Last news in Fakti

7 Април, 2022 18:10 9 134 74

Защо дойде Урсула фон дер Лайен

  • урсула фон дер лайен-
  • кирил петков-
  • посещение

В "бомбата", която хвърли вчера следобяд Трифонов разобличи Кирил Петков в намерение да продаде българския национален интерес в Македония, защото се е "договорил някъде на тъмно" да махне ветото ни безусловно

Защо дойде Урсула фон дер Лайен - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера в София пристигна най-високопоставеният политик в Европа в момента - Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската Комисия.
Защо е дошла е въпрос, на който изненадващо вчера отговори...Слави Трифонов. В "бомбата", която хвърли вчера следобяд Трифонов разобличи Кирил Петков в намерение да продаде българския национален интерес в Македония, защото се е "договорил някъде на тъмно" да махне ветото ни безусловно в замяна на...нещо. Не каза в прав текст нито с кого Петков се е договарял "на тъмно", нито срещу какво. Просто реши да го обяви точно по същото време, по което самолетът на председателя на Европейската Комисия кацаше на летище София.

Формално Урсула е тук, за да преговаря с правителството по отношение на "Плана за възстановяване". Същият план, който преди точно година бе готов на 70% и предаден на служебния кабинет за довършване. Още тогава хора на Прокопиев се опитаха да натиснат вицепремиера Атанас Пеканов да вкара безумни неща в плана, от които, естествено, биха облажили тъкмо фирмите на Прокопиев. Атанас Пеканов постъпи мъжки и отказа, поради което и не е днес част от управлението. В следствие на това, обаче, кабинетът на Кирил Петков започна пренаписването на плана отначало. Това направи приемането му от Комисията тази година практически невъзможно. Такива бяха и заявкита от самата Урсула само преди седмици.

Изведнъж, обаче, всичко се обърна. Урсула смени тона буквално за дни. Комисията се обърна на 180 градуса и прати лично самия председател в София, за да приеме тържествено недовършения, нескопосан и пълен със скандални конфликти на интереси план за възстановяване на кабинета Петков. Този план тепърва трябва да бъде гласуван в Съвета, но личната визита на Урсула е знак за подкрепа към Петков в прескачането на това финално препятсвие. Защо ли? Каква би могла да е причината за този обрат в отношението на Комисията?

Слави Трифонов ни отговори на това вчера в прав текст. Националният интерес на България струва няколко стотин милиона от комисионни и процент в джоба на харвардите и прокопиевци, които те ще прилапат от фирмите, на които ще бъде раздадено изпълнението на 57-те инвестиции на стойност 13,52 милиарда лв. в плана.

Гърция отстояваше своето вето към Скопие в продължение на 25 години, докато накрая не постигна своето и не демонстрира на целия свят какво значи Атина да бъде категорична за нещо. София не е способна да удържи някаква позиция дори година и половина, преди продажници във властта да я изтъргуват за лично обогатяване.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 108 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Roro

    134 9 Отговор
    Фондерлайнерката рече "Браво" на Кирето, че съсипват бизнеса ни и предават Македония!

    Коментиран от #12, #27, #55

  • 2 Майна

    128 5 Отговор
    На ревизия на подчинените...СТАВАЙТЕ, БЪЛГАРИ!!! ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИТЕ СЕБЕ СИ И БЪЛГАРИЯ!
  • 3 00014

    87 6 Отговор
    За да дърпа на Кирчу Канадскоту конците. Давай танкове и фъррчила бе!
  • 4 Lssah

    128 6 Отговор
    Абе знам че не е дошъл за добро тоя yрод

    Коментиран от #10

  • 5 честен ционист

    100 5 Отговор
    Урсула отдавна е отписала България. Дойде да си вземе дожиждане и прибере комисионната от Файзер.
  • 6 Ами

    76 7 Отговор
    За да може кирето харварда да и налиже напиканата стара пу...тка😁
  • 7 ЛалугерътЕврей

    57 5 Отговор
    Охаааа с цялата ми чифyтскa фамилия ще захлебим до девето коляно ще има и за пра пра пра пра внуците ни
  • 8 Последния Софиянец

    72 5 Отговор
    Предаде 500 млн европейци на Ковид мафията,а сега и на САЩ и Русия.И то за пари.
  • 9 Майна

    39 4 Отговор
    Ми казаха ви го- ,,На 3 април т.г. БНТ излъчи интервю с американския политолог Джордж Фридман, което би трябвало да е тема №1, ако не броим войната в Украйна.

    Но казаното от Фридман има пряко отношение към драмата на украинците, защото ни разкрива сценарий, който се реализира пред очите ни вече втора година.

    В присъщия му откровен стил, определян от мнозина като пророчески, американският политолог чертае течащ в момента сценарий за създаване на нов военен блок на Източния фланг на Европа, който ще дублира НАТО.

    Според Фридман 12-те държави от инициативата „Три морета“ (Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния и България) трябва да създадат собствен отбранителен съюз.

    И с просто око се вижда, че „Трите морета“ свързват транспортно Балтийско, Адриатическо и Черно море. А където има инфраструктура и комуникации, при това граничещи с Русия, рано или късно там идват и западни войски.

    Внушението на Фридман е кристално ясно: такъв армейски съюз ще осигури на 12-те държави много по-добра защита от „руската мечка“, отколкото Северноатлантическият пакт.,,

    Коментиран от #42

  • 10 То щото

    18 8 Отговор

    До коментар #4 от "Lssah":

    Ганьо като ходи някъде , зер все за "добро" ходи !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ние сме

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "Roro":

    свикнали да сме сервилни срещу просто congratulations...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Абе ей

    58 4 Отговор
    Абе кой плаща самолета на фондерлайна-рницата бе.Вече и малоумните и слепите,и глупаците,трябва да са разбрали,че е на нашия гръб,само с малки изключения на соросня,които слагат тука минусчета на очевадни неща.
  • 15 Фон дер майна

    20 5 Отговор
    Кажи баба ела ще ти опъна чревцата като гирляндо да овиснат като на коледна елха за един мустанг бабе
  • 16 hahaha

    50 3 Отговор
    еми тя женичката си каза в прав текст
    време е за Македония в Европа
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мая

    10 33 Отговор
    Шкварек, а ти като ходи в Москва преди два месеца, ние какво да си мислим? Получи ли инструкции как да мътиш водата на българите?
  • 21 ТАЯ МИШКАРКА ЩО НЕ КАЗА ДОКОГА ЩЕ СМЕ

    52 5 Отговор
    РАБОТЕЩИ БЕДНИ - ТЕЗИ ПАРИ 12 МИЛИАРДА СА ЗА КРАДЕНЕ ОТ ВЪРХУШКАТА - ТЕ НЕ СА ЗА БЪЛГАРСКИЯ БЕДНЯК ...................
  • 22 ComfortablyNumb

    40 7 Отговор
    Нека боя по Кирчо с дръве и камъни да започне сега, после ще бъде късно!
  • 23 ффф

    56 8 Отговор
    Какво чакат БСП и ИТН да излизат от коалицията и по Киро с камъни . Предсрочни избори , Киро не само Македония ще пусне в ЕС , но ще запали България като Украйна .Долен предател, службите да не гледат само в Руското посолство за шпиони , да търсят и в министерския съвет за Национално предателство , Киро да се разследва за работа в полза на чужда държава ,
  • 24 Такаааа

    57 2 Отговор
    ес,понеже е много"демократичен",изпрати лично председателят да изнудва България.Уговорката е: или пускате срм в ес,или ще видите пари,когато ги види Орбан!Честита"Демокрация"!!!!!!!!!!!
  • 25 Цензура

    27 4 Отговор
    Тук всичко се чисти само похвалите остават за простото Киро и джендърите!
  • 26 СПОред мен

    40 2 Отговор
    Дойде да види, стадото. Щото като нас хора няма в ЕС. Толкова да търпят, че да са в максималното ниво на болестта - Стокхолмски симдром. Искала с очите си да види. Жалко..за нас.
  • 27 Смях

    10 20 Отговор

    До коментар #1 от "Roro":

    Тази жена прави повече пари на месец отколкото ти ще изкараш през целия си живот. Какъв мъж ди ти пък е се тупаш в гърдите 😄
  • 28 Дойде за да види

    24 1 Отговор
    Инвестицията си.
  • 29 Кирооооо...

    30 3 Отговор
    Много внимавай момченце, че ще ядеш голяма сопа.. !!!
  • 30 Орел

    18 5 Отговор
    Абе аз ли бъркам или Урсула беше приятелка на Баце. А не се срещнаха, дори тайно в Банкя.

    Коментиран от #37

  • 31 Защото ми се струва

    27 4 Отговор
    Че и той като царя няма нищо общо с България, освен икономическите цели и възможностите да използва богатствата на държавата. Защо някой не провери дали продължава да е с двойно гражданство?
  • 32 Астра

    36 3 Отговор
    Дами и господа!
    Нека да оставим Урсула на страна,както се вижда от самолет на нея просто и е наредено да дойде в София и да свърши една работа-без вето за т. н. РСМ.”Плана” може да нестава,но ще бъде приет и ще компенсира финансово уговореното вето.
    Важния въпрос е къде е суверена в случая и как ще оцени работата на правителството,партиите и другите фактори,които тотално обезличават Република България.
    Предлагам по малко писане във форумите и повече разум и единодействие.
  • 33 От северозапада

    16 3 Отговор
    Абе таа да нее се овъртолила нещо с кирето,та да идва ча тука и да арчи пари за бендзин на самолета.Можеше и по телефона да му дзвънне.Тоа нашиа немаше да се опъне,за квото и да беше.
  • 34 това е ясно

    15 2 Отговор
    Път г.. да види коконата....Без мерси...
  • 35 Тома

    10 5 Отговор
    Тя дойде за да развали съня на пухена възглавница на бате бойко
  • 36 Павел Пенев

    40 3 Отговор
    Урсула е известна корумпирана крадла в Германия,която направи сина си и съпруга си милионери от военни поръчки когато беше военен министър,както и от пандемията на Ковид 19. Тя е у нас за да ни рекетира по формулата пари срещу съгласие за македония.
  • 37 тиквата проста

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "Орел":

    ,че и мъж?!Хахаха ....каза шебека от зоопарка в София ....
  • 38 Хахахаха

    11 6 Отговор
    Кеф....Герб вярно са в истерии. Чудесно
  • 39 Докато

    19 3 Отговор
    Тази се хили тук с нашия, Станишката и други решиха да не вземаме ядрено гориво от Русия. Санкция за нас. Нашата ядрена централа с такова работи. Да си правим изводите. И тук БСП-то защо мълчи!?
  • 40 ComfortablyNumb

    12 8 Отговор
    България си заслужава съдбата. Българите искаха революция и промяна срещу една прозападна власт държаща стабилно нашата страна в спора с Македония , власт която щеше без колебание да застане с позиция в редиците на НАТО и ЕС ... днес има Киро, който е на път почти успял да продаде българската кауза в РСМ ( вече получава потупвания по гърба от Урсула) , и България с колеблива позиция за войната , което ни поставя в поза на неблагонадежден съюзник в НАТО , а НАТО някой ден трябва да ни защитава ... Ами честито!

    Коментиран от #49

  • 41 Абе

    8 9 Отговор
    журналистче колко ти плати Трифонов да ни казваш фейк новини.А Трифонов на "светло" ли се договаря с кукловодите си и си мисли като плюе по Петков ще си дигне РЕЙТИНГА ЛИ.Отдавна и на Славито не му вярват и обикновено се изказва в най-неподходящите моменти и то най-недобросъвестно.Слави ,ако разрушиш коалицията,няма да ти простим!Разбрахме от всичките ти изяви до тук само едно,ЧЕ СИ ЧОВЕК,КОЙТО НИ СЕ ВОДИ ,НИ СЕ КАРА.Жалко за привържениците не на теб,а на свестни хора и експерти от ИТН.

    Коментиран от #73

  • 42 Само че

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    твоя капацитет не ти дава възможност да проумееш, че това е един санитарен кордон между Русия и запада и Русия ще бъде "възпирана" от източноевропейци, а по-на запад само ще ги финансират с пари и оръжия. Което става и сега, което ставаше по време на ВСВ, когато щатите подкрепяха СССР, ама като се видя,че руснаците ще стигнат до атлантика, набързо десантираха в Нормандия.
  • 43 До ком.14

    16 8 Отговор
    който плащаше разходките по гори и паланки на джипкаджията.12 години грабене на олигарсите му искат сега да бъде заметено и Гешев се прави на луд като Толупа и днес пак декларации и скечове,как били заплашвани.Връщайте парите от заплати спец и др.прокуратура.Никакви резултати от вашата работа.Седите там за чадър на Буци,шиши,Горанчо,мамин Делянчо ,домуса и др.твари.
  • 44 Гост

    18 4 Отговор
    Тая лайнярка да си ходи у дома. Тука е друга ЕВропа бедна заради техните еко изисквания.Когато направят техните доходи като нашите да дойдат с изискванията си.
  • 45 Една българка

    20 2 Отговор
    На всички ни е пределно ясно, че ПВУ нито е изключителен, нито се е променил с магическа пръчка след последните бележки на ЕК. На всички ни е пределно ясно, че тази лицемерна европейка даде, за да й се даде! Моля се само БОГ да пази България и да даде разум на управниците ни, защото иначе няма надежда!
  • 46 абг

    6 2 Отговор
    Само вакса дистрибуторката ни липсваше.
  • 47 Мнение

    11 6 Отговор
    Кирчо си заминава скоро-скоро. България и историята ни не е за продан. По никакъв начин. Буци така си играеше игрите с Путин, с американците, с приятеля му Ердо и накрая си замина с огромната омраза от народа, и тези ще си заминат безславно.
  • 48 Тази, казват, била гинеколожка.

    15 0 Отговор
    И разбира от планове, финанси, както преди това е разбирала от структура, тактика и реализация на армията на страната си. Представете си какво би направил един финансист или един професионален военен, ако трябва да решава гинекологични проблеми. Обаче женицата я посрещат с почести, цитират я, хвалят я за мъдростите, които ръси, възторгват се от нейните жестове /не всички, например Ердоган даже стол не й предложи, но той е държавник , а не поставена пионка/. Смятате ли, че институцията, която е издигнала подобна нескопосница да бъде неин ръководител, има успешна перспектива?

    Коментиран от #54

  • 49 Уточнявам -

    14 3 Отговор

    До коментар #40 от "ComfortablyNumb":

    НАТО никога и никого не е защитил, това е институция за всяване на страх и за обслужване на американските амбиции.

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тиква американска

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Roro":

    Дойде за комисионната!
  • 56 Защо

    11 2 Отговор
    За да затвори БГ енергетиката и да настоява да дадем оръжие на Украйна за друго не е дошла четете между редовете
  • 57 Подло

    12 1 Отговор
    Лицемеркка, заобиколена от подлизури. Отвратително.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Бунтата

    6 1 Отговор
    Слави ни го казва няколко пъти ама ние сме отворковци и не слушаме!!!!
    И сега ще го ядем цял!!!!
    Ако не го свалим тоя канадски б.о.к.л.у.к.-сме продадени
    П.П. И не пищете глупоспи за Путин,той си е добре-вчера си говорихме!!!!

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 там е въпроса

    3 2 Отговор
    На Путин му е удобно Македония да е извън ЕС и в орбитата на Сърбия. Затова в края на краищата се води войната в Украйна.
    Въпроса е дали тези палячовци ще успеят да договорят Македония в ЕС при зачитане на Българските интереси. Правителство на Пунтьорите които момента за съжаление допуснахме да са на власт, трябва да съумее да убеди ЕС и САЩ в това, че уважението към България от страна на РСМ е всъщност излизане от орбитата на Сърбия и с това и отдалечаване от Москва.
  • 63 Слави е прав

    7 0 Отговор
    Киро е толкова безразсъден, че всичко може да се очаква от него. Да се маха по-скоро, преди да е оплескал всичко.
  • 64 Апосле

    2 0 Отговор
    Какво ще ни остане след Урсула фон дерЛайен ? Дер л@йнен?!
    (странен ми е превода: на латински UrsusUrsus е мечка, а Lion е лъв ... "Мечка от Лъвовете"?! )
  • 65 хайде сега . . .

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Бунтата":

    Слави си е ДС креатура. Близък приятел на ВИС. Конците му ги дърпат от Масква. Сега вдига малко импотентна пушилка за да замете следите. Той и друг път се е изразявал патриотарски. Както и Израждане, но от тези изцепки няма полза.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 а у се тая

    2 2 Отговор
    мисирка?!Евро-парцал баш била...
  • 69 УРСУЛА ДОЙДЕ ЗА ДА ПОКАЖЕ ЧЕ И ТЯ СЕ-

    4 0 Отговор
    РЕ СЪЩОТО КАТО ДРУГИТЕ КРАДЦИ В ЕС
  • 70 Гюро

    2 0 Отговор
    Нали трябва и НС да реши?
  • 71 Анджело

    5 1 Отговор
    Абе кво стана с Ковида? Украйна оукна и нещо вируса пукна???? Дали пък нема връзка с лабораториите за биолог оръжие открити в Украйна?
  • 72 Изсула фон ден Гомнен

    1 2 Отговор
    План за обедняване, инфлация и тотален грабеж на народа, както и дозатъване в батака окончателно!
  • 73 Нали тъй

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Абе":

    Слави ще направи това, което му нареди Доган! Не го интересува твоето мнение!
  • 74 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Урсула ,бе,що така фамилиарно,а за Путин не може да се говори така свойски?фОН го пропускат,а той е признак за благороднически произход,а какво общо можем да имаме ни е с гайдите,тя ни гледа отвисоко,без да блести лично с нищо особено.И идва да ни начука канчетата,да ни направлява в плана за възстановяване,значи нещо силно са изпортили и окепазили чиновниците и сега трябва да го оправят.Киро я слуша в захлас,за да ни завлекат на следващото дъно,нима ни мислят доброто тия чужденци,тая германка и киро-канадец?