Last news in Fakti

29 Април, 2022 11:51 5 658 76

Президентът Зеленски да въведе думата "смирение" в речника си

  • володимир зеленски-
  • смирение-
  • дума-
  • речник

Зеленски буквално предложи на ООН да се саморазпусне, ако не изключи Русия от Съвета за сигурност

Президентът Зеленски да въведе думата "смирение" в речника си - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Едно писмо на училищната дъска в село Катюжанка не получи внимание сред българските медии, дори и от страна на тези подкрепящи Русия. В това послание оттеглящите се руснаци се извиняват на децата, чието училище са заели, като ги насърчават да учат и да помагат на страната си, когато пораснат. Но да кажем че руснаците са агресори от най-чист вид, а нахлуването им в Украйна няма абсолютно никакво оправдание. Да кажем също че това, което те упорито продължават да наричат специална военна операция, си е истинска пълномащабна война. Обаче какви са действията и отговорите на украинците към руската агресия на от най-ниско народно, до най-високо държавно ниво?

Отговорите на украинците са пълни с неприязън и нападателни, предизвикателни, по детски възторжени и емоционални. „Добре дошли в ада”, написаха официално от украинското военно министерство към руските войски. „Вие сте зомбита, мозъците ви са промити... Ще торите къпините” се казва още в обръщението. Бихме могли да предположим, че такава фрапираща инфантилност и незрялост демонстрирана на държавно ниво е плод на поредния фейк, фалшификация, обаче не е. И в много други действия и изказвания украинците демонстрират незрялост, детско поведение, надменност и прикрита агресия към другите. Това съчетано с липсата на християнски (католишки, източноправославни) добродетели говори ако не наистина за наличие на фашизъм, то със сигурност за предпоставка за възникване на такъв.

С пламенните си речи в защита на страната президентът Зеленски спечели международните симпатии. Обаче неговите и тези на украинските държавници обвинения за това, че светът не прави достатъчно за защитата на Украйна, вече правят впечатление дори на най-безкористните защитници на Украйна. Зеленски буквално предложи на ООН да се саморазпусне, ако не изключи Русия от Съвета за сигурност. Подобен тон държат и преговарящите и другите министри, както се видя от посещението на външния министър Кулеба в България. Дори такива думи да не правят силно впечатление, преведени от езика на дипломацията те имат много по-голяма сила отколкото изглежда на пръв поглед.

Преди Великден след като поиска по седем милиарда месечно за възстановяване на Украйна, президентът Зеленски спомена мимоходом думите „християнска вяра”, но във връзка отново с Русия и преговорите с нея. Обаче в речника на украинския президент липсват каквито и да било думи показващи християнско възпитание, липсва и представа за християнски добродетели. Вероятно украинците, начело със своя президент, считат себе си за най-онеправданата, най-великата и заслужила нация в света. Смирение не означава примирение, а възможност наистина да може да водиш преговори, да осъзнаеш защо се е стигнало до подобна ескалация, довела до война и да разбереш наистина как да излезеш от този световен, братоубийствен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен _Язовец

    156 33 Отговор
    Тоьи не е президент, а престъпник убиец на
    цивилни.

    Коментиран от #9, #15, #70

  • 2 Стойко

    32 141 Отговор
    Костя Субсидия Копейков се заканил че ако парламента гласувал военната помощ за Украйна ще блокирал железопътния транспорт и военните заводи! Сега да кажа съвсем сериозно...Само да се опитат излизаме и ние! Само аз съм организирал стотици и този път там ще си останат! Разбра ли сме се с полицията да се намеси малко по късничко..Едно че нарушават обществения ред и срещу парламентаризма и друго за хулиганство! Парламента е отражение на народния вот ! Ще има много не бити а изтрепани копейкаджии. Гаранция...

    Коментиран от #10, #28, #40, #43, #51, #66, #73, #75

  • 3 Теле

    6 73 Отговор
    ГОЛЕМ, ПО ГОЛЕМ ОТ ВСИЧКИ

    Коментиран от #20

  • 4 АНТИФАШИСТ

    107 16 Отговор
    Този фашист защо още е жив?
  • 5 МАХМУД

    75 14 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ЗЕЛЕНИЯ Е ПО ДРЕБЕН С ИНА ГЛАВА ОТ КЪТИН.
  • 6 Някой

    48 4 Отговор
    "си е истинска пълномащабна война." Обущарю , не по - високо от обувките.
  • 7 Страхлив и Нагъл

    116 17 Отговор
    Крепят го "линиите" в двете ноздри.Украинците са най-лошата част Русия.Ото фон Бисмарк...
  • 8 Бесен _Язовец

    133 19 Отговор
    Да не забравяме, че престъпника Зеленски дойде с обещания за мир, а почна да трупа армия пред Донецк и Луганск, и неговите фашисти се заканваха 5 години с геноцид над руското населени и над бесарабски българи.

    Коментиран от #14

  • 9 гост

    35 59 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Той е кошмара на гнусния пигмей и все по-голям ще става !!! До неизбежния край !
  • 10 Стойко бе

    47 7 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Нали щеше да се биеш с НЯКОЙ си? Само питам...

    Коментиран от #74

  • 11 Иванушка  🇷🇺

    26 25 Отговор
    "...а възможност наистина да може да водиш преговори..." - ако Макодения нападне България и я окупира до София паа ли ще се водят Преговори и ,а какво трябва да се преговаря ? Русия направи Война и получи Война - или ще я спечели или ще я загуби. Преговори няма да решат НИЩО.
  • 12 Браво на автора

    101 17 Отговор
    Агресията срещу Русия на световен мащаб показва истинското лице на Нато, евроатлантиците, ЕС и русофобите. Зависливи, злобни и просто марионетки на глобалистите.
  • 13 Цонка

    36 6 Отговор
    Виждаме състрадателни бойци и кофти надъхан украинески президент.
    Всичко щеше да е ОК ако нямаше военна интервенция вече два месеца.ако нямаше толкова косвени жертви,съгласни сме че учениците жертви все още не са станали фашисти
  • 14 гост

    15 50 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен _Язовец":

    Да не забравяме , че иде време да се занимем с подлогите и майкопродавците в България !! Ако намираш прилики с тоя в огледалото ТИ , вземи мерки , билети за Сибир има на ГОЛЯМА промоция !

    Коментиран от #22

  • 15 Истина е

    16 58 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Марш под кюлотите на Митрофанова. Място има доста. Да пиете и на руски пляски.

    Коментиран от #24

  • 16 !!!?

    12 58 Отговор
    "Братоубийствен конфликт" !!! Това че украинците са били векове под росско робство, както българите под турско иго, не ги прави братя...и украинският министър Кулеба го каза директно на Радев !!!?
  • 17 Тиква американска

    51 9 Отговор
    Този смешник ли управлява света!!!
  • 18 гост

    18 56 Отговор
    Автора ако обича да иде при любимите му "извиняващи се " монголоиди , да им даде да застрелят жена му и родителите му , да изнасилят и също застрелят дъщеря му и сестра му , да разрушат къщата му и каквото още се сети "добро" да му направят ако трябва лично и на него отзад и после да плещи за смирение !!!! Тогава ще му повярвам , че е смирен , ама по-скоро е безформена амеба , към която изпитваш единствено желание да размажеш !!
  • 19 Сатана Z

    63 14 Отговор
    Укро—фюрерът Зеленски от скоро е Британски гражданин със скромно състояние от 580 000 000 доларес.
    Всеки на негово място би приказвал каквото му говорят звездите след поредната доза Кокс .

    Z
  • 20 Тиква американска

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Теле":

    За това си теле!

    Коментиран от #27

  • 21 Глупаци

    73 11 Отговор
    Глупаци украински ще ги храним, ще спат в хотели които българите не са видели на живо, ще си отделят от залъка си да хранят и ще притестират, ще гонят нашият президент. Какти и техния клоун още малко ще иска и з...ка му да бършем. Вън от хубавата ни държава нагли американски гниди, насъскани и платени идиоти. Ако търсите възмездие го търсете във вашето продажно правителство, гонете вашият клоун, но не посягайте на Българския президент, който брани интересите на своя народ. Изчезвайте и вземете със себе си това подобие на български министър председател, който явно го дрогираха и започна да благодари на циркаджията за моряците ни. А те ясно казаха и благодариха на Русия и на Донецк. Глупав, по глупав и световен глупак излезе това харвардско мекере. Умните мълчат, а глупавия Киро не можа да си затвори голямата уста. Изпя си песента глупако.
  • 22 Бесен _Язовец

    54 7 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Бе като си такъв фен на чичо Сорос и амбициите му да царува над целия свят, що не хванеш самолета за САЩ, обаче май имаш проблем с визата заради менталните ти проблем и не ти дават.

    Коментиран от #34

  • 23 О ЯЯЯ

    10 46 Отговор
    СМИРЕНИЕ ЛИ МАМВИ И ПУТЛЕРАСТКИ ШУРВИ
  • 24 КОНТРАТА

    37 6 Отговор

    До коментар #15 от "Истина е":

    А ти ходи да душиш таралежа на мустафато.

    Коментиран от #47

  • 25 Kcaniba

    48 6 Отговор
    освен че са инфантилни хитлерюгенди, също така са по селски -първични убуийци като бандеровците! И са наистина в повечето случаи бета версия на руснаците. Ако нещо сгафят - руснаците са им виновни, а пък европейците са им длъжни!! Те не носят никакви отговорности - досущ като 15 годишни хитлерюгенд!!!!
  • 26 Вонбон

    9 2 Отговор
    Ами няма такава дума за него,той каквато дума каже е закон
  • 27 Теле

    1 14 Отговор

    До коментар #20 от "Тиква американска":

    Това беше подигравка, я за ПУТИНА
  • 28 един от многото

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Стойко , на кой режим си и пиеш ли си редовно хаповете? Защото изглежда , че кончето не само те хапе , ами и те рита!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 мекотел

    22 4 Отговор
    Това един ГЛУПАК, който трябва да бъде изметен и да не го показват никъде...СМОТАНЯК

    Коментиран от #37

  • 31 украинците се бият

    36 6 Отговор
    и си мислят че го правят за собствената си държава.
    А англосаксите пият шампанското и се смеят на тъпотията им.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЗАКРИВАЙ!

    5 36 Отговор
    Що за Съвет за сигурност на ООН,
    щом позволява в 21-ви век,
    фашиста Путлер да си разиграва коня!
  • 34 гост

    10 37 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен _Язовец":

    Аз нямам нужда да ходя никъде ,защото съм в най-големия съюз на демократични държави ЕС , който сън не дава на гнусния пигмей и такива като теб , ама ти ако си мислиш , че още дълго ще ръсиш отрови и долни лъжи ще имаш мнооого време да си помислиш за поправка !! На едно топло място , скоро със специален закон за това !!

    Коментиран от #44, #46, #57

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ЕБЕТЕЛЕ

    5 21 Отговор
    СМЪРДЯ НАМАЙКАТИНАРАЗЦЕПЕНАТАПУТЛЕРАСТКАЦЕПКА
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ФАКТИТЕ

    6 39 Отговор

    До коментар #37 от "ИСТИНАТА":

    От 9.9.1944г.,
    сме нямали такова правителство като днешното,
    което защитава единствено българските национални интереси!

    Харвардци не се страхуват да говорят ИСТИНАТА! Назоваха руския петоколонник Радев ПОЗОРЕН!

    1.Разкъса руската енергийна примка от шията на българите,
    която ни задушава на дъното на ЕС!

    2.Въпреки едностранното нарушаване от Путин
    на договора за доставките на газ, не се получи газова криза в България!

    3.Закри спец. съда-бухалката на мафиотите Борисов и Гешев.

    4.Въпреки че пак си оставаме най-бедните в Европа,
    харвардци увствително увеличиха пенсии и заплати!

    5.Успешно се справиха с КОВИД-кризата.
    Дори без генералите-"вирусолози" Борисов и Мутафчийски!

    6.Ако Асен Василев и Кирил Петков изкарат още един мандат,
    България ще се откъсне от путинистката орбита
    и ще бъде просперираща държава в ЕС!

    Коментиран от #41, #52

  • 39 Локо Сф1956

    34 5 Отговор
    Много точно описание за президента на Украйна-евреина -клоун Зеленски, както и за управляващите на Украйна. Те забравиха какво са дробили от 2014 г до сега в Данбас и Луганс. Изкарват се мъченици, но претендират за помощи от 7 милиарда долари месечно и всякакъв вид оръжие за да продължава войната . Те не се интересуват от това, че ще има жертви и разрушения. Дори не подозират, че на края Украйна може да бъде разпределена между Полша, Унгария, Русия и естествено една част окупирана от САЩ, които да "следят за спазване на примирието".

    Коментиран от #42

  • 40 Старец

    43 4 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Кои сте вие? Фашистки поддръжници на Зеленски? Или обикновени идиоти подкрепящи американското гъзолизане на Кирето Харвардски.
  • 41 ВРЕМЕ Е

    4 32 Отговор

    До коментар #38 от "ФАКТИТЕ":

    Петков, изритай от правителството
    комунистката путинистка Нинова !
  • 42 Хаха хаха ха

    5 34 Отговор

    До коментар #39 от "Локо Сф1956":

    Путлер не можа повече от месец да превземе Киев!
    Факт!
    Путлер не можа повече от 10 дена да превземе цеха в Мариупол!
    Факт!

    Великият пълководец Путлер е канцеларски плъх!
    Смешен ботоксов дребосък на токчета в бункера!

    Путлер е велик само в очите на ония руснаци,
    които вече са деградирали от 105 годишен комунизъм!

    ФАКТ!
    Най-големият враг на Русия е Путин!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бесен _Язовец

    27 3 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Бе със спецален закон такива като теб скоро съвсем скоро ще бъдете въдворени в ТВОта от открит тип. Много сете се размечтали нещо ментално увредените соросоиди!
  • 45 Jacques Yves Moineau

    4 16 Отговор
    Може би Украйна трябваше да "подложи и другата буза"? .....ей така, по християнски.
  • 46 Екзарх Йосиф 59

    10 4 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Спешно да посетиш джпито за направление.
  • 47 РЕ КОНТРА

    3 24 Отговор

    До коментар #24 от "КОНТРАТА":

    Няма Сан Стефанска България!
    Има Сан Стефанска Задунайска губерния!
    Което налага свикването на Берлинския конгрес!
    Там на 13 юли 1878г.
    вместо Сан Стефанска Задунайска губерния, се учредява България!
    За отмъщение, териториално осакатена от Русия!

    Коментиран от #72

  • 48 boy.de

    4 21 Отговор
    Г-н Киряков, защо не си останахте археолог? Заровете се в Старото египетско царство и не мърдайте. Какво според вас трябва да прави Зеленски? Страната му и той лично са опрени в стената! При липса на изход, при вероятно неизбежно унищожение всички действия са оправдани, както ви говори вашия инстинкт за самосъхранение!Моля занимавайте се с нещо друго! Например напишете пост до Путин.
  • 49 Българин

    30 3 Отговор
    Клоуна наркоман се помисли за Владетел на планетата, за негово съжаление обаче му се вързаха само обичайните заподозрени - САЩ и евро джендърския съюз, Китай и Индия го отрязаха и строят огромни газопроводи с Русия, Израел подигравателно му казаха "Съжаляваме, но правителството е в ремонт", 2/3 от Африканските нации напуснаха залата по време на пледоарията му, същото сториха дори в гръцкия парламент, Южна Америка и Близкия изток открито му се подиграват. Със сигурност Зеленски е пътник, въпроса е кой ще се добре първи до него - руснаците или украинците.
  • 50 не може да бъде

    23 3 Отговор
    Струва си да се замислим дали всъщност Зеленски не е помощник на Путин в борбата му с НАТО!?Ами според мен той даже е много добър помощник!На първо място той дискредитира НАТО с приказките и действията си !Вижте никой друг освен натовски държави не подкрепя действията срещу Русия -целият останал свят се дистанцира/Даже Турция и Унгария,които са в НАТО/!На второ място с действията си Зеленски предпоставя тежка икономическа криза в Европа,той просто обезкръвявя Европа с
    непрекъснатите си искания,а действията му доведоха до цена на газа над 1000 USD/меко казано/ за 1000 куб.м !Трето ,това което става сега удря здраво по долара и световното финансова система -а кои са печелившите оставям на вас да прецените!На четвърто място -вече имаме пълна дискредитация на т.н украинство ,защото украинските националисти се оказаха едни безумци и гадове!И пето това което прави Зеленски и компания помага много на Путин да обоснове тезата си за исторически принадлежащите на Русия земи от Украйна,както и важните за безопасността на Русия територии и така да получи одобрение от руския народ 83%!

    Коментиран от #54

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Старец

    30 3 Отговор

    До коментар #38 от "ФАКТИТЕ":

    Слав богу, че не сме имали такова правителство до сега. Може би затова все още има държава България.
    С колко се увеличиха пенсиите и колко е инфлацията.
    Да се освободиш от газа на Русия за да се прикачиш към газа на Америка е кретенизъм в пълния смисъл на думата.
    Това, че руския газ ние държал на дъното също е меко казано тъпо.Германия също полва руска газ.
    Ако тези евроатлантически гейчета останат на власт още 1 месец това ще е най голямото падение за България.
  • 53 Жанна

    27 2 Отговор
    Украинците са много важни те трябва да молят а не да изискват и да злорадстват.Дайте ни оръжие,защото и вас ще ви нападнат.Защо не говорят така на унгарците? Защото българите сме шматки и го позволяваме.
  • 54 Реалност

    23 2 Отговор

    До коментар #50 от "не може да бъде":

    Няколко неща са сигурни: Зеленски ще доведе до разпадане на ЕС /вече обезцени еврото и докара двуцифрена инфлация/, ще направи Китай най-могъщата икономическа сила, Индия също ще дръпне доста, вече обедини по безпрецедентен начин Източна и Централна Азия срещу долара, раздели САЩ от най-верния си съюзник Израел, след резила на НАТО миналата година в Афганистан сега станаха съвсем за посмешище.
  • 55 Ммм...да

    22 2 Отговор
    Клоуна прилича на ботевградски циганин и умствено и физически.
  • 56 Стоянов

    4 26 Отговор
    Г-н археолог (автора на мнението), доколкото разбирам, ви се иска украинците да се "смирят" докато рашистите ги убиват, изнасилват, унищожават селищата им. Ами не ли ви минава през ума да поискате и рашистите да се смирят?

    Коментиран от #62

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 истината е че

    14 0 Отговор
    позора на човечеството е голям шепа феодали искат и това което не им трябва
  • 61 Мустафата вън от БГ

    21 2 Отговор
    Дрогираният клоун не трябваше ли вече да е победил! ? ! Или ще го разхождат като вързана мечка на парада на Червения площад...
  • 62 Петре,

    17 1 Отговор

    До коментар #56 от "Стоянов":

    Докога ще слугуваш на американския империализъм. Нищо не си разбрал...
  • 63 Ще се смири,ще се смири

    21 2 Отговор
    Ще се смири,ще се смири та даже ще скимти като му вземат поляците Лвов и Ровно и остане без излаз на Черно море. Ще се смири.
  • 64 гендрей

    5 0 Отговор
    киртаков
  • 65 Митев

    21 1 Отговор
    Надрусана украинска пасмина,познавам им и кътните зъби като са на тумба са безстрашни,по единично мънкат......
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Морския

    19 1 Отговор
    Същите наглибоклуци са им и бежанците, ако ги видите по морето кви ги вършат, косата ще ви се изправи завинаги..

    Коментиран от #69

  • 68 Бивш левскар

    18 0 Отговор
    Зомбиран, насмъркан палячо. Опасен за целия свят.
  • 69 Моряка

    19 1 Отговор

    До коментар #67 от "Морския":

    Късно е,колега,почнаха да командорят и у нас с помоща на нашите американски подлоги.Ако не съборим Кирчо,очаквай същия фашистки Майдан поне в София и по Черноморието.В края на май трябва да напуснат хотелите и 1500-те НПО-та на Америка за България дружно ще зареват и оплескат със сополи.Както и тези ФАКТИ,които непрекъснато ме трият.
  • 70 Който плаща поръчва музиката

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен _Язовец":

    Един приличен актьор играе такава роля каквато му дадът.Щом нагло-саксите са заповядали да бъде нагъл ,безочлив и явно неадекватен значи така ще го играе момчето...Все пак при такъв хонорар от милиарди...Онези в Холивуд пасти да ядат с техните смешните десетки милиони за роля.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ИЗЛЕЗКОНТРА

    7 0 Отговор

    До коментар #47 от "РЕ КОНТРА":

    Като сме се надупили на нагло-саксите и дИзраели, какво очакваш?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 дойче зеленски

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко бе":

    Счупил му се нокъта на амбриажа и се е отказал...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Андрейчо

    0 0 Отговор
    за тебе е най добре да си смениш личната карта.В графата пол,вместо М да ти напишат Ж с К!
    Не стига,че сте позор за мъжете,за дедите ни и за България,не стига,че пишете само глупости,а отгоре на всичко се гордеете с това!