Last news in Fakti

14 Август, 2022 10:00 7 261 142

Без руснаци в Европа?

  • русия-
  • визи-
  • туризъм-
  • кремъл-
  • европейски съюз

Докато Москва бомбардира украинските градове, руските граждани не би трябвало да могат да се наслаждават на почивки и пътешествия на Запад, гласи основният аргумент

Без руснаци в Европа? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дали Европа скоро ще прекрати издаването на визи за руснаци? Балтийските страни вече въведоха строги ограничения. Но докато другите в ЕС умуват, руснаците използват Финландия като врата към Запада.

Артьом харесва Финландия - заради красивите езера, дружелюбните хора, чистия въздух. Познава страната, понеже я посещава често. Артьом е руснак, живее в Санкт Петербург и от години ползва облекчената процедура за издаване на визи от финландското консулство в града. Продължава да се възползва от нея и сега, след като преките въздушни пътища към Европа бяха затворени за руснаците. Артьом пътува с колата си до Хелзинки веднъж месечно. Пътят му отнема пет часа, а ако реши да отиде до Лапенранта - следващия по големина финландски град близо до руската граница - пътуването трае дори и по-малко.

"Руснаците не бива да почиват в Европа"

За разлика от Артьом обаче хиляди други руски туристи не се връщат обратно. Или поне не веднага. Те се насочват към летището в Хелзинки, за да продължат от там към някоя западна дестинация, където да прекарат ваканцията си. От началото на годината руснаците са подали 60 000 заявки за финландски визи, по данни на финландските медии. Повечето кандидати са били от Санкт Петербург.

И точно тази врата към Европа сега буди загриженост у европейците. Докато Русия бомбардира украинските градове, руските граждани не би трябвало да могат да се наслаждават на почивки и пътешествия на Запад, гласи основният аргумент.

Балтийските страни от месеци са недостъпни за руските курортисти - Естония, Литва и Латвия не издават туристически визи на руснаци. Латвия отиде и по-далеч - отскоро допуска влизане в страната дори само при смърт на близък роднина. От 18 август и Естония затяга правилата - вече ще пуска на своя територия само руснаци с естонски паспорти или с постоянно естонско местожителство и такива, които посещават роднините си. Визите, издадени от друга страна членка на ЕС, остават валидни.

Правителствените ръководителки на Финландия и Естония вече призоваха останалите европейски държави да спрат да издават туристически визи на руснаци. Във Финландия 58% от населението одобряват това намерение, сочат допитванията. В края на август външните министри от ЕС ще обсъждат издаването на шенгенски визи за руснаци на срещата им в Прага.

Експертът по европейски отношения Дмитрий Ланко от Държавния университет в Санкт Петербург отправя критики към "стремежа да бъдат наказани всички руснаци". Категорията "руснаци" обхваща не само етническите руснаци, но и татарите, чеченците и представителите на всички народи в рамките на Руската федерация без изключение, включително живеещите в Русия украинци, посочва той.

Естонската прамиерка Кая Калас наля масло в огъня с написаното в Туитър: "Да гостуваш в Европа е привилегия, не е човешко право". В Русия реагираха с голямо учудване и недоумение на думите ѝ. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече цитата "безсмислица", родена от "естонските фантазьори". "Истинската привилегия е да имаш щастието да видиш Русия в цялото ѝ многообразие и великолепие", написа по този повод Захарова в Телеграм.

"Туристите не бива да страдат от геополитиката"

Според Александър Горохов от Съюза на руските туристически организации "Сонато", в случая става дума за "емоционален изблик". Пред ДВ той припомня, че руските туристи биха донесли пари - дори и ако преминават транзитно. "Мисля, че тези страни трябва да се борят да превърнат потока от транзитни туристи в истински туристически поток с нощувки", препоръчва Горохов, който е привърженик на прагматичните решения: туристите не бива да бъдат наказвани заради геополитиката.

И Артьом не иска да попада "между зъбчатите колела на геополитиката" - при положение, че нито той, нито членовете на неговото семейство са гласували когато и да било за Путин. Но проявява разбиране към евентуалното прекратяване на издаването на визи. Следващия уикенд пак ще посети Лапенрата - докато това все още е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 м888

    66 104 Отговор
    Без руснаци в Европа - временно за 30 години.

    Коментиран от #34, #140

  • 3 Супер

    81 123 Отговор
    Само замърсяват средата.Шумни,невъзпитани,нагли до безобразие.Да си стоят в магучая Россия.

    Коментиран от #20, #28, #38, #131

  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    89 29 Отговор
    ХА ТАКА , ХА ТАКА
    ...
    ЕДНО КУЧЕ КАТО ПОБЕСНЕЕ, ПОЧВА САМО ДА СЕ ХАПЕ :))

    Коментиран от #96

  • 5 ащо

    53 110 Отговор
    Защо Русия се проваля в Украйна вече 7 месеца и търпи най-тежките си загуби след 2 св? Защо един руски депутат каза през май, че руските сили са толкова зле, че и Българив ще ги победи ?
  • 6 Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅

    36 77 Отговор
    Да вземат руснаците да ограничат американците да видим как ще стане тая работа? Освен да ги ограничат да ходят в Сибир и Чукотка. 😂
  • 7 Как

    63 86 Отговор
    Какво и да говорим и спорим за визите - прави са Естония. Над 70 процента от руснаците подкрепят путин и неговата политика на постоянна конфронтация със западна Европа и войната в Украйна. Защо да ходят в омразния запад?
  • 8 КОТарАК

    57 48 Отговор
    ама те не искат Европа бе! очаквам да почнат да горят страдивариуси , картини европейски и книги! и да танцуват около огъня-нали много мразят Европа?
  • 9 проZд руZофил

    51 68 Отговор
    и ко ша прайм ся без великите руZки туриZти?

    Коментиран от #132

  • 10 Ъъъъъ

    57 49 Отговор
    И що руските граждани трябва да стрдат заради военните????

    Коментиран от #13, #31, #35, #72

  • 11 693

    116 41 Отговор
    Болни мозъци, какво общо има обикновения Руснак с войната, и дали въобще е оправдано да заемате такива постове и да разсъждавате повърхностно защитавайки чужди интереси.

    Коментиран от #17, #40

  • 12 Лудоста на Европа

    104 36 Отговор
    Няма край само и само да угоди на американските си господари е готова напълно са се самоунищожи което е и целта на хамерищанците на принципа разделяй владей
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Георги

    78 13 Отговор
    След време ще видим. Кое е по добре, Европа без руснаците или Русия без европейците. А до тогава мир и покой на всякъде и за всички.
  • 15 Никой

    32 77 Отговор
    Кремълските кръгове в България са заинтересовани страната да остава бедна,корумпирана ,пропита от организирана престъпност и притисната от олигархични кръгове.
  • 16 Катъра на хана

    23 77 Отговор
    Само рускините са добре дошли в България. Винаги са били уважавани на Черно море .хаха
    Джендърите в Раша не вършат работа и тука ги рендосват наште гларуси едно Убаво .
    Рускините си умират за на теслата дръжката .
  • 17 м888

    70 10 Отговор

    До коментар #11 от "693":

    Руснаците 80% подкрепят войната.

    Коментиран от #63

  • 18 Потребител

    59 21 Отговор
    Само в Източна Европа ще затегнат режима. В западните държави ще го облекчат за да могат всичките останали руски туристи да ходят само там.
  • 19 спомен

    91 24 Отговор
    След Втората световна война, когато Германия съсипа цяла Европа,
    защо не спряха германците да шарят по света и у нас.
    Гледам Урсузестата, и сега се държи като гаулайтер, сякаш Европа и народите й, са под нейна власт.
  • 20 Е, друго си е културни

    82 23 Отговор

    До коментар #3 от "Супер":

    скандинавците, германци, поляци да ги обгрижваме по курортите. Те могат да бият и убиват,защото не са руснаци... Четейки първите коментари човек може да заключи, че или платени НПОта драска, или са с промити мозъци.
  • 21 Пък фините

    76 20 Отговор
    Пък фините всяка седмица търчат в Петербург за евтино гориво и алкохол.

    Коментиран от #70

  • 22 Булпсихопат

    14 35 Отговор
    Повтарям се. Само украинската нация не е нацистка. И Жозе не е и АнлнаБербока не е. А Руснаците са нацисти. И Путин е руснака на руснаците. И негритеса са руснаци. Всички афериканци са нацисти. И китайците и те са гадни рушляци. Само американците не са руснаци ама има и при тях руски агенти. Агентииии. Слива у Курника.
  • 23 Бебенце

    32 38 Отговор
    Това би било голям удър по Русия. На повечето богати руснаци и на средната класа, имотите им са в ЕС САЩ - извън Русия. Сега за да дойде Сергей от Москва да почива в имота си на Камчия трябва да прави връзка през Турция или Сърбия. След като им забранят визите и това няма да е възможно.
  • 24 Точен

    69 23 Отговор
    Видях що за цвете е Европата. Става Африка и Азия, ама откъм най-лошото. И става все по-заробена от ФАЩ. В Берлин най-високо се вее щатският флаг, а не немският. Позор.

    Коментиран от #49

  • 25 Шиоая

    56 20 Отговор
    ОК, ама магазините им ще фалират, гаранция. Санкциите са срещу нас, обикновените граждани на ЕС. Жендъропитеците от гадния Брюксел не им дреме със заплата от по 20000 евракис.

    Коментиран от #36

  • 26 Мдааа

    26 36 Отговор
    Ееееее на руснаците не им трябва за Европа. Путин им пусна линии до Афганистан за лятото и ги насочи да почиват там! Хихи

    Коментиран от #54

  • 27 Бесен _Язовец

    56 17 Отговор
    Русия е Европа бе мр.ши неграмотни. 4 000 000 кв км е руската част на Европа, а соро.сите се свират едвам на 2 000 000 кв км общо !

    Коментиран от #42

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Двоен атлантически аршин

    45 9 Отговор
    По същата логика - без турци и евреи в Европа.
  • 31 Бебенце

    26 50 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъъ":

    Защо руските граждани трябва да страдат заради военните...- Защото руските граждани са избрали Владимир Путин за президент, който е имперски настроен психопат. Ако не искат да страдат да излязат и с цената на живота си ако трябва да го свалят.

    Коментиран от #45

  • 32 САТЪРА НА ХАНА

    38 15 Отговор
    РЪКОВОДСТВОТО НА ЕС Е
    РЕШИЛО ТВЪРДО ДА ПРЕВЪРНЕ ЕС
    ...
    В ЕКОЛОГИЧНА КАРТОФЕНА НИВА
    ....
    БЕЗ СУРОВИНИ НАКЪДЕ ?
  • 33 Айде бе

    19 34 Отговор
    Руснаците какво да правят във "вражеския прогнил запад"! Правилно, да ги спират. Ние все пак също сме блокирани, няма да можем да ходим до Раша! Хахахаха.
  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    41 15 Отговор

    До коментар #2 от "м888":

    И как ще ги изгоните от Европа ! Май като промените картата!
    Защото 1/3 от Европа е в руска територия ‼️
    То това отдавна е в ход !
    Страни от Централна Европа ги наричат Източно Европейски !
    Източния Фронт е обявен за Източен фланг!
    Дори външен министър ( на Великобритания) обяви , че няма да признаят за руски градове , които са си били и сега са в границите на Русия !

    Коментиран от #41

  • 35 'къф ти е проблема

    22 34 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъъ":

    А защо не само търпят, но и подкрепят войната? Като искат да не страдат да си сменят управниците и да заприличат на цивилизован народ. Никой не ги упреква, че са руснаци, а че поддържат терористи в политическите си среди. Щом е така и упорито държат мародери на власт, да страдат!
  • 36 м888

    12 16 Отговор

    До коментар #25 от "Шиоая":

    Ти си руская ма. Стига лъга.

    Коментиран от #91

  • 37 Обективно

    45 14 Отговор
    Нагледал на повръщащи англичани и шизифренични пристъпи на поляци и украинци, както и от стиснати немци. Пък руснаците винаги поръчват богати трапези и оставят бакшиш.

    Коментиран от #48, #50

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БГ ДБ

    18 34 Отговор
    След като все още за Русия войната в Украйна не е война, а "специална освободителна операция", очаквам от Кремъл да бъдат дори по-крайни и кажат, че руските варвари- чеченци, татари, наемници, малка част руснаци са в Украйна с цел екстремен туризъм. Нали Лавров твърди, че Русия не е нападнала Украйна
    Изводът е, че ЕС не трябва да допуска руски туристи на територията си. Не се знае кой с каква цел е станал "турист"
  • 40 Америка ФК ЕА 🇺🇸💪🗽🦅

    13 32 Отговор

    До коментар #11 от "693":

    Рядко "умен" си като онуй рядкото!
    Когато се извършва престъпление в повечето случаи има съучастници - е съучастниците на Путин са руснаците!
  • 41 м888

    26 8 Отговор

    До коментар #34 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вън от ЕС се разбира. Руснаците започнаха да си ходят в Сочи - прекрасно!
    Виж полетите на Flightradar24 да ти светне. Москва-Сочи - 50% от руския трафик.

    Коментиран от #51

  • 42 Язовец

    19 30 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен _Язовец":

    Ам отивай бе руски язовец . Разпростирай се на тия 4 милиона . Защо ти е да се тъпчеш в 2 милиона .нали искаш да ти е широко.децата на руските олигарси и политици и те се тъпчат в Париж ,Лондон ,Монако ,Биариц ,Куршавел . Едно време ходихме в Коми . Направи една екскурзия да видим докога ще издържиш на широко .

    Коментиран от #69, #86

  • 43 Бай Грую

    14 29 Отговор
    Руските моми са нагли и със самочувствие до небесата. Все едно всички са мис Свят, мис Галактика и мис Вселена, взети заедно. А пък се щавят с нашите ромеи. Полякините също, но те поне не са с такова огромно самочувствие.
  • 44 Пешо

    42 13 Отговор
    Американците не трябва за секунда да излизат по същите причини от територията САЩ.Дори трябва да се движат ниско наведени.
  • 45 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    46 12 Отговор

    До коментар #31 от "Бебенце":

    Ами накажете по същия начин и логика гражданите на САЩ, защото са си избрали Байдън за президент ‼️
    - Сам обяви , че лично е изпращал пилоти на САЩ да пускат бомби над Белград , да унищожават граждански обекти на свободна държава‼️
    - Лично присъства на преврата в Украйна, където после настани сина си в управата ‼️
    - Сега е в пълна деменция, ръкува се с призраци, губи равновесие, пишат му какво да прави на листчета ....
  • 46 ???????

    21 21 Отговор
    Да гостуваш в Европа е привилегия. Точка. Вън украинците и другите мигранти от Европа! Не са заклужили тази привилегия!
  • 47 Това хубаво...

    12 5 Отговор
    Ама какво стана с МакедонияТа и върнаха ли ви Нровежците ембрионите ? А, Ганювци...бълбука ли дамаджаната ?
  • 48 ФАКТ

    8 32 Отговор

    До коментар #37 от "Обективно":

    Като работих в ресторант по Черноморието, две рускини си поръчаха една супа с две чинии и си я разделиха. А най-големият бакшиш ми е оставял немец, за едно Мартини, въпреки че му дадох български Чочосан.

    Коментиран от #81

  • 49 Инна

    7 9 Отговор

    До коментар #24 от "Точен":

    В Германии превыше всего радужный флаг
  • 50 Необективно

    10 33 Отговор

    До коментар #37 от "Обективно":

    Хаха. Виждаме ги руските алкохолици и пиянки на Черноморието. Спят по пейките и полянките ,нафиркани .
    Още си спомням ,мои приятели бармани ,като изтече срока на годност на доматения сок ,пишат пред входа дискотеката .
    Промоция
    Водка + безплатен доматен сок

    Руснака изпиваше всичко
    Хахаха

    Коментиран от #57, #77

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мисля

    25 5 Отговор
    Навлязохме в спиралата на глупостта, и това води до неефективни решения. А те могат да стигнат до война!

    Коментиран от #58

  • 53 !!!?

    27 6 Отговор
    Ами Россия да отговори реципрочно - да спре да издава визи на американските туристи които почиват в Крим !!!?

    Коментиран от #76

  • 54 Георги

    12 8 Отговор

    До коментар #26 от "Мдааа":

    Сега потока с хероин ще минава през Русия. И Афганистан ще приема рубли.))) а за рубли ще си плаща газа който ще му дава Русия. Взаимоизгодно Пич.)))
  • 55 Ххххх

    30 12 Отговор
    Дойче да отиде на място и дано да види истината! Европа без американци ,тогава ще настъпи мир на планетата! Кои са тези безмозъчни същества с тази фашистка идея? Вижте картата на света ,цяла Европа е колкото Русия Европейска и Азиатска,огромна страна с огромни възможности! Жалко за Европа подаде се на агресивността на САЩ!
  • 56 м888

    8 18 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Е сега разбра - без руснаци в ЕС временно за 30 години. После - ще видим.

    Коментиран от #64

  • 57 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 8 Отговор

    До коментар #50 от "Необективно":

    Да, доста НЕобективно!
    В Слънчев бряг, и Златни пясъци е пълно с пияни британци и британки по алеите и укроковри по хотелски стаи и барове!

    Коментиран от #108

  • 58 м888

    7 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мисля":

    И кой ще я води тази война и за какво? Стига глупости. Вземи кредит.
  • 59 Предпоследния Марсианец

    8 15 Отговор
    Снимката е доста показателна. Култ към личността, КГБ, СССР, Z
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Антифашист

    29 5 Отговор
    Това да мразиш някого, заради народността му не се ли наричаше фашизъм? Имаше навремето един посредствен австрийски художник вегетарианец с мустачки, дето дойде законно на власт.
    И той такива като зелето ги разправяше. Като гледам никой не си е взел поука от историята, което значи, че ще ни бъде припомнена по трудния начин...
  • 62 Пфуй

    12 2 Отговор
    Гаси форума! Фрашкан с простотии. До тук беше със сайтчето и форумчето му.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 7 Отговор

    До коментар #56 от "м888":

    Не 30 години , 30 дни , няма да издържи ЕС , ако Русия реши " Щом не искате наши граждани , не чакайте наш газ , наш петрол, наши метали, наши диаманти, наше зърно ......"

    Коментиран от #71, #80

  • 65 Чочо

    27 2 Отговор
    Не само фаши.ъм се зароди в света, но и нов геноцит, само още не са започнали в лагери да ги вкарват.Горят се книги на велики автори.Това го има на кадри при един Фю.рер.Знамена със символи на един фю.рер.Тату с негови символи по телата на този фю.рер.Поздрави и лозунги на този същия.И като за капак, тези които отрекоха и се бореха против това в момента го подклаждат и разпалват.Измислиха си причина , нарушиха договори , споразумения и в последствие се стигна до тук.Демагогията е страшно нещо.Ето защо евреите стоят на страни и не предприемат нищо по този въпрос.2-ра серия на холокоста е пред тези които са го преживели, ама пусти пари, нали и те ги печатят.
  • 66 Тъпо,най-тъпо

    12 3 Отговор
    Писна ни от истериците!!!
  • 67 БПФ

    27 8 Отговор
    Това си е чиста проба нацизъм противоречащ на международното право. Иначе руснаците се спукват от смях (нали ги чета по форумите), заради отказаната им "привилегия" да посещават жaлката естония. И за западна Европа няма да плачат много - мнозина споделят и пускат клипове печалните си наблюдения от Париж, Лондон и т.н. - мръcотия, диви мигpи навсякъде и т.н. Скоро във "великият запад" ще бъде и тъмно и студено и няма да можеш дори да се изкъпеш.
  • 68 кратко и ясно

    9 14 Отговор
    А каква работа имат в неприятелските страни, с които реално водят война? Ако не с оръжие, то с всички други средства, включително и подривна дейност. Щом одобряват мародерските действия на собствените си управници и продължават да ги държат на власт означава, че те са на същото мнение като тях и са готови да извършват същите действия.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Чочо

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пък фините":

    През ден и спестяват 240-300 евро на месец за гориво.С това свърши репортажа.
  • 71 м888

    9 17 Отговор

    До коментар #64 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В ЕС всичко с руски произход вече е токсично (вредно, отровно). Никой нищо
    не чака от Русията. До една година и малкото останали тарикати ще се откажат от нея.

    Коментиран от #102

  • 72 Д-р Ох Булит

    7 18 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъъ":

    Щото "руски турист" е синони но терорист.
    Те за тва.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Просто човек

    11 18 Отговор
    Да си стоят в блатото...
  • 75 !!!?

    14 17 Отговор
    Ама какви руски туристи в Натовска Европа бе !? Нали техния Фюрер оляви, че Россиия воюва с НАТО бе !!! Росски танкисти - "туристи" !!! Убивали, мародерствали, плячкосвали в Украйна и хайде на почивка при НАТО !!!?
  • 76 Ха така

    9 3 Отговор

    До коментар #53 от "!!!?":

    Нека и те да усетят най накрая от санкциите и да си ходят по Хаваи, Порто Рико и Бахамите. Ама хааа!
  • 77 Пешо

    19 4 Отговор

    До коментар #50 от "Необективно":

    Не обективно.За англичаните и немците , които се търкалят в повръ.ането си ?Това може да го видиш и Лондон в петък вечер.В БГ всяка вечер на морето.За тях може ли?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 666

    10 19 Отговор
    Веднага ЕС и Щатите трябва да затворят границите за граждани от фашистка и терористична Русия. Да ходят на почивка в Сибир.

    Коментиран от #88

  • 80 Пешо

    14 3 Отговор

    До коментар #64 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    1-во елементарно нещо за демагогията.Ореваха пред цял свят ,че няма зърно в АФРИКА, за гладуващите.Нито един кораб не е акустирал в африка.Нито един!!!Разбирачите да се включат , ако имат какво да напишат.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ггххххх

    22 12 Отговор
    Предпочитам без Американци в България.

    Коментиран от #83, #90

  • 83 !!!?

    9 17 Отговор

    До коментар #82 от "Ггххххх":

    Колко американци има в България бе Аланкоуло !!!?

    Коментиран от #87, #103

  • 84 Голям праз

    18 6 Отговор
    В Дубай, Бахрейн и Сингапур е пълно с руснаци. От друга страна афганистанци и сирийци масово се преселват в Западна Европа, във Франция и Великобритания африканците са над 70% от населението.
  • 85 Иво

    8 19 Отговор
    Нали психопата Путин обяви целия Запад за враг1. Руснаците не са желани никъде по света. Те са агресивни и пияници. Тях дори и в републиките не ги искат.
  • 86 Бесен _Язовец

    19 7 Отговор

    До коментар #42 от "Язовец":

    Абе пар.цар робски на руснаците топлото зимат им е без пари, а тук соросоидните милионери ви обрекоха на студ и мизерия зимата.
  • 87 Хахаха

    19 3 Отговор

    До коментар #83 от "!!!?":

    А колко американци има в САЩ бе аланкоуло:) Тук там в някой резерват се намира американец, останалите са 2/3 африканци и 1/3 сбирщайн:)
  • 88 Пешо

    17 5 Отговор

    До коментар #79 от "666":

    Малдиви, Сейшели, Бали, Мавриции ,Лас Палмас,Карибите и още много дестинации, за които не си и помислил, че може да отидеш , ходят много Р У С Н А Ц И.Българи има ,но много малко.За другите е ясно.Европа не е света за почивка.В Сибир ще почиват Укри дългосрочно.
  • 89 заговорът на Сащ

    22 9 Отговор
    Отвратен съм от това , което пишат за Русия . Такъв слугинаж на политици към краварите е унизителен . Не бих гласувал вече нкога за проевропейска и пронатовска партия, те обслужват само американските интереси. . ...ще гласувам за българска .

    Коментиран от #94

  • 90 Иво

    9 7 Отговор

    До коментар #82 от "Ггххххх":

    Къде видя американци бе хахо
  • 91 Шиаоя

    15 3 Отговор

    До коментар #36 от "м888":

    Ми иска ти се, ама съм си българка. Политиката не трябва да използва търговските отношения като рекет и това всеки нормален човек го разбира.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Навалний

    5 15 Отговор
    Вън ор ките от цивилизацията! Само в Мух осранск и Магадан.
  • 94 Пеяме

    6 11 Отговор

    До коментар #89 от "заговорът на Сащ":

    За Копейкин и за Мутрофановна?
  • 95 Факт

    21 7 Отговор
    Шизофренна Европа, водеща малоумна, жалка и комична политика срещу Русия. Да, ама май само на думи са силни европейските политици. Не искаме руски газ, а Германия на 75% с пълни газохранилища, с каква газ- руска разбира се. Не искаме руски туристи, ама туризмът в Гърция с рекорден ръст, с какви ли туристи?
    И още много други примери, показващи, че няма ЕС, а всеки се спасява както може! И накрая малките и слаби страни като БГ са в батака, а Русия и Германия отдавна са си договорили комфорта!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Уса

    15 7 Отговор
    ЕС никога няма да стане нормален съюз още по малко втори САЩ.Повечето руснаци са второ и трето поколение двойни граждани на сащ и ЕС.Всичките действия на ЕС са ялови и безполови
  • 98 Тапет Нула

    14 7 Отговор
    На руснаците не им трябват визи, за да ходят в Европа! Четете история!
  • 99 Уса

    10 6 Отговор
    ЕС никога няма да стане нормален съюз още по малко втори САЩ.Повечето руснаци са второ и трето поколение двойни граждани на сащ и ЕС.Всичките действия на ЕС са безполезни
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ежко

    8 2 Отговор
    И най-важното -Артьом съществува само в главата на автора!Приказки от 1001 нощ!
  • 102 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 4 Отговор

    До коментар #71 от "м888":

    Ти пак си без домашно ‼️
    Що не погледнеш , че България вдига ръка ЗА санкциите, ама ВЕЧЕ догивори да получава поне още ДВЕ години петрол и газ от .... Русия ‼️
    Ще приложим санкции , ама след две години ( може би) ❗
  • 103 Ами еишксд

    18 7 Отговор

    До коментар #83 от "!!!?":

    Само посолството са няколко хиляди, колкото малък БГ град. Айде изгонете американските шпиони, нали трябва реципрочност? Ама не ви стиска нещо, продажни политици.
  • 104 ...

    9 13 Отговор
    Щом 80% от руснаците подкрепят Путин на си стоят в Русия. Тая пропаднала сган няма място в Европа. Визи само по хуманитарни причини...
  • 105 ОБЕКТИВНИЯ

    8 10 Отговор
    ЧУДЕСНО РЕШЕНИЕ!
    ТАМ ДА СИ СТОЯТ В..... родину!

    Коментиран от #119

  • 106 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    19 8 Отговор
    Да забраним на руснаците да дишат, да пеят, да се раждат, да се радват на Слънцето?! Каква истерия и параноя! И само кой го казва - Дойче зеле! А на германците, всичко ли трябва да позволим?

    Коментиран от #124

  • 107 АМА ЧАКАЙ ЧАКАЙ

    6 9 Отговор
    .....не бива туристите и спортистите ДА страдат от политиката...😀ам чи кой ГЛАСУВА 87% за „партията”(....)на пу.ИН .,бя..кой го е бетонирал с цялата ШАЙКА в КР.ъл.,А......ами ТОЧНО ТИЯ......☝и сега УШАНКА на тояга
  • 108 Хихи

    2 9 Отговор

    До коментар #57 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Е що да няма? На почивка, човек не може да пие ли? За разлика от България където по принцип се пие всеки ден през годината по много, там се пие много през почивката!

    Коментиран от #114

  • 109 Амии

    17 6 Отговор
    Що не забраним на американските бази и американските убийци да са в Европа .тия свинио само за войни мислят и затова са тук.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Зъл Глобалист

    6 13 Отговор
    А дано! Чичо Сорос действай, гони всички руснаци от Европа! Да си седят в блатните степи!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 До коментар # 16 катъра на хана

    1 1 Отговор
    Ами, това им остана на някои да се хванат, че ги използват като магарета за развлечение. Друго няма какво да покажат.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Ехаааааа

    7 12 Отговор
    КРАСОТААА И СПОКОЙСТВИЕ ОТ ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА НАПАСТ ! АРОГАНТНИ , БЕЗПАРДОННИ ДЪРЖАТ СЕ , КАТО РОБОВЛАДЕЛЦИ СИ РОБИ , ДЪРЖАХ МАГАЗИНИ ПО МОРЕТО ВЛИЗАТ НАЙ НАХАЛНО ВЗЕМЕ НЕЩО И ИЗЛИЗА БЕЗ ДА Е ПЛАТИЛ , НО СИ ГО ПОЛУЧАВАХА ,ТОВА КОЕТО ТЪРСЕХА , ОТ ТОГАВА СИ ГИ НЕНАВИЖДАМ , НЕ ИСКАМ И РУСКА РЕЧ ДА ЧУЯ !
  • 116 Олга

    17 7 Отговор
    Защо ли Европа ненавижда Русия? Ето защо! Няколко цитати.
    “Аз ще поставя Русия на колене” - Карл XII 1707 г.
    След сражение на Полтава Швеция загубила статут на велика държава.
    “Аз ще покоря изостанала Русия” - Фридрих. 1759 година русите нахлули в Берлин.
    “Русия колос с глинени крака.Аз ще я разруша” - Наполеон. 1814 година руснаци превзели Париж.
    Аз утвердил План на Барбарос за мълниеносна война и ще завладея Русия до края на годината. В 1945 г. Хитлер се самоуби.
    Обама: “Русия регионална държава” …
    Европа търси реванш, но край е предсказуем.
  • 117 Кокобоко

    13 6 Отговор
    Руснаците отдавна са в Европа - много европейци, включително и българи, имат майки рускини. Освен тях в научните институти е пълно с руски учени, които европейците няма как да изгонят, защото без тях са кръгли нули. Огромната Русия е запазила етническото си разнообразие, самобитните си етнически култури, а това гарантира различни мозъчни конструкции, много от които са гениални. Затова от руснаците отърване няма. Европеецът е оцелял след един отрицателен изкуствен отбор, в резултат от който са запазени само покорни конформисти, които постоянно докладват на властите за действията на съседа. Направете справка как швейцарците и германците постоянно пишат доноси за своите съседи. Поинтересувайте се и ще се ужасите. Така, че без многоетническото разнообразие на Руската федерация, чиито представители ние наричаме "руснаци", Европа, САЩ и дори Израел нямаше да направят и крачка напредък в науката и във високите технологии. Кресльовци, преди да наскачате като бесни петлета срещу някого, първо включете мозъците си, ако изобщо знаете как да ги използвате.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Олга

    14 4 Отговор

    До коментар #105 от "ОБЕКТИВНИЯ":

    Прав си! И аз не разбирам (а сега особенно най-отчетливо) защо не са стояли у дома си през 1877 година, а са се навряли нахално да освобождават тези, на които им и без това било добре.Само където им развалили рахат.

    Коментиран от #120

  • 120 Рашка е в колапс

    7 12 Отговор

    До коментар #119 от "Олга":

    Тая глупост и измислица с освобождаванията може да си я въртиш само между другите кухи русоробски тикви.Такива комунистически демагогии тук не вървят.Русия не е освободител,а поробител

    Коментиран от #142

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Иво

    6 3 Отговор
    Такива обобщения на база "етнос" правеше и Фюрерът.
  • 124 Да го правят в Русия

    6 6 Отговор

    До коментар #106 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Имат държава с площ по-голяма от Китай и Стара Индия(с Пакистан и Бангладеш) с население 3,2 милиарда, а те са само 140 милиона. Какво са зяпнали за още територии. В Сибир живеят по 2 души на кв. км. , а искат и Аляска.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Дянков

    0 2 Отговор
    Ама само когато нападат Украйна , иначе може да им вземате парсата.
  • 128 Те и германците

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "Коко":

    имат и литература, музика, наука, най-добрите техничари са, но това не попречи на Хитлер да ги подчини и да извърши хиляди злини.
  • 129 Бил Гет

    1 0 Отговор
    Чакайте да изстечат старите договори .
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Със сигурност

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Супер":

    Ти замърсяваш средата и то доста сериозно с коментарите си тук !
  • 132 Нищо

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "проZд руZофил":

    Сега си имате доста украински туристи.
  • 133 ОБЕКТИВНИЯ

    3 5 Отговор
    Твърдо ДА! НЯМАТ РАБОТА РУШНЯЦИТЕ В ЕВРОПА!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Знаещ

    3 0 Отговор
    Дядо ѝ на въпросната Кая е бил шеф на естонската полиция по времето на Хитлер. И на съвестта му лежат много невинно убити хора. Синът обаче, след 1945 обръща палачинката , по стара българска традиция, става член на КПСС, главен редактор на комунистически вестник и тази Кая ползва всички привилегии на родителя си комунист. Сега вече тя е забравила този период и дава идиотскипредложения, от сърце. Русия може да въведе всякакви санкции каквито си иска, най вече икономически. И трябва да го направи максимално бързо. Стига вече с тази Братска дружба. Тя я ритат, Русия им се радва.
  • 136 Той

    3 0 Отговор
    По-добре да щъкат с визи, че тръгнат ли безвизово както 1941-1945 г., тогава лошо за Европа.
  • 137 Аха

    2 0 Отговор
    По- добре с визи, отколкото безвизово. Всички знаем какво се случи преди 70 ход.
  • 138 Аха

    2 0 Отговор
    По- добре с визи, отколкото безвизово. Всички знаем какво се случи преди 70 ход.
  • 139 Аха

    2 0 Отговор
    По- добре с визи, отколкото безвизово.
  • 140 Аха

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "м888":

    По-добре с визи, иначе тръгнат ли без тях, лошо.
  • 141 Антифашист

    3 0 Отговор
    ОтГнусната пропаганда на дв разбираме, че фашизма и демокрацията се сливат в едно , в така наречения колективен запад.
    Ай, честито, сго-дих - ме - се, най накрая дето се казва...
    Сега Единствената Надежда на Света е в ръцете на Путин!
  • 142 ГенералРадецки

    3 0 Отговор

    До коментар #120 от "Рашка е в колапс":

    Така ли мислите кравешкитеФъшкии за хората които са ви направили добро и са ви извадили от калта. Това самоНеблагодарници иПодлоги с промитМозък могат да го мислят.