22 Юни, 2022 16:00 6 294 35

Мъжете в България сме подложени на геноцид

  • семейство-
  • геноцид-
  • мъже-
  • жени-
  • общество

Трябва да направим всичко за завръщане на нормалността в човешките отношения

Мъжете в България сме подложени на геноцид - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Още от най-древно минало, жените на Балканите са имали права равни с тези на мъжете, че дори и по-големи. Тази традиция се е запазила през вековете, през Античността, през Средновековието, през Възраждането и до ден днешен. Опитите в последните години, да се внуши, че жените страдат от насилие, че са подложени на потисничество и че са в ролята на жертви, са не само нелепи, но и опасни, за семейството, доколкото още съществува, за цялото общество и за самата държавност.

След различни истерии, които се появяват периодично, внушени от неправителствени организации и фондации с външно финансиране, след всички приказки колко страдат жените от домашно насилие и колко се е увеличил техният брой, дойде време да си кажем истината. А тя е че не жените, а мъжете в България са истинската жертва на домашно насилие. Мъжете, а не жените, в България, чрез различни закони, като ЗЗДН например, са подложени на истинско унищожение, на геноцид.

Така наречения Закон за защита от домашно насилие (ЗЗДН), който става все по-популярен напоследък, не е всъщност никакъв закон. Според този закон предварително набелязаната жертва е на практика осъдена, без да се чуе нейното мнение, без правото на нейна защита. Т.е. имаме закон, който те осъжда, без да изслуша двете страни, а само едната! Абсурден закон, който с бързи темпове руши българското семейство, който се използва за изнудване. И най-вече води не до намаляване на домашното насилие, а до неговото увеличаване и последващо пристъпване на други закони!

Ако попитате, който и да е адвокат, който се е занимавал със ЗЗДН или е имал някакъв досег в своята практика с този закон, всеки един ще ви каже, че ЗЗДН се използва най-често не за защита на някоя жертва на домашно насилие, а за изнудване на едната страна при предстоящо дело за развод, при предстоящо дело за подялба на семейно имущество и т.н. Разбира се девет от десет обвинени по ЗЗДН са мъже, като все пак едно на десет са и жени.

В момента се обсъждат предстоящи промени в този закон. Моето лично мнение е, че този закон трябва незабавно да бъде премахнат - има си достатъчно закони за защита на жертви и пострадали от насилие. Но тъй като това премахване е твърде невероятно, то поне може да бъде направено следното. Трябва да бъдат премахнати децата, т.е. извадени от конфликта между мъжа и жената, между жената и мъжа, защото практиката показва, че най-голямото и най-често изнудване на едната страна спрямо другата става през и чрез децата. Затова трябва, ако е възможно децата да бъдат отдалечени, с помощта на закона, от всякакви спорове, докато те не бъдат решени, а не да бъдат превръщани в главни жертви на напрежението и в средство на изнудване.

Също така по този въпрос може да се добави следно. След като разни феминистки постоянно реват за равноправие с мъжете, след като всячески на жените е втълпявана ролята на жертви, а не на майки, на съпруги, на приятелки и т.н. След като постоянно в последните години има обвинение към дискриминация, спрямо жените разбира се, защо да не започнем от следното. Законът в България дава на практика пълни права на жените по отношение на децата, при развод и не само. Бащата според българските закони е едно недоразумение в цялата система, някакъв натрапник, който има наглостта да иска права спрямо децата си. Присъждането на децата при развод на майката, в почти всеки случай и отделянето на два дена в месеца на бащата, за да види детето си, са някакви закони от началото на човешката история, от времето на матриархата. Като говорим за равенство между жените и мъжете защо не започнем оттук, с решаването на този въпрос, а защо започваме винаги от някъде другаде?

Да повторим известната максима, че семейството е основна клетка на обществото. От неговото запазване или разваляне зависи всичко, което се случва в самото общество и в самата държава, зависи запазването или разпадът на това, което наричаме държавност. Затова трябва да направим всичко за неговото запазване, всичко за завръщане на нормалността в човешките отношения, а не да тикаме нещата изкуствено към едно истеризиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    84 6 Отговор
    Ако имаше мъже парламента щеше да гори.

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жените ни "работят" тънко

    80 4 Отговор
    Майсторки са психическият тормоз. За такъв тормоз не можеш да извикаш милицията.
  • 7 Вън от ЕС

    82 5 Отговор
    Защо не е упоменато , че този закон идва и ни се налага от ЕС. Както Истанбулската перверзия...
  • 8 Жените са

    42 9 Отговор
    изключителен КАПАН на природата. Сега се чудя, как въобще съм имал влечение към тях. Всичко отминава с времето.

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Горкичкият

    15 33 Отговор
    Гей ли си?
  • 11 Факт

    50 1 Отговор
    На мойта и дадох пълна свобода и си замина на село!
  • 12 Логично

    37 1 Отговор
    70% от така наречените семейни двойки в днешна България нямат брак.Жените се водят самотни майки и прочее тъпотий.
  • 13 Урюрвкос

    11 9 Отговор
    за каква клетка на обществото бълнува тоя, няма такива ценности има договорени отношения между родител номер 1 и родител номер 2
  • 14 Дика

    41 4 Отговор
    Тоя закон е абсолютна простотия, нищо общо няма с правото. Пише се само една декларация от "жертвата", че е претърпяла домашно насилие на еди коя си дата и си изгорял директно, може да си бил и на 500 км. от нея в тоя момент, няма значение, после се обясняваш колкото и където си искаш, трябва ти да доказваш, че не си камила...
  • 15 Анонимен

    24 23 Отговор
    Мъжете удобно абдикира а от отговорност последни години, н предлагат брк, бягат от отговорност за семейството си, чакат на мама и татко, дори не биха защитили страната си, защото не знаят как се носи оръжие, но с радост искан някоя жена да замества мама, е на сегашните моми не им е лесно, няма го принца и тн. А къде отиде любовта изобщо!!??

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трифонов

    24 1 Отговор
    Семейството БЕШЕ основна клетка на обществото такова, каквото го познавахме досега. В ход е пълната му промяна. Нелепо е да се настоява, че основна клетка на обществото на разумен биологичен вид, който обитава планета, условията за живот на която се променят много по-бързо от скоростта, с която върви научно-техническия прогрес на този вид, поради което ще станат несъвместими с неговото оцеляване много преди той да е в състояние да напусне планетата и да се разсели другаде, следва да бъде семейството, състоящо се от мъжки и женски индивид, които са в състояние да се възпроизведат. Възпроизводството не е гаранция за оцеляването на вид, населяващ ограничено пространство и не разполагащ с възможности да се разсели другаде. Тъкмо обратното - безконтролното възпроизвеждане на такъв вид, е почти сигурна гаранция за неговата гибел. В края на 90-те години на 20 век, човечеството наброяваше не повече от 5 млрд. души. Днес, само 30 години по-късно, сме близо 9 млрд. Това е експоненциално нарастване на популацията. В същото време не можем да стигнем до Марс реално, да не говорим да проучваме детайлно и да търсим планети със сходни на земните условия за живот в други галактики, да ги посетим и заселим. Условията за живот на планетата Земя ще станат несъвместими с оцеляването на този биологичен вид много преди той да е в състояние да я напусне. "Ще потънем тихо в мрака" така, както милиони биологични видове преди нас... Освен ако много спешно на променим концепцията си
  • 18 Мacтypбиpaщият c вьлци

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Любовта си е тук,НО вече е само еднополова.
    Поздрави

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Какви мъже в България?

    27 6 Отговор
    Ако имаше мъже страната не би била на този хал!
  • 22 смешен плач

    12 6 Отговор
    Затова отвреме-навреме ни отстрелвате... Ай фани са за полата на мама, кака или лИбовницата (ако изобщо има такава).
  • 23 Наблюдател

    24 4 Отговор
    Срещу Българската нация се води от доста време по няколко направления тих геноцид /законово и институционално/, а посочения в статията е 1 от основните. Без да сме голословни само проверете в което и да е демографско изследване /на ООН, Евростат,.... дори ЦРУ има такова!/ коя е най-бързо изчезващата нация в Света....
  • 24 Съчувствам ти

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "писна миии":

    Само че къде си гледаАл, като си я вземАл. Не мога да ви се начудя на сегашните мъже.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ъттттттттъ

    8 15 Отговор
    НЕСТИГА ЧЕ СТЕ ПСИХАРИ И УПРЖНЯВАТЕ ВСЯКЪКЪВ ВИД НАСИЛИЕ ВЪРХУ СЛАБИЯ ПОЛ,АМИ И НАГЛЕЕТЕ ПРАВИТЕ СЕ НА ЖЕРТВИ.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 14 Отговор
    Мнoгo прoблeми идвaт oт мoнoгaмиятa..., нo тaкa cмe възпитaни, чe дoри дa мoжeш дa ocигуриш дoбър живoт нa някoлкo жeни, трябвa дa ce зaдoвoлиш c EДНA, тъй кaтo мнoгoжeнcтвoтo в Бългaрия e нeзaкoннo. Cтaритe мoми пък нaпрaвo къcaт cърцeтo...
    Проблемът е в МОНОГАМИЯТА. Жена ти знае, че тя официално е единствената и си вдига "акциите"....
  • 28 Мъдреций

    7 1 Отговор
    Добра статия,глупави коментари,дава повод да се замислим но нещата не са черно бели,проблемите могат да са и от 2-те страни.А отностно закона,всичко сависи от съдията който гледа делото.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кашпиравски

    2 0 Отговор
    И като написа тая тъпотия промени ли ти се статуса са психар хленчило?
  • 35 Кашпировски форевър

    2 1 Отговор
    Е ти за мъж ли се имаш? Ако не ти върви с жените стани джендур!