Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юни, 2022 10:00 4 713 73

Идеята за референдум за еврото разчита на масовото невежество

  • евро-
  • валута-
  • еврозона-
  • момчил дойчев-
  • българия-
  • ес-
  • пари-
  • доходи-
  • референдум-
  • възраждане-
  • невежество-
  • русия-
  • владимир путин

Активно се създават политически проекти, които откровено искат да ни извадят от цивилизования свят

Идеята за референдум за еврото разчита на масовото невежество - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проруската пропаганда, в която сега се включват и призиви срещу влизането в еврозоната, не среща достатъчен отпор от евроатлантическите партии в България, които изглежда не преценяват опасностите от това за независимостта на страната. "Про-Путинските националисти" действат срещу българския национален интерес, а прокуратурата и службите за сигурност не проверяват дали имат връзки с Кремъл, сякаш България е не само енергийно, а политически и корупционно пленена държава. Това каза доц. Момчил Дойчев, политолог и съпредседател на Атлантическия съвет, в ефира на предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков, предаде Bloomberg TV Bulgaria.

"Активно се създават политически проекти, които откровено искат да ни извадят от евроатлантическия и цивилизован свят и да ни вкарат обратно в Азия... Изборът не е между еврозоната и самостоятелния лев, а между еврозоната и рублозоната." Идеята за референдум за влизането на България в еврозоната разчита на "масовото невежество" на населението по политически и икономически въпроси и е насочена към хората, които гласуват без да знаят, че гласуват против собствените си интереси, коментира Дойчев.

Още новини от Украйна

"Много е опасно и защото евроатлантическите партии нямат елементарна представа за опасността. Може би си дават сметка, но не виждам по какъв начин реалните им политики съдействат за това да се създаде - след следващи евентуални избори - едно наистина евроатлантическо управление, при положение че те воюват помежду си и няма допирни точки, по които да обединят и вдъхновят хората за това, че всъщност е заплашено самото съществуване на България като свободна и независима държава, че срещу нас се води война, че най-голямата заплаха е Русия, а не еврото и Европа. Виждаме, че такава пропаганда непрекъснато тече по всякакви канали."

Не мисля че може да се стигне до референдум, тъй като няма да се събере достатъчна подкрепа в парламента, каза Дойчев. Бизнесът си дава прекрасна сметка, че такъв резултат, какъвто очакват популистите, ще има сериозни негативни ефекти, добави той. "БСП трябва да е луда да се върже на тази Копейкинска стратегия." В момента в световен мащаб се противопоставят две различни идеи как да се противодейства на Русия - традиционния реализъм, който настоява за някакъв вид победа над Кремъл, и по-либералния подход, който да даде възможност на Путин да сключи мир. Този конфликт се отразява и в забавянето на решението на ЕС за шестия пакет от санкции и ембаргото на руския петрол, смята Дойчев.

"Тази [либерална] концепция не отчита, че войната вече е започнала и не е само срещу Украйна, а срещу целия цивилизован свят, свободата и демокрацията... Русия не иска преговори, а пълна капитулация на нападнатата страна и иска да възстанови своята сфера на влияние." Хибридната война, която Путин започна през 2008 г. с военни действия срещу Грузия, а след това и срещу Украйна, се е разширила до ЕС и САЩ, тъй като се бори срещу евроатлантическите ценности, каза Дойчев. Режимът на Путин става неототалитарен от нов тип, смес от болшевизъм, сталинизъм и фашизъм. Чрез противопоставянето на ултралиберали с ултраконсерватори с помощта на национализма и старите имперски амбиции, Путин работи за политическото разделение на Европа и САЩ - както пролича при Брекзит, каталунския референдум в Испания, президентските избори в САЩ.

Санкциите ще имат много силно влияние върху икономиката на Руската федерация в дългосрочен план, но в краткосрочен план оказват по-пряк ефект върху интересите на страни от ЕС като България, които са силно зависими политически и икономически от Русия, коментира Дойчев. "Ясно е, че "Нефтохим" на "Лукойл" работи с петрол от всякъде. Това може да бъде преодоляно. Въпросът е за тези политически връзки, които съществуваха по време на целия преход към пазарна икономика, които ни дърпат назад към руската сфера на влияние. Те са на първо място корупционни - погледнете начина, по който става търговията с "Лукойл" чрез Litasco, така че този евтин в момента руски петрол се купува много по-скъпо."

Основните пропагандни тези на Русия се разпространяват в България без никаква реакция от партиите и органите по сигурност. "Това са представи, които разчитат на един внедрен суеверен манталитет по отношение на Русия на простолюдието в България, което за съжаление поради лошото образование се увеличава... Тези хора не могат да мислят и на това се разчита като им се внедряват в главите удобни митологеми, чрез които се манипулира съзнанието им и те стават привърженици на партии, които действат против техните собствени икономически интереси."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рррррррр

    148 40 Отговор
    НЕ НА ЕВРОТО.ИСКАМЕ СИ ЛЕВА А ПЪК НЕКА СМЕ НЕВЕЖИ ХАХАХАХ

    Коментиран от #5

  • 2 Верно ли

    159 33 Отговор
    Ах, лелеее, "атлантическите" калинки ни заливат с простотията си от рано сутрин! Рублозона!!! Ква рублозона е да си запазиш националната валута, бе, майкопродавец!

    Коментиран от #11

  • 3 МмммА

    90 20 Отговор
    Ами тя Азия е по цивилизованият свят.Вдеки ходил в Китай Виетнам Корея го знае
  • 4 ааа

    135 18 Отговор
    Кога ще има осъдени журналисти за наглите лъжи които манипулират хората? Само референдума ще реши съдбата на България. РЕФЕРЕНДУМ!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 човек от народа

    100 6 Отговор
    не на лгбти+ ценностите , отстоявани от еврохомоатлантиците ! да на българските традиции и ценности !
  • 8 Псевдоним

    91 8 Отговор
    Поръчкова статия.
  • 9 Бъдеще

    92 7 Отговор
    Еми като сме невежи, дай тогава и изборите да забраним...
  • 10 Да,бе

    91 14 Отговор
    Колко да е "цивилизован" изпозападналият свят,който подкрепя и въоръжава фашисти,който се самоубива със санкции и единствените му ресурси са лъжи и манипулации.
  • 11 гост

    27 100 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Бегай бърже в мАсква. Тай ще си харчиш рублите и ще се гордееш с национална валута.

    Германия, Франция, Испания, Италия и т.н. може да се откажат от нац.валута, но наш прост Ганьо не. Затова и сме най-бедните, заради путинофилските разбирачи ...

    Коментиран от #17, #20, #26, #42, #46, #57, #70

  • 12 Перо

    84 15 Отговор
    Ужас! Само на ционистки автори и медии се пускат пропагандни статии! Всички видяха какво се получи в Гърция при приемането на еврото. Закръглиха цените на горна граница,на всички стоки и автоматично намаляха доходите и стандарта на хората,от много места по малко!
  • 13 Госあ

    65 8 Отговор
    “Когато нищото броят за нещо и нищото ще стане нещо” толкова за “цивилизования” свят. Простолюдието е елит, а благородните - невежи. проститутките и разбойниците са цивилизовани, а цивилизациите - диваци. Западните жени са толкова независими, че спряха и да готвят - мъжете им на ресторанти искат да ги хранят. Скоро ще спрат и да раждат.
  • 14 МАЙТАПИИИ

    46 16 Отговор
    Не пилейте пари за референдум,... и без това въпроса е решен
    Или искате узаконяване на прищявката за евро,... Ами Гърция, лкъде, къде е по-напред от нас, а още
    плачат за драхмата
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Банкер

    80 9 Отговор
    Пълни глупости.
    В ЕС държавата с евро няма права върху Националната си банка -виж Член 130 и 131
    Националната банка се подчинява на международните финансови институции (100% частни) - Член 131:
    Вижте го в линка: Oфициален вестникна Европейския съюз C 115 (Official Journal of the European Union, C 115)
    “Всяка държава-членка гарантира, че националното й законодателство, включително уставът на централната й банка, е в съответствие с разпоредбите на Договора и Устава на ЕЦБ.”

    Сигурно и европегските финансови институции са "Проруската пропаганда"?! Тъпо, та чак вдлъбнато!
    Колко е лесно- обвинявате хората за "масовото невежество" и готово.., водите ги на заколение.
  • 17 Госあ

    38 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ти с Германия и Франция ли се сравняваш ве ?
  • 18 Булекзит!

    70 10 Отговор
    Къш бе, пишман експерти! Нямате право да решавате от наше име!
    Референдум или оставка!
  • 19 провинциалист

    42 4 Отговор
    Дойчев пак е спал на течение.
  • 20 ААА СМЯХ

    62 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ама ти наистина не си в час, та сравняваш БГикономиката в развитите страни....
    Защо Англия не се отказа от паунда...

    Коментиран от #60

  • 21 честен ционист

    45 16 Отговор
    Еврото е бита карта. Идва цифровата златна рубла.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коментар

    63 6 Отговор
    Хахаха, когато свободата на словото, демокрацията и уважаването на чуждото мнение, са единствено на теория по овладените медии, това е и резултатът!!!

    Нима във Великобритания всички бяха невежи, та нито въведоха еврото, че даже напуснаха и ЕС???

    НАРОДЪТ ИСКА ДА ЗАПАЗИ СВОЯ ФИНАНСОВ СУВЕРЕН - БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ!!!
    ЗА ТОВА СПРЕТЕ ДА МУЧИТЕ, А ОРГАНИЗИРАЙТЕ ЧЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ ПО ТЕМАТА! КЪМ ВЪПРОСИТЕ МОЖЕ ДА ВКЛЮЧИТЕ И ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО!!!

    Кукловодите ги е страх от референдуми, щото пъклените им планове може и да не се осъществят!!!
  • 24 Мамул

    33 8 Отговор
    Значи идеята на Кисинджър е либерална??? А идеята на Сорос "традиционен реализъм"??? За какво ги имате тези дипломи и титли? Пълни глупости!
  • 25 Госあ

    51 11 Отговор
    Натиска ще е голям. Искат да наложат еврото навсякъде в ЕС, защото западната валута е пред срив и си мислят, че така ще я укрепят.

    Коментиран от #29

  • 26 Старец

    37 7 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Най бедни сме заради такива лизачи като теб.
  • 27 Хасковски каунь

    44 11 Отговор
    Ааааааааа,
    я виж ти !
    За еврото ,ЕС, НАТО, ... народът бил невеж /тъп/!? А за какво е вещ?!

    Коментиран от #32

  • 28 Дани

    42 15 Отговор
    НЕВЕЖИ НО БЪЛГАРИ, А НЕ ВЕЖЛИВИ ДЖЕНДЪРИ...
  • 29 Мамул

    18 19 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    Няма да я укрепят така, ще я дигитализират в целия EU. Ще има тотално управление на парите от един център
  • 30 Масово невежество

    44 18 Отговор
    или здрав разум? Приемането на еврото в ситуацията, в която се намира България може да доведе до повече от бедност за огромни слоеве от населението. Опитват се отново да ни "метнат".
    Май няма кой да помисли за българския народ!
  • 31 Тъй де

    35 15 Отговор
    Глупак е онзи, който подценява и умаловажава мнението на народа си!
  • 32 Иван

    28 2 Отговор

    До коментар #27 от "Хасковски каунь":

    Народа е "веж" да избира касапите си и да се радва на беднотията!
  • 33 Как'Сийка

    36 18 Отговор
    Е па да ви имам акъла експертен... Като сте такива експерти, защо оставихте "цивилизована " Европа да ни съсипе образованието, икономиката, съсипаха селското стопанство, дадоха на концесия природните ни богатства...
    Ще слушам експерти, когато заживеем в цивилизована държава като Швейцария.
    Опа... Там правят референдуми
  • 34 С.П.

    33 14 Отговор
    Нима държави като Дания, Швеция, Полша, Чехия, Унгария са държави извън цивилизования свят само защото не са приели еврото? Стига с тази пропаганда, опитваща се да пробутва евро-атлатически ценности, които дори и създателите им не спазват.
  • 35 Иванчо

    10 29 Отговор
    Що за глупости е идеята за референдум.
    Ако включите въпрос: искате ли да избесим депутатите - какъв ли ще е отговора?
    Така навремето Чалгаря направи референдум с тъпи въпроси и после имаше наглостта да иска да ги внедрява в живота.
  • 36 Справедлив

    34 13 Отговор
    Който иска да се разплаща с Евро да отиде и живее в тази държава която се е отказала от собствена валута и е въвела " евро". Държава отказваща се от собствената валута,не е държава. Това е все едно без борба да предадеш независимостта си . Затова ли се бориха Левски, Ботев ........
  • 37 Вижте първо кой е Момчил Дойчев

    32 15 Отговор
    и ако имате волски нерви и търпение прочетете кой е заинтересован да ни завлече в еврозоната. Официално беше казано вече, че решението ще бъде ПОЛИТИЧЕСКО. ТОЧКА.Авторът е съпредседател на Атлантическия съвет и явно радетел на евроатлантическите ценности. Неговата статия , в която той безпардонно обвинява българите в невежество, можеше да има ефект през 1990 г. Днес обаче НЕ. Принудиха ни да забравим БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ и за това стигнахме дотук. От статията РАЗБРАХМЕ, че Путин и Копейкин са виновни за всичко и какво от това , след като джобът на българина е празен, въпреки 30- годишни обещания и лъжи. Никакви аргументи не можете да изтъкнете срещу този факт. За това престанете да сеете конфликти и си взимайте сами политическите решения.

    Коментиран от #52

  • 38 ДОГАН КАЗА ЧЕ СМЕ НЕДОРАСЛИ ......

    20 13 Отговор
    ЦАРЯ , ЧЕ ЧИПА НИ Е ЗА СМЯНА СЕГА ПЪК ПРОСТОТО КАЗВА ЧЕ СМЕ ............... ПРОСТИ !
  • 39 Цоко

    13 18 Отговор
    Браво за поръчковата статия !
  • 40 БОЙКО КАЗВАШЕ , ЧЕ СМЕ ЛОШ МАТРАЛ

    18 15 Отговор
    ВМЕСТО ДА ТЪРКА НАРА В СЦЗ !
  • 41 Култура миянко

    26 18 Отговор
    Коментар на аналлизатора:по отношение на простолюдието което се увеличава.Автора на тази платена статия,защо реши ,че и той не е от простолюдието,което се увеличава.Това,че е от някъкъв Атлантически,тинтири минтири прави ли го по интилигентен?Авторът бижда българския народ,къде отиде вашата "политкоректност" гусине?
  • 42 Еееех много си зелен още и лошоКур колев

    36 19 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Невежи сте Вие продажните журналисти , как не ви е срам да обиждате по този начин българския народ!! Работил съм в над 30държави и навсякъде са ни ценили и уважавали като технически грамотни ( поколението от онова "абсурдно" време наречено соца) а вие ни взимате за второ качество като пренебрегвате факта че тогава се ходеше на училище да се учи , а сега само се ходи на училище., Така че никаде в ЕС не съм срещнал и един обикновен гражданин който е доволен от еврото , да за Вас с дебелите портфейли ще е добре , а за обикновените граждани на най бедната държава в ЕС?? Унгария е на 75% от жизнения стандарт на ЕС и не бързат а ние ? ?? Бай Ганьо вижте ни кои сме на гол тумбак , чифте пищови , А кой ти мисли за народа?? те са дебили ., Важното е ние да сме добре

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Еееех много си червен

    16 18 Отговор

    До коментар #42 от "Еееех много си зелен още и лошоКур колев":

    Ай, работил си в цели 30 държави и пак не си разбрал и проумял нищо.
    Ами да ти кажа това вече не е "невежество", а си е чиста проба дебилизъм !
  • 45 БРАВО

    13 3 Отговор
    САМО РЕФЕРЕНДОМ. ФОН ДЕН КИРО Е МЕДИЦИНИШЕ СЛУЧАЙ.
  • 46 проста

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Умнинико ИСПАНИЯ и ИТАЛИЯ още СЪЖАЛЯВАТ???
  • 47 Тома

    25 1 Отговор
    Нека първо приемат еврото Дания Швеция и другите богати страни и после да дойде нашия ред че да имаме време да си зашием скъсаните гащи
  • 48 Васил

    2 20 Отговор
    Какво толкова се обсъжда сменя се една хартийка с друга стига спекулации.

    Коментиран от #72

  • 49 съвсем просто е

    19 2 Отговор
    НЕ на еврото!
  • 50 ттт

    19 1 Отговор
    От лични наблюдения знам - въвеждането на еврото увеличи цените в Германия два пъти. Каквото число струваше една стока в марки вечерта, точно същото число струваше следващата сутрин в евра. В България това ще е трагично за милиони!

    А относно о ова, че референдумът разчитал на масовата неграмотност, то нека авторът знае, че България е една от държавите с най-високо иво на грамотност на планетата.
  • 51 НИЕ

    15 2 Отговор
    За сведение на Bloomberg TV Bulgaria
    "масовото невежество" e същото което над 30 години избира тези които управляват България!
  • 52 ттт

    18 1 Отговор

    До коментар #37 от "Вижте първо кой е Момчил Дойчев":

    Даваш изключително ценна информация. Значи авторчето е съпредседател на АС?! Това, че сме тъпи официалната позиция на АС ли е? Ако НЕ, да излязат с извинение! Ако ДА, то какво да кажа, НАТО няма нужда от прости хора, да се маха от България! Тук сме масово прости.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Да бе

    22 1 Отговор
    Всяка смяна на валутата води средно до инфлация 20-30 процента. Доказано от световната практика. Затова няма да има референдум, защото ще бъде във вреда на едрия капитал, който създаде ЕС.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Коко

    13 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Чехия и Полша не са си сменили валутите а Полша е една от водещите страни в Европа по икономика даже и по-точно пето шесто място по икономика в Европа това никак не е малко
    Това показва че смяната на валутата няма да допринесе нищо добро няма да донесе напротив ще донесе инфлация
    Повишаване цените на продуктите
    Ще ти дам пример ако хлябът струва един лев и 80 стотинки след смяната на валутите би трябвало трябва да струва 90 и еди си колко цента
    Но само че е след един месец те ще закръглят хляба на едно евро ето по този начин всичко ще се закръглява и кой губи гражданинът купувачът и ето ти инфлация
    Вече съм го преживял в една от европейските държави която е преминала на евро
  • 58 Хектор

    4 0 Отговор
    Тъпанар
  • 59 Много гневна

    10 0 Отговор
    Нямах представа, че Стив Ханке е руснак-при това невеж.
  • 60 Много гневна

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "ААА СМЯХ":

    Не е само Англия- Чехия, Полша,Унгария - откога са в ЕС?Ама ние невежите не ги разбираме големите неща.
  • 61 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 13 Отговор
    OТГOВOР: Русия активира своите агентурни "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни "спящи клетки", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух.... Дa-a-a, интeркoнeктoрнaтa гaзoвa връзкa c Гърция e фaктoр, a нe caмo журнaлиcтичecкa нoвинa!!! Сделката за F-16 беше наистина повратен и решителен момент за България ! Сега вече комунягите и русофилите ще започнат да усещат че България е завинаги част от ЕС и НАТО и основния враг е Русия ! Тежки времена идват за руските подлоги в България
  • 62 Да да

    1 17 Отговор
    Никакъв референдум!!!!
    По бързо влизаме в Еврозоната и замяна на "българския лев" с ЕВРО!!!!!!
  • 63 Демокрацията

    5 0 Отговор
    По принцип е власт на невежите. Културен и образован човек никога няма да се нареди на опашка за Ковид.
  • 64 Каква проруска

    6 0 Отговор
    пропаганда, какви пропутински националисти, какво народно невежество ви гонят, драги управлшващи, журналисти и евроагитатори??? Та самата Еврокомисия ви поля с един доста студен душ, казвайки ви направо, че не сте готови за тая еврозона...Да припомним думите на героя на големия Николай Хайтов, "Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а трето ни четвърто е да го направиш..."
  • 65 Иванов

    5 0 Отговор
    Не е точно така. Можем да сме в Европа и без еврото. Има примери на държави, които са си запазили валутата и това не означава , че са отишли в Азия. Едно нещо е факт- след въвеждане на еврото ще обеднеем още повече. Живях във Франция около 2003 ( еврото беше въведено 2000 ) - французите си спомняха , как по времето на франка е било по-евтино и когато е влязло еврото , всички цени са закръглени нагоре. Франция обедня тогава , една от най-мощните държави, представете си ко ша стане с нас.
  • 66 Мислещ човек

    7 6 Отговор
    Не само че не искам евро, но искам и да излезем от ЕС и НАТО. Със играене по чужда свирка - винаги ще сме последни в Европа.

    Коментиран от #69

  • 67 Тракиец

    4 5 Отговор
    О, чак се разсмях докато четох статията. На фона на компетенциите на днешното ни правителство народа ни е Гений в своите усещания за кои решения са правилни и кои не. Друг е въпроса че много от похватите за Зомбиране на нашия народ отдавна вече не работят и това предизвиква бяс в редиците на четворната коалиция.
  • 68 Никакви референдуми

    0 7 Отговор
    България е страната в Европа, населението на която е с най-ниска финансова култура!!!
    Как ще решава това население бъдещето на младите и активни хора ?
    Абе същите тези тулупи, като се разболеят, що не идат при Пешо от кръчмата да ги лекува или оперира?
    Всеки да си знае мястото и капацитета...
  • 69 българофил

    5 3 Отговор

    До коментар #66 от "Мислещ човек":

    Лъжеш се, че си мислещ!!! И изобщо не ме вълнува какви блянове ти е натикала руската пропаганда в празната кратуна....
  • 70 Стенли

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ало другарче ний на половината на тяхните доходи да имаме тогава ни сравнявай а ний сега тоз гол г къде ще се бутаме между шамарите
  • 71 Матей преображенски

    1 5 Отговор
    Ооооо,КАК ГИ СТЯГА ШАПКАТА,западняшките лешояди и хиени,че може да си опустят плячката.Не щат референдум,хората били прости,ми нали има демокрация бе,как могат да гласуват за депутати,а на референдум не може!?.В НС няма да стане,трябва да се събират подписи и ако и това се провали,тогава гражданска съпротива.тия мо-ше-ни-ци са намислили да ни съсипят окончателно,надуха инфлация при валутен борд,надуха цени на основни стоки.Сега остава и с еврото да ни подхлъзнат,това са пълни глу-пости,като за мало-умни.Страната е съсипана,народа е на последни издихания,ни жив ,ни умрял и само ни липсват такива експерименти,и дума да не става!
  • 72 КУРти

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "Васил":

    Глупости! Променят се много неща и няма нито едно положително за народа, само и единствено банките и кръговете около тях имат изгода от приемането на еврото. Бедния ще стане по-беден, богатия по-богат. Има много негативи, чудно защо услужливо ги премалчават!
    След приемане на еврото Гърция, Испания, Италия и Портоталия реално са фалирали. Средната задлъжнялост в ЕЗ е 97%, в България беше 25, с ежемесечните заеми от ПП, вече е 32.
    И като всеки валутен съюз следва момент на Хамилтън, където ще си обединим дълговете. И ще плащаме 97%, вюесто само нашите си 30.
    Инфлация от 20-50% задължително. Това ще е национална катастрофа!
  • 73 Сляпо куче

    1 0 Отговор
    ТИМаджийски пасквил. Единствено такива биха спечелили от въвеждането на еврото.