почва да обстрелва правителството. Нападат го обаче с приятелски огън и свои, които искат всичко да става по-бързо, ако може с вчерашна дата. Започва напрежението в Украйна, в София се появяват надписи "НАТО вън" (но нали самата България е член на НАТО и следва да излезе вън от себе си?).

Докога ли ще удържи Кирил Петков?

Не е за подминаване и дигиталното опълчение, което произвежда всевъзможни съждения, мемове и майтапи относно Кирил Петков, който бе наречен от Хамид Хамид от ДПС "Шугър Фейс": като се започне от това, че вратовръзката му била по-дълга от предвиденото по протокол и се стигне до объркването на Толстой с Чехов. Скандал предизвиква и всяко уволнение и всяко назначение. А образът му, граден с художествени средства от опозицията, започва застрашително да засенчва архи-врага Румен Радев.

Не знам докога ще удържи този решителен политически лидер: наблюдателите го оприличават на тефлонов тиган както навремето правеха с Меркел - нищо не му се лепи. Най-вероятно защото умее да преговаря, да отстъпва и да настъпва. А що се отнася до бюджетно-протестната вълна, много се надявам да научи българските граждани, че протестите са крайна мярка при непреодолими конфликти. Когато се обсъжда бюджетът, най-добре масово да сме синдикирани и наместо да крещим по улиците, да пращаме някой да ни представлява в пазарлъците с правителството. Ако пък някой се готви за четвърти поред избори, нека си каже.

Автор Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милиционерите

    105 22 Отговор
    вече всяка година искат по 20%.

    Коментиран от #10, #45, #132

  • 2 Емор

    113 57 Отговор
    Най вероятно до пролетта, Продължаваме Поскъпването.
  • 3 Дошъл

    72 56 Отговор
    е за да издържи и вероятно чудесно е направил преценка на всичко, а и ако не вярва в победата, нямаше да предприеме това решение !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анонимен

    74 85 Отговор

    До коментар #4 от "Най точно е това":

    Възраждане са си прокси на Толупа.

    Коментиран от #157

  • 6 фен

    78 44 Отговор
    НАЗНАЧЕТЕ нови полицаи и пожарникари.БЕЗРАБОТНИ БОЛ.

    Коментиран от #96

  • 7 Бай Онзи

    58 49 Отговор
    12 год. Киро , после ще мислим ! На милиционерите ще бъде предложено-който не харесва работата и заплащането да подава молба за напускане ! Точка !Да видим идеята на баце да се бутат в техни колеги ! И да видим как го на$бут$ват на баце !

    Коментиран от #20

  • 8 Иван

    38 56 Отговор
    Ами 4 години после ще видим
  • 9 Да бе

    68 98 Отговор
    "Недовослтвото" към кабинета на Петков е аранжирано от герб и дпс. Изпълянва се от възраждане и платените гербаджийски медии. Хората не са чак токлова прости, за да вярват на писания като това.

    Коментиран от #83, #149

  • 10 Искай

    16 21 Отговор

    До коментар #1 от "Милиционерите":

    И ти бе ! Иначе ще си останеш грапляк !
  • 11 Борис

    57 50 Отговор
    Организиран нелегален бунт на мафията се готви! Зад гърба на възраждане,милиционерите,синдикатите, надничат грозните тикви на босовете на мафията. Знам само едно- срещу народ и държава няма успех за която и да е върхушка!!!
  • 12 Факт

    96 64 Отговор
    Защото правителството беше избрано чрез лъжи пропагандирани от лъжливи телевизии.

    Коментиран от #14, #160

  • 13 666

    79 51 Отговор
    Поредната некадърна циркова трупа на Кирококорчовците отива в небитието. Тяхната задача беше да махнат Гешев и Цацаров но не се справиха. Сега ще дойде "добрия" чичко Радев и ще довърши това което е останало от България. Мрачно бъдеще за народа.

    Коментиран от #106

  • 14 Теб

    29 19 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    кой те подлъга , бе , Факте ?
  • 15 Шушумигите

    81 46 Отговор
    Какво искат да кажат ! Че народа няма право да свали правителството ли ! Ако не чуват какво им се говори - чиба ! А тия определено не чуват ! Българският ли им е труден ?!

    Коментиран от #17, #47, #53, #111

  • 16 Мислещ

    80 38 Отговор

    До коментар #4 от "Най точно е това":

    Умират, защото ги убиват в болниците с протоколите от СЗО. А протестът е против зелените сегрегати, които не вършат никаква работа, освен да узаконяват свободно пренасяне на болестта от ваксани. Здравите хора са ограничени. ПРОСТо Киро му е време да се ш и б а с 200 към Канада.

    Коментиран от #22

  • 17 Сваляй

    11 19 Отговор

    До коментар #15 от "Шушумигите":

    го , бе !
  • 18 ⚜️Просветен⚜️

    70 42 Отговор
    Къв политически лидер е тоя с 300 думи в речника? Само за мемета е подбив!

    Коментиран от #50

  • 19 Недоволен

    85 44 Отговор
    Това правителство е назначено, за да прокара интересите на САЩ. Да ни пробутат вредните ваксини и да вкарат Македония в ЕС. Нищо друго не ги интересува. Продажници!

    Коментиран от #68

  • 20 Тоя па

    24 27 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Онзи":

    На полицаите ще бъдат предложени торби с пари , а на тебе - нова гега за да си пасеш стоката !
  • 21 3.14К

    63 16 Отговор
    Дъртата чанта Ивайло Дичев отново се изходи в DW.

    Коментиран от #115

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 шекел веле пак жужи

    69 21 Отговор
    Щом грантаджийската дойче прави пропаганда на канадеца, рейтинга му сред народа на България, е паднал в мазето.

    Дойче е чужда медия за българите, пропагандираща радикален трансджендър срещу българските семейни ценности и традиции, вчера в статия наричаха българите в германия необразовани, мързеливи...

    А истината е, че германия, сащ, англия, шорошки нпо грантаджии правят реформи в образованието и икономиката вече 30 г.
    Резултат- 2 млн. евтини гастарбайтери за западен ес и разрушена българска икономика- инфлация, държавни дългове и т.н..
  • 24 Бамбука

    48 13 Отговор
    Нормално е да има протести. Едни защото са яли бял хляб дълги години без да се напрягат, други защото са си мислили че ще ядат бял хляб, но последните избори им объркала картите, трети защото получават трохи от белия хляб когато протестират. Нормално.
  • 25 Hoho Boho

    24 38 Отговор
    Тоя къде го видя това голямо недоволство?
    Петков като отмени Зеления сертификат и рейтингът му ще литне до върховете

    Коментиран от #143

  • 26 ха ха

    62 21 Отговор
    Недоволстват българите, щото Кирчо е лъжлив и калпав началник.
    - 1. Веднага трябваше да разкара зеления сертификат и да върне свободата на гражданите за да спечели доверието им.
    - 2. Трябваше рестриктивен бюджет. Практически замразяване на разходите от предходната година. Така нямаше да има привилегии и всички, които си помислят за мрънкане за повече пари щяха да изглеждат зле в очите на обществото.
    - 3. Твърде рано се заигра с РСМ и енергетиката. Без много шум трябваше да разгледат новите технологии в ядрената енергетика и да искат отлагане на спирането на въглищата в Европа. МОжеше и да намери съюзниви за въглеродните квоти сред другите Източно европейци.

    Коментиран от #34

  • 27 Кирчо и кокорчо

    40 31 Отговор
    Ние продължаваме ПОДМЯНАТА а вие стачкуваите и гладуваите тъпаци
  • 28 варненец

    18 12 Отговор
    А бе как така на този статия първия коментар не е на "Последния софиянец" - направо е чудно ? Кирчо веднъж му е "дружка" и го насърчава с : "Мачкай Кирчо" ...от друга страна призовава към подкрепа на митингите против Кирчовото правителство ... иди го разбери тоя "софиянец" ...Мислех си дали е от "Софийското околовръстно" или от Факти ...Ама все едно е ...

    Коментиран от #70

  • 29 Мда

    28 28 Отговор
    Дойче веле, говори от зайчарника в Банкя.
  • 30 А50

    37 23 Отговор
    Кирето е пълен темерут, нищо неможе да го трогне и ще се седи докато посолството реши.

    Коментиран от #74, #124

  • 31 Хей народ поробен, що си тъй заспал?!

    43 21 Отговор
    "Протестът е важен начин на протест" се изцепил Киро днес в Брюксел😂😂😂.Поредната подигравка с българският език от харвардския Учен, както казваше бай Тошо😂😂Е, сега какво ще кажете, нали се подигравахте на Бойко, че бил прост, еднокнижник, ама след него оставаше и за бъдещите поколения блага и придобивки.А при Просто Киро положението за почти 100 дни е "майка плаче, грамофон свири". И не стига безумните харчлъци, обедняването на народа, ами с Макрончо щял да беседва за Македония, като, че за нас българите това е най-важният проблем. Е, спомнете си хитрите елини какво правиха-20 години не позволиха на макета да се заиграват с името Македония и си постигнаха своето!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Хихихихии.. хихихихии

    28 7 Отговор
    ИВАЙЛО,..ТВА ПРОЗВУЧА НОГО....ХОМО, БЕ.. ТЮФЛЕК!
    Хихихихии.... Хихихихии...
    НЕКАК СИ...НЕ ВЪРВИ НА МЪЖ ДА Е ТОЛКОВА...НАВЕДЕН И..."ОТЗИВЧИВ"...
    Хихихихии.... хихихихии.....
  • 34 Хе,хе...!

    2 7 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    Ама много знаеш ве...😝!
  • 35 Doko

    27 4 Отговор
    В Русия Путин тури у лево DW, независимо че се обича с германците и танте Меркел. Защо ли?
  • 36 Пенсионер

    16 21 Отговор
    Ние сме алчни и неблагодарни по природа щото семето ни е такова чаак от хан Аспарух

    Коментиран от #57

  • 37 КИКИ ГРАЙНДЪРА Е..ОТЯВЛЕН ПОЧИТАТЕЛ

    23 4 Отговор
    НА .. САДО-МАЗОто В Г-ЕЙЗЕР САЙТОВЕТЕ!
    НАСИЛИЕТО И ПРИНУДАТА Е В НЕГОВАТА . ПАСИВНА СЪЩНОСТ!
  • 38 шекел

    37 6 Отговор
    Свободния свят премахва “ гмо зелените тескерета“, киро канадеца не.

    Кляка на рсм- чаните, търгува българската история в интерес на мустафаджиите от англосаксония, дето но берлинския конгрес разпарчетосаха Сан Стефанска България и дадоха Източна Румелия обратно на отоманците.

    В енергетиката е пълен хаос, цените на храните скачат, а киро се снима с пасти на жена си.

    Набутва “ нпо калинки и жените на аверите си в променътъ на доходни държавни служби“ като боко, станишев, царо, костов преди него.

    Хората не са нито глупави, нито слепи.
  • 39 Работник

    44 2 Отговор
    Ако и нашите заплати бяха увеличени като на депутатите със 700лв нямаше да е така
  • 40 тома

    21 35 Отговор
    В момента боко тиквата насъсква чакалите си

    Коментиран от #59, #87

  • 41 Sluchaen

    20 23 Отговор
    Г-н Петков и правителството сами си "копаят гроба"
    Не осъзнаваха ли, че ги очаква тежка и неблагодарна мисия?
    Защо постоянно се обясняват и говорят един през друг? Нали подписаха споразумение? Влизат в капана на гроб и дпс.
    Спомнете си как управляваше тиквата.
    Кирил Петков да се държи по-твърдо и да овладее говорилнята.
  • 42 Защото..

    27 29 Отговор
    Злобният некадърник, и руско мекере Радев, се опитва да бутне правителството в най-трудният момент за страната, защото разбра че Киро и Асен няма да играят по свирката му, и оглупелите до неузнаваемост българи гласуваха за него, и продължават да го подкрепят, този негодник кариерист се е озлобил до неузнаваемост. Какво ли не направи да раздели и противопостави народа един срещу друг, и сега продължава с пълна сила да се опитва да хвърли страната в нов хаос, с непридвидим край, само и само да задоволи болните си амбиции и его. Това е тежко болен психопат, готов е с цената на всичко да оглави власта в България, дори и продаване на националните интереси на чужда държава..впрочем която и го назначи.
  • 43 ОЛЕЛЕ

    16 25 Отговор
    Понеже досега всички мижитуркаха, защото при Бойко никой не гъкваше. Той си купи синдикати, ръководители и всичко за което може да си помислите имаме проблем. С най- социалния бюджет изпълзяват всички зависими от Бочко и този си мисли, че ще отърве затвора?
  • 44 Пенсионер

    25 4 Отговор
    Недоволство за това че тук е по добре от Германия и нашите пенсии са най големи в ЕС
  • 45 КИКО

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Милиционерите":

    Да сте чули да има уволнен или вкаран в затвора милиционер за крупция ?
  • 46 Авторе,

    36 15 Отговор
    авторе, че кое точно от казаното и стореното от премиера КП и правителството е достойно, да бъде похвалено? Фактите са налице. Поскъпна ли живота, назначенията в министерства и агенции не са ли шуробаджанашкосъученически, зоконосъобразни и логични ли са действията и т.н. Не казвам, че трябва да има избори , но този кабинет трябва да бъде посъветван да си подаде оставката и да бъде съставено ново правителство. Ясно е обаче, че това няма как да се случи, което е доста зле за тези които не ги вълнува оставката на Гешев а ежедневието. И тези хора са огромната част от обществото, а не глупостите които се говорят от няколко кресльовци, че народът иска отстраняването на Гешев и Цацаров. Това го искат господарите на кресльовците, между които е и автора.

    Коментиран от #54, #64

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Минева

    10 19 Отговор
    Премиерът е виновен и за глобалното затопляне!
  • 49 asd

    11 24 Отговор
    Захлебващите от чекмеджета е нормално да недоволстват, другите разчитат на себе си!
  • 50 ОЛЕЛЕ

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "⚜️Просветен⚜️":

    За Бойко говориш, нали?

    Коментиран от #66

  • 51 Дръж се

    15 24 Отговор
    Дръж се Киро!Дръж се Асене!
  • 52 Търговец на илюзий...

    10 2 Отговор
    За тези политици , ЕС , налагането на КВОТИ и рестрикций в полза на различни лобита не си струва да коментира човек, защото това е лов на риба в мътна вода. Всичко останало е децентрализиране за да управляват Българи България. Изграждане на икономически мощности и т.н. Нещо за което вече не сме способни. Иначе ще чупим китки, и ще хленчим и мрънкаме безсилни пред бъдещето си.И нямаме никакво право да се оплакваме, защото избора е личен, но за съжаление отделния индивид само си мисли,че решенията се взимат от него...
  • 53 www

    10 9 Отговор

    До коментар #15 от "Шушумигите":

    Шушумигите сте по жълтите сайтове, народът ходи на работа!
  • 54 Да бе

    12 24 Отговор

    До коментар #46 от "Авторе,":

    Ти май си още един от зайчарника в Банкя. В целия свят поскъпнаха горивата, електроенергията и цените на всичко по веригата. Може би искаш Киро да намали световните цени на петрола, които се диктуват от картела ОПЕК? Герб трол...

    Коментиран от #63

  • 55 9689

    6 8 Отговор
    И ние консуматорите на гроздова почваме,мутрата плаща.
  • 56 Ирена

    21 8 Отговор
    Недоволството е защото има само уволнени, пенсионирани и изгонени на фона на растяща икономическа криза и инфлация.
    А нали щяха да се грижат в името на доброто за хората.Досега добро не се вижда.
  • 57 asd

    10 5 Отговор

    До коментар #36 от "Пенсионер":

    Орките навсякъде сте такива и нямате нищо общо с Хан Аспарух!
  • 58 генерали,професори -тотални некадърници

    16 8 Отговор
    Тези некадърници ги доведе друг некадърник , който е най тъпия да сега ! Той е виновника.
  • 59 тулупи

    3 5 Отговор

    До коментар #40 от "тома":

    Сметките ще им излезнат криви, понеже винаги са били малцинство. 😆
  • 60 Тарикати

    21 5 Отговор
    Тия дето си ги избраха сега да не мрънкат.

    Коментиран от #72

  • 61 Fury

    27 1 Отговор
    Ами да се наведем и да чакаме, а автори на статията. Докат правителствата провеждат политиките си по този начин, а именно нищо не дават без да се протестира то неминуемо ще има протести. Не вярвам на някой да му се идва до София да протестира, но глада е по силен от тока....
  • 62 той не

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Не си мислещ ти,не си...":

    Пък кой ли е...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Грую

    26 11 Отговор
    Ами ,че Харварда и Кокорчо са въздух под налягане.Как няма да има протести!?Тази промяна ни докара до просешка тояга.

    Коментиран от #77

  • 66 За Кирчо

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "ОЛЕЛЕ":

    Ментата,става въпрос.
  • 67 Бла бла

    27 5 Отговор
    Момчето си има дефицити,бла бла ,арести искал,конституция не харесвал,лъжи колко щеш,хвърля обвинения без основания,а проблемите в страната,бюджет НЯМА.ВАЖНОНОТО ДА СЕ ОБГРАДИ СЪС СВОИ ХОРА ВЪВ ВЛАСТТА.СТАЛИНСКИ МАНТАЛИТЕТ.

    Коментиран от #91

  • 68 Иво

    20 7 Отговор

    До коментар #19 от "Недоволен":

    Това правителство е на Радев и има само една задача да свали Гешев. Мафията всеки момент ще разкара простия Киро за несвършена и платена работа.
  • 69 МАЛКА пенсИЯ

    7 7 Отговор
    НЕДОВОЛНИ,НЕДОВОЛНОСТ,А РЕЙТИНГА-РАСТЕ.ЧУДО.

    Коментиран от #76, #113

  • 70 6666

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "варненец":

    Последният софиянец е платен трол от ФАКТИ. Сега ще ме изтрият. Това го твъдя във форума поне от месец. Така събират противоположни мнения, за да има коментари и посещаемост на сайта. Софиянец, спри се! Смени образа, защото си разкрит офис трол от ФАКТИ. Смени заглавната.
  • 71 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    10 2 Отговор
    то само с хилене не става, това е мафия с милиардни ресурси!
  • 72 Hoho Boho

    8 17 Отговор

    До коментар #60 от "Тарикати":

    "Тия дето си ги избраха сега да не мрънкат."

    Мрънкат не тези, които го избраха,
    а тези, които
    се страхуват от Него, защото има подкрепата на тези, които Го избраха.

    КРАДЕНЕТО СВЪРШИ!

    Коментиран от #86, #102

  • 73 Ана

    24 0 Отговор
    Дойче веле ,спрете с манипулациите ,Кой ви плаща , има ли органи да проследят външното влияние на чужда медия ,която внушава неистини с цел разграждане държавността ни !!!
  • 74 6666

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "А50":

    Къде видя темерут при тая вечно ухилена физиономия?

    Коментиран от #84, #100

  • 75 Тая ухилена

    5 1 Отговор
    слива - пак там...СТИГА ВЕ...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Да бе

    4 6 Отговор

    До коментар #65 от "Грую":

    Имаш герб просешка тояга. Колко изкара днес от просене в Банкя?

    Коментиран от #122

  • 78 С две думи

    10 3 Отговор
    казано честно повече имам доверие на Мария Захарова, отколкото на ЕФЕКТИФната фъф фсяко отношение посолствено управлявана и постоянно ухилена КалинКа Константинова .....Поклон! Повръща ми се от вас!

    Коментиран от #80

  • 79 КИРЧО НЕ Е ТОЛКОВА НАИВЕН ДА НЕ ЗНАЕ ЧЕ

    20 7 Отговор
    КРАДЦИТЕ - ОЛИГАРСИ И ПОЛИТИЦИ ВЕЧЕ СА ПО - ОБРАЗОВАНИ ОТ НЕГО , ОСТАВА МУ ЕДИНСТВЕНО ДА СЕ УЧИ ОТ ТЯХ А ТЕ ЩЕ МУ ПОМОГНАТ С ВСИЧКИ СИЛИ ! САМО ТАКА ЩЕ ПРОСПЕРИРА И УТРЕ ЩЕ ИМА СОБСТВЕН БОИНГ КАТО БАЙДЪН И ПУТИН ! ТАКА ЧЕ ТОКА ПАРНОТО ГАЗТА ВОДАТА И КЮМУРА ЩЕ РАСТАТ ЗА НАША РАДОСТ ! КИРЧО И КОКОРЧО ТАКА И НЕ КАЗАХА КОЙ ГИ СЛОЖИ НА ТЕЗИ ПОЗИЦИИ - НО НЕ Е НАРОДА ТОВА ПОНЕЕ СИГУРНО С ТЕХНИТЕ 8% ПОДКРЕПА НА ИЗБОРИТЕ !
  • 80 Toni

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "С две думи":

    а с малко повече
  • 81 Сивата чапла

    6 1 Отговор
    Ето пример за статия,
    когато четеш заглавието,
    минаваш по-надолу да и сложиш единица и минаваш на коментарите!
  • 82 ИЗХОД

    4 8 Отговор
    ТИКВАТА В ЗАТВОРА
  • 83 Сивата чапла

    21 3 Отговор

    До коментар #9 от "Да бе":

    И като не съм ни гербер, ни от Възраждане,
    що не мога да видя нищо добро в настоящето на ПП-то?

    Изключително притеснително е, как Петков баламосваше всички при Диков,
    с оная история за електрическите коли и още от тогава светна лампичката,
    че си имаме работа с посредствен мениджър на чужди пари.

    В главата на петков няма никой, и хлебарките са избягали.

    Коментиран от #131

  • 84 Сивата чапла

    13 2 Отговор

    До коментар #74 от "6666":

    Трябва да видиш Кирето, когато си мисли, че никой не го гледа.
    Може и да не го познаеш.
  • 85 "селянин"

    11 1 Отговор
    Защото е новоизлюпен комунист. Репресивният му апарат добре се грижи за такива като мен. Той е наследник на старите комунисти . Отново ме държи без законовите ми права. Дано всичко му се върне тъпкано.
  • 86 Сивата чапла

    17 1 Отговор

    До коментар #72 от "Hoho Boho":

    Ако знаеш, колко ми се иска да си прав, но не си.
    Кирчо ще вади зайци от ръкава си,
    докато има наивници, които обичат да си плащат, за да гледат шоу и да му ръкопляскат.

    Какво стана със завода за електрическите коли?
    Направо ме е срам, заради самия него, когато се "пенеше" колко било лесно и елемнтарно, щтракваш значи с два пръста и колите са на килимчето.
    Ами не бива, чак толкова не бива.
  • 87 Сивата чапла

    6 6 Отговор

    До коментар #40 от "тома":

    Боковите чакали и новоизлюпените лешояди на Простото Кире.
    ПП - Продължава Простащината
  • 88 Лея13

    19 2 Отговор
    Решителен политически лидер!?Киро!?А стига бе!Тоя живее в паралелна реалност някаква:))) Освен да срича и ъ-ка пред медиите, нищо друго не прави.А,да- и да мота така думите в изречението, че после половин час да се чудиш какво е искал да каже.Пълна излагация.Понякога ми се струва, че има някакъв проблем с главата тоя човек.Много неадекватен ми изглежда.
  • 89 Sure

    5 8 Отговор
    Цитат от DW: "Защо е това недоволство в България? Докога ще издържи Петков?" Заради гагауза Костадин Кюлчев, прокси на герб/сдс/дпс. Защо не си направиха коалиция преди последните избори, а сега търсят под вола теле?
  • 90 Е,очаквано

    13 2 Отговор
    Дичев е от Да България и само се прави на учуден и интересен.Сородоидче и т.н.Мнението е ала бала.Нито вижда инфлацията,нито че няма компенсации,нито че няма политики в никой сектор,не вижда спекулантите на ток напазарували депутати и министри,да не говорим ,че стажант премиера който още не знае в коя държава се намира,но по скоро знае,че е в Абсурдистан където гони корупцията със шуробаджанащина и спуснати поръчки от разградския вилает,че и без корупция направи спонсора си министър който също не знае къде е и в кое министерство.
  • 91 ТИКВАТА В ЗАТВОРА 21

    5 7 Отговор

    До коментар #67 от "Бла бла":

    ТИКВАТА В ЗАТВОРА
  • 92 ха ха ха

    15 3 Отговор
    Щот докарахте от бавните най-бавният! ... и никой не е гласувал за него, ако мислите, че хората са глупави и не виждат прокопито зад курилчо, дълбоко се лъжете 😜
  • 93 Механик

    17 3 Отговор
    Щом дойчевеле се загрижило за Кирчо, значи хората не го мразят случйно.
  • 94 Bandita

    10 3 Отговор
    Смешен народ сме, след като избрахме тези палячовци! Нека видим 1во грешките в самите нас и тогава да виним другите.

    Коментиран от #98

  • 95 НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ЧЕ КИКИ НЯМА

    12 2 Отговор
    ДА Е ПРЕМИЕР В СКОРО ВРЕМЕ , НО ТОВА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СТАНЕ - НЕ ЗА НЕГО РАДЕВ ДИГАШЕ ЮМРУК !ПАК ЩЕ ПРОДАВА ХРАНИТЕЛНИ ОТРОВИ - ДОБАВКИ ЩОМ НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА В ПОЛЗУ РОДУ !
  • 96 Ха ха

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "фен":

    Да те назначим теб, ама едва ли ще издържиш изпитите!
  • 97 Guru

    4 13 Отговор
    Ще издържи 4 години или докато не се уволни и последната калинка от държавната администрация, назначена от гербавата хунта.
  • 98 глупости говориш

    8 1 Отговор

    До коментар #94 от "Bandita":

    на 10 % народ ли му викаш?
  • 99 Петрохан

    11 2 Отговор
    Ами ясно е бе Кире.Протестират тези който не работят.Вдигнахте депутатските заплати с по 700 лв.Давате помощи на пенсионерите а за работещите дори и детски няма.Какво се чудиш.Накрая и аз мисля да започна протести и да не внасям глупавите вноски които се удържат.Пенсионно няма.Има само по ведомост.Здравеопазване няма.Нали това е задачата да не се доживява до пенсия.Съдебна система няма.Нали трябва хората да са под напрежение.Какво е толкова сложно,че не може да го разберете.Имаюе най много полицай на глава на населението,а все грабят народа.Като се замислиш малко ще разбереш,че Пенсионно,Здравеопазване,съдебна система,политици,полиция и други държавни институции са в схема срещи работещите хора.Нали си учил бе Кире.Да но въпроса е ,че нищо не си научил.Не виждам с какво сте по различни от предшествениците си.
  • 100 Лея13

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "6666":

    Човекът имаше предвид тепигьоз, перде,,гьонсурат.Мисля, че вече няма недоразумение:)
  • 101 България

    13 1 Отговор
    Е държавата на абсурдното. Милиционери които не са свършили за 5 лева работа искат всяка година увеличение на заплатите. В провинцията има назначени такива които говорят български като Карадайъ. Учителите всяка година и те искат пари. При положение че дори и сега взимат почти 3 пъти повече от продавачка в магазин. Живея в малък град в провинцията, и познавам лично 80% от хората които работят някаква държавна работа в района. От повечето от тях не става чеп за зеле, но понеже са човек на някого в кметството ги държат. Ние работещите хора в частния сектор издържаме стотици хиляди държавни михлюзи. Количеството им е като за държава с поне 50 милиона население

    Коментиран от #103

  • 102 Тракиец

    9 2 Отговор

    До коментар #72 от "Hoho Boho":

    Батка.Краденето свърши за някои .За други сега започва и то ще е много по -голямо.

    Коментиран от #116

  • 103 Тракиец

    2 1 Отговор

    До коментар #101 от "България":

    Брово.И аз така мисля.
  • 104 Алооо

    3 14 Отговор
    По-добре Кирчо, отколкото старата паплач от крадци и корумпета, които оставиха България на дъното.

    Коментиран от #121, #158

  • 105 Бунтата

    3 10 Отговор
    Слушайте го онзи банкянски простак и ще видите до каде ще ви доведе!!!!

    Коментиран от #108

  • 106 Бунтата

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "666":

    Тези три шестици си навярно изчадието на банкянския циганин!!!
    По-добро правителство не сме имали и по-добър президент България не е имала!!!!
    А за батаците на крадливите гербари гледаме всеки ден във техните платени и корумпирани медий!!!!
  • 107 Боко Тиквата от Банкя

    2 5 Отговор
    Този Кирчо Петков, чрез ДАНС трябва да извика ТУЛУПА 🎃🎃🎃 от Банкя на разпит и по време на разпита да се самоубие, щото му предстояло да влезе в затвора, също така и с ШИШИ🐖🐖🐖🐖, Орлето 🦅🦅🦅Доган е получил микро инфаркт, може случайно да издьхне от усложнения и ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПОЧНЕ ДА ЦЪФТИ
  • 108 Сивата чапла

    7 1 Отговор

    До коментар #105 от "Бунтата":

    Между простака от Банкя и простака от Канада разлика няма.
    Само кукдкудячите тук,
    не виждате ли че сме обречени,
    трябва и ум, и сърце, а такива ги ликвидират още в зародиш у нас.

    Коментиран от #109

  • 109 има има

    14 2 Отговор

    До коментар #108 от "Сивата чапла":

    БОКО е светлинни години по-умен от Курилчо!... сметай за кво иде реч!
  • 110 До коментар 94 Бандита

    11 1 Отговор
    Кого си избирал ти не се знае. Само, че изборите бяха предрешени и най- нагло бяха обявени имената на премиер, финансов министър и др. министри още преди провеждането на изборите.Даже финансовият министър заяви, че няма да е министър, ако Петков не е премиер. Престанете да обвинявате за резултатите тези, които са потърпевши!!
  • 111 Ждор

    1 8 Отговор

    До коментар #15 от "Шушумигите":

    Само Боко чува. И затова да го изберете отново. За съжаление той докара България на дъното и под дъното няма още.

    Коментиран от #114

  • 112 Иван Радоев

    15 1 Отговор
    Радев назначи Мошеника от Канада и цялата му шайка а гайлето ще го бере българския народ и то заслужено
  • 113 Сивата чапла

    9 1 Отговор

    До коментар #69 от "МАЛКА пенсИЯ":

    Рейтингът им раста по същия начин, по който бяха избрани!
    Пълен фалшификат.

    Една подлога смениха с друга.
  • 114 Сивата чапла

    6 2 Отговор

    До коментар #111 от "Ждор":

    Ай стига бе.
    Че Борисов е крадец и мафиот, ясно, но и Кирил Петков не става.
  • 115 Ббб2

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "3.14К":

    Лоша реклама направи ,на Просто киро!
  • 116 Лея13

    8 2 Отговор

    До коментар #102 от "Тракиец":

    Много си прав!Наредиха кой колкото можа на държавната трапеза-то не бяха съученици и съученички,съпруги, бивши любовници, близки приятели, спонсори на кампанията си... Може би не се сещам за всички печеливши.И сега следва такова крадене и завличане на милиардите, че Боко ще ни се види като дилетант:)И тези са по безогледни, щото започнаха с наместванията и кражбите от първия ден на царуването си.Няма спасение от плужеците,напъплили тая държава.
  • 117 Гаргамел

    1 5 Отговор
    Слушайте БОКО Тиквата,той ще ви води към охолство и благосъстояние,той е вашият СПАСИТЕЛ
  • 118 Тиквата

    2 5 Отговор
    плаща от чекмеджето,ШИШИ също,защото са застрашени.Надбягват се по студиа -мазната Мента,Хамид Хамид,който иронизира премиера,а не се погледне злото е изписано на неговия ФЕЙС.Енергийния корифей -агент Вергил-Рамадан Аталай.Карадайъ и той сякаш репетира пред огледало дрънка небивалици и се оглежда на 360 градуса за ефект.Толкова са прозрачни,атакуват правителството,защото не могат да понесат ,че нямат власт и няма да раздават порциите.Навикът е втора природа,а сега боли да си никой.Това е лицето на мафията,ежедневно крещящите ДПС,ОПГ ГЕРБ,"НЕЗАВИСИМИЯ"прокурор и мафиот ГЕШЕВ.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Оказа се

    10 0 Отговор

    До коментар #119 от "До коментар 93":

    Че един пожарникар може да бъде класи над едно отроче на агенти на ДС.Въпреки Харвард.С неадекватните си действия докара народа до просешка тояга.
  • 121 Проблема

    4 0 Отговор

    До коментар #104 от "Алооо":

    Е ,че не става по добре а много по лошо.
  • 122 Грую

    8 0 Отговор

    До коментар #77 от "Да бе":

    Ами то си проличава ,като влезеш в магазина.Какви цени преди ,какви сега.И за всички други сметки.И ако червената ти кратуна казва на черното бяло,то това не говори много добре за теб.

    Коментиран от #128

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 В 530

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "А50":

    Кирчо декларира в данъчната си декларация 700 000 долара в чужбина. Кога успя да ги спечели, като от 2002 г. живее в България..., а преди това е "учил" в Харвард? Вероятно със стипендия...

    Коментиран от #133

  • 125 5435431354

    1 6 Отговор
    елементарно саше: краденото е още в крадците и с него ще свалят новата власт защото още прокуратура, медии и синдикати са си техни..... и ако се забавят с възмездието вече от промяна постепенно се превръщат в подмяна и част от гнилоча

    Коментиран от #130

  • 126 РУМЕН РАДЕВ

    8 2 Отговор
    КИРЧО И КОКОРЧО СКОРО СА СИ "GO HOME" !ПРАЗНИ ЛИЦА,ДЕЖУРНО ГЛУПАВАТО НАХИЛЕНИ И БЕЗКРАЙНО НЕКОМПЕТЕНТНИ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ!ЛЪСКАНЕТО НА ИМИДЖ НЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМИ,ТО ГИ СЪЗДАВА!
  • 127 Една баба

    7 0 Отговор
    Откак додоха тия и олиото скочи на 5лв!Десет години е било 1.68лв,а сега 5лв!И всичко всеки ден лети нагоре,никога надолу!Това ли са "КОМПЕТЕНТНИТЕ И ОБРАЗОВАНИ,ЧЕЛИ МНОГО КНИЖКИ...."Такава инфлация помня по времето на Жан Виденов само!Как ще оцеляваме ние възрастните?!Подготвя се поредното ограбване на хората и то е ФАКТ!ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ТРЯБВА ДА СМЕ НА ПРОЩАДА!МУТРИ-ВЪН!
  • 128 Прав си !

    6 0 Отговор

    До коментар #122 от "Грую":

    Ама то комунизЪма им свършва когато свършат чуждите пари!
  • 129 ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА

    6 0 Отговор
    ДО ПЪЛНОТО ВИ УНИЩОЖЕНИЕ!
  • 130 Студио Х

    5 0 Отговор

    До коментар #125 от "5435431354":

    От промяна на промяна и единственото видимо е че мъжете вече раждат!Не искаме такива "прмени".Дръжте си ги в главите.
  • 131 Aaa ннедей

    6 1 Отговор

    До коментар #83 от "Сивата чапла":

    така....Момчето в декларирало 700 000 долара в чужди банки. Явно добър му е бизнеса, макар, че от двадесет години живее в България...Момче за пример, че и Харвард е завършил....Кой ли е платил тези курсове?
  • 132 МЪЖ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Милиционерите":

    БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УРАВЛЯВА ОТ МЪЖ НЕ ОТ ЗАВИСИМИ МЕКИ КИТКИ ПЕЛТЕЦИ И ЧЖДОПОКЛОНИЦИ!
  • 133 hahaha

    8 0 Отговор

    До коментар #124 от "В 530":

    а еконта 15 милиона за 5 години от закуски....
  • 134 смях

    7 0 Отговор
    Правилният въпрос е : До кога ще издържи Радев?
  • 135 Васил

    3 1 Отговор
    Сами са си виновни нали щеше да има съкращения в полицията а те какво направиха едно голямо нищо.
  • 136 Факт

    1 6 Отговор
    НЕ-ИЗЧЕГЪРТАНИТЕ гербаджии продължават да клатят лодката! Целта е да останат на "държавната ясла"!
    Знайте , че за 10 гонини бойковизъм всеки началник - на полиция, следствието, съд, прокуратура, областни , общински , градски, селски и ... прочие , е гербаджийска издънка и е одобрен от когото трябва! А сещайте се от кого ! ( ама не е нито Радев, нито Петков!)

    Коментиран от #139

  • 137 Хахаха

    13 0 Отговор
    Петков и съдружниците му са нагли и безочливи. Ще издържат до тогава, докато ги търпим ние. Ако зависи от тях може и до пенсия да изкарат.
  • 138 Дедко Шорош

    3 3 Отговор
    Дръж се, Кире, ясъм зад тебе!
  • 139 Факт е

    5 0 Отговор

    До коментар #136 от "Факт":

    Че администрацията е почти навсякъде, червена още от Станишев. И тези хора няма как да ги накараш да работят.
  • 140 Майна!

    5 1 Отговор
    Недоволни винаги ще има! Гледай да няма гладни и ще изкараш мандата. Гладът е бил движеща сила на, да некажа всички, но на почти всички революции. Ситият ще излезе, ще повика, ще покряка, ще се умори и ще отиде да си почине и да спи, но гладният ще трепе. В България в момента има много недоволни, но според мен гладни няма. Имаш голям шанс да си изкараш целия мандат, но само ако не опускаш груби грешки, като Боко. Да знаеш, че той има страхотен талант да се харесва на мнозонството от хората и само затова успя да устиска толкоз време. Друг на неговото място много отдавна щеше да е дал фира. Сещаш се!

    Коментиран от #151

  • 141 Айде

    1 8 Отговор
    Просто мафията се съпротивлява преди да умре!
  • 142 НЕДОВОЛСТВОТО Е

    10 0 Отговор
    ЗАЩОТО ХОРАТА ИСКАТ ОТ КИРЧО ПРОСТИ НЕЩА 1/ ДА НЕ ЛЪЖЕ 2/ ДА НЕ НАЗНАЧАВА ШУРЕНАЙКИ ЛЮБОВНИЦИ И ПРОЧИЕ 3 / ДА НЕ ДРЪНКА НЕБИВАЛИЦИ А ДА МИСЛИ ДО КОЛКОТО МОЖЕ ПРЕДИ ТОВА 4/ ДА НЕ СЛУГУВА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ / МАКЕДОНИЯ И БЕЛЕНЕ/ 5/ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ХИЛИ КАТО ........... И ДА ВЗЕМЕ ДА СВЪРШИ НЕЩО ПОНЕ ЕДНО
  • 143 Иван

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Hoho Boho":

    Петков е независим политик, от него нищо не зависи не може да махне зеления сертификат.
  • 144 кирчо промяната

    5 0 Отговор
    навремето баща му изнасял с куфарчето,сега е време синът му да връща на народа
  • 145 Запознат

    7 0 Отговор
    Алоооо Петков,за децата на България дадохте по 10лв ....за децата,това е бъдещето на нацията а си вдигнахте заплатите с 700лв. Пу,пу плювам по Вас , Вие хора ли сте бе. Убитите си крушите и марш,марш в Канада. Старите хора обикалят контейнерите за боклук ,а те си вдигат заплатите. Водата стана 2лв, ама тя водата е божи дар,поскъпнаха нашите въглища ли ? Или енергийното гориво в Козлодуй ,или сменихте жиците по стълбовете които са на по 40години че тока стана по скъп за домакинство колкото една крава.Да ....всяко семеиство ви дава по една крава всеки месец,това и по Турско не е било бе крадци. За да ми преброите мизерните пари които внасям в банката която построиха баба и дядо ми взимате 2лв , искате пари и за това че дядо редеше повета по Софийските улици като доброволец сега Ви плащам по 3лв ....обирджии долни. Дедите ни се обръщат в гробовете си. Марш от държавата ни, Тя не е ваша,Тя е на БЪЛГАРИТЕ, и не е за ПРОДАН.
  • 146 Kolio

    4 0 Отговор
    Голямо защитаване на този дребен мошеник кирил петков, гола вода
  • 147 Ам гъл

    3 0 Отговор
    Въпроса е до кога този Бългърски Народ ще търпи поредния нескопосан само забравил се Психопат. Проекта Кирчо е смешен и понеже няма журналисти а само преписвачи по заповед, а ако се провери и ще излезе в кое село в Канада е учил.
  • 148 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Ами защото липсва доволство,няма и благодарствени манифестации,инфлацията е двуцифрена,чрез ковида управляващите удариха страховито икономиката,угодничеството им пред американските интереси сега се отразява в цената на горивата.И други неща ще се отразят,стратегически,войната в Донбас започва,със скърцане и руска пасивност,но ето че набира обороти и руската офанзива ще е внезапна и помитаща.А как ще се отрази тъдява,един господ знае.
  • 149 Ам гъл

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Да бе":

    Не е лесно да Тролиш Глупусти с чували
  • 150 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Оставка
  • 151 no name no face no number

    3 0 Отговор

    До коментар #140 от "Майна!":

    Няма да го изкара бъди сигурен
  • 152 адвокат

    1 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ШАЙКАТА НА СУДЖУЦИТЕ ДОВЕЛИ ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА БЕТСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ДЪРЖАВАТА Е ОГРАБЕНА И ИЗНАСИЛЕНА ТОТАЛНО ОТ КРАДЦИТЕ УПРАВЛЯВАЛИ 12 ГОДИНИ
  • 153 дидо тира

    0 1 Отговор
    сега опипват почвата бандитите с полицай с пожарникари утре с някакви честни и почтенни хора зато Кире затворете шайката да миряса тази държава
  • 154 Радан

    1 1 Отговор
    КЪДЕЕЕ СА ПАРИТЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ
    ЗАТВООООООООР
  • 155 пенсионер

    0 1 Отговор
    Да излязат пред хората премиера и финансовия министър и да кажат в коя друга страна от Европа има таван на пенсиите такова ограбване на хората,след като тези пенсии са определени съгласно осигуровките ,внесени в НОИ.

    Коментиран от #159

  • 156 Хан Мадурай

    0 0 Отговор
    Искам да чокам Константинова.
  • 157 МММ да

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    За Възраждане малко вероятно, но за всички останали да. Само БСП се цепи малко50/50 от ГЕРБ. Всички са тясно свързани помежду си.
  • 158 Мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "Алооо":

    Споко и той е с тях.
  • 159 Мммда

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "пенсионер":

    Таван може да няма, но има прогресивно нарастващ данък. Дори минималната е обложена.
  • 160 Мммда

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Факт":

    САЩ така нареди. И Боко си инсценира падение
  • 161 е за това никой не ще да е жертвено агне

    1 0 Отговор
    Просто Киро Мустафов , известен още като Киро Гафа е герой по образец на дребния мошеник от Дивия запад , обрисуван от ОХенри .Преминал фазата с пенкилерите и използвал предоставения му шанс да стане мастита фигура , Брей МП на държава бе , егати държавата щом Буци и беше и той МП.
  • 162 SAAB

    1 0 Отговор
    той.....канадеца е пътник вече ......пи боза от семейната бозаджйница и оцапа килотите ......хамъмата ще го заменя с друга кратуна