Last news in Fakti

25 Април, 2022 09:23 3 118 30

Макрон каза това, което французите искаха да чуят

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • русия-
  • владимир путин

Според френския президент Владимир Путин е интелигентен човек и не воюва случайно

Макрон каза това, което французите искаха да чуят - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Само часове преди да бъде оповестена неговата победа, Еманюел Макрон даде интервю пред френски, италиански и немски журналисти. Въпросите бяха изключително актуални и отговорите - пропити с безпокойство и реализъм.

Първоначално френският президент предупреди, че войната в Украйна може да спре, но е възможно и да прерасне във „вертикална“ или в „хоризонтална“ посока. Първият случай означава включването на не класически оръжия, като химически или балистични атомни ракети. Втората възможност за прерастване е намесата на външни на настоящата война държави. Наш дълг е да се противопоставим на подобна възможност, защото тя ще разцепи света на две враждебни части. От една страна Съединените щати и Европа срещу Русия. Големи държави като Китай, Индия и тези от Персийския залив не подкрепят европейските инициативи, нито санкциите срещу Москва. Ето защо страни като Франция, Италия и Германия могат да бъдат посредници, които да попречат на подобно геополитическо разцепление. В противен случай Европа рискува да се озове на първо време в ролята на „васал“ на победителите от тази криза, а в последствие и да се разпадне.

На въпроса за пращане на тежко нападателно оръжие на Украйна, Макрон отговори, че всяка страна е свободна да решава според собствените си виждания и интереси. Той като президент на Франция, в съгласие с немският канцлер Олаф Шолц, считат, че пращането на нападателно оръжие като танкове, самолети и други с по-високи унищожителни качества не водят към мир, а към продължение на военните действия. Заедно с Германия, ние ще помагаме на украинците, но преки участници във войната – няма да станем.

Италиански журналист се обърна към Еманюел Макрон, като цитира колебанието на Марио Драги пред въпроса – трябва ли да се говори все още на Путин. Френският президент отговори – Всички бяхме потресени пред спектакъла в „Буча“. Самият Зеленски се опитва да влезе в контакт с руския президент, но без успех. Аз успявам. Какво ще се получи, ако спра? Въпросът за евентуално примирие, когато огънят спре, ще се решава между Путин, турският президент, министър- председателят на Индия и президента на Китай. Или мирът в Европа след войната ще зависи от волята на „не“ европейци. Поради това, дори засега да няма конкретен резултат, трябва да постоянстваме. Не може да оставим други да решават вместо нас. Друг изход просто няма!

Владимир Путин е президент на Русия. Той е интелигентен човек и не воюва случайно. До известна степен се стреми да реставрира Империята от XIX и XX-ти век. Коментарите са излишни. Това е реалността. Вярвам, че този човек се стреми да остави на руския народ марката на величие. Путин едва ли желае Историята да го запомни с разруха и насилие. Това е струната, в която вярвам и няма да оставя, защото дългът ни на европейци е да присъстваме на масата на преговорите, когато войната приключи. Ние сме длъжни да построим мира на нашата земя, чрез нов договор за колективна сигурност и безопасност, отбелязва Макрон, цитиран от Ouest-France.

Езикът на Макрон се различава коренно от войнствеността на Байдън. Той няма нищо общо с наглостта на Кулеба и воплите на Зеленски. Французите го разбраха и му гласуваха доверие за следващите 5 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд Фемили

    44 5 Отговор
    Пак излъгахме раята. Каза това, което искат да чуят французите, но ще прави това, което ние му кажем.

    Коментиран от #28

  • 2 Госあ

    45 3 Отговор
    Винаги преди избори това е играта за глобалистктие марионетки. Говорят това, което искат да чуят хората, а после правят онова, което им е изгодно на тях и господарите им.
  • 3 333

    34 5 Отговор
    Спектакъла в Буча така ли се е изразил буквално,хахаха после да няма грешки в превода хаха
  • 4 Комон Сенс

    26 3 Отговор
    Къде са родните пишмандесни да обяснят на Макрон, че щом иска да е посредник, т.е. нещо като неутрален, то той е един голям комуснит и предател. Така щото у нас всяко що-годе умерено мнение бъда етикирано като предателско и путинско.

    ....
    Да ЕС трябва да се превърне в посредник, ако не ще да се превърне в бойно поле на икономическа и/или гореща война.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!?

    10 25 Отговор
    Мари льо Путин каза всичко което путинофилите искаха да чуят и загуби изборите !!!?

    Коментиран от #18

  • 8 Госあ

    12 31 Отговор
    Ако ЕС трябва да води дипломация и добри отношения с някой, това е Китай, а не Русия. Русия е икономическо джудже, много агресивно икономическо джудже с бензин и ядрено оръжие.

    Коментиран от #21, #27

  • 9 ежко

    17 4 Отговор
    Макрон т.е. ЕС не може да е посредник, просто защото е страна!ЕС+САЩ това е засега на мегдана и ЕС е безкритична към действията на САЩ, за което ще си носи последствията.А когато те станат големи, то ще дойдат на сцената политици като Льо Пен.Засега е рано, стомаха още не е залепнал за гръбнака.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 неssssss

    12 2 Отговор
    ааа не
    макарон какви са тия моабети
    нашие медии казаха, че путин станал накриво и казал
    ша прайм война
  • 13 Абсурдистан

    12 13 Отговор
    Западните либерасти просто не разбраха, че путлер е психопат и убиец и няма оправдание за това, което върши в Украйна!
  • 14 А какво стана

    13 4 Отговор
    Защо ме изтрихте..... Аз само цитирах думите на макрон че от съединените щати и Европейския съюз нищо не зависи. Всичко ще зависи от евразийския съюз. Той ли нещо е сгрешил или нашите мисирки нещо не разбирт
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госあ

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    За богатите ватенки с препълнени джобове ли ми говориш 😂 и олигарсите пропищяха - ше изядат гопника с ориз, да знаеш ! 😂
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Байгън

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    Много злоба иПростотия в плебса, чудесна новина заНааканПамперс
  • 19 Георгиев

    11 3 Отговор
    Франция и Германия са васали на САЩ, те не са самостоятелни и Путин няма да се съобразява с тях. Минските споразумения показаха това. Нещата ще се решат на бойното поле. За сега там се провежда специална операция, но ако започне доставка на мощни нападателни оръжия тя ще прерасне във война. И тогава може бързо да завърши, защото няма да има никакви задръжки. Инфраструктурата, енергетиката, транспортната мрежа могат да се разрушат за дни и да принудят към пълна капитулация.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гулю гулю

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    С каква насладаГлупаците повтарятМалоумия та дето им се подхвърля като нещо много умно
  • 22 какво от това

    2 1 Отговор
    Не е като да не го знаят какво прави.
  • 23 MGewehr

    5 1 Отговор
    Франция и французите, спечелили войни но нито едно сражение!
  • 24 НАТО ВЕЦ

    4 1 Отговор
    А пък аз мога да ви обещая това, което никой не може да ви даде ;))))))) И тук едни обещаваха ..... Който не се учи от първи път, повтаря ...... глупостите си.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Само коментирам

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    И олио, и зърно, и уран, и космическа програма...
  • 28 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд Фемили":

    Този МакАрон не разправяше ли, че няма да има ваксПаспорти, задължително участие в експеримента и дискриминация на неучаствалите?
  • 29 Анонимен

    1 1 Отговор
    По-важно е Европа да се разпадне. За да могат държавите да са самостоятелни. Фашизмът, който властва днес в Европа да загине и този път завинаги. А това ще може да стане само в съюз на Русия, Индия и Китай.
    Без участието на лъжливите европейски държави, още по-малко на кръвожадните САЩ.
    Така, че дай боже Макрон и другите сегашни европейски лидери да не успеят да говорят с Путин. За да излъжат пак света , както стана след втората световна война.
    Бъдещето на планетата трябва да се решава от всички действително демократични държави, каквато е Русия, където са интегрирани всякакви националности. А не като бившите и сегашни колонизатори, Европа и САЩ. Те никога няма да постигнат демокрация, защото същността им е така да господстват и унищожават различните от тях.
    Затова съдбата на Запада и САЩ е на Бъдещето в буквалния и преносни смисъл.
    Стига демагогия и лъжи!!!
  • 30 Анонимен

    1 1 Отговор
    Съдбата на САЩ и Европа е на бунището.