Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Март, 2022 19:00 8 954 263

Защо в България все още толкова много хора се възхищават на Путин?

  • русофили-
  • българия-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • българи-
  • путин-
  • носталгия-
  • комунизъм-
  • путинизъм

Путинизмът е в същината си преклонение пред силната ръка

Защо в България все още толкова много хора се възхищават на Путин? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не мисля, че възхищението пред Владимир Путин е плод на някаква русофилия. Не вярвам и левите българи да са толкова наивни, та да виждат в този обграден с олигарси самодържец нещо комунистическо. Путинизмът е в същината си преклонение пред силната ръка - пред алфа-мъжкаря, който не се съобразява с нищо и прави каквото си е наумил. Колкото и да е странно - дори това, че персонажът почва да дава признаци на налудност, не разколебава феновете му, защото именно такава е силната личност, неразгадаема, недостъпна за простосмъртните.

Този копнеж по реванш на волевата политика се засилва от година на година. Сред нароилите се крайно десни лидери в Европа основното, което чувате, е това, че няма да се съобразяват с европейските правила, няма да дават пари на бедните, няма да говорят политически коректно. Своеобразен връх беше експериментът Тръмп: той се опита поне на думи да преобърне надолу с главата целия демократичен свят. Не разбрахме само дали обещаваше да овладее опасното разделение в американското общество, или сам усили това разделение. Дори антиподът му Макрон беше сравняван с Наполеон Бонапарт, натоварваха го с надежди да спре роенето на партии и протести. Е, и на него не му се получи, но носталгията търси други въплъщения - Меланшон, Земур…

Още новини от Украйна

От какво точно са разочаровани хората?

Лесно е да се каже, че много хора са разочаровани от демокрацията, но от какво точно? Не вярвам проблемът да е в доскучалото благоденствие, свободното пътуване, културния обмен. Нека погледнем България. За пореден път се изправихме пред юридически абсурдизъм: има престъпление, но различни процедурни хватки правят невъзможно неговото разследване. Например дълго ни обясняваха, че не можело да се изпрати екип в Дубай, който да разпита свидетеля, и до днес твърдяха, че това не може да се направи и онлайн. Почват някакви действия, но пък прокуратурата контраатакува и завежда съвсем безсмислено дело срещу вицепремиера. Висшият съдебен съвет отказва пълна проверка на главния прокурор. Блокаж след блокаж. В това време юридически мислители ни убеждават по сутрешните блокове, че няма как, най-важно от всичко е да се спазят точките и запетайките на закона, не да се свърши работа. А който иска промяна - да чака велико народно събрание.

В тази ситуация министър Рашков прави своя смел, макар и необмислен акт с ареста на Борисов. Не знам какво е целил и дали зад него има някаква по-далечна стратегия. И колкото повече злоупотребяват заинтересованите с формални процедурни хватки, толкова по-голяма става нуждата от един мега-Рашков, който да въведе ред. Знаем, че това може да бъде опасно в страна като България, където силната ръка си е била винаги актуална - и при Борис, и при Живков, и при Костов, и при Борисов. Въпросът е до каква степен на абсурдизъм могат да ни доведат борещите се кланове - струва ми се, че вече сме на червено. Защото желанието за силната ръка се поражда от усещането за безпомощност на гражданина.

Има нещо, което стои над процедурите - онова, което англосаксонците наричат здрав разум. Трябва да се свърши работата в интерес на обществото и гражданите не се успокояват, докато работата не бъде свършена. Ако някакви правила са лошо измислени и пречат, просто се променят, защото общественият интерес стои над формата. Доколкото помня главният прокурор има законодателна инициатива, ако нещо му беше пречило, можеше да поиска НС да го промени. Но здравият разум у нас няма легитимността на юридическата запетая - не знам дали е защото нямаме доверие в себе си или друго. Затова и позволяваме да ни цакат с разни юридически хитрости, докато си мечтаем за силната ръка, която ще дойде да въведе разум.

Пред прага на войната сме, а доверието в управляващите спада

Усещането за тази безпомощност се усилва от общия разпад на обществото ни. Очевидно коалицията не е много стабилна, въпреки че още не са почнали да се карат по медиите. В политологията се говори за "ефекта сбор под знамето" - когато страната е застрашена от външен враг, рейтингите на управляващите се вдигат. България обаче е изключение от това правило: пред прага на войната сме, а доверието в онези, които ни управляват и евентуално трябва да организират защитата ни, пропада. И президент, и премиер, всички. Усещаме, че е почнала да се организира руската "пета колона", мобилизират се енергийни лобита, ГЕРБ тръгват към избори, всекидневно избликват недоволства и критики. А ние сме готови да загубим войната преди да сме я започнали.

На този фон няма да е чудно, ако нашият съгражданин все по-активно си мечтае за втвърдяване на управляващата ръка, която да сложи ред - добър, лош, все едно. Няма и да е чудно, ако мечтае за спасител, който гол до кръста да язди и да скача с парашут като онзи сатрап в Москва.

Автор: Ивайло Дичев


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 205 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 др Гей Билтс

    316 51 Отговор
    Защото всички сме антиваксъри и сме русофили.

    Коментиран от #117

  • 3 вашето мнение

    406 78 Отговор
    Обяснението е просто, все повече българи виждат какво представлява англосаксонската измет. Анализи на подлоги не ми се четат.

    Коментиран от #22, #209

  • 4 Грульо

    309 42 Отговор
    На ДВ още не му увря главата, че българите не подкрепят атлантиците, а не че много се кефят на Путин.
  • 5 Сандо

    219 23 Отговор
    Ами защото на фона на нашите политици,които са бледо копие,но все пок копие на западните,когото и до сложиш за сравнение,изглежда поне като полуБог.

    Коментиран от #215

  • 6 Гост

    53 202 Отговор
    ....защото имат бръмбари в главата....жалба за младост...за почивките на море.....с карта.....

    Коментиран от #227

  • 7 00014

    268 41 Отговор
    Защото се опълчи на гадните, крадливи крраввари.
  • 8 Защото

    205 13 Отговор
    Монетата винаги има две страни Неможе само единия да е виновен
  • 9 Простотията е майката на комунизма,

    66 219 Отговор
    рашизма и путинизма. Колкото по-голяма простотияу толкова повече малоумници чакат някой освободител да дойде, да ги тури на "хубаво" място, като при социализма, а те с връзки и мързел само да лапат. Ей това е живот за тях !

    Коментиран от #134

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Баце

    263 29 Отговор
    Щото се наслушаха 33 години на лъжите на запада.
  • 12 Елементарно е

    231 18 Отговор
    Българите искат свобода, а не зависимости. Сигурен съм, че и други народи искат това.
  • 13 ссссс

    141 25 Отговор
    а на зеления артист само жамбаза и още двама трима
  • 14 Това са неудачници, аутсайдери,

    37 162 Отговор
    Малолетни нарко -чалгари, меки китки фенове на военни филми и импотентни 70г. Пръдльовци -комуняги

    Коментиран от #47, #124, #203

  • 15 Дългият

    27 76 Отговор
    Борисов да попиташ,и той ще ти каже....МаТриала......
  • 16 Surko

    190 22 Отговор
    ZАЩОТО ПРОПОВЯДВА НОРМАЛНОСТТА /
  • 17 Димов

    154 18 Отговор
    Възхищението по Путин не е русофилия.
  • 18 Стилян

    203 27 Отговор
    Не умувай толкова много.!!!! Просто говори истини човека. Може като цяло руснаците и те да послъгват...но е видно че помагат на онеправданите... От другата страна - демократите- лъжите са нагли.... И най-вече никога те са щадяли хората! Безкруполни и долни. Вижда се Че руснаците са друго тесто... като че ли те се жертват ....но си остават Хора и Човеци.
  • 19 Дъ Мозък

    190 16 Отговор
    Защото ми е трудно да обясня на сина ми какво е Кончита Вурст
  • 20 А защо Дойч Зеле

    101 17 Отговор
    Не харесва Путин? Да не е случайно Путин кУчанът на зелката?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    31 144 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    Все повече? Че те русофилите от 30г все по-малко стават…Псновно поради смърт от старост.

    Коментиран от #29, #36, #228

  • 23 Димов

    162 18 Отговор
    Според мен, разочарованието от десетилетната, западняшка, обирджийска политика спрямо малките държави, като нашата, тласва хората към отсрещният ъгъл. Западът над 30 години си постила накриво в България. Да не се чуди сега, защо им духа толкова студено.

    Коментиран от #154

  • 24 MAN

    174 16 Отговор
    А за кое да се възхищавам на Байдън или фон дер Лайен.

    Коментиран от #70

  • 25 Зззз

    174 26 Отговор
    Възхищавам се на Путин, защото виждам предателите управляващи в какво превърнаха България ,защото спря грабежа на Русия след двамата предатели ,които почти я унищожиха,защото е независима и не се поддава на провокациите за демократизъм по американски тертип.
  • 26 Казан за безмислени авторитети

    111 16 Отговор
    Българина е на страната на Русия, защото все още е свободен духом.Тотално разплитане на мозъчни от ИИ. България е безсилен консуматор на емоции, на чувства, на вяра, на надежди, на ГМПДП. Използването от ИИ на сосиалните мрежи е безкрайна война на изтощение и заличаване на народи, като идентичност, като религия, като геном.Ако някой си мисли, че това ще го пропусне да намали дозата си социални вношения от министерството на истината. Най големия страх на съвременния човек е да не го изключат от социалната хранилка, защото няма къде да отиде. Идеологията днес казва, че само бедните и глупавите се бунтуват и са готови да се борят, защото са ненужни на обществото. Мислите ли, че вие управлявате живота си? Мислите в главата Ви ваши ли са? Вие ли контролирате здравето си? Успех ...

    Коментиран от #229

  • 27 БОЗА

    150 15 Отговор
    "Защо в България все още толкова много хора се възхищават на Путин?"


    Защото западналият и вече умиращ запад е ЯРЪК пример,какъв НЕ ТРЯБВА да е света...налагането на "ценности",арогантноста,лукавоста,мошеничеството,агресията,маменето, кражбите,войните,вечно окото В ЧУЖДОТО и ДВУЛИЧИЕТО не са добър пример...та автогол... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #89

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 SDEЧЕВ

    56 3 Отговор
    Свобода на словото трябва,питате защо аз отговарям и delete. Душмани

    Коментиран от #39

  • 32 Госあ

    26 97 Отговор
    Щото са много прости, затова. Харесват си мутрите, затова и простата банкянска мутра ни управлява толкова време. Не става дума за твърда ръка, защото твърдата ръка може да е справедлива, става дума за преуспяла мутра от простолюдието. В България си обичат разбойниците. Докато в цивилизацията мечтаят да станат откриватели, лекари, изобретатели и дори полицаи които да преследват престъпниците, в България мечтаят да бъдат бандити. Но все пак не мисля че са мнозинство ! Банкянската мутра беше избирана толкова пъти заради нисък вот, подкупи и заплахи а не толкова заради масовата българска воля.
  • 33 !!!?

    18 75 Отговор
    Русофилството е детска болест на путинофилите !!!?

  • 34 Съд в Хага за Путин

    25 113 Отговор
    Никой не се възхищава на тоя джуджак! ХАХАХАХХАХХАХХАААА....

    Коментиран от #167

  • 35 българина

    96 16 Отговор
    youtube.com/watch?v=Ke4xJo9Pukw, защото са българи и не търпят зеленски ко пе лето да убива българи, да разработва етнически вируси, да създава вирус убил милиони по света, тези с укренските знамена са орки фашисти, засалужават децата им да ги набоцкат всички вирси от укренските лаборатории
  • 36 Стрелата

    96 10 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Да ве да че не ви омръзна да гледате минуси западната цивизация е в упадък само жендърите ощте квичат и ма за какво Грешка природата.
  • 37 Ало

    95 20 Отговор
    За мен Путин е супер !
  • 38 Отговор

    19 89 Отговор
    Защото са ментално недъгави и непотребни за света като кумира им путтлер ....
  • 39 SDEЧЕВ

    86 10 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    Та написах,че не харесвам Путин,но НЕНАВАИЖДАМ ПОЛИТИК8ТЕ НА ЛОНДОН
    И ВАШИНГТОН СПРЯМО НАС СЛАВЯНИТЕ.МОРЕ НИ ДЕЛИ,НЕ ГИ ИСКАМЕ НИТО В БЪЛГАРИЯ,НИТО В УКРАЙНА,НИТО ВЪОБЩЕ,ДА СИ СТОЯТ ПО ТЕХНИЯ КРАЙ.
  • 40 WhiteNoise

    82 11 Отговор
    Дойче зеле... ма преди 80 години малко ви беше. Събирайте рубли, гушкайте се с котката и икономисвайте. Глада е по-силен от тока да знаете. Ше треа малко да се постесните да вземете малко македонци .. опс украинци и ше сте супер. Да видите какъв цивилизован свет ше получите :)
  • 41 Много е просто

    21 64 Отговор
    Бедни и прости....
  • 42 Ха ха ха

    20 85 Отговор
    Удоволсвие е да четеш, как местните путтлероидни квичат ли квичат до получаване на пролопс .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ега ви у Welle - то

    112 12 Отговор
    Сгрешили сте диагнозата , не ме вълнува Путин , нямам нищо общо с проблеми от към него , мразя американските политици , мразя брюкселският им слугинаж , мразя лицемерието им , мразя наглостта им , мразя глупостта им , мразя безчовечността им , мразя високомерието им , мразя откъснатостта им от народите , които всъщност би следвало да представляват и за чиято сигурност и нормална обществена среда следва да отговарят , а да не продължавам , но имам още много набрана омраза , която никога и с нищо не можете да изчерпите . Ние сме безвъзвратно разделени и всичкото това няма нищо общо с никакъв Путин , произтича и се отнася единствено до паразитната ви гадна , отвратителна , мерзка върхушка.

    Коментиран от #65

  • 45 ???!!!

    16 61 Отговор
    И АЗ ТОВА СЕ ЧУДЯ И НЯМАМ ОТГОВОР ИЗКЛЮЧВАМ КОПЕЙКИТЕ МАЛИНКИТЕ ВОЛЕНКИТЕ И КУРНЕЛИЙКИТЕ ТЕ ИМАТ АНАЛНОПОДАТЛИВИ ЗАВИСИМОСТИ НО ОСТАНАЛИТЕ...
  • 46 Нямам Срам

    80 10 Отговор
    Факти за какво давате поле на изява на една доказана фалшива медия като Дойче зеле ...
  • 47 3333

    41 4 Отговор

    До коментар #14 от "Това са неудачници, аутсайдери,":

    Точно обратното!
  • 48 някой

    77 11 Отговор
    Русия е страна където може да чуеш различни гледни точки,а това което е ставало в Мариопол надминава и най -развинтената фантазия на на хората убивали в концлагерите по време на ВСВ!! А така наречените СОРАСЯТА са платени клакьори. Никога България не е била с погазена независимост.

    Коментиран от #51

  • 49 Путин е само гребена на вълната

    100 16 Отговор
    Аз се възхищавам преди всичко на Русия ,която от няколко века не се дава на западните изверги ,разрушили толкова страни по-света.Не си дава ресурсите не си дава народа да бъде колонизиран и унижаван.Путин е още един достоен правител на тази велика държава.Той както и други славни лидери преди него е лъжливо дискредитиран от западната пропаганда ,но това са глупости и адекватните хора ,които все още преобладават в България го виждат.Достатъчно е просто да следват пътя на логиката.И при други подобни силни лидери е имало и много лъжи за самата Русия освен за тях.За някакви репресии (минималното зло ,точно и добре приложено ,но стократно преувеличено и обрасло допълнителни с лъжи и пропаганда) ,за някакъв глад (много рядък и разбира също стократно раздут) за не знам си още какви глупости и измислци...Е глад и репресии е имало навсякъде в Европа и на повечето места доста по сериозни и гадни.Включително Англия ,Франция ,които за разлика от Русия разполагаха с невероятен ресурс от колониите от пак от крадливост и корупция докарваха народите си до просешка тояга.Но няма да чуете това сега от западните марионетки и контролираната от Сорос преса ,литература ,кино...

    Коментиран от #57, #199

  • 50 ШЕРИФ

    25 44 Отговор
    Както имаше хора, които възхваляваха Хитлер, така има които възхваляват и Путин.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Госあ

    11 70 Отговор
    По интересния и логичен въпрос е защо руснаците си харесват джуджето ? Защото там наистина има голяма подкрепа. Само озлобено простолюдие ли е останало по тези земи ? Ако е така, не би трябвало да се проявява особено съчувствие към тях. Това чувство им е непознато на тях самите.
  • 53 Факти

    14 66 Отговор
    Защото както установи проф. Иво Христов, виден русофил и поддръжник на Путин 80% от българите са дебили
  • 54 Blagoi Vasilev

    89 7 Отговор
    Едва ли чак толкова хора се възхищават на Путин. Аз лично не му се възхищавам, но го смятам за 3 пъти по-адекватен от европейските лидери и поне 10 пъти от натресения с измама Байдън. Други причини за изглеждащото като възхищаване са потресаващото лицемерие и двоен стандарт на т.нар. Западен свят, убийствената дезинформация от медиите, ненавистта към САЩ и огромната зависимост от долара.

    Промяната на световното статукво го искат много повече хора отколкото си мислят либералните другари като Дичев
  • 55 no name no face no number

    74 6 Отговор
    защото ни се повдига от вашите абсолютни ЛЪЖИ вие сте лицемери и лъжци това е DW огледалото на пропадналият запад, където освен банкноти и алчност нищо няма пустота и човешка простотия тва сте вие
  • 56 Maybe

    69 6 Отговор
    Не съм очаквал по различен анализ от DW. Трябва да оправдаят доларовите преводи. Никакъв обективизъм и прочее на геополитическите процеси в последните десетилетия и глобалното разпалване на конфликтни от северноамериканските братя. Желко за нас че този път е в Европа. Ако не се осъзнае къде е глобалния проблем, конфликтите в множество загинали ще продължават за напред, а доларовата печатница ще продължава да пласира хартии и влияни по овчия свят.
  • 57 РОМАН

    11 44 Отговор

    До коментар #49 от "Путин е само гребена на вълната":

    Имам близък руснак, от Москва, който се устрои на Тенерифе/Испания /, със семейството си. На 54г е, но казва - вече не се издържа, но не финансово. Отговори си защо, аз знам.

    Коментиран от #84

  • 58 За Русия с любов

    11 64 Отговор
    „Да се управлява Русия не е сложно, но съвършенно безполезно“. (Император Александър II)
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръсната, до повръщане мерзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чудовищни морални уpoди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHa и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
    „Цяла вечер обикаляхме селото да търсим някой, който да ни продаде кокошка, но не намерихме. Затова пък водка имаше в изобилие. Руският човек е голяма cBиHя. Да пият водка за селяните е много по-интересно, отколкото да се трудят да ловят риба в Байкал или да отглеждат добитък“. (Антон Чехов).
    „Има в руския човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“. (Гогол).
    “Климатът в Русия е суров, но справедлив“. (Венедикт Ерофеев).
    „Руската държава се е настанила върху народа като окупационна армия“. (Херцен).
    „И ето – този мощен, тъмен, органически склонен към анархизъм народ, сега се призовава да бъде духовен водач на света, Месия на Европа. Вождовете на народа не скриват своето намерение да запалят с тези сурови нацепени за огрев дърва голям пожа
  • 59 путин лавров

    15 44 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 60 Вихрен

    32 5 Отговор
    Широк е пътят на заблужденията.
  • 61 Въс Раждане

    10 36 Отговор
    Ние обичаме расия тя ни дава рубли ,а другото е демагогия
  • 62 Ако не си разбрал защо го

    57 11 Отговор
    харесват значи си пълен tuпан.
    И има нещо друго, много хоре не харесват Путин и Русия, но по времето на комунизма бяха много повече. По времето на комунизма не харесваха СССР щото нямаше много неща по магазините, нямаше свобода на придвижване и други.
    Сега обаче харесват Путин и Русия защото виждат Западът какво е - една банда гангстерска, която от позиция на силата граби къде каквото може. Включително и нас, "специалните" съюзници.
    Както казваха в казармата ЗКПЧ-тата - врагът от Запад е агресор, то верно се оказа така.
    Те затова tuпане!
  • 63 Дрън дрън

    14 49 Отговор
    Всичко е за пари. Кой ще се възхити на хипофизно жуже, приличащо на Ам-Гъл. Плащат на ферми и подкрепата е 178 % . Е Коцето Копейкин каква фабрика направи. Труди се човека, върви му парата . Бил Копейкин, продажник ... много му дреме на него - парата да върви.

    Коментиран от #69

  • 64 Аз съм

    59 6 Отговор
    А на кой да се възхищаваме на америка ли,проблема ви е,че ви е къса паметта и зрението за да видите и разберете нещата,не одобрявам войната,но самото отразяване на военните действия водени от америка-като хроника,и сегашния неистов вой от всички "световни лидери" и "медии"направо ми се повръща....
  • 65 Радо Калинов

    9 50 Отговор

    До коментар #44 от "ега ви у Welle - то":

    Мразиш, защото си
    зле образован, неграмотен, мързелив - съответно нереализиран успешно в живота, с изпразнена душевност и липсващ морален компас, което е и доказателство, че си продукт на онези 45 години комунизъм, унищожили изконни български ценности като трудолюбие, критична мисъл, и това д се обича, не да се мрази. И се научи къде се поставя запетаята, анонимнико...

    Коментиран от #92

  • 66 Jacques Yves Moineau

    5 54 Отговор
    Убеден съм че поне 70% от т.н. путинофилу са тролове на руска хранилка. А за спадането на доверие към управлението са виновни герб, защото вместо да работят за нацията, те саботират работата на правителство. Ето на...сега тръгвали на предсрочни избори. Това национално отговорно поведение ли е?

    Коментиран от #142

  • 67 Гост от Силистра

    59 8 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Голяма част от българите не харесват копеикин и не се възхищават на Путин ...голяма част от Българите хранят топли чувства към руския народ, историята , общия ни славянски произход !...Русия е гордост и опора за всички славяни и православни...другото е пропаганда и злобеене срещу Русия !
  • 68 Кочо

    60 11 Отговор
    Слава на Русия! Слава на руския народ! Слава на руската армия! Украйна е фашизоидна квазидържава, с марионетна правителство е президент шут и наркоман на пряк контрол от САЩ! Украйна е тотално завладяна от нацистки паравоенни образования инфилтрирани в армията и управлението на страната, разяждана от чудовищна корупция! Страна тотално завладяна от олигарси мафиоти, които не дават пукната пара за украинците! Путин трябва да изрине тази кочина подготвяна и напомпана с оръжия от САЩ за взривяването на Русия!

    Коментиран от #197

  • 69 Госあ

    6 24 Отговор

    До коментар #63 от "Дрън дрън":

    Верно прилича на Ам-Гъл ! 😂
  • 70 HDTV

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "MAN":

    Изпуснал си е папката в Брюксел вчера

    Коментиран от #128

  • 71 Абсурдистан

    8 46 Отговор
    Те путлерастите не са еднородна маса. Има ги всякакви: заблудени от пропагандата, объркани от миналото, че загиналите за свободата ни и управлението са едно и също, безродници на които българското е чуждо, роби с отпечатък на 700 години чуждо владичество и откровени предатели, които биха продали и майките си за 30 сребърника! Всякаква сган!
  • 72 кирил

    7 42 Отговор
    защо има толкова впутинци... защото има много бг-руски мелези, дебили, неудачници в живота
  • 73 Гошо

    51 4 Отговор
    Защото българите са свободолюбиви те не искат да живеят под американско робство според уикилингс България се управлява от двама щатни и петима нещатни сътрудници на ФБР дори по ликуваха техните картончета с кодови имена Кирчо и кокорчо
  • 74 Терминатор 🇺🇦

    3 35 Отговор
    Винаги ще има иди..ти

    Коментиран от #125

  • 75 Абсурдистан

    28 4 Отговор
    Завравих да спомена и джендърите на които им е кеф, когато ги оправят! Не, нямам предвид гейовете, те имат чувството за национална принадлежност! Менталните джендъри, свикнали да бъдат нечия подлога!
  • 76 Кики

    58 4 Отговор
    За последните 30 години България беше тотално ограбена , както пише Христо Ботев " от наши и чужди гости" колониалната компрадорска власт разпродаде България на запада за стотинки , всички ресурси на България, злато , мед , цинк , олово, манган, ток , вода , газ , горива , фабрики са в чужди ръце .Ако някой сега нападне България, никой от обикновенните хора няма да иде да се бие за хотелите, именията и бизнеса на богатите криминали и бизнесмени и също за фабриките на западните мародери и западния банков кабал
  • 77 град козлоНадуй

    6 30 Отговор
    защото са прости
  • 78 Тоя предаде баща си

    49 2 Отговор
    И защо ни пускат Дойче веле, нали друг не може да говори от името на българския нярид
  • 79 Ники

    62 7 Отговор
    Истината е че харесваме Путин защото единствен се опита да се бори със световния терорист САЩ.
    И не харесваме толкова Путин , колкото мразим САЩ.
  • 80 анонимен

    58 7 Отговор
    Да живее Русия !!! У краина е територия на Русия...Защо мразите Русия.....кой ви освободи от 500г робство...плюеш този който ти е подал ръка в труден момент....забравяш...

    Коментиран от #164

  • 81 Гост

    8 55 Отговор
    Путинофилите са скрити гейове, защо ли ?
    1.Ревът та се късат да кажа и докажат , че са такива .
    2.Без да ги питаш и без да ги провокираш, ти навират тезата че путин е бог
    3.Тезата с алфа мъжкаря забива и последния чеп, с което те могат да ме разубедят на обратното.
    Айде със здраве , педа..ли.
  • 82 малък

    8 31 Отговор
    но много прост народ
    "ДЖОРДЖ"
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Родината е там където е хубаво

    50 8 Отговор

    До коментар #57 от "РОМАН":

    Така ли?Аз пък от години поддържам приятелска връзка с руски хора покрай геймърския свят.И от една група от 15-20 човека не мога да се сетя за нито един на принципа "не се издържа вече".2-3 мрънкат чат пак ,но някои хора просто обичат да мрънкат.Повече са в средата ,а няколко са много доволни и тотални патриоти...Това че населението на Русия расте през последните вече над 10 години казва всичко...Иначе винаги ще има някой чичко ,който ще предпочете слънчева Испания.
  • 85 Стефан Петров

    56 9 Отговор
    Защо има привърженици на Русия ли? Ами защото в Русия е здравия разум, а запада е деградацията. Движенията ЛБГТ, Ме То, културата на отмяната, мултикултурализма, смяната на пола и откритото преследване на хора поради тяхното мнение или пропагандиране на традиционните ценности са западен патент. Трябва ясно да се каже- капитализма изживява последните си години и за това все повече се говори и пише на запад, но тук говорещите така ги наричат "полезните идиоти на Путин".

    Коментиран от #90

  • 86 Ивайло!

    6 28 Отговор
    Ти си част от проблема. От показанията на Черепа досега става ясно, че той е предложил 60 милиона на ББ, но той не ги е приел. Сега Черепа си отмъщава като го залива с помия.
    Не може да се обясни фиксацията срещу ББ и Гешев с друго, освен че Русия чрез Черепа и други като КН например клатеха властта за да поставят свое правителство в България.
    Ние не сме толкова прости. Виждаме как Корумпирана Украйна и всичките там епитети се оказа че оказа организиран отпор на руските нашественици. Така че тези песни на Слави, Правителството на Пунтьорите и КН ги разправяйте на някой друг който не познава действителността в България.
  • 87 Виталия Винокурова

    50 7 Отговор
    Хайде да пишем истина ! Не че българите толкова харесват Путин, просто не вярват на САЩ и са прави !
  • 88 Защото

    38 8 Отговор
    Е патриот и не предава земята и народа си на изродените и уродливи демокраций, и ще става все по-голяма подкрепата по целия свят и извън него
  • 89 жана

    11 24 Отговор

    До коментар #27 от "БОЗА":

    а къде живее дъщерята на путин
  • 90 симо

    7 35 Отговор

    До коментар #85 от "Стефан Петров":

    цяла европа срещу путин
  • 91 али

    8 30 Отговор
    русофили купвайте рубли 1рула - 0,02 лева
  • 92 00014

    33 6 Отговор

    До коментар #65 от "Радо Калинов":

    Говориш за себе си, нали? Аз съм обратното на това, което си описал, и защото айкюто ми е доста над средното, затова и ненавиждам краварите и тъпоглавите им слуги тука.
  • 93 Сорошки Путинофоб

    39 7 Отговор
    След като гледа битката за олио в Кауфланд вчера, Путин се отказа от
    плановете си да напада България.Но се оказа че не се е отказал,просто решил
    да промени стратегията. Вместо да пуска бомби ще пуска палети с олио,а ние
    сами ще се избием в ЕС!
  • 94 Сорошки Путинофоб

    51 6 Отговор
    Пyтин ни бил обявил за неприятелска държава. Господин Пyтuн с това управление, БЪЛГАРИЯ е неприятелска държава и за БЪЛГАРИТЕ !!!
  • 95 ComfortablyNumb

    31 5 Отговор
    Пълни глупости Дичев! Чак ме хавана срам за теб. Темата е толкова благодатна а ти това изкека ...
  • 96 ComfortablyNumb

    3 31 Отговор
    Дичев Дичев колко жалко че пригласяш на промянаджиите без истинско разбиране какво се случи и случва в България! Гледам нагоре някой са ти нахвърлили материал за размисъл. В България просто даде плодове руската хибридна война чиято най общо казано цел е да клати държавата зер някак се намърдат техните хора русофилите във властта (че комай в ГЕРБ много не се намираха) и също така да я държат по пътя към цивилизацията по най-ниската орбита . Истерията против Плевнелиев , насаждането на усещане за анархия в държавата, истерията срещу Гешев (малко или много за първи път вкарал някой знакови мошеници в затвора или в изгнание ), истеризиране на обществото на тема корупция ( която не че я няма, но ако я имаше в тия размери щеше да е видима от космоса и даже кой знае какво разследвания нямаше да са нужни ... ) , всичко това подрива държавността в България и правителствата хвърчат като италиански от 60-те години ... Днес се разгаря тролска кампания против Киро ( не че не го заслужава) и той си отива скоро , разбираш ли патърна ... насажда се всички са маскари , всяка власт е лоша, и държавата става без истинска посока и уязвима а народа манипулируем с емоции... ако не ми вярваш задай си въпроса на кой върши работа това положение... позна на русия!
  • 97 Истината е

    36 6 Отговор
    че дв е компрометирана медия.А българската секция е най зле.И българския народ е не за Путин,а за Русия.Само че в момента Русия се управлява от Путин,така че сме и за Путин!!!
  • 98 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 38 Отговор
    След тези зверства, всяко наказание на Русия ще бъде малко...
  • 99 Заради

    32 1 Отговор
    Ами заради такива шорошни и жендъри като теб вееее....Ивайловшшшо.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 АнтиКомунист

    4 45 Отговор
    възхищават му се основно неуки, нискоинтелигентни, които са лесно податливи на манипулиране, те не са напускали родното си място защото са бедни, реално нямат представа за предимствата на развития демократичен запад пред изостаналата русия и диктатурата на кгб и тирана путин

    Коментиран от #114

  • 102 Путин реално доказва

    7 23 Отговор
    че проф. Иво Христов е прав- 80%
  • 103 Старец

    53 5 Отговор
    Харесвам Путин, защото е различен от натовските терористи и извратените педали от ЕС, които 30 години съспват България.

    Коментиран от #171

  • 104 ханс

    32 2 Отговор
    И защо така силно презират вкиснато зеле
  • 105 Бай Дрън

    22 3 Отговор
    Вервайте на мене. Аз съм твърдо за мира на планетата. Никога не бих провокирал война по света. Peace brothers!!!!
  • 106 ИВАН

    43 3 Отговор
    Е та няма западната измет да харесват я!
  • 107 Студопор

    40 5 Отговор
    Поради същата причина поради която 70% от българите не се поддадоха на облъчването за ваксините. Просто колкото и да ни облъчвате, виждаме, когато ни лъжете. Както отдайте за нуждата и ползите на ваксината срещу КОВИД, така лъжете и за войната и Путин като цяло!
  • 108 пиер

    35 1 Отговор
    Дичев,разкажи защо те изхвърлиха от Франция
  • 109 44444

    21 2 Отговор
    Абе факти, вие сериозно ли?!?!?!?!!????? Смешковци, знам, че ще изтриете, ама пак сте си такива!!! Сладури.......
  • 110 Хаха

    3 34 Отговор
    Еми защото са простии.Те ако Българите бяха умни нямаше да сме толкова зле.Едва ситема 45години създаде селски тарикати и мързелви нагаждачи.
  • 111 Българин

    29 4 Отговор
    Путин е велик! Слава на Россия!
  • 112 Кинжал

    31 6 Отговор
    България и Русия са два братски и много близки народа по сърце и душа и така ще остане за веки веков. Путин възроди Русия и я спаси от погром, вярвам, че ще помогне и на нас да сторим същото за пореден път! Наближават съдбоносни времена и ние ще бъдем и тялом и духом до нашите братя и ще се молим да доведат каузата до край!
  • 113 Емил

    34 7 Отговор
    Нямаше и да има война ако не беше сина на Байдън.През 2014 г. е започнал работа в голяма компания в Украйна, която доставя газ .Това не е случайно.Точно всичко започва 2014-та.Той е финансирал Азов като целта е била да провокират Русия да нападне Украйна и да изкарат Украйна жертва.Плащали са и солидни пари на журналисти да публикуват статии, които да провокират войната.Целта на цялата постановка,която е била планирана дълго е да се мине от руски газ на украински и Хънтър Байдън да печели.
  • 114 Тии

    21 5 Отговор

    До коментар #101 от "АнтиКомунист":

    Аха ти си от умните и красивите, нъл тъй?! Ох, как ми омръзнахте......!!!!!!!
  • 115 Айдар

    9 35 Отговор
    Истината за първичните, грозни инстинкти на местните рубладжии, които славословят едно грандиозно нищожество, един жалък и смешен Буратино, който скрит добре в бункера праща на заколение простите ушанки. Кой как се уреди...

    Коментиран от #207

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Слава Украину!

    8 40 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Прос.так проруски - не говори от мое име, защото аз съм антиваксур, но МРАЗЯ Русия от край време... Путята - още повече!

    Коментиран от #219

  • 118 верто

    9 6 Отговор

    До коментар #116 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти си от руските български националисти, нали?
  • 119 В.В.П.

    20 10 Отговор
    Путин е БОГ !!

    Коментиран от #126

  • 120 В.В.П.

    30 8 Отговор
    Путин ,разбива Американския глобализъм, империализъм,,Файзера,Монсанто ,и био лабораториите за шап и чума.Путин е Велик!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 В.В.П.

    35 8 Отговор
    България , Русия,приятелство , завинаги!!.Свобода ,равенство , братство!!.Искам газ на 50 Ст ,бензин на Лев..Су30,С400,и Т 90,в клетата бг армия..Ток ,20 лв на месец ..Кирил Канадеца ,ще се превърне в история ,но приятелството с РФ ще остане. След катаклизмите ,които предстоят.на Планетата .Да живее България!

    Коментиран от #173

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 сигурен съм

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "Това са неудачници, аутсайдери,":

    че всичко, което си написал се отнася най-вече за тебе и подобни същества.
  • 125 визираш

    15 2 Отговор

    До коментар #74 от "Терминатор 🇺🇦":

    себе си.( знаменцето показва)
  • 126 ПутиноФоб

    3 27 Отговор

    До коментар #119 от "В.В.П.":

    дааа, бог за простия народ, на когото умело промива мозъците. бог - хахаха, увреден .
  • 127 0987

    5 19 Отговор
    Това са маргинали и инфантили ,нормалния човек гледа кво има в портофела,гледа си интереса и семейството

    Коментиран от #177

  • 128 тоя Бай Оня

    19 1 Отговор

    До коментар #70 от "HDTV":

    си изпусна папката ли, листа със "словото" ли, но вярната прислужница Урс, дебнеше като квачка, готова да се хвърли да го спасява.Смех...ама тия ще ни разкажат играта...и на глашатайчетата си също, ама те си ги обичкат.
  • 129 черния

    6 31 Отговор
    България е държавата с най-лошо образовано и лошо възпитано население, където морала, етиката и човечността са чужди на обществото като цяло. Това може да се види в движението по улиците, паркирането, мръсотията по улиците и безразборното застрояване. Неграмотното население се плаши от ваксини и си харесва тъпаци като боцата и доган да го управляват. Харесват и Путин, щото така на Америакще им е по-гадно. Нищо че децата им живеят там.
    Тъпите си плащат за простотията с начина си на живот. В това пощада няма.
  • 130 Гади ни се от евролицемери

    24 3 Отговор
    Защото алтернативата на Путин са глупави демократични лицемери, като авторът на статията. Такива извратиха понятието за демокрация и е нормално трезвомислещите хора да се ориентират към Путин.
  • 131 Майно ле

    20 3 Отговор
    Някъв драскач на антибългарската помия ДВ.
  • 132 Zащото 🇧🇬 🇷🇺

    33 4 Отговор
    Защото млазим убийците на деца, жени, старци. Защото не сме нацисти. Защото Шухевич, Петлюр и Бандера не са ни герои. Защото сме чели за Волинското клане. Защото не сме горели живи хора в Одеса.Не сме изкормвали бременни жени в Одеса Не сме стреляли със снайпери по площадите. Не минираме мостове, детски градини, не взимаме заложници, не убиваме хора бягащи от войната. Не се крием зад цивилни, когато воюваме. И всеки, защитаващ подобни главорези, не се различава от тях.
  • 133 Псалом 90

    30 5 Отговор
    Путин е спасението на Русия. Големи късметлии, ако им бяха натрясли Ходорковски или Навални, незнам, Русия нямаше да я има.
  • 134 Загрижен за теб

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Простотията е майката на комунизма,":

    Ша са задавиш от туй дет си налапал ти!
  • 135 Ami

    14 3 Отговор
    Не се кефя на никой. Но когато най-загрижените за мен само ми го бутат навътре и все по-навътре, едната омраза не ми помага. Омразата и измиването на ръце с постоянно хвърляне и втълпяване на чужда вина, при мен поне имат друг ефект.
  • 136 САТЪРА НА ХАНА

    15 3 Отговор
    П.Р.СЛАВЕЙКОВ ... СТИХОТВОРЕНИЕ ... ВЯРАТА И НАДЕЖДАТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ
    .... УЕБ СТРАНИЦА СЛОВОТО ....БГ
    .....
    ТАМ Е КАЗАНО ВСИЧКО ДЕБИЛИ ПРОСТИ
  • 137 Швепс

    23 4 Отговор
    Щото им спря гейските паради например.
  • 138 Асен

    8 21 Отговор
    Защото повечето Българи са цървули.
  • 139 просто е и дори за малоумни

    27 5 Отговор
    Православни християни,език,писменост,култура като нас.Вяра в Бог,любов към родината,уважение към предците,майка,баща,приятели.А сега си вижте "ценностите" и дори при ниска интелигентност бихте разбрали.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Чоки

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Jacques Yves Moineau":

    Спал ли си? Бегай пикай па легай.
  • 143 WhiteNoise

    8 2 Отговор
    Дойче.. лятото не треа нападате рудия оти помните ли кво стана?
    Зимата ще е още по лошо да тръгнете... Гледайте там, сметайте... и сипете бензин
    смехоранчета. за развита държава треало 70% бвп услуги. Така ще ви го "отакнат" тия
    дето няколко века експлоатирате.. че ше ви се види детско парти 90-те в раша. ае мир вам

    И кажете на проебалтика да пореве, че нещо замлъкнаха. Гласчето им не се чува от 10-тина дена :)
  • 144 Колев

    19 1 Отговор
    Един точен показател за нивото на всеки пишещ е речника, който използува. За разлика от българските ПИСАЧИ, които освен това са си въобразили, че могат и да манипулират, в независимите чужди медии такъв език няма. Ровя се и в английските и във френските и руски медии, такива бисери няма. И да си кажа честно, влизам понякога тук просто за да оглеждам дъното. Моите репери са от нивото на Наом Чомски, Пол Грек Робетс, на Дугин и на Фурсов. Анализите и оценките на много наши хора са също великолепни, Нако Стефанов, проф. Иво Христов, Людмил Георгиев доц. Вацев и доста други, интересът към които е известен. Е продължавайте, никой не може да надскочи себе си нито интелектуално, нито морално.
  • 145 ежко

    39 4 Отговор
    Евтин анализ на евтини хора.Мен не ме "клатят" руснаците от 30 години. "Клатят" ме амглосаксонците и техните български мекерета!Не харесвам Путин,но го разбирам,Не приемам двуличието,демегогията, подлизурството на нашите отрепки и тези които им пълнят джобовете.
  • 146 И КИЕВ Е РУСКИ

    22 2 Отговор
    Ивайло Дичев е п.....л
  • 147 КИКО

    25 4 Отговор
    А НА ЕВРЕИТЕ ЛИ ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАМ ??????????????????????
  • 148 Бай Ганю...

    6 14 Отговор
    Все още вярва, че някой ще го оправи... ей така, заради едното оправяне. Ще възцари от негово име голямата правда и всички ще заживеят еднакво зле. А защо мисли, че това ще е Путин или модела в Русия е райски, нямам обяснение ! Може би защото някога е бил освободен, а дали е свободен Бай Ганю с тия окови в кратуната ?!
  • 149 Тръмп

    15 2 Отговор
    преобърна надолу с главата целия демократичен свят - не започна нито една демократична война и направи за смях неолибералните, т.е. криптокомунистически ценности.
  • 150 В кой документ на ООН

    28 1 Отговор
    пише, че санкциите на САЩ се прилагат приоритетно над законите на международното право? Усещането за дълбоката извратеност на Pax Americana обуславя симпатиите на българина към човека, който се противопоставя на глобалния неоколониализъм и тиранията на извратените човешки ценности.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Бодак

    33 5 Отговор
    Възхищението не е само в България
    Хората разпознават и се възхищават на държавници -- Путин, Орбан, даже и Ердоган. Увао Чаве, Кастро....
    И това, че са мразени от Глобалната преса означава че играят игра за Държавите си, а не за Глобалистите / Злото
  • 156 Смях

    4 20 Отговор
    Защо нито един от тях не отива да живее в Русия?

    Коментиран от #226

  • 157 набухвател

    22 1 Отговор
    Ако видите заглавие"Защо все още има хора,които вярват в земното притегляне"- значи е на дойче веле.Стилът им е на лелка от детска градина.
  • 158 Мим

    11 3 Отговор
    Сатрап си ти.Онзи ако е ,веднага ще те оправи и се моли за това ,да не ти се случи...
  • 159 Хахахахаааааа

    20 3 Отговор
    Фабриката за лъжи, пропаганда, агитация и дезинформация в пореден, жалък опит да омота някоя наивна душица. Жалка глупост в родилни мъки - DW.
  • 160 Теодоро

    14 1 Отговор
    МАЗЕН ПАСКВИЛ
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 УСА боклук

    29 8 Отговор
    ЗАЩОТО ПУТИН МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА РУСКИЯ НАРОД, А ПОЛИТИЦИТЕ НИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА УСА НАРОДА.
    РАЗБРАХГЕ ЛИ ИВАЙЛО ДИЧЕВ!!!!
  • 163 На кой

    23 6 Отговор
    Да се възхищаваме ве Дойче лахна на фащ ли от кадето минат само войни смърт и разруха
  • 164 Много си прав.

    26 8 Отговор

    До коментар #80 от "анонимен":

    Не отдавна Русия пак ни помогна. Това става през 2007г., когато избухват пожарите в Старозагорско и Иточен Балкан. Българската държава не може да се справи сама с бедствието и се обръща за помощ към международната общност и западните ни "партньори". Тези които казват, че могат да помогнат, искат баснословни суми, не помня колко хиляди евро на час. И то за бройка техника. Сред тях е и Германия. Единствено Русия предлага помощ, КАТО ЕДИНСТВЕНОТО УСЛОВИЕ Е ДА ЗАПЛАТИМ КОНСУМАТИВИТЕ НА МАШИНИТЕ. И помогнаха.ЕДИНСТВЕНО ТЕ.
    Е кой наистина ти е близък? На кого да се възхищаваме? На лицемерите от алчния запад? Айде бе!!!
  • 165 ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОСКЪПВАНЕТО

    16 10 Отговор
    Е ВИНОВНО ЗА ПУТИН - ЗАТОВА И ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ДА НИ ОСВОБОДИ - НО НЕ СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ !

    Коментиран от #196

  • 166 Евроатлантик

    24 8 Отговор
    Ами защото ви е слаба пропагандата бе DW! Още помия изливайте, още вой, квичане и лъжи, още демонизиране, още промиване на мозъци и току виж ви се получи! Тези пусти българи, не искат да приемат лъжата за истина, но вие продължавайте, бълвайте неспирни писания срещу злия император на Кремъл, бъдете по-старателни, намерете и платете на още продажни писачи, може пък и да ви се получи!
  • 167 Виж

    15 5 Отговор

    До коментар #34 от "Съд в Хага за Путин":

    Коментарите и тогава пиши глупости
  • 168 Вън България

    19 8 Отговор
    От нато Да Живее РУСИЯ
  • 169 САТЪРА НА ХАНА

    13 7 Отговор
    МНОГО ПРОСТО
    ....
    БЪЛГАРИТЕ СМЕ ИМАЛИ РУСКИЯ ДУХ И СИЛА
    ..
    ПРЕДИ ЗАРАДИ ИГРИЧКИТЕ НА ВТОРАТА ЖЕНА НА ЦАР ИВАН АЛЕКСАНДЪР ... ДА ПАДНЕМ ПОД ТУРСКО РОБСТВО
    .... ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ СА ЧАСТ ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ

    Коментиран от #172

  • 170 да бе

    18 8 Отговор
    България е коректна, дори послушна натовска държава. Българския избирател дори гласува за първи път от 20 години за прозападна партия. Според зпадните медии натовксите войски у нас ще минат 25 000 - и те по численост и боеспособност ще надхвълят значително нашата войска.... и въпреки всичко няма драма, обшеството приема спокойно тази сериозна проняма на посоката.
    Но ако питаме дойчето и прочее храненици, все не е достатъчно. Едно си баба знае , едно си бае.
    Интересно, дали ерманските журналисти на Дойчето са толкова плоски, колкото родните им назначения?
  • 171 Те вече

    4 6 Отговор

    До коментар #103 от "Старец":

    И Европа съсипваха
  • 172 САТЪРА НА ХАНА

    3 7 Отговор

    До коментар #169 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ЕВРЕЙКАТА САРА ПРОБУТВА НЕЙНИЯ СИН ИВАН ШИШМАН
    ЗА ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ ... А ТОЙ Е БИЛ ТРЕТИ В ЛИНИЯТА
  • 173 Кратко

    9 6 Отговор

    До коментар #122 от "В.В.П.":

    Точно и ясно право в десятката
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Бодак

    23 11 Отговор
    Само извратеняци могат да си падат по Дълбоко извратената Държава на Глобалистите в САЩ, които чррз САЩ опасаха света с 750 военни зази и 336, "повтарям 336" биолаболатории, и които чрез САЩ побъркаха света

    Способите на Дълбоко Извратената Държава са сходни с тези на Ислямска Държава, само че прилагани в други области

    Коментиран от #179

  • 176 Дойче зеле

    21 9 Отговор
    Вижте коментарите и ще ви стане ясно нато и ес са в клинична смърт благодарение на фащ
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Страхотна статия

    8 14 Отговор
    Но не и за масовия плоскодънен необразован читател на факти. То се вижда по коментарите. Те едно си знаят зомбитата: Путин, и естествено, че не се разпознават в материала, щото не им изнася.

    Коментиран от #181

  • 179 Под феса има Ум

    17 3 Отговор

    До коментар #175 от "Бодак":

    Тя Ислямска държава, пасти да яде пред тия, самозабравили се робовладелци превърнали Планетата в концлагер! Ако въобще някога е имало Ислямска държава! По-скоро това е медиина измислица.
  • 180 Хахахахаааааа

    20 7 Отговор
    Фабриката за лъжи, пропаганда, агитация и дезинформация в пореден, жалък опит да омота някоя наивна душица. Жалка глупост в родилни мъки - DW.
  • 181 не позна

    12 6 Отговор

    До коментар #178 от "Страхотна статия":

    Нищо страхотно няма в патетичното пуфтене на тема как някакви хора си били позвлявали да имат неправилни чувства.
    Съвсем друг е подходът в нормалните демократични общества. Жалко че последното словосъчетание се превърна в такова клише.
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Под феса има Ум

    18 2 Отговор
    Защото ума можеш да го манипулираш и заблудиш, но душата никога! Тя усеща къде е истината!!!
  • 184 Васил

    12 11 Отговор
    Ами запитайте се защо има толкова хора дето се възхищават на Бойко и ще намерите отговора.
  • 185 gggw

    23 4 Отговор
    при мен лично по-скоро двигател е омразата към НАТО и родните русофоби. Не им харесвам подигравателния тон и тва, че се имат за нещо много велико, а нищо не са направили, освен да се кланят на запада
  • 186 БПФ

    15 6 Отговор
    Факти, вие четете ли коментарите под пасквилчетата си, гледате ли как гласуват хората по тези коментари?
  • 187 raлф

    12 17 Отговор
    Защото, голяма част от народа Ни е ниско образован и прост и пропагандата на рашъните му въздейства!
  • 188 Геро

    22 8 Отговор
    Там е работата, че не можеш да си "стоиш кротко в панелката". В един момент ти събарят вратата, влизат тарикатите от Азов, събират ти всичко ценно, което имаш, обръщат ти джобовете за пари, опитват да насилят дъщеря ти и след това ти дават един час да се махнеш. После си разполагат там оръжията и стрелят по руснаците, после идва снаряд и ги ликвидира, заедно с жилището ти. Ти през това време ако си стигнал до мазето, стоиш там без хляб, без вода, без отопление по 2 - 2 седмици. Това са фактите
  • 189 Коко

    5 7 Отговор
    Задайте си въпроса защо атакуват тези момчета защото се борят правдата да възтържествува,но никой не иска защото всички са корумпирани име са свикнали да работят 30г.Цонев депутат на хранилката на данъкоплатците
  • 190 Войникът 🇧🇬 без армия

    15 8 Отговор
    Да видим сега тези думи : "Пред прага на войната сме, а доверието в управляващите спада" ! Българинът е водил над тридесет години война за оцеляване и осигуряване на що годе нормален и достоен живот на своето семейство на фона на разграбване и спадане на стандарта на живот през този период на демокрация и евроатлантизъм в БГ с участието на всички облагодетелствани се управляващи до сега! Питам се риторично ,с кого да воювам ,Аз воювалият над 30г. в изтощителна война за нашето оцеляване като нация!?!?😒
  • 191 Много е просто

    5 11 Отговор
    Материала не става.
  • 192 Статията

    10 6 Отговор
    Започва с две правилни думи - Не мисля. Мисленето наистина не ти е стихия, Дичев. Гледай си резонирането и следи прогнозите на политическите синоптици.
  • 193 Павел пенев

    18 11 Отговор
    А защо има хора у нас които се възхищават на западните идиоти?

    Коментиран от #195

  • 194 емигрант

    13 15 Отговор
    Защото трябва да докажат, че простотията е преобладаваща на територия България, защото от простотия и мазохизъм 12 г. бяха по-ниски и от тревата и държаха една хунта с един диктатор мафиот да ги ограбва и мачка, затова ! Защото тази българска овца, не знае какво е свобода и демокрация, защото се е срастнала с комунизмът, защото ако можеше да мисли това овче стадо нямаше да е бедно и щеше да разбере, че сегашното правителство е най-интелигентното което е било на власт от всички които управляваха през този 32 годишен преход на имитираща демокрация и би разбрало това стадо, че днешните управляващи не са фокусници за да съживят "трупът" на България от 12-годишната му герберска мумификация ?

    Коментиран от #204

  • 195 ..........

    16 6 Отговор

    До коментар #193 от "Павел пенев":

    За да докажат, че все още има останали разсъдливи и умни хора на територията на България, бе задаващия тъпи въпроси !
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 изрод от ГЕРБ

    10 9 Отговор

    До коментар #68 от "Кочо":

    КОЧО.....ЧЕМОДАН> ВОКЗАЛ> РУСИЯ Но ако не желаеш,Русия ще дойде при тебе.Спираме водата и тока,усилваме мръсния канал и готово.
  • 198 емигрант

    11 14 Отговор
    Заради само едно изречение Димитър Талев е пратен в лагер след деветосептемврийският преврат - "И да знаеш Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България.Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист.Какъв народ сме Минке, какъв народ..."
    Ето такъв народ сме, овце с капаци !
  • 199 LOSHIA

    12 25 Отговор

    До коментар #49 от "Путин е само гребена на вълната":

    ДО СЕГА НЕ СЪМ СРЕЩНАЛ НОРМАЛЕН,КОЙТО ДА СЕ ВЪЗХИЩАВА НА ПУТИН!
  • 200 АКО ОБИЧАХМЕ САЩ

    24 8 Отговор
    ОЩЕ НИТО АЕЦ НИТО КОСМОНАВТИ ДА ИМАМЕ - ОЩЕ С ВОЛОВЕ ЩЯХМЕ ДА ОРЕМ ---- СЕГА ОБАЧЕ ЗНАЕМ КАКВО И МЕНТЕ .............МЛЯКО СИРЕНЕ КАШКАВАЛ И ГЕНЕРАЛИ ! ИМАМЕ И ХАРТИЕНИ САМОЛЬОТИ ! ..........И УБИЙЦИ И ЛЪЖЦИ ЗА ,,ПАРТНЬОРИ"

    Коментиран от #202, #206, #213

  • 201 ФАШИСТИ ИМА НЕ САМО В УКРАЙНА

    18 6 Отговор

    До коментар #196 от "LOSHIA":

    ИМА ГИ И ТУК И ПУТИН ГО ЗНАЕ !
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Ами...

    10 4 Отговор

    До коментар #194 от "емигрант":

    За тоа тупан България започва преди 12г. Абе ей,преди да пишеш глупости,чети,чети,чети.

    Коментиран от #205

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Даа!

    20 10 Отговор

    До коментар #115 от "Айдар":

    Айдарчо,добър ник си избрал! Нещо на нацистче ми биеш,а? Ти не гледай дали сме" рубладжии"! Намерихте си тази т,па" мантра" и папагали Ара- рубладжии,та рубладжии! Чисти нацита сте.Чуждо мнение,различно от вашето е Вражеско! Но точно такива оборофили,утре ще ни докарате до финансов колапс.Вие квакате Оди за възхвала,а те на нас( и на вас) газчица по 1500 зелени хартии,ток от Мариците с 80% по скъп.А твойте,нашите парички през компа ,зад океана.Но Путин ще ви приземи скоро- до есента. Без пушка да пукне.Точно с рублата.Не знам дали си чул българската поговорка" Имаш крава,пиеш млеко!

    Коментиран от #212

  • 208 нищо

    9 19 Отговор
    Възхищават се на Путин, щото така са отгледани от детска възраст. Русия освободила Бг. Русия освободила Бг. В знак на омраза срещу турците, робуват на Русия. ИДОЛОПОКЛОНИЧЕСТВО. Ама някогашна Русия не е сегашен Путин. ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ! Истината боли.

    Коментиран от #222

  • 209 питам

    9 18 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    Да не би отсега да ви е идолопоклонничеството към Русия? Кланяхте се на Русия, щото мразите турците, кланяте се на СССР, щото мразехте Запада, пък сега англосаксонците ви са виновни... Русия, каквото и да направи, пак ще ѝ се кланяте.
    Странно е как Аспарух, Крум, Борис, Симеон, Асеневци и т.н. са живели без Русия?!

    Коментиран от #223

  • 210 пълни глупости

    26 8 Отговор
    Всички сме за Русия на Путин, да ви е мъка!!!

    Коментиран от #211

  • 211 емигрант

    7 22 Отговор

    До коментар #210 от "пълни глупости":

    Ами да, всички до един тъпака са за Путин, който е с куха кратуна винаги е наведен и послушен, как да е друго, като няма разум за размисъл върви като овца след коча !
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Оооох,писна ни

    27 8 Отговор
    от дрън- дрън.Не разбра ли,че българите не искат американците,НАТО,ЕС.Пфууу,как да обясним по- просто,че да разберете!!! Никой не може да заповяда на сърцата ни кого да обичаме и кого да мразим
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Иванушка АЛКАШ

    7 26 Отговор
    В България им много хора с робско мислене.Мислят че слънцето изгрява по заповед на Кремъл.

    Коментиран от #220

  • 217 Иванушка АЛКАШ

    5 21 Отговор
    Едно време ни учеха че Запада е ГНИЛ и всеки момент ще сё разпадне.Но кой сё разпадна бе юнаци? Имам познати в Русия, има разумни хора кои-то обичат свободата и виждат ИСТИНАТА.И след най-тъмната нощ идва Ден

    Коментиран от #221

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 А аз за слава на безнатуска България

    17 1 Отговор

    До коментар #117 от "Слава Украину!":

    Точно така гордо и торжествено кажи нещо за България и по български, но без правописни грешки, поне же си българин, или не?... как ва магьосват с тези "слави", къкви три лева
  • 220 И от там може

    12 1 Отговор

    До коментар #216 от "Иванушка АЛКАШ":

    Не се притеснявай, с таварихчи-краварихчи ще почне от запад....Кремела е на изток, поне не противоречи на природните физ. закони.
  • 221 АЛКАШ ?ИВАНУШКА?

    11 1 Отговор

    До коментар #217 от "Иванушка АЛКАШ":

    Жъ, 24-каратов ДЖОНУШКА АМБРИАШ си ти...
  • 222 Нищо?

    14 1 Отговор

    До коментар #208 от "нищо":

    Нищо...жество!!! Докато Русия е антиподът на евроГГейската иZZZмет - така ще е! Истината боли😉!
  • 223 казувам

    9 2 Отговор

    До коментар #209 от "питам":

    Как са живели изброените български владетели без Русия ли? Винаги съм смятал , че соросоидните тУпанари като тебе са блестящ образец за не...вежество: Русия като държава възниква през 16 век ( дотогава има конгломерат от княжества, а не единна държава Русия), а изброените от тебе до кога царуват??? Ето защо са минавали ...
  • 224 Ивайло Дичев Поредния платен писач!!

    16 0 Отговор
    Ивайло, Да се въсхищаваме на Борисов??на Цара Комарджия на Червените и Сини Крадци, на ДПС?? За 32години на Дъното!! Путин защитава РУСИЯ, А НЕЯ РАЗПРОДАВА, КАТО ЕЛЦИН И ГОРБАЧОВ!!Претиснаха го в ъгала и се защитава няма избор, не му оставиха избор!! Ати Ивайло си едно от многото платени Мекерета!!
  • 225 Ивайло Дичев Поредния платен писач!!

    17 0 Отговор
    Ивайло, Да се въсхищаваме на Борисов??на Цара Комарджия на Червените и Сини Крадци, на ДПС?? За 32години на Дъното!! Путин защитава РУСИЯ, А НЕЯ РАЗПРОДАВА, КАТО ЕЛЦИН И ГОРБАЧОВ!!Претиснаха го в ъгала и се защитава няма избор, не му оставиха избор!! Ати Ивайло си едно от многото платени Мекерета!!
  • 226 Плач

    8 0 Отговор

    До коментар #156 от "Смях":

    Защото България е тяхната Родина, дЕване соросоидно, ако за тебе думата Родина изобщо има някакъв смисъл...
  • 227 абе гост-е

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    какво лошо имаше да почиваш с карта?Ти не почиваше ли?не се ли пререждаше за да вземеш по-добрата смяна?А сега искаш легално да отстраниш останалите,които също имат нужда от почивка?
  • 228 хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    хахахаха-намали зелените листа
  • 229 ами

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Казан за безмислени авторитети":

    да повикаме д-р Менгеле?За какво са ни бедни и глупави?Ще останете само умните и богатите!....но и мързеливите,не го забравяй!Защото,когато останете само "умните и богатите",ти ли ще си най-умния и богат,или ще има по-голяма риба от теб?И тогава ТИ,УМНИЯ И БОГАТ,в коя категория ще попаднеш?Мисли!Нали си умен....а може би и богат?А може би само богат...?
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Видяхме какво направиха САЩ и ЕС в Б-я

    23 2 Отговор
    Защото видяхме какво направиха с Родината ни САЩ и ЕС- от една прилична държава, на 27 място по човешко развитие в ООН, превърнаха България в разсипана страна, на последните места по всички показатели, защото заради техните заповеди, управляващите български подлоги ликвидираха селското стопанство, унищожиха предприятията и работните места, нарязаха танковете и ракетите и от армията останаха половин стадион хора. Дадоха на Сорос и с него съсипаха образованието, което Маргарет Тачър е идвала да го проучва и да вземе модел. Османското иго се превърна в " културно, мирно съжителство". Националната история и герои бяха маргинизирани, изхвърлиха от училище най- ярките произведения на големите писатели и поети. Сорос се разпорежда и в културата, в която българските идеали и народност са потискани, за сметка на някакви евроатлантически ценности, чужди на българите. Обявиха война и дискредитиране на Българската православна църква и на Православието. Заради мизерията, липсата на работа и сигурност, 3 милиона българи се евакуираха от България и от 9 млн. вече сме 6 млн., а при Б.Борисов станахме най- бързо изчезващата нация в света. Борисов призна, че заради американските интереси, той е спрял 3 големи руски енергийни проекта. Ако имахме АЕЦ Белене и Южен поток, сега нямаше да се чудим от къде ще вземем газ и ток и на каква цена. Та затова!

    Коментиран от #257

  • 232 Българин

    12 1 Отговор
    Слава России! Слава!
  • 233 за това

    12 2 Отговор
    Защото е единственият стойностен политик в света в момента.
  • 234 за това

    16 2 Отговор
    Защото е единственият стойностен политик в света в момента.
  • 235 Ася

    14 2 Отговор
    Голям процент от българите имат памет , има и соросоиди, деца и внуци на фашистка България , да ругаеш Русия бореща се срещу украинските фашисти и преписваш лъжите на Дойче веле последовател на фюрера е пълна идиотщина!

    Коментиран от #248

  • 236 МАРА

    16 4 Отговор
    Не позволихме да ни промиете мозъците,фалшивите ви новини ни накараха да намираме информация и от другаде. Русия е права, омразата ще ви довърши,искате смърт и фашзъм,престанете да ги защитавате
  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 бай

    14 3 Отговор
    защо трябва да обичаме украйна като не ние по душа по скоро я свързваме с нашите корумпирани чиновници от времената на прехода корупцията при тях е колосална продажни са като нашите управлиавасхти които ние не ги обичаме , ние искаме силен лидер които да защитава интересите на България но такъв няма и виждаме в лцето на Путин човека които би вкарал в ред нашата държава за това продажници не се учудвайте че българския народ харесва Путин и не харесва Зеленски
  • 239 Кико

    1 1 Отговор

    До коментар #237 от "Коко":

    И всичко това оправдавало унищожаването на една "независима" държава? "Независима" ни повече, и по-малко колкото и протекторатът България... И "протекторите" даже са ни едни и същи...
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 Онзи

    4 12 Отговор
    Защото има много глупав народ в БГ. Много харесват и Бойко
  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Ще се възхищавам

    7 1 Отговор
    На когото си искам
    Имам си нвое мнение глезайте си работата
    От къде на къде вие ще ми определяте сритериите за умен глупав добър лош и т.н.
    Същото важи и за въпроса с лгтб+
    Значи да си неясно какъв и педофил и содомист некрофил и др извращение ило въпрос ва лиен избор и самоопределяне а да Харесвам путин или не какво е
  • 245 Азъ

    6 1 Отговор
    Защото все още българите мислят със собствените си глави.Дори и тези на хранилка го правят и бълват глупости, но останалите и това го разбират.
  • 246 ХХХ

    0 2 Отговор
    Имаше стратегия и тя показа каквото трябваше на когото трябва. Коментарите са предварително съобразени.
  • 247 Ееей

    5 3 Отговор
    Путин изпрати хиляди войничета в Украйна да ги избият и да ги върнат в ковчези той се провали провали и руския народ.....
  • 248 Зоя

    3 3 Отговор

    До коментар #235 от "Ася":

    Ася Ася, май си прекалила с руската телевизия.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Bjal

    3 2 Отговор
    Доиче зеле аиде взимаите си англосаксонските драскачи и изчезваите от бьлгария бьлгарския льв се сьбужда икато види какво сте направили в родината му маика ви жална
  • 256 Котарак

    2 2 Отговор
    Защото има защо!
  • 257 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 258 Щото

    3 1 Отговор
    Толкоз им акъла, както казват хората !
  • 259 Племе,

    3 1 Отговор
    Защото има много прости и неграмотни хора, или зависими от руските пари продажници. Те се манипулират най-лесно от руската пропаганда. БСП /Възраждане/Атака, трябва да се забранят.
  • 260 ганю

    2 2 Отговор
    Ами защото е патриот не се поддава на запада и гнилия капитализъм
    и не му дреме за дрогирани боклуци
    така прави истинския водач на една нация
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 555555

    1 1 Отговор
    Отговора на заглавието на статията ми е-защото Българите в огромната си чястСаМалоумни.
  • 263 ****

    1 0 Отговор
    Нямам нищо против да сме с американците, но не разбирам, защо трябва да сме срещу руснаците. Това да не е футболно игрище? Държим се като футбол- ни запалянковци.