Last news in Fakti

17 Юни, 2022 19:00 6 893 196

Тоталитаризъм от руски тип: ако избирателят повярва на “Възраждане“ и сие

  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • българия-
  • русия-
  • тоталитаризъм-
  • популисти-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • бсп-
  • корнелия нинова

България може да се превърне в авторитарна, нелиберална демокрация

Тоталитаризъм от руски тип: ако избирателят повярва на “Възраждане“ и сие - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те напират за власт! Някои от тях са опозиция в парламента, някои до вчера бяха сред управляващите, трети минаха през министерски и премиерски позиции и загряват с пропаганда и дезинформация с любезната подкрепа на медии в очакване на предсрочните избори, за да вземат властта. Общото между тях е популизмът и споделянето на едни и същи оръжия и инструменти, наричани от тях “ценности”, но които са добре познати характеристики и похвати на въздигналата се в Европа и САЩ преди 5 години и вече позалязла там вълна от десен популизъм. Тъй като в България 12 години управляваше популистът Бойко Борисов е редно да ги разграничим от него и от лидера на БСП Корнелия Нинова, която се чувства длъжна да яхне всяка пропагандна вълна. Затова в този текст ще наричаме тези партии ултра популисти.

Обединени от обща реторика и инструменти

Те уж са в конкуренция, но се борят за едно и също. То сякаш е извадено от учебник по популизъм. Основните мишени на новите десни популисти в Западна Европа са парламентарната демокрация и човешките права, беше предупредил още преди 6 години професорът по право и представител на Гърция във Венецианската комисия Никос Аливизатос.

Атаките срещу парламентарното управление обикновено започват под формата на остра критика срещу "елитите, т.е. банкери, богаташи и брюкселските бюрократи. Но стрели се изпращат и към политическия елит – депутати, министри и партийни лидери, казва Аливизатос. Въпреки че от лекцията му са минали години, все едно той описва днешната реторика на “Възраждане”, “Има такъв народ” и отчасти тази на партията на Стефан Янев. Съществена роля и социалните мрежи – те са мястото, избрано от популистите за тяхна трибуна (вижте например шоумена Слави Трифонов и обичащия да прави списъци на враговете си Костадин Костадинов).

Референдумът като бягство от отговорност

Друго общото между десните популисти по света преди 6 години и родните партии, напиращи към властта, е превъзнасянето на референдума като израз на народната воля и в ущърб на парламента и стандартния законодателен процес. Конгресът на “Възраждане” вече реши, че българите щели да бъдат питани за: членството ни в ЕС, членството ни в НАТО, въвеждане на еврото и всичко, което решат, че е важно. Партията на Янев също се обявява за референдум за еврото, а партията на шоумена Слави Трифонов беше зачената с организацията на един референдум. В наши дни въпросите, на които може да се даде отговор с "да" или "не", са много малко, а бягството от дебат по същество в парламента и прехвърлянето на отговорността върху “суверена” е удобно бягство от отговорност. Или както каза преди години Слави Трифонов: “Ако народът каже, че всички трябва да ходим със зелени гащи, ще ходим”.

Някои откровени глупости от последните години, намерили обаче благоприятна почва в българското общество – да споменем само някаква уж кражба на деца, някакво уж насилствено въвеждане на трети пол, или пък ваксините, с които ни чипирали – показват ясно колко лесно може да бъде манипулирано общественото мнение. Включително, или може би най-вече заради това, този иначе много демократичен инструмент, какъвто е референдумът, определено не е добра идея за България.

Лъжат: референдуми за ЕС и НАТО не може да има

Малка подробност е, че според закона “...референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация”. А членството в НАТО, ЕС и еврото са точно такива въпроси. С други думи и трите партии лъжат и дезинформират – или са тотално неграмотни, или го правят напълно умишлено и съзнателно.

Другото общо сред трите (не само) споменати по-горе партии е, че те яхат пропагандата, с която Русия облъчва света от 2014 година, и която с началото на войната в Украйна избухна с нова сила. Да припомним казаното от доцент Милена Якимова пред ДВ, че пропагандните публикации в сайтове и вестници от средно 39 на ден преди това, след 24 февруари са се увеличи стократно – на 397 дневно. Сега да си представим, че към опорките в медиите и цунамито в социалните мрежи се добавят и тези на партиите в предизборна кампания – направо ще бъдем удавени в пропаганда, която няма как да не повлияе на общественото мнение. Да не забравяме силата на "Възраждане" в социалните мрежи, както и това, че Слави си има телевизия.

Що е то авторитарна, нелиберална демокрация?

Те обичат да повтарят, че българинът е беден, което е много спорно, ако погледнем общата картина в света. Те са срещу НАТО, ЕС и еврото, срещу чуждите НПО, "кукловодите" и брюкселските чиновници, срещу “джендърите”. Те са "патриоти", говорещи от името на народа, бяха и COVID скептици, срещу ваксините и т.н. Ако избирателите им, които популистите обичат да ласкаят като единствените мислещи, наистина мислят, сигурно биха открили че трите партии говорят със същите наративи, опорки и с много специфичен идиолект и речник – същия, който използва и руската пропаганда не само в България.

Ако в следващия парламент влезе една или повече от тези популистки партии, влиянието им ще бъде огромно, тъй като всички се целят в едно и също – тоталитаризъм от руски тип. Можем да го определим още като авторитарна или нелиберална демокрация: уж ще има демокрация, защото ще се провеждат избори, но волята на народа ще е подправена, медиите – заглушени, човешките права – незащитени, а съдебната власт ще е напълно овладяна.

България – една малка Русия

Така България ще стане нещо като малка Русия. В голямата Русия също всичко започна с говорене срещу Запада, НПО-тата бяха накарани да се регистрират като “чужди агенти”, последваха журналистите и правозащитниците, а изборите и съдебната система бяха напълно овладени. Като прибавим референдума от преди 2 години, на който 70% от руснаците гласуваха за промените в Конституцията, циментирали Путин на "трона" му в Кремъл до 2036 година, както и любовта на родните “патриоти” към референдумите, бъдещето на България хич не е розово. И всичко това съчетано с енергийната зависимост от Русия, за която индиректно реват и трите формации, бъдещето на България е на “Задунайска губерния” в ЕС – за да има Путин още един инструмент за влияние в Общността. Другият е Виктор Орбан.

Можем само да се надяваме, че интересите на местните играчи, борещи се – да си го кажем направо – за публичния ресурс, за нашите пари, в един момент ще се разминат с тези на Путин, който иска да възстанови СССР или руската империя и да дръпне в орбитата си бившите сателити като България.

Другият вариант е българският избирател да прозре, че ултра популистите, партиите на лесните решения, го лъжат.

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    111 140 Отговор
    Русия обича България, така както обича Украйна, и всички други православни държави. Затова се е противопоставяла на Съединението, на църквната независимост, късала е части от България, организирала е атентати и метежи, обявявала е война на България, и я е поробвала - за последен път (поне официално) на 09.09.1944.

    Коментиран от #9, #39, #141

  • 2 Копейката

    96 140 Отговор
    Волен 2.

    Коментиран от #75, #124

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зззз

    212 77 Отговор
    По добре такъв тоталитаризъм пред евроатлантическия с лицемерието и наглостта му.За ценностите му да не говорим.

    Коментиран от #52, #178

  • 5 Аууу

    219 69 Отговор
    Много ви е страх от възраждане бре. А относно евросъюза, англичаните го напуснаха, защо да няма референдум?

    Коментиран от #174, #194

  • 6 Сандо

    199 76 Отговор
    Цялата медийна армия и държавна машина се строява за да води война с Възраждане.Ето,това е една сериозна причина за да се гласува за тях!
  • 7 Гост

    142 21 Отговор
    Почнаха простотиите....

    Коментиран от #12

  • 8 Копейкин

    80 99 Отговор
    🇺🇸 Мразя Америка! Също, бих искал да попитам, как мога да получа зелена карта?
    🇪🇺 Мразя ЕС! Прокудиха ме немил-недраг-недоокъпан от родината ми, за да им слугувам и да им робувам на евро-гейците! Под безмилостните дула на пушките им, бях принуден/а да напусна милата си родина, и да работя в Западна Европа!
    💻 За Бил ГЕЙц изобщо не ми се приказва! Той иска да ме чипира, за да може после да ме заразява с компютърни вируси, които са много по-страшни от Ковид (който всъщност не съществува, и е измислен само, за да ни ограби от традиционните ни православни ценности, идентичност, и култура, и да ни заличи като народ)!
    ‼️ НАТО вън! Аз отивам на почивка в Гърция! Също и в Испания, Португалия, Италия, Германия…Великобритания. Може и през Франция, и Холандия да мина. Докато се върна, обаче, НАТО да е напуснало България! Чухте ли ма!? Ако не сте, то е само защото в момента не говоря, а пиша!
    ☦️ Споменах ли, че обичам традиционните православните ценности, които се проповядват от КГБ-синода на Руската православна църква, и ДС-Синода на БПЦ!?
    🚘 Също така обичам автомобили Лада и Москвич, но за съжаление, трябва да се примиря с БМВ, Форд, или в краен случай Мерцедес..

    Коментиран от #25, #101

  • 9 Зззз

    108 40 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Козяк или соросоидните НПО ти спускат опорките или скоро си учил новия прочит?

    Коментиран от #51, #109

  • 10 пети парапет

    142 19 Отговор
    Колко удобни и благи бяха DW, докато германските НПО наливаха милиони в бездънната тиква.
  • 11 Пич

    122 21 Отговор
    А , ако някой вярва на ДВ , е Тъпанаризъм , не от руски , а от галактически , или вселенски тип !!!

    Коментиран от #60

  • 12 Вили

    44 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Те не са спирали.
  • 13 Матрософ

    39 106 Отговор
    Да дадем Варна с варненци и Костадинов на руснаците и да мирясаме
    веднъж завинаги. Всички русофили да идат там.

    Коментиран от #17, #26, #34, #112

  • 14 А50

    98 19 Отговор
    А сега имаме либерастки тоталитаризъм

    Коментиран от #66

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Копейкин

    33 79 Отговор
    🇧🇬 Обичам България. Затова искам Путин да дойде да ‘освободи’ родината ми, и да ни включи в състава на новия СССР, заедно с Украйна, Молдова, Грузия…
    🇷🇺 Обичам България и затова навсякъде вея руски знамена. Аз съм родолюбив патрЕот!
    ‼️ Обичам Путин, защото Путин ме обича и разбира широко-скроената ми, православна душа!
    ☦️ Путин защитава традиционните ‘православни’ ценности - войни, военни престъпления, клептократично-олигархичен модел на управление, корупция, убийства, извънбрачни деца…
    ‼️ Всеки, който не обича Путин, е родоотстъпник, джендър, соросоид, фашист…

    Коментиран от #184

  • 17 Светлина

    48 80 Отговор

    До коментар #13 от "Матрософ":

    Съгласна. Този измекяр от варненските села с куфар към Масква
  • 18 Мнение

    107 23 Отговор
    Когато ДВ ти говорят за тоталитаризъм, светът не отива на добре???!!!
    Щом плюете по Възраждане, значи с две ръце ще гласувам за тях!!!

    Що не определихте ПП за част от мафията, когато гласуваха заедно с дпс и герб, за ремонт на оръжия за Украйна???!!!
    Костадинов гласувал с герб и дпс за оставката на Минчо, начи бил от тях, НО когато евроатлантиците гласуват заедно са управляващи и опозиция???!!!
    Логика ала шорош!!!

    Коментиран от #70

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мутата

    99 28 Отговор
    Щом ДВ казва тия глупости, трябва непременно да се гласува за Възраждане
  • 22 Хаха

    31 50 Отговор
    Коце снощи що изцяга с линейката бе брат.Не е мъжка патриотична постъпка.Пък Цончо беше у..ял от страх хайдутина.

    Коментиран от #90

  • 23 Хохо секса

    34 57 Отговор
    Копейкин предаде избирателите си, стана патерица на ГЕРБ,
    а ГЕРБ са Граждани за Европейско Развитие на България.

    Коментиран от #37

  • 24 слава богу

    39 68 Отговор
    Няма толкова заблуден народ да гласува за копейката.

    Коментиран от #59

  • 25 Да добавя

    28 39 Отговор

    До коментар #8 от "Копейкин":

    ...към последната точка- обичам и къщи, купени с партийни субсидий..

    Коментиран от #183

  • 26 Гост

    35 7 Отговор

    До коментар #13 от "Матрософ":

    А Кърджали и Добружа на Турция, или тях няма да ги даваме?
  • 27 Зззз

    35 11 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ !
  • 28 Стойко

    36 13 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    Леле, Стойкооо, спокойно бе! И в Русия има амбриажи, няма да останеш на сухо, хахахха! Верно чак за парад няма да се съберете, ама за една мазна оргииика все ще има!
  • 29 Бялата Златка

    22 15 Отговор
    Е този ми изяде хлбеца и субсидийката!
  • 30 Да живее Русия

    57 25 Отговор
    Путин е велик

    Коментиран от #67

  • 31 Време е

    55 20 Отговор
    Да вземем държавата вън нато от България

    Коментиран от #38, #62

  • 32 така така

    74 24 Отговор
    И този път ще гласуеам за Възраждане мисля, че ми е трети или четвърти път. Гаранция за успех няма, но и никаква алтернатива.

    Коментиран от #86, #111

  • 33 Дойче веле

    57 11 Отговор
    Сороска медия тъпа

    Коментиран от #76

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Селския

    48 13 Отговор
    Зелките да не напрягат, ние си знаем, ако ни бяха питали, щяхме още да имаме армия, земеделие, производство, БВП и още много неща, ама никой не ни пита, а.........на всичко, само да ни набутат в НАТО и ЕС, че определени индивиди да станат милионери, че и милиардери..........
  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 7 Отговор
    Отдел "Агитация и пропаганда" вече е в действие ‼️
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хохо секса

    23 18 Отговор

    До коментар #31 от "Време е":

    НАТО не е в България, а България е в НАТО.

    Коментиран от #41

  • 39 Тук и сега

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Спри да живееш в миналото, погледни сега какво се случва, а то няма нищо общо нито с хората нито със събитията.
  • 40 777

    21 32 Отговор

    До коментар #19 от "Стойко":

    Абсолютно си прав, но русолизците това не го осъзнават.Дори напук правят.Те самите не знаят защо подкрепят русия.
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо секса":

    Нещо май не си наясно , а скачаш , като френско петле ‼️
    България Е член на НАТО и
    НАТОвски военни и техника СА ВЪВ България ‼️‼️‼️

    Коментиран от #46, #50

  • 42 /олкийуъхт

    39 15 Отговор
    Помията на вкисналото никога няма да прочета, но много скоро цяла Европа ще се реди на опашка при Путин да му целува, ближе и смуче едни конкретни части и ще му се молят да го назначат за Император на цяла Европа...

    Простичък съвет- разпродавайте всяко излишно ви имущество и имоти, изтеглете си мизерните спестявания от банките и се старайте винаги да разполагате с минимум 2000лв. в кеш у джоба и минимум 10 бона у "буркан банк" за всеки член от семейството ви и колата ви да е състояние да измине поне 5000км. наведнъж...

    Коментиран от #44

  • 43 Истината

    11 9 Отговор
    Тази истина трябва често да се повтаря на заблудения български избирател.
  • 44 Объркал си се

    19 33 Отговор

    До коментар #42 от "/олкийуъхт":

    С Путлер е свършено. Дано ти е платил достатъчно до сега.
  • 45 анонимен

    32 10 Отговор
    ами те в момента ни управляват ултрапопулисти,измамници , а както се видя и радикали, които са готови на грежданска война за да запазят власстта. А,забравих. Другата седмица се очаква да станат и национални предатели.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Анонимен

    30 3 Отговор
    Супер. Важното е да няма гей паради.
  • 49 !!!?

    15 35 Отговор
    "Възраждане" - кремълска неонацистка ОПГ !!!?

  • 50 Хохо секса

    5 17 Отговор

    До коментар #41 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А ти какво искаш?
    "НАТОвски военни и техника да СА ВЪВ" Кремъл ли?

    Коментиран от #54

  • 51 Адолф

    18 22 Отговор

    До коментар #9 от "Зззз":

    Ако беше си направил труда да прочетеш нещо от Захари Стоянов или Цончо Родев,щеше да ти станат ясни някой работи относно "любовта" на Руската империя спрямо България.Също така щеше да ти стане ясно че "новия прочит" за който говориш го е имало още преди повече от 100 години, само че "демократите" от СССР и тяхните български лакеи много старателно го бяха скрили в продължение на 50 години.Та затова сега за коне с капаци като тебе, това се води за нов прочит.Жалкото е, че конете с капаци като тебе не са никак малко.

    Коментиран от #64

  • 52 Гкккк

    39 16 Отговор

    До коментар #4 от "Зззз":

    По ДОБРЕ ПОД РУСКИ ФЛАГ НА ТОПЛО И НАХРАНЕНИ ОТКОЛКОТО НА СТУДЕНО И ОКРАДЕНИ ОТ ФАЩ

    Коментиран от #57, #103

  • 53 Бамбука

    4 17 Отговор
    И ПП"въз.. вожда им не знае какво иска от живота. Май не е умен, защото в СССР, после Русия всички вождове са избирани с 99%, а после следва култ към личността и ......Все пак историята трябва да се чете. Само с лозунги не се стига до върха.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Не съм чел коментарите под мен

    11 21 Отговор
    Предатели не обичам, копейки още по вече. Дано да няма друфлагови..
  • 57 Зззз

    13 10 Отговор

    До коментар #52 от "Гкккк":

    Искам си българските ябълки ,екси косун от банани. Като дойде зимата ще видиш що е чудо.
  • 58 Матрософ

    13 24 Отговор

    До коментар #34 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами нали това искате в руската ферма? Или Варна ви е малко?
    Нали всички искате начело с Копейкин руски ботуш? Какво ревеш.
  • 59 Бай Ламби

    11 16 Отговор

    До коментар #24 от "слава богу":

    Абе ти не лежи на тая кълка че като гледам колко търтеи има по кварталните кръчми които от сутринта смучат ракия и копнеят за връщането на комунистическия режим, да не останем изненадани на изборите особенно ако избирателната активност е ниска.Тия търтеи и негодяи в Копейкин виждат спсение и светло бъдеще за съжаление.
  • 60 Не е нужно

    13 25 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Да вярваш на този или онзи, просто си задай въпроса... Как искаш да живееш като народите в западна Европа или като руснаците.. просто е. Аз искам да живея като европеец, всичко друго е връщане назад в развитието ни като нация
  • 61 пффф

    12 21 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Ма той няма да ни сближава с Русия.Той завалията иска да ни превърне в Задунайская губерния.

    Коментиран от #73

  • 62 Време е

    12 26 Отговор

    До коментар #31 от "Време е":

    Вън Рашистан от България. Колоната да води Копейкин с Мутрофанова.
  • 63 отвратняци и там квито сте боклуци

    41 10 Отговор
    Не е проблемът в това , дали вярвам във Възраждане , в Коцето , или каквото било там , проблемът е в това , че искам някой да нарита вашата " демокрация " , налагана с недемократични цели и средства . Играя , така да се каже , собствена игра , а Възраждане е подходящ инструмент , ритат здраво.
  • 64 Зззз

    25 12 Отговор

    До коментар #51 от "Адолф":

    ХАХАХА, русофоби винаги е имало ,колкото до кон с капаци ,това се отнася за такива като тебе ,защото четеш извадки предлагани от историци ,които са и бългорофоби

    Коментиран от #81, #87, #113

  • 65 Обективен

    38 13 Отговор
    Ах, как си личи, колко започнаха да се притесняват, че краварското им управление най-сетне е заплашено, че се пръкна една партия, която иска пълно преразглеждане на основните договори и ревизирането им в БЪЛГАРСКИЯ интерес. Възраждане не им дават почти никакви медийни изяви, Костадинов се мъчи само по фейса или някоя малка телевизия и въпреки това, САМО той постоянно увеличава подкрепата за него. Като нищо ще са поне 3та партия след изборите и не виждам, как и едно американско задкулисно решение може да се прокара в парламента. Страх ги е, ама чак се тресат. И нямало, как з ареферендуми, хахха. Първо Великобритания си излезе от ЕС, а Възраждане дори не искат излизане, а основно преразглеждане на договорите да са в наш интерес. Второ - еврото не сме го приели, не сме и длъжни. Професор Ханке, дали щеше да ни съветва да не го приемаме, ако бяхме вече задължени. За НАТО - какво, няма как ли? Ако не се лъжа, при едно от изострянето на отношенията на Турция със САЩ, турците май бяха заплашили с напускане. Може би има как? А ако така пишело в някакъв договор и няма как, тогава като ще се спазват договорите, да ни върнат земите от Ньойския договор, че давността му от 100 години леко изтече.

    Коментиран от #89, #91, #134

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Ей, тия врачки от DW, ако не

    34 4 Отговор
    Е на тяхната, веднага започват да кълнат и прокобят! Това ли са те, “демократичните” медии? Щото ако са това, по-добре “тоталитаризъм от руски тип” - по-поносим е!
  • 69 Значи,

    36 7 Отговор
    В Швейцария, откакто се помня, управляват десни популисти. Правят референдуми постоянно, гадовете... Аз пък никога няма да гласувам за партия, която е против референдумите.
  • 70 Аз съм

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Соросоид... Обичам западния начин на живот
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Мислете

    16 25 Отговор
    Спрете се, вижте целият руски народ гладува. Непрекъснато е лъган, командван от няколко олигарха. Това ли иска българинът. Ботуш и глад.

    Коментиран от #126

  • 73 Обективен

    37 6 Отговор

    До коментар #61 от "пффф":

    И как го определи това - покажи едно негово изказване, едно негово действие в тая насока! Или май каквото си чул от троловете и веднага го повтаряш да изглеждаш запознат. Костадинов ти казва - референдуми за всичко важно, а ДВ ми пишат, че бил авторитарен, хах, да бе затова иска референдуми. Костадинов иска ревизия на договореностите с ЕС да защите нашия интерес. Доколкото Русия - от нея иска само ресурси, защото не можем без тях, вкл. и за АЕЦ-а. Не си мисли, че който е против американското политическо робство, това го прави русофил.... не, първо го прави българофил, а дали е русофил, времето ще покаже. Като русофил, франкофон и всякакъв да е, няма лошо, но само ако не е в никакъв разрез с българския интерес.
  • 74 Наловзапедераси

    35 6 Отговор
    Жълтопаветните xоmoсексуалисти треперят от ужас, Коце ще ги върне обратно в градските кенефи като през соца.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Харесвам

    5 24 Отговор

    До коментар #33 от "Дойче веле":

    ДВ коментарите им са много точни, но трябва и акъл за да се разберат
  • 77 Хасковски каунь

    34 14 Отговор
    Ще гласувам за всеки който обещае излизане от НАТО. Било Възражране, Упадък Деградация....
    Всички световни беди в последните 35-40 години са инспирирани от САЩ. Държава паразит.
  • 78 Хм Хм

    13 31 Отговор
    За да си фен на Възраждане има две условия: 1. Да си тъn и лесен за манипулиране, 2. Нисък образователен ценз.

    Коментиран от #179

  • 79 факт

    22 8 Отговор
    Дойче лайновоза и Факти са най смрадливите и лъжливите помияри
  • 80 Костя?

    8 10 Отговор
    Във Варна има протест. Айде, като тошка, копейката да отиде.
  • 81 Адолф

    11 6 Отговор

    До коментар #64 от "Зззз":

    Казах ти че си кон с капаци ама ти не вярваш.Нито Захари Стоянов е историк нито Цончо Родев.И не чета извадки от историци а неща написани от хора били свидетели на събитията.Земи и прочети нещо от тях,ако въобше ти се отдава тая дейност.Ако ли не, помоли някой да ти чете вечер преди лягане.А, също така може да прочетеш малко и за капитан Георги Мамарчев и отношението на Руската империя спрямо него след влизането му с българския доброволчески отряд в България по време на похода на Дибич-Забалкански през 1828-1829г.
  • 82 Анонимен

    29 8 Отговор
    Сериозно обмислям на гласувам за Копейкин, толкова ми писна от умнокрасавците, че вече Гешев и ДПС ми изглеждат смислено! Нещата отиват към възраждане! Не може всеки, който не ми харесва да го наричам мафия и да се опитвам да го терминирам...

    Коментиран от #116

  • 83 Хайде

    15 5 Отговор
    Да забраните гласуването извън границите на България и на хора, които не са българи. Крайно време е, стига с измамите! Въведете критерий за допустимост до избирателни права. Иначе ако се продължава по този начин ще харчим пари за секции във всяка държава. Или може би изпращате други пратки заедно с бюлетините и машините .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Копейкин

    14 18 Отговор

    До коментар #32 от "така така":

    Гласувайки за мен получаваш копейки,а аз получавам по голяма къща евро долари и т.н
  • 87 Хубаво е човек да си знае историята

    10 9 Отговор

    До коментар #64 от "Зззз":

    Окупационният дълг на България към Русия е задължение на българската държава да компенсира руската хазна за издръжката на окупационните войски и администрацията от периода на Временното руско управление. Дългът е регламентиран от Берлинския договор (член 22) и фиксиран с финансова конвенция от юни 1883 година на 10 618 250 рубли, (около 28 000 000 златни лева). След Съединението от 1885 година Княжество България поема и задълженията на Източна Румелия към Русия, с което окупационният дълг набъбва двойно.Частта на Княжеството е обслужвана от 1883 до 1885 година. През 1890 година е направена една вноска, но редовното изплащане е подновено едва през 1896 година, след 10-годишен разрив в дипломатическите отношения между двете държави. Окупационният дълг на Княжество България е окончателно погасен през 1902 година със средства от големия външен заем, емитиран чрез Банка Париба.3 До тази дата София издължава на Петербург общо 26 446 000 лева. Изплащането на източнорумелийската част на дълга е отлагано многократно до 1912 година.

    Коментиран от #106

  • 88 Абе незнаещи

    13 16 Отговор
    Не ставайте копейки, бъдете БЪЛГАРИ
  • 89 Врач

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Обективен":

    Бързо при мен
  • 90 Снощи Цончу...

    9 7 Отговор

    До коментар #22 от "Хаха":

    Като бегаше по улицата, така се беше изпуснал от страх, че после го миха с пожарната.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Х мен

    8 13 Отговор
    Момчета и момичета, гласувайте за мен, и аз да си направя копейкина къща.

    Коментиран от #95

  • 93 НА ДОСЕГАШНЕТЕ КРАДЦИ НЕ ВЯРВАМЕ

    20 8 Отговор
    ЗАТУЙ НА РЕД Е КОПЕЙКИН ...................... ОСТАНАЛИТЕ В ЗАТВОРА !

    Коментиран от #105

  • 94 Констатация

    19 8 Отговор
    Сатанинския сайт Кисело немско вкиснало зеле не трябва да му се споменава името камо ли да се четат сатанинските му статий.
    Най- мразения сайт в Европа!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 ДОСЕГАШНИТЕ МАРОДЕРИ В СИБИР НА ДОЖИВОТН

    11 4 Отговор
    КАТОРГА - ЗА СТАРШИ ОПРЕДЕЛЯМ БОЙКО ТЪПОТО , ЗАМЕСТНИК КИРО ПРОСТОТО !
  • 97 Васил

    10 17 Отговор
    Колко трябва да си луд че да повярваш на извратеняк като г-н Копейкин.
  • 98 Жоро

    9 14 Отговор
    Всички копейки мно сте зле :)
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кир Стефанаки

    10 7 Отговор
    Абсолютна истина!
  • 101 Верно ли

    15 9 Отговор

    До коментар #8 от "Копейкин":

    Хахахах, нова "творба" ли са ви спуснали от Козяк? Браво, трябва да се заработва зелената тоалетна Артия :))))
  • 102 А50

    18 4 Отговор

    До коментар #66 от "Явно":

    Цензура на новините,следване на либералната линия, либерастка пропаганда, забрана на тв програми, буламач в учебниците, набиване на атлантически ценности- разврат, лицемерие, свободия. Малцинството управлява мнозинството, корупция на всички нива, е това ако не е тоталитаризъм или имаш по-подходящо определение. Протест срещу опозицията, абе направо я забранете.
  • 103 Че кой

    12 6 Отговор

    До коментар #52 от "Гкккк":

    под рески флаг и на топло и нахранено? Няма такива. Там са основно опиянени нещастници.
  • 104 А50

    13 13 Отговор

    До коментар #67 от "Да е жива":

    България и Русия не са чужди държави, докато САЩ са окупатори.

    Коментиран от #107

  • 105 Че той

    7 10 Отговор

    До коментар #93 от "НА ДОСЕГАШНЕТЕ КРАДЦИ НЕ ВЯРВАМЕ":

    е павече от досегашен. Обиколил е 6 партии и навсякъде са го изхвърлили.
  • 106 Адолф

    8 4 Отговор

    До коментар #87 от "Хубаво е човек да си знае историята":

    Искаш прекалено много да знае младежа!Аз като за начало му предложих да прочете някоя книжка първо,после искай от него да се запознае с историята на България.
  • 107 Чужди са

    7 12 Отговор

    До коментар #104 от "А50":

    и още как. Американците поне не пречат като рашистите.

    Коментиран от #115

  • 108 170622

    2 3 Отговор
    Какви глупости пишеш, бе ????
  • 109 Керът

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Зззз":

    Не, има глава, която за разлика от твоята, не е завряна в изхода( думата с "г" ще бъде бързо изтрита) на Путлер... Понимаеш, презрений?!
  • 110 Стига да

    21 8 Отговор
    И от НАТО,и от ЕС се излиза стига народът да го иска. Дьо Гол извади Франция от НАТО. Гърция също излизА от НАТО, а пък Британия излезе от ЕС и никой не ги спря.
  • 111 Всичко

    8 11 Отговор

    До коментар #32 от "така така":

    Е алтернатива на Израждане
  • 112 Цвун цванг

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "Матрософ":

    Моля моля Костя е с добруджански корени .А пък ние предлагаме с Бургас и Балчик да направим десодство като това на Добротица.Търново царство а останалите Шопство. тези руснаци които са у нас не им се ходи в Русия
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Победа за Възраждане

    31 18 Отговор
    Народа е с вас Възраждане.Искаме веднага затвор за всички предатели,расипали държавата ни и слугували на САЩ и ЕС.още от 90-те години.Да се почне от Костовци и Ф.Димитровци и да се завърши с тезиГнуснилакеи на САЩ Киротъпото и настъпения.Нека го наричат и диктатура ако искат,но в момента диктатурата е много по почтенна дума от демокрацията.Вижте Диктатора на Унгария,както го наричат жалкитеЕврогейци,какво направи за Унгария.Унгария е в разцвет.Газта и е 30 евро на МГв.ч а на останалите европейски хохавели е90евр,на МГвч.Бензина и дизела не е мръднал а безработица почти няма.Няма криза няма фалити няма инфлация освен предвидимата годишна.Наложително е излизане от НАТО и изгонването на всички американски войски и бази.Нека да има референдуми за всичко,за да се разбере какво иска народа.Нека ме наричат каквото искат,но аз да съм добре и да си запазя достойнството на човек,а те да продължават да целуват задни части,докато не ги вкараме в затвора.А на троловете ще кажа че и с 60 телефона да боравите,с тях не можете да гасувате и скоро ще летите с 500.
  • 115 А50

    16 16 Отговор

    До коментар #107 от "Чужди са":

    Русия беше чужда за чорбаджиите по турско робство, беше чужда за монархо-фашистите и сега е чужда за северноамериканските копoи в България, но вие сте малцинство

    Коментиран от #117

  • 116 Заработи

    9 15 Отговор

    До коментар #82 от "Анонимен":

    2 стотинки. До 30 сребърнка има още много. Съвестта си ниско я оценяваш като агитираш за иZраждане.
  • 117 Русия

    12 14 Отговор

    До коментар #115 от "А50":

    е агресор. И никога в нейната история руснацете не са живяли добре. Сега отново се видя в украйна, че за Путин човешкият живот не струва пукната пара.
  • 118 Не е

    4 12 Отговор
    Не е с русоробите.
  • 119 демокрация на върба

    19 4 Отговор
    Не така де Deutsche Welle , покажете и вашите състезатели в дисциплината " демокрация " , Буш ,Блеър , Меркел , Урсула ......... , пардон , това е само прислугата , Сорос , Рокфелер , абе там около двадесетте фамилии , дето са се взели за Господ , само защото държат над 40 % от парите на човечеството и да не мислите , че са ги изработили лично с честен труд , па даже , ако искате и според законите.
  • 120 Роза

    16 20 Отговор
    Копейкин е също толкова неадекватен ,колкото и Сидеров!За откачалки не гласувам!

    Коментиран от #121, #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 като си започнала

    15 4 Отговор

    До коментар #120 от "Роза":

    Дай да чуем сега и за Киро .
  • 123 наблюдател

    11 4 Отговор
    Не се чудете вече защо сте най бедни в ЕС-ЗАЩОТО СТЕ НАЙ ПРОСТИ!
  • 124 Не закачай ВОЛЕН

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Копейката":

    Нещо ...... Не щастливо същестттттвенттт ....це
  • 125 Страничен

    13 18 Отговор
    Пародия на човек е копейкин! Какви са тез хорица които гласуват за него не ми е ясно!
  • 126 Ами изобщо не

    13 7 Отговор

    До коментар #72 от "Мислете":

    Гладува, пътувам навсякъде по света и мога да твърдя, че хора с пари са все руснаци ( и то с много пари), а хора които им прислужват по европа( говоря като, персонал по хотели, сервитьори и т. н.) са все румънци, поляци, българи и тук таме украинци!

    Коментиран от #128, #180

  • 127 Ужас

    12 10 Отговор
    Косата ми настръ ва , когато слушам и чета глупостите на този болен за власт човек! Той вообще, дава ли си сметка какво ще причини на хората и на свободата ни на избор! Лошо то е че психодиспансерите са препълнени и много луди щъкат за белята!!
  • 128 Да бе да

    10 9 Отговор

    До коментар #126 от "Ами изобщо не":

    Не ми говори за богатите руснаци , тука и ние си имаме богати българи , дето си живеят добре !! Питай копейкин!! Що не разкажеш за тези дето не са виждали телевизор без копчета! Те са много в Русия.
  • 129 Ха-ха

    12 8 Отговор
    Лудите у нас си имали партия! Браво!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Ехо

    13 7 Отговор
    НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ВОЛЕН 2
  • 133 Теди

    9 10 Отговор
    Костадинов вчера в Парламента се прегърна и целуна с ДПС, които осмиваше и отричаше ,защото били турска,етническа партия и проповядва либерални идеи.А идеологията на Копейкин била в съюз с Русия ,против ЕС и НАТО. Но това излезе една грамадна ЛЪЖА,един фарс, една демагогия.Копейкин набързо забрави българския интерес, забрави често произнасящите думи, че партията му се бори за благото на народа, превъзнасяше Ботев и Левски,.в проповедите си за правда и свобода,против турските поробители на народа. За да дърпат пак от баницата, от милиардите на ЕС, той заигра в единство с ДПС+ Герб+ИТН.Такова пошло предателство не е имало 30 год.в българската история.Нека народът при бъдещи избори,знае,че това са фалшиви партии, лакоми за власт и пари.

    Коментиран от #143

  • 134 Българин

    11 12 Отговор

    До коментар #65 от "Обективен":

    Обективният 80% от българският народ подкрепят ЕС и НАТО , а колкото от вас с копейките ходом марш в Сибир. Никога повече руско влияние в България.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Коко

    10 11 Отговор
    Костя Копейкин много често ходи при Митрофанова, уж за съвети, но истината е , че разделят комисионните ,получени от руските олигарси, за страстната им лоялност и пропаганда за Русия.Докато Коцето подстрекава бедните и прости българи да гласуват за него,той всъщност си пълни джоба със следващите рубли, с които ще си построи нов палат,само,че сега не в село Константиново, а в центъра на Варна.Глупаците нека да лапат мухите,които той им пуска за стръв.
  • 137 Психиатър

    14 11 Отговор
    На копейкин не му обръщайте внимание, той е с тежка шизофрен.я.

    Коментиран от #142

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Цоко

    12 8 Отговор
    Хора, какво значени кой ще ни оправдава ако сме добре ? Константинов е личност която изпъква от бълханика и нито Европейският, нито Русия ще ни оправи , ако ние самите не го искаме и вярване . Те си търсят интересите и ние да ходим след тях и да се надяваме вече 33 годи и какво се случва? Нищо . Няма лидери в този парламент освен Константинов. Европа и САЩ затъва и не се гледа интереса на Европа! Политиката е срещу нас и се осъзнайте. ДБ долни продажници , ПП също така , ИНТ се видв , че не става и от тях нещо . Дпс да не би да гласувате ? Бсп си отива и остана Възраждане. За тях ще гласувам и ме боли дедовия за европейският и САЩ, нато ! Всичко можем заедно , но трябва изгоним нашите душмани и да не ни командват.
  • 140 Лили

    10 16 Отговор
    Възраждане, не бе обърках се,Израждане.Тези последни боклуци на човешката цивилизация,които искат да върнат България в 19 век, които отричат напредъка на Медицината,които искат България да стане поредната Руска колония, за да си напълни Костя Копейкин джобчето с рубли, пък българина, нали е прост нека да се вързва да отива на Референдуми, без да подозира, че те се манипулират и създават фалшиви новини.Поредната изцепка на болните фантазии на Копейкин, който използва наивниците за опитни мишки

    Коментиран от #173

  • 141 Долен

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    предател си ти, а не патриот. Или казано направо - и д и о т.
  • 142 Психиатре

    3 5 Отговор

    До коментар #137 от "Психиатър":

    ходи се прегледай на психиатър.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този

    11 9 Отговор
    Си е Болен две. И най ми хареса със субсидията. Искал да я върне но нему давали. И затова си купи къща за Варненското езеро. А това което слушам от него го говореше и боленчо през 2008г. И той беше убеден че ще вземе цялата власт.
  • 146 Колко

    8 13 Отговор
    Са единни ДПС и Възраждане, нищо чудно да управляват в следващия парламент. С ГЕРБ може би. Да сте чули Костадинов да говори за Пеевски или Борисов. Търкаля една плоча за Ковид, Русия и НАТО и това е. Виж Янев е друга ракия. Там може и да стане нещо.

    Коментиран от #185

  • 147 Задунайска губерния

    8 7 Отговор
    Руският хуманоиден робот Дуняша се появи
  • 148 Господа

    10 12 Отговор
    следете пътя на парите и там ще намерите нашият Копейкин.

    Коментиран от #157

  • 149 случаен

    19 4 Отговор
    зеле,при тоз тоталитаризъм,бяхме на 27 место в света по икономическо развитие,сега сме на дъното при великите ес и нато
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 В.В.П.

    17 6 Отговор
    Сащ да се махат от България,!.България не е Русия . България е окоп.ирана от американски военни.златните и залежи са конфискувани от МВФ..Асен се надул като пло.дер,,изтегли 10 млд ,за6 мес..ПП са огромна напаст за бг интереса..Ако е останал такъв.
  • 156 сетте

    17 5 Отговор
    Усещат как предателите дето са на копанята на козяк, почват да губят подкрепа и какво правим, почваме да лъжем за Възраждане. От 32 г. крадат българите и когато сепояви някои които иска да ги спре, какво правят, почват да лъжат колко той е популист и как не ставал. Само техните крадци стават. Само те са демократи. Всички които са против кражбите и лъжите им, не са демократи и са популисти. И така 32 г. Само че не разбират че дойде време за Възраждане, и време да бъдат изгонени всички национал предатели и шпиони на козяк.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 България

    15 6 Отговор
    Щом това го пишат от ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ със сигурност не вярвайте ,не отговаря на истината!!!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Патето Яки

    8 6 Отговор
    поредни глупости на дойче зеле
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Перо

    12 1 Отговор

    До коментар #140 от "Лили":

    Още един участник на прайда днес!
  • 174 Вие сте ...

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Аууу":

    Израждане...скрита патерица на герб ...от самото създаване.....
  • 175 Точен

    10 5 Отговор
    8 г Възраждане беше в коалиция с ДБ/ДСБ във Варненския общински съвет срещу ГЕРБ. Щом Коста е тръгнал против Киро, значи знае, че канадецът е пред.ател. От 20 г познавам Костадинов и не вярвам нито дума на лъжите против него. Особено за субсидията - Възраждане даде 100 % от субсидията за ин витро на български двойки. Партията на Коста е БЪЛГАРИЯ, а не ФАЩ или Русия. Нека грантаджията Дичев си пълни джобчето, за стотинка не вярвам на Зелето.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Айде бе

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Зззз":

    И кое му е хубавото? Затова ли руснаците пият и измират на около 60 години? Затова ли с милиони емигрират? Защо западняците не са кандидат-емигранти? Щото са прости и не знаят къде е добре ли?

    Коментиран от #182

  • 179 И аз да кажа

    3 5 Отговор

    До коментар #78 от "Хм Хм":

    Те всички мераклии за господство отдавна си направиха сметката, че да завоюваш умовете на интелектуалците и на независимите хора е тежка работа, докато огромни необразовани масиви могат да се зомбират като купиш главатарите им. И това се прави последните години и за жалост държавата ни не го предотвратява. Например последните две години всички роми и таксиджии, които знам , твърдяха, че Ко-вид няма, че е претекст да ни чипират, че ваксините са опасни. Подкрепяха го с примери едва ли не от първа ръка. Ромите ги наплашиха, че ще ги стерилизират с ваксините. Изобщо страхът се използва широко. Сега същите хибридчици плашат как ще студуваме и гладуваме, ако не стане по кефа на Путин. Просто ми е обидно, че в България най- голям % се поддава на тези влияния. Другият лост е да внушиш на комплексарите, че им даваш апокрифно познание, което ги прави по- информирани от образованите и богатите, от онези на Запад. Хем ми е жал, хем съм бесен.

    Коментиран от #189

  • 180 И аз да кажа

    3 3 Отговор

    До коментар #126 от "Ами изобщо не":

    Ти помисли- това, че " по света" виждаш богати руснаци значи само, че виждаш онзи %,които са добре покрай Путин. Естествено, че в държава с население 140 милиона, богата на ресурси, ще има няколко милиона облажили се и семействата им. А нещо да кажеш за войничета от глухите реСпублики, дето се дивят, че на украинците баните са в къщи? Дето отмъкват телефони и велосипеди- и те ли ти изглеждат милионери? Знаеш ли, че Русия има по-малко километри магистрали от мъничка България?
  • 181 Матей преображенски

    5 1 Отговор
    Откога напомням,че управляващата ма-фия ще използва украинските нашест-ве-ници за потушаване на някои народни движения,те са организирани и до няколко дни възнамеряват да направят май-дан едновременно в София и Варна.Нерегламентираното движение на украинците е силно подкрепено от властите и целта е сблъсъци с протестиращи от Възраждане.Украинците са на-дъ-ха-ни и бойки,при тях няма 6-5,свикнали са да би-ят и пре-пят без колебание,тук са докарани като отряди от щур-мо-ваци и да въведат челния опит на киевските май-да-ни,да про-во-кират по най-безо-браз-ние начин и с тях трябва да се внимава.
  • 182 По мъдар

    1 0 Отговор

    До коментар #178 от "Айде бе":

    Много си близо до истината.
    Критериите за света в западните общества е обърнат с хастара на вън.
  • 183 Още един трол!

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Да добавя":

    Стига си тролил!
    Твърдението ти е невярно и проверим.
    Това е клевета и я повтаряте, като папагали!
  • 184 Да бе!

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Копейкин":

    Западния елит е чист, като роса! Те никога не са крали, убивали и правили войни. Разликата е че западния елит е на 500 години Руския на 30
  • 185 А някой от правителството да говори за ?

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "Колко":

    Получихме още от старото в тройна порция!
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    3 1 Отговор

    До коментар #186 от "нормален":

    Кои са марионетки, Доган,Пеевски и професор Стоян Денчев създателят на ИТН,Трифонов,Ива Митева , Борисов и Герб,не забравяйте че сте едно цяло.
  • 189 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    2 2 Отговор

    До коментар #179 от "И аз да кажа":

    Първи се усети Мутрата,сега и ДПС, следва Трифонов,започнаха да се разграничават от Възраждане, на думи са се правят на ЕВРО АТЛАНТИЦИ.Руски слуги.

    Коментиран от #195

  • 190 Кой разбрал,разбрал

    3 3 Отговор
    Възраждане е единствената про българска партия . Останалото е лапачи .
  • 191 избирател

    2 1 Отговор
    не му вервам на тоя с гнусната физиономия
  • 192 А на кого

    1 1 Отговор
    На кого да вярваме бе доиче зелки,как не може да има референдум,кой ни пита за натото и съюза ?
  • 193 Войводата

    2 1 Отговор
    Тоя комунистически лумпер и комсомолски секретар на възражданеиее трябва да се наблюдава от близо че не се знае колко пара ще го супсидира митрофанова на следващите избори. 100 процента на пресните купи няколко хиляди гласа за измислената му партия. За това тека ревностно се нахвърля срещу всеки който каже нещо против простото славянско племе наречено руснаци и Путин.... Че ако се провалилошотрябва да връща в рубли..хайахаа
  • 194 Баууууу

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аууу":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА И ПАРЛАМЕНТА,ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС!!
  • 195 селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #189 от "ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.":

    Стой под чадъра или смени дилара!
  • 196 Тим билдинг

    0 0 Отговор
    Когато водата стане 5лв,токът 1лв.киловата,бензинът 5-6,народа ще излезе,ръкопляскайки,искайки още от същото.