Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 19:00 8 916 258

Има две Българии. Едната е на Путин.

  • русофили-
  • българия-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • бежанци-
  • възраждане

Има две Българии. Едната е на хората, които негодуват срещу руския агресор, страдат за украинците, помагат им, приемат ги в домовете си. Другата е озъбена и самодостатъчна. Как се появи Путиновата България?

Има две Българии. Едната е на Путин. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Веселин Стойнев:

В събота от новините на Евронюз европейците за 1 минута разбраха къде е България във войната. В репортажа от София военният министър на САЩ Остин благодари за лидерството на премиера Петков, който му каза, че България не може да прати военна помощ на Украйна, а пред военното министерство течеше митинг на "Възраждане" с възгласи "НАТО вън".

Още новини от Украйна

"Има надежда - Русия точно може да улучи Министерски съвет"

Слава богу, европейците не разбраха, че предния ден депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева написа във Фейсбук профила си следното: "Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови (според нейното разбиране за високо точни - б.а.) оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата". Добре е да се цитира изцяло, защото ДАНС и прокуратурата можеха да проявят малко активност по офертата към Русия на високоточковата госпожа - въпреки имунитета ѝ и въпреки че по-късно изтри поста си.

В редица други постинги пък българи негодуват, когато бежанци пристигат с джипове. А връх на кощунството е жената да е с лакирани нокти и с очна линия. Ама разбира се, че всички бежанци трябва да влачат крак пеша, да са изпокъсани и изподрани, а единственият грим по лицата им да са саждите от войната.

В такси няма начин да не попаднете на "мъдрец", който да ви обясни, че Путин така или иначе ще си вземе своето, а ние да не се бутаме между шамарите, пък и изобщо - какви са тия украинци, те са си руснаци. На опашката в магазин можете дори да чуете, че война няма - само лъжи за пред камерите.

Разбира се, всичко това не е цяла България. Голяма е България на хората, които негодуват срещу руския агресор и страдат за украинските жертви, помагат на бежанците, приемат ги в домовете си, даряват им човешка топлина. Но тук иде реч за другата, озъбената и самодостатъчна България. В изследването на "Алфа Рисърч" от 1 март една трета от българите продължават да одобряват Путин, а една пета нямат мнение, но можем да подозираме, че сред тях има голям брой прикрили се путинисти, понеже все пак насред война не е много престижно да признаеш, че си му фен. Останалите 48 на сто не одобряват властелина на Кремъл. Тоест, българите сме разделени на две.

Как се появи другата България

Сериозна заслуга има кремълската пропаганда - тя работи отдавна, издълбоко, мощно и ефективно. Разчита на официални медии, журналисти и общественици, както и на тролове и хибридни платформи. Изследователи у нас и по света показаха технологията ѝ. Например чрез създаване на Фейсбук групи и сайтове, които първо са прицелени към аудитория, склонна към конспиративно мислене. После тя се разширява с добре прицелени послания. И бинго - вярващите в кемтрейлс, в чипирането, в 5G колонизацията, в илюзорността на Ковид, са същите, които вярват и в Путин.

Обаче тези хора не са просто жертви на пропагандата - те очевидно имат нужда от нея. Колкото обичат Русия - славянска и освободителка, толкова мразят Щатите и Запада - чужд и експлоататорски. Трябва им свят, който да отговаря на тези светогледни нагласи. И пропагандата им осигурява точно такава HD картина.

Не е и толкова трудно - тези хора често са зле образовани, не могат да откриват противоречия, не могат да се съмняват, не могат да строят рационален аргумент. Историята я познават само от учебниците и лесно могат да бъдат излъгани от Путин, че Русия никога не е започвала войни, само ги е довършвала. А гражданското образование в училище масово тече изкуствено като научния комунизъм едно време.

Прекрасни условия за паралелната реалност създават и българските масмедии и тяхната парадигма за "всички гледни точки". Вместо структуриран по морален и професионален компас дебат, медията се превръща в мегафон, през който се усилват всякакви - случайни, а често съвсем неслучайни - позиции и говорители, които се опитват не просто да се наложат в публичността, а да я разрушат. В една разрушена публичност не остава друго, освен надвикване и последващо самозатваряне на групите в собствени балони от медии и Фейсбук приятелства. А немалко хора, особено по-възрастните, които неуверено плуват в интернет морето, се реят безпомощни да отсеят истината от фейка, падайки лесна жертва на пропагандата. Партии и политици от националистическия и от левия спектър канализират в политически юмрук тази друга, путинофилска България.

Семето на тази друга България е посято още през 1990-те. Резултатите от прехода масово не се приемат за справедливи и немалко хора постоянно търсят форми на отклонение и дори съпротива към установения вече ред - към неговите ценности, институции, проект за бъдеще. Тези хора са обърнати към миналото и са в безтегловността на едно чуждо за тях настояще, осиротяло без бъдеще. Те се включват във всякакви "ние" идентификации на съпротива срещу "тях", които освен всичко друго им налагат джендъра, зеления сертификат, а сега и оръжие за Украйна...

Страна с огромно социално разслоение (първенци сме в ЕС по коефициента на Джини), с 900 000 души, които нито учат, нито работят, с тежка демографска криза, с неравномерно териториално развитие ("Северозападнала" България) - една такава страна може да произведе хиляди андрешковци, които не само ще оставят държавната каруца в калта, но дори нямат рефлекс да надигнат глава отвъд калта.

Ако Путиновата България наистина е половин България, много трудно ще излезем от калта. Но щом успеем, трябва веднага да се заемем със задачата да няма две Българии.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 368 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    253 40 Отговор
    Сложих касичка в заведението ми за бежанците и получавам само псувни.За две седмици в нея има 2,50.

    Коментиран от #4, #47, #75, #160

  • 2 ZZZ

    339 85 Отговор
    България на Путин ще я бъде, а на Байдрън ще изчезне !

    Коментиран от #15, #22, #48

  • 3 Майна

    354 68 Отговор
    Има ЕДНА БЪЛГАРИЯ-РОДИНАТА! И ТЯ БЕШЕ ОСВОБОДЕНА С ПОМОЩТА НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД!

    Коментиран от #38, #39, #57

  • 4 ДААА

    304 54 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ФАШИСТИТЕ В ТЛГАРИЯ СА МАЛЦИНСТВО КОИТО НЕНАВИЖДАТ ПРАВОСЛАВНА РОССИЯ,А РОДОЛЮБЦИТЕ И ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ ОБИЧАТ БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РОССИЯ ФАШИСТИТЕ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ НЯМА ДА РАЗДЕЛЯТ БЪЛГАРИТЕ!
  • 5 ПУ-ткин от бункера

    62 198 Отговор
    Не безпокойте се друзя ! Кораба потъва бавно , но славно … вода ще има за всички

    Коментиран от #196

  • 6 Дааа

    281 28 Отговор
    Едната е на Путин ,а другата на кой ли е ?.Май че е на Сорос.
  • 7 хах

    175 18 Отговор
    Коя ли е по-голяма ZZZZ

    Коментиран от #36

  • 8 Грульо

    272 29 Отговор
    Стойнев е много далеч от истината. Некой ден може би ще разбере, че народа не е толкоз прост и вижда кога некой го мами, като например медиите на статуквото.

    Коментиран от #52

  • 9 Ender

    137 19 Отговор
    Другата на Байдън...
  • 10 pepi777

    242 26 Отговор
    Поредната маниполативна лъжа, вие от DW да ни мислите, че не гледаме руска телевизия, бе ?! :)

    Коментиран от #18, #58

  • 11 Мустафата съм

    112 6 Отговор
    Моята не си я давам!
  • 12 Терминатор 🇺🇦

    59 215 Отговор
    Да си вървят при Путин тук работа нямат.

    Коментиран от #89, #206, #257

  • 13 Госあ

    35 139 Отговор
    А защо още масовият убиец и свастиката му не е забранена ? Всичко е много просто, като се появят орки със свастики, се появява и жандармерия и всичко приключва 💁
  • 14 El chochone

    162 31 Отговор
    Не е вярно това! Аз харесвам Путин, но страдам за украинците, помагат им!

    Слава на Русия !
  • 15 Лъжливия Бабикян

    36 163 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    Путин ще е мъртъв до две седмици

    Коментиран от #28

  • 16 Рашистан

    35 131 Отговор
    България беше освободена от комунизма през 1934 с помощта на БРАТСКА ГЕРМАНИЯ . Но евреите не се спряха и за отмъщение ни докараха окупатора комунистическа Русия да ни окупира чрез война и тероризъм а нейните вечни другарчета другите подлоги на евреите САЩ й помогнаха . Но скоро отново ще бъдем освободени от комунизма

    Коментиран от #144

  • 17 Майна

    159 29 Отговор
    Има ДВЕ ГЕРМАНИИ ,ЕДНАТА, ИЗТОЧНА Е ОБЕЗЛЮДЕНА СЪС ИЗОСТАВЕНИ БЛОКОВЕ,ЗАКРИТИ ЗАВОДИ, ЪОВА Е ИЗТОЧНАТА !!! СЛЕД ДЕМОКРАЦИЯТА!! И ТУК ,ГЕРМАНЦИТЕ КАЗВАТ- ТОЗИ ЕЛЕКТРОПРОВОД НАПРАВИХА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ,ТЕЗИ ГОРИ ЗАСАДИХА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ!! ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ ПОМНИ И Е БЛАГОДАРНА!!!

    Коментиран от #33, #228

  • 18 Руснаков

    13 58 Отговор

    До коментар #10 от "pepi777":

    Та ДВ точно за такива като теб пишат.....
  • 19 Българин

    165 27 Отговор
    Америка, НАТО и Гейропа вън от България !

    Коментиран от #30

  • 20 2565

    20 75 Отговор
    Изпратете го в МОсква за да е освободен
  • 21 Госあ

    32 63 Отговор
    Представете си какво би станало ако в матушка се появят хора със знамена на Алианса !?
  • 22 Ами

    35 136 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    Излизайте (аз съм в чужбина) от НАТО и ЕС! На НАТО не му трябват предатели русофили! Излизайте! Путин ви чака, да ви праща на фронта! Ще му се оплаквате, че ви е изпратил повиквателна!
  • 23 Копейкин

    42 109 Отговор
    Какво ли не правят копейките. Майките си продават за тях..
  • 24 56665

    11 49 Отговор
    Това са статиии компроментирани от КГБ
  • 25 Iviviv

    134 30 Отговор
    85% са за РУСИЯ. Слава.
  • 26 !!!?

    44 83 Отговор
    Кат България друга няма ! Вън путинските марионетки от България !!!?

  • 27 Ей ф д

    166 36 Отговор
    Напротив 80% от българите подкрепят Русия и ненавиждат нато.

    Коментиран от #45

  • 28 Гост

    10 43 Отговор

    До коментар #15 от "Лъжливия Бабикян":

    От твоите уста в Божиите уши...Амин..
  • 29 Някоя си

    132 11 Отговор
    В цялата тая толкова дълга "боза" написана от доиче веле има само едно вярно нещо но и то е вкарано в някъв контекст на подигравка към нас обикновенните хора ..... А именно "Колкото обичат Русия - славянска и освободителка, толкова мразят Щатите и Запада - чужд и експлоататорски."
  • 30 Бъд Бунди

    11 43 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Ич ми не дреме. Аз съм където трябва. А ти като искаш, излизай. Да ти гледам сеира после.
  • 31 Циркон

    129 17 Отговор
    Пак внушения, не ни бъркайте с вас, имаше две Германии, но не две Българии. Ние българите сме единни и си обичаме държавата така както обичаме и братския руски народ, който ни е помогнал тази наша държава да я бъде. Разкарайте се с тези ваши манипулации. Русия винаги ще остане в сърцата на признателния български народ! България ще остане единна, но Германия - НЕ !

    Коментиран от #63

  • 32 Психо Доктор

    114 3 Отговор
    България трябва да е на Бългатия, но за съжаление отдавна не е на народа, а е на мутрите.
  • 33 Госあ

    27 60 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    А какви автамабили произвеждаха само в Източна Германия, майна ! 🤣 Всичко затриха ! Което между другото е показателно - едни и същи хора в два лагера - източна и западна Германия и северна и южна Корея. Повече няма какво да добавя.

    Коментиран от #166

  • 34 Локото

    88 24 Отговор
    Русия над всичко,сега е момента да се върнем към Русия

    Коментиран от #101

  • 35 Громико

    129 16 Отговор
    Каква кремълска пропаганда все, къде е??
    Руските канали не са позволени, руската музика не се свири, руските спортисти не можело да участват в състезания, нямало да се пие руска водка и т.н. и т.н.
    То след такова масирано пропагандиране на антируски послания, хората по естествен начин стават русофили.
    И само най-малоумните се връзват на постоянната антируска канонада от глупости.
    То е срамно и обидно да си русофоб в днешно време!

    Коментиран от #194

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЕДНА БЪЛГАРИЯ ИМА!!!

    101 22 Отговор
    И ТЯ Е ЗА РУСИЯ !!!
    ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ПРОТИВ РУСИЯ ! - НО ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ Е БЪЛГАРИЯ !!! !!! !!!
  • 38 Да допълня

    16 57 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    СРЕЩУ 30 (тридесет)ТОНА ЗЛАТО.

    Коментиран от #205

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Време е

    18 66 Отговор
    Путин и Ердоган да си поделят България!
  • 41 Да де, ама ДАНС и прокуратурата

    19 49 Отговор
    са също путинофилски!
  • 42 Рублен

    21 62 Отговор
    Да забием един голям високоскоростен шут в дебелия дивак на митрофанката
  • 43 !!!?

    36 76 Отговор
    Винаги с Европа, никога с путиновия Гулаг !!!?
  • 44 Не познахте

    101 16 Отговор
    "Путиновата" България както я определяте вие господа от DW (между другото с произход АБПФК и спотаили се сега в DW) не е половината България. Над 80% от населението не одобряват НАТО и ЕС и това за вас е "Путиновата" България. И слава Богу, че толкова много Народ виждат доста ясно нещата и не щат да се продадат и да станат пушечно месо и да плащат сметките на провалили се политици.

    Коментиран от #49

  • 45 Киро Питоня

    14 25 Отговор

    До коментар #27 от "Ей ф д":

    Ми че то това го каза и проф. Иво Христов. Начи е бил прав човека?

    Коментиран от #103

  • 46 3333

    27 67 Отговор
    На който му е мъчно за джуджака да заминава при него.
  • 47 !!!?

    13 27 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Разбрали са, че си мошеник !!!?

    Коментиран от #219

  • 48 така така

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "ZZZ":

    по-вероятното е ние да изчезнем
  • 49 Киро Питоня

    7 37 Отговор

    До коментар #44 от "Не познахте":

    Това за 80тте % го каза и Иво Христов. Вярно ги е преброил начи, щом и ти го казваш
  • 50 Топчо

    16 45 Отговор
    Ами той един наш класик го е казал много добре "Не народ, а мъ. Ша
  • 51 Образован

    97 11 Отговор
    Ей,господа от ДВ, аз съм с две висши образования,това което пишете са пълни глупости- ЧЕСТНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ можем да мислим за разлика от ВАС в Европа дето сте в поза партер от доста време насам

    Коментиран от #56, #105

  • 52 статуквото

    49 5 Отговор

    До коментар #8 от "Грульо":

    отвори си речника за чужди думи
    българите не мразят православните руснаци, но изма разлика между тях и милиардерите, които ги водят за носа
  • 53 Niki

    86 6 Отговор
    В САЩ има официално признати 31 пола , това е Байдановата България , аз съм в Путиновата България на двата пола . Единственото автора не позна че съм озъбен.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Пловдив 1912

    92 9 Отговор
    Статията е тотал-щета.....пълна пропаганда...Автора , който и да е той да отговори защо сме в будна кома с 800 лв заплати и 1000 лв разходи за живот , защо не можем да си купим лекарства , защо сме толкова болни , защо сме обявени за най корумпираната държава в Е.С ...защо сме последни по стандарт ...Не искам нито на Запад , нито на Изток , искам достоен живот тук и сега , обаче няма гн Автор на статията...Западни фирми в България дават , трохи за заплати , Лидл , Метро , Кауфланд , Карфур и тн...нещо българско да има НЕЕЕ , парите изчезват от България...Западняка в България е истински робовладелец според мен ... а нашите демократи правят истински геноцид към народа си , само кражби и схеми...Освен всичко друго сега , кеф ти наркотици , кеф ти обратни , кеф ти джендъри , кеф ти третия пол и тн и тн...Направо да се разцепиш от готина демокрация...Като ти се роди син , вече се молиш да не ти доведе зет...Те тва ли е Западния стандарт.........
  • 56 Ал Бунди

    7 39 Отговор

    До коментар #51 от "Образован":

    Ами бе. Ако можеше да мислиш, немаше да си затънал в това блато, от което няма измъкване.

    Коментиран от #73

  • 57 Лудия касапин

    22 54 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби-Васил Левски. Още преди век,го е разбрал,каква ще я цената на освобождението от "братския руски народ"
  • 58 така де

    27 54 Отговор

    До коментар #10 от "pepi777":

    руска ТВ гледате, ама не ходите в Русия да работите, а все на запад гледате, нали?
    Що децата ви не умат в руски ВУЗ, където образованието ще им е без пари, а ще си потрошат краката да тичат в европейските университети? Истинските русофили и децата си пращат да учат в Русия
  • 59 Кикой

    15 45 Отговор
    Смятай какъв смЕх ще е рускинчетата да се объркат и да вз мат че загубят вАйната тогава погледите на нашите петоколонници ще са безценни. Жалко само за обикновените хора в Русия които винаги са пре цакани

    Коментиран от #67

  • 60 Механик

    76 18 Отговор
    Има една България и тя иска мир. Всичко останало са реваншистки вопли.
    България е с Русия и винаги ще бъде! Но България не иска да се намесва, защото конфликтът между Руси и Украйна си е тяхна работа.
    Приемаме ли украински дезертьори? Да приемаме.
    Друго не искайте от нас!
    п.п.
    И молим, дезертьорите да се държат подобаващо, щото и българското гостоприемство има лимит!

    Коментиран от #69, #87, #92

  • 61 КОПЕЙКО РУБЛЬОВ

    19 41 Отговор
    АЗ СЪМ ВИСОКОРУБЛЬОВ БГ НАЦИОАНАЛИСТ ВЕЯ ПУТЛЕРИСТКИ ЗНАМЕНА ГОНЯ НАТО И ЧАКАМ ПУТЛЕР ДА МЕ ЗАРОБИ
  • 62 Uийъ

    65 5 Отговор
    Нормално е Дойче Веле да са пристрастни , все пак тяхните бащи и дядовци са избили 20 милиона руснаци , на тях им е в гена да мразят православните.
  • 63 хе хе

    18 33 Отговор

    До коментар #31 от "Циркон":

    не плачи за Германиите - те ще се оправят, както винаги е ставало, а я виж какво доживяхме тука и какво ни чака - догодина ще ходиш ли в чужбина на почивка(що не в Крим?) или да си купиш западна кола(руските още ги правят)
  • 64 Ай, стига, стига !

    78 12 Отговор
    На украинците достатъчно им е помогнато да ви кажа. Оръжейните складове в България са празни. Обаче кой ще ги спасява от самите тях. Тия идиоти много си повярваха, че целия свят ще скочи заради тях. Ми то ги няма в регистрите на ООН като държава. Много се радвам като виждам българите как не подлежат на пропаганда. Дори неграмотните се смеят на тия нелепости по телевизиите.

    Коментиран от #78

  • 65 нАТО ВЪН!

    51 8 Отговор
    БЪЛГАРИЯ - ЗОНА НА МИРА!

    Булекзит!

    Коментиран от #71

  • 66 Защо ми махнахте

    54 7 Отговор
    коментара.Само написах,че не е половин Путинова България,а 70-80%,другата част е Байдънова България.Факти,жалки сте
  • 67 Ники

    33 2 Отговор

    До коментар #59 от "Кикой":

    Русия и да загуби войната ти няма да разбереш , защото ще си на пепел. Дано не се стигне до там но тези които оцелеят ще продължат войната с лъкове и копия.
  • 68 Само 7.68% русофили в България

    17 52 Отговор
    Изборни проруски гласове:
    ВЪЗРАЖДАНЕ - 127 568
    РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО - 6 803
    АТАКА - 12 153
    ВОЛЯ - 7 067
    БСП ЗА БЪЛГАРИЯ - 267 817
    БРИГАДА - 151
    ОБЩО СА 422 559
    Броят на избиратели е бил 6 946 852. А сетете се за кои партии са гласували фантомите?...
    Според фантомните резултати проруските бюлетини са били 6%. Само 6%!
    Ако приемем реалните данни от преброяването за население от 6.5 милиона, гласоподавателите са били 5.5 милиона. Процентът на русофилските бюлетини е жалките 7.68%
    Значима част от гласовете за Възраждане (преобладаващата им част в столицата и най-големите градове, където и най-много гласуваха за тях) дойдоха заради антиваксърството, а не заради русофилията.
    Част, макар и много малка част от гласовете за БСП (под десет пункта от вота за червените) не са русофилски.
    Истината е тук - в тези числа!
    Според тях от 2005 година насам русофилството в България запада, а в последното десетилетие е изчезващ политически вид.

    Коментиран от #256

  • 69 Госあ

    14 38 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    Според теб жените и децата трябва да са на фронта, за да не бъдат дезертьори и орките да се хвалят с повече убити, нали ?
  • 70 Граф Алексей Толстой

    23 45 Отговор
    “Има две Русии. Първата Киевската е с корени в световната и отчасти в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта, тази Русия ги разбира така както ги разбира и целия Западен свят.
    А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на всичко европейско и е ожесточен враг на Европа!”
  • 71 да питам

    3 25 Отговор

    До коментар #65 от "нАТО ВЪН!":

    Накооо..Стефаноов..ти ли си бе, главо празна?
  • 72 ХАН КРУМ

    50 6 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАТО И ЕС И КАКВОТО КАЖЕ НАРОДА. НИКОЙ НИКОГО НЕ Е ПИТАЛ.ДАЛИ ДА СМЕ С ЕС И НАТО ИЛИ НЕ. СТИГА СТЕ ДРЪНКАЛИ НАПРЕД –НАЗАД. НИЕ СМЕ БИЛИ НАТО И ЕС–АМИ НЕ СМЕ ВСЕКИ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР СЕ ПРАВИ ОТ НАРОДА,ЗАЩОТО НАЙ–МЪДРИЯ Е ТОЙ,НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КУПЕН ИЛИ ПРОДАДЕН,ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ. ГЛАС НАРОДЕН ,ГЛАС БОЖИЙ!

    Коментиран от #217

  • 73 Образован

    46 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ал Бунди":

    Като си толкова умен- be FREE да лъскаш обувките на USA/NATO военните. Две национални катастрофи от миналия век говорят ли ти нещо......,пак вземаме страна и пак чужди войски в БГ...,.дежа вю
  • 74 Русия враг №1 на България

    18 37 Отговор
    1876 г. – На Цариградската конференция за автономия на България никой не знае че месеци преди това Русия и Австро-Унгария сключват тайното Райхщадско споразумение за поделяне на Балканите
    1877 г. – е подписана Будапещенската конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.
    1877 г. – руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически за конвенцията. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че при война на Великите сили срещу Турция Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.
    1878 г. – на Берлинския конгрес, Русия взима от Румъния южна Бесарабия, като в замяна я компенсира с българската Добруджа. Руски войски не стъпват в Македония, защото Русия я е предвидила за Турция, както Игнатиев обещава на Цариградската конференция.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 До 63

    50 9 Отговор
    Много си заблуден.Запада вкл. твоята Германия и САЩ икономически загиват,затова вият на умряло.Те не се интересуват от Украйна,а искат да спрат Русия,защото виждат,че става велика.Жалкото е,че бълг.управници се мъчат да ни противопоставят на Русия,но народа си обича братушките и никога това няма да се промени

    Коментиран от #201

  • 77 Охо

    51 8 Отговор
    Чак пък озъбени и нагаждачи,по скоро такива като теб за пари да пропагандират срещу всичко руско.
    А защо никой не казва какви са “Айзов”,”Аидар”,”Бандеровци”,Десен сектор”,Десни мечки” и много други!?В коя друга държава откровенни нацисти от протестиращи да станат паравоенни,после войници,а лидерите им политици защитаващи демокрацията!?
    Защо всички ни налагат какво и как да мислим и какво да харесваме,като ни показвате само едната страна,много сте елементарни и искате и ние да сме такива!?
    Големи евроатлантици сте всички,а съм сигурен че не знаете дори какво означава това!
    Защо не дадете обективна и безпристрастна информация и ги оставите те да си имат мнение,а все искате на налагате своето,защо!?
    Само по това си личи че сте платени драскачи!
    Дайте нещо и ме опровергайте умници такива.

    ПП
    И да ви кажа,че да сте наясно.
    В учредителния акт на НАТО е записано че,”чрез формата на евроантлантически ценности ще се обяснява,заемането на територия чрез военна сила и военни деиствия на страни които не са членки на пакта”,край на цитата.
    Да се знае!

    Коментиран от #231, #242, #243

  • 78 Киро Питоня

    3 35 Отговор

    До коментар #64 от "Ай, стига, стига !":

    Бааамаамууу.. абе, ти да не ги водиш тия регистри бе, та знаеш какво-що. А пък сино ти да е мотокарист във военните складове, а? Откъде ви излюпват все едни знаещи и можещи, дето една мартеница не можете да направите. Пак добре че Китай, таковата, разбираш ли!
  • 79 ДА ААА

    12 36 Отговор
    САМО КАТО ВИДИШ КОИ И КАКВИ СА ПРЕПОДАВАТЕЛИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ МАСОВО КОМУНДЕРИ /ПИРГОВКИ/БУРУДЖИЙКИ/ И ЦЯЛА ПЛЕЯДА ПУТЛЕРИСТИ НА КАКВО ДА НАУЧАТ СТУДЕНТИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ СА ПОВЕРИЛИ ДЕЦАТА СИ НА ТЕЗИ АМПУТИРАНИ И ПЪЛНИ С ПУТЛЕРИЗЪМ МОЗЪЦИ
  • 80 Българин

    25 41 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите!
  • 81 Azzzz

    48 4 Отговор
    Не съм фен нито на Русия ,нито на запада. Честно казано, никоя страна във войната не ме интересува. Жалко за невинните жертви, най-вече за децата. Притеснен съм одновно от това,че ще обеднеем прогресивно в следствие на войнта. Не ,че сега сме цъфнали и вързали .... Обаче от Дойче Веле по-долна и жалка манипулация и пропаганда все още не сме видели в годините на демокрацията...

    Коментиран от #246

  • 82 Лейка

    44 6 Отговор
    Има два вида журналисти и медии. Но Вие Доче Веле сте срам и позор! С тази Ви статия обиждате българския народ. Факти бг. С удоволствие може да бъдете съдени за тези неща!
  • 83 Само питам

    14 42 Отговор
    Русофилчета каква ще бъде съдбата на вашият фюрер? А /Подобно на Хитлер ще глътне цианкалий в бункера. Б/ Ще бъде линчуван от разбунтувалите се руснаци и трупа му ще бъде хвърлен в Москва река. В/ Ще бъде ликвидиран он обкръжението си. Г/Ще избяга в Северна Корея. Д/Ще бъде съден като военнопрестъпник в международен трибунал. Е/Ще стане патриарх на Русия.
  • 84 Тои

    6 31 Отговор
    Колко е велика Русия пак е носят ватенки и ушанки подлоги
  • 85 Отвратителен пасквил

    46 14 Отговор
    тенденциозен, плосък, пълен с нелепи клишета и обиди към българския народ. Самият факт, че това "авторче" нарича хората "андрешковци" като влага в тази дума абсолютно превратен смисъл, говори, че това човече е едно полуобразовано, ще се изразя най-учтиво, мекере.
    Имам докторска степен, хабилитиран съм, не вярвам в конспиративни теории, не продавам убежденията и съвестта си за пари, информирам се от много източници, не съм овца, която мисли едностранчиво и не се подавам на плоски манипулации и пропагандни клишета. Светът и политиката, мило недоучено мекере, са сложно нещо, за да бъдат поставени само черно и бяло.
    България е една и българският народ е мъдър, но дори и тук, за съжаление, се раждат мекерета като тебе.

    Коментиран от #138

  • 86 Истината

    16 45 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов, Симонян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
  • 87 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 48 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    Аз съм Българин,но Мразя Лудинофилите от кремъл,както и русия и се радвам,че ще видя разгромът на русия!А,ти не си българин,а руска подлога!!!Ако би бил българин би трябвало да искаш разгром за руските мародери!!!

    Коментиран от #111

  • 88 Подкрепяш Путин

    13 47 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!
  • 89 Питам се аз

    22 5 Отговор

    До коментар #12 от "Терминатор 🇺🇦":

    Що за терминатор си с това знаме ?
  • 90 Тпи

    4 1 Отговор
    Каза мм мръсна риска
  • 91 Димитър

    54 13 Отговор
    Истината е че Путин е достоен човек и защитава страната и народа си. Ние можем ли да се защитим ако някой започне да прави лаборатории за създаване на забранени смъртоносни вируси и бактерии на наша територия? и да се правят експерименти с българи !? Така както се случи с украинския народ. Не можем да се защитим, даже и в бг има такива лаборатории и опити са правени върху хора. Да признаеш че Путин е силен не означава, че непременно си путинист. Просто в момента руснаците постъпват правилно и са силни, колкото и да не ви харесва, приемете този факт.

    Коментиран от #95, #185

  • 92 небрежнев

    14 37 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    Наистина сте Болни мозъци. Как можеш да наречеш "дезертьор" емигрантите от Украйна? Що за идuoт смята родилки, деца и болни за "дезертьори"? Виж емигрантите от Сирия - 99% млади мъже и ги сравни със сегашните прокудени от домовете си жени и деца!
    Срамувам се, че в Българи съществуват такива безмозъчни и безсърдечни същества като путинофилите. Бог да ви съди.
  • 93 геле

    5 15 Отговор
    да пратим линк за мутрафонката
  • 94 българина

    35 6 Отговор
    искаме референдум и ще разберете нещастници колко Българии има!
  • 95 Истината

    4 26 Отговор

    До коментар #91 от "Димитър":

    Истината, че си кръгъл ид .... по ленински !

    Коментиран от #110

  • 96 Истината

    8 45 Отговор
    Войната в Украйна раздели света на две. Някои подкрепят Путин а другите избрахме да останем хора!
  • 97 По-елементарно

    46 4 Отговор
    обяснение за случващото е трудно да се прочете. Естествена реакция е да подкрепиш страдащи хора, говоря за обикновените украинци, които са потърпевшите в случая, не тези, които декларират на границата с Унгария 28 милиона долара в брой в куфари, златни кюлчета и т. н. Но това не значи да си затваряш очите за случилото се и случващото се в Украйна в момента. Все по-очевиден е нацисткият елемент, който е оплетен в правителството на Украйна, медиите им, дори лекарската общност - заповедта да се кастрират руските военнопленници. Гледах клип с живо включване по гръцка телевизия с етнически грък, живеещ в Мариупол. Попитаха го смята ли да напусне града и човекът каза: "Как, когато отвън за азовците, а те са способни на всичко и стрелят по хората?" Ченетата на тези в студиото увиснаха. Има и вече бежанци от Украйна от гръцки произход там, които го потвърждават. Да се съмняваш в наложения от Запада наратив и да търсиш истината не означава, че чакаш "братушките" да ни освободят отново. А в този наратив се отварят все по-големи пробойни.

    Коментиран от #104

  • 98 Българин

    11 38 Отговор
    Путлераси, поемайте по курса на руския военен кораб!
  • 99 Павел Николаев

    26 0 Отговор
    Има една България! Тази на българите!

    А до всички забравили се българи:
    Васил Левски - ...От никоя страна за нищо не се надяваме и никому за нищо не се молим. Всичко се състои според нас в нашите задружни сили.
    Против тях не може противостоя и най-силната стихия.
  • 100 Телевизор

    12 35 Отговор
    Най-високоточното оръжие на Путин е телевизора. Поразява мозъци, дори и там, където ги няма!
  • 101 сашо

    11 29 Отговор

    До коментар #34 от "Локото":

    пали москвича заминавай за маскво и си обмени рубли
  • 102 Доко

    8 25 Отговор
    Напълно реалистична статия. По време на комунизма, когато бяхме задължени да служим в българската народна армия и СССР ни беше по големия наш брат, днес ние които сме на 50-60г. следваме естествения ход на нещата и лоялност към Русия. Защо ли ?Защото българската държава не си е платила сметката към голяма част от тези хора, които служиха и се клеха във вярност още преди да са навършили пълнолетие. Ако има данни за репресия държавата трябва да обезщети тези хора. Ако ли не всички те ще платят , когато му дойде времето.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Така е

    27 5 Отговор

    До коментар #97 от "По-елементарно":

    Но на продажни боклуци като драскача на тази "статия" такава истина не им изнася.
  • 105 чичо

    3 16 Отговор

    До коментар #51 от "Образован":

    ой колко много е образован
  • 106 Директно:

    50 10 Отговор
    Жалка, фалшиво-пропагандна медия! "Путинова България" не се е появила, тя винаги си е била тук, и тук ще си остане вовеки веков! Появиха се 10% атлантици, соросоиди, джендъри и т.н. които облъчват неистово с анти-руските си послания, но никой не им се връзва! Това е положението!

    Коментиран от #113

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 ватенка

    7 21 Отговор
    друзяя, обменяйте всичко врубли-голяма далавера
  • 109 Deutsche Welle

    40 5 Отговор
    С какво право си позволявате да обиждате и да насаждадате омраза в моята Родина?! Няма и никога не е имало такава мръсна промивки на мозъци от без мозъчни Медии като Д. Велле. Аз имам даже и нещо повече от висше образование, не следя руски медии и за ваша Информация живея във друга страна, защо не опитате така да плюете по Германия? Защото веднага ще бъдете подведени под съдебна отговорност lt. StGB üble Nachrede,
    Beleidigung und Unterstellung.
    Не се ли срамувате от собствената си глупост или да се обадя на няколко немски Медии и да ви представя като Медия, разпространяваща фалшива Информация, създаваща конфликтни ситуации?
  • 110 Димитър

    12 17 Отговор

    До коментар #95 от "Истината":

    Ленин и Сталин са отживелица. Комунистическият режим вече си е изиграл ролята и е неприложим в сегашната реалност. Излезте от миналото, защото сте смешни, като чуете Русия и си мислите за СССР. По - опасна е скритата диктатура зад
    " демократичните " медийни манипулации, отколкото
    откровено нападение или
    съпротивление. Но може би ви харесват ограниченията, маските, ваксините MRNA. ваксинационен сертификат, за де се чувствате по - защитени.

    Коментиран от #124

  • 111 Абе смешник

    16 1 Отговор

    До коментар #87 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Как можеш да се наричаш "дълбоко виждащ"?!?! Няма да те обиждам, не ти е лесно...
  • 112 Кръстев

    34 13 Отговор
    Статията е тенденциозна и манипулативно написана. Освен това изобилства с лъжи. Дали му харесва на автора или не, 75-80 процента от българите са русофили! Така че България не е разделена на две, както пише той, а просто е русофилска, с малка прослойка мърша - от десницата и чиста проба клиентелистки като ГЕРБ!
  • 113 Българин

    7 25 Отговор

    До коментар #106 от "Директно:":

    Нали знаеш, че ще има депутинизация?
  • 114 ЛЮБЕН ПАНДЕВ

    10 33 Отговор
    Първо трябва да се заемем с путиновата България, защото без да я сведем до бройка контролирани шпиони и здавословно число полезни иДиоти, НЯМА как да се измъкнем от калта, те ще ни удавят в калта заедно с техния фюрер! Това трябва да стане сега, въпреки че президента и Нинова, и Копейкин са в путинова България. Обществените нагласи са и обществени очаквания! А политиката иска и смелост в името на доброто на българите. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАВИ НА ШЕПА МАРГИНАЛИ И ГРУПА КУПЕНИ РУБЛАРИ ДА ДИКТУВАТ СЪДБАТА НА МИЛИОНИ.
  • 115 WhiteNoise

    26 4 Отговор
    единствения начин да няма 2 българии е да се изнесете заедно с козяк... да гледате говеда в монтана, че за друго не ставате
  • 116 Истината

    9 32 Отговор
    Всъщност няма две Българии! Има една България, в която живеем ние българите и индивиди, които се прекланят сляпо пред всичко руско и съветско. Те са най-големите българофоби и руският интерес за тях винаги е бил над всичко.
  • 117 Българин

    10 28 Отговор
    Братята украинци казват за тяхната пета колона, която се кланя на Путин :"Не са страшни московските въшки, по-страшни са украинските гниди". Това заключение важи в пълна сила и за България, в която българските проруски гниди са много по вредни отколкото руснаците!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Стойнев

    28 4 Отговор
    България е една, но пълна с продажници и един от тях си ти! Та какво казал цар Борис- с Европа и никога срещу Русия ! Аферим на Сърбите!

    Коментиран от #122

  • 120 Deutsche Welle

    16 0 Отговор
    Freiheit. Dialog. Wissen.

    Unser Ziel ist die Förderung einer friedlichen, stabilen Weltgemeinschaft. Deshalb konzentrieren wir uns auf Themen wie Freiheit und Menschenrechte, Demokratie und Rechtsstaat, Welthandel und soziale Gerechtigkeit, gesundheitliche Aufklärung und Umweltschutz, Technologie und Innovation.

    Отдалечени от основните си функции, се опитвате да сеете раздори, да създавате конфликтни ситуации, а вашата Концепция за мирно и съвместно съществуване, и. т. н. теоретично е коренно различна от това, което на практика си позволявате.
    За мен тук приключват Факти като Медия, след като работят съвместно с Медии като Д. Веле
  • 121 no name no face no number

    15 5 Отговор
    Точно ще има само една 60%>40% или вие по умните атлантици го виждате някак си различно или пък цветовете на дъгата са ви извадили от реалността
  • 122 Българин

    6 23 Отговор

    До коментар #119 от "Стойнев":

    Българофобите освен русофили сте били винаги и сърбомани.
  • 123 небрежнев

    5 26 Отговор
    Путлерaстu oт всuчкu стрaнu - съедuнявaйте се! Oстaнaлu сa грaдoве в Укрaйнa, кouтo oще не сте рaзрушuлu. В бoмбoубежuщaтa свuрят цuгулкu u пoддържaт духa нa глaднu женu u децa - дa се унuщoжaт пo кa путuнскu. Някaквu 3-4 мuлuoнa сa прoкуденu дa спят пo грaнuцuте нa съседнuте държaвu нaтoвскu държaвu - дa се стреля пo кoнвouте uм. Кaк тaкa държaвuте oкoлo пРoссuя ще сu uзбuрaт вoеннu uлu uкoнoмuческu съюзu, кouтo дa гu зaрoбвaт - путлерaстuте ще гu oсвoбoдят u дaдaт свoбoдaтa нa стрaнuте дa uзберaт свoбoднo всuчкo, кoетo е oдoбренo oт кремъл.
    Ще се денaцuфuцuрaт всuчкu демoкрaтu u свoбoднo ще мoгaт дa вuкaт Зa рoдuну, зa Путuн!... Дoкaтo пo нaрoдa се стреля u мoскoвцuте се рaдвaт нa uзтребенuте хoрa в Дoнецк, Кuев, Мaрuупoл, Бердянск u т.н. нaшuте рoссuскu тaвaрuщu ще uзмuслят нoвuя ред oт uменuятa сu в Ривиерата, Ню Йoрк, Лондон u всякaквu прoкaженu нaтoвскu стрaнu, u ще зaдръствaт прuстaнuщaтa uм с яхтuте сu.
    Дa здрaствует кa пyтuн u прoмuтuте кухoглaвu сaтрaпu у нaс.
  • 124 То па що

    7 23 Отговор

    До коментар #110 от "Димитър":

    в милата ти Раша няма ваксане и маски няма нали !!! Писна ми от тролските ви глупости и безпочвени твърдения!!! Ходете си при Путлер чии го дирите тука !!!
  • 125 Нямам думи !

    10 30 Отговор
    Абе,всички които обичат Русия са пияници,неграмотни и отхвърлени от обществото.Колко жалко е да си прост джендър !

    Коментиран от #129

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Тракиец

    7 29 Отговор
    Путинофилите в България трябва да бъдат преследвани от службите ДАНС и ГДБОП след което да бъдат съдени с цвлата строгост на закона !! Аз лично изпращам три пъти пари в Николаев на различни семейства да им помагам . Смъ-рт за вас комунистически терористични сви-не

    Коментиран от #146

  • 128 До 106

    2 19 Отговор
    Браво,точно в десетката
  • 129 То за тва

    3 17 Отговор

    До коментар #125 от "Нямам думи !":

    БГ е първа в Европа по алкохолици на глава от насвлението.
  • 130 Де да видим

    27 3 Отговор
    Хайде, направете референдум или поне една разширена анкета да видим путиновата ли е повече или джендарско байдановата? Пусти страх! Никой не ме е питал искам ли в НАТО ? Чест прави на царя- " винаги с Европа и никога срещу Русия".

    Коментиран от #132, #133

  • 131 МЗ предупреждава

    5 25 Отговор
    Путинофилията е вредна за вашето здраве!
  • 132 Е как да те

    12 2 Отговор

    До коментар #130 от "Де да видим":

    пита някой като тогава си бил в"мадан" на събор :)
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Истината

    7 27 Отговор
    И най-тежката форма на русофилия се лекува с живот в самата руска ко чина. Така например Депардьо получи руско гражданство лично от Путин, но след като изтрезня избяга чак в Белгия и предпочита от там да се обяснява в любов към Русия и Путин. На българските ват енки са достатъчни 6 месеца живот в Русия за да станат нормални българи.
  • 135 Истината

    29 6 Отговор
    България е една и тя цялата е за Путин и Русия!!!

    Коментиран от #139

  • 136 Милен

    6 26 Отговор
    Тези дето са за Путлер да хващат еднопосочния билет за там, съжелявам руския народ дето сме братя с тях, че са репресирани от режима му!!!
  • 137 Истината

    26 8 Отговор
    За да си русофоб в България, трябва да си или луд, или платен!!!

    Коментиран от #140

  • 138 Д. Веле

    21 3 Отговор

    До коментар #85 от "Отвратителен пасквил":

    Споделям напълно вашето мнение, такива мръсни обиди, построени на базата емоционална ориентация на автора, с цел създаване на конфликти, фалшиво представяне на несъществуващи факти, определящи българина като примат е направо чудовищно нахалство. Ще имам грижата утре да звънна в Бон централата на Д. Веле и ще искам обяснение от автора на статията.
  • 139 Българин

    5 24 Отговор

    До коментар #135 от "Истината":

    Понеже путинофилите мислите бавно ще ти обясня. Путин скоро ще го ликвидират хора от неговата шайка, а Русия отива в 20 век. Путлерасите ще бъдете подложени на депутинизация!
  • 140 Българин

    7 24 Отговор

    До коментар #137 от "Истината":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 141 Само питам

    5 29 Отговор
    Някой вече съмнява ли се, че Путин е психопат а Русия е държава агресор и терорист, чийто армия извършва военни престъпления? Ако някой се съмнява то той или е ментално болен или русофил!
  • 142 Има две Българии

    25 6 Отговор
    Едната е на народа който изнемогва и е тикан от политиците в война.

    Другата е на продажниците и слепите дето са НАТО и ЕС

    Коментиран от #145

  • 143 Аз съм Русия

    27 6 Отговор
    Докато съм жив в България ще има и Русия, както и милионите други българи споделящи вижданията му.

    Коментиран от #149

  • 144 мммда

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "Рашистан":

    Само където сега комунистите са Северна Корея, Канада, СаЩ и Ес: отнемане на имущество, цензура и медиино затъмнение . Определено задминаха Китай и Русия.
  • 145 Само питам

    4 19 Отговор

    До коментар #142 от "Има две Българии":

    .... Едната е на народа..... Българският народ не подкрепя луди фюрери и убийци на деца!

    Коментиран от #151

  • 146 zZz

    15 4 Отговор

    До коментар #127 от "Тракиец":

    А такива като теб ще бъдат изкормени, нанизани на колове с издълбан Z на челото и оставени на лешоядите !!!!
  • 147 Путин ги търпя с години

    21 5 Отговор
    По добре късно отколкото никога. Колко ли евролеви и евродесни ще издишат когато Дунава преминат Русите?
  • 148 Само

    3 23 Отговор
    ограничени умствено хора може да подкрепят този изрод психясал за земите на Украйна!

    Коментиран от #153

  • 149 Българин

    3 23 Отговор

    До коментар #143 от "Аз съм Русия":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите. Като обичаш толкова много Путинистан може да се жив там!
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Намали гледането на ТВ

    14 1 Отговор

    До коментар #145 от "Само питам":

    Това твое мнение ли е, на МС ли е, на ЕС ли, на Байдън или на света ? Прощавам ти, но Путин няма
  • 152 Подкрепяш Путин

    4 26 Отговор
    Подкрепяш убийството на украински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкрепяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чиято армия върши геноцид и военни престъпления! От теб зависи дали ще станеш съучастник на агресори и убийци!

    Коментиран от #156, #163

  • 153 Земите на Украйна

    16 0 Отговор

    До коментар #148 от "Само":

    Преди да пишете се опитайте и малко да мислите

    Коментиран от #222

  • 154 Само питам

    4 22 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?

    Коментиран от #159

  • 155 A, ти да видиш?

    12 3 Отговор
    А бе педалисти, ма то вашето задникоотваряне няма край бе! ма то дебеите ви черва вече висят навън от нагъзване!
  • 156 Подкрепям унищожаването на нацистите

    23 4 Отговор

    До коментар #152 от "Подкрепяш Путин":

    Това с убиването на деца вече се изтърка. Четеш и гледаш Пропаганда. Хората в Украйна са блокирани кораби от собствената си армия. Жив щит са. Дават им автомат и жълта лента и ги пускат напред. После без автомат и лента са цивилни жертви

    Коментиран от #157

  • 157 Истината

    5 21 Отговор

    До коментар #156 от "Подкрепям унищожаването на нацистите":

    Нацистите са в руската армия от убийци а фюрера е в Кремъл. Тях подкрепяш путлерас и ставаш съучастник в убийствата на деца!
  • 158 Хайл

    23 3 Отговор
    НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ...И СИ ВЗЕМЕТЕ УКРАИНЦИТЕ С ВАС,НА НАС НЕ НИ ТРЯБВАТ...НАТО И САЩ ИМ ЗАПАЛИХА ЧЕРГАТА ДА СЕ ОПРАВЯТ СЕГА ТЕ И ДА НЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА В БЪЛГАРИЯ
  • 159 Надъхан си

    23 5 Отговор

    До коментар #154 от "Само питам":

    От това което си написал става ясно че си далеч от обективната истина. Геополитика - сложна дума е, но прочети малко. Не Вкарвай чувства в тоя конфликт. Не се хаби. Приеми следното: Русия ще довърши започнатото

    Коментиран от #162

  • 160 Хайл

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Много са оставили даже
  • 161 Разбрахме за децата

    23 4 Отговор
    Убиват деца, а някои изяждат, щото и храна нямат, поне от Пентагона така казаха.

    Путин направи най редното за страната си. Поклон
  • 162 Само питам

    1 13 Отговор

    До коментар #159 от "Надъхан си":

    Ти не разбраш ли, какво ще стане с Русия?

    Коментиран от #168, #188

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Торна почва

    22 3 Отговор
    Поздрави от Аменския поп на автора на статията. Руснаците,по-скоро интелигенцията им, на няколко пъти се приобщавА към Запада и това им струва все по- скъпо и прескъпо. При Екатерина Велика бяха възприели френската култура и обноски,а им се дотресе за земите им НапАлеон,както му викаха страците по селата. После се възхищаваха на немските поети и философи,даже си привнесоха комунизма от Германия и накрая им се натресе Хитлер за земите им. При Горби и Елцин се юрнаха по американския лайфстайл,Холивуд,Макдоналдс.... а наглосаксите пак посегнаха на природните им богатства.
    Всъщност цивилизационният разлом в украинските земи настъпва с т.н Брестка уния от 1596г. когато Жечпосполита налага доброзорно в западните княжества католицизма в униатския му вариант. До това събитие има продължителна предистория на лашкания на тия земи към татаро-монголи,литовци,поляци. През 1160г. Киевската Рус все още формално е една държава,но от 11 самостоятелни княжества. През 1240 г. Киев е опожарен от таро-монголите и от тогава князете управлявят само по волята и грамота на татаро-монголите.През 1324г. князът на Киев, Иванович е разгромен от литовците и им става васал, а от 1362г. до 1569г. Киев е част от Великото литовско княжество. От 1569г. до 1654г. Киев е в състава на Жечпосполита,когато е откупен от Русия
  • 165 Истината

    5 33 Отговор
    Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.
  • 166 На оня с коня коня му

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Сега в западна произвеждат такива каквито преди в источната......
  • 167 Roze може

    4 28 Отговор
    Не е верно,90 процента са путинисти,и съпричастни с убийствата в Украйна...това е България
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Кой разбрал,разбрал

    37 4 Отговор
    Има една България и тя никога няма да е срещу Русия. Тези които мислят да воюват срещу народа, няма да успеят..
  • 170 Само питам

    4 33 Отговор

    До коментар #168 от "ЗемИ си лист и химикал и пиши":

    И ти като психопата Путин живееш в някакъв свой собствен измислен свят, който няма нищо общо с действителността. Русия изтича в канализацията. Вече е държава от четвъртия свят и ще стане васал и суровинен придатък на Китай.

    Коментиран от #184

  • 171 Българка

    28 4 Отговор
    Поредната забавна измислица на Дойче веле:))) Едва ли някой се връзва на евтина пропаганда като тази. Огромни усилия се полагат за да се разединят българите, за да не се обединим и да изметем чуждата измет от родината. Скоро и това време ще дойде

    Коментиран от #174

  • 172 Торни бръмбари

    15 2 Отговор
    .
    Всъщност цивилизационният разлом в украинските земи настъпва с т.н Брестка уния от 1596г. когато Жечпосполита налага доброзорно в западните княжества католицизма в униатския му вариант. До това събитие има продължителна предистория на лашкания на тия земи към татаро-монголи,литовци,поляци. През 1160г. Киевската Рус все още формално е една държава,но от 11 самостоятелни княжества. През 1240 г. Киев е опожарен от таро-монголите и от тогава князете управлявят само по волята и грамота на татаро-монголите.През 1324г. князът на Киев, Иванович е разгромен от литовците и им става васал, а от 1362г. до 1569г. Киев е част от Великото литовско княжество. От 1569г. до 1654г. Киев е в състава на Жечпосполита,когато е откупен от Русия за сума равняваща се на 10% от годишния бюджет на Русия. Формално погледнато и днес Киев е руски,защото Русия го е откепила от полско иго. До 1596г. макар и в различни държави никой не е посягал на православната вяра на населението в тия земи. Това прави Жечпосполита и от тогава в тия земи постоянно през 50-100 години се лее кръв. Точно заради насилственото покатоличване от Жечпосполита,православният тогава рутен/русин Богдан Хмелницки повдига през 1648г. въстание и през 1654г. се присъединява към Русия. Днешните украинци не признават русините за малцинство,въпреки,че
  • 173 Доктор Рачо Петров

    5 20 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия по стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!
  • 174 Българин

    5 23 Отговор

    До коментар #171 от "Българка":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!

    Коментиран от #177

  • 175 Торна почва и бръмбари

    12 4 Отговор
    . Днешните украинци не признават русините за малцинство,въпреки,че русини има и в Сърбия, Хърватия,Словения,Унгария.Западните украинци,т.е. униатите са около 5 милиона понастоящем,но като късни неофити,полукатолици,полуправославни са с ряздвоено съзнание и са изключително жестоки и агресивни към всички - и към поляци,и към руснаци,и към немци,и към православните,и към евреите.
    .Точно Брестката уния е торната почва на която израстна украинския нацизъм от чиято животинска жестокост се стресират даже немците - 150 000 евреи,руснаци и цигани застреляни при Бабин Ярри 100 000 поляци и евреи заклани във Волинското клане. Потресени от бандеровците,стиктните и организирани немци решават "по-хуманно" да избиват с газови камери и пещи защото са стресирани от жестокостите на айнзацкомандите на бандеровците.
  • 176 Българин

    26 3 Отговор
    Аз съм от Путинската България защото не мога да свържа двата края. Не стигам до края на месеца. Не мога да си платя наема, парното, телефона, тв, бензина, картите за транспорта на децата,.... Да изброявам ли? Работиме и двамата. Не сме били на светна почивка никога. Писна ми от европейският съюз и нато. Няма смисъл за 99 процента от населението. Тия дето оправляват да, на тях им е добре. ЗАБОГАТЯХА СТИГНЕ НЯМА.

    Коментиран от #178

  • 177 ОТГОВАРЯМ ВИ КРАТКО НО

    23 1 Отговор

    До коментар #174 от "Българин":

    СЪДЪРЖАТЕЛНО........ НИКОГА АМА НИКОГА ДО СЕГА В ЦЯАААААААААЛАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ.. българино.. НЕ Е ИЗБЯГАЛО ПОЛОВИНАТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЩАСТЛИВИИЯ ВИ РИСОФОБСКИ ДЕМОКРАТИЧНОКАПИТАЛИСТИЧЕСКК СТРОЙ. ВИНАГИ СЕ Е СТРОЯЛО ДОРИ И ПО ТУРСКО А СЕГА СКРАПАДЖИЙНИЦИТЕ СЕ ЗАДЪХВАТ ОТ ЖЕЛЯЗО НА УНИЩОЖЕНИ ЗАВОДИ.

    Коментиран от #234

  • 178 Българин

    3 28 Отговор

    До коментар #176 от "Българин":

    Първо, русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи. Второ, като ти е писнало защо не се преселилиш при Путин във просперираща Русия. И трето мисля, че и там няма да можеш да вържеш двата края, защото не ти е виновна нито Европа нито НАТО.
  • 179 Винету

    2 16 Отговор
    До кога така? Хората в Русия не са виновни че са се родили там. Русия е управлявана от мафия която контолира почти всичко в България. Аз искрено се надявам един ден насистина да се освободим най-после от тези русофилско поклоничество. Ние сме независима (уж) държава. Сега сме в НАТО и Европейския съюз. Добре или зле е това, няма да дискутирам. Това е факт. Нека да бъдем Българи, а не русофили или русофоби или про-американци. Войната е зло. Не ни трябват украйнски бежанци. Ние сме си достатъчни.
  • 180 Пламен

    18 2 Отговор
    Бих помогнал на бежанците въпреки че подкрепям политиката на Путин.
    Жалко е че попаднаха в капана на НАТО за господство над целия свят..
  • 181 Справедлив

    17 3 Отговор
    Не има две Българии- България и България на краварите !

    Коментиран от #189

  • 182 Аман

    12 1 Отговор
    от агресивни нагаждачи! И как ще се заемеш със задачата да няма две Българии? Ще избиеш неудобната според теб ли? Нали сам казваш че тя е половината, така че внимавай тя да не се заеме с такива като теб. Което е по-вероятно.
  • 183 Ислямска република Кърджали

    2 9 Отговор
    Алоу...........българиите са 3, а не 2
  • 184 преминаващ

    10 0 Отговор

    До коментар #170 от "Само питам":

    Ти изобщо четеш ли глупостите които пишеш-България изтича в канала и то благодарение на боклуци като теб! Смрад!
  • 185 психиатър съм.

    3 0 Отговор

    До коментар #91 от "Димитър":

    ще те прегледам безплатно.
  • 186 Тотьо

    2 4 Отговор
    Другата е на п..кински.
  • 187 Chernobyl

    4 13 Отговор
    Част от булгарчетата са рядко тъпи животни...по минусите ще ги познаете...те са за другаря Путин
  • 188 Да ти

    9 1 Отговор

    До коментар #162 от "Само питам":

    отговоря аз- остави Русия и кажи а с България какво ще стане?
  • 189 Chernobyl

    2 12 Отговор

    До коментар #181 от "Справедлив":

    По добре на краварите , отколкото на каскетите..
  • 190 ComfortablyNumb

    1 5 Отговор
    Като видя някой "българин" със сръбско знаме и ми се повдига . Аз друга история ли съм учил!?
  • 191 Много прост е отговора

    14 1 Отговор
    Българското население в България е изчезнало наполовина от партньорството на България с ЕС и нато
  • 192 Иванова

    2 15 Отговор
    Поздравления на "Факти" за поместената статия, коментар на Веселин Стойнев. Всичко е казано от А до Я и вярно. Абсолютно вярно. Искам да съм мечтател и вярвам, че моята България е една и цивилизацията й ако не е завършена и факт, поне е в развитие, искам... Но е много трудно това.
  • 193 Ще фанете на попа Жопа

    16 1 Отговор
    "една такава страна може да произведе хиляди андрешковци, които не само ще оставят държавната каруца в калта, но дори нямат рефлекс да надигнат глава отвъд калта."

    Не драги, ти и другите като тебе продажни тарикати крадци подлоги на световния престъпник чичо Сам, превърнахте за 30г. 90% от нацията от достойни хора с вековни ценности и добродетели в работещи бедни, оскотели от чалга, безнадеждност и демократичен разврат, така мило наречени от тебе "Андрешковци" на новия световен лицемерен и алчен, лъжлив и крадлив световен ред
  • 194 Лора

    16 1 Отговор

    До коментар #35 от "Громико":

    Наистина е така, с тази яростна русофобия и с това, че се представя масово само едната страна (украинската) се постига точно обратен ефект.
  • 195 Референдум 2022

    15 1 Отговор
    Има една България която трябва да се произнесе на референдум за излизал от ЕС и нато, защото нали сме демокрация, хората задължително трябва да се питат за съдбовни за живота им стъпки а не както ни натикахте тихомълком преди 30 г. В скапаните евроатлантически джендърски структури
  • 196 Ще има най вече за Фащ

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПУ-ткин от бункера":

    Ако Путин пусне Нептуните...
  • 197 Лошата

    15 2 Отговор
    Господине ,който сте писали статията ...Има две Българий ,по тази ваша логика има и две Русий ли ? .. Как ви хтрумна това заглавие ? Или така простичко на чист български език казано ,който умее да чете между редовете ще прочете вашето лично мнение по темата. Русия е една набийте си го в главите най после.Путин никога ама никога няма да даде чат от своята територия от федерацията нито на НАТО нито на който и ще да е.Все едно ,както се подмазваме и продаваме на Американците незнайно защо,да се опитат да разделят източна от западна България.Има сключена спогодба между НАТО и Русия от 2014г с обещание на НАТО,че няма да разширява границите си на изток,който договор или спогодба или както си щете го наричайте НАТО наруши много одавна ,като включи почти всички държави на изток включително и България ,единственото прозорче което остана НАТО да си затвори кръга е Украйна,Путин никога няма да разцепи Русия ама никога той не е продажник като нас българите шута Зеленски ,който докара до това положение Украйна,защо се крие по бункерите като някоя мишка,защо всички 18г все още деца макар и пълнолетни са на огневата линия,защо не е с АК в ръка там,а си плещи врели некипели по интернет пространството и медийте ,а обикновените украйнци са на огневата линия или по чуждите държави като бежанци.Нима на тях живота им няма стойност,нима те нямат семейства,деца,нима жилищата им имуществото им не са ценни.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Митьо

    11 2 Отговор
    Веско, моля те да се срещнем и да ми обясниш за Путинова България. Много ще съм ти благодарен. Предлагам срещата да е в някое заведение в близост до Пирогов.

    Коментиран от #203

  • 201 Татар

    2 10 Отговор

    До коментар #76 от "До 63":

    И с кое изделие по-точно, което ти ползваш е велика. Само се огледай около себе си и посочи 1, само едно руско изделие, което ползваш, а пък за велико вече е тотална фантастика.

    Коментиран от #207, #216

  • 202 Д. Веле

    12 2 Отговор
    Автор на статията е
    Веселин Стойнев
    Принципно с непознати разговарям на Вие, тук по изключение ще бъда на ти, знак на пренебрежение и така :
    господинчо даваш ли си сметка, че нарушаваш член на Конституцията, който е заложен във Конституциите на всички демократични страни:
    "всеки има право на свободен избор политическо и религиозно ориентиране."
    С твоята манипулативна статия ти дискриминираш
    правото на политически избор на българския народ,
    като целенасочено го унижаваш, обиждаш и
    целта е създаване на комплекси за малоценност, което си е чисто манипулиране,
    респективно нарушаваш Едно Конституционно Право и решаваш кой кого да избира или симпатизира ? В същото време създаваш конфликт между двете страни, което може да има фатален изход при напрежението, което в момента е пред ескалация?
    Даваш ли си сметка че това може да създаде не особено приятни последствия в твоята редакция и че много
    бързо може да приключи драскаческата ти кариера?
  • 203 Браво

    10 0 Отговор

    До коментар #200 от "Митьо":

    +100 от мен
  • 204 Горд Българин

    16 4 Отговор
    Винаги с Русия! Слава на Россия! НАТО вън! Ние сме 85%, а останалите -не ви броим за българи!
  • 205 Моряк от Плевен

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да допълня":

    Парите са били опростени!!!
  • 206 янки го хоум

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "Терминатор 🇺🇦":

    Тук ще си бъдем! Бг Фашагите вкупом марш от свещена земя на дедите ни!!!
  • 207 Кочината в която ни превърнахте за 30 г.

    14 2 Отговор

    До коментар #201 от "Татар":

    Величието е нематериално, но соросоиднитеБоклуци майкопродавци това не могат да го разберете заради закърнелия си от алчност и егоизъм мозък...
  • 208 Непознат

    15 2 Отговор
    Когато гледам телевизия,не виждам всичко
    Виждам само това, което искате
    Това са медиите, защото в Украйна има война от 2014,но понеже умираха руснаците и не беше важно
    Сега изведнъж уау
    То все едно някой да ми бие шамари 8 години и на мен като ми писне и го трясна и съм агресор , защото някой друг видял само последните действия на отдавна назрял конфликт
    Украйна отказа да изпълнява Минските споразумения и сега си плаща затова
    Плаща си за предателя Зеленски, който не е герой,а наркоман
    Герой е да умреш за родината,а не да се криеш като плъх и да пратиш хората си на смърт
    Боклук
  • 209 Най простата и необразована част от

    2 19 Отговор
    Българите са путинофили ! То е видно, оттук !
  • 210 пьешу

    7 3 Отговор
    прокисналото зеле - вън от... менюто на българския читател! нямаме нужда наследниците на един луд, който погуби дъщеричките си да замърсяват родното медийно пространство. :P
  • 211 Най простата и необразована част от

    3 11 Отговор
    Българите са путинофили ! То е видно, оттук !
    Сами си вярват,добре , че са малко,а и малко им остана !.....
  • 212 Непознат

    17 1 Отговор
    Костадин отиде в Украйна да помага на българите,а Киро праща оръжия през трети страни и казва че България не праща оръжия
    Индиректно Байдънова България праща оръжия
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 До доктор Рачо

    6 0 Отговор
    Докторе тъй като гледам имаш много работа.
  • 215 фбр

    4 1 Отговор
    Тъпанар
  • 216 Аз ще ти

    12 4 Отговор

    До коментар #201 от "Татар":

    отговоря. Само преди няколко дни искаха да изпратим С 300 в Украйна. Руски са знаеш ли, знаеш ли с какво е въоръжена нашета армия членка на НАТО? Аз лично имам работещ хладилник Мраз, който е на почти 60г и няма да се развали никога, по простата причина че е проектиран вечен! Руснаците са лидери в разработката на супер оръжия, ама ти от къде да знаеш! Така че чети млади момко, ако не можеш питай дядо си!

    Коментиран от #220

  • 217 Бай Тошо

    9 1 Отговор

    До коментар #72 от "ХАН КРУМ":

    И също така - не на еврото. Съвсем ще обеднеем. Трябва да запазим лева, еврото се срутва както и ЕС

    Коментиран от #218

  • 218 Ако не си

    2 0 Отговор

    До коментар #217 от "Бай Тошо":

    разбрал още, ние сме във валутен борд! Какви левове бе човек!
  • 219 Ристьо

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "!!!?":

    Той може да сложи и за помощи за руските войски ,само и само да може да пребира
  • 220 А въ

    1 10 Отговор

    До коментар #216 от "Аз ще ти":

    Гаража сигурно имаш москвич,а на този Мраз му сложи контролен електромер и ще ахнеш
  • 221 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 222 Миии

    0 10 Отговор

    До коментар #153 от "Земите на Украйна":

    Когато Киевска рус се споменава в историята със столица Новгород ,никъде я няма русия!

    Коментиран от #224

  • 223 Шекеларов

    13 0 Отговор
    Не се хаби..момко!Колкото да ти плащат от "Дойчезелето" няма да постигнеш нищо. Както се казваше едно време:"Дружба от векове...за векове". това не е путинска парадигма. Това е живо чувство,което хранят българите,а не българЯните/по сполучливия израз на Валентин Вацев/. Ти и подобните на тебе са именно онези 20% българЯни,които се срамят от цървулите на дядовците си..презират "изостаналостта" на народа си..възхищават се от джендърлъка...третият пол..."патриотите" от "Азов" и "Айдар"...и си препират съвестта с някой и друг лев за "Българската Коледа". И стига с тази мантра...Путинофили. Русия на Достоевски..Чехов..Лермонтов...и Пушкин е ..е вечна ,а тази на Путин..и подобните му е временна. Хайде иди сега до касата да си получиш 30-те шекела.
  • 224 Никакво

    10 0 Отговор

    До коментар #222 от "Миии":

    Ами Рус - Русия, а не Украйна.Името Украйна до 19-ти век го няма никакво.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 повече капачки напън трябва

    6 0 Отговор
    Какво правим с другите бежанци ? Как ги приемаме, къде ги настаняваме и как ги обслужваме ?

    Странджа гъмжи от жандармерия, граничари и полиция.

    Северната граница отворена с посрещачи от правителството на дезертьорите укри !

    Какъв цинизъм, двуличие и демагогия. А в същото време америка плаща и за двата

    бежански потока. Събирайте капачки, братя българи за помощи и фасове за американските

    терористи на наша територия.
  • 227 пълни глупости

    10 1 Отговор
    Има една България в която народа е с Русия, а управляващите са внесени марионетки! 😜

    Коментиран от #237

  • 228 Ганьо,Ганьоо

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    Въобще ходил ли си в Германия?
  • 229 Да живее

    10 1 Отговор
    Чета статията и недоумявам как автора говори за другата България,като част от другата. Самия той заема страна и говори там за другите българи-лошите. Каквото и който и да говори всички лъжат,говоря за медиите,те контролират общественото мнение! А да питам аз,освен 30 годишни Фолксваген и,опели и т.н. и вериги магазини без българска стока,западна култура обърнала ни на 180° и унищожаване на културата ни,какво толкова ни дадоха другите там българи-добрите? Що пишете глупости и създавате обществени нагласи? Грижете се за семействата си и си помагайте! Няма значение дали си русофил или русофоб,както няма значение ваксар ли си или си антиваксър ! Преди всичко трябва да сме Българи! И да мислим първо,кое е най добре за нас.
  • 230 Точен

    9 0 Отговор
    За "Факти" - един исторически факт: Няма никаква "киевска" Русия, още от основаването си през 10 в се е наричала само Рус или Русия /Рос-сия/. В 80 % от писмените паметници от 10 в до пренасянето на столицата в Москва пише само Рус, няма прилагателното "киевска". Тази опорка на квазиукраинската история за "киевска" Рус не издържа при внимаетелно проучване на документи и писмени паметници от 10 в и изобщо. Значи - по западната "логика", трябва да приемем, че "Плисково" Българско не е България? Щом столицата не е Плиска, имаме украинско Българско и Софийска България. То и заради НАТО и ЕС вече 1/3 от Българско умря.

    Коментиран от #236

  • 231 путлер ли ти го подшушна това

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Охо":

    Айде, като си толкова навътре дай линк с текста, който си цитирал.
    Защото в Североатлантическия договор пише ей това:
    Вашингтон, 4 април 1949 г.

    Страните по настоящия Договор потвърждават своята вяра в целите и принципите на Устава на Организацията на обединените нации и желанието си да живеят в мир с всички народи и правителства,

    Решени да защитават свободата на своите народи, тяхното общо наследство и цивилизация, които се основават на принципите на демокрацията, свободата на личността и върховенството на закона,

    В стремежа си да съдействат за повишаването на стабилността и благоденствието в Северноатлантическата зона,

    Решени да обединят усилията си за колективна отбрана и за запазването на мира и сигурността, сключват настоящия Северноатлантически договор:

    Член 1

    Страните по Договора се задължават в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации.

    Коментиран от #235

  • 232 100

    2 7 Отговор
    Това на Путин не е България. Това са зомбирани путинисти, които само формално по документи се водят българи.
  • 233 Завоня...

    7 2 Отговор
    на вкиснато Дойче зеле в нашенски бидон!
  • 234 Тц не е кратко

    2 3 Отговор

    До коментар #177 от "ОТГОВАРЯМ ВИ КРАТКО НО":

    до сега ни управляваха почти само и единствено русофили, комунисти и техните деца. Така, че хората и преди и сега бягат от русофилите.

    Коментиран от #253

  • 235 Тц не става така

    1 1 Отговор

    До коментар #231 от "путлер ли ти го подшушна това":

    русофилът е писател, не читател. Русофил за винаги = трол за винаги.
  • 236 Тц не си точен

    2 1 Отговор

    До коментар #230 от "Точен":

    има множество руски княжества. Киевска рус е с близо 200 години по-стара от Московската рус, по историческите извори.
  • 237 пълни гупости

    2 5 Отговор

    До коментар #227 от "пълни глупости":

    има една България с българи и русофили предатели.
  • 238 Възмутен

    7 0 Отговор
    Да България е разделена защото повечето българи разбират кой е истинския виновник за войната, а останалите не разбират, но предпочитат да са слуги и лакеи.
  • 239 ЧИБА НАТО И САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор
    ПУТИН ЕЛА ВЕДНАГА !
  • 240 НЯМА СОПА КОЯТО ДА ИЗБИЕ ЛЮБОВТА КЪМ

    7 1 Отговор
    РУСИЯ ОТ СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИНА - КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА ГО Е КАЗАЛ ПРЕДАТЕЛИ ТУРЧЕВЦИ !
  • 241 63737327

    4 0 Отговор
    Глупости.Има две Българии .Едната е реална ,а другата живееща с фантазията ,че придналежи към златния милиард и живеее с тая илюзия,а фактически са материал за разход.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "Охо":

    Не знам защо лъжете. Много лесно се намира учредителния договор на НАТО от 4.4.1949 г. (The North Atlantic Treaty, Washington D.C. - 4 April 1949), където се казва:

    "Страните по този договор потвърждават вярата си в целите и принципите на Устава на ООН и желанието си да живеят в мир с всички народи и всички правителства.
    Те са решени да пазят свободата, общото наследство и цивилизацията на своите народи, основани на принципите на демокрацията, личната свобода и върховенството на закона. Те се стремят да насърчават стабилността и благосъстоянието в района на Северния Атлантик.
    Те са решени да обединят усилията си за колективна отбрана и за опазване на мира и сигурността. Следователно те се съгласяват с този Северноатлантически договор:

    Чл. 1. Страните се задължават, както е посочено в Устава на Организацията на обединените нации, да разрешават всеки международен спор, в който могат да бъдат замесени с мирни средства, по такъв начин, че международният мир, сигурност и правосъдие да не бъдат застрашени, и да се въздържат от своите международни отношения от заплаха или използване на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на ООН."

    Когато пyтлерacт ти каже, че е ден - погледни Луната.
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Матей преображенски

    6 1 Отговор
    Няма две Българии,има една шепа предатели-американофили,здравата назобени със зелени долари,огромно количество книжнина,да я харчат за доктори и илачи и да си я носят в гроба.Защо е тая лакомия,алчност,ненаситност,и злоба,душманлък срещу народа ,от който произхождат?
  • 246 Момчил Алексиев

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Azzzz":

    До някъде сте прав, но до някъде не !!
    Да - вярно е, че войната дава своето отражение що се отнася до обедняването, но основната заслуга е на задокеанската сган която преди броени месеци напечата и пусна в обръщение трилиони долари, който от своя страна нямат покритие. Ето ти предпоставка за една инфлация на която сме свидетели в момента. Със същите тези долари наливат в момента в Украйна оръжия и тем подобни, но реално не плащат те, а плаща цял свят ставайки жертва на въпросните кухи долари.

    Нещата ще се оправят когато светът се убедени и навре американците в ъгъла !!! Тогава ще има мир и то истински, а този в който си мислихме, че живеем.
  • 247 Пламен

    6 2 Отговор
    "......Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го – грях няма.
    - Кои са те?
    - Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия.
    Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам – който не обича Русия - независимо какво управление има тя – той е враг на България. А който говори лошо за войската ни – заслужава удар в тила и смърт..."

    Атанас Буров

    Коментиран от #248

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Жулиен Гаков

    4 2 Отговор
    80% от българите са ЗА ПУТИН !! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ , БРАТСКИ ХРИСТИЯНСКИ И СЛАВЯНСКИ НАРОД ! НЕ на сатанинска америка ( м.б.).
  • 252 ЧИБА НАТО И САЩ

    3 0 Отговор
    ОТ ЗЕМЯТА НИ !
  • 253 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #234 от "Тц не е кратко":

    Точно и изчерпателно казано
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 ИЛИ

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Само 7.68% русофили в България":

    НЕЩО БЪРКАШ , НЯМА 30% ГЛАСУВАЛИ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ !!!!!!
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 ДА ама НЕ

    0 0 Отговор
    Е каКВО ДРУГО ДА КАЖЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ :)